Σαλάτα Ρόκα με Αβοκάντο και πορτοκάλι

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Σαλάτα Ρόκα με Αβοκάντο και πορτοκάλι
DSCN2493a.jpg

Υλικά για 4 άτομα:

1 μέτριο γινωμένο αβοκάντο
1 μαρουλάκι
1 μικρό ματσάκι ρόκα
1 πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
Λάδι, ξύδι, μουστάρδα

Κόβουμε σε ένα μπολ το μαρούλι και τη ρόκα.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια σε μέγεθος ζαριού. Το προσθέτουμε στο μπολ.
Προαιρετικά, ξύνουμε λίγη από τη φλούδα του πορτοκαλιού και τη βράζουμε λιγάκι σε μικρό κατσαρολάκι με λίγο νερό, ίσα να απελευθερώσει το άρωμά της.
Το υπόλοιπο πορτοκάλι το ξεφλουδίζουμε, το κόβουμε σε κυβάκια και το προσθέτουμε κι αυτό στη σαλάτα μας, μαζί με το ξύσμα.

Για τη σάλτσα, βάζουμε σε ένα μικρό σκεύος την ποσότητα του λαδιού που θέλουμε για τη σαλάτα μας, ξύδι, μουστάρδα και μια κουταλιά μέλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. (Εγώ το χτυπάω με το μιξεράκι του φραπέ :P)

Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και είμαστε έτοιμοι! :)

Μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε και κρουτόν εάν μας αρέσουν. Ταιριάζει επίσης και λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο για όσους τους αρέσει.

Καλή σας όρεξη!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Χρήσιμο tip για το Αβοκάντο:

Για να ωριμάσουν πιο γρήγορα τα αβοκάντο, τα τυλίγουμε με εφημερίδα και τα αφήνουμε για 1 ημέρα περίπου σε σκιερό μέρος εκτός ψυγείου. Επίσης για να επιταχύνουμε την ωρίμανση τους, τα τοποθετούμε δίπλα σε άλλα φρούτα όπως π.χ. μπανάνες ή μήλα ή ακόμα και ντομάτες, που όπως και τα αβοκάντο παράγουν πολύ αιθυλένιο και κάνουν τα φρούτα να ωριμάζουν πιο γρήγορα και φυσικά.
Περισσότερα εδώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Η αγαπημένη μου χειμερινή σαλάτα. Περίμενα πώς και πώς να βγουν τα μαρούλια και οι ρόκες για να την ξαναδοκιμάσω...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
Τα φρούτα μέσα στην σαλάτα πάνε τόσο πολύ! Ειδικά το πορτοκάλι συνδυασμένο με το μέλι της σάλτσας! :happy:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Μάρω την έφτιαξες κι εσύ τούτη τη σαλάτα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
Τσου!Την φαντασιώνομαι! :P

Συνήθως βάζω στην ρόκα και το μαρούλι μήλο...και την σάλτσα με το μέλι! Αλλά νομίζω το πορτοκάλι θα είναι μπουκιά και συχώριο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Katerina192

Δραστήριο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 448 μηνύματα.
Αγαπητή μου Isiliel, με κάνεις περήφανη...Εύγε!!

:clapup: :clapup: :clapup:

Μια ερωτησούλα...Βάζεις ξύδι απο λευκό κρασί ή απο κόκκινο??
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Με προβλημάτισες τώρα. :hmm:

Βάζω ό,τι έχουμε, δηλαδή συνήθως κόκκινο. :P
Την πρώτη φορά το δοκίμασα με μπαλσάμικο και δεν του πήγαινε καθόλου.

Εσύ τι λες; Το λευκό θα ταίριαζε καλύτερα; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Katerina192

Δραστήριο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 448 μηνύματα.
Επειδή έχει έντονη γεύση γενικά με το πορτοκάλι και το μέλι, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις λευκό ξύδι γιατί έχει πιο ελαφριά μυρωδιά... Εκτός και αν σας αρέσει πολύ η μυρωδιά του ξυδιού! Τότε χρησιμοποίησε το χιλιοδιαφημισμένο... Πάντως εμείς στη σχολή βάζουμε λευκό σε ότι έχει να κάνει με κρύα κουζίνα περισσότερο... Μέχρι τώρα τουλάχιστον! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Έτσι όπως φέρνω τις γεύσεις στο μυαλό μου, νομίζω πως έχεις δίκιο! Θα έκανε τη σαλάτα πολύ πιο ...ανάλαφρη. Θα το δοκιμάσουμε! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Katerina192

Δραστήριο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 448 μηνύματα.
Δοκιμάσε το και πες μου... ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top