Chara3
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zed
Διάσημο μέλος
Γιατί γράφεις
χωρίς το slash \ ?printf("n");
Επίσης σε άλλο σημείο λες
else printf("%dn%dn%dn",pinakas[j]);
Ένα στοιχείο θα τυπώσεις, άρα γιατί 3 φορές το %?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chara3
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
βαλτο να τρεξει να δεισ πωσ τρεχει! αυτο με την προσθεση των πινακων γινεται με αλλο πιο ευκολο τροπο αντι να ορισω τους πινακες α και β; και πως θα αντικαταστησω τον πινακα c με την τριτη στηλη του πινακα ωστε να φτιαχτει ο τελικοσ πινακας; και το ιδιο εννοειται και για το τριτο ερωτημα. και οταν λεει να αθροισεισ τα στοιχεια τησ πρωτης και δευτερης στηλης στα αντιστοιχα στοιχεια της τριτης, σιγουρα εννοει να προσθεσω τα στοιχεια των δυο πρωτων στηλων και να τα αντικαταστησω με την τριτη, ή να προσθεσω τα στοιχεια και των τριων και να αντικαταστησω με το αποτελεσμα την τριτη στηλη;
να γινει συναρτηση που δεχεται σαν ορισμα 1 συμβολοσειρα και την αντιστρεφει. και την εκτυπωνει αντεστραμμενη.
οποιος ξερει ας βοηθησει
Zed
Διάσημο μέλος
Chara3
Νεοφερμένος
#include<string.h>
void reverseString (char a[], int n)
{
int i,temp;
for(i=0;i>n/2;i++)
{
temp=a;
a=a[n-i-1];
a[n-i-1]=temp;
}
}
int main(void)
{
int i=0;
int n;
char a[n];
printf("Dwse thn symboloseira:\n");
scanf("%s",a);
printf("H symboloseira antestrammenh einai:\n");
reverseString(a,n);
puts(a);
system("pause");
}
εγω εανα αυτο. τι δεν παει καλα; η συναρτηση ειναι ενταξει; γιατι λεει να κανεισ συναρτηση που να αντιστρεφει!
απλα μετα δεν την τυπωνει αντεστραμμενη και δεν ξερω πως να το κανω
Zed
Διάσημο μέλος
Chara3
Νεοφερμένος
#include<string.h>
void reverseString (char a[], int n)
{
int i,temp;
for(i=0;i>n/2;i++)
{
temp=a;
a=a[n-i-1];
a[n-i-1]=temp;
}
}
int main(void)
{
int i,n;
char k[n];
printf("Dwse thn symboloseira:\n");
scanf("%s",k);
n=strlen(k);
reverseString(k,n);
for(i=0;i<n;i++)
{
printf("%s\t",k[n-i-1]);
}
system("pause");
}
παλι δεν τρεχει ετσι.
Zed
Διάσημο μέλος
int i; //deixnei stin prwti thesi
int l; //deixnei stin teleftaia thesi, strlen(string) -1
char temp;
for(i=0, l = strlen(string)-1; i<= l; i++ ,l--)
{
temp=str;
str=str[l];
str[l]=temp;
}
Για δοκίμασε κάτι τέτοιο για να κάνεις την αντιστροφή.
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
#include <stdio.h>
main()
{
int a, b;
float mo;
printf("δωσε δυο αριθμους.n");
scanf(" %d %d ", &a &b);
mo=(a+b)/2.0;
If (mo>=10)
printf("μεσος ορος μεγαλυτερος απο το δεκα: %d.n",mo);
else
printf("μεσος ορος μικροτερος απο το δεκα: %d.n", mo);
}
exit(0);
Φυσικα προκειται για ενα υψιστης σημασια προγραμμα που θα διευκολυνει την ανθρωπινη ζωη.
Και εχει και νιουλαην!
(για καποιο λογο δεν μου βγαζει την καθετο στο \n μεσα στα κοουντ ταγκζ, εβαλα τελεια αντ'αυτου.)
Zed
Διάσημο μέλος
(για καποιο λογο δεν μου βγαζει την καθετο στο n μεσα στα κοουντ ταγκζ, εβαλα τελεια αντ'αυτου.)
Ναι, δεν το κάνει...
Μπορείς να βάλεις και
system("pause");
για να παγώνει, ή έστω τον μπακάλικο τρόπο, να περιμένει να διαβάσει από το πληκτρολόγιο
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σας. Μετα απο λιγο διαβασμα C, αποφασισα να γραψω το πρωτο μου προγραμμα.
