Σχετικά με τον ελληνικό στρατό

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,660 μηνύματα.
Μονο ως αντυρισιας συνιδησης μπορεις να μην υπηρετισεις, αλλα δεν ειναι και ευκολο να το πετυχεις και ακομα και ετσι αντι να υπηρετισεις στρατο κανεις κοινωνικη εργασια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
Καλησπερα φορουμ.
Ξερει κανεις απο εδω αν ο στρατος ειναι υποχρεωτικος?
Υπαρχει κανεις νομος που λεει οτι δεν ειναι αναγκασμενος καποιος φυσιολογικος ανθρωπος να παει στρατο?
Νόμος 3421/2005
«Στρατολογία των Ελλήνων και Άλλες Διατάξεις»
(ΦΕΚ τ. Α, 302/13-12-2005)


Άρθρο 1
Υπόχρεοι σε στράτευση

  1. Όλοι οι Έλληνες, από την 1η Ιανουαρίου του έτους κατά το οποίο διανύουν το δέκατο ένατο έτος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο συμπληρώνουν το τεσσαρακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους, έχουν υποχρέωση στράτευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού.
  2. Για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων σε περίοδο επιστράτευσης, πολέμου ή έκτακτης ανάγκης σε περίοδο ειρήνης, είναι δυνατό, με διαταγή του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, μετά από απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), στην οποία καθορίζεται και η διάρκεια της στρατιωτικής υποχρέωσης, να καλούνται ονομαστικά για κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις άτομα, έστω και αν έχουν υπερβεί το τεσσαρακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους, ανεξάρτητα από τη στρατολογική τους κατάσταση και την κατηγορία της σωματικής τους ικανότητας. Σε αυτούς μπορεί να απονέμεται, σύμφωνα με τις διατάξεις των ειδικών νόμων, βαθμός εφέδρου αξιωματικού. Όσοι δεν κατατάσσονται εμπρόθεσμα κηρύσσονται ανυπότακτοι και υπέχουν τις προβλεπόμενες για τους ανυπότακτους συνέπειες.


Εάν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας, μπορείς να πάρεις αναβολές μεν (για σπουδές ή για κοινωνικούς λόγους) αλλά κάποια στιγμή θα τελειώσουν αυτές και θα πας στρατό. Όσο πιο γρήγορα ξεμπλέξεις, κατά τη γνώμη μου, τόσο καλύτερα.

edit: ως αντιρρησίας συνείδησης είναι δύσκολο να απαλλαχθείς (και να κάνεις κοινωνική εργασία), μιας και συνήθως μόνο Μάρτυρες του Ιεχωβά βγάζουν έτσι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mercury

Επιφανές μέλος

Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,611 μηνύματα.
Οι περιπτώσεις Αντιρρησίων Συνειδήσεως είναι εξαιρετικά σπάνιες για μή θρησκευτικούς λόγους.
Νομίζω κάνουν 2-3 αίτηση κάθε χρόνο και άντε να δεχτούν 1-2 απο αυτούς.
Σύν πως δεν συμφέρει γενικότερα να δηλώσεις Αντιρρησίας Συνείδησης,γιατί θα κάνεις πολιτική θητεία.
Που σημαίνει,θα πάς σε αστικό κέντρο μακριά απο τον τόπο καταγωγής σου και Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Θα δουλεύεις σε μία δημόσια υπηρεσία το πρωί και θα πληρώνεσαι 200 κάτι ευρώ το μήνα. Τα υπόλοιπα έξοδα φυσικά απο την τσέπη σου,δηλαδή θα αναγκαστείς να δουλέψεις και το απόγευμα.
Να μήν αναφέρω το γεγονός πως η πολιτική θητεία είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια απο την στρατιωτική(απο 15 μήνες και πάνω)
Κάπου είχα βρεί στο ίντερνετ ιστορίες απο μερικούς που υπηρετησαν πολιτική θητεία,θα ψάξω να τα βρώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mercury

