Θρησκεία ή κοροϊδία;

Πιστεύετε στο Θεό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 65)
  • Ναι

    Ψήφοι: 31 47.7%
  • Όχι

    Ψήφοι: 20 30.8%
  • Δεν είμαι σίγουρος(η)

    Ψήφοι: 14 21.5%

Ερις

Περιβόητο μέλος

Η Ερις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,955 μηνύματα.
Θεός, ανώτερη δύναμη -όπως θέλεις πες το- θα μπορούσε να είναι το οτιδήποτε. Μπορεί να υπάρχει, μπορεί και να μην υπάρχει.
Αυτό δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει κανείς. Και ναι όλοι υποθέσεις κάνουμε και μπορεί κάποιος να έχει πέσει πιο κοντά από άλλους. Δεν μπορούμε να το ξέρουμε εκ φύσεως.
Αλλά, όποιος διατείνεται ότι είναι σίγουρος (και από τις δύο πλευρές) για αυτό που πιστεύει, σόρρυ αλλά για εμένα είναι (λιγάκι) ηλίθιος και (αρκετά) κολλημένος.

Πιο απλά ο καθένας πιστεύει ότι του γουστάρει είτε λέγεται θεός, αλλάχ, βούδας, Δίας, deus, παπαρούνα, τσαγιέρα, ρολόι, αυγό κτλ. ή πουθενά.
Εμένα μου αρέσει να πιστευω ότι υπάρχει μια ανώτερη δύναμη κάπου, κάπως, κάποτε τελείως απροσδιόριστη και άγνωστη και ότι όλες οι θρησκείες γενικά έχουν μια δόση αλήθειας (καθώς υπάρχουν αρκετά κοινά σημεία) Μπορεί όμως να λέω μαλακίες και να είμαστε τελείως μόνοι μας...
Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό, όπως δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος!!
Μπορεί να μου πει κανείς κάτι για αυτό; Είναι μεγάλη βλακεία να προσπαθείς να περάσεις τη γνώμη σου στους άλλους σε ένα τέτοιο θέμα (όποια και αν είναι αυτή)

Και γενικά ναι, σε κάθε υπόθεση πρέπει να αφήνεις παραθυράκια... όσο ηλίθια και αν σου φαίνεται!! Οι απόψεις και τα συμπεράσματα που βγάζεις μπορεί να αλλάξουν από μέρα σε μέρα, από λεπτό σε λεπτό και πάει λέγοντας...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

the_truth

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο the_truth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 328 μηνύματα.
Actually,αυτό που μας λες εδώ,είναι ότι δεν ξέρουμε εν τέλει αν υπήρξε,καθώς μερικοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι υπήρξε,ενώ άλλοι ισχυρίζονται πως όχι.
Οχι στην πραγματικοτητα αυτο που λεει οτι λιγοι ιστορικοι αμφισβητουν την υπαρξη του Ιησου σαν ιστορικο προσωπο.
'' Most contemporary scholars agree that Jesus was a Jew who was regarded as a teacher and healer, that he was baptized by John the Baptist, and was crucified in Jerusalem on the orders of the Roman Prefect of Judaea, Pontius Pilate, on the charge of sedition against the Roman Empire.''Το αν αποδεχομαστε αν περπατησε στο νερο και αλλα κλπ αυτο ειναι αλλο θεμα φυσικα.
Many orthodox people speak as though it were the business of sceptics to disprove received dogmas rather than of dogmatists to prove them. This is, of course, a mistake. If I were to suggest that between the Earth and Mars there is a china teapot revolving about the sun in an elliptical orbit, nobody would be able to disprove my assertion provided I were careful to add that the teapot is too small to be revealed even by our most powerful telescopes. But if I were to go on to say that, since my assertion cannot be disproved, it is intolerable presumption on the part of human reason to doubt it, I should rightly be thought to be talking nonsense. If, however, the existence of such a teapot were affirmed in ancient books, taught as the sacred truth every Sunday, and instilled into the minds of children at school, hesitation to believe in its existence would become a mark of eccentricity and entitle the doubter to the attentions of the psychiatrist in an enlightened age or of the Inquisitor in an earlier time.
Στην πραγματικοτητα εγω πιστευω πως αυτο το παραδειγμα ειναι λανθασμενο και τελειως δυσαναλογο με οτι πιστευει η χριστιανικη θρησκεια.
Παρομοιαζει τη τσαγιερα με το θεο της χριστιανικης θρησκειας και προσπαθει να τον προσδιορισει δινοντας του καποια χαρακτηριστικα πχ οτι ειναι τσαγιερα ωστε κλπ κατι που η χριστιανικη θρησκεια δεν κανει.Η χριστιανικη θρησκεια και συγκεκριμενα η ορθοδοξη μεσω της αποφατικης θεολογιας δεχεται οτι υπαρχει θεος αλλα δεν του προσδιδει χαρακτηριστικα.
https://el.wikipedia.org/wiki/Via_Negativa
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3,622 μηνύματα.
Αλλά, όποιος διατείνεται ότι είναι σίγουρος (και από τις δύο πλευρές) για αυτό που πιστεύει, σόρρυ αλλά για εμένα είναι (λιγάκι) ηλίθιος και (αρκετά) κολλημένος.

