Αξίζει να πηγαίνουμε ταξίδια;

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
Ρε συ φωκο, προσπαθω ειλικρινα να καταλαβω την λογικη σου. Εννοειται οτι αν πας σε μια διεθνη αλυσιδα fast food δεν θα εχει σχεση με την τοπικη κουζινα (αν και τα mcdonald's διαφερουν στο φαγητο μεταξυ των χωρων),....αλλα εισαι υποχρεωμενος να πας στα macdonald's? Δε λεω, εχω δει κινεζους να κανουν ταξιδια στην ευρωπη και να πηγαινουν για φαγητο σε κινεζικα, αλλα δεν το κανουν ολοι, ουτε ειναι υποχρεωμενοι να το κανουν. Αν κανεις ταξιδια με χαζο τροπο, οπου καθεσαι στο ξενοδχειο σου ολη τη μερα και τρως διεθνη κουζινα και οχι την τοπικη, ναι ποιος ειναι ο λογος που εκανες το ταξιδι? Και δεν ειμαι υπερβολικος να πω οτι πρεπει να πας σε χωρια για να δεις την πραγματικη-αυθεντικη χωρα.

Kοίτα τα τουρίστικα μέρη της Ελλάδας.... φτιάχνεται μια εικόνα για την Ελλάδα η οποία στο μεγαλύτερο βαθμό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, το ίδιο συμβαίνει και στα δημοφιλή χωριά.
Όπου Mcdonald βάζω Ευρωπαική - Αμερικάνικη διατροφή...

Όταν πας ταξίδι στην Κίνα δε θα σε πάνε να φας τα φαγητά τους γιατί θα αηδιάσεις αλλά Ευρωπαικά φαγητα με κινεζικες πινελιές. Το ίδιο με τα κινέζικα της Ελλάδας :(

Τα ταξίδια πλέον είναι είδος marketing που δε ανταποκρίνονται στην αλήθεια δυστυχώς.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Ρε fockos, τι λες; Ειλικρινα, πως ταξιδευεις;
Αν πηγαινεις στα mcdonalds και δεν καταλαβαινεις τοπικη κουζινα, τοτε εισαι αξιος της μοιρας σου. Και το παραδειγμα σου για την Κινα ειναι εντελως αστοχο. Παιζει να εισαι ο μονος στον πλανητη που πηγε Κινα και δεν εφαγε ουτε ενα dim sum. Τα κινεζικα φαγητα δεν ειναι αηδιαστικα. Μπορει να εχουν μερικα περιεργα πραγματα, αλλα δεν τα τρωνε καθημερινα.
Στα ταξιδια δεν ειναι μονο η κουζινα αλλα και αλλα πραγματα που γνωριζεις, πχ η γλωσσα. 2 λεξεις θα τις μαθεις πριν φυγεις. Ειλικρινα απορω πως μερικοι ταξιδευετε στο εξωτερικο και δεν αποκομιζετε απολυτως τιποτα. Αν πηγαινετε απλως για να μεθατε και να ξενυχτατε σε clubs, τοτε λυπαμαι, αλλα δεν ξερετε να ταξιδευετε.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.


Οταν είχα πάει στο Πεκίνο πήρα ένα ταξί και πήγα σε ένα τοπικό πανηγύρι... Αυτά τα φαγητά τρώνε οι άνθρωποι αυτοί ... και όχι αυτά που μας βάζουν να πηγαίνουμε.. η αυτά που γράφει το trip advisor

Τα κινέζικα που μας πηγαίνουν είναι δουλεμένα στο ατμό και συρφωνώ ότι έιναι νόστιμα αλλά είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να μας ταιριάζουν σαν γεύσεις αλλά δεν είναι η original διατροφή τους.

Μcdonald δε πάω γενικά (ποτέ στο εξωτερικό) αν και θεωρώ ότι έχουν ποιοτικό φαγητό.

Όποιος πάει τώρα στο Πεκίνο θα δει ένα διαφορετικό τοπίο μια Ευρωπαική - Αμερικάνικη πόλη.... το 2007 και πριν έβλεπες μια Original πόλη....
 

Συνημμένα

  • 888.jpg
    888.jpg
    68.5 KB · Εμφανίσεις: 264
Τελευταία επεξεργασία:

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,754 μηνύματα.
Kοίτα τα τουρίστικα μέρη της Ελλάδας.... φτιάχνεται μια εικόνα για την Ελλάδα η οποία στο μεγαλύτερο βαθμό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, το ίδιο συμβαίνει και στα δημοφιλή χωριά.
Όπου Mcdonald βάζω Ευρωπαική - Αμερικάνικη διατροφή...

