Dias
Επιφανές μέλος
Πράγματι...Δεν είχαν φραπέ αλλά θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν, καθώς θα ταίριαζε γάντι με τον τρόπο ζωής των αρχαίων Αθηναίων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gaspar
Περιβόητο μέλος
να βάζεις 2 κουταλιές φραπέ και το πολύ 1 παγακι.ο φραπές το πρώτο μισό ποτήρι μ αρέσει γιατί ειναι ακόμα κρύος,και μου φαίνεται κάπως πηχτός
μετά κάπως χλιαραίνει και αραιώνει και γίνεται λιγο μπλιαχ
ξέρετε γιατί το έχουν αυτο οι φραπέδες μου ? )
εγω βαζω 2 καφε και 3 ζάχαρη και γαλα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NatashaLP
Νεοφερμένος
Stavri_
Τιμώμενο Μέλος
Πάντως, όταν έρχονται στο μαγαζί και μου ζητάνε φραπέ ή νες αχτύπητο, απορώ ρε παιδιά, πώς το πίνουνε αυτό το πράγμα! Αντί να πιεις το espressακι σου, το macchiato σου, το cappuccinάκι σου, το latte σου, το freddo σου, τον αρωματικό σου, τον americano σου ....... πας και μου πίνεις τη μαλακία. Ε, όχι δε το δέχομαι. (πλακίτσα of course)
Ο κόσμος πάντως, σε μεγάλο ποσοστό, δε ξέρει να πίνει καφέ ή καλύτερα να ξεχωρίζει τον καλό και ποιοτικό καφέ. Άσε που μεγάλη μερίδα των πελατών πίνουν τον καφέ τους πετιμέζι! Γαλακτομπούρεκο! ( μιλάμε για 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη!!! ) Έτσι όμως δε γεύεσαι τον καφέ, αλλά τη ζάχαρη. Βέβαια θα μου πεις, συνήθεια είναι και δύσκολα κόβεται, αλλά το καλύτερο είναι να μειώνεις σταδιακά τη ζάχαρη ( ή το μέλι: το βάζουν και αυτό πολλοί στον καφέ(!) ) μέχρι να μυηθείς στην εκάστοτε διαφορετική επίγευση του ροφήματος.
Εγώ πάντως, είμαι φαν του cappuccino, με ολίγη καστανή ζάχαρη, κατά προτίμηση decaf για να μην με πειράξει.
Dias
Επιφανές μέλος
Όχι! Έχεις πέρα για πέρα άδικο. Ο φραπές δεν είναι απλά ένας καφές. Είναι απόλαυση, είναι τρόπος ζωής, είναι ιδεολογία, είναι η ίδια η Ελλάδα. Φραπές είναι να ρουφάς αργά από το χοντρό καλαμάκι και να νοιώθεις να φτάνει η δροσιά μέχρι τις πατούσες σου. Η παρέα γύρω από το τραπέζι μετά του φρα-πέος ανά χείρας, απογειώνεται στους ουρανούς και αναλύει τα πάντα με σοφία. Ακόμα και όταν φτιάχνεις μόνος σου τον φραπέ και ακούς το βζζζζζζ του μιξερακίου και τον κρυστάλλινο ήχο των παγακίων που πέφτουν στο ποτήρι, διεγείρεσαι. Ειδικά στην παραλία, κάτω από την ομπρέλα, το να πίνεις την παγωμένη φραπεδιά σου σε γυάλινο πάντα ποτήρι και να βλέπεις τη θάλασσα και τα κωλαράκια, νοιώθεις ένα βήμα πριν τον παράδεισο.όταν έρχονται στο μαγαζί και μου ζητάνε φραπέ ... απορώ ρε παιδιά, πώς το πίνουνε αυτό το πράγμα! Αντί να πιεις το espressακι σου, το macchiato σου, το cappuccinάκι σου, το latte σου, το freddo σου, τον αρωματικό σου, τον americano σου ....... πας και μου πίνεις τη μαλακία. Ε, όχι δε το δέχομαι.