Πάμε πάλι στις τσαγιέρες γιατί όταν μιλάς για θεούς μπαίνουν και συναισθήματα μέσα κι άντε να ξεμπλέξεις.

Στην υπόθεση του Russell για την τσαγιέρα σε τροχιά σου λέω ότι είμαι σχετικά σίγουρος ότι τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Period. Φαίνομαι όσο ηλίθιος και κολλημένος θες, αλλά η αντίληψη που έχω σχηματίσει για τον κόσμο δε με αφήνει να πιστέψω ότι υπάρχουν κινέζικες πορσελάνες γύρω απ' τον ήλιο.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ όμως, προφανώς ΔΕΝ ΞΕΡΩ απ' τη στιγμή που αυτός που μου πετάει την υπόθεση (=Russell) μου λέει εξαρχής ότι ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να την παρατηρήσω λόγω των ιδιοτήτων της. Είναι αξίωμα, πώς το λένε, θεμελιώδης αρχή της υπόθεσης ότι όσο και να προσπαθήσω, ό,τι μέσο και να χρησιμοποιήσω ΔΕ θα δω την τσαγιέρα να κοβει βόλτες στο διάστημα γιατί είναι τόσο μικρή και τόσο γαμάτη και μπλα μπλα μπλα.

Στην υπόθεση της παπαρούνας/ανεμώνης/whatever το ίδιο. Σου λέω ότι είμαι σχετικά σίγουρος πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, φαίνομαι όσο ηλίθιος και κολλημένος θες και ναι, ΔΕ ΜΠΟΡΩ να επαληθεύσω αυτό που λέω απ' τη στιγμή που η αρχική υπόθεση για την παπαρούνα είναι ότι είναι άυλη και αόρατη και γαμάτη κι αυτή και και και.

Στην υπόθεση του θεού, με τη δική σου αντίληψη καλύτερα, που λέει ότι

υπάρχει μια ανώτερη δύναμη κάπου, κάπως, κάποτε τελείως απροσδιόριστη και άγνωστη

ξανά, ξανά το ίδιο. Σου λέω ότι είμαι σχετικά σίγουρος πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, και ξανά φαίνομαι ηλίθιος και κολλημένος αλλά θυμήσου, είναι η αντίληψη που έχω για τον κόσμο που δε μ' αφήνει να συμφωνήσω. Και πάω λίγο πίσω σ' αυτά που είπα πριν: για μένα ο καλύτερος τρόπος να δεις τον κόσμο γύρω είναι η επιστήμη.

Βλέπεις λοιπόν τι παίζει τώρα; Ο θεός σου απλά δεν υπάρχει για μένα γιατί ο τρόπος που έχω επιλέξει να βλέπω τον κόσμο γύρω ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ. Δε θα μπορούσε άλλωστε γιατί εξορισμού είναι "απροσδιόριστος και άγνωστος", εσύ μου το 'πες.

Τελικά σίγουρος δε μπορείς να είσαι ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. Και στο ξεκαθαρίζω αν έρθει κάποιος και σου πει ότι η επιστήμη είναι σίγουρη ότι δεν υπάρχει θεός, γράφτον στ' αρχίδια σου (figuratively) and move on. Η επιστήμη απλά ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Ν' ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ σε ότι αφορά το θεό. Η αντίληψη για την ύπαρξή του ή όχι είναι υποκειμενική/ανθρώπινη και προκύπτει από τον τρόπο που διαλέγεις να δεις τα πράγματα γύρω σου, in which case αν διαλέξεις την επιστήμη, μια απλή ιστορική αναδρομή στην παράλληλη πορεία της με τη θρησκεία δε θα σε αφήσει λίγο πολύ να πιστέψεις ότι υπάρχει θεός.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερις

Περιβόητο μέλος

Η Ερις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,955 μηνύματα.
Μάλιστα! Με λίγα λόγια μου λες ότι από τη στιγμή που ο θεός και τα σχετικά είναι ένα θέμα με το οποίο δεν ασχολείται και δεν μπορεί να ασχοληθεί η "επιστήμη" , άρα είναι και κάτι που δεν σε αφορά και δεν σε απασχολεί καθόλου.
Και καλά κάνεις αν είναι έτσι. Βέβαια εξαρτάται και από το τι θεωρεί ο καθένας "επιστήμη" αλλά εντάξει ναι, κατάλαβα τι εννοείς.
Από τη στιγμή όμως που επιστήμη για μένα δεν είναι μόνο η φυσική, τα μαθηματικά και τα σχετικά αλλά και η φιλοσοφία (που για μένα είναι η βάση όλων των επιστημών... αλλά και αυτό είναι ένα άλλο θέμα) το θέμα του θεού, ή καλύτερα της ανώτερης δύναμης έχει θέση.

Αν είναι έτσι... ναι εντάξει μπορείς να λες ότι είσαι άθεος γιατί πολύ απλά δεν σε ενδιαφέρει καν το όλο θέμα.
Απλά εγώ τα έχω λίγο διαφορετικά στο μυαλό μου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3,622 μηνύματα.
@maria538295m Σ' αυτό με την επιστήμη έχεις δίκιο, βάλε όπου επιστήμη φυσικές επιστήμες σε ό,τι είπα απλά ναι, κατάλαβες πώς το λέω, εξορισμού αυτές είναι που ασχολούνται καθαρά με τον κόσμο γύρω ενώ οι υπόλοιπες έχουν κάπως πιο ανθρωποκεντρικό αντικείμενο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro Papas

Περιβόητο μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 4,300 μηνύματα.
βεβαια υπαρχουν και αλλες εναλλακτικες (δεν ειναι οφφ το μνμ)

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Ναι οκ, ωραία όλα αυτά που λέτε περί θρησκείας, θεού κτλ. Κι εγώ μαζί σας!!

Πώς όμως μπορείτε και διατείνεστε ότι είστε "άθεοι" τη στιγμή που όπως λέτε δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για τίποτα.
Δηλ. οκ και εγώ το λέω ότι ναι υπάρχουν τόσες θρησκείες, τόσοι διαφορετικοί "θεοί" και ότι σαφώς ως άνθρωποι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν υπάρχει θεός ή όχι και ότι ακόμη και αν υπάρχει δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιός είναι αυτός κτλ κτλ.

Αλλά αν ισχυρίζεστε όλα αυτά... τότε πώς είστε σίγουροι και ότι δεν υπάρχει έστω μια ανώτερη δύναμη, απροσδιόριστη και ασαφής.
Καλό είναι να αφήνουμε και ένα παραθυράκι ανοιχτό σε κάθε περίπτωση.
Γι' αυτό ίσως θα ταίριαζε καλύτερα η λέξη "άθρησκος" και όχι "άθεος". Με βάση τουλάχιστον το πώς το βλέπω εγώ.

Μιλάς για θεούς οι οποιοί παρεμβαίνουν στα human affairs?Τότε,μια χαρά μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν.Μιλάς για θεούς οι οποίοι δεν παρεμβαίνουν και δεν δίνουν δεκάρα για εμάς?Τότε,απλά στ'αρχίδια μας.

Οχι στην πραγματικοτητα αυτο που λεει οτι λιγοι ιστορικοι αμφισβητουν την υπαρξη του Ιησου σαν ιστορικο προσωπο.
'' Most contemporary scholars agree that Jesus was a Jew who was regarded as a teacher and healer, that he was baptized by John the Baptist, and was crucified in Jerusalem on the orders of the Roman Prefect of Judaea, Pontius Pilate, on the charge of sedition against the Roman Empire.''Το αν αποδεχομαστε αν περπατησε στο νερο και αλλα κλπ αυτο ειναι αλλο θεμα φυσικα.
\

Still,είναι disputed.

Στην πραγματικοτητα εγω πιστευω πως αυτο το παραδειγμα ειναι λανθασμενο και τελειως δυσαναλογο με οτι πιστευει η χριστιανικη θρησκεια.
Παρομοιαζει τη τσαγιερα με το θεο της χριστιανικης θρησκειας και προσπαθει να τον προσδιορισει δινοντας του καποια χαρακτηριστικα πχ οτι ειναι τσαγιερα ωστε κλπ κατι που η χριστιανικη θρησκεια δεν κανει.Η χριστιανικη θρησκεια και συγκεκριμενα η ορθοδοξη μεσω της αποφατικης θεολογιας δεχεται οτι υπαρχει θεος αλλα δεν του προσδιδει χαρακτηριστικα.
https://el.wikipedia.org/wiki/Via_Negativa

Φυσικά και του προσδίδει χαρακτηριστικά.Δεν είναι χαρακτηριστικό το ότι είναι ένας και τριαδικός,το ότι έχει γιο,το ότι είναι πανταχού παρών,πανάγαθος κλπ?
Και αν πάλι δεχτούμε ότι ο θεός είναι ένα ον για το οποίο δεν έχουμε απολύτως κανένα χαρακτηριστικό,τότε ποιο το νόημα της υπόθεσης περί ύπαρξής του in the first place?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

PanosMak

Νεοφερμένος

Ο PanosMak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
τα λόγια είναι περιττά!!!



 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pagitas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Pagitas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 341 μηνύματα.
Το μονο για το οποιο μπορω να ειμαι σιγουρος ειναι η υπαρξη μου. Αυτο σημαινει πως:
1)Οσα ζω, βλεπω, αισθανομαι κλπ ειναι πραγματικα, ή
2)Ολα τα παραπανω ειναι μια ψευδαισθηση, μια απατη που μου προβαλλει ενας "πονηρος δαιμων"=θεος, με απλα λογια

Αρα, εχουμε τα εξης 3 ενδεχομενα:
α)ισχυει το 1 και η πιστη στο θεο ειναι εσφαλμενη
β)ισχυει το 1 και η πιστη στο Θεο ειναι well put
γ)ισχυει το 2, που σημαινει πως σιγουρα υπαρχει καποιος θεος

Απο τα 3 ενδεχομενα, τα 2 προϋοθετουν την υπαρξη ενος θεου

Science: 0
Religion: 1

Για μια ακομη φορα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερις

Περιβόητο μέλος

Η Ερις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,955 μηνύματα.
Μιλάς για θεούς οι οποιοί παρεμβαίνουν στα human affairs?Τότε,μια χαρά μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν.Μιλάς για θεούς οι οποίοι δεν παρεμβαίνουν και δεν δίνουν δεκάρα για εμάς?Τότε,απλά στ'αρχίδια μας.
Ναι εννοείται!! Αν δεν σε ενδιαφέρει το θέμα του θεού τότε σαφώς και μπορείς να λες ότι είσαι άθεος. Και στην τελική χέστηκες αν υπάρχει κιόλας.
Εγώ αναφέρομαι στην περίπτωση που λέει κάποιος "δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν υπάρχει έστω και αυτή η ανώτερη δύναμη. Είμαι άθεος" Αυτό δεν σημάινει ότι δεν ενδιαφέρεσαι. Γι' αυτό είπα για άθρησκους και άθεους.

Και όπως και να το κάνουμε και εσένα και πόσους άλλους που λέτε ότι είστε άθεοι και χεστήκατε αν υπάρχει θεός ή τσαγιερό ή κάτι τέλος πάντων, όλο σε κάτι τέτοια θεματάκια σας βλέπω να τριγυρίζετε!! :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrHouse

Διάσημο μέλος

Ο intelligentsia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 3,560 μηνύματα.
GOOD NIGHT GOD

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Ναι εννοείται!! Αν δεν σε ενδιαφέρει το θέμα του θεού τότε σαφώς και μπορείς να λες ότι είσαι άθεος. Και στην τελική χέστηκες αν υπάρχει κιόλας.
Εγώ αναφέρομαι στην περίπτωση που λέει κάποιος "δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν υπάρχει έστω και αυτή η ανώτερη δύναμη. Είμαι άθεος" Αυτό δεν σημάινει ότι δεν ενδιαφέρεσαι. Γι' αυτό είπα για άθρησκους και άθεους.

Και όπως και να το κάνουμε και εσένα και πόσους άλλους που λέτε ότι είστε άθεοι και χεστήκατε αν υπάρχει θεός ή τσαγιερό ή κάτι τέλος πάντων, όλο σε κάτι τέτοια θεματάκια σας βλέπω να τριγυρίζετε!! :P

Ναι,διότι μ'ενδιαφέρει πάρα πολύ όταν αυτή η disputed πεποίθηση περί θεού δημιουργεί στην κοινωνία ένα ολόκληρο μόρφωμα,το οποίο δημιουργεί ολόκληρους κανόνες που υποτίθεται πως θεσπίζει αυτή η φαντασιακή οντότητα και παρεμβαίνει και στην εκπαίδευση των παιδιών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

transient

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο transient αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,858 μηνύματα.
Και σόρρυ κιόλας, άμα δεν είναι φανατισμένος όποιος πιστεύει τις μπούρδες του γέροντα Παΐσιου, δεν υπάρχουν φανατισμένοι στο κόσμο αυτό.
Ήταν ξεκάθαρο απο την αρχή πως συζήτηση δε μπορεί να γίνει. Δεν υπάρχει στοιχειώσης σεβασμός απόψεων και απο τις δύο πλευρές (οχι απ'όλους βέβαια). Μετά λέτε για επιχειρήματα και μπουρδολογίες, ενώ μια πολιτισμένη συζήτηση με σεβασμό στην άποψη του άλλου δεν υπάρχει. Δείτε δύο απο τα τόσα παραδείγματα πάνω. Ναι και θεωρώ ασέβεια για μένα που πιστεύω να λες αυτα που είπε ο Παίσιος μπούρδες, να τον συσχετίζεις με τσαρλατάνο και θεωρώ ασέβεια να μου δείχνει ο άλλος ένα απο τα λαμπρότερα έργα τέχνης που σχετίζεται με τα πιστεύω μου γελοιοποιημένο. Το θέμα είναι σοβαρό και δε δέχεται προσβολές, έστω και αν οι προσβολές αυτές ειναι κατα τη κρίση κάποιων ανούσιες, αμελητέες ή πολύ μικρές για να γίνεται τέτοιος χαμός εκ μέρους μου.. Για να υπάρξει συζήτηση πρέπει να υπάρχει και σεβασμός.Καληνύχτα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mercury

Επιφανές μέλος

Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,611 μηνύματα.
Εχω ριξει απειρο μελανι σε αντιστοιχο θεμα στο στεκι.Ας ριξω και λιγο εδω.
Ας αποδειξει καποιος οτι ο θεος(πες τον αλλαχ,σιβα,χριστος οπως θες) υπαρχει.Οχι ενδειξεις...Αποδειξεις.
Αν πει καποιος οτι δεν μπορεις να το αποδειξεις...Τοτε πως ξερεις οτι υπαρχει??
Και πως ξερεις οτι ο δικος σου θεος ειναι ο αληθινος??(Παραλληλισμος με την τσαγιερα του Ρασελ).
Αν πει καποιος οτι εμφανιστηκε μπροστα του και μονο μπροστα του,επειδη ειναι αρκετα πιστος.Πως ξερουμε οτι δεν ειναι ψυχικα διαταραγμενος??.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomnie

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomnie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,461 μηνύματα.
Εχω ριξει απειρο μελανι σε αντιστοιχο θεμα στο στεκι.Ας ριξω και λιγο εδω.
Ας αποδειξει καποιος οτι ο θεος(πες τον αλλαχ,σιβα,χριστος οπως θες) υπαρχει.Οχι ενδειξεις...Αποδειξεις.
Αν πει καποιος οτι δεν μπορεις να το αποδειξεις...Τοτε πως ξερεις οτι υπαρχει??
Και πως ξερεις οτι ο δικος σου θεος ειναι ο αληθινος??(Παραλληλισμος με την τσαγιερα του Ρασελ).
Αν πει καποιος οτι εμφανιστηκε μπροστα του και μονο μπροστα του,επειδη ειναι αρκετα πιστος.Πως ξερουμε οτι δεν ειναι ψυχικα διαταραγμενος??.

This is quite new and refreshing.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3,622 μηνύματα.
Το μονο για το οποιο μπορω να ειμαι σιγουρος ειναι η υπαρξη μου. Αυτο σημαινει πως:
1)Οσα ζω, βλεπω, αισθανομαι κλπ ειναι πραγματικα, ή
2)Ολα τα παραπανω ειναι μια ψευδαισθηση, μια απατη που μου προβαλλει ενας "πονηρος δαιμων"=θεος, με απλα λογια

Αρα, εχουμε τα εξης 3 ενδεχομενα:
α)ισχυει το 1 και η πιστη στο θεο ειναι εσφαλμενη
β)ισχυει το 1 και η πιστη στο Θεο ειναι well put
γ)ισχυει το 2, που σημαινει πως σιγουρα υπαρχει καποιος θεος

Απο τα 3 ενδεχομενα, τα 2 προϋοθετουν την υπαρξη ενος θεου

Science: 0
Religion: 1

Για μια ακομη φορα...

Showing the world how clever I am: 0
Showing the world how fucking retarded I am: 1

Έκθεση πόσο πήρες? Όχι απλά λέω ότι κάτι τέτοιες συλλογιστικές και στις πανελλήνιες να τις πετούσες τον πούλο θα 'παιρνες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dalian

Περιβόητο μέλος

Η Substrata αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 4,822 μηνύματα.
Διαβάζω θεωρίες πως ενδέχεται τα πάντα γύρω μας να μην είναι υπαρκτά, αλλά μια "ψευδαίσθηση" πλασμένη από ένα "δαίμονα"


WHAT IF...........................


said δαίμων δεν ήταν στ'αλήθεια κακός, απλά θέλει να μας προστατέψει από μια χειρότερη πραγματικότητα, δείχνοντάς μας έναν "φανταστικό" κόσμο



 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερις

Περιβόητο μέλος

Η Ερις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,955 μηνύματα.
Ναι,διότι μ'ενδιαφέρει πάρα πολύ όταν αυτή η disputed πεποίθηση περί θεού δημιουργεί στην κοινωνία ένα ολόκληρο μόρφωμα,το οποίο δημιουργεί ολόκληρους κανόνες που υποτίθεται πως θεσπίζει αυτή η φαντασιακή οντότητα και παρεμβαίνει και στην εκπαίδευση των παιδιών.
Και πάλι θα πω ότι και εγώ συμφωνώ με όλα αυτά. Μιλάμε για τις ευρύτερα διαδεδομένες θρησκείες όπως ο χριστιανισμός που ασκούν επιρροή στους λαούς και κάποιοι αποκτούν δύναμη, εξουσία κτλ κτλ. Όλα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά.

