Friday_k
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 396 μηνύματα.

Ναι ναι έτσι είναι.Τότε περίμενε. Θα μιλήσουμε με το φίλο, έτσι κι αλλοιώς το Πάσχα.
Πάντα μιλάμε. Βέβαια, επειδή ψάχνεται πολύ με θέματα υγείας, φοβάμαι μην έχει κι αυτός κάποιον πανάκριβο, γιατί είναι λίγο της κυριλέ ιατρικής.
Πχ χειρουργήθηκε πέρυσι στην πανάκριβη κλινική της Θεσσαλονίκης.
Έχω και έναν πιο λαϊκό τύπο. Μπορώ να τον ρωτήσω.
Και έχουν τεράστιες διαφορές οι οδοντίατροι στις τιμές! Μέχρι διπλή τιμή φτάνουν κάποιοι
Οκει, θα περιμένω σε ευχαριστώ!!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ευχαριστώ πολυυυΈχω εγώ να σου προτείνω τον καλύτερο!! Σου στέλνω στο instagram. Καθαρισμός 40€
έμπειρος που προσεγγίζει τα πάντα όπως αναλογούν.

yorkie
Πολύ δραστήριο μέλος
Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.565 μηνύματα.

Για αφαιρεση ημιεγκλειστου φρονιμητη θα χρειαστώ γναθοχειρουργό φαντάζομαι.Eτsι ακριβως ...ναι μεν ο καθαρισμος ειναι καλλωπισμος και πρόληψη αλλα υπαρχουν και σοβαρα και θα πρεπει να ειναι ο ιδιος και στα δυο.
Αποψη μου:
Οι σοβαροι βαριουνται τον καθαρισμο.
Και ο καθαρισμος εχει και ενα ενδιαφερον μηπως ανακαλυψουν κατι κατω απο την πετρα ... η λευκανση μετα ειναι βαρεμαρα.
Εκτος και εισαι για φωτογραφια μετα.
Αμα εισουν πειραια θα σε εστελνα σε φτηνο, καλο και διδακτορα.
Αν περιμένω και λίγο ίσως βγει και περισσότερο μέρος ( ολόκληρο δύσκολα ).
Λέει κόσμος από εδώ και από εκεί ότι μπορεί κι ένας οδοντίατρος από την στιγμή που το μισό έχει βγει καλά.
Ομως είχα την αίσθηση πως αν η πανοραμική δείχνει κάπως στραβή ρίζα και πως αν δεν έχει σκάσει όλο ( άρα θα χρειαστεί σκίσιμο και ράμματα και ίσως και τεμαχισμός του δοντιού ) χρειάζεται να πας σε γναθοχειρουργό.
Τί λες και ποιους προτείνεις ;
Εχω καλή οδοντίατρο, αλλά έτσι και πει καμία χαζομάρα «έλα να δούμε μήπως το βγάλουμε εδώ» και δεν «επιτρέπεται» ενώ ξεφεύγει της ειδικότητας της, θα τα πάρω. Μετά θα ψάχνω και οδοντίατρο

γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.954 μηνύματα.

Ναι καλη ερωτηση..Για αφαιρεση ημιεγκλειστου φρονιμητη θα χρειαστώ γναθοχειρουργό φαντάζομαι.
Λέει κόσμος από εδώ και από εκεί ότι μπορεί κι ένας οδοντίατρος από την στιγμή που το μισό έχει βγει καλά.
Ομως είχα την αίσθηση πως αν η πανοραμική δείχνει κάπως στραβή ρίζα και πως αν δεν έχει σκάσει όλο ( άρα θα χρειαστεί σκίσιμο και ράμματα και ίσως και τεμαχισμός του δοντιού ) χρειάζεται να πας σε γναθοχειρουργό.
Εχω καλή οδοντίατρο, αλλά έτσι και πει καμία χαζομάρα «έλα να δούμε μήπως το βγάλουμε εδώ» και δεν «επιτρέπεται» ενώ ξεφεύγει της ειδικότητας της, θα τα πάρω. Μετά θα ψάχνω και οδοντίατρο![]()
Οκ εγω θα σου πω την αποψη μου και ας πεσουν μπουφλες...Οκ πασχα ειναι.
Ολοι μας εχουμε 4 φρονιμίτες και ολοι αυτοι θα χρειαστουν φροντιδα ή εξαγωγη, διοτι η θεση τους ειναι τετοια που δεν επιτρεπει το ανετο μεγαλωμα τους. Αν ομως αυτοι τελικα παρουν την θεση τους ειναι πολυ καλα δοντια και χρησιμα οταν θα μεγαλωσεις και τοτε θα τα εκτιμισεις.
