Guest 209912
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
13-11-20
18:13
Γιατί δεν περίμενες να πάει 21 Ιανουαρίου 2021 ν΄απαντήσεις;
Να κάναμε και γενέθλια στο post!
Επί του θέματος, πράγματι το "προσπαθώ" ήταν ατυχές ρήμα.
Αυτό που ήθελα να πω ήταν να τους "δείξεις" τον αληθινό εαυτό σου, να σ΄εκτιμήσουν και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους.
Ξέρεις ειδικά σ΄αυτό το θέμα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Οι άνθρωποι μ΄εμπιστεύονται πολύ γρήγορα. Φαίνεται κάτι τους "βγάζω" και θέλουν να πουν πράγματα που ποτέ δεν τόλμησαν να πουν σε άλλους. Βιβλίο θα μπορούσα να γράψω!
Από πλευράς μου μέχρι πριν από κάποια χρόνια χάριζα εύκολα την εμπιστοσύνη μου. Τώρα όμως (αφού έχω φάει τα μούτρα μου και μάλιστα από άτομα που θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν θα το έκαναν ποτέ) είμαι περισσότερο επιφυλακτική. Θα πρέπει να κοπιάσουν λίγο μέχρι να την κερδίσουν.
Δίδαξε μας τα μυστικά σου Λένω. Πως θα κάνουμε το κόσμο να μας αγαπήσει;
Guest 699855
Επισκέπτης
13-11-20
18:34
Για εμπιστοσύνη δεν μιλάγαμε;Δίδαξε μας τα μυστικά σου Λένω. Πως θα κάνουμε το κόσμο να μας αγαπήσει;
Guest 209912
Επισκέπτης
13-11-20
18:48
Για εμπιστοσύνη δεν μιλάγαμε;
Η πρώτη και σαμαντικοτερη προϋπόθεση της αγάπης. Όλα εγώ θα στα μαθαίνω ρε Λένω; Αμάν πια.
Guest 699855
Επισκέπτης
13-11-20
19:14
Βρε άτιμε άνθρωπε, για την εμπιστοσύνη που εμπνέουμε στους ανθρώπους υπό οποιανδήποτε ιδιότητα βρίσκονται στη ζωή μας, δεν μιλάμε;Η πρώτη και σαμαντικοτερη προϋπόθεση της αγάπης. Όλα εγώ θα στα μαθαίνω ρε Λένω; Αμάν πια.
Πχ εμένα έχει τύχει να μ΄εμπιστευθεί και να ζητήσει τη γνώμη μου, άτομο με το οποίο δεν αγαπιόμαστε. Απλά είχε βρεθεί κάποιες φορές στην παρέα μου και είχαμε συζητήσει όλοι μαζί. Μετά από κάποιον καιρό εξαφανίστηκε και δεν τον ξαναείδαμε.
Εκτός αν μιλάμε αποκλειστικά για την εμπιστοσύνη μεταξύ ενός ζευγαριού οπότε εκεί αλλάζει το θέμα και συμφωνώ ότι είναι η πρώτη και σημαντικότερη προϋπόθεση της αγάπης.
Guest 209912
Επισκέπτης
13-11-20
19:22
Βρε άτιμε άνθρωπε, για την εμπιστοσύνη που εμπνέουμε στους ανθρώπους υπό οποιανδήποτε ιδιότητα βρίσκονται στη ζωή μας, δεν μιλάμε;
Πχ εμένα έχει τύχει να μ΄εμπιστευθεί και να ζητήσει τη γνώμη μου, άτομο με το οποίο δεν αγαπιόμαστε. Απλά είχε βρεθεί κάποιες φορές στην παρέα μου και είχαμε συζητήσει όλοι μαζί. Μετά από κάποιον καιρό εξαφανίστηκε και δεν τον ξαναείδαμε.
Εκτός αν μιλάμε αποκλειστικά για την εμπιστοσύνη μεταξύ ενός ζευγαριού οπότε εκεί αλλάζει το θέμα και συμφωνώ ότι είναι η πρώτη και σημαντικότερη προϋπόθεση της αγάπης.
Νομίζεις Λένω. Αυτός σε αγαπούσε αλλά τον φρεντζονιασες και ούτε το κατάλαβες καν. Γι αυτό εξαφανίστηκε ο άνθρωπος και δεν τον ξαναείδατε, δεν άντεξε τον ανεκπλήρωτο έρωτα. You, femme fatale you.
Agaphbou
Περιβόητο μέλος
Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.
13-11-20
21:54
Ποτέ μου δεν κατάλαβα πώς "κερδίζεις την εμπιστοσύνη" κάποιου. Ένας άνθρωπος ή είναι άξιος εμπιστοσύνης ή δεν είναι, δεν καταβαίνω πώς επιτηδεύεται αυτό το παρουσιαστικό.
Guest 209912
Επισκέπτης
13-11-20
22:02
Ποτέ μου δεν κατάλαβα πώς "κερδίζεις την εμπιστοσύνη" κάποιου. Ένας άνθρωπος ή είναι άξιος εμπιστοσύνης ή δεν είναι, δεν καταβαίνω πώς επιτηδεύεται αυτό το παρουσιαστικό.
Εσυ μπορεί να είσαι αξία εμπιστοσύνης αλλά εγώ δεν το ξέρω αυτό γνωρίζοντας σε και θα