Πως;
Ταξινόμηση;
Που;
![]() ![]()
Από
![]() ![]()
ή ημερών
Ποιος;
|
![]()
![]() 2. Γράψτε κάτι στο Πεδίο Αναζήτησης και πιέστε enter. 3. Προτιμήστε λέξεις - κλειδιά που δηλώνουν ουσία, εκτός αν επιλέξετε στο πεδίο Πως: Ακριβώς τη φράση. 4. Όλα τα πεδία (Πως; Ταξινόμηση; Που; Πότε; Ποιος;) είναι προαιρετικά. Κάθε φορά που τα αλλάζετε θα πρέπει να πιέζετε πάλι enter στο πεδίο αναζήτησης. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία όσες φορές θέλετε. Κάθε φορά πρέπει να συμπληρώνετε την ερώτηση επιβεβαίωσης. Ως επισκέπτης μπορείτε να εμφανίσετε περιορισμένα αποτελέσματα. Αν θέλετε να κάνετε εγγραφή, κάντε click εδώ! ![]() ![]() 2. Γράψτε κάτι στο Πεδίο Αναζήτησης και πιέστε enter. 3. Προτιμήστε λέξεις - κλειδιά που δηλώνουν ουσία, εκτός αν επιλέξετε στο πεδίο Πως: Ακριβώς τη φράση. 4. Όλα τα πεδία (Πως; Ταξινόμηση; Που; Πότε; Ποιος;) είναι προαιρετικά. Κάθε φορά που τα αλλάζετε θα πρέπει να πιέζετε πάλι enter στο πεδίο αναζήτησης. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία όσες φορές θέλετε. Κάθε φορά πρέπει να συμπληρώνετε την ερώτηση επιβεβαίωσης. Ως επισκέπτης μπορείτε να εμφανίσετε περιορισμένα αποτελέσματα. Αν θέλετε να κάνετε εγγραφή, κάντε click εδώ! ![]() ![]() 2. Γράψτε κάτι στο Πεδίο Αναζήτησης και πιέστε enter. 3. Προτιμήστε λέξεις - κλειδιά που δηλώνουν ουσία, εκτός αν επιλέξετε στο πεδίο Πως: Ακριβώς τη φράση. 4. Όλα τα πεδία (Πως; Ταξινόμηση; Που; Πότε; Ποιος;) είναι προαιρετικά. Κάθε φορά που τα αλλάζετε θα πρέπει να πιέζετε πάλι enter στο πεδίο αναζήτησης. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία όσες φορές θέλετε. Κάθε φορά πρέπει να συμπληρώνετε την ερώτηση επιβεβαίωσης. Ως επισκέπτης μπορείτε να εμφανίσετε περιορισμένα αποτελέσματα. Αν θέλετε να κάνετε εγγραφή, κάντε click εδώ! ![]() ![]() 2. Γράψτε κάτι στο Πεδίο Αναζήτησης και πιέστε enter. 3. Προτιμήστε λέξεις - κλειδιά που δηλώνουν ουσία, εκτός αν επιλέξετε στο πεδίο Πως: Ακριβώς τη φράση. 4. Όλα τα πεδία (Πως; Ταξινόμηση; Που; Πότε; Ποιος;) είναι προαιρετικά. Κάθε φορά που τα αλλάζετε θα πρέπει να πιέζετε πάλι enter στο πεδίο αναζήτησης. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία όσες φορές θέλετε. Κάθε φορά πρέπει να συμπληρώνετε την ερώτηση επιβεβαίωσης. Ως επισκέπτης μπορείτε να εμφανίσετε περιορισμένα αποτελέσματα. Αν θέλετε να κάνετε εγγραφή, κάντε click εδώ! ![]() ![]() 2. Γράψτε κάτι στο Πεδίο Αναζήτησης και πιέστε enter. 3. Προτιμήστε λέξεις - κλειδιά που δηλώνουν ουσία, εκτός αν επιλέξετε στο πεδίο Πως: Ακριβώς τη φράση. 