Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 68,180 εγγεγραμμένα μέλη και 3,528,392 μηνύματα σε 105,006 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 326 άτομα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Εγω λυπαμαι, και το λεω πολυ ειλικρινα, εκεινους που ζουν για να δουλευουν...
Ταξιδια γκαις μια ζωη και ενασχοληση με πραγματα που ουσιαστικα με γεμιζουν και ευχαριστουν...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όταν ακούτε αυτή τη φράση...
....1) απο άτομο που δεν εχει οικονομικη αναγκη να δουλεψει και να ζησει καλα
....2) από άτομο που δε του τρεχουν απο τα πατζάκια αλλά θελει τα εξοδά του
....3) οπως το 2 αλλά που δεχεται να ζησει πιο λιτα.
...τι σκεψεις κανετε για τα ατομα αυτα ; Τι αρχική εντυπωση σας κανουν ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άλλο δουλεύω (δούλος), αλλο εργάζομαι (παραγω εργο). Το πότε πρόκειται για δουλειά (ή δουλεία) και πότε για εργασία φαινεται απο τις συνθηκες. Στο πρώτο λεμε όχι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κατι τετοιο ειναι ληστεια του πολιτη. Παντως σε ο, τι με αφορα, εχω την ταση να συνδεω τα προβληματα της δουλειας οχι τοσο με το χρημα, οσο με τον ελευθερο χρονο. Αν δεν εχεις ελευθερο χρονο, δεν αναπτυσσεσαι σαν ανθρωπος. Τρεχεις ολη μερα εκτελωντας εντολες ή για να προλαβεις προθεσμιες και ενιοτε παιρνεις και δουλεια για το σπίτι. Δηλαδη δηλητηριαζεις και τον προσωπικο σου χρονο με εργασιακες μιζεριες. Ευτυχως ειμαι στον τομεα της προσωπικης αναπτυξης και ειχα την ευκαιρεια να διαβασω πολλους μεγαλους επαγγελματιες του κλαδου μου και ακολουθησα τις συμβουλες τους. Σημερα πια δεν εχω ωραρια κι εργαζομαι ελαχιστα (πλην καποιων εξαιρεσεων). Οχι οτι η δουλεια δεν ειναι πολλη, απλα καποια πραγματα λειτουργουν με αυτοματο πιλοτο (οπως πχ καποιος εισπρατει νοικια, εγω εισπραττω commissions) και τα υπολοιπα με αναθεση σε τριτους. Τα περισσοτερα που βγαζω πανε σε πληρωμες τριτων και σε φορους, αλλά αυτα που μενουν με ικανοποιουν. Δεν προκειται να παρω λεφτα στον ταφο μου. Τουναντιον καθε στιγμη που περναει εφυγε για παντα.: Βασικά, για δουλεία πρόκειται, όταν ο παραγωγός παίρνει τα 10 και αποδίδει τα υπόλοιπα 90....Όπως συμβαίνει δλδ και σήμερα, πχ στην Ελλάδα, σε όσους ακόμη παράγουν πραγματικά...
Αυτο που κανεις εσυ, δεν ειναι δουλεια, ειναι απολαυση. Καθως εχω ταχτικη επικοινωνια με προγραμματιστες, κυριως για customizations, με ρωτανε «το θες ετσι, το θες αλλιως; » και εκστασιαζομαι βλεποντας οτι μπορεις να δημιουργησεις κατι συμφωνα με τα γουστα σου κι αυτο να λειτουργει σαν ζωντανος οργανισμος και να εξυπηρετει κοσμο ή να παραγει εργο. Πχ ζητησα προσφατα να μου customαρουν ενα τσατ κι ενα προγραμμα για crowdfunding και καθομαι και τα κοιταω σαν χαζος, που ειναι ακριβως οπως τα ηθελα. Μιλαμε μεγαλο πραγμα η δημιουργια και κατα καποιον τροπο σε ζηλευω.Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μην δουλεύει μετά από κάποια ηλικία, πιστεύω ότι θα δουλεύω μέχρι να πεθάνω. Βοηθάει βέβαια και το γεγονός πως επέλεξα ένα επάγγελμα που μου αρέσει και που τα χρόνια δεν έχουν καμία σημασία (αντίθετα ένας 70άρης προγραμματιστής έχει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι ενός 25άρη).
Το ιδανικό είναι κάποιος να βρει μια δουλειά που να του αρέσει, δηλαδή να μην την κάνει απλά και μόνο για να ζει. Δεν μπορώ να φανταστώ χειρότερο πράγμα απ' το να περνάω 8 ώρες τη μέρα σε μια δουλειά που σιχαίνομαι, καθώς έτσι καταλήγεις να χαραμίζεις τη ζωή σου. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μην δουλεύει μετά από κάποια ηλικία, πιστεύω ότι θα δουλεύω μέχρι να πεθάνω. Βοηθάει βέβαια και το γεγονός πως επέλεξα ένα επάγγελμα που μου αρέσει και που τα χρόνια δεν έχουν καμία σημασία (αντίθετα ένας 70άρης προγραμματιστής έχει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι ενός 25άρη). Νομίζω πως οι άνθρωποι που απλά περιμένουν να βγουν στη σύνταξη χάνουν ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής τους.
Φυσικά αρκετές δουλειές όπως οι χειρωνακτικές έχουν κάποιο όριο ηλικίας, μετά από το οποίο αναγκαστικά συνταξιοδοτείσαι, αλλά και πάλι αυτό δεν σημαίνει πως οι συνταξιούχοι πρέπει να σταματάνε να εργάζονται. Πλέον ο μέσος όρος ζωής είναι τα 85, και ένας άνθρωπος στα 75 αν προσέχει τον εαυτό του μπορεί να εργάζεται κανονικά.