Κανουν τρομερες κολωνες για γεφυρες γιατι ειναι δυνατα δοντια και 30 χρονια πιο νεα απο τα αλλα.
Εσυ περπατωντας στο δρομο βλεπεις απειρες πινακιδες οδοντιατρων και ισως καμια γναθοχειρουργων... ε και που ειναι κρυμενοι ? Δεν ειναι κρυμενοι ..ειναι ελαχιστοι και κατοικουν στα νοσοκομεια κυριως .
Ειναι ελαχιστοι διοτι πρεπει αυτοι να βγαλουν δυο ιατρικες και η βασικη τους δουλεια ειναι πιο περιπλοκη... οι φρονιμίτες ειναι τα λουκουμακια τους.
Οι γναθοχειρουργοι δουλευουν με βασικο εργαλειο το νυστερι τους ( κοβου και ραβουν ουλα και ιστους) ενω οι οδοντιατροι πιανουν πολυ σπανια ως καθολου νυστερι αλλα κυριως τροχο και το γατζακι εξαγωγης.
Οι γυναικες γιατροι γενικως απεχθανονται την χειρουργικη και αν θελουν να ''βουτηξουν'' στα δυσκολα της ιατρικης επιλεγουν αλλους δρομους αναιμακτους πχ παθολογια, παιδιατρικη κλπ.
Οποτε τι?
Παμε στην οδοντιατρο μας η οποια θα βγαλει την εστιασμενη ακτινογραφια..η πανοραμικη ειναι για αλλη δουλεια.
Αν εχει στραβη ριζα αυτο ειναι ευκολακι για τους οδοντιατρους γιατι οι μισες ριζες μας ειναι καπως... Τοτε με τον τροχο σχιζουν το δοντι στα 2 και το βγαζουν ευκολα.
Η γιατρος απο την ακτινογραφια θα δει αν με το τραβηγμα του εξέχοντος δοντιου θα κανει δουλεια ή θα πρεπει να σχιστουν ουλα οποτε θα σε στείλει αναλογως.
Γενινως ξερουμε οτι η εξαγωγη με τραβηγμα ταλαιπωρει λιγοτερο τους ιστους απο οτι το σκισιμο ραψιμο ουλων και ιστων οποτε εχουμε λιγοτερο μετατραυματικο πονο και χρονο αποταταστασης.
Στην περιπτωση της εξαγωγης με τραβηγμα μπορει και καθολου πονο με παυσιπονα και ενα γιατροσοφι που ειχα πει παλιοτερα.
Οποτε παμε εκει στην κυρια , βγαζει αντινογραφια και συζηταμε μαζι της και την ''ψαρευουμε''.
Η αποψη μου ειναι οτι δεν θα κανει κατι για το οποιο δεν ειναι σιγουρη.
Και το δικο μου ερωτημα ειναι ...γιατι θες να ενοχλησεις το δοντακι σε ενοχλει? ή επειδη το εκαναν αλλοι?
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.835 μηνύματα.

Καλά λέει ο Γιάννης, γιατί θέλεις να τον αφαιρέσεις; Το είπε κάποιος γιατρός; Τι σε ενοχλεί;Για αφαιρεση ημιεγκλειστου φρονιμητη θα χρειαστώ γναθοχειρουργό φαντάζομαι.
Εχω καλή οδοντίατρο, αλλά έτσι και πει καμία χαζομάρα «έλα να δούμε μήπως το βγάλουμε εδώ» και δεν «επιτρέπεται» ενώ ξεφεύγει της ειδικότητας της, θα τα πάρω. Μετά θα ψάχνω και οδοντίατρο![]()
Άστον, να δεις, τι κάνει. Όταν <<σκάει>>, ενοχλεί λίγο. Μετά σταματά η ενόχληση. Αν συνεχιστεί και γίνει πόνος, τότε πήγαινε σε οδοντίατρο, να δει, τι έχεις. Αν παθαίνει συχνές φλεγμονές, θα αποφασίσει η γιατρός, αν θα βγει. Αν σου στραβώσει δόντια, πας σε ορθοδοντικό και αποφασίζει αυτός αν θα βγει. Μην ξεκινήσεις μόνη σου, να βγάζεις δόντια. Τα υγιή δόντια θα σου χρειαστούν. Το αν οι ρίζες είναι στραβές, δε σε νοιάζει. Όσο πιο πίσω είναι ένα δόντι, τόσο πιο <<πλάγια>> πάνε οι ρίζες, για να χωρέσουν στη γνάθο.