Όταν πας ταξίδι στην Κίνα δε θα σε πάνε να φας τα φαγητά τους γιατί θα αηδιάσεις αλλά Ευρωπαικά φαγητα με κινεζικες πινελιές. Το ίδιο με τα κινέζικα της Ελλάδας :(

Τα ταξίδια πλέον είναι είδος marketing που δε ανταποκρίνονται στην αλήθεια δυστυχώς.
Δεχομαι οτι οι πιο τουριστικες περιοχες, αν οχι σε ολες τις χωρες στις πιο πολλες, εχουν γινει αρκετα international καθως επικεντρωνονται περισσοτερο στους τουριστες και χανουν καπως τα τοπικα χαρακτηριστικα της χωρας τους. Παρολα αυτα, αν φυγεις λιγο απο αυτες τις περιοχες ή το κεντρο, θα αρχισεις να βλεπεις το πιο "τοπικο" κομματι της χωρας, σε θεματα φαγητου και ανθρωπων, ή μπορεις να βγεις και εξω απο την πρωτευουσα. Δεν ξερω, ισως και να παρεξηγω τι ακριβως εννοεις και θελεις να δεις.

Οσο αφορα το φαγητο, οσο απομακρυνεσαι απο την περιοχη που ζεις θα βρισκεις φαγητα που σου φαινονται τρομερα περιεργα, αλλα αποτελουν μειοψηφια και παντου μπορεις να βρεις κατι κοντα σε ενα φαγητο που ξερεις ή μπορεις να δεχτεις. Και εγω οταν πηγα Hong Kong δεν μπορεσα να φαω ποδια κοτοπουλου ή σωθηκα γουρουνιου, αλλα υπαρχουν αλλα χιλια φαγητα που μπορεις να φας ή και να δοκιμασεις κατι νεο. Επισης, αντιστοιχα και με πριν, μπορεις να πας λιγο εξω απο το τουριστικο κεντρο και να φας πιο αυθεντικα τοπικα φαγητα. Το φαγητο σε αλλα χωρα, τουλαχιστον για μενα, ειναι αναποσταστο κομματι του ταξιδιου.

Ειλικρινα, μου φαινεται πως εσυ κανεις λαθη στον τροπο που ταξιδευεις και καταληγεις σε αυτα τα συμπερασματα
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Καλά άσε τις βλακείες σε μένα. Το ποστ γράφει πως θεωρώ τα ταξίδια περιττό έξοδο, το οποίο ισχύει διότι δεν πέθανε ποτέ κανείς από την αταξίδωση και δεν δεύτερον δεν γράφει πουθενά οτι τα θεωρώ περιττά επειδή τσιγκουνεύομαι τα λεφτά μου ή μαζεύω προίκα ή ότι βλακεία σκέφτηκες. Η ουσία είναι πως δεν ήξερες ακριβώς τι εννοώ και αντί να ρωτήσεις έβγαλες το δικό σου συμπέρασμα και έκανες την προσωπική επίθεση.

Επίσης whether you like it or not το κολοσσαίο πέτρες είναι. Καλύτερο άνθρωπο σε κάνουν οι δυσκολίες που περνάς στην ζωή, το πως αποφασίζεις να τις αντιμετωπίσεις και το πως συμπεριφέρεσαι στου άλλους, όχι το αν μπήκες στο αεροπλάνο για δυο ώρες και κατέβηκες Ρώμη να δεις ένα κτίσμα.

Δεν πέθανε κανείς από τα ταξίδια καθώς η επιβίωση επιτυγχάνεται με ελάχιστα πράγματα.

Έχεις κάθε δικαίωμα να κλειστείς σε ένα δωμάτιο που επιτρέπει ελάχιστες σωματικε΄ς κινήσεις κοιτώντας το πάτωμα όλη μέρα περιμένοντας το θάνατο καθώς τρως πικρά χόρτα. Το επιχείρημα σου απλά δεν έχει βάση. Οι άνθρωποι θέλουνε να ζήσουνε, όχι να επιβιώσουνε πέραν απ' αυτούς που τα παράτησαν και το γύρισαν στο μηδενισμό.

Όσον αφορά τη δεύτερη παράγραφο, βλέπουμε διαφορετική εκδήλωση εφοιβικού μηδενισμού. Ναι ρε μαν, ένα μάτσο πέτρες ειανι το κολοσσαίο και η ακρόπολη, και ένα μάτσο μπογιές είναι οι πίνακες του νταλί, αυτο δεν τους αφαιρεί την καλλιτεχνική ιδιότητα τους. Η ενασχόληση με την τέχνη έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα και σκοπό να τον εξευγενίσει και να τον βοηθήσει. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα ταξίδια. Χωρίς αυτά τα πράγματα, η ζωή δεν έχει νόημα.

