Αθεΐα ή αποδοχή της ύπαρξης του Θείου

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Α οχι? Για πες μου μια θρησκεια που δεν θεωρει οτι το συμπαν ειναι φτιαγμενο γυρω απο την υπαρξη του ανθρωπου. Που δεν βαζει τον ανθρωπο σε ξεχωριστη θεση σε σχεση με ολα τα υπολοιπα οντα.

Μπορεί καμία. Δε σημαίνει όμως ότι οποίος δεν υποστηρίζει καμία θρησκεία δε πιστεύει και στον Θεό είναι διαφορετικά πράγματα εντελώς. Οι θρησκείες είναι φιλοσοφίες ο θεός είναι εννοια και δεν πρέπει να τα σύγχεουμε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
dude ο αινσταιν ηταν αθεος οπως και ο σπινοζα ηταν αθεος. Ειχαν μεγαλωσει σε περιοδους που η θρησκεια ηταν η νορμα, ηταν το αναμενομενο, βασικα δεν υπηρχε τιποτα εξω απο τη θρησκεια.

Η αινσταινικη αθεια (make no mistake αθεια ειναι) ηταν το ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ που μπορουσες να περιμενεις τοτε. Ειναι τρομακτικα δυσκολο να βγαλεις απο το μυαλο ενος ανθρωπου πεποιθησεις που εχουν γαλουχιθει στην παιδικη του ηλικια, ακομα και απο ενα μυαλο σαν του αινσταιν.

Σε καθε περιπτωση ομως ο αινσταιν ηταν αθεος οσον αφορα τη πιστη σε οποιοδηποτε θρησκευτικο θεο η ελογη σχεδιαση.

Χρησημοποιουσε τη λεξη θεος οπως την λεξη "αρμονια" η "ομορφια", αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν πιστευε οτι το συμπαν το εχει δημιουργησει ενας εφυης θεος και οτι ολα ειναι αποτελεσμα σχεδιασης. Οπως ο ιδιος εχει πολλακις πει φυσικα.

(btw ο αινσταιν δεν ηταν αλαθητος, μεχρι το τελος της ζωης του απεριπτε την κβαντομηχανικη)

Δε σημαίνει όμως ότι οποίος δεν υποστηρίζει καμία θρησκεία δε πιστεύει και στον Θεό είναι διαφορετικά πράγματα εντελώς.

Βασικα η αποριψη των θρησκειων ειναι το πρωτο βημα στην αθεια, το δευτερο ειναι να μην εισαι σιγουρος, το τριτο ειναι να εισαι σιγουρος οτι τα παραπανω ειναι βλακειες.

Αλλα οκ, εστω, πες μου για τον θεο στον οποιο πιστευεις εσυ, τι ιδιοτητες εχει?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Βασικα η αποριψη των θρησκειων ειναι το πρωτο βημα στην αθεια, το δευτερο ειναι να μην εισαι σιγουρος, το τριτο ειναι να εισαι σιγουρος οτι τα παραπανω ειναι βλακειες.

Αλλα οκ, εστω, πες μου για τον θεο στον οποιο πιστευεις εσυ, τι ιδιοτητες εχει?

:P ο Θεός είναι μια κατάσταση την οποία δε μπορώ να κατανοήσω (δεν ξέρω αν είναι π.χ. άνθρωπος, πράγμα ή κατάσταση, χώρος, δύναμη ). Ζει σε διαφορετικές διαστάσεις (μεγαλύτερου βαθμού από μένα χωρική διάσταση ) για αυτο δε μπορώ να τον αντιληφθώ αλλά κάποιοι βλέπουν την προβολή του στην διαστασή μας.

Σύμφωνα με ένα βίντεο του άγγελου που είχε βάλει εχτές ο Einstein ήταν άθρησκος αλλά πίστευε στον Θεό (το ίδιο και άλλοι λαμπροί επιστήμονες) δε πιστευε ίσως στον κλαστικό Θεό αλλά σε μια ανώτερη δύναμη.

Όλες οι θρησκείες πέρα απο τις φιλοσοφίες παρουσιάζουν κάποια κοινά πράγματα (που είναι εντυπωσιακά ίδια αν αναλογιστείς ότι αναπτύχθηκαν σε άλλη εποχή και άλλο χωροχρόνο). :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
η διάσταση ορίζει τον χώρο. Όταν σε μια διάσταση φέρεις μια καθετη γραμμή θα προκύψει η αμέσως επόμενη διάσταση. Συνεπώς έχουμε το σημείο φέρουμε μια κάθετη γραμμή και προκύπτει η ευθεία (δισδιάσταστο σαν το supermario ένα πράγμα), όταν στην γραμμή φέρουμε μια κάθετη γραμμή ορίζουμε το τρισδιάστατο. Εμείς αντιλαμβανόμαστε τις 3 διαστάσεις.

Νομιζω πως καταλαβα αλλα εχω ορισμενες ερωτησεις:

1) πως φερνεις καθετη σε ενα σημειο? Αν μπορουσες να μου το ζωγραφησεις θα με διευκολυνες πολυ

2) αν στο σημειο φερεις καθετη εχεις μια γραμμη, η οποια απο οτι λες εχει δυο διαστασεις, δηλαδη μοιαζει ετσι:


3) αν στη γραμμη φερεις καθετη εχεις ενα επιπεδο το οποιο λες οτι εχει τρεις διαστασεις, δηλαδη οι τρεις διαστασεις μοιαζουν ετσι:


4) ωραια και καλα ολα αυτα, πες τωρα οτι εχεις την επιφανια ενος λουκουμα. Σε αυτο πως φερνεις καθετη γραμμη ωστε να πας στις τρεις διαστασεις? Αφου οι διαστασεις του λουκουμα προσδιοριζονται απο κυκλους...