Το θέμα είναι να εμπιστεύεσαι την οδοντίατρό σου και όχι εμάς εδώ στο ίντερνετ. Χαζομάρες πιθανότερα να πούμε εμείς, παρά αυτή. Αν φεύγει της ειδικότητάς της, θα το πει.
Καλό Πάσχα
Ξέχασα, οι φρονιμήτες, πολύ περισσότερο οι ημίκλειστοι, θέλουν καλό καθάρισμα. Πάρε μια οδοντόβουρτσα, όχι σκληρή και με απαλές κινήσεις, καθάριζε καλά το έστω μισόκλειστο δοντάκι
yorkie
Πολύ δραστήριο μέλος
Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.565 μηνύματα.

@γιαννης_00 @touvlo Καλημέρα και καλή Ανάσταση!
Ο λόγος που σκέφτομαι την αφαίρεση είναι γιατί έχω μικρή γνάθο ανατομικά, χωρος δεν υπάρχει ( το έχει αναφέρει στο παρελθόν και γναθοχειρουργος και οδοντίατρος, τότε είπαν να βγει αλλά να περιμένω ), έχω θέμα βρυγμού λόγω κακής σύγκλισης ( κακή ποιότητα ύπνου ) που πια 1 φορά την εβδομάδα τουλάχιστον μού δημιουργεί ημικρανίες. Πέρα απ αυτό φοβάμαι την ζημιά που κάνει στον διπλανό τραπεζίτη και ακόμη και να μην κάνει, είναι ο ίδιος σε στραβή θέση και δημιουργεί τα ανωτέρω.
Τέλος, ο καθαρισμός του είναι ανυπόφορος. Φυσικά και κάνω πρωί-βράδυ βούρτσισμα και οδοντικό νήμα. Ομως με ένα φρονιμητη στραβό, πιεσμένο λόγω θέσης και ανατομίας, ημιεγκλειστο ( δηλ πρήζεται κι ενίοτε το ούλο που σκεπάζει τον μισό, φοβάμαι και για φλεγμονή - στεφανή- και να τρέχω σε άκυρη φάση ) που μαζεύει τροφή ( δεν π μπορώ να το βουρτσίζω κάθε φορά που τρώω και μια φράουλα ας πούμε), δημιουργεί περισσότερο μπελά απ ότι καλό.
Κι αν φαίνεται από την πανοραμική ότι ολόκληρος δεν θα βγει ποτέ ( έχω κάνει 3-4 φορές πανοραμικές μέσα στην 7ετια γι αυτό το δόντι ), εε τώρα που έσκασε κατά το ήμισυ και τον τσιμπάνε πιο εύκολα- το σκέφτομαι. Θα έχω λιγότερη ταλαιπα στην αποκατάσταση σε σχέση με παλιότερα που ηταν όλο μέσα στο ούλο και πολύ πιο πλαγιαστός, φαντάζομαι.
Εχω γενικά και περίεργο πρόγραμμα δουλειάς και δεν θέλω να αφήνω κάτι μέχρι να φτάσει στο απροχώρητο. Το δικό του απροχώρητο - που δεν θα με ρωτήσει - μπορεί να είναι σε μια περίοδο που δεν έχω με την καμία την πολυτέλεια να μείνω με ράμματα καμιά βδομάδα και να παλεύω με αλεσμένα. Και τότε απλά δεν θα πάω στον γιατρό κι ας μιλάμε για εξέλιξη φλεγμονής λόγω καθυστέρησης.
Δεν θέλω ντε και καλά να τον βγάλω, αλλά θέλω έναν πολύ καλό γιατρό να με ενημερώσει με σιγουριά για το ότι θα σταματήσει η ενόχληση που μου δίνει και κατεβάζει την ποιότητα ζωής μου και να πει αν θα με ενοχλήσει περισσότερο μελλοντικά.
Αν βεβαιωθώ ότι δεν πειράζει που είναι στραβός, ότι δεν απειλεί τον τραπεζίτη, ότι θα σκάσει και το υπόλοιπο μισό ούλο και έτσι δεν θα έχω το θέμα με το καθάρισμα και ότι το θέμα της στραβής σύγκλισης που προκαλεί δύναται να ξεπεραστεί χωρίς να τρέξω σε ορθοδοντικό ( σορρυ αλλά δεν θα πάω για ένα δόντι να δώσω ένα σκασμό λεφτά και να ανοίξω μεγαλύτερες ιστορίες ), να μείνει. Δεν έχω μανία να τους αφαιρώ όλους. Έναν έχω αφαιρέσει από τους 4 γιατί ήταν ακόμη μεγαλύτερη προβληματαρα εκείνος.