και δεν την θεωρούσες εκ των προτέρων τέχνασμα (ή απλά δεν ήθελες να την απαντήσεις όπως τη διατύπωσα), ίσως και να το καταλάβαινες, πως αυτό που με χαλάει είναι η προβολή και η ασύστολη νεοπλουτίλα ΜΕΣΩ της ανακοίνωσης και προβολής τακτικών ταξιδιών και άλλων συνηθειών πέραν του συνηθισμένου. Σα να προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν ότι τα λεφτά φυτρώνουν στα δέντρα κι ότι ενταξει μωρέ, αρκεί να έχεις ένα όνειρο και να νιωθεις αρκετά δυνατος/ή και τότε το τριαντάφυλλό σου θα ανθίσει. Μπούρδες γύρω από τη γυάλα του μικρόκοσμου των νεόπλουτων. Όση ζάχαρη και να ρίξουν στο σκατό, λουκουμά δε θα το κάνουν ποτέ.
Εδώ φαίνεται πως ζηλεύεις τους νεόπλουτους. Και δεν ενόχλησαν και κανέναν στο κάτω κάτω πως ξέρεις πως βγαίνουν τα λεφτά αν δεν τα βγάλεις;

Γενικά νομίζω το πρόβλημα οσυ είναι πως τα ταξίδια που πάνε τα ποστάρουν στο ινσταγκραμ με σκόπο ΜΕΤΑΞΎ ΑΛΛΩΝ να δειχθούν και να δείξουν το new found στάτους και τα πλούτη τους. Αυτό γιατί σε πειράζει; Πέρα από τα αντικειμενικά πλεονεκτήματα που έχει το status signaling είναι έμφυτη τάση σε όλους μας. Μην ξεχνάς πως ο τυπάς που έχεις στο προφίλ φοράει 10κ κοστούμι tom ford.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Δεσμώτης

Περιβόητο μέλος

Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 4,605 μηνύματα.
αξίζει να πηγαίνουμε ταξίδια;
Σύγκρουση δύο κόσμων: του ρεαλιστικού και του φιλοσοφικού.

Έχουμε από τη μία την άποψη του Ρίλκε "το μόνο ταξίδι είναι αυτό μέσα μας" κι από την άλλη
τον πρακτικό μεταρεαλισμό ταξιδίων, και λέγοντας πρακτικό εννοώ..

...Άμουνδσεν, Αμερική, Γκαλάπαγκος, Βερν, rocket science και διαστημικά ταξίδια,
σεληνιακά πετρώματα, πατάτα και μάνγκο στην Ευρώπη, κλπ..

Είναι βέβαιο ότι σήμερα τα ταξίδια είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αύξησης της επισκεψιμότητας σε προφιλ,
διαφήμισης ευρυγώνιων φακών, σπονσοραρισματος,
αλλά προσωπικά δε με χαλάει να κλικάρω σε βίντεο
που κάποια δείχνει τα boobs της on cam σε κάθε χώρα που επισκέπτεται
και μετά τα δημοσιεύει στο strip advisor (lolipop)...:clapclap:

Καλώς ή κακώς υπάρχουν και καλύτερα πράγματα από τη γωνιά του σπιτιού μας,
πιο ανθρώπινα και διδακτικά από το βαθούλωμα του καναπέ μας.

Η φωτό από το παιδί που πίνει τα ούρα σκυφτό πίσω από μια αγελάδα στην Αφρική διαφέρει από το να είσαι εκεί και να το βλέπεις στο ότι μπορείς να του δώσεις λίγο από το παγούρι σου.

Όχι σαν ιεροκήρυκας, αλλά σαν άνθρωπος έξω απο νομοτέλειες κι ηθικολογίες.

Το να είσαι στη Παμπλόνα και να αισθάνεσαι Ζήκος στο φεστιβάλ τομάτας,
επίσης είναι διαφορετικό από το να τρως τομάτα Πύργου από Σκλαβενίτη.
Γιατί την πρώτη την τρως αφού έχεις κάνει 100 κοιλιακούς πρώτα απ΄το γέλιο,
έχοντας γνωρίσει τουλαχ. 20 Ισπανούς που πιθανόν να μην ξαναδείς ποτέ ΣΟΥ.

Τα ταξίδια δημιουργούν νέες πραγματικότητες. Κι είναι δυνητικά φωτεινά πανέμορφα μονοπάτια, βιωματικής γνώσης.

....για να μην πω για όσους ερωτεύτηκαν με αφορμή αυτά, και άλλαξε η ζωή τους δια παντός...

(κάπου είχα διαβάσει ότι στον παγκόσμιο τουρισμό οφείλεται το 5% των ετήσιων γάμων του πλανήτη!)

Αν δεν υπήρχαν τα ταξίδια, θα ήμασταν γορίλλες στην αιθαλομίχλη. :laugh:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το επιχείρημα σου απλά δεν έχει βάση. Οι άνθρωποι θέλουνε να ζήσουνε, όχι να επιβιώσουνε πέραν απ' αυτούς που τα παράτησαν και το γύρισαν στο μηδενισμό.

