Τέλος η δωρεάν πλαστική σακούλα στα σούπερ μάρκετ

nikolaos p.

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο nikolaos p. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 203 μηνύματα.
Καλό είναι να μειωθεί η χρήση τους. Όσο για τα σκουπίδια, ας αγοράζουμε τις ειδικές που πωλούνται!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Αν το θέμα ήταν περιβαλλοντικής φύσεως, τότε η νομοθεσία που θα περνούσε θα έκανε λόγο για απαγόρευση της χρήσης της πλαστικής σακούλας και όχι για επιβολή φόρου επ' αυτής. Η χαζή λογική του νεοέλληνα ότι α) δεν καταλαβαίνει αλλιώς και β) όταν χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη τότε μαθαίνει, και άρα με το νέο νόμο θα υπάρξει μείωση στην κατανάλωση πλαστικής σακούλας απλά δεν ισχύει.

Αν θυμάμαι καλά τα τελευταία 8 χρόνια έχουν δρομολογηθεί αυξήσεις στα τσιγάρα (πακέτα και καπνούς χύμα) τουλάχιστον 2 φορές. Και στις δύο, το παραμύθι ήταν το ίδιο: Τα υγειονομικά συμπτώματα του καπνίσματος είναι τεράστια, οι παθητικοί καπνιστές δεν φταίνε σε τίποτα, θα πάρουμε λεφτά με αυτόν τον τρόπο για να θεραπεύουμε τον καρκίνο του πνεύμωνα κτλπ. Έχει δει κανείς κάποια αισθητή πτώση στο κάπνισμα? Γιατί, αν και προσωπικά πιστεύω ότι όντως το οικονομικό μέτρο ανάγκασε κάποιους να το κόψουν, η πλειοψηφία των καπνιστών απλά αναγκάστηκε να βάλει το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη. Τα δε νοσοκομεία δεν είδα να σημειώνουν κάποια βελτίωση στην παροχή υπηρεσιών τους...

Άρα πού ακριβώς στηρίζεται το επιχείρημα ότι θα μειωθεί η κατανάλωση της σακούλας? Προχθές πήγα στο super market, έκανα 10 ευρώ ψώνια και τα χώρεσα όλα σε μία πλαστική σακούλα. Θέλει κάποιος να υποστηρίξει ότι θα προτιμούσε να γλυτώσει 4 λεπτά στα 10 ευρώ και θα κουβαλούσε στα χέρια όλα αυτά τα προϊόντα? 4 λεπτά στα 10 ευρώ είναι αύξηση 4 τοις χιλίοις. Η αύξηση του ΦΠΑ από 23->24% είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη από αυτήν που τέθηκε σε εφαρμογή σήμερα, σε οικονομικούς όρους πού ακριβώς στηρίζετε την άποψη ότι το μέτρο αυτό θα οδηγήσει κόσμο στο να αγοράσει επαχρησιμοποιούμενες πάνινες σακούλες?

Η νομοθεσία για τη σακούλα είναι απλή, όπως απλή ήταν και αυτή για τα τσιγάρα: Το κράτος χρειάζεται λεφτά. Είτε θα τα μαζέψει άμεσα, μέσω φόρων, ξεσηκώνοντας τη γνωστή θύελλα αντιδράσεων, είτε έμμεσα, βαπτίζοντας το φόρο "περιβαλλοντικό κόμιστρο".
Το αστείο είναι ότι οι περιβαλλοντικοί προοδευτικοί υποστηρίζουν αυτό το μέτρο: Αντί να απαγορευθεί η χρήση της πλαστικής σακούλας, αντί δηλαδή να μειώσουμε τη ζημιά που προκαλούμε στο περιβάλλον, επιβάλλουμε φόρους, ονοματίζουμε δηλαδή το πόσο που πρέπει να πληρώνει κάποιος για να του δίδεται το δικαίωμα να ρυπαίνει.