Το θέμα είναι ότι καλά τα λέμε, αλλά σ άλλες περιπτώσεις έχω ακούσει γιατρούς να επιμένουν να αναλάβουν περιστατικό που δεν εμπίπτει στην ειδικότητα τους ακριβώς με σκοπό να τα τσεπώσουν. Δεν πιστεύω ότι η οδοντίατρος μου είναι τόσο ανεύθυνη ούτε τόσο λαμόγιο. Αλλά υπενθυμίζω ότι στα οδοντιατρικά είναι συχνό το να μπλέκονται στα χωράφια συγγενικών ειδικοτήτων με πρόφαση το «έλα μωρέ σιγά». Και η δραματική εμπειρία φίλης που έχασε τον τραπεζίτη (χρειάστηκε απόνευρωση δηλ) της γιατί κατά την εξαγωγή από οδοντίατρο παίχτηκε μαλακια , είναι τραύμα. Οπως και μια άλλη εμπειρία κοντινού μου ατόμου που του έμεινε μικρό κομματάκι του δοντιού στην γνάθο και ήθελε σκαψιματάκι με εργαλείο που οι οδοντίατροι δεν έχουν.
Τέλος, ξέρω πως οι περισσότεροι γναθοχειρουργοί είναι σε νοσοκομεία. Γι’ αυτό δεν έχω clue ποιοι είναι έτσι καλοί και προσεκτικοί. Είχα δει για έναν που είναι στο στρατιωτικό νοσοκομείο…
Δεν λέω όνομα για ευνόητους λόγους δημόσια. Αν έχουμε clue γι αυτόν ( αν καταλάβατε ποιον λέω ), πείτε μου.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
Ο λόγος που σκέφτομαι την αφαίρεση είναι γιατί έχω μικρή γνάθο ανατομικά, χωρος δεν υπάρχει ( το έχει αναφέρει στο παρελθόν και γναθοχειρουργος και οδοντίατρος, τότε είπαν να βγει αλλά να περιμένω ), έχω θέμα βρυγμού λόγω κακής σύγκλισης ( κακή ποιότητα ύπνου ) που πια 1 φορά την εβδομάδα τουλάχιστον μού δημιουργεί ημικρανίες. Πέρα απ αυτό φοβάμαι την ζημιά που κάνει στον διπλανό τραπεζίτη και ακόμη και να μην κάνει, είναι ο ίδιος σε στραβή θέση και δημιουργεί τα ανωτέρω.
Τέλος, ο καθαρισμός του είναι ανυπόφορος. Φυσικά και κάνω πρωί-βράδυ βούρτσισμα και οδοντικό νήμα. Ομως με ένα φρονιμητη στραβό, πιεσμένο λόγω θέσης και ανατομίας, ημιεγκλειστο ( δηλ πρήζεται κι ενίοτε το ούλο που σκεπάζει τον μισό, φοβάμαι και για φλεγμονή - στεφανή- και να τρέχω σε άκυρη φάση ) που μαζεύει τροφή ( δεν π μπορώ να το βουρτσίζω κάθε φορά που τρώω και μια φράουλα ας πούμε), δημιουργεί περισσότερο μπελά απ ότι καλό.
Κι αν φαίνεται από την πανοραμική ότι ολόκληρος δεν θα βγει ποτέ ( έχω κάνει 3-4 φορές πανοραμικές μέσα στην 7ετια γι αυτό το δόντι ), εε τώρα που έσκασε κατά το ήμισυ και τον τσιμπάνε πιο εύκολα- το σκέφτομαι. Θα έχω λιγότερη ταλαιπα στην αποκατάσταση σε σχέση με παλιότερα που ηταν όλο μέσα στο ούλο και πολύ πιο πλαγιαστός, φαντάζομαι.
Εχω γενικά και περίεργο πρόγραμμα δουλειάς και δεν θέλω να αφήνω κάτι μέχρι να φτάσει στο απροχώρητο. Το δικό του απροχώρητο - που δεν θα με ρωτήσει - μπορεί να είναι σε μια περίοδο που δεν έχω με την καμία την πολυτέλεια να μείνω με ράμματα καμιά βδομάδα και να παλεύω με αλεσμένα. Και τότε απλά δεν θα πάω στον γιατρό κι ας μιλάμε για εξέλιξη φλεγμονής λόγω καθυστέρησης.