Επιφανές μέλος

Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,611 μηνύματα.
Τρεις αντιρρησίες συνείδησης µιλούν για την εναλλακτική θητεία τους

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ «Θα πήγαινα στρατό για να µάθω να σκοτώνω;»

Ο στρατός δεν θέλει να µιλάει γι' αυτούς. Στο υπουργείοΕθνικής Αµυνας αλλάκαι στο ΓΕΕΘΑ προφασίστηκαν διάφορα για να µη µας δώσουν καµιά συγκεκριµένη πληροφορία. «Οι υπηρεσίες δεν έχουν στοιχεία». «Ο στρατηγός λείπει». «Το αίτηµά σας θα εξετασθεί». Ούτε πόσοι είναι µας έλεγαν ούτε βέβαια πού µπορούµε να τους βρούµε. Τελικά, εντοπίσαµε τρεις. Εναν στην Αιτωλοακαρνανία, έναν στη Βοιωτία και έναν στη Μεσσηνία. Και οι τρεις «προσφέρουν υπηρεσίες» σε Κέντρα Αναπήρων.Είναι γεννηµένοι στις αρχές της δεκαετίας του '80. ∆ουλεύουν κανονικά τη βάρδιά τους, όπωςόλοι οιάλλοι εργαζόµενοι, αλλά στο τέλος του µήνααυτοί δεν θα πληρωθούν. Είναι οι εναλλακτικοί «φαντάροι» της χώρας. Νέοι δηλαδή που έχουν αρνηθεί να «µπουν» σε στρατόπεδα και έχουν ενταχθείστο πρόγραµµατης εναλλακτικής θητείας. Κάθε χρόνο, σύµφωνα µε πληροφορίες, εµφανίζονται 2 νέοι που αιτούνται εναλλακτικήθητεία. Ο στρατός κάνειδεκτό κατάµέσον όροένα αίτηµα τον χρόνο. Αφού πρώτα ακούσει τη γνώµη της ΕπιτροπήςΕλέγχου Συνείδησης. «Τι έχεις να πεις για την εξέγερση του ∆εκέµβρη;», «Πηγαίνεις σε πορείες;», «Τι γνώµη έχεις για τους Τούρκους;» είναι µερικά από τα ερωτήµατα που θέτει η επιτροπή. Οσοι απαντήσουν σωστά(!) θα υπηρετήσουν 14 µήνες εναλλακτική θητεία, τη διπλάσια σχεδόν από την κανονική τωνεννέα µηνώναλλά δεν θα φορέσουν το χακί ούτε για µια µέρα. Την πενταετία 2002-2006 υποβλήθηκαν 12 αιτήµατα για εναλλακτική θητεία, εκ τωνοποίων εγκρίθηκαν επτά. Κάποτε ταπράγµατα γι' αυτούςπου δενήθελαν να πάρουν όπλο ήταν πολύ πιο οδυνηρά. Η άρνηση περίπου 2.500
Μαρτύρων Ιεχωβά να υπηρετήσουν τη στρατιωτική θητεία τον τελευταίο µισό αιώνα (και µέχρι το 1994) τους «φόρτωσε» µε 10.000
χρόνια φυλακής (από τα οποία εκτίθηκαν πραγµατικά 5.000 χρόνια).
Το καθεστώς όµως κάτω και από την πίεση των ευρωπαϊκών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωµάτων άλλαξε το 1997, οπότε και θεσπίσθηκε η «εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία». Ο νόµος βελτιώθηκε το 2005, εξακολουθεί όµως να θεωρεί την εναλλακτική θητεία τιµωρίακαι όχι επιλογή. Αλλωστε, η Ελλάδα είναι µία από τις επτά χώρες της ΕυρωπαϊκήςΕνωσης των «27» που έχουνακόµα υποχρεωτικήτη στράτευση (οιάλλες χώρες είναι Αυστρία, Γερµανία, ∆ανία,Φινλανδία,Εσθονία, Κύπρος).
Στη Γερµανία όµως υπηρετούν εναλλακτική κοινωνική θητεία σενοσοκοµεία, γηροκοµεία, ορφανοτροφεία και δήµους70.000 άνδρες. Και στη ∆ανία ο θεσµός της εναλλακτικής θητείας ισχύει από το 1917.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΑΒΕΛΗΣ
(φυσικοθεραπευτής)