4. Όλα τα πεδία (Πως; Ταξινόμηση; Που; Πότε; Ποιος;) είναι προαιρετικά. Κάθε φορά που τα αλλάζετε θα πρέπει να πιέζετε πάλι enter στο πεδίο αναζήτησης. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία όσες φορές θέλετε. Κάθε φορά πρέπει να συμπληρώνετε την ερώτηση επιβεβαίωσης. Ως επισκέπτης μπορείτε να εμφανίσετε περιορισμένα αποτελέσματα. Αν θέλετε να κάνετε εγγραφή, κάντε click εδώ! ![]() ![]() 2. Γράψτε κάτι στο Πεδίο Αναζήτησης και πιέστε enter. 3. Προτιμήστε λέξεις - κλειδιά που δηλώνουν ουσία, εκτός αν επιλέξετε στο πεδίο Πως: Ακριβώς τη φράση. 4. Όλα τα πεδία (Πως; Ταξινόμηση; Που; Πότε; Ποιος;) είναι προαιρετικά. Κάθε φορά που τα αλλάζετε θα πρέπει να πιέζετε πάλι enter στο πεδίο αναζήτησης. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία όσες φορές θέλετε. Κάθε φορά πρέπει να συμπληρώνετε την ερώτηση επιβεβαίωσης. Ως επισκέπτης μπορείτε να εμφανίσετε περιορισμένα αποτελέσματα. Αν θέλετε να κάνετε εγγραφή, κάντε click εδώ! ![]() ![]() 2. Γράψτε κάτι στο Πεδίο Αναζήτησης και πιέστε enter. 3. Προτιμήστε λέξεις - κλειδιά που δηλώνουν ουσία, εκτός αν επιλέξετε στο πεδίο Πως: Ακριβώς τη φράση. 4. Όλα τα πεδία (Πως; Ταξινόμηση; Που; Πότε; Ποιος;) είναι προαιρετικά. Κάθε φορά που τα αλλάζετε θα πρέπει να πιέζετε πάλι enter στο πεδίο αναζήτησης. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία όσες φορές θέλετε. Κάθε φορά πρέπει να συμπληρώνετε την ερώτηση επιβεβαίωσης. Ως επισκέπτης μπορείτε να εμφανίσετε περιορισμένα αποτελέσματα. Αν θέλετε να κάνετε εγγραφή, κάντε click εδώ! ![]() ![]() 2. Γράψτε κάτι στο Πεδίο Αναζήτησης και πιέστε enter. 3. Προτιμήστε λέξεις - κλειδιά που δηλώνουν ουσία, εκτός αν επιλέξετε στο πεδίο Πως: Ακριβώς τη φράση. 4. Όλα τα πεδία (Πως; Ταξινόμηση; Που; Πότε; Ποιος;) είναι προαιρετικά. Κάθε φορά που τα αλλάζετε θα πρέπει να πιέζετε πάλι enter στο πεδίο αναζήτησης. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία όσες φορές θέλετε. Κάθε φορά πρέπει να συμπληρώνετε την ερώτηση επιβεβαίωσης. Ως επισκέπτης μπορείτε να εμφανίσετε περιορισμένα αποτελέσματα. Αν θέλετε να κάνετε εγγραφή, κάντε click εδώ! ![]() ![]() 2. Γράψτε κάτι στο Πεδίο Αναζήτησης και πιέστε enter. 3. Προτιμήστε λέξεις - κλειδιά που δηλώνουν ουσία, εκτός αν επιλέξετε στο πεδίο Πως: Ακριβώς τη φράση. 4. Όλα τα πεδία (Πως; Ταξινόμηση; Που; Πότε; Ποιος;) είναι προαιρετικά. Κάθε φορά που τα αλλάζετε θα πρέπει να πιέζετε πάλι enter στο πεδίο αναζήτησης. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία όσες φορές θέλετε. Κάθε φορά πρέπει να συμπληρώνετε την ερώτηση επιβεβαίωσης. Ως επισκέπτης μπορείτε να εμφανίσετε περιορισμένα αποτελέσματα. Αν θέλετε να κάνετε εγγραφή, κάντε click εδώ! ![]() ![]() 2. Γράψτε κάτι στο Πεδίο Αναζήτησης και πιέστε enter. 3. Προτιμήστε λέξεις - κλειδιά που δηλώνουν ουσία, εκτός αν επιλέξετε στο πεδίο Πως: Ακριβώς τη φράση. 4. Όλα τα πεδία (Πως; Ταξινόμηση; Που; Πότε; Ποιος;) είναι προαιρετικά. Κάθε φορά που τα αλλάζετε θα πρέπει να πιέζετε πάλι enter στο πεδίο αναζήτησης. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία όσες φορές θέλετε. Κάθε φορά πρέπει να συμπληρώνετε την ερώτηση επιβεβαίωσης. Ως επισκέπτης μπορείτε να εμφανίσετε περιορισμένα αποτελέσματα. Αν θέλετε να κάνετε εγγραφή, κάντε click εδώ! ![]() ![]() 2. Γράψτε κάτι στο Πεδίο Αναζήτησης και πιέστε enter. 3. Προτιμήστε λέξεις - κλειδιά που δηλώνουν ουσία, εκτός αν επιλέξετε στο πεδίο Πως: Ακριβώς τη φράση. 4. Όλα τα πεδία (Πως; Ταξινόμηση; Που; Πότε; Ποιος;) είναι προαιρετικά. Κάθε φορά που τα αλλάζετε θα πρέπει να πιέζετε πάλι enter στο πεδίο αναζήτησης. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία όσες φορές θέλετε. Κάθε φορά πρέπει να συμπληρώνετε την ερώτηση επιβεβαίωσης. Ως επισκέπτης μπορείτε να εμφανίσετε περιορισμένα αποτελέσματα. Αν θέλετε να κάνετε εγγραφή, κάντε click εδώ! ![]() |
Αρχική Δημοσίευση από giwrgos
Παραθέτω εδώ μια πρόχειρη λύση γιατί δεν έχω και πολύ χρόνο για αυτά....
Η εξίσωση παίρνει τη μορφή Αχ +Βy +Cz=0 όπου Α=-5+2*5^n και Β=-10+3*5^n και C=-1+5^n.
Προφανώς (x,y,z)=(-B,A,0) και (C,0,-A) είναι 2 λύσεις της εξίσωσης. Ενώ όλες οι λύσεις δ΄θνονται απο (x,y,z)=n(-B,A,0)+m(C,0,-A), όταν βέβαια n,m είναι ακέραιοι. Άρα έχουμε άπειρες λύσεις..QED.
PS: Στο ξανατόνισα! Μη δουλεύεις με χαζά ''σχολικά'' θεωρήματα. Αυτή ήταν μια απλή διοφαντική εξίσωση όπου φυσικά ο κ. .......(άλλα μας είχε πει το καλοκαίρι στα μαθήματα προετοιμασίας, τέλοςπάντων) την αντέγραψε απο το βιβλίο του Barbeau (Polynomials).
Αρχική Δημοσίευση από giwrgos
ακριβώς. εδώ οι n,m,χ,y,z είναι ακέραιοι λογικά. Αφού όμως έχεις ασχοληθεί με διοφαντικές προσπάθησε να λύσεις αυτή... 2χ^3=1+y^2
Αρχική Δημοσίευση από lina26
Κοιτάζω την απάντηση σου φραππέ αλλα ομολογώ οτι δεν κατάλαβα το ελυσες; η και εσύ το ψάχνεις ακόμα;
Αρχική Δημοσίευση από Skeptikistis
Βλέπω οτι υπάρχει ενδιαφέρον για τα μαθηματικά και θα ηθελα και εγώ να θέσω ενα πρόβλημα που με ταλαιπωρεί 15 χρόνια.
με όσους το εχω συζητήσει δεν εχω πάρει απάντηση. Αρχίζω να πιστευω οτι δεν υπάρχει λύση.