Δεν θέλω ντε και καλά να τον βγάλω, αλλά θέλω έναν πολύ καλό γιατρό να με ενημερώσει με σιγουριά για το ότι θα σταματήσει η ενόχληση που μου δίνει και κατεβάζει την ποιότητα ζωής μου και να πει αν θα με ενοχλήσει περισσότερο μελλοντικά.
Αν βεβαιωθώ ότι δεν πειράζει που είναι στραβός, ότι δεν απειλεί τον τραπεζίτη, ότι θα σκάσει και το υπόλοιπο μισό ούλο και έτσι δεν θα έχω το θέμα με το καθάρισμα και ότι το θέμα της στραβής σύγκλισης που προκαλεί δύναται να ξεπεραστεί χωρίς να τρέξω σε ορθοδοντικό ( σορρυ αλλά δεν θα πάω για ένα δόντι να δώσω ένα σκασμό λεφτά και να ανοίξω μεγαλύτερες ιστορίες ), να μείνει. Δεν έχω μανία να τους αφαιρώ όλους. Έναν έχω αφαιρέσει από τους 4 γιατί ήταν ακόμη μεγαλύτερη προβληματαρα εκείνος.
Το θέμα είναι ότι καλά τα λέμε, αλλά σ άλλες περιπτώσεις έχω ακούσει γιατρούς να επιμένουν να αναλάβουν περιστατικό που δεν εμπίπτει στην ειδικότητα τους ακριβώς με σκοπό να τα τσεπώσουν. Δεν πιστεύω ότι η οδοντίατρος μου είναι τόσο ανεύθυνη ούτε τόσο λαμόγιο. Αλλά υπενθυμίζω ότι στα οδοντιατρικά είναι συχνό το να μπλέκονται στα χωράφια συγγενικών ειδικοτήτων με πρόφαση το «έλα μωρέ σιγά». Και η δραματική εμπειρία φίλης που έχασε τον τραπεζίτη (χρειάστηκε απόνευρωση δηλ) της γιατί κατά την εξαγωγή από οδοντίατρο παίχτηκε μαλακια , είναι τραύμα. Οπως και μια άλλη εμπειρία κοντινού μου ατόμου που του έμεινε μικρό κομματάκι του δοντιού στην γνάθο και ήθελε σκαψιματάκι με εργαλείο που οι οδοντίατροι δεν έχουν.
Τέλος, ξέρω πως οι περισσότεροι γναθοχειρουργοί είναι σε νοσοκομεία. Γι’ αυτό δεν έχω clue ποιοι είναι έτσι καλοί και προσεκτικοί. Είχα δει για έναν που είναι στο στρατιωτικό νοσοκομείο…
Δεν λέω όνομα για ευνόητους λόγους δημόσια. Αν έχουμε clue γι αυτόν ( αν καταλάβατε ποιον λέω ), πείτε μου.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.954 μηνύματα.

ερωτηση ... ο φρονιμιτης ειναι στην επανω σιαγωνα και τον θεωρουν υποπτο για ημικρανια?
yorkie
Πολύ δραστήριο μέλος

Στην κάτω αριστερά βρίσκεται ( έχω πρόχειρη και μια περσινή πανοραμική, αλλά τότε δεν είχε σκάσει ακόμη )!ερωτηση ... ο φρονιμιτης ειναι στην επανω σιαγωνα και τον θεωρουν υποπτο για ημικρανια?
Αλλά το θεωρεί ύποπτο λόγω του βρυγμου και του κακού ύπνου. Κάναμε «τεστ» στο ποια δεν συγκλίνουν ( με την οδοντίατρο τον Σεπτέμβρη ενώ είχα παι για καθαρισμό ) καλά και κυρίως ο φρονιμητης δημιουργούσε θεμα. Αλλά το να βάλω μασελάκι ύπνου, που θα φτιάξω να υπάρχει έτσι κι αλλιώς ( απλά αναμένω να δω τι θα κάνω με τον φρονιμητη και μετά να φτιάξω το μασελακι ), καλύπτει κάπως το ένα θέμα μόνο.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

Οκ ..καλα ασε τα μασελακια υπνουν δεν ειναι λυση ..ενοχλουν...εγω τα πληρωσα και ποτε δεν τα εβαλα.Στην κάτω αριστερά βρίσκεται ( έχω πρόχειρη και μια περσινή πανοραμική, αλλά τότε δεν είχε σκάσει ακόμη )!