5) συνεπως οι 16 διαστασεις μοιαζουν ετσι:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

D_G

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,938 μηνύματα.
Επιστήμονες σχετικά με τον Σχεδιασμό του Σύμπαντος


Οι αθεϊστές προσπαθούν να παρουσιάσουν την πίστη στον Θεό σαν κάτι αντιεπιστημονικό, που μόνο αμαθείς και αντιεπιστημονικοί άνθρωποι την αποδέχονται. Όμως, τα γεγονότα είναι (όπως πάντα), αντίθετα από τις αθεϊστικές εμμονές και αερολογίες. Η παρακάτω συλλογή του Rich Deem, αποστομώνει όλους αυτούς τους αμαθείς αθεϊστές, και δίνει μια απάντηση από επιστημονικά χείλη στον αντιεπιστημονικό αθεϊστικό σκοταδισμό.


Μήπως η επιστήμη μας οδηγεί προς τον δρόμο που καταλήγει στην νατουραλιστική εξήγηση όλων όσων βλέπουμε; Πάντως, κατά τον 19ο αιώνα, τα πράγματα έδειχναν πως η επιστήμη μάλλον πήγαινε προς μια
τέτοια κατεύθυνση. Ο «Θεός των διάκενων» βρέθηκε να στριμώχνεται σε όλο και πιο στενές χαραμάδες.

Όμως, η επιστήμη του 20ου αιώνα -και τώρα του 21ου- μας οδηγεί πάλι πίσω στο μονοπάτι του Σχεδιασμού
, όχι λόγω έλλειψης επιστημονικών εξηγήσεων, αλλά λόγω έλλειψης επιστημονικών εξηγήσεων που απαιτούν μια προσέγγιση στα ακραίως απίθανα: κάτι που η επιστήμη δεν καταφέρνει να χειρίζεται καλά. Ως αποτέλεσμα των πρόσφατων αποδείξεων υπέρ του σχεδιασμού, πολλοί επιστήμονες τώρα πιστεύουν στον Θεό. Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο:

«Μου ήρθε στο νου αυτό, όταν προ μηνών διάβασα μια έρευνα στο περιοδικό Nature. Αποκάλυπτε πως το 40% των Αμερικανών φυσικών, βιολόγων και μαθηματικών πιστεύουν στον Θεό όχι σε κάποια μεταφυσική αφηρημάδα, αλλά σε μια θεότητα'; η οποία επιδεικνύει ενεργό ενδιαφέρον στις υποθέσεις μας και εισακούει τις προσευχές μας: ο Θεός του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ.»


Ο βαθμός στον οποίο οι σταθερές της φυσικής πρέπει να ταιριάζουν σε συγκεκριμένα κριτήρια είναι τέτοιος, που ένας αριθμός αγνωστικιστών επιστημόνων έχουν βγάλει το συμπέρασμα πως υπάρχει κάποιο «υπερφυσικό σχέδιο» ή «Παράγοντας» στο παρασκήνιο.


Παραθέτουμε τα όσα ελέχθησαν:


Φρεντ Χόϋλ (Βρετανός αστροφυσικός): «Μια ερμηνεία των δεδομένων βάσει κοινής λογικής, υποδηλώνει πως κάποια υπέρ-διάνοια έχει παίξει με την φυσική, καθώς και την χημεία και την βιολογία, και πως δεν υφίστανται τυφλές δυνάμεις στην φύση που να είναι αξιόλογες. Οι αριθμοί που προκύπτουν από τον υπολογισμό των δεδομένων, μου φαίνονται τόσο συγκλονιστικοί, ώστε να τοποθετούν αυτό το ενδεχόμενο σχεδόν εκτός έρευνας.


Τζωρτζ Έλλις (Βρετανός αστροφυσικός): «Παρατηρούνται εκπληκτικοί μικρο-συντονισμοί στους νόμους, οι οποίοι κάνουν δυνατή αυτή την πολυπλοκότητα. Η συνειδητοποίηση της πολυπλοκότητας των όσων πραγματοποιούνται, καθιστούν αδύνατον να μην χρησιμοποιηθεί η λέξη «θαύμα», χωρίς να παίρνουμε κάποια θέση ως προς το οντολογικό κύρος της λέξεως αυτής.»


Πωλ Ντέϊβης (Βρετανός αστροφυσικός): «Για μένα, υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις ότι κάτι συμβαίνει πίσω απ'; όλα αυτά ...; Μοιάζει σαν κάποιος να έχει ρυθμίσει λεπτομερώς τους αριθμούς της φύσης, προκειμένου να συνθέσει το Σύμπαν ...; Η εντύπωση (ύπαρξης) σχεδιασμού είναι συντριπτική.»



Πωλ Ντέϊβηζ: «Οι νόμοι [της φυσικής] ... μοιάζουν να είναι προϊόν ενός εξαιρετικά ευφυούς σχεδίου... Το Σύμπαν πρέπει να έχει κάποιο σκοπό.»


Αλαν Σάντετζ (βραβείο αστρονομίας Crawford): «Το βρίσκω πολύ απίθανο μια τέτοια τάξη να προήλθε από το χάος. Πρέπει να υπάρχει κάποια οργανωτική αρχή. Για μένα, ο Θεός είναι μυστήριο, αλλά είναι και η εξήγηση του θαύματος τής ύπαρξης -; τού γιατί υπάρχει κάτι αντί για τίποτε»


Τζων Οκήφ (αστρονόμος της NASA): «Με αστρονομικά μέτρα, είμαστε μια παραχαϊδεμένη, πολυαγαπημένη ομάδα πλασμάτων... Αν το Σύμπαν δεν είχε φτιαχτεί με μια απολύτως καθοριστική ακρίβεια, δεν επρόκειτο ποτέ να υπάρξουμε. Είναι η γνώμη μου, πως αυτές οι συγκυρίες δείχνουν πως το σύμπαν δημιουργήθηκε για να το κατοικεί ο άνθρωπος.»