«Ο στρατός είναι από βαρετός µέχρι επιζήµιος»
«ΤΗΝ 1η ΜΑΪΟΥ του 2010 µε κάλεσαν στο ΓΕΕΘΑ για να περάσω απότη γνωστή συνέντευξη. Τους είπα ότι την ένοπλη στράτευση τη θεωρώ από βαρετή(στην καλύτερη περίπτωση) µέχρι εξαιρετικά επιζήµια για το άτοµο και το κοινωνικό σύνολο.
Από τις 16 Νοέµβρη του 2010 στο πλαίσιο εκπλήρωσης της εναλλακτικής υπηρεσίας απασχολούµαι ως φυσικοθεραπευτής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης Κατάρτισης Ατόµων µε Αναπηρίες Μεσσηνίας στην Καλαµάτα».
Τι ερωτήσεις σού έκαναν στην επιτροπή;
Αν και οι δύο από τους συνοµιλητές µου ήταν ευγενικοί και έδειχνανότι ήθελαν να ακούσουν όσα είχα να τους πω, την κουβέντα µονοπώλησαν αρκετές εκνευριστικές και χωρίς κανένα νόηµα ερωτήσεις.
Δώσε µου ένα παράδειγµα.
Ενας από τουςτρεις µη στρατιωτικούς της επιτροπής µού ζήτησε να εκφράσω την άποψή µου για την τραυµατική εµπειρία που βίωσε όταν είδε να πετάνεπάνω από το Αγαθονήσι τουρκικά F16. Μετά µε ρώτησε εάνέχω να προσάψω κάτι στον ελληνικό στρατό από το 1900 και µετά.
Τι του απάντησες;
Του εξήγησα ψύχραιµα τις διαφωνίες µου µε τον εθνικισµό και τον µιλιταρισµό, τονίζοντάς του ότι δεν µε ενδιαφέρει αν τουςεπιλέγουν Ελληνες ή µη.
Το περιβάλλον σου πώς δέχτηκε την απόφασή σου να µην υπηρετήσεις ένοπλη θητεία;
∆εν νοµίζω ότι επηρεάστηκαν οι σχέσεις µου. Περισσότερο τους προκαλεί έκπληξη η, άγνωστη στους περισσότερους, δυνατότητα εκπλήρωσης εναλλακτικής υπηρεσίας παρά οτιδήποτε άλλο.
Η δουλειά στο Κέντρο στην Καλαµάτα πώς είναι;
Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές. Νιώθωσυνεχώς ότι είµαι ένα χρήσιµο, ζωντανό και δηµιουργικό κοµµάτι της κοινωνίας. Καµία σχέση δηλαδή µε αυτά που θα ζούσααν υπηρετούσα µια τυπική στρατιωτική θητεία.
Ξέρεις τι θα σου έλεγε κάποιος από αυτούς που υπηρετεί. Οτι «και εγώ είµαι χρήσιµος».
Στον 21ο αιώνα νοµίζω πως αδικεί τον άνθρωπο και τις τεράστιες δυνατότητές του η ανάλωση σε εθνικούς πολέµους ή η κοπιώδης, επικίνδυνη και πολυέξοδη προετοιµασία για αυτούς.
Για τους µικρούς καθηµερινούς πολέµους τι λες; Για όλα αυτά τα κρούσµατα βίας που ζούµε;
Είµαστε άνθρωποι, δηλαδή όντα µε φαντασία και ικανά για διάλογο, και µπορούµε να αναζητήσουµε τρόπους για να µειώσουµε τη βία. Πρέπει δηλαδή να αναθεωρήσουµε προς τα κάτω τα όρια και τις µορφέςτής πραγµατικά απαραίτητης και αποδεκτής βίας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ
(σύµβουλος µάρκετινγκ)