Αλλά το θεωρεί ύποπτο λόγω του βρυγμου και του κακού ύπνου. Κάναμε «τεστ» στο ποια δεν συγκλίνουν ( με την οδοντίατρο τον Σεπτέμβρη ενώ είχα παι για καθαρισμό ) καλά και κυρίως ο φρονιμητης δημιουργούσε θεμα. Αλλά το να βάλω κασελάκι ύπνου, που θα φτιάξω να υπάρχει έτσι κι αλλιώς, καλύπτει κάπως το ένα θέμα μόνο.
Ναι εφοσον θεωρεις οτι ενοχλει πρεπει να βγει...ασχετα αν ειναι η ενοχληση απο αυτον
Δεν νομιζω οτι αυτο προκαλει την ημικρανια (ειναι τρομερος πονος αυτης..μονο τα επανω δοντια μπορει να ειναι υποπτα... και το φαρμακο του ειναι το χαπι τριπτανη που ειναι ακριβο ...5€ το ενα..και μονο η ιδεα του πονου αυτου ειναι αρκετη να μας χαλαει την ημερα ή και να μας φοβιζει να κοιμηθουμε..τρομερα ασχημο και ουστ)
Παει και τελειωσε πρεπει να βγει..
Ναι αλλα που?
Καταλαβαινω οτι συγκλινεις κατα 80% στον γναθοχειρουργο και 20% στην οδοντιατρο..οκ πολυ λογικο.
Εφοσον η ψυχη σου ηρεμει στον γναθοχειρουργο σε γναθοχειρουργο θα πας
Τωρα εγω δεν ξερω γναθο... γιατι δεν τον χρειαστηκαμε ποτε.
Αλλα:
1) Το ξαδελφακι εκανε ειδικοτητα ΩΡΛ σε ενα απο τα πιο δυνατα νοσοκομεια μας ( Γεννηματας) και εκει συνεργαζοταν συχνα στο χειρουργειο με γναθοχειρουργους... Αν θες θα ρωτησω αν ξερει να πει ..τωρα αυτοι που μπορουν να εχουν ιατρειο εξω ειναι των υψηλών θεσεων ( καθηγητες, δντες) .
3) Εχω κονε ( καλη γιατρο) στο ναυτικο νοσοκομειο και εκει μπορω να ρωτησω.( εγω δεν τους πολυεμπιστευουμε παντως)
Εμεις τι θεμουμε...? ενα επιδεξιο γιατρο γναθοχειρουργο να μας κανει κατι απλο για αυτον αλλα πρωτα πρεπει να μας ενημερωσει και να αγγιξει την ψυχη μας.
Το ασχημο
Ειναι ακριβοι αυτοι 200€+ ...ενω οι οδοντιατροι ειναι φτηνοι 50€.
Τωρα και αλλα κοριτσια νουνεχη εδω μεσα εκανα κινηση με γναθοχειρουργο και εχουν αποψη αν θελουν να πουν..και πως ηταν ολο το πακετο του μετα.
yorkie
Πολύ δραστήριο μέλος

Θα ήταν πολύ βοηθητικό!!Το ξαδελφακι εκανε ειδικοτητα ΩΡΛ σε ενα απο τα πιο δυνατα νοσοκομεια μας ( Γεννηματας) και εκει συνεργαζοταν συχνα στο χειρουργειο με γναθοχειρουργους... Αν θες θα ρωτησω αν ξερει να πει ..τωρα αυτοι που μπορουν να εχουν ιατρειο εξω ειναι των υψηλών θεσεων ( καθηγητες, δντες)
ακριβώς - ακριβώς!Εχω κονε ( καλη γιατρο) στο ναυτικο νοσοκομειο και εκει μπορω να ρωτησω.( εγω δεν τους πολυεμπιστευουμε παντως)
Εμεις τι θεμουμε...? ενα επιδεξιο γιατρο γναθοχειρουργο να μας κανει κατι απλο για αυτον αλλα πρωτα πρεπει να μας ενημερωσει και να αγγιξει την ψυχη μας.