Πραγματικά, το έχετε σκεφτεί πόσο χαζό είναι?
"Η χρήση πλαστικής σακούλας είναι επιζήμια για το περιββάλον. Με μόλις 4 λεπτά του ευρώ μπορείς να αγοράσεις και εσύ μια πλαστική σακούλα και να συμβάλλεις έτσι στη ρύπανση ενός ποταμού ή την ανεπανόρθωτη καταστροφή ενός υδροβιότοπου. Σκέψου έξυπνα, φέρσου ώριμα. Αγόρασε και εσύ πλαστικές σακούλες από το κοντυνότερο super market. Για κάθε σακούλα που αγοράζεις, 1.5 λεπτό του ευρώ διατίθενται για την προστασία των υδροβιότοπων (τα υπόλοιπα 2.5 πάνε στα super market -στρογγυλοποιήσεις- και στος κράτος -ΦΠΑ-."

Συνοπτικά, το όλο σκηνικό είναι μια φούσκα. Από τους ανθρώπους που ψωνίζουν στο super market, υπάρχει μια μικρή μερίδα που όντως νοιάζεται για το περιβάλλον, είναι αυτοί που ήδη χρησιμοποιούν σακούλες πολλών χρήσεων. Υπάρχει μια μικρή μερίδα που δεν θα γουστάρει να πληρώνει 4 λεπτά για κάθε σακούλα, γιατί νιώθει ότι έτσι κοροϊδεύει το σύστημα και γλυτώνει χρήματα. Και υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία, το κανονικό στατιστικό δείγμα όπως μου αρέσει εμένα να το ονομάζω, το οποίο δεν θα μεταβάλλει τις συνήθειες του. Επομένως, το αυτό μέτρο για την προστασία του περιβάλλοντος, σαν δευτερεύον στόχο όντως κάνει βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Αλλά πρωτίστως κινείται στην αύξηση του κρατικού κεφαλαίου. Και το κάνει δίνοντας μια πινελιά περιβαλλοντικής ευαισθησίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εγώ συμφωνώ και το έγραψα ότι η τιμή τους θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον δεκαπλάσια. Πάντως η απευθείας απαγόρευση δε ξέρω αν θα ήταν καλύτερη λύση, τέτοιες αλλαγές θέλουν χρόνο, είναι διεθνής πρακτική αυτό που γίνεται, σταδιακή ώστε να αποφευχθεί το χάος και τα προβλήματα που θα οδηγούσαν στην ντε φακτο ανάκληση του μέτρου. Εκτός των άλλων, η πρακτική παντού είναι τα έσοδα να πηγαίνουν στους Οργανισμούς Ανακύκλωσης, αυτό ειπώθηκε κι εδώ, μένει να το δούμε.

Στο κόστος της σακούλας δεν μπαίνει ΦΠΑ ούτε μπορεί απ' ότι ξέρω ενα σουπερ να αποκομίσει κέρδος από αυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Ξέρεις τι άλλο θέλει χρόνο Κλεάνθη; Να καταλάβει ο μέσος Έλληνας ότι δεν γίνεται να διαγράψουμε το χρέος και είναι καιρός να κάνουμε μεταρρυθμίσεις ώστε να ταιριάξει η λειτουργία και η κουλτούρα του κράτους και του δημοσίου με αυτή των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Γιατί έρχεστε εδώ όλοι οι ευαίσθητοι με το περιβάλλον και λέτε τι κάνει η Ευρώπη και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της αλλά στα τόπικ της πολιτικής ο δρόμος της Ευρώπης είναι χολέρα και αυτοκαταστροφή. Λίγο consistency ρε παιδιά.