Ναι δε διαφωνώ. Αυτό που ξέχασες όμως είναι πως οι όλοι άνθρωποι δεν θεωρούν "ζωή" τα ίδια πράγματα.

Όσον αφορά τη δεύτερη παράγραφο, βλέπουμε διαφορετική εκδήλωση εφοιβικού μηδενισμού. Ναι ρε μαν, ένα μάτσο πέτρες ειανι το κολοσσαίο και η ακρόπολη, και ένα μάτσο μπογιές είναι οι πίνακες του νταλί, αυτο δεν τους αφαιρεί την καλλιτεχνική ιδιότητα τους. Η ενασχόληση με την τέχνη έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα και σκοπό να τον εξευγενίσει και να τον βοηθήσει. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα ταξίδια. Χωρίς αυτά τα πράγματα, η ζωή δεν έχει νόημα.

Το νόημα της ζωής σου το καθορίζεις ο ίδιος.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,062 μηνύματα.
Δεν διάλεξα εγω το θέμα αυτό και τον τίτλο του. Έλαβα ειδοποίηση ότι έγινε σπλίτ από το άλλο θέμα με τα ταξίδια, επειδή έκανα το αρχικό ποστ σ εκείνο το θέμα, και μοιάζει μετά το σπλίτ σα να ξεκίνησα όντως μια εκστρατεία ενάντια στην αξία του να ταξιδεύει κανείς.

Δεν κατηγορώ την ΟΔ γι αυτό, για να μην παρεξηγούμαστε. Ισως θα ηταν όντως καλύτερος ένας τίτλος "Συχνά ταξίδια ως μέσο αυτοπροβολής / νεοπλουτισμού".

Εν πάση περιπτώσει, το εκτιμώ πολύ αυτό που έκανες. Το να μπαίνεις στα παπούτσια του άλλου και να καταλαβαίνεις το πνεύμα της γραφής του, να διαβάζεις πίσω από το συναίσθημα και τις λέξεις και δείχνει καλλιέργεια και ωριμότητα, είτε σε διαφωνία είτε σε συμφωνία απόψεων.

Όπως και αυτό που είπε η Aleksa για ενσυναίσθηση και σεβασμό μέσα σε 3-4 γραμμές. Τώρα κι αν αισθάνομαι φλύαρος.:hehe:

Το να προσπαθεί κάποιος να εξωτερικεύσει την προσωπικότητα του μέσω ενός ταξιδιού ή ενός ρούχου είναι σύνηθες.
Νομίζω όλοι ενδιαφέρονται να γεμίζουν την ζωή τους με πράγματα που αντιπροσωπεύουν σημεία του χαρακτήρα τους .
Ειδικά όταν ο γύρω κόσμος δεν σε ξέρει,είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να πεις πράγματα για εσένα ώστε να κάνεις νέους φίλους .

Επιπλέον αποτελεί στοιχείο κάθε ανθρώπου να θέλει να μοιραστεί την χαρά του,είτε για κάτι καινούριο που πήρε είτε για ένα νέο ταξίδι που έκανε . Όπως και το να θέλει να διατηρήσει μνήμες μέσω των φωτογραφιών που θα βγάλει . Δεν είμαι ακόμα σε τέτοια φάση,αλλά θεωρώ οτι το να έχεις ένα άλμπουμ με φώτο που θα ανακαλύψεις τυχαία απο εκεί που το είχες χώσει κάποτε,έχει την αξία του .

Επομένως θα συμφωνήσω μαζί σου οτι όταν καταναλώνεις τόσο χρόνο στα παραπάνω και θες να μοιράζεσαι κάθε λεπτό της ζωής σου και του ταξιδιού σου...κάτι δεν πάει καλά . Δεν μπορούν όλες οι στιγμές να είναι special καθώς στο τέλος καμία δεν θα είναι πραγματική . Πρέπει να ζούμε πλήρως την κάθε μέρα,αλλά για εμάς και τους πιό κοντινούς μας. Δεν μπορούν όλες οι στιγμές να μοιράζονται με τους άλλους .
 