Να μην είναι τσαπατσούλης και να μην φρικαρω. Εχω θέμα γενικά με οδοντιάτρους-γναθχειρουργούς. Στον προηγούμενο που είχα αφαιρέσει τον έναν που έχω βγάλει πριν από καιρό, δεν θέλω να ξαναπάω για δύο λόγους. Δεν ήταν τόσο καλος και ζορίστηκε πάρα πολύ και ζόρισε και εμένα. Ηταν και πολύ νευρικός στον τρόπο που δούλευε κατά την εξαγωγή. Μια ώρα έκανε να τον βγάλει και πίστευα θα πάθω τίποτα λόγω καρδιάς ενώ τον έβλεπα να βαράει σύνεργα κτλ κτλ ( ως άτομο του ιατρικού κλάδου θα καταλαβαίνεις τι εννοώ). Δεν είπα κάτι στον γιατρό ποτέ, αλλά δεν τον ξαναπροτιμώ.
Την οδοντίατρο να την βρω και να ταιριάξουμε και να μείνω εκεί 2 χρόνια είδα και έπαθα. Οπότε έχω ξεμπλοκάρει κάπως με την ειδικότητα, αλλά εινα οι μόνοι γιατροί που με φρικαρουν.
Τον έναν που μου σύστησαν με περγαμηνές κτλ είναι όντως στο ναυτικό. Κι εκεί θα βοηθούσε πολύ αν μάθαινες.
Το ξέρω για το κόστος, ανεβαίνει. Δεν ξέρω αν είναι 50 στον οδοντίατρο, παίζει και 100 αν δεν είναι απλή εξαγωγή. Ομως για γνάθο θες σίγουρα 200-300 για μια νορμαλ περίπτωση στο ιατρείο τους και ίσως και παραπάνω για πιο δύσκολη. Θα τα δώσω !
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

Ok koulΘα ήταν πολύ βοηθητικό!!
ακριβώς - ακριβώς!
Να μην είναι τσαπατσούλης και να μην φρικαρω. Εχω θέμα γενικά με οδοντιάτρους-γναθχειρουργούς. Στον προηγούμενο που είχα αφαιρέσει τον έναν που έχω βγάλει πριν από καιρό, δεν θέλω να ξαναπάω για δύο λόγους. Δεν ήταν τόσο καλος και ζορίστηκε πάρα πολύ και ζόρισε και εμένα. Ηταν και πολύ νευρικός στον τρόπο που δούλευε κατά την εξαγωγή. Μια ώρα έκανε να τον βγάλει και πίστευα θα πάθω τίποτα λόγω καρδιάς ενώ τον έβλεπα να βαράει σύνεργα κτλ κτλ ( ως άτομο του ιατρικού κλάδου θα καταλαβαίνεις τι εννοώ). Δεν είπα κάτι στον γιατρό ποτέ, αλλά δεν τον ξαναπροτιμώ.
Την οδοντίατρο να την βρω και να ταιριάξουμε και να μείνω εκεί 2 χρόνια είδα και έπαθα. Οπότε έχω ξεμπλοκάρει κάπως με την ειδικότητα, αλλά εινα οι μόνοι γιατροί που με φρικαρουν.
Τον έναν που μου σύστησαν με περγαμηνές κτλ είναι όντως στο ναυτικό. Κι εκεί θα βοηθούσε πολύ αν μάθαινες.
Το ξέρω για το κόστος, ανεβαίνει. Δεν ξέρω αν είναι 50 στον οδοντίατρο, παίζει και 100 αν δεν είναι απλή εξαγωγή. Ομως για γνάθο θες σίγουρα 200-300 για μια νορμαλ περίπτωση στο ιατρείο τους και ίσως και παραπάνω για πιο δύσκολη. Θα τα δώσω !
Θα τους ψαξω τωρα μετα το πασχα που εχουν παει για ξεκουραση και θα τους ξαψαχνισω... υπομονη..αλλωστε σημερα αυριο δεν παιζει τιποτα..
Συμφωνω μαζι σου ..γιατρο που δεν μπορω να επικοινωνήσω μαζι του ... πεταω την συνταγη στο κουβα.
Λυπαμαι δεν ειμαι του ιατρικου ..οτι λεω ειναι απο αγαπη και χομπι...και καταλαβαινω απολυτα τι λες...
Δυστηχως δεν τους διδασκουν στο πανεπιστημιο οτι ο ανθρωπος δεν ειναι μονο κυτταρα αλλα κυριως και μια αυλη οντότητα.
Ε υπαρχει και ρηση στην κοινωνια ... αυτος εκτος απο γιατρος ειναι και πρωτα ανθρωπος.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.835 μηνύματα.

Μετά από όσα μας γράφεις, νομίζω καλό είναι το ότι θέλεις να δρομολογήσεις την εξαγωγή του. Λοιπόν θα σου προετείνω κάποιες λύσεις:@γιαννης_00 @touvlo Καλημέρα και καλή Ανάσταση!
