Ανεύθυνος κηδεμόνας σκύλου

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,551 μηνύματα.
Θα ήθελα να δοθεί έμφαση στην ανικανότητα του νόμου να παρέχει ασφάλεια στις αθώες ψυχούλες καθώς και στο ότι η εγκατάλειψη δεν χρειάζεται να περιλαμβανει πάντα σωματική κακοποίηση ( αυτό ειδικά για το ζωάκια το ξεχνάμε ακόμη περισσότερο). Φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο τα σκυλιά, αλλα η αφορμή αφορούσε περιστατικά με σκυλάκια.

Νο.1 μάστιγα : «Δεν βάζω λουρί στο σκύλο μου για να είναι ελεύθερο»
Και βλέπεις το σκυλί του γείτονα λίγο μέτρα πιο κάτω να τσακώνεται με άλλα σκυλιά και να τα χωρίζουν με το ζόρι.
Ευτυχώ χωρίς τραυματισμούς αυτή την φορά.
( το αναφέρω για να δείτε ένα πρώτο σημείο ανευθυνότητας του κηδεμόνα )

Νο.2 μάστιγα: οριακή εγκατάλειψη του ζώου.
Χρησιμοποιώ την λέξη εγκατάλειψη και όχι κακοποίηση ( αν και η εγκατάλειψη σε ένα απροστάτευτο πλάσμα του οποίου εθελουσία έχεις οριστεί κηδεμόνας είναι μορφή κακοποίησης ).

Στην πολυκατοικία μου συντρέχει κάτι σχετικό.
Είχα μια γενική εικόνα ότι δεν είναι πολύ τυπικοί με το σκυλάκι. Το έχω πετύχει σε βόλτες ή στην κύρια είσοδο και δεν είναι σχεδόν ποτέ φροντισμένο ( αναφέρομαι στις απαραίτητες ανάγκες: καθαριότητα και αποπαρασίτωση ) και γνωρίζω τυχαία πως αυτή η αδιαφορία/αναβλητικότητα χτύπησε και το αναμνηστικό εμβόλιο που έκανε με μήνες καθυστέρησης.
Με ρώτησε το ίδιο το άτομο αν παίζει να έχει νομικές επιπτώσεις για την γκάφα ( σκεφτόταν μην δε το πάει ΚΑΝ στο κτηνίατρο ). Φυσικά είπα να τρέξει να το πάει στον κτηνίατρο.

Νομιζα απλά πως δεν είναι τυπικό άτομο λοιπόν. Είχα μείνει εκεί.

Στο μεταξύ λείπω πολλές ώρες από το σπίτι καθημερινά.
Ωστόσο, χθες ( δηλ σήμερα τα ξημερώματα ) από τις 4 το πρωί το σκυλί έκλαιγε και έκανε τον ήχο του λύκου ( το αναφέρω γιατί δεν μιλάμε για απλό γαύγισμα ). Οντως με ξύπνησε, όπως και τους γείτονες. Ανησυχήσαμε μιας και κράτησε 3 ώρες!! Μετά φαίνεται αποκοιμήθηκε από την κούραση.
Θέλω να ξεπεράσουμε, παρακαλώ πολύ το θέμα με την όχληση σε ώρα κοινής ησυχίας, σε αυτό το σημείο. Δεν το υποτιμώ, αλλά θεωρώ η ευζωία του ζώου είναι σημαντικότερη.
Γείτονας τηλεφώνησε πρωί πρωί σε όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας ( χτύπησε και στους από πίσω κουδούνι , αν κατάλαβα καλά ) και συγκάλεσε γενική συνέλευση.
Ομως στο τηλέφωνο, ενημερώθηκα πως αυτό εχει επαναληφθει κι άλλες φορές. Το θέμα είναι ότι κι εγώ και άλλοι δεν είχαμε πάρει χαμπάρι μέχρι και σήμερα, μιας και συνήθως απουσιάζουμε ( συμβαίνει το καταμεσήμερο ή πάλι βραδιά κατά τις 11-1 όταν απουσιάζουν ) εκείνες τις ώρες οι περισσότεροι είτε λόγω υποχρεώσεων είτε κοινωνικών εξόδων.