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,863 μηνύματα.
Προσωπικα δε μπορω να καταλαβω γιατι σας ενοχλει να δημοσιευει καποιος μερος των ταξιδιων του στα social media , να πληρωνουν τις διακοπες του οι γονεις του , ο/η συντροφος του , να πηγαινει ταξιδια γενικοτερα. Δε μπορω να κατανοησω πως σας επηρεαζει προσωπικα εσας ολο αυτο ; Δε σας αρεσει που ποσταρει συνεχεια , well καντε τον unfollow , μπλοκαρετε τον στην τελικη.
Το εισοδημα και οι προτερεοτητες του καθενος ειναι διαφορετικες . Το οτι πλεον ο καθενας μπορει να ταξιδεψει οικονομικα ειναι γεγονος , το οτι μπορει να μη φαει ο,τι τρωει στη χωρα του επισης ειναι εφικτο. Το θεμα ειναι ποσο θελεις και ποσο ετοιμος εισαι να αφησεις μια αλλη κουλτουρα να σε επηρεασει . Αν δε θελεις να πας στα πολυ τουριστικα μερη μπορεις να ψαξεις στο ιντερνετ , να ρωτησεις κλπ.
Θεωρω οτι μερικοι εδω μεσα τα εχετε ισοπεδώσει ολα πραγματικα
 

Guest 092312

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
αυτό που με χαλάει είναι η προβολή και η ασύστολη νεοπλουτίλα ΜΕΣΩ της ανακοίνωσης και προβολής τακτικών ταξιδιών και άλλων συνηθειών πέραν του συνηθισμένου. Σα να προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν ότι τα λεφτά φυτρώνουν στα δέντρα κι ότι ενταξει μωρέ, αρκεί να έχεις ένα όνειρο και να νιωθεις αρκετά δυνατος/ή και τότε το τριαντάφυλλό σου θα ανθίσει. Μπούρδες γύρω από τη γυάλα του μικρόκοσμου των νεόπλουτων. Όση ζάχαρη και να ρίξουν στο σκατό, λουκουμά δε θα το κάνουν ποτέ.

Ναι,ξαναλέω, και λοιπόν; Ας προβάλλεται ο καθένας όπως θέλει, ας ανεβάζει στο ίνσταγκραμ 50 φωτογραφίες από ένα 3ήμερο με ψαγμένα quotάκια. Και λοιπόν;

Α εσυ είπες αυτό για τον γκόμενο; Δεν το πρόσεξα το όνομά σου, απλά μου έμεινε το περιεχόμενο. Εντούτοις, δεν αλλάζει η άποψή μου. Ακόμα το θεωρώ αξιολύπητο να πληρώνει ο γκόμενος τα ταξίδια της καλής του.

Να πας όσα ταξίδια θέλεις, και να περάσεις καλά. Αλήθεια. Ούτε το εγκρίνω, ούτε το απορρίπτω. Είναι προσωπική σου επιλογή και μου είναι αδιάφορη. Αλλά μη χαλιέσαι όταν στη λένε και για το γκομενοκέρασμα. Όταν λες είναι οκ να μου τα πληρώνει ο γκόμενος, επιδοτείσαι πρακτικά. (μιλάω γενικά, όχι β' ενικό) Ο τίτλος μας θυμώνει ή η συνειδητοποίηση της πράξης; Εγω αν ήμουν γυναίκα σε αυτή τη θέση και ήθελα να νιώθω αξιοπρέπεια πάντως, θα είχα βγάλει αφρούς στην ιδέα να μου τα πληρώσει άλλος.

Μαζί σου, εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα ο δικός μου ο γκόμενος να μου πληρώνει ταξίδια. Το ίδιο και εσύ και πόσα ακόμα δισεκατομμύρια ανθρώπων. Αν κάποιος άλλος στην σχέση του είναι εντάξει με αυτό και η σχέση του είναι επίσης εντάξει με αυτό, ειλικρινά, σκασίλα μου μεγάλη. Εσύ τι κόπτεσαι;
 

Guest 874453

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δηλαδή βρε παιδιά είστε τόσο υπεράνω? Ομολογώ ότι αυτό το βλέπω μόνο στο διαδίκτυο...

Είστε σε μία καφετέρια. Η διπλανή παρέα επί 1 ώρα προσπαθεί να πετύχει την the one φώτο που θα ανεβάσει στο ιντερνέτ. Είναι ένα γεγονός που δε σας επηρεάζει. Θα το σχολιάσετε η και πάλι ας κάνει ο καθένας ότι γουστάρει?
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Ναι,ξαναλέω, και λοιπόν; Ας προβάλλεται ο καθένας όπως θέλει, ας ανεβάζει στο ίνσταγκραμ 50 φωτογραφίες από ένα 3ήμερο με ψαγμένα quotάκια. Και λοιπόν;



Μαζί σου, εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα ο δικός μου ο γκόμενος να μου πληρώνει ταξίδια. Το ίδιο και εσύ και πόσα ακόμα δισεκατομμύρια ανθρώπων. Αν κάποιος άλλος στην σχέση του είναι εντάξει με αυτό και η σχέση του είναι επίσης εντάξει με αυτό, ειλικρινά, σκασίλα μου μεγάλη. Εσύ τι κόπτεσαι;