Βεβαια μεχρι το κεφαλαιο που εχω διαβασει δεν μου ξεκαθαριζει με ποια εντολη τερματιζω τελικα ενα προγραμμα. Σε κατι παραδειγματα εβαζε exit(0) παντως, οποτε. :pCode:#include <stdio.h> main() { int a, b; float mo; printf("δωσε δυο αριθμους.n"); scanf(" %d %d ", &a &b); mo=(a+b)/2.0; If (mo>=10) printf("μεσος ορος μεγαλυτερος απο το δεκα: %d.n",mo); else printf("μεσος ορος μικροτερος απο το δεκα: %d.n", mo); } exit(0);
Φυσικα προκειται για ενα υψιστης σημασια προγραμμα που θα διευκολυνει την ανθρωπινη ζωη.
Και εχει και νιουλαην!
(για καποιο λογο δεν μου βγαζει την καθετο στο n μεσα στα κοουντ ταγκζ, εβαλα τελεια αντ'αυτου.)
1. H return (ή exit) πρέπει να ναι ΜΕΣΑ στην main. Δεν έχει νόημα να ναι απέξω (θα σου πετάξει error και όλας γιατί πας να δηλώσεις συνάρτηση με τύπο ορίσματος ένα αριθμό, δεν στέκει)
2. Η return έχει νόημα μονάχα όταν η συνάρτηση έχει μια τιμή να επιστρέψει. Έτσι όπως έχεις δηλώσει την main θεωρείται void (χωρίς τύπο) και άρα δεν επιστρέφει τιμή.
Επίσης το if είναι με μικρό i. Α, και ξέχασες ένα κόμμα ανάμεσα στα &a και &b στην scanf
Για το \n και τα codetags, γράφε το ως \\n για να το παίρνει.
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
Απαξιω για ολα εκτος απο το (2). Νιωθω σαν να μου μιλας κινεζικα.
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
.
Απαξιω για ολα εκτος απο το (2). Νιωθω σαν να μου μιλας κινεζικα.
Γιατί απαξιείς; Σου λέω οτι αυτό το πράγμα που έγραψες δεν κάνει καν compile και σου εξηγώ γιατί...
Όταν δηλώνεις μια συνάρτηση ως
int function (){...}
ο compiler περιμένει οτι θα επιστρέψει μια ακέραια τιμή με χρήση της return (ή της exit) και άρα κάπου μέσα χρειάζεται να έχεις ένα return κάτι ή exit(κάτι)
όταν τώρα εσύ γράφεις:
main () {...}
αυτό μεταφράζεται ως
void main() {...}
όπου void σημαίνει οτι η συνάρτηση σου δεν επιστρέφει κάτι, άρα δεν χρειάζεται (θα σου πετάξει warning, ή error) συνάρτηση επιστροφής.
Liakouras
Δραστήριο μέλος
Λοιπόν έχω κατεβάσει το devc++ και έγραψα ένα υπεραπλοϊκό προγραμματάκι για να δώ πως δουλεύει το πρόγραμμα. Όμως ενώ το κάνει compile η εκτέλεση του διακόπτετε. Ξέρει κανείς γιατί;
Ορίστε το "τύπου" πρόγραμμα
#include <stdio.h>
int main(void)
{
int num;
num=100;
printf("to Num einai %d, num");
return 0;
}
Ορίστε και ένα screenshot:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βάλε scanf("%d",num) μετά την print ώστε να σταματήσει η ροή για να διαβάσει το χαρακτήρα που θα δώσεις και να μην τερματίσει το παράθυρο που τρέχει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Liakouras
Δραστήριο μέλος
Όμως γιατί συμβαίνει αυτό; Τρέχει απλά εξαιρετικά γρήγορα; Και γιατί γράφει κάτω στο πρόγραμμα "Η εκτέλεση διακόπηκε;"
Επίσης αντί να μου βγάζει με αυτή την εντολή printf("to Num einai %d, num") αυτό: to Num einai 100, μου βγάζει to Num einai 4077456. Γιατί;
Liakouras
Δραστήριο μέλος
int main(void)
{
int num;
num=100;
printf("to Num einai %d", num);
return 0;
}
Έτσι παίζει σωστά, τελικά
Liakouras
Δραστήριο μέλος
Εκεί θα διαβάζεις το χαρακτήρα της πράξης που θες. Η είσοδος σου θα είναι "+" ή "-" κλπ
Οπότε εσύ έπειτα πρέπει να διακρίνεις την πράξη που βρίσκεσαι. Οπότε θα κοιτάξεις τα if-else if statements για να ελέγξεις μέσα από τον κώδικα που θα γράψεις ποια πράξη θα υλοποιήσεις.
Αν δηλαδή έχεις διαβάσει τον τελεστή της πρόσθεσης "+" ως είσοδο από το χρήστη, τότε στον κώδικα σου θα έχεις την πράξη x+y.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.