roumana
Διάσημο μέλος

Λοιπόν
..η κόρη:
… αφού την γέννησα, είδα(ένα μικρό, μαύρο, άσχημο πλασματακι

Όλο το σύμπαν δικαιολογούσε την ύπαρξη του επειδή η κόρη μου ανάσανε ήρεμη και ευχαριστημένη στο καινούριο της περιβάλλον…
Αυτό είναι το πρώτο συναίσθημα που θυμάμαι αφού την γέννησα. Μετά ήταν η ευχαρίστηση ότι συμμετέχω κάθε στιγμή και λεπτό να αναπτύσσεται σωστά, όμορφα και ήρεμα.
Ο γιος: ήταν προγραμματισμένη εγκυμοσύνη, προγραμματισμένη γέννα. Δεν είχα την έκπληξη της πρώτης φοράς, αλλά είχα την ευχαρίστηση ότι όλα πήγαν καλά. Δεν ένιωθα τόσο σπουδαία, αλλά τυχερή που μπορώ να μοιράζω την χαρά με τον πατέρα του. Η χαρά του ήταν η χαρά μου.
αυτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roumana
Διάσημο μέλος

ημουν αρρωστούλι.
Άσχετο, υπάρχει κάποια που γέννησε με επισκληρίδιο?
Πώς ήταν, πραγματικά δεν καταλαβαίνεις τίποτα?
dooo
Διακεκριμένο μέλος

από ότι μου έχουν πει, μια πίεση μόνο καταλαβαίνεις, τίποτα άλλο.

Αχ τι καλά! Αν δεν είχε εφευρεθεί, ήμουν ικανή να μην γεννήσω ποτέ επειδή είμαι φοβιτσιάραόλες με επισκληρίδιο γεννάνε σήμερα...και να μη θες, στο τέλος τη ζητάς
από ότι μου έχουν πει, μια πίεση μόνο καταλαβαίνεις, τίποτα άλλο.

PYLH
Δραστήριο μέλος

Γέννησα και τα δύο μου παιδιά φυσιολογικά,χωρίς επισκληρίδιο,γιατί και να ήθελα ο γιατρός μου ήταν "αντίθετος" γενικά,εκτός βέβαια της περίπτωσης που θα έκρινε ότι ήταν αναγκαίο! Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω εκείνο το συναίσθημα...όταν ακούμπησαν τον γιό μου,(που με έκπληξη κοιτούσα,αφου είχα επιλέξει να μην γνωρίζω το φύλο του από πρίν),στο στήθος μου.

Πώς να ξεχάσω δύο ορθάνοιχτα τεράστια μάτια πού με κοιτούσαν "βαθιά μέσα" μου.Είχαμε μείνει εκεί,στην κυριολεξία ο χρόνος είχε σταματήσει για λίγο,ακόμα κλείνω τα μάτια μου και το νοιώθω, και προσπαθούσαμε να "ρουφήξουμε"ο ένας τον άλλον. Εγώ κλαίγοντας από χαρά,από ευτυχία αλλά και από ανακούφιση πού είχε πιά "τελειώσει"

dooo
Διακεκριμένο μέλος

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

dooo
Διακεκριμένο μέλος

(ούτε που φανταζόμουν ότι θα το έλεγα αυτό

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

dooo
Διακεκριμένο μέλος

να το πεις αυτό εγκαίρως, να φροντίσουν να βάλουν το κατάλληλο υγρό στην ένεσηΕγώ πάλι εκείνη την ώρα θα θέλω να πεθάνω στάνταρ!![]()

PYLH
Δραστήριο μέλος

Πολλές γυναίκες δεν έχουν βοηθηθεί με τον ανώδυνο αλλά ,η γνώμη μου είναι,ότι απλά "εγκαταλείπουν" την προσπάθεια και δεν τις "κατηγορώ βέβαια γι'αυτό,πρός Θεού απλά έτσι δεν διευκολύνουν την διαδικασία με αποτέλεσμα να πονάνε περισσότερο,να τους πιάνει πανικός,να φωνάζουν ,να βρίζουν τους άντρες τους

Το "αστείο" είναι πώς όταν πιά όλα είχαν τελειώσει κι είχα συνέλθει αρκετά απ'την νάρκωση πού εκ'των υστέρων μου έκαναν ,για να με ράψουν και να κάνουν...ό,τι είχαν να κάνουν τέλος πάντων,και με έβγαλαν έξω για να με δούν ο άντρας μου ,οι γονείς μου κλπ...κλπ...δεν με γνώρισαν κυριολεκτικά,προς στιγμήν,γιατί το κεφάλι μου ήταν σαν καρπούζι απ'το πρήξιμο κι ήμουν γεμάτη σε πρόσωπο και μάτια ,από σπασμένα μικρά αγγεία ή φλεβίτσες

PYLH
Δραστήριο μέλος

Εγώ πάλι εκείνη την ώρα θα θέλω να πεθάνω στάνταρ!![]()

Δεν υπάρχει περίπτωση να θέλεις να πεθάνεις,να είσαι σίγουρη γι αυτό!