«Πάντα ήµουν κατά της βίας»
«περασα αποΤΗΝ επιτροπή ελέγχου συνείδησης τον Σεπτέµβριο του 2010. Ξεκίνησα εναλλακτική υπηρεσία τον Ιανουάριο του 2011 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης ΚατάρτισηςΑτόµων µε Αναπηρίες Βοιωτίαςστη Θήβα. Με την εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία µου δίνεται η δυνατότητανα συνεχίζω ναεργάζοµαι τα απογεύµαταως ελεύθερος επαγγελµατίας και νακαταφέρνω να επιβιώνω οικονοµικά».
Θυµάσαι κάποια από τα ερωτήµατα της επιτροπής στρατολογίας;
Με ρώτησαν «τι θαέκανα αν κάποιος επιχειρούσε να σου δώσει µπουνιά;»και τους απάντησα ότι δενµπορείτε να κρίνετε αν κάποιος έχει τα «προσόντα» να κάνει εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία κάνοντάς του µια τέτοια ερώτηση. Η συµµετοχή µου πάντως σε διάφορες οµάδες και πρωτοβουλίες βασίστηκε πάντοτε στις αρχές της µη βίας. Τα προβλήµατα µπορεί να επιλύονται µε διάλογο και όχι µε βία.
είσαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος για το πώς αλλάζει η ζωή µας τα τελευταία χρόνια;
Περνώντας ο καιρός, έχω την εντύπωση ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αυτοοργανώνονται γύρω από έναν µικρόαλλά ουσιαστικό σκοπό. Για ένα πάρκο, για την προώθηση της χρήσης ποδηλάτου - και αυτό είναι αισιόδοξο. Υπάρχει δηλαδή µια θυσία τού «εγώ» µπροστά στο «εµείς» χωρίς να γινόµαστε αγέλη. Γινόµαστε η αλλαγή που θέλουµε να δούµε στον κόσµο και αυτό είναι ενθαρρυντικό!
ποια είναι η γνώµη σου για τους πολιτικούς, τους δηµοσιογράφους, τους συνδικαλιστές, τους «πνευµατικούς ανθρώπους»;
Σε κάθε επάγγελµα υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν το προσωπικότους συµφέρον πάνω απ' όλα τα άλλακαι άνθρωποιπου πιστεύουν ότι µέσααπό την ευηµερία του κοινωνικού συνόλου θα έρθει και η ατοµική µας ευηµερία.
Να υποθέσω ότιη αντίθεσή σουµε τον στρατό είναι παλιά;
Ναι, µου φαίνεται αδιανόητο ότι ο προϋπολογισµός για τηνάµυνα είναι υψηλότερος από τις δαπάνες για υγεία και σχεδόν ίδιος µε τις δαπάνες για την παιδεία! Ενα F-16 κοστίζει πάνω από 40 εκατ. ευρώ.Με τα ίδια χρήµατα θαµπορούσαµε να κατασκευάσουµε 1.230 νέες σχολικές αίθουσες. Ή να προσθέσουµε 160 νέες πλήρως εξοπλισµένες κλίνες στα νοσοκοµεία µας.
τη χρήση των όπλων δεν θα τη δικαιολογούσες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες;
Είµαι χορτοφάγος. Θεωρώ βίαιο να σκοτώνεις ένα ζώο για να τραφείς. Θα πήγαινα στον στρατό για να µάθω να σκοτώνω άνθρωπο;

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
(δάσκαλος)