Τζωρτζ Γρήνστάϊν (αστρονόμος): «Καθώς επιβλέπουμε όλες τις αποδείξεις, η σκέψη επίμονα εγείρεται, πως κάποιος υπερφυσικός παράγοντας -; ή -;μάλλον- Παράγοντας, πρέπει να εμπλέκεται. Είναι δυνατόν, έτσι ξαφνικά, άθελά μας, να σκοντάψαμε πάνω σε επιστημονικές αποδείξεις της ύπαρξης ενός Υπέρτατου Όντος; Μήπως ο Θεός ήταν αυτός που επενέβη και τόσο προνοητικά χειροτέχνησε τον Κόσμο προς όφελός μας;


Άρθουρος Έντιγκτον (αστροφυσικός): «Η ιδέα ενός συμπαντικού νοός ή Λόγου θα ήταν, νομίζω, ένα μάλλον εφικτό συμπέρασμα εν όψει της παρούσης καταστάσεως της επιστημονικής θεωρίας.»


Αρνώ Πενζίας (Βραβείο Νόμπελ Φυσικής): «Η Αστρονομία μας οδηγεί σε ένα μοναδικό συμβάν, ένα σύμπαν που δημιουργήθηκε εκ του μηδενός, που διαθέτει εκείνη την πολύ λεπτή ισορροπία που χρειάζεται για να παρέχονται οι ακριβείς συνθήκες που επιτρέπουν την ζωή, και που έχει ένα υποκείμενο (υπερφυσικό';, θα το έλεγε κανείς) σχέδιο."


Ρότζερ Πένροουζ (μαθηματικός και συγγραφέας): «Εγώ θα έλεγα πως το σύμπαν έχει κάποιο σκοπό. Δεν βρίσκεται εκεί, έτσι, κάπως, κατά τύχη.»



Τόνυ Ρόθμαν (φυσικός): «Όταν είμαστε αντιμέτωποι με την τάξη και την ομορφιά του σύμπαντος και τις περίεργες συμπτώσεις της φύσης, είναι μεγάλος ο πειρασμός, να κάνουμε το άλμα της πίστεως από την επιστήμη στην θρησκεία. Είμαι σίγουρος πως πολλοί φυσικοί το επιθυμούν. Πόθος μου είναι, να το παραδέχονταν αυτό.»


Βέρα Κιστιακόφσκυ (φυσικός Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσέτης) «Η αριστουργηματική τάξη που αναδεικνύεται από την επιστημονική μας κατανόηση του φυσικού κόσμου, προϋποθέτει το Θείο.»


Ρόμπερτ Τζάστροου (αυτοαποκαλούμενος αγνωστικιστής): «Για τον επιστήμονα που έχει ζήσει με την πίστη του στην δύναμη της λογικής, η ιστορία τελειώνει σαν ένα κακό όνειρο. Έχει σκαρφαλώσει τις οροσειρές της άγνοιας... πλησιάζει να κατακτήσει την ψηλότερη κορυφή... και, καθώς σέρνεται πάνω από τον τελευταίο βράχο, τον καλωσορίζει μια ομάδα θεολόγων, οι οποίοι είναι καθισμένοι εκεί πέρα επί αιώνες...»


Στήβεν Χώκινγκ (Βρετανός αστροφυσικός): «Τότε, θα... μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στην συζήτηση σχετικά με το ερώτημα γιατί εμείς και το σύμπαν υπάρχουμε. Αν βρούμε την απάντηση στο ερώτημα αυτό, θα είναι ο υπέρτατος θρίαμβος της ανθρώπινης λογικής -; γιατί τότε, θα γνωρίζουμε τον νου του Θεού.»


Φρανκ Τίπλερ (Καθηγητής Μαθηματικής Φυσικής): «Όταν άρχισα την καριέρα του κοσμολόγου προ εικοσαετίας περίπου, ήμουν ένας πεπεισμένος αθεϊστής. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα θα μπορούσα να είχα φανταστεί πως μια μέρα θα έγραφα βιβλίο που σκοπό είχε να αποδείξει πως οι κεντρικές πεποιθήσεις της Ιουδαιο-Χριστιανικής θεολογίας είναι πράγματι αλήθειες, πως οι πεποιθήσεις αυτές είναι καθαρά συμπεράσματα των νόμων της φυσικής όπως τους κατανοούμε σήμερα. Έχω αναγκασθεί να αποδεχθώ αυτά τα συμπεράσματα, από την αμείλικτη λογική του δικού μου, ειδικού κλάδου της φυσικής."


Αλεξάντερ Πολυάκοφ (Σοβιετικός μαθηματικός): «Γνωρίζουμε πως η φύση περιγράφεται από τα πλέον άριστα μαθηματικά, επειδή ο Θεός την δημιούργησε.»


Εντ Χάρισον (κοσμολόγος): «Ορίστε η κοσμολογική απόδειξη πως υπάρχει Θεός -; ο ισχυρισμός του Πέηλυ περί σχεδιασμού -; ενημερωμένη και εμπλουτισμένη: Η λεπτεπίλεπτη ρύθμιση του σύμπαντος αποτελεί εκ πρώτης όψεως απόδειξη θεϊκού σχεδιασμού. Διαλέξτε: τυφλή τύχη που προϋποθέτει μυριάδες σύμπαντα, ή σχεδιασμός, που προϋποθέτει μόνο ένα σύμπαν.... πολλοί επιστήμονες, όταν παραδέχονται τις απόψεις τους, τείνουν προς την τελεολογική ή «σχεδιαστική» άποψη.»