Το θέμα κορίτσια είναι το εξής. Είναι διαφορετική η αξία του αγαθού που παράγεις ή αγοράζεις με δικά σου λεφτά δουλεμένα, και διαφορετική όταν στο αγοράζει ο μπαμπάς και η μαμά. Όταν δουλέψετε και πάρετε κάτι μόνες σας ίσως καταλάβετε τη διαφορά, ίσως όχι, δεν ξέρω πως λειτουργεί ο γυναικείος εγκέφαλος. Οι άνδρες έχουμε την ανάγκη να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι και αυτό είναι και λιγάκι πιο δύσκολο στις μέρες μας γιατί πολύ πιο εύκολα βρίσκουν χαρτζιλίκι οι νεαρές κοπέλες παρά τα αγόρια (σαν σερβιτόρες κυρίως). Οπότε για μένα, κάποιος που πάει ταξίδια και γλεντάει κλπ με τα λεφτά του μπαμπά, δεν είναι κάτι διαφορετικό από ένα παιδάκι που του αγοράζουν παιχνίδια οι γονείς του. Απλά είναι ολόκληρος μαντράχαλος από πάνω. Αντί να προσπαθεί να βρει δουλειά ή να χτίσει μέλλον επαναπαύεται στα έτοιμα που του παρέχουν οι δικοί του.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
Στο Πεκινο πήγα παιδιά μόνος μου κάπου για να γνωρίσω την τοπική κουλτούρα και άφησα τα πολυτελή εστιατόρια με τις πάπιες Πεκίνου από αυτό το ταξίδι και μετά κατάλαβα ότι τα τουριστικά ταξίδια είναι μούφα και ξαναλέω πάρτε παράδειγμα τα ελληνικά τουριστικα΄μέρη.

:give_rose:
τα ταξίδια αναψυχής κάποτε ήταν είδος πολυτελείας... τότε όμως έβλεπες πραγματικούς πολιτισμούς ......

τώρα που έγιναν προσιτά, μπήκε και το marketing μέσα σε αυτά και όσο πάει θα γίνονται όλο και πιο μονότονα. Στην Ζάκυνθο που ήμουν έβλεπες Άγγλους συνταξιούχους από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο και πραγματικά τους λυπόμουνα γιατί είχαν χάσει το πραγματικό νόημα της ζωής.

Άλλη μόδα που υπάρχει πλέον στις Ασιάτικες χώρες και θα έρθει και στην Ελλάδα είναι ότι παιδιά μετά τα 18 γυρίζουν μόνα τους όλο τον κόσμο... :D

Εχω πάει πολλά ταξίδια και την άποψη μου λέω, καλύτερα κάποιος να διαθέσει τα λεφτά που έχει για να πάρει και να συντηρίσει ένα αμάξι παρά να πηγαίνει ταξίδια. :D

Δείτε τα ταξίδια που πάει ο Μπλέτσας στο happy traveller... πραγματικά δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσει ποια χώρα είναι :D
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ναι δε διαφωνώ. Αυτό που ξέχασες όμως είναι πως οι όλοι άνθρωποι δεν θεωρούν "ζωή" τα ίδια πράγματα.



Το νόημα της ζωής σου το καθορίζεις ο ίδιος.


Αν ο ορισμός του νοήματος είναι υποκειμενικός τότε το επιχείρημα σου περί θανάτου λόγω έλλειψης ταξιδιών πιστεύω βλέπεις πως δεν έχει νόημα.

Το νόημα της ζωής το καθορίζεις ο ίδιος, αλλά νόημα χωρίς τέχνη δεν υπάρχει, αρχετυπικά μιλώντας.
 

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,863 μηνύματα.
Το θέμα κορίτσια είναι το εξής. Είναι διαφορετική η αξία του αγαθού που παράγεις ή αγοράζεις με δικά σου λεφτά δουλεμένα, και διαφορετική όταν στο αγοράζει ο μπαμπάς και η μαμά. Όταν δουλέψετε και πάρετε κάτι μόνες σας ίσως καταλάβετε τη διαφορά, ίσως όχι, δεν ξέρω πως λειτουργεί ο γυναικείος εγκέφαλος. Οι άνδρες έχουμε την ανάγκη να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι και αυτό είναι και λιγάκι πιο δύσκολο στις μέρες μας γιατί πολύ πιο εύκολα βρίσκουν χαρτζιλίκι οι νεαρές κοπέλες παρά τα αγόρια (σαν σερβιτόρες κυρίως). Οπότε για μένα, κάποιος που πάει ταξίδια και γλεντάει κλπ με τα λεφτά του μπαμπά, δεν είναι κάτι διαφορετικό από ένα παιδάκι που του αγοράζουν παιχνίδια οι γονείς του. Απλά είναι ολόκληρος μαντράχαλος από πάνω. Αντί να προσπαθεί να βρει δουλειά ή να χτίσει μέλλον επαναπαύεται στα έτοιμα που του παρέχουν οι δικοί του.


Αρχικα Γιαννη , που ξερεις οτι η Ολιβια, εγω και η καθε Ολιβια πηγαινει διακοπες με τα χρηματα των γονιων της? Ή οτι δεν εχει/εχουμε την αναγκη να ειμαστε οικονομικα ανερξατητες ; Ενα φορουμ ειμαστε τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο. Δε μπορεις να γνωριζεις τα παντα για τον αλλον ,με εξαιρεση αν τον γνωρισεις προσωπικα, και συνεπως δε μπορεις να τον κρινεις.
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Αρχικα Γιαννη , που ξερεις οτι η Ολιβια, εγω και η καθε Ολιβια πηγαινει διακοπες με τα χρηματα των γονιων της? Ή οτι δεν εχει/εχουμε την αναγκη να ειμαστε οικονομικα ανερξατητες ; Ενα φορουμ ειμαστε τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο. Δε μπορεις να γνωριζεις τα παντα για τον αλλον ,με εξαιρεση αν τον γνωρισεις προσωπικα, και συνεπως δε μπορεις να τον κρινεις.


Για αυτό και δεν μίλησα για την Ολίβια ή για κάποιον εδώ πέρα. Απλά είπα ότι γενικότερα δεν ξέρω τέτοια θέματα πως τα σκέφτονται οι γυναίκες.
 

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.


Οταν είχα πάει στο Πεκίνο πήρα ένα ταξί και πήγα σε ένα τοπικό πανηγύρι... Αυτά τα φαγητά τρώνε οι άνθρωποι αυτοί ... και όχι αυτά που μας βάζουν να πηγαίνουμε.. η αυτά που γράφει το trip advisor

Τα κινέζικα που μας πηγαίνουν είναι δουλεμένα στο ατμό και συρφωνώ ότι έιναι νόστιμα αλλά είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να μας ταιριάζουν σαν γεύσεις αλλά δεν είναι η original διατροφή τους.

Μcdonald δε πάω γενικά (ποτέ στο εξωτερικό) αν και θεωρώ ότι έχουν ποιοτικό φαγητό.

Όποιος πάει τώρα στο Πεκίνο θα δει ένα διαφορετικό τοπίο μια Ευρωπαική - Αμερικάνικη πόλη.... το 2007 και πριν έβλεπες μια Original πόλη....

ειλικρινα ρε fockos, πηγες σε ενα πανηγυρι, ειδες ακριδες και εβγαλες συμπερασμα οτι οι κινεζοι τρωνε καθημερινα ακριδες; Ο ελληνας τρωει καθημερινα μαλλι της γριας και καλαμποκι επειδη στα πανηγυρια πουλανε μαλλι της γριας και καλαμποκι; Θα τρελαθω με αυτα που διαβαζω.
Δεν χρειαζεται να πας σε χωριο για να δοκιμασεις την τοπικη κουζινα. Ακομα και μεσα στο Πεκινο υπαρχουν γειτονιες που εχουν εστιατορια για τους ντοπιους. Δεν χρειαζεται να φας διπλα στην απαγορευμενη πολη. Μια φιλη μου, κινεζα, πηγε προσφατα στο Πεκινο και ανεβασε ενα σωρο φωτογραφιες με τοπικα εδεσματα, τα οποια δεν ηταν ακριδες. Ο ξαδερφος μου ειναι παντρεμενος με κινεζα, εχω φιλες/φιλους απο Κινα και ολες αυτες τις αηδιες που εχεις γραψει, δεν τις εχω ακουσει απο κανεναν. Ναι, θα βρεις καραμελομενους σκορπιους, αλλα δεν ειναι η βασικη τους κουζινα. Ναι θα δεις chicken feet αλλα τα τρωνε συνηθως σαν σνακ, οχι σαν κυρια διατροφη. Ειλικρινα απορω με το ταξιδι σου στην Κινα.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,870 μηνύματα.
Προσωπικα δε μπορω να καταλαβω γιατι σας ενοχλει να δημοσιευει καποιος μερος των ταξιδιων του στα social media , να πληρωνουν τις διακοπες του οι γονεις του , ο/η συντροφος του , να πηγαινει ταξιδια γενικοτερα. Δε μπορω να κατανοησω πως σας επηρεαζει προσωπικα εσας ολο αυτο ; Δε σας αρεσει που ποσταρει συνεχεια , well καντε τον unfollow , μπλοκαρετε τον στην τελικη.
Το εισοδημα και οι προτερεοτητες του καθενος ειναι διαφορετικες . Το οτι πλεον ο καθενας μπορει να ταξιδεψει οικονομικα ειναι γεγονος , το οτι μπορει να μη φαει ο,τι τρωει στη χωρα του επισης ειναι εφικτο. Το θεμα ειναι ποσο θελεις και ποσο ετοιμος εισαι να αφησεις μια αλλη κουλτουρα να σε επηρεασει . Αν δε θελεις να πας στα πολυ τουριστικα μερη μπορεις να ψαξεις στο ιντερνετ , να ρωτησεις κλπ.
Θεωρω οτι μερικοι εδω μεσα τα εχετε ισοπεδώσει ολα πραγματικα
Δεν καταλαβαίνω αυτό το ποστ. Είναι ή δεν είναι φόρουμ εδώ στο οποίο υπάρχουν θέματα για να πούμε τις απόψεις μας; :confused: Πολλά πράγματα δεν μας επηρεάζουν προσωπικά (ίσως τα περισσότερα) αλλά τα σχολιάζουμε. Αν ας πούμε χάσει ο ολυμπιακός ή αν ο φόκος πάρει σιτροέν αντί για μάζντα δε με επηρεάζει προσωπικά, αλλά κουβέντα κάνουμε και το σχολιάζω. Έχουμε πει πολλές φορές οτι εννοείται πως ο καθένας κάνει τη ζωή του και τις επιλογές του, εγώ τουλάχιστον το θεωρώ δεδομένο αυτό. Οπότε τί σας πειράζει να σχολιάσω οτι θεωρώ τα ταξίδια περιττό έξοδο ή ακριβό χόμπι; Εσύ αυτό που θες θα κάνεις, δε σε εμποδίζω σε κάτι. Δε βλέπω κάποια ισοπέδωση πέρα από το συμπέρασμα (και το κάνω κι εγώ αυτό) οτι οι άνθρωποι είμαστε ανοιχτοί και κιμπάρηδες για πράγματα που δεν αφορούν εμάς: αν κάτι μπει στο δικό μας "οικόπεδο", εκεί δε μας αρέσει.:/:
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,780 μηνύματα.
Αρχικα Γιαννη , που ξερεις οτι η Ολιβια, εγω και η καθε Ολιβια πηγαινει διακοπες με τα χρηματα των γονιων της? Ή οτι δεν εχει/εχουμε την αναγκη να ειμαστε οικονομικα ανερξατητες ; Ενα φορουμ ειμαστε τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο. Δε μπορεις να γνωριζεις τα παντα για τον αλλον ,με εξαιρεση αν τον γνωρισεις προσωπικα, και συνεπως δε μπορεις να τον κρινεις.