«Δίκαιος πόλεµος δεν υπάρχει»
«τον Μαιο τού 2010 κλήθηκα να παρουσιαστώ στην Τρίπολη για να εκπληρώσω στρατιωτική θητεία διάρκειας εννέα µηνών. Από την πρώτη ηµέρα αυτό που απαίτησα ήταν να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο αντί να κλειστώ σε ένα στρατόπεδο. Υστερα από έξι µήνες παρουσιάστηκα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης Κατάρτισης Ατόµων µε Αναπηρίες Αιτωλοακαρνανίας για να εργαστώ για 15 µήνες µε άτοµα µε αναπηρίες και παιδιά µε µαθησιακές δυσκολίες».
πότε σκέφτηκες πρώτη φορά «εγώ δεν θα υπηρετήσω»;
Πολύ µικρός. Οταν άρχισα να συνειδητοποιώ πως πίσω από αυτήν την «υποχρέωση» βρίσκονται µόνο «πρέπει» και καθόλου λογική. «Πρέπει» γιατί όλοι επιβουλεύονται την Ελλάδα µας, «πρέπει» για να 'χει καθαρό το κούτελο ο πατέρας στο καφενείο.
ο δικός σου πατέρας πώς αντέδρασε στην απόφασή σου;
Οι γονείς µου γνωρίζοντας πως η επιλογή µου ήταν νόµιµη και έντιµη είχαν ελάχιστες αµφιβολίες.
∆εν σκέφτηκες να υπηρετήσεις αλλά χωρίς να κρατάς όπλο;
∆εν ήθελα ούτε να χρησιµοποιήσω βύσµα ούτε να προσποιηθώ ψυχικές διαταραχές. Η αντίρρησή µου ήθελα να είναι δηµόσια και τεκµηριωµένη.
για κανέναν λόγο δεν θα δεχόσουν να υπηρετήσεις;
Για µένα δίκαιος πόλεµος δεν µπορεί να υπάρχει. Ο πόλεµος από τη φύση του είναι ένα έγκληµα κατά της ανθρωπότητας.
και τους εχθρούς πώς τους αποκρούεις;
Ο πραγµατικός εχθρός µιας κοινωνίας είναι ο ίδιος της ο εαυτός. Από τη µία καταγγέλλουµε τον καταναλωτισµό, τις τράπεζες και από την άλλη δανειζόµαστε και καταναλώνουµε αλόγιστα.
∆ίκαιη ή µάλλον αναγκαία βία υπάρχει;
Στις µέρες µας η βία φορά τη µάσκα της εξουσίας αλλά και µάσκα ριζοσπαστική. Το πόσο αναγκαία είναι ας το κρίνει ο καθένας εκ του αποτελέσµατος.
πώς αλλάζει µια κοινωνία;
Η κοινωνία θα αλλάξει όταν εµείς οι ίδιοι σταµατήσουµε να κάνουµε αυτό που κάνουµε και γίνουµε πραγµατικά υπεύθυνοι για τις πράξεις µας και τις επιλογές µας.
στους ηγέτες πιστεύεις;
Να αποδεχθώ ότι για να σωθούν οι άνθρωποι πρέπει να ακολουθήσουν τις επαναστατικές πρωτοπορίες ή τους καπιταλιστές; Οχι δεν συµφωνώ.
τους πολιτικούς και τους δηµοσιογράφους πώς τους βλέπεις;
Μέσα στον φαύλοκύκλο της µικροπολιτικής, τηςαπάθειας, του ρουσφετιού έχουµε την πολιτική και τη δηµοσιογραφία που µας αξίζει. Πάντως χρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό.

ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
Παγώνει οριστικά η αύξηση της θητείας

Κάθε φορά που ανακινείται το θέμα σημειώνονται οξύτατες αντιδράσεις από τις νεολαίες των κομμάτων

Στον πάγο μπήκε το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες, όπως είχαν εισηγηθεί στο παρελθόν τα Γενικά Επιτελεία προς τον υπουργό Άμυνας : «Οι νέοι μας έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια τα πάνδεινα, δεν θα τους φορτώσουμε τώρα και τρεις μήνες επιπλέον θητεία», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα».