Οποιος και όποια έχει στοιχειώδη κοινή λογική μπορεί να αντιληφθεί πως στα ξαφνικά ένα ζώο το να συμπεριφέρεται έτσι για τόση πολλή ώρα ( άρα δεν είναι ένα στιγμιαίο ερέθισμα πχ άλλος σκύλος, θόρυβος, whatever ) και μάλιστα με κλάμα και ενώ είναι ενήλικος σκύλος μεγάλης ηλικίας ( παίζει ρόλο, πχ τα κουτάβια κλαίνε λόγω του ότι δεν έχουν απογαλακτιστεί) είναι από μόνο του ένα τεράστιο θέμα.
Είτε έχει να κάνει με ελλιπή εκπαίδευση είτε με εγκατάλειψη που το σκυλί την εκφράζει έτσι.

Το αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν ότι έμαθα πως φαίνεται να υπάρχουν στο μπαλκόνι απολιθωμένα περιττώματα. Δηλ, το σκυλί επειδή βγαίνει βόλτα 2 φορές το μήνα χοντρικά ( κατά τους ισχυρισμούς του ηλικιωμένου ενοίκου που έχει 24 ωρη εικόνα και δεν έχει λόγο να πει ψέμματα ) κάνει την ανάγκη του στην βεράντα και μάλλον και σε επιδαπέδιες πάνες εντός του σπιτιού. Ο γείτονας είπε πως κάνουν και δύο βδομάδες να τα μαζέψουν ( το σκυλί δεν κοιμάται στο μπαλκόνι, μέσα στο σπίτι το έχουν. Ομως έχει δει ότι παίζει τα σ/κ ωρες εκεί ανάμεσα τουσ και πως επειδή του μύρισαν, έσκυψε να δει. Τόσο καιρό δεν μας το είχε αναφέρει βέβαια γιατί πίστευε ότι ήταν μεμονωμένο περιστατικό.

Σήμερα στις 9 έχουμε την συνέλευση. Θα απουσιάζει ο μλκς ο κηδεμόνας. Μάλιστα τραμπούκισε κι απείλησε τον εν λόγω γείτονα. Εκείνος φοβήθηκε και δεν θέλει να προχωρήσει σε ατομική καταγγελία. Προτιμά να κάνουμε κάτι συλλογικό και είναι σεβαστό.

Δεν έχω ξαναβρεθεί σε μια τέτοια συνθήκη. Αναμένω την σημερινή συνέλευση, αλλά αν έχετε κάποια σχετική εμπειρία και εμπεριστατωμένες συμβουλές, θα με ενδιέφερε.

Προς το παρόν διάβασα λίγο το Νόμο και την αναθεώρηση του 2021, αλλά βλέπω μεν που εμπίπτει το σκηνικό, αλλά βλέπω κενάκια.
Μια σκέψη μου, αφού ξαναδώ με προσοχή το τι προβλέπεται, είναι να λάβουμε συμβουλές από φιλοζωική και όχι απλά από δικηγόρο.
Από το ελάχιστο που πρόλαβα να δω, γιατί ήμουν δουλειά, κατάλαβα πως οι φιλοζωικές έχουν δικαίωμα να παραπέμψουν μια καταγγελία προς εξέταση. Σίγουρα με πιο αποφασιστικό και άμεσο τρόπο ( τρέχουν τα γραφειοκρατικά πολύ πιο γρήγορα ) και έχοντας και κάποια προνόμια σε αντίθεση με έναν απλό πολίτη ή έναν αστυνομικό που καλεί σε απλή σύσταση.