Εγώ διαφωνώ με το μέτρο της σακούλας. Εμείς στην οικογένεια μου συνήθως δεν παίρνουμε σακούλες έτσι και αλλιώς παρά μόνο όταν μας τελειώνουν για τα σκουπίδια (κουβαλάμε τα προϊόντα με το καρότσι και τα βγάζουμε στο αυτοκίνητο) συνεπώς το μέτρο δε θα με πειράξει στην καθημερινότητα μου. Ωστόσο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το παίζει νταβατζής το κράτος σε όσους θέλουν να παίρνουν σακούλες. Αν έχετε την παραμικρή πεποίθηση ότι γίνεται για το καλό του περιβάλλοντος θα πρέπει να αλλάξετε άποψη. Η κατανάλωση πλαστικών σακουλων σούπερ μάρκετ ή η κατάργηση αυτών δε θα αλλάξει ούτε για 1% το "περιβαλλοντικό πρόβλημα". Κοιτάξτε τη βιομηχανία και τα μέσα παραγωγής ενέργειας που έχουμε στην Ελλάδα. Όλοι εσείς που είστε υπέρ της συνείδησης του περιβάλλοντος θα λέγατε όχι για παράδειγμα σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο που δεν μολύνει το περιβάλλον. Στις μεγάλες αλλαγές λέμε όχι στα νταβατζιλίκια του κράτους λέμε ναι. Πως θα πάμε μπροστά έτσι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Unseen skygge

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unseen skygge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,218 μηνύματα.
Πιστεύω αν ήθελε το κράτος να βοηθήσει το περιβάλλον θα καταργούσε τις πλαστικές σακούλες και δεν θα πρόσθετε ακόμα έναν "φορο" λες και ο μέσος Έλληνας δεν πληρώνει ήδη αρκετούς. Αμελητεος μεν αλλά δεν παύει να είναι ενας ακόμα φορος. Κλεαν τι εννοείς δεν μπαίνει ΦΠΑ; Γιατί να μην μπει φπα; Αφού θα είναι σαν να αγοράζεις ένα επιπλέον προϊόν. Τέλος πάντων, να έλεγα τουλάχιστον ότι αυτό το κράτος με τόση φορολογία ειχε και τις ανάλογες παροχές Αλλά.. ..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Λαμβάνεται ως τέλος, όχι ως αγορά προϊόντος, απ' ότι διάβασα δηλαδή. Σχεδιάστηκε ως άμεσα ανταποδοτικό, ως εκ τούτου δεν έχει ΦΠΑ* ή άλλες κρατήσεις και θα πάει για δράσεις ανακύκλωσης και για να μοιράσουν κάτι πανινες σακούλες στους καταναλωτές απ' ότι άκουσα το πρωί.

*ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Διάβασα την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ και όντως υπάρχει ΦΠΑ στο τέλος. Η ανταποδοτικότητα έγκειται στην προσφορά αντίστοιχου ποσού στον ΕΟΑΝ.

Τζόνι, στην Ευρώπη δε γίνονται ούτε όλα σωστά ούτε όλα λάθος. Το θέμα είναι να γίνεται η κριτική που πρέπει εκεί που πρέπει και να αναγνωρίζεται η πρόοδος εκεί που πρέπει. Χωρίς δογματισμούς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Παιδίατρος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.
Το θέμα είναι ότι εν προκειμένω αυτό το μέτρο δεν λαμβάνεται για την προστασία του περιβάλλοντος, απλά το βαφτίζουμε περιβαλλοντική ευσυνειδησία και "έτσι κάνουν στην Ευρώπη" (ουγκ), για να περάσει πιο ελαφριά. Δηλαδή ναι σίγουρα θα ευνοηθεί το περιβάλλον δευτερευόντως, έμμεσα και μακροπρόθεσμα, αν και υπάρχουν πολύ απλούστερα μέτρα που μπορούν να τηρηθούν (όπως π.χ. να γίνεται ανακύκλωση της προκοπής. Στη Θεσσαλονίκη τα κανονικά σκουπιδιάρικα μαζεύουν τις σακούλες από τους κάδους ανακύκλωσης ΜΑΖΙ με αυτές των υπόλοιπων κάδων και μου φαίνεται σχεδόν αδύνατον να τις ξεχωρίζουν μετά), αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε δεν είναι αυτή η κάψα του κράτους. Και από την άλλη δεν την μπορώ και αυτή την μεμψιμοιρία του Έλληνα "εδώ δεν έχουμε λύσει άλλα σημαντικότερα προβλήματα ασχολούμαστε με τις σακούλες". Ναι σίγουρα η ανεργία είναι σημαντικότερο πρόβλημα αλλά δεν βρίσκω λόγο να μην ασχοληθούμε και με δευτερεύοντα (αν και η ενασχόληση είναι καμουφλάζ για άλλους φόρους, αλλά έστω).