Έντουαρντ Μίλν (Βρετανός κοσμολόγος): «Όσο για τα αίτια του Σύμπαντος, εν σχέσει με την διαστολή, το αφήνουμε στον αναγνώστη να το προτείνει. Πάντως, η εικόνα μας είναι ατελής, χωρίς Αυτόν (τον Θεό).»



Μπάρυ Πάρκερ (κοσμολόγος): «Και ποιος δημιούργησε αυτούς τους νόμους; Δεν χωράει συζήτηση, πως ένας Θεός πάντοτε θα είναι αναγκαίος.»

Δρ. Ζεχαβί και Δρ. Ντεκελ (κοσμολόγοι): «Τέτοιος τύπος σύμπαντος, όμως, φαίνεται να απαιτεί ως ένα βαθμό κάποιες λεπτές ρυθμίσεις των αρχικών συνθηκών, πράγμα που φαίνεται να αντιτίθεται στην κοινή σοφία';.»

Άρθουρ Λ. Σάβλοφ (Καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, 1981 Βραβείο Νόμπελ Φυσικής): «Μου φαίνεται πως, όταν είμαστε αντιμέτωποι με τα θαύματα της ζωής και του σύμπαντος, πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί'; και όχι μόνο πώς';. Οι μόνες δυνατές απαντήσεις είναι θρησκευτικές... Εντοπίζω μια ανάγκη για Θεό μέσα στο σύμπαν και μέσα στην ίδια την ζωή μου...»


Χένρυ «Φριτς» Σέφερ (Καθηγητής Χημείας στο Graham Perdue και διοικητής του Computational Quantum Chemistry στο Πανεπιστήμιο Georgia): «Η σημασία και η χαρά στην επιστήμη μου πηγάζει από εκείνες τις περιστασιακές στιγμές όταν ανακαλύπτω κάτι καινούργιο, και που λέω στον εαυτό μου: ώστε έτσι το έκανε ο Θεός!'; Ο στόχος μου είναι να κατανοήσω μια μικρή γωνιά του μυαλού του Θεού



Βέρνερ Φον Μπράουν (πρωτοπόρος μηχανικός πυραύλων) «Το βρίσκω το ίδιο δύσκολο να κατανοήσω τον επιστήμονα που δεν αναγνωρίζει την παρουσία μιας ανώτερης λογικής πίσω από την ύπαρξη του σύμπαντος, όσο να κατανοήσω τον θεολόγο που θα μπορούσε να αρνηθεί τις προόδους της επιστήμης.»


Καρλ Βέσε (μικροβιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Illinois) «Η ζωή στο Σύμπαν: σπάνια ή μοναδική; Εγώ περπατώ και στις δύο μεριές του δρόμου αυτού. Την μια μέρα μπορώ να πω ότι, δεδομένων των 100 δις. των αστέρων στον γαλαξία μας και των 100 δις και πλέον άλλων γαλαξιών, σίγουρα πρέπει να υπάρχουν πλανήτες που να σχηματίστηκαν και να εξελίχθηκαν με τρόπους πάρα πολύ όμοιους με την Γη, και συνεπώς να περιέχει έστω μικροβιακές μορφές ζωής. Υπάρχουν άλλες μέρες, όπου λέω πως η ανθρωπική αρχή που κάνει το σύμπαν κάτι το ειδικό ανάμεσα σε ένα μεγάλο αριθμό συμπάντων, ίσως να μην άπτεται στη άποψη εκείνη της φύσης που περιγράφουμε στην φυσική, αλλά να επεκτείνεται στην χημεία και την βιολογία. Στην περίπτωση αυτή, η ζωή επί της Γης είναι απολύτως μοναδική



Άντονυ Φλού (Καθηγητής Φιλοσοφίας, πρώην αθεϊστής, συγγραφέας και ομιλητής) «Έχω την εντύπωση πως τα ευρήματα ερευνών DNA των 50 και πλέον ετών μας έδωσαν υλικά για ένα νέο και πιο ισχυρό επιχείρημα υπέρ του σχεδιασμού.»


Το βρήκα εδώ:

https://orthodox-world.pblogs.gr/ti-lene-gia-to-sympan-kai-ton-theo-megaloi-episthmones.html
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomnie

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomnie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,461 μηνύματα.
Οσο μικρο ποσοστο πιθανοτητας υπαρχει να υπαρχει ο αγιος βασιλης και οι νεραιδες.

Γιατι δεν πιστευεις σε αυτα? Γιατι θεωρεις γελειο, ηληθιο και παιδικο να πιστευεις, πραγματικα να πιστευεις στον αγιο βασιλη?
Μα γι'αυτό δεν άνθησε τόσο πολύ στο παρελθόν η Θεολογία?Για να "πλάθουμε" τη Θρησκεία μας έτσι ώστε να επιβιώνει και στη σημερινή εποχή και φιλοσοφία...
Παρεμπιπτόντως,δε καταλαβαίνω γιατί υποθέτεις πως είμαι ένθεος,υποστηρίζω απλά κάτι που μου φένεται λογικά ορθό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lowbaper92

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο lowbaper92 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,504 μηνύματα.
Συλλογιστική πορεία των επιστημόνων στο τελευταίο άρθρο: "Το Σύμπαν είναι υπερβολικά τέλειο για να έχει δημιουργηθεί κατά τύχη. Άρα υπάρχει ένας θεός που το δημιούργησε"
Αντίστοιχη συλλογιστική πορεία: "Οι κεραυνοί είναι αδύνατο να πέφτουν κατά τύχη, άρα υπάρχει ο Δίας στην κορυφή του Ολύμπου και τους πετάει"

Βέβαια, ένα ακόμα πρόβλημα που εγώ εντοπίζω στον αρχικό συλλογισμό είναι ότι, εφόσον το Σύμπαν είναι τέλειο, ο δημιουργός του πρέπει να είναι ακόμα τελειότερος. Άρα δημιουργείται το λογικό πρόβλημα: Ποιός δημιούργησε το δημιουργό?
Τον δημιούργησε κάποιος άλλος? Τότε οδηγούμαστε αναδρομικά σε όλο και μεγαλύτερα προβλήματα.
Δημιουργήθηκε τυχαία? Τότε είναι ακόμα πιο απίθανο, απ'το να δημιουργήθηκε τυχαία το Σύμπαν, μιας και είναι τελειότερος από αυτό.
Άρα το επιχείρημα της Δημιουργίας, στα δικά μου μάτια επιδεινώνει το πρόβλημα, αντί να το λύνει.

Όσο για τον Hawking που αναφέρεται στο άρθρο, το έχει δηλώσει ότι, σύμφωνα με τη θεωρία του η δημιουργία δεν απαιτεί θεϊκή παρέμβαση , αφήνοντας βέβαια ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει θεός.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Νομιζω πως καταλαβα αλλα εχω ορισμενες ερωτησεις:

...


:hmm: κάθετη είναι να φέρουμε μια γραμμή που να έχει 90 μοίρες κλίση από μία άλλη γραμμή.

Επειδή το σημείο (0 διαστάσεις) δεν έχει όγκο θεωρητικά αν φέρουμε μια γραμμή που να περνάει στο σημείο τότε προύπτει το μονοδιάστατο.

Όταν από την γραμμή φέρουμε μια κάθετη γραμμή (γραμμή 90 μοίρες) από την ευθεία που σχηματίσομε προηγουμένως θα έχουμε το δυσδιάστατο (super mario)

Όταν τώρα φέρουμε μια κάθετη στις 2 γραμμές που προκύπτουν από το δυσδιάστατο τότε έχουμε τρισδιάστατο που είναι ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε.

Αν από το τρισδιάστατο οι 3 γραμμές καταφέρουμε και φέρουμε μια γραμμή κάθετη (90 μοίρας στις 3 γραμμές του τρισδιάστατου επιπέδου προκύπτει το τετραδιάστατο επίπεδο. :hmm: Όσο και να ψάξεις δε μπορείς να φέρεις μια ευθεία κάθετη στις 3 διαστάσεις σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό γίνεται αλλά δε μπορούμε να το κατανοήσουμε.

Θα αναδημοσιεύσω μια ανάρτηση που έκανα στο blog μου.
Όλοι γνωρίζουμε την έννοια διάσταση αλλά πολλοί λίγοι ξέρουν να την ορίσουν. Ακόμα και καθηγητές γυμνασίου και λυκείου θα δυσκολεύονταν να δώσουν με ακρίβεια έναν ορισμό για το τι είναι διάσταση. Η εξήγηση είναι καθαρά γεωμετρική. Πριν αρχίσουμε την εξήγηση θα αναφέρουμε ότι δε δεχόμαστε τον όρο ότι η τέταρτη διάσταση είναι ο χρόνος, ο λόγος είναι ότι ο χρόνος και ο χώρος είναι διαφορετικές έννοιες. Προφανώς ο χρόνος έχει τις δικές του διαστάσεις (χρονικές διαστάσεις) που θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτηση.




Παίρνουμε ως εξ ορισμού την 0 διάσταση ως σημείο. Αν φέρουμε από το σημείο μια κάθετη ορίζουμε το μονοδιάστατο επίπεδο, αν φερουμε από το την ευθεία μια κάθετη γραμμή που είναι ταυτόχρονα κάθετη και στο σημείο και στην γραμμή τότε ορίζουμε το τρισδιάστατο επίπεδο. Ως εκεί μπορούμε να αντιλειφθούμε.




Θεωρητικά αν καταφέρουμε και φέρουμε κάθετη στο σημείο, και στις 2 γραμμές που ορίζουν το τρισδιάστατο επίπεδο θα προκύψει το τετραδιάστατο επίπεδο.




Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για πάνω από 7 τέτοιες διαστάσεις.


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.

Να ψαχνεις καλυτερα γιατι ειναι βλακειες.

Ο hawking ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ αθεος.

Διαβασε το τελευταιο βιβλιο του "the grand design".

Και απειρες συνεντευξεις του: "One can't prove that God doesn't exist, but science makes God unnecessary."

Toν Penrose τον εχω γνωρισει και ειναι αθεος. Κανε ενα google search.

το ιδιο και αλλοι απο τη λιστα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
κάθετη είναι να φέρουμε μια γραμμή που να έχει 90 μοίρες κλίση από μία άλλη γραμμή.

ειπες:

"Συνεπώς έχουμε το σημείο φέρουμε μια κάθετη γραμμή και προκύπτει η ευθεία (δισδιάσταστο σαν το supermario ένα πράγμα), όταν στην γραμμή φέρουμε μια κάθετη γραμμή ορίζουμε το τρισδιάστατο. "

οπως καταλαβαινεις καθετοτητα οριζεται μονο μεταξυ ευθειων (ευθυγραμμων τμηματων κτλ).

πιο γενικα καθετοτητα μπορεις να ορισεις μεταξυ διανυσματων (οταν το εσωτερικο τους γινομενο ειναι μηδεν)

Στο προηγουμενο ποστ σου ελεγες οτι η ευθεια ειναι δισδιαστατη, αυτη ειναι λαθος, η ευθεια ειναι μονοδιαστατη.