Θα αφαιρούσε ο νόμος την κηδεμονία σε έναν τέτοιο ιδιοκτήτη;
Μάλλον όχι!
Εμπίπτει σε δύο ποινικά αδικήματα ( μη εξασφάλιση ευζωίας στο ζωάκι και τεκμήρια εγκατάλειψης , όχλησης σε ώρες κοινής ησυχίας κατά επίμονο και επαναλαμβανόμενο τρόπο ) ; Ναι!
Θα την γλιτώσει πιθανότατα το τομάρι; Μάλλον ναι!

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6,339 μηνύματα.

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,551 μηνύματα.
Αν υπάρχει πρόβλημα μεγάλο με την καθαριότητα ειδικά με τα περιττώματα που είπες, ναι μπορεί.
Ήταν αυτό που ανέφερα και βασικά μας είπε ο γειτονασ. Δεν έχω δει η ίδια γιατί μας χωρίζουν όροφοι και δεν έχω καθόλου ορατότητα στο μπαλκόνι του.
Τα αφήνει λέει μέρες και τα μαζεύει μετά, όχι ότι αυτό είναι λίγο. Είναι μεσοτοιχία με τον άλλον και το αντιλήφθηκε.

Γενικά είναι ευκατάστατος και το σπίτι το έχει οκ. Δεν είναι εξωφθαλμη περίπτωση. Γι’ αυτό είπα πως παίζει να είναι δύσκολο να υπάρξει τεκμήριο για το θέμα με τα περιττώματα. Δεν τράβηξε φωτογραφία εκείνος. Τώρα τα έχει πάρει το τομάρι. Υπάρχει μόνο μαγνητοφώνηση του σκυλιού να κλαίει και να γαυγιζει για ώρες.

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6,339 μηνύματα.
Ήταν αυτό που ανέφερα και βασικά μας είπε ο γειτονασ. Δεν έχω δει η ίδια γιατί μας χωρίζουν όροφοι και δεν έχω καθόλου ορατότητα στο μπαλκόνι του.
Τα αφήνει λέει μέρες και τα μαζεύει μετά, όχι ότι αυτό είναι λίγο. Είναι μεσοτοιχία με τον άλλον και το αντιλήφθηκε.

Γενικά είναι ευκατάστατος και το σπίτι το έχει οκ. Δεν είναι εξωφθαλμη περίπτωση. Γι’ αυτό είπα πως παίζει να είναι δύσκολο να υπάρξει τεκμήριο για το θέμα με τα περιττώματα. Δεν τράβηξε φωτογραφία εκείνος. Τώρα τα έχει πάρει το τομάρι. Υπάρχει μόνο μαγνητοφώνηση του σκυλιού να κλαίει και να γαυγιζει για ώρες.
Δύσκολη υπόθεση.... Κρίμα το καημένο

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33,316 μηνύματα.
Το έχω κάνει και έχει πάει αστυνομία την ίδια μέρα.
@yorkie πρέπει να προσέξεις να βάλεις φωτογραφία του σπιτιού χωρίς να φαίνεται κάτι από μέσα. Εγώ είχα βάλει από το google maps.

Friday_k

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 296 μηνύματα.
δεν μου εχει συμβει κατι παρομοιο μπορω να πω αν και στην πολυκατοικια της μητερας μου αλλα και την δικη μου υπαρχουν αρκετα σκυλια.
να μιλησω για την δικια μου πολυκατοικια, τα σκυλια των αλλων μπορει να γαυγισουν σε νορμαλ πλαισια(εννοω οτι δεν γαυγιζουν πολλες ωρες ή κλαινε ή γρατζουνανε πορτες), δεν υπηρξε ποτε προβλημα.
αλλα αν γινοταν κατι τετοιο, θα προβληματιζομουν και εγω πολυ και θα ηθελα να δω τι συμβαινει.

επισης, να πουμε οτι, ειναι πολυ φυσιολογικο ενα σκυλι να γαυγισει ωρα κοινης ησυχιας. κατι θα ειδε, κατι θα ακουσε...φυσικα οχι να σηκωσει και την γειτονια γιατι δεν ειναι σωστο.