Gate4
Επιφανές μέλος
Dias
Επιφανές μέλος
Ο φραπές ανακαλύφθηκε το 1957 στη Θεσσαλλλονίκη: https://www.infospoudes.gr/enimerosi/alles-eidiseis/21638-i-istoria-tou-frape . Χαλλλλαράαα....Ο φραπές είναι ιερός Stavri μη βλασφημείς.
Gate4
Επιφανές μέλος
Alireza
Τιμώμενο Μέλος
Γι αυτο να ζήσει ο χυμός!
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Γαλα με καφε. Εχω ευαισθητο νευρικο συστημα
Εχω τροφική δυσανεξία, ιδιαίτερα στη λακτόζη, άρα το γάλα είναι απαγορευτικό για εμένα. Τα τελευταία χρόνια βέβαια υπάρχουν καφετέριες που σερβίρουν καπουτσίνο με γάλα σόγιας. Εκεί τον τιμάω δεόντως.
Alan
Δραστήριο μέλος
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Ο χειροτερος συναδυασμός είναι καφές με αλκοόλ, τύπου ιρλανδέζικός (ο οποίος έχει και ουίσκι). Ό,τι χειρότερο για το στομάχι.
Ισχύει, δοκίμασα μια φορά από περιέργια σε καφετέρια espresso με ούζο, και μετά για λίγη ώρα ήμουν σκατά. Ειδικά αν δεν έχεις φάει, δεν.
nikolaos p.
Εκκολαπτόμενο μέλος
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Ισχύει, δοκίμασα μια φορά από περιέργια σε καφετέρια espresso με ούζο, και μετά για λίγη ώρα ήμουν σκατά. Ειδικά αν δεν έχεις φάει, δεν.
Ναι, ό,τι γεύση φανταστείς υπάρχει. Περιορίζομαι λοιπόν στη φραπεδιά που την έχω συνηθίσει, γιατί όσες φορές πειραματίστηκα με άλλο είδος καφέ την πάτησα.
Panagiotis849
Δραστήριο μέλος
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος
Τον ζεστό καφέ δεν τον μπορώ καθόλου
MariaLoveItaly
Εκκολαπτόμενο μέλος
Φρεντοτσίνο
Φραπές
Dmzk
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 173 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- p.theofanis
- Hased Babis
- A350
- American Economist
- fmarulezkd
- johnsala
- touvlo
- taketrance
- Μήτσος10
- Scandal
- Jack of Spades
- synthnightingale
- AggelikiGr
- Kate1914
- Paragontas7000
- giannhs2001
- Advocatus diaboli
- rafaela11
- Μαυρίκιος
- ROM32
- Reader
- Wonderkid
- Unboxholics
- Fernando_A
- hirasawayui
- Dmzk
- Thinkguy
- suaimhneas
- chester20080
- Luludaki
- ggl
- Esperos1
- alexis.patrinos
- Εριφύλη
- Phantomas
- Alessandra Eliza
- Arianara S3
- Τodoroki
- GeorgePap2003
- NickTheQuick
- charmander
- User2350
- camil
- Maria_Xagorari
- Abiogenesis
- P.Dam.
- Joji
- kalhkardia
- jj!
- marww
- spring day
- parrot/παπαγάλος
- mpapa
- Ilma
- Memetchi
- oups
- Sherlockina
- Stelios725
- Citylights
- ThanasisR.
- Panagiotis849
- Viedo
- Μεγάρα
- Idontknoww
- sunsetpp
- jims
- Euge.loukia
- Mt73
- Φωτεινη Τζα.
- Sevasti
- Panos_02
- Αναστασία197
- Kassiopi
- T C
- ΘανάσοςG4
- fretoe
- Theodora03
- SlimShady
- tslef8
- Johnman97
- VasoGrimes
- Αλκης Κ.
- harry akritas
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.