Εγώ έχω σκοπό από αύριο που θα ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ να αρχίσω να παίρνω σακούλες (π.χ. το πρώτο διβδόμαδο), και μετά να τις χρησιμοποιώ μέχρι να σκιστούν τελείως οπότε ξανά από την αρχή. Έχω και τσάντες υφασμάτινες αλλά για κάποια πράγματα δεν βολεύουν (π.χ. για κρέατα ή τυριά). Γενικά σακούλες χρησιμοποιούσα και για τα σκουπίδια στο μπάνιο που έχω μικρό κάδο. Οκ δεν θα με βάλουν μέσα τα 0,04 ευρώ αλλά δεν θα περάσει και αδιάφορα το μέτρο για μένα. Θα μπορούσαν έστω πιλοτικά στην αρχή να σου λένε πάρε μέχρι Χ σακούλες δωρεάν (ανάλογα με το πόσα ψώνια έχεις), και τις υπόλοιπες -αν θες κι άλλες- πλήρωσέ τις. Άσε που και οι ταμίες δεν αφήνουν να πάρεις 7 σακούλες για 2 λαχανικά και 1 κρεμοσάπουνο, αλλά τέλος πάντων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Επι πληρωμη πλεον και οι σακουλαρες του τζαμπο που γινοντουσαν και τεντα αμα λαχει. Που παμε σαν χωρα πλεον :P

Το θέμα είναι ότι εν προκειμένω αυτό το μέτρο δεν λαμβάνεται για την προστασία του περιβάλλοντος, απλά το βαφτίζουμε περιβαλλοντική ευσυνειδησία και "έτσι κάνουν στην Ευρώπη" (ουγκ), για να περάσει πιο ελαφριά. Δηλαδή ναι σίγουρα θα ευνοηθεί το περιβάλλον δευτερευόντως, έμμεσα και μακροπρόθεσμα, αν και υπάρχουν πολύ απλούστερα μέτρα που μπορούν να τηρηθούν (όπως π.χ. να γίνεται ανακύκλωση της προκοπής. Στη Θεσσαλονίκη τα κανονικά σκουπιδιάρικα μαζεύουν τις σακούλες από τους κάδους ανακύκλωσης ΜΑΖΙ με αυτές των υπόλοιπων κάδων και μου φαίνεται σχεδόν αδύνατον να τις ξεχωρίζουν μετά), αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε δεν είναι αυτή η κάψα του κράτους. Και από την άλλη δεν την μπορώ και αυτή την μεμψιμοιρία του Έλληνα "εδώ δεν έχουμε λύσει άλλα σημαντικότερα προβλήματα ασχολούμαστε με τις σακούλες". Ναι σίγουρα η ανεργία είναι σημαντικότερο πρόβλημα αλλά δεν βρίσκω λόγο να μην ασχοληθούμε και με δευτερεύοντα (αν και η ενασχόληση είναι καμουφλάζ για άλλους φόρους, αλλά έστω).

Εγώ έχω σκοπό από αύριο που θα ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ να αρχίσω να παίρνω σακούλες (π.χ. το πρώτο διβδόμαδο), και μετά να τις χρησιμοποιώ μέχρι να σκιστούν τελείως οπότε ξανά από την αρχή. Έχω και τσάντες υφασμάτινες αλλά για κάποια πράγματα δεν βολεύουν (π.χ. για κρέατα ή τυριά). Γενικά σακούλες χρησιμοποιούσα και για τα σκουπίδια στο μπάνιο που έχω μικρό κάδο. Οκ δεν θα με βάλουν μέσα τα 0,04 ευρώ αλλά δεν θα περάσει και αδιάφορα το μέτρο για μένα. Θα μπορούσαν έστω πιλοτικά στην αρχή να σου λένε πάρε μέχρι Χ σακούλες δωρεάν (ανάλογα με το πόσα ψώνια έχεις), και τις υπόλοιπες -αν θες κι άλλες- πλήρωσέ τις. Άσε που και οι ταμίες δεν αφήνουν να πάρεις 7 σακούλες για 2 λαχανικά και 1 κρεμοσάπουνο, αλλά τέλος πάντων.