H διασταση στα μαθηματικα ειναι εγγενης ιδιοτητα των αντικειμενων που μελεταμε και εχει αρκετους ορισμους.

Αυτο που εσυ προσπαθησες να χρησημοποιησεις ειναι μια εκλαικευμενη εκφραση της διανυσματικης διαστασης που μαθηματικα οριζεται ως η πληθικοτητα των διανυσματων βασης ενος χωρου. Δηλαδη πρακτικα λεει οτι η διασταση ενος χωρου ειναι ο ελαχιστος αριθμος συντεταγμενος που χρειαζεται για να προσδιορισεις ενα σημειο σε αυτο το χωρο.

Ο τρισδιαστατος χωρος για παραδειγμα θελει τρεις αριθμους για να προσδιορισεις ενα σημειο σε αυτον.

Μπορεις να κατασκευασεις πολυδιαστατους χωρους αν και δεν γινεται να τους οπτικοποιησεις.

Υπαρχουν και αλλοι ορισμοι διασταεων, η τοπολογικη διασταση για παραδειγμα αξιωνει σαν μηδενικη τη διασταση του σημειου (κενο συνολο) και σαν μονοδιαστατη τη διασταση της ευθειας και οριζει ολες τις υπολοιπες διαστασεις σαν τον ελαχιστη διασταση που χρειαζεται για να οριστει ο χωρος συν ενα (ετσι το επιπεδο ειναι η ευθεια συν ενα).

Αν από το τρισδιάστατο οι 3 γραμμές καταφέρουμε και φέρουμε μια γραμμή κάθετη (90 μοίρας στις 3 γραμμές του τρισδιάστατου επιπέδου προκύπτει το τετραδιάστατο επίπεδο.

το επιπεδο ειναι εγγενος δισδιαστατο, οι τρεις διαστασεις δεν ειναι επιπεδο ειναι χωρος...


Θεωρητικά αν καταφέρουμε και φέρουμε κάθετη στο σημείο, και στις 2 γραμμές που ορίζουν το τρισδιάστατο επίπεδο θα προκύψει το τετραδιάστατο επίπεδο.

διορθωσε το blog σου γιατι οπως καταλαβαινεις λες λαθος πραγματα.

Όλοι γνωρίζουμε την έννοια διάσταση αλλά πολλοί λίγοι ξέρουν να την ορίσουν. Ακόμα και καθηγητές γυμνασίου και λυκείου θα δυσκολεύονταν να δώσουν με ακρίβεια έναν ορισμό για το τι είναι διάσταση.

οποιοσδηποτε εχει κανει μαθηματικα λυκειου μπορει...

Πριν αρχίσουμε την εξήγηση θα αναφέρουμε ότι δε δεχόμαστε τον όρο ότι η τέταρτη διάσταση είναι ο χρόνος, ο λόγος είναι ότι ο χρόνος και ο χώρος είναι διαφορετικές έννοιες. Προφανώς ο χρόνος έχει τις δικές του διαστάσεις (χρονικές διαστάσεις) που θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτηση.

Ο χρονος ειναι και αυτος διασταση, απλα δεν ειναι ΧΩΡΙΚΗ διασταση. Οι χωρικες διαστασεις ειναι συμετρικες ως προς καθε συστημα αναφορας μεσα σε αυτες, ο ΧΡΟΝΟΣ εχει τον περιορισμο οτι δεν παει προς τα πισω. Περα απο αυτο ειναι οσο διασταση οσο και οι αλλες.


Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για πάνω από 7 τέτοιες διαστάσεις.

μεγαλη και πονεμενη ιστορια, αλλα δεν εχεις τις γνωσεις για παμε εκει περα.

point is this:

Αν δεν ξερεις κατι μαθε το, αν δεν μπορεις να το μαθεις ρωτα, αν δεν μπορεις να το μαθεις ουτε τοτε απεφευγε να σχολιαζεις επ αυτου γιατι απλα λες λανθασμενα πραγματα.

Και για το ονομα, μην χρησημοποιησεις μαθηματικες εννοιες για μεταφυσικες παπαριες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

D_G

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,938 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
ειπες:

"Συνεπώς έχουμε το σημείο φέρουμε μια κάθετη γραμμή και προκύπτει η ευθεία (δισδιάσταστο σαν το supermario ένα πράγμα), όταν στην γραμμή φέρουμε μια κάθετη γραμμή ορίζουμε το τρισδιάστατο. "
:hmm: εκεί έκανα λάθος. Ενούσα μονοδιάστατο, το supermario είναι κάθετη στην γραμμή του ορίζει το μονοδιάστατο. Δυσδιάστατο



Όλοι γνωρίζουμε την έννοια διάσταση αλλά πολλοί λίγοι ξέρουν να την ορίσουν. Ακόμα και καθηγητές γυμνασίου και λυκείου θα δυσκολεύονταν να δώσουν με ακρίβεια έναν ορισμό για το τι είναι διάσταση.
κανένα δε μπορεί να ορίσει αυτές τις ένοιες. Εχω ρωτήσει φυσικούς (φοιτητές) αλλά που λένε βλακείες περί χρόνου κοκ. που εγώ ως φοκος δε το δέχομαι γιατί είναι εντελώς διαφορετικές έννοιες (βεβαίως πιστεύω ότι υπάρχουν και χρονικές διαστάσεις αλλά είνα σαν να συγκρίνουμε το βάρος και το υψος ένα πραγμα.