βεβαια η δικια μου, εχει παρει την ανθρωπινη "νοοτροπια"...
πρωι: βολτα, παιχνιδι, ξαπλα, φαι κλπ
μεσημερι: μεσημεριανος υπνακος
βραδυ: οτι και το πρωι και νωρις νανακια
(η γλυκουλα μου <3)

οταν εμενα με την μητερα μου, ο γειτονας με ειχε απειλησει αρκετες φορες οτι θα πεταξει απο το μπαλκονι του στο μπαλκονι μου κομματι λουκανικο με φολα. τον πηγα στην αστυνομια και δεν ξανα εγινε τιποτα, ουτε στο μπαλκονι δεν ξανα βγηκε για να κοιταξει(γιατι το εκανε και αυτο, εβγαινε διακριτικα, κοιτουσε το σπιτι μας και αν εβγαινε ο σκυλος στο μπαλκονι και ξανα εμπαινε μεσα)...σαικο...

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,723 μηνύματα.
Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που αφήνουν τα παιδιά τους ανεμβολίαστα!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Επειδή ποτέ δεν είχα σκύλο σπίτι και δεν ξέρω από αυτά, ξέρω πως ένα μωρό μπορεί να κλαίει πολλές ώρες τη νύχτα. Μήπως συμβαίνει κάτι τέτοιο με το σκύλο; Γιατί, ζωάκι είναι, άντε να συννενοηθείς και να καταλάβεις τι έχει

Πάντως και στη γειτονιά της μαμάς, γαυγίζουν νύχτα τα σκυλιά της γειτονιάς.

Εμένα με στενοχωρεί πάντως απ όλα, ότι αφήνουν τα περιττώματα στα πάρκα. Δηλ πας να παίξεις στο πάρκο και πατάς ...@@@@. Δε θα έπρεπε να τα μαζεύουν;

Τα αδέσποτα, λένε, πως έχουν μάθει και τα θάβουν.

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Μήπως συμβαίνει κάτι τέτοιο με το σκύλο; Γιατί, ζωάκι είναι, άντε να συννενοηθείς και να καταλάβεις τι έχει
Όταν κάνουν σαν λύκοι ξαφνικά χωρίς να ακούσουν κάποιο άλλο σκύλο, συνήθως είναι λόγω άγχους αποχωρισμού. Δηλαδή αν ο άλλος το κλειδώνει το σκυλί στο μπαλκόνι το βράδυ, είναι αναμενόμενο ότι θα κλάψει γιατί θα θέλει να μπει μέσα.
Είναι πολύ άσχημο όταν το κάνουν αυτό.

Εμένα με στενοχωρεί πάντως απ όλα, ότι αφήνουν τα περιττώματα στα πάρκα. Δηλ πας να παίξεις στο πάρκο και πατάς ...@@@@. Δε θα έπρεπε να τα μαζεύουν;
Θα έπρεπε. Βρωμιαριδες ιδιοκτήτες, τα σκυλακια δεν φταίνε.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,723 μηνύματα.
να το κλείνει στο μπαλκόνι; Τα ζωάκια πάντως για πολλά χρόνια τα είχαν στους κήπους. Λες να στενοχωριέται στο μπαλκόνι;

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,446 μηνύματα.
να το κλείνει στο μπαλκόνι; Τα ζωάκια πάντως για πολλά χρόνια τα είχαν στους κήπους. Λες να στενοχωριέται στο μπαλκόνι;
΄Εχεις δει τις πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας όπως των Εξαρχείων, της Κυψέλης, του Γκύζη, των Πατησίων κτλ;
Μπορεί να μην χωράει ούτε μια καρέκλα στο μπαλκόνι.
΄Οταν το αφήνουν έξω και κλείνουν την μπαλκονόπορτα, πετώντας του φαΐ και νερό να ζει μέσα στα περιττώματά του, λες να μην στενοχωριέται;
Και ακόμα και μεγάλο μπαλκόνι να ήταν, με τέτοια συμπεριφορά από τον κηδεμόνα του, λες να μην στενοχωριέται;
Δυστυχισμένο είναι το ζωάκι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια