eco-warrior
Πολύ δραστήριο μέλος
Λάβετε υπ' όψιν σας ότι η πρόσβαση σε αμιγώς ελληνικά προϊόντα είναι περιορισμένη.
*σήμερα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
phanis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αύριο* έχουμε international cuisine evening και θα πρέπει εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα!.. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάτι απλό άλλα αντιπροσωπευτικό της ελληνικής κουζίνας.
Λάβετε υπ' όψιν σας ότι η πρόσβαση σε αμιγώς ελληνικά προϊόντα είναι περιορισμένη.
*σήμερα
μια χωριατικη στανταρ
τζατζικακι με πιτα
κανα ντακο
μουσακας με χειροποιητη μπεσαμελ (απλη διαδικασια ειναι απλα θελει αρκετη ωρα)
γλυκο κεικ με παγωτο απο πανω αν και δεν μπορει να χαρακτηριστει ελληνικο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eco-warrior
Πολύ δραστήριο μέλος
μια χωριατικη στανταρ
τζατζικακι με πιτα
κανα ντακο
μουσακας με χειροποιητη μπεσαμελ (απλη διαδικασια ειναι απλα θελει αρκετη ωρα)
γλυκο κεικ με παγωτο απο πανω αν και δεν μπορει να χαρακτηριστει ελληνικο
Ωραίες ιδέες! Σ' ευχαριστώ.
Τι λες για σπετσοφάι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
phanis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ωραίες ιδέες! Σ' ευχαριστώ.
Τι λες για σπετσοφάι;
καλο και αυτο απλα μηπως πεσει λιγο βαρυ καλοκαιρι αν και θα μου πεις οτι και ο μουσακας βαρυς ειναι αν και μπορεις να τον ελαφρυνεις
συνοδευτικο για σπετσοφαι να φανταστω πατατουλες ετσι?
και κανα χταποδακι ξυδατο θα ηταν καλη φαση
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zithos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πατάτες με φέτα, μαρουλοσαλάτα και ένα μπουκάλι μπίρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eco-warrior
Πολύ δραστήριο μέλος
καλο και αυτο απλα μηπως πεσει λιγο βαρυ καλοκαιρι αν και θα μου πεις οτι και ο μουσακας βαρυς ειναι αν και μπορεις να τον ελαφρυνεις
συνοδευτικο για σπετσοφαι να φανταστω πατατουλες ετσι?
και κανα χταποδακι ξυδατο θα ηταν καλη φαση
Ναι, νομίζω ότι οι πατάτες ταιριάζουν περίφημα με το σπετσοφάι.
Μπα, χταπόδι δεν έχω μαγειρέψει ποτέ μου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rosa azul
Πολύ δραστήριο μέλος
Πολυ ωραια ιδεα ειναι χταποδακι σβυσμενο με ουζο ,αρωματισμενο με ανιθο και κρεμυδακι φρεσκο και πρασινες ελιες ( πολυ ωραιος μεζες ).Ναι, νομίζω ότι οι πατάτες ταιριάζουν περίφημα με το σπετσοφάι.
Μπα, χταπόδι δεν έχω μαγειρέψει ποτέ μου.
Επισης σαν επιδορπιο χαλβας σιμιγδαλενιος 'η καποιο γλυκο του κουταλιου...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eco-warrior
Πολύ δραστήριο μέλος
Rosa azul, αν θες δώσε μου λεπτομέρειες για τη συνταγη με το χταπόδι που ανέφερες παραπάνω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rosa azul
Πολύ δραστήριο μέλος
Koβεις το χταποδακι σε μικρα κομματακια .Το σωταρεις σε λαδι ,με κρεμμυδακι φρεσκο (1 ματσακι),ανιθο,μαραθο (προαιρετικα),πιπερι και σβηνεις με ουζο ,προσθετεις τις πρασινες ελιες (αφου εχεις αφαιρεσει το κουκουτσι, κατα προτιμηση μεγαλες ) προσθετεις νερακι ,χαμηλωνεις τη φωτια μεχρι να γινει το χταποδακι και να ''πιει '' τα υγρα .Κατα τη διαρκεια βρασιματος παρακολουθεις και συμπληρωνεις νερακι εαν χρειαζεται.Στα τελευταια 5' αν θες προσθετεις λιγο ακομη φρεσκο ανιθο ή μαραθο για εξτρα αρωμα.Παραλλαγη της συνταγης γινεται και με σουπια ,ακριβως με τον ιδιο τροπο.Σ' ευχαριστώ, rosa, για τις προτάσεις σου, ιδιαιτέρως για τον σιμιγδαλένιο χαλβά! Αλλά προτίμησα να ετοιμάσω για αποψινό δείπνο μια χωριάτικη σαλάτα, τζατζίκι και σπετσοφάι. Νομίζω ότι η εκπληξη της βραδιάς ήταν το τζατζικάκι!
Rosa azul, αν θες δώσε μου λεπτομέρειες για τη συνταγη με το χταπόδι που ανέφερες παραπάνω!
Bon apetit!!!!!!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MissKit
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eileen
Τιμώμενο Μέλος
Αν σου αρκεί και το δεύτερο τότε μπορείς να ψάξεις σε ένα κατάστημα με σκεύη μαγειρικής!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MissKit
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος
Έχω ταψάκι με χωριστά φορμάκια, ήθελα χαρτάκια, να βάλω τα cupcakes, γιατί φοβάμαι μήπως κολλήσουν..
Σε όλα τα μεγάλα super market πουλάνε αυτα τα χαρτάκια, επίσης τα πουλάνε και τα μαγαζιά που φερνουν πλαστικες τσαντες κουτια, χαρτια περυτιλίγματος.... και αν δεν βρεις ...(δεν ξερω και που μένεις) τότε ρώτα σε ζαχαροπλαστείο....
Σιλικόνη ή μεταλλικό είναι το ταψάκι;;;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vickydask
Εκκολαπτόμενο μέλος
χαρτινα φορμακια μιας χρησης βρισκεις σε καθε σουπερ μαρκετ. Η συμβουλη μου παντως ειναι να αγορασεις τα αλουμινενια μιας χρησης(τα βρισκεις και σε σμ αλλα ακομα και στο τζαμπο) αλλιως η ζυμη θα σου απλωσει με τα χαρτινα.Έχω ταψάκι με χωριστά φορμάκια, ήθελα χαρτάκια, να βάλω τα cupcakes, γιατί φοβάμαι μήπως κολλήσουν..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MissKit
Επιφανές μέλος
Μεταλλικό είναι, αντικολλητικό. Τα έβαλα χωρίς liners και βγήκαν μια χαρά, χωρίς να μου χαλάσουν.Σε όλα τα μεγάλα super market πουλάνε αυτα τα χαρτάκια, επίσης τα πουλάνε και τα μαγαζιά που φερνουν πλαστικες τσαντες κουτια, χαρτια περυτιλίγματος.... και αν δεν βρεις ...(δεν ξερω και που μένεις) τότε ρώτα σε ζαχαροπλαστείο....
Σιλικόνη ή μεταλικό είναι το ταψάκι;;;;;
Δεν έψαχνα κάτι τέτοιο. Είχα ήδη ταψάκι με χωριστά φορμάκια και ήθελα απλώς liners να βάλω ανάμεσα στο ταψί και τη ζύμη.χαρτινα φορμακια μιας χρησης βρισκεις σε καθε σουπερ μαρκετ. Η συμβουλη μου παντως ειναι να αγορασεις τα αλουμινενια μιας χρησης(τα βρισκεις και σε σμ αλλα ακομα και στο τζαμπο) αλλιως η ζυμη θα σου απλωσει με τα χαρτινα.
Θα δοκιμάσω αύριο τα cupcakes και αν μου αρέσουν θα βάλω και τη συνταγή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος
Κάτι εύκολο πλιζζ Τ.Τ
(η μαμά λείπει, οπότε πειραματίζομαι)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
amy001
Πολύ δραστήριο μέλος
Πώς κάνουμε αυγολέμονο;
Κάτι εύκολο πλιζζ Τ.Τ
(η μαμά λείπει, οπότε πειραματίζομαι)
λοιπον ακου...αρχικα χτυπας τς κροκους σε ενα μπολ που εχεις ριξει λεμονι...μετα χτυπας σε αλλο μπολ τα ασπραδια...και αφου τα εχεις χτυπησει και τα 2 τα ανακατευεις μαζι...και τα ριχνεις εκει που θες...ελπιζω να βοηθησα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
enrose
Δραστήριο μέλος
Ανακατεύεις αρχικά τα κροκάδια με το λεμόνι και τα ολόκληρα αυγά και σιγά σιγά ρίχνει μία κούπα απο το ζωμό του φαγητού σου.
Προσοχή μην είναι πολύ ζεστός ο ζωμός και σου κόψει το αυγό.
Καλή επιτυχία!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος
^prinCess^ για τι φαγητό θες το αυγολέμονο...έχει σημασία.....που σε ρωτάω...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος
Δεν είχα προλάβει να τις δω βέβαια, οπότε έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα μια συνταγή αυγολέμονου που ήταν αναλογικά 1 λεμόνι, 1 αυγό, 1 κουταλιά κορν φλάουρ.
Επειδή και η μαμά μου θυμόμουν ότι έβαζε κορν φλάουρ ακολούθησα τη συνταγή και ολοκληρώθηκε επιτυχώς.
Έβαλα αρκετό λεμόνι, 2 αυγά, και 3 και κάτι κουταλιές κορν φλάουρ (επειδή το ζουμί του φαγητού ήταν αρκετό).
Διέλυσα το κορν φλάου μέσα στο λεμόνι για να μην σβολιάσει με το ζεστό και έπειτα έριξα τα αυγά. Ανακάτεψα και μετά άρχισα να βάζω το ζουμί λίγο λίγο από το φαγητό (κολοκυθάκια βτω), το οποίο είχα βγάλει από το μάτι για να μην είναι πολύ ζεστό, και ανακάτεψα. Έπειτα το έριξα στη κατσαρόλα μαζί με τα κολοκυθάκια και το ξαναέβαλα στο μάτι για να πάρει μια ακόμα βράση και να πήξει η σάλτσα.
ΈΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ εμφανησιακά, δοκίμασα ελάχιστο μόνο για αλάτι και ήταν οκ, θα δείξει όταν δοκιμάσουν κι άλλοι.
Επίσης, διαβάζοντας και κάποιες τεχνικές μαγειρικής, είδα ότι έλεγε ότι το να χτυπήσεις τους κρόκους χωριστά και το ασπράδι χωριστά θέλει πάρα πολύ προσοχή γιατί με αυτόν τον τρόπο ίσως "κόψει" το αυγό στο φαγητό, και από τη μαρέγκα θα έχει τη μορφή αφρού και δε θα είναι ωραίο. Οπότε έκανα αυτό με το κορν φλάουρ, που βτω, το κορν φλάουρ έλεγε ότι το βάζουμε για να μην κόψει το αυγό και προφανώς για να πήξει.
Δυστυχώς δε μπορώ να κάνω αντιγραφή επικόλληση όσα διάβασα, οπότε σας δίνω λινκ με τις
- τεχνικές/μυστικά αυγολέμονου
και τη - συνταγή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.