Το πάγιο αίτημα της στρατιωτικής ηγεσίας στο θέμα της αύξησης, κατά τρεις μήνες ,της στρατιωτικής θητείας επανήλθε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά τότε συμφωνήθηκε ότι την απόφαση και το κόστος θα αναλάβει η νέα κυβέρνηση που θα προέλθει από τις εκλογές. Η κυβέρνηση ωστόσο που στηρίζεται από τα τρία κόμματα αποφάσισε να μην ανακινήσει θέμα αύξηση της θητείας. Κάθε φορά ωστόσο που ανακινείται το θέμα σημειώνονται οξύτατες αντιδράσεις από τις νεολαίες όλων των κομμάτων, κάνοντας τους αρμόδιους να το ξανασκεφθούν.

Κατά τον υπουργό μία αύξηση της θητείας θα πρέπει να γίνει με μεθοδευμένο, καλά μελετημένο τρόπο «και όχι επιπόλαια», όπως είπε χαρακτηριστικά, με στόχο να δώσει παράλληλα και ορισμένα κίνητρα στους κληρωτούς. Το θέμα όμως είναι ότι όπως έχουν αφήσει να διαρρεύσει τα επιτελεία υπάρχει ήδη η σχετική μελέτη, η οποία, όπως φαίνεται οδεύει προς το ψυγείο. Οι στρατιωτικοί στις εισηγήσεις τους επικαλούνται την ανάγκη για επαρκή στελέχωση των στρατιωτικών μονάδων, αλλά και την οικονομική κρίση, αφού περιορίζεται ο αριθμός των επαγγελματιών στρατιωτών. Παρά ταύτα, όπως αναφέρουν, και εάν ακόμα παραμείνει η θητεία στους εννέα μήνες, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πρόκειται να θιγεί.

Εκείνο, ωστόσο που έχει σημασία είναι ότι το «πάγωμα» της απόφασης για την αύξηση της θητείας οφείλεται σε ένα μεγάλο μέρος και στην οικονομική κρίση, αφού για τρεις μήνες επί πλέον θητεία, απαιτούνται πολλές δαπάνες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Let me think.

3 μήνες παραπάνω θητεία για να χάνεται χρόνος σε ανούσιες αγγαρείες σε στρατόπεδα χωρίς λόγο ύπαρξης απλώς για να μειωθεί η ανεργία και να ελαφρύνουμε τα στελέχη από τη κούραση να κάνουν τη δουλειά τους. Κουράστηκαν τα στελέχη και θέλουν παραπάνω αγγαρειομάχους!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,660 μηνύματα.
Μια και το να ξυπνισω πρωΐ και να τρεξω σε προξενεια και στρατονομιες ειναι κατι το οποιο μαλλον ειναι ονειρο θερινης νυκτος λεω να ρωτησω εδω μπας και παρω καμια απαντηση απο καποιων που γνωριζει.

Προς το παρων εχω αναβολη απο τον στρατο (για αρκετα χρονια). Το προβλημα ειναι οτι με παρελθοντες συνθικες σε συμφερε να παω στρατο κανονικα (και μαλιστα οσο το δυνατων περισσοτερους μηνες :P) επομενος ειχα κανει τα χαρτια μου κανονικα ως ελληνας πολιτης. Αυτες οι συνθικες ομως αλλαξαν, δεν εχω κανενα συμφερων στο να παω στρατο και λογο του οτι εχω γεννηθει στο εξωτερικο, εχω διπλη υπικοοτιτα και η μητερα μου ειναι απο ξενη χωρα και μαλιστα ζει εκει, θελω να ψαξω αν τυχων γινεται και να μην υπηρετισω καθολου.
Ως προς το αλλο κρατος ειμαι κανονικος πολιτης, με εκλογικα δικαιωματα και με τις αντιστοιχες παροχες και υποχρεωσεις, λογο ομως του οτι ζω στο εξωτερικο (για αυτους) εχω απαλαχτει απο καποιες υποχρεωσεις και αντιστοιχα χανω καποια δικαιωματα. Φυσικα θα πρεπει να περασω απο το προξενειο να ψαξω λιγο τα πραγματα σχετικα με την δικη τους σταση.
Σχετικα ομως με την Ελλαδα, μπορω να ζητησω μειωση θειτιας η και να μην υπηρετισω καθολου;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mourningStar