εγώ θέλω ένεση
Η μόνη ένεση πού θα σε "βοηθήσει"είναι αυτή που θα επισπεύσει τον τοκετό....πρόσεχε τί λες!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
(ούτε που φανταζόμουν ότι θα το έλεγα αυτό)
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Πλάκα έχετε κορίτσια,να'στε καλά γιατί με κάνατε και γέλασα!!!
Δεν υπάρχει περίπτωση να θέλεις να πεθάνεις,να είσαι σίγουρη γι αυτό!Είναι έτσι φτιαγμένα απ'την φύση τους τα πράγματα πού όταν θα'ρθει η ώρα,κι αν καθυστερήσει λίγο όπως γίνεται πολλές φορές στην πρώτη γέννα τουλάχιστον,σ'εμένα συνέβη και στις δύο γέννες (τι πρωτότυπο
), τότε "παρακαλάς" να γεννήσεις!!! Θυμάμαι ό,τι είχα βαρύνει τόοοοσο πολύ,δεν μπορούσα να βολευτώ πουθενά,δεν μπορούσα να κοιμηθώ αν δεν είχα μαζί μου τα 500 μαξιλαράκια μου
για να βάζω σε διάφορα σημεία...,δεν μπορούσα ν'ανασάνω και φυσικά είχα εγκατασταθεί μονίμως πιά στην τουαλέτα
![]()
![]()
γιατί συνεχώωωωωως ήθελα πιπί μου! Παρακαλούσα να γεννήσω ειλικρινά σας λέω!!! Τον είχα ζαλίσει τον άντρα μου: " Ας γεννήσωωωω τώραααα κι ας πονέσωωωω....δεν με νοιάζει,αρκεί να γεννήσω
"...,του έλεγα συνεχώς! Είπαμε,η φύση έχει φροντίσει...
εγώ σε πιστεύω πάντως....
ήδη θέλω 3 μαξιλάρια και την άλλη βδομάδα μπαίνω στον 7ο

Υπάρχουν δε φορές που τόσο πολύ δεν αντέχω (ναι από τώρα) που σκέφτομαι πως θα ήταν να γένναγα ένα πρόωρο μωρό

PYLH
Δραστήριο μέλος

Αχ! καλή μου...σε νοιώθω πίστεψέ με!!! Θα περάσεις 2 μήνες(8ο και 9ο) μέσα στην ζέστη! Πρώτα ο Θεός όμως θα γεννήσεις σε καλή εποχή,θα με θυμηθείς,γιατί ούτε πολύ ζέστη θα'χει λογικά αλλά ούτε και κρύο που θα σε δυσκολέψει γενικότερα. Θα'χει ξεπεταχτεί το ζουζουνάκι μαςεγώ σε πιστεύω πάντως....
ήδη θέλω 3 μαξιλάρια και την άλλη βδομάδα μπαίνω στον 7ο
Υπάρχουν δε φορές που τόσο πολύ δεν αντέχω (ναι από τώρα) που σκέφτομαι πως θα ήταν να γένναγα ένα πρόωρο μωρό![]()

lilith
Δραστήριο μέλος

Τα ίδια ακριβώς πέρασα και εγώ, δηλαδή έφαγα... όλο το καλοκαίρι και γέννησα στις 26 Σεπτεμβρίου, όταν άρχισε να δροσίζει... κατά κάποιο τρόπο.
Δεν πειράζει όμως, γιατί έτσι..., είναι καλύτερα μετά για το μωράκι..., το ότι θα γεννηθεί στην καλύτερη εποχή.
.
mania
Επιφανές μέλος

Λένε άλλες γυναίκες ότι στην γέννα την φυσιολογική ο πόνος μετά γιατρέυετε με την εμφάνηση του μωρού, ενώ άλλες λένε ότι καλύτερα με κεσαρική και ότι καλύτερα να ξυπνάς και να το βλέπεις δίπλα σου, εσεις τι λέτε; ο πόνος αυτός φέρνει ποιό κοντά την μάνα με το παιδί της; το νοιωθει καλύτερα απο μια που γένησε με καισαρική;
Δεν ξέρω άν έβαλα σωστά την ερώτηση αλλα εδώ είναι όλοι γονείς οπώτε όποιος ξέρει απαντά

dooo
Διακεκριμένο μέλος

η επαφή με τη μητέρα αμέσως μόλις γεννιέται το παιδί είναι πολύ σημαντική.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Η πιο αντικειμενικές απόψεις κατ εμέ, είναι αυτές που προέρχονται από γυναίκες που έκαναν το πρώτο τους παιδί φυσιολογικά και το δεύτερο με καισαρική.
Αυτές λοιπόν λένε ότι η καισαρική είναι χειρουργείο και ότι ο φυσιολογικός τοκετός δεν συγκρίνεται... χίλιες φορές φυσιολογικά παρά καισαρική.
Με τον φυσιολογικό τοκετό, σε μία ώρα είσαι στα πόδια σου όρθια.... με την καισαρική... άστο!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.