Οι άνθρωποι λοιπόν θα πρέπει να ξεφύγουν από όλο αυτό και να πάψουν να δέχονται άκριτα οτιδήποτε τους πλασάρει ο χριστιανισμός και ο κάθε χριστιανισμός.

Εσείς όμως πώς μπορείτε και είστε τόσο σίγουροι ότι δεν υπάρχει τίποτα, έστω μια απροσδιόριστη και άγνωστη ανώτερη δύναμη που λόγω ανθρώπινης φύσης δεν είμαστε σε θέση να γνωρίσουμε ή να καταλάβουμε και που ίσως ναι δεν μας επηρεάζει καθόλου. Και εσύ θα έρθεις εδώ να απαντήσεις "αν δεν μας επηρεάζει τότε χέστηκα" σωστά;
Δεν είσαι σε θέση να το ξέρεις 'ομως. Γι' αυτό λέω ότι θα πρέπει να αφήνεις και ένα παραθυράκι ανοικτό για παν ενδεχόμενο.

Και οκ ο shadow λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει καν αν υπάρχει ή όχι γιατί ο τρόπος που έχει επιλέξει να εξηγεί τον κόσμο και τα πάντα γύρω του δεν του το επιτρέπει. Αυτό όμως είναι κάτι καθαρά προσωπικό.

Αυτό που λες εσύ αφορά το σύνολο. Δε γίνεται να λες : "δεν υπάρχει θεός, είναι σίγουρο, καρατσεκαρισμένο, ξυπνήστε κτλ"
Είναι δική σου άποψη και εσύ επέλεξες να μην ασχολείσαι γιατί χέστηκες, γιατί δεν σε νοιάζει, για χίλιους άλλους λόγους...
Με την ίδια λογική και εγώ μπορώ να βγω εδώ και να αρχίσω να λέω : "παιδάκια ξυπνήστε, όλα αυτά με τον καλό χρηστούλη και τις διάφορες θρησκείες είναι μπαρούφες και εσείς πρόβατα που πιστεύετε και κάνετε ό, τι σας λένε. Αλλά είμαι σίγουρη ότι κάπου, κάπως, κάποτε υπάρχει μια ανώτερη δύναμη..."

Θα ήταν τελείως ηλίθιο να το κάνω αυτό, γιατί δεν παύει να είναι μια προσωπική μου άποψη, έτσι μου γουστάρει να πιστεύω και αυτό πιστεύω. Είναι δικό μου θέμα όμως.

Είναι διαφορετικό να λες ότι πρέπει να ξυπνήσουν οι λαοί και να πάψουν να επηρεάζονται από τον κάθε ένα και άλλο το να προσπαθείς να τους πείσεις ότι δεν υπάρχει θεός, επειδή εσύ χέστηκες αν υπάρχει ή όχι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pagitas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Pagitas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 341 μηνύματα.
Showing the world how clever I am: 0
Showing the world how fucking retarded I am: 1

Έκθεση πόσο πήρες? Όχι απλά λέω ότι κάτι τέτοιες συλλογιστικές και στις πανελλήνιες να τις πετούσες τον πούλο θα 'παιρνες.

Καταλαβαινεις πως δεν ηταν σοβαρο, ετσι?

Διαβάζω θεωρίες πως ενδέχεται τα πάντα γύρω μας να μην είναι υπαρκτά, αλλά μια "ψευδαίσθηση" πλασμένη από ένα "δαίμονα"


WHAT IF...........................


said δαίμων δεν ήταν στ'αλήθεια κακός, απλά θέλει να μας προστατέψει από μια χειρότερη πραγματικότητα, δείχνοντάς μας έναν "φανταστικό" κόσμο



...και εσεις δεσποινις δεν καταλαβατε ακριβως τι σημαινε αυτη η μπουρδα.
Ουτε που μπορουσα να φανταστω τη συγχυση που θα εφερνε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3,622 μηνύματα.
OK, OK, it's cool, it's cool, we've been gloriously trolled people.

Move along, nothing to see here. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top