WhiteDrum
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Δ' παθολογική ή Β' ήσουν?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
WhiteDrum
Διάσημο μέλος
Τέσπα.
Καλά θα κάνεις αναφορικά με την ειδικότητα, πολλοί φίλοι που περιμένουν να ανοίξει παιδιατρική σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν από Τρίκαλα, Λαμία κτλ
Φόκος σε ζηλεύω, μου λείπει το αγροτικό!
Καλές πρώτες βοήθειες και τραύμα παιδιά.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Περιφερειακά θα ξεκινήσω 2 χρόνια. Απλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα πού Ακόμα ρωτάω γνώμες από παιδιά που είναι εκεί.
Μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί τώρα...Αν όσο περιμένω για να ανοίξει θέση για ειδικότητα προκηρυχτεί το αγροτικό, η αναμονή μου τρέχει κανονικά; Και αν ξεκινήσω αγροτικό και έρθει η σειρά μου να με καλέσουν για ειδικότητα, η θέση κλειδώνει σε μένα μέχρι να τελειώσω το αγροτικό ή πρέπει να ξαναμπώ στη λίστα;
fockos
Επιφανές μέλος
Ο αγροτικός ιατρός παίρνει το μήνα περίπου 1305 καθαρά.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
race
Νεοφερμένος
fockos
Επιφανές μέλος
Έβαλες και εφημερίες και τα επιδόματα άγονου;
εβαλα τις εφημερίες 7 το μήνα με ένα Σάββατο και Κυριακή αλλά όχι το επίδομα αγόνου γιατί δε παίρνω. Πάντως από ότι ξέρω είναι+300 ευρώ...
Αν κάποιος κάνει παραπάνω εφημερίες ή παίρνει και επίδομα έχουμε παραπάνω χρήματα. H ΥΠΕ δικαιολογει μέχρι 7 εφημερίες παραπάνω εφημερίες τις πληρώνει το νοσοκομείο.
Επίσης μερικά αγροτικά προσφέρουν και στέγη. Ενώ μπορεις να βγάλεις και κάποια παραπάνω λεφτά με άλλους τροπους (ως ιατρός αγώνων)
Με άφησε άφωνο η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το λειτούργημα τους οι παραπάνω...ιατροί
μερικοί νομίζουν οτι παίρνουμε 600 ευρώ για αυτό το έκανα. Επίσης είναι τα πρώτα χρήματα κάποιων παιδιών οπότε ανεξάρτητα αν ειναι λειτουργημα ή όχι πρέπει να ανεφέρεται.
___
Επίσης μπορείς μάλιστα κάποιος να κάνει καριέρα αγροτικού δηλαδή μετά την υποχρεωτική του υπηρεσία υπαίθρου να κάνει και άλλες. Συνεπώς ιατρός που είναι άνεργος δεν υπάρχει οι ιατροί που δε δουλεύουν είναι άεργοι κοινώς τεμπέληδες.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Καλή είναι η στέγη, αλλά συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα βιώσιμη Καλύτερα να βρεις θέση με επίδομα και να καλύπτεις από εκεί τα λειτουργικά σου έξοδα για να μπορείς και να αποταμιεύεις...
Πάντως νομίζω ότι γράφεις πολλά. Εγώ είχα υπολογίσει καθαρό μισθό ένα 800άρι με τις κρατήσεις + 300 περίπου οι εφημερίες, 1100 ευρώ. Γιατί σου βγήκαν 1300; Δεν έχεις κρατήσεις κοντά ένα 200άρι με μεικτό μισθό 1000και κάτι;
fockos
Επιφανές μέλος
Πάντως νομίζω ότι γράφεις πολλά. Εγώ είχα υπολογίσει καθαρό μισθό ένα 800άρι με τις κρατήσεις + 300 περίπου οι εφημερίες, 1100 ευρώ. Γιατί σου βγήκαν 1300; Δεν έχεις κρατήσεις κοντά ένα 200άρι με μεικτό μισθό 1000και κάτι;
435 + 435 =870 κανονικός
370 περιπου οι εφημερίες αυξάνεται αναλογα με το αν κάνεις αργίες (αυξάνονται κατά πολύ ) δεν είναι στάνταρ
διακομιδες όπου είναι 9 ευρώ η διακομιδή
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Επίσης δεν ανήκουμε στον σύλλογο αλλά στο γήπεδο και συνήθως παίρνουμε μισά λεφτά από την μια ομάδα και μισά από την άλλη.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Αλλα μάλλον δεν μπορώ να ξεφυτρωσω απο το πουθενά...