Ο χρονος ειναι και αυτος διασταση, απλα δεν ειναι ΧΩΡΙΚΗ διασταση. Οι χωρικες διαστασεις ειναι συμετρικες ως προς καθε συστημα αναφορας μεσα σε αυτες, ο ΧΡΟΝΟΣ εχει τον περιορισμο οτι δεν παει προς τα πισω. Περα απο αυτο ειναι οσο διασταση οσο και οι αλλες.
Ο χρόνος μπορεί να ορισθεί και αυτός δε ξέρω πως. Πιστεύ ότι οι 0 διαστάσεις στον χρόνο είναι μια στιγμή Η μονοχρονοδιάσταση είναι η ροή του χρόνου (στην οποία δε μπορούμε να επέμβουμε) , η δυσδίαστη όταν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο. Υπάρχουν και αλλα δε μπορώ να σκεφτώ.. απλά είναι πολύ δύσκολο να το ορίσουμε γιατί δεν είναι γεωμετρία.
Όλοι γνωρίζουμε την έννοια διάσταση αλλά πολλοί λίγοι ξέρουν να την ορίσουν. Ακόμα και καθηγητές γυμνασίου και λυκείου θα δυσκολεύονταν να δώσουν με ακρίβεια έναν ορισμό για το τι είναι διάσταση.
τι ορίζουμε λοιπόν ως χώρικη διάσταση; (η ερώτηση απευθύνεται σε όλους) :(
Σύμφωνα με την φωκική θεωρία χωρική διάσταση καλούμε τον χώρο (γεωμετρικό τόπο) που ορίζει η γραμμή η οποία είναι κάθετη στις γραμμές που ορίζουν την ακριβώς προηγούμενη διάσταση.

Ορίζουμε το σημείο ως μηδενική διάσταση

(πολύ καλός ορισμός)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,886 μηνύματα.
Να ψαχνεις καλυτερα γιατι ειναι βλακειες.

Ο hawking ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ αθεος.

Toν Penrose τον εχω γνωρισει και ειναι αθεος. Κανε ενα google search.

το ιδιο και αλλοι απο τη λιστα

Και οι 25; Μιλάς σοβαρά τώρα; Σου παραθέτει ο Δημήτρης 25 πηγές, εσύ επιλέγεις 2 που τυχαίνει να είναι άθεοι και είναι αυτό λόγος να χαρακτηρίσεις το post "βλακείες"; Που το ξέρεις ότι οι υπόλοιποι 23 απ' τη λίστα είναι άθεοι; Τι διάολο, στη μασονική στοά της αθείας ανήκεις και τα ξέρεις όλα;

«Μου ήρθε στο νου αυτό, όταν προ μηνών διάβασα μια έρευνα στο περιοδικό Nature. Αποκάλυπτε πως το 40% των Αμερικανών φυσικών, βιολόγων και μαθηματικών πιστεύουν στον Θεό όχι σε κάποια μεταφυσική αφηρημάδα, αλλά σε μια θεότητα'; η οποία επιδεικνύει ενεργό ενδιαφέρον στις υποθέσεις μας και εισακούει τις προσευχές μας: ο Θεός του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ

Ο βαθμός στον οποίο οι σταθερές της φυσικής πρέπει να ταιριάζουν σε συγκεκριμένα κριτήρια είναι τέτοιος, που ένας αριθμός αγνωστικιστών επιστημόνων έχουν βγάλει το συμπέρασμα πως υπάρχει κάποιο «υπερφυσικό σχέδιο» ή «Παράγοντας» στο παρασκήνιο.

Δημήτρη, άλλο πράγμα ένας "Παράγοντας" ή μια "μεταφυσική αφηρημάδα" και άλλο ο Θεός του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Ο "Παράγοντας", ή το "υπερφυσικό σχέδιο" είναι μεταφυσική αφηρημάδα που γίνεται πιο επιστημονική αν την σκεφτείς ως μια Πηγή Εξτροπίας. Μια αιώνια πηγή πληροφορίας που δεν είναι απαραίτητα ένας θεός όπως το αντιλαμβάνεσαι ή αποφαίνεται μέσα απ' τις θρησκείες. Μπορεί να υπάρχει απλά μαζί με τον κόσμο, να επηρεάζει και να επηρεάζεται απ' αυτόν.

Όπως είχε γράψει ο Δεσμώτης σε ένα παλιότερο post: "Αίων παις εστί παίζων, πεσσεύων. παιδός η βασιλήιη".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Τι διάολο, στη μασονική στοά της αθείας ανήκεις και τα ξέρεις όλα;
βρε Εποτε μπας και εισαι ο θεος και μας δουλευεις?:worry::hypno:

Δημήτρη, άλλο πράγμα ένας "Παράγοντας" ή μια "μεταφυσική αφηρημάδα" και άλλο ο Θεός του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Ο "Παράγοντας", ή το "υπερφυσικό σχέδιο" είναι μεταφυσική αφηρημάδα που γίνεται πιο επιστημονική αν την σκεφτείς ως μια Πηγή Εξτροπίας. Μια αιώνια πηγή πληροφορίας που δεν είναι απαραίτητα ένας θεός όπως το αντιλαμβάνεσαι ή αποφαίνεται μέσα απ' τις θρησκείες. Μπορεί να υπάρχει απλά μαζί με τον κόσμο, να επηρεάζει και να επηρεάζεται απ' αυτόν.
ακριβως..
γιατι οι αθεοι εχουν κολλημενη στο κεφαλι τους την εννοια του θεου μονο ως τις γνωστες θρησκειες ανθρωπομορφο κλπ δεν καταλαβαινω..