Παιρνεις μια τυπου ΙΚΕΑ/Leroy Merlin και τη βολευεις μια χαρα. Την εχεις στο πορτ-μπαγκαζ και κανεις δουλεια σου. Σιγα το πραγμα. :cool:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Γενικά σακούλες χρησιμοποιούσα και για τα σκουπίδια στο μπάνιο που έχω μικρό κάδο. Οκ δεν θα με βάλουν μέσα τα 0,04 ευρώ αλλά δεν θα περάσει και αδιάφορα το μέτρο για μένα. Θα μπορούσαν έστω πιλοτικά στην αρχή να σου λένε πάρε μέχρι Χ σακούλες δωρεάν (ανάλογα με το πόσα ψώνια έχεις), και τις υπόλοιπες -αν θες κι άλλες- πλήρωσέ τις. Άσε που και οι ταμίες δεν αφήνουν να πάρεις 7 σακούλες για 2 λαχανικά και 1 κρεμοσάπουνο, αλλά τέλος πάντων.

Και εγώ αυτό έκανα. Τις μικρές σακούλες στο κάδο και στο μπάνιο και μετά τις έκλεινα και τις έβαζα στη μεγάλη σακούλα των σκουπιδιών. Έτρωγα σουβλάκια τα έκλεινα με τη σακούλα αεροσταγώς και τα πετούσα στο στην μεγάλη σακούλα των σκουπιδιών. Αν βάλεις φαγώσιμα στη μεγάλη σακούλα κατευθείαν θα μυρίσουν. Γι αυτό το λόγο θα παίρνω σακούλες από το σούπερμαρκετ.

Δηλαδή εσείς οι υπερμαχοι των οικολογικών σακουλιών θα αγοράζετε κρέατα ωμά και θα τα βάζετε στις πανινες σακούλες που θα χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα στη λαική;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Παιδίατρος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.
Παιρνεις μια τυπου ΙΚΕΑ/Leroy Merlin και τη βολευεις μια χαρα. Την εχεις στο πορτ-μπαγκαζ και κανεις δουλεια σου. Σιγα το πραγμα. :cool:

Aπλά όπως έγραψα και πιο πάνω τις μικρές σακούλες τις χρησιμοποιείς και σαν σακούλες σκουπιδιών σε μικρούς κάδους. Π.χ. στο σπίτι που είμαι τώρα έχω 2 κάδους μικρούς (έναν στην τουαλέτα και έναν στο δωμάτιο) που δεν μπορούν να πάρουν σακούλα σκουπιδιών (ή τζάμπο:loltooth:) και προφανώς δεν θα ρίχνω και τα σκουπίδια έτσι. Ουσιαστικά δηλαδή με αναγκάζουν να ανανεώνω αρκετά συχνά τις πλαστικές σακούλες ακόμα και αν θα μπορούσα να ψωνίσω μόνο με υφασμάτινες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Stitchpunk