Στατιστικά μιλάει και όχι προσωπικά. Δεν νομίζω να έχει άδικο. Αυτό ισχύει ανεξαρτήτως φύλου αλλά σίγουρα οι γυναίκες είναι μεγαλύτερο ποσοστό.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
ειλικρινα ρε fockos, πηγες σε ενα πανηγυρι, ειδες ακριδες και εβγαλες συμπερασμα οτι οι κινεζοι τρωνε καθημερινα ακριδες; Ο ελληνας τρωει καθημερινα μαλλι της γριας και καλαμποκι επειδη στα πανηγυρια πουλανε μαλλι της γριας και καλαμποκι; Θα τρελαθω με αυτα που διαβαζω......
νομίζω είναι ότι το αντίστοιχο σουβλάκι αυτά που βάζω



Θεωρώ ότι ένας τουρίστας σε ένα ταξίδι βέπει στην πραγματικότητα μια πλασματική είκονα αυτής της χώρας. Επίσης καθώς προχωράει ο χώρος ο πληθυσμός γίνεται περισσότερο παγκόσμιος πχ αυτά τα φαγητά τα τρώγανε παλια (και δε το κατηγορώ αφού δοκίμασα και εγώ από αυτά πχ σκορπιό) και έχουν πλούσια θρεπτική αξία.....

πχ οι Ελληνες τρώνε κατά βάση φασολάδα , φασολάκια όμως οι περισσότεροι πλέον δεν ακούμπανε αυτά τα φαγητά. Το ίδιο και οι Κινέζοι...


Είτε αυτό είναι το Πεκίνο , είτε η Ιταλία είτε η Κύπρος 30 -40 χρόνια θα είναι όλα ίδια δεν έχει νόημα να ταξιδεύετε για αναψυχή :) παρά μόνο αν κανετε αναρρίχηση ή ορειβασία.
______________________________________-


Τέψα παιδιά την γνώμη μου λέω...

Θεωρώ ότι όσοι πάνε ταξίδια πρέπει έχουν εισόδημα 1200 ευρώ αλλιώς δεν αξίζει να χαλάσετε τα λεφτά σας για ταξίδια καλύτερα να τα επενδύσετε κάπου άλλου και να αφήσετε τα ταξιδια αναψυχής οταν μεγαλώσετε.
 

Συνημμένα

  • jjj.jpg
    jjj.jpg
    45.5 KB · Εμφανίσεις: 231
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top