fockos
Επιφανές μέλος
Συνήθως ο κόσμος που επισκέπτεται το αγροτικό ιατρείο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να δώσει φακελάκι (αλλιώς θα πήγαινε σε ιδιώτη ιατρό). Ως αγροτικοί δεν πρέπει να ζητάμε φακελάκια ούτε να δεχόμαστε διότι ο καθένας μπορει΄να σου στήσει παγιδα. Πολλοί άνθρωποι για να σε ευχαριστήσουν σου δίνουν γλυκά ή ένα μικρό δωράκι, αυτο΄το δεχομαστε και προσωπικά σε αυτούς τους ανθρώπους δίνω και το προσωπικό μου τηλέφωνο ώστε να με ενοχλούν και σε ώρα που δεν είμαι σε υπηρεσία. Γενικά το προσωπικό μας τηλέφωνο δε το δινουμε και δε δίνουμε οδηγίες από το τηλέφωνο αν θεωρήσουμε ότι ειναι ανάγκη είτε πάμε και βλέπομε τον ασθενή (πράγμα που δε κάνω ποτέ) ή φωνάζουμε το ΕΚΑΒ να τον παραλάβει και να τον πάει νοσοκομείο.
DarthFederer
Διάσημο μέλος
paskmak
Διάσημο μέλος
Μια χαρα ακουγονται τα 1,300 για αρχη. Αρκετα πανω απο το μεσο μισθο της χωρας...
Με επίσης αρκετά χρόνια παραπάνω σπουδών σε σχέση με τον μέσο όρο...
DarthFederer
Διάσημο μέλος
Με επίσης αρκετά χρόνια παραπάνω σπουδών σε σχέση με τον μέσο όρο...
And? Δε το καταλαβαινω αυτο το επιχειρημα και το ακουω αρκετα συχνα.
Ο γιατρος, μαζι με μερικα ακομα επαγγελματα, πρεπει να αμοιβεται καλα γιατι προσφερει στην κοινωνια και απο τη στιγμη που τον πληρωνει το κρατος σε αυτη τη φαση, τοτε πρεπει να λαμβανεται υποψη. Το ποσα χρονια σπουδασε ειναι irrelevant. Και 5ετεις να ηταν οι σπουδες του, η χρησιμοτητα του για την κοινωνια δε θα αλλαζε. Το κρατος πρεπει να τον αμοιβει καλα γιατι ειναι σημαντικος, οχι γιατι πληρωναν 6 χρονια νοικια ο πατερας του και η μανα του...
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο μισθός του λοιπόν σχετίζεται κατά κάποιον τρόπο (έμμεσα) κ με τον χρόνο που χρειάζεται για να αποκτηθούν αυτές οι γνωσεις\καταρτιση.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο μισθός του λοιπόν σχετίζεται κατά κάποιον τρόπο (έμμεσα) κ με τον χρόνο που χρειάζεται για να αποκτηθούν αυτές οι γνωσεις\καταρτιση.
DarthFederer
Διάσημο μέλος
Προφανώς, αλλά για να φτάσει σ αυτό το επίπεδο χρησιμότητας, πρέπει να περάσουν χρόνια , μιας και απαιτούνται 5 χρόνια θεωρητικής εκπαίδευσης και 1 πρακτικης,η οποία γίνεται στο 6ο έτος.
Αν οι σπουδες της Ιατρικης ηταν 4ετεις, εστω ρε παιδι μου οτι φτιαχνανε ενα προγραμμα σπουδων τραβηγμενο απο τα μαλλια, πιστευεις οτι θα επρεπε το κρατος να πληρωνει λιγοτερο τους γιατρους; Με δεδομενο οτι θα ειχαν το ιδιο πακετο γνωσεων.
Μια τελειως φιλικη συμβουλη. Κανενας δε νοιαζεται ποσα χρονια σπουδασες. Καταλαβαινω οτι εισαι φοιτητης ιατρικης απο τα γραφομενα σου. Θα πληρωθεις καλα, θα εχεις απαιτηση μεθαυριο ο ασθενης, το κρατος, η κλινικη να σε πληρωνει καλα αλλα γιατι εισαι καλος γιατρος. Χρησιμος. Οχι γιατι σπουδασες πολυ. Μπορει να σπουδαζεις πολυ και να γινεις σκιτζης, χασαπης. Τοτε δε θα σου πληρωσουν τις σπουδες...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.