Δραστήριο μέλος

Η Eternal Sunshine αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 596 μηνύματα.
Δηλαδή εσείς οι υπερμαχοι των οικολογικών σακουλιών θα αγοράζετε κρέατα ωμά και θα τα βάζετε στις πανινες σακούλες που θα χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα στη λαική;
Κοίτα εγώ παλιά που αγοραζα κρέας και τυρια, μετά την επλενα. Έτσι κι αλλιώς δεν θα τις πλενεις μια στο τόσο? Δεν θα έχεις μια πανινη που μέσα θα βάζεις και κρέας και λαχανικά και σαπουνια. Αν αγοραζεις τα πάντα από το σούπερ 6-7 πανινες είναι αρκετές. Να σου πω την αλήθεια εγώ τα πολλά πολλά τα αγοραζω από online SM και για τα φρεσκα και εκτακτα 3 τσαντες μου είναι αρκετές.
Μπορείς να γράψεις πάνω στις τσαντες "φρούτα" "diary" κλπ.
Νομίζω ότι άλλος ένας λόγος που ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στο μικρότερο πράγμα όσον αφορά το περιβάλλον είναι επειδή δεν είμαστε οργανωμένοι σαν άνθρωποι. Οργάνωσε σωστά τα ψωνια σου, να μην χρειάζεται να αγοραζεις κάθε μέρα κρέας και δεν θα έχεις πρόβλημα με τις πανινες. Εξάλλου να πάρεις και μια πλαστική για το κρέας και να έχεις πανινες για τα υπόλοιπα, ε δεν έγινε και κάτι.
Το ίδιο ισχύει και για τα σκουπίδια. Λίγο οργανωμένα να τα φτιαξεις για ανακύκλωση και θα είσαι οκ. Δεν έχω καταλάβει γιατί σου βρωμιζουν βέβαια αλλά τεσπα.. (Να δω πότε θα διορθωθεί το θέμα με τις αποχετευσεις που μας κοροϊδευουν όλοι..)

Aπλά όπως έγραψα και πιο πάνω τις μικρές σακούλες τις χρησιμοποιείς και σαν σακούλες σκουπιδιών σε μικρούς κάδους. Π.χ. στο σπίτι που είμαι τώρα έχω 2 κάδους μικρούς (έναν στην τουαλέτα και έναν στο δωμάτιο) που δεν μπορούν να πάρουν σακούλα σκουπιδιών (ή τζάμπο:loltooth:) και προφανώς δεν θα ρίχνω και τα σκουπίδια έτσι. Ουσιαστικά δηλαδή με αναγκάζουν να ανανεώνω αρκετά συχνά τις πλαστικές σακούλες ακόμα και αν θα μπορούσα να ψωνίσω μόνο με υφασμάτινες.

Κοίτα, δεν θα αγορασεις 0,04 τη σακουλα για να βάλεις στον μικρό καδο, μπορείς να πάρεις τις πολύ λεπτές καδου που είναι πολύ οικονομικές και υπάρχουν βιοδιασπωμενες. Υπάρχουν και τέτοιες σακουλες που δεν φτιαχνονται καν από πετρέλαιο και δεν ξέρω τι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Aπλά όπως έγραψα και πιο πάνω τις μικρές σακούλες τις χρησιμοποιείς και σαν σακούλες σκουπιδιών σε μικρούς κάδους. Π.χ. στο σπίτι που είμαι τώρα έχω 2 κάδους μικρούς (έναν στην τουαλέτα και έναν στο δωμάτιο) που δεν μπορούν να πάρουν σακούλα σκουπιδιών (ή τζάμπο:loltooth:) και προφανώς δεν θα ρίχνω και τα σκουπίδια έτσι. Ουσιαστικά δηλαδή με αναγκάζουν να ανανεώνω αρκετά συχνά τις πλαστικές σακούλες ακόμα και αν θα μπορούσα να ψωνίσω μόνο με υφασμάτινες.

Δεν κανουν για σακουλες σκουπιδιων γιατι παρα πολλες εχουν τρυπα. Τωρα για χαρτια οκ, αλλα ενταξει οι σακουλες ειναι φθηνες (1€ οι 20 πχ) και πιο αξιοπιστες απο αυτες των ΣΜ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,056 μηνύματα.
Έχω μερικές σακουλοαπορίες:
1) Ο σουβλατζής που θα κάνω τηλεφωνική παραγγελία, θα με ρωτάει αν θέλω σακούλα ή θα μου τα φέρνει χύμα;
2) Αφού τις σακούλες θα τις πληρώνουμε, θα εξακολουθούν να διαφημίζουν το μαγαζί;
3) Οι μανάβηδες της λαϊκής και τα περίπτερα θα χρεώνουν τις σακούλες;
4) Τι θα γίνει με τις σακούλες του JAMBO που τις λέγανε θεσμό;
5) Τα καταστήματα ρούχων που θα έχουμε αγοράσει πράγματα π.χ. 80€ δεν θα ντρέπονται να χρεώσουν 0,04€ για τη σακούλα;