Νεοφερμένος

Ο mourningStar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Θα παω καποτε στρατο,οταν ειναι δηλαδη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nikos1889

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο nikos1889 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 269 μηνύματα.
Λετε να το κανουν αυτο που λενε για την υποχρεωτικη στρατολογια μολις γινεσαι 18? δλδ και να περασεις καπου πρεπει πρωτα να πας στρατο!!!και εμενα ειναι εδω και 2 μηνες δεν μου ηρθε χαρτι για αναβολη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
και εμενα ειναι εδω και 2 μηνες δεν μου ηρθε χαρτι για αναβολη
?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nikos1889

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο nikos1889 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 269 μηνύματα.
ειχα 1 φεβρουαριου γενεθλια εγινα 18
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 781029

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Λετε να το κανουν αυτο που λενε για την υποχρεωτικη στρατολογια μολις γινεσαι 18? δλδ και να περασεις καπου πρεπει πρωτα να πας στρατο!!!και εμενα ειναι εδω και 2 μηνες δεν μου ηρθε χαρτι για αναβολη


Το αποκλείω. Μόνο για αύξηση της θητείας το θεωρώ πιθανό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,403 μηνύματα.
Το αποκλείω. Μόνο για αύξηση της θητείας το θεωρώ πιθανό.

ποσο να πάει δηλαδή;
Εγώ πιστεύω 1 χρόνος είναι μια χαρά :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

timonierhs

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο timonierhs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,430 μηνύματα.
Για μενα 3 μηνες ειναι υπεραρκετοι. Παραπανω ειναι χαμενος χρονος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,403 μηνύματα.
Για μενα 3 μηνες ειναι υπεραρκετοι. Παραπανω ειναι χαμενος χρονος.

χαμένος χρόνος ο στρατός;;;; :eek::eek:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Trolletarian

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,265 μηνύματα.
ειχα 1 φεβρουαριου γενεθλια εγινα 18

δεν σου στέλνουν χαρτί για αναβολή. Πρέπει να πας μόνος σου να πάρεις αναβολή , άμα θέλεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

timonierhs

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο timonierhs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,430 μηνύματα.
χαμένος ο στρατός;;;; :eek::eek:
Δεν έχω πάει ακόμα, αλλά για μένα μόνο η βασική εκπαίδευση αξίζει, όπου μαθαίνεις πως να χειρίζεσαι όπλα κτλ.
Από 'κει και πέρα μετά, απ'οσους γνωρίζω που έχουν πάει, θα χρειαστεί να αγοράσεις psp για να περνάει η ώρα...:whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnnaousa

Επιφανές μέλος

Ο Johnnaousa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 18,241 μηνύματα.
Για μενα 3 μηνες ειναι υπεραρκετοι. Παραπανω ειναι χαμενος χρονος.
υπερβολικός...9 μήνες είναι καλά νομίζω!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Thoba19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Thoba19 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,191 μηνύματα.
Μονο βασικη εκπεδευση αλλα το ιδανικο θα ηταν να μην ηταν υποχρεοτικο και να πηγενα οσοι γουσταραν με μισθο κτλ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 781029

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μονο βασικη εκπεδευση αλλα το ιδανικο θα ηταν να μην ηταν υποχρεοτικο και να πηγενα οσοι γουσταραν με μισθο κτλ


Ανέφικτο. Με τα οικονομικά της Ελλάδας δεν μπορεί να συντηρηθεί πλήρως ένα μισθοφορικό στράτευμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top