1. Πας σε ένα οδοντιατρικό κέντρο με όλα μέσα, σα μικρή οδοντιατρική κλινική. Σε τέτοιο έβαλα το εμφύτευμα. Αυτοί τα έχουν όλα μέσα. Θα σε εξετάσει ο ειδικός και πιθανά να σου κάνει άλλη δουλειά άλλος ειδικός εκεί μέσα. Σε εξετάζουν και σου δίνουν μια τιμή, στην οποία είναι όλα μέσα. Δηλ δε σε πειράζει οικονομικά, μια ακτινογραφία παραπάνω, ή μια πιο δύσκολη επέμβαση κλπ. Έτσι σου φεύγει το άγχος <μη μου τα τσεπώσουν>. Εκεί εργάζονται όλες οι ειδικότητες, γναθοχειρούργοι, ορθοδοντικός κλπ. Δεν ξέρω αν είναι οι καλύτεροι. Αν θες γράψε μου, να σου πω πού πήγα, περιοχή Αθήνας. Εγώ δεν μπορώ να πω, πως εμεινα κατευχαριστημένη, γιατί ναι μεν η γιατρός είχα πανάλαφρο χέρι, αλλά αυτή η ιστορία με την αντιβίωση ήταν ένα μείον.
2. Πας στην οδοντίατρό σου, σου λέει, τι πρέπει να κάνεις. Αν σου βάλει επέμβαση, πήγαινε σε κρατικό νοσοκομείο. Έτσι έκανε μια φίλη για το γιο της. Μετά από σύσταση του ορθοδοντικού, έκλεισε ραντεβού στο.....νομίζω ιπποκράτειο και του τα έβγαλαν δωρεάν. Πες της κιόλας. Στο κρατικό δε σε ξεγελούν
Αυτά σκέφτομαι προς το παρόν
Και γω είμαι σ΄αυτά πολύ αμελής. Ο μεγάλος μου είχε κάνει ορθοδοντική θεραπεία στην εφηβεία του και είχε ο γιατρός πει να βγάλει τους φρονιμήτες όταν σκάσουν. Στα 18 με 20 που βγήκαν το ξεχάσαμε, ώσπου στράβωσαν τα κάτω δόντια. Έπειτα ο ίδος βαρέθηκε να πάει. Πάνω ο ένας ήταν μικρός και έγκλειστος. Ένας άλλος ορθοδοντικός του είπε, πως κατά 80% πιθανότητες, δε θα βγει, γιατί φαίνεται πολύ μικρός, <ατροφικός> (δική μου φράση). Εμ στα 28 του βγήκε και αυτός! Δεν μπορούν να τα προβλέψουν όλα οι γιατροί. Τώρα δεν πρόκειται να πάει, ξέχνα το. Ελπίζω να μην στραβώσουν τα πάνω Τα κάτω δε φαίνονται πολύ
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

Καλη ανασταση τουβλιτσα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 171 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- touvlo
- Unboxholics
- Scandal
- charmander
- rafaela11
- Luludaki
- fockos
- Corfu kitty
- giannhs2001
- fmarulezkd
- johnsala
- Natsuko
- iew
- fourkaki
- Εριφύλη
- Wonderkid
- Joji
- thenutritionist
- pinkheart
- Dr. Gl. Luminous
- john29
- American Economist
- DimitraA.
- Jack of Spades
- AggelikiGr
- ROM32
- Giorgkalo
- chester20080
- taketrance
- GeorgePap2003
- Kate1914
- Μαυρίκιος
- Advocatus diaboli
- Paragontas7000
- teacher_40
- bibliofagos
- Maria23667
- iiTzArismaltor_
- elina48
- Βρεγμένη γάτα
- Μαρια30
- Sevasti
- hirasawayui
- jj!
- Hased Babis
- Sosstoss
- camil
- math2arch
- darkhappysong
- Abiogenesis
- Antonia Alexandra
- phleidhs
- ggl
- χημεια4λαιφ
- marww
- Ωρορα
- Shadowban
- Meow
- Roulaki
- Στεφανος56
- User2350
- bruh_234
- sophiaa
- oups
- New member
- Nefeli_
- Mt73
- Jocaste
- Pharmacist01
- Nickx
- Viedo
- Αλκης Κ.
- Stelios725
- Libertus
- Αναστασία197
- 1011
- louminis
- SlimShady
- tslef8
- MarcoReus
- Thundergirl
- Johnny15
- tsiobieman
- grtt
- Panagiotis849
- Eua5
- Face_control
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.