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,565 μηνύματα.
Έχω μερικές σακουλοαπορίες:
1) Ο σουβλατζής που θα κάνω τηλεφωνική παραγγελία, θα με ρωτάει αν θέλω σακούλα ή θα μου τα φέρνει χύμα;
2) Αφού τις σακούλες θα τις πληρώνουμε, θα εξακολουθούν να διαφημίζουν το μαγαζί;
3) Οι μανάβηδες της λαϊκής και τα περίπτερα θα χρεώνουν τις σακούλες;
4) Τι θα γίνει με τις σακούλες του JAMBO που τις λέγανε θεσμό;
5) Τα καταστήματα ρούχων που θα έχουμε αγοράσει πράγματα π.χ. 80€ δεν θα ντρέπονται να χρεώσουν 0,04€ για τη σακούλα;



Περιμενε να δεις αν και ποσοι θα το εφαρμοσουν. Ειδικα οι σουβλατζηδες ειναι σιγουρο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SkyBlu

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η SkyBlu αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 243 μηνύματα.
5) Τα καταστήματα ρούχων που θα έχουμε αγοράσει πράγματα π.χ. 80€ δεν θα ντρέπονται να χρεώσουν 0,04€ για τη σακούλα;

Εδώ δε ντρέπονται να σού λένε 9.99€ και να σού κρατάνε και το ένα λεπτό. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Κοίτα εγώ παλιά που αγοραζα κρέας και τυρια, μετά την επλενα. Έτσι κι αλλιώς δεν θα τις πλενεις μια στο τόσο? Δεν θα έχεις μια πανινη που μέσα θα βάζεις και κρέας και λαχανικά και σαπουνια. Αν αγοραζεις τα πάντα από το σούπερ 6-7 πανινες είναι αρκετές. Να σου πω την αλήθεια εγώ τα πολλά πολλά τα αγοραζω από online SM και για τα φρεσκα και εκτακτα 3 τσαντες μου είναι αρκετές.
Μπορείς να γράψεις πάνω στις τσαντες "φρούτα" "diary" κλπ.
Νομίζω ότι άλλος ένας λόγος που ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στο μικρότερο πράγμα όσον αφορά το περιβάλλον είναι επειδή δεν είμαστε οργανωμένοι σαν άνθρωποι. Οργάνωσε σωστά τα ψωνια σου, να μην χρειάζεται να αγοραζεις κάθε μέρα κρέας και δεν θα έχεις πρόβλημα με τις πανινες. Εξάλλου να πάρεις και μια πλαστική για το κρέας και να έχεις πανινες για τα υπόλοιπα, ε δεν έγινε και κάτι.
Το ίδιο ισχύει και για τα σκουπίδια. Λίγο οργανωμένα να τα φτιαξεις για ανακύκλωση και θα είσαι οκ. Δεν έχω καταλάβει γιατί σου βρωμιζουν βέβαια αλλά τεσπα.. (Να δω πότε θα διορθωθεί το θέμα με τις αποχετευσεις που μας κοροϊδευουν όλοι..)
:russian_roulette: Εδώ βαριέμαι να πλύνω τα πιάτα. Τώρα θα καθαρίζω και τις σακούλες :(

:( Πρακτικά θα συνεχίσω να παίρνω πλαστικές σακούλες γιατι τις χρειάζομαι. Αυτές τις μικρές σακούλες κάδου που τις πουλάνε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19,610 μηνύματα.
Αυτές τις μικρές σακούλες κάδου που τις πουλάνε;
Στα σούπερ μάρκετ, εκεί που πουλάνε και τις κλασικές μεγάλες σακούλες σκουπιδιών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Έχω μερικές σακουλοαπορίες:
1) Ο σουβλατζής που θα κάνω τηλεφωνική παραγγελία, θα με ρωτάει αν θέλω σακούλα ή θα μου τα φέρνει χύμα;
2) Αφού τις σακούλες θα τις πληρώνουμε, θα εξακολουθούν να διαφημίζουν το μαγαζί;
3) Οι μανάβηδες της λαϊκής και τα περίπτερα θα χρεώνουν τις σακούλες;
4) Τι θα γίνει με τις σακούλες του JAMBO που τις λέγανε θεσμό;
5) Τα καταστήματα ρούχων που θα έχουμε αγοράσει πράγματα π.χ. 80€ δεν θα ντρέπονται να χρεώσουν 0,04€ για τη σακούλα;