ο ορος ανωτερη δυναμη,,μπορει να ειναι τα παντα,,το οριο ειναι μονο η φαντασια μας..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lowbaper92

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο lowbaper92 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,504 μηνύματα.
Καμιά σοβαρή πηγή μπορούμε να έχουμε? Έχεις ανεβάσει όλα τα blogs και όλα τα χριστιανικά sites που αναφέρονται σε 10-15 επιστήμονες. Κι όταν βρίσκουμε ότι τουλάχιστον 2 από αυτούς είναι άθεοι, τότε καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να τα πάρουμε στα σοβαρά, και μας βάζει σε υποψίες για τις προθέσεις τους.
Πάρε και μια peer-reviewed έρευνα με στατιστικά στοιχεία και όχι μεμονωμένες δηλώσεις μερικών επιστημόνων. Κλικ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

D_G

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,938 μηνύματα.
Αυτά είναι από μία πρόχειρη αναζήτηση στη google.
Αλλά αν θέλεις, το είχα βάλει και πολύ παλιότερα, διάβασε αυτό, είναι 50 νομπελίστες επιστήμονες που μιλούν για τον Θεό:
https://nobelist.tripod.com/sitebuild...-nobelists.pdf
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
καλα εδω ο αινσταιν δηλωνε οτι δεν ηταν αθεος αλλα αγνωστικιστης,,-βασικα το ψαχνε αλλα δεν ειχε καταληξει δηλαδη-
τι λεμε τωρα?

οι αθεοι ειναι τοσο φανατικοι -παραλογα φανατικοι- που πανε να βγαλουν τους επιστημονες ολους αθεους..


Μπορεις να αποδειξεις οτι ΔΕΝ ειμαι? Γιατι δεν κρατας ανοιχτο μυαλο, ποτε δεν ξερεις;)
μπα εσενα σε βλεπω,,το θεο αν υπαρχει ποτε δεν θα το δω..


Γιατι οτιδηποτε αλλο απλα δεν προσθετει τιποτα.

Ενας θεος εχει νοημα μονο οταν τον ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ οι πραξεις μας και μπορει να κανει κατι για αυτες.

Ενας θεος περιορισμενος απο τους νομους της φυσης ο οποιος δεν ασχολητε με τους ανθρωπους δεν εχει νοημα, δεν εχει ουσια, δεν προσθετει τιποτα.

Για παραδειγμα "ο θεος ειναι η ενεργεια". Big deal αυτο δεν σημαινει τιποτα, να το βρασω, απλα αλαξαμε το ονομα μιας λεξης για ενα αλλο.

Ο θεος ΠΡΕΠΕΙ να εχει ορισμενες ιδιοτητες, πρεπει να ειναι εφυης, τελειος, αχρονος, παντογνωστης και να εχει κατασκευασει το συμπαν με ΕΜΑΣ σαν σκοπο. Διαφορετικα δεν ειναι θεος ειναι απλα μια αδιαφορη εννοια που ειναι ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ της πραγματικοτητας.

Καταλαβαινεις τι εννοω?
οχι,,απλα ετσι εσυ θελεις να πιστευεις..επειδη σε βολευει


ενας θεος μπορει να ειναι μια δυναμη που μαζι με εμας επηρεαζει χιλιαδες-εκατομυρια αλλα ειδη ζωης στο γαλαξια και αλλου

ο ανθρωποκεντρικος θεος δεν ειναι απαραιτητος..-και θα καταρριφθει μολις βρεθουν αλλα νοημονα ειδη σε αλλους πλανητες..απλα μια πρωτογονη θρησκεια ειναι,,για τα χρονια που νομιζαμε οτι ειμαστε το εξυπνοτερο ανωτερο δημιουργημα του συμπαντος..:confused:

αλλο να σχολειται που και που και με μας ο θεος ή μια αλλη παραξενη συμπαντικη δυναμη και αλλο να εχει σαν κεντρο και σκοπο εμας..

ενας ηγετης,,εχει σαν σκοπο και κεντρο προσωπικα εσενα?

απλα προσεχει πολλους μαζι,,δεν υπαρχει για εσενα..ή δεν προσεχει κανενα και παιζει με ολους οπως γουσταρει..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Αυτά είναι από μία πρόχειρη αναζήτηση στη google.
Αλλά αν θέλεις, το είχα βάλει και πολύ παλιότερα, διάβασε αυτό, είναι 50 νομπελίστες επιστήμονες που μιλούν για τον Θεό:
https://nobelist.tripod.com/sitebuild...-nobelists.pdf

ΛΟΛ τι ΨΕΜΑΤΑ!!!!

O ainstein ηταν το λιγοτερο αγνωστικιστης, ο πλανκ εχει ο ιδιος πει λιγο πριν το θανατο του οτι "i was always relegious but never believed in a personal god, let alone a cηristian god" στην ερωτηση αν βαφτιστικε καθολικος

o shroendiger επισις:

“I shall quite briefly mention here the notorious atheism of science. The theists reproach it for this again and again. Unjustly. A personal God can not be encountered in a world picture that becomes accessible only at the price that everything personal is excluded from it.

We know that whenever God is experienced, it is an experience exactly as real as a direct sense impression, as real as one’s own personality. As such He must be missing from the space-time picture. ‘I do not meet with God in space and time’, so says the honest scientific thinker, and for that reason he is reproached by those in whose catechism it is nevertheless stated: ‘God is Spirit’.”

O heisenberg αθεος, ο darwin αθεος.

Ψεματα, φρικτα ψεματα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

D_G

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,938 μηνύματα.
Ψεματα, φρικτα ψεματα!
Οι παρωπίδες σου και ο αθεϊστικός φανατισμός σου, δεν σε αφήνουν να δείς τίποτε άλλο εκτός από εκείνο που θέλεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Οι παρωπίδες σου και ο αθεϊστικός φανατισμός σου, δεν σε αφήνουν να δείς τίποτε άλλο εκτός από εκείνο που θέλεις.

Παρεθεσα μεχρι και φρασεις τους που δειχνουν οτι ειναι ειναι αθεοι τι λες τωρα:p εχεις πλακα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top