Θέτω λοιπόν το πρόβλημα και αν κάποιος μπορεί να απαντησει θα του εκανα ενα Μνημείο στον κήπο μου.!
Δεν θα μείνω σε τύπους παραγοντικών κλπ μιας και το παράδειγμα θα μιλήσει απο μόνο του
Εστω οτι εχω τις εξής αριθμοσειρές.
1,2,3,4
1,2,3,5
1,2,3,6
1,2,3,7
1,2,3,8
..............
7,8,9,10
Το παραγωντικό δηλαδή 10 ανα 4 .
Ολες οι αριθμοσειρές που παίρνουμε ειναι στο σύνολο 210. Ας ονομάσουμε αυτο το πακέτο Αριθμοσειρών Α
Ζητείτε το Υποσύνολο του Α όπου να υπάρχει τουλάχιστον μια στήλη που να εχει 3 σημεία απο την οποια τυχαία στήλη και να διαλέξουμε του πακέτου Α.
Ξέρω οτι στα μαθηματικά το 90% ειναι η διατύπωση και ξέρω οτι δεν το διατυπώνω καλα.
Θέτω λοιπόν ενα παράδειγμα με λίγα νούμερα όπου ελπίζω ο ερευνητης να κατανοήση και να μας δώσει και την μαθηματική διατύπωση.
Εστω οτι το πακέτο Α ειναι το παραγοντικο 5 ανα 3. (Ν ανα Κ)
Οι αριθμοσειρές ειναι οι εξής 10 στο πλήθος.
1. 1,2,3
2. 1,2,4
3. 1,2,5
4. 1,3,4
5. 1,3,5
6. 1,4,5
7. 2,3,4
8. 2,3,5
9. 2,4,5
10. 3,4,5
Ας δούμε τωρα το υποσύνολο των στηλών που διάλεξα.
1. 1,2,3 "καλύπτει τις αριθμοσειρές" εχει (Κ-1) δηλαδή 2 ομοια με τις αριθμοσειρές 1-2-3 , 1-2-4, 1-2-5 , 1-3-4, 1-3-5, 2-3-4 , 2-3-5
2. 2,4,5 "καλύπτει τις αριθμοσειρές " 2,4,5 και 3,4,5
Αρα ο ελάχιστις αριθμός που επαληθέυουν το Κ-1 Ομοια με ολες τις αριθμοσειρές του Α πακέτου ειναι 2 η 1,2,3 και η 2,4,5.
ας πούμε οτι εχω το παραγοντικο 200/10 εκει τα πράγματα μπλεκουν.
Ζητούμενο Α : Ζητητε ο τύπος που μας δείχνει τις ελάχιστες δυνατές αριθμοσειρές που θα χρειαστώ
Ζητούμενο Β: Ζητείτε ποιες ειναι αυτες οι αριθμοσειρές.
Αν βρεις βεβαια το Β τότε εχεις αυτόματα και το Ζητουμενο Α.
Προσωπικά Θεωρώ οτι οι μαθηματικοι τις παρέας θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά.
Θα πεθάνω ηρεμος αν μέχρι να γεράσω εχει βρεθεί ο τύπος.
Θεωρώ οτι ειναι ΑΔΥΝΑΤΗ η λύση τους.
Με τα χρόνια εχω βρει πολλά ελάχιστα υποσύνολα αλλα με βοήθεια υπολογιστή και μόνο οταν οι συνδιασμοί ειναι μικροί αλλα αυτο γίνετε και με χαρτί και μολύβι.
Ειμαι σίγουρος οτι υποάρχει τύπος αλλα δεν τον εχουν ανακαλύψει ακόμα.
Αυτο που εχω παρατηρήσει ειναι οτι το κάθε στοιχείο του υποσυνόλου Β που ψάχνω εχει ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ αλλα δεν ειναι απόλυτο.
Δηλαδή οσες φορές παίζει το 1 παίζει και το2 και το 3 και ολα τα στοιχεία του Ν.
Θα πεθάνω ηρεμος αν μέχρι να γεράσω εχει βρεθεί ο τύπος.