Για να λέμε του στραβού το δίκιο, αυτές τις περιπτώσεις η κυβέρνηση τις έχει προβλέψει:
Ανάφερεται χαρακτηριστικά μέσα στο σχέδιο νόμου ότι ΔΕΝ χρεώνεται η πλαστική σακούλα στα περίπτερα και τις υπαίθριες αγορές (λαϊκή). :thumbup:

Σχετικά με το 2 τώρα, αν και αποτελεί προσωπική άποψη:
Θεωρητικά τις σακούλες δεν τις αγοράζεις. Το super market τις αγοράζει από τον προμηθευτή του (όπως έκανε ανέκαθεν) και συνεχίζει να στις παρέχει δωρεάν μαζί με τα ψώνια σου. Το κόμιστρο που πληρώνεις ανά σακούλα είναι περιβαλλοντικός φόρος που αποδίδεται στο κράτος, το super market αναλαμβάνει να συλλέγει αυτό τον φόρο για λογαριασμό του κράτους και να τον αποδίδει σε αυτό σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Επομένως, δεν αλλάζει κάτι στη σχέση πελάτη-super market, οσόν αφορά το θέμα της σακούλας. Βέβαια, τα lidl που πουλούσαν τη σακούλα και πριν την επιβολή του μέτρου, είχαν το λογότυπό τους επάνω... Άρα δεν πιστεύω ότι θα φύγει η επωνυμία από τις σακούλες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,358 μηνύματα.
Αν δεν καταλαβαινουμε οτι αυτη τη στιγμη ο ΣΤΟΧΟΣ ειναι η ΜΕΙΩΣΗ αυτων των πλαστικων,δεν μπορουμε να συννενοηθουμε/
Η ΜΕΙΩΣΗ ειναι λεμε,και σταδιακα θα απαγορευτουν.Υπαρχει νομοθεσια που λεει οτι πρεπει να αντιστοιχει σε καθε ευρωπαιο ενας συγκεκριμενος αριθμος σακουλων τον χρονο.Τι δεν καταλαβαινουμε;
Δεν πας απο το ενα σταδο αποτομα στο αλλο.
Θα μειωθουν εφοσον πληρωνονται.Κια θα μειωθουν διοτι ξαναλεω,εβαζαν καποιοι για 2 προιοντα σε μια σακουλα,και γινοταν ασυστολη χρηστη της πλαστικης.Τι δεν καταλαβαινουν καποιοι;
Ναι,ακομα θα χρειαζομαστε πλαστικη σακουλα,αλλα θα γινεται με μετρο εφοσον αυτη θα χρεωνεται.Τουτεστιν.....δεν θα βαζεις 2 προιοντα σε μια σακουλα,αλλα θα βαζεις οσο χωραει η σακουλα.
ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ.:) Μειωση ειναι ο στοχος..διοτι υπαρχει οριο κατα κεφαλη σακουλας σε καθε ευρωπαιο λεμε.

Κατα τα αλλα..γρκινιαααααααααααα..σε κατι που ξαναλεω,ουραγοι της ευρωπης ειμαστε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.

5) Τα καταστήματα ρούχων που θα έχουμε αγοράσει πράγματα π.χ. 80€ δεν θα ντρέπονται να χρεώσουν 0,04€ για τη σακούλα;



Γιατι να ντρεπονται; Στη Γερμανια πλεον και τα πολυκαταστηματα χρεωνουν τη σακουλα. Οσα ψωνια και να κανεις. Τωρα αμα παρεις κουστουμι των 1,000€, μπορει να στην κανουν και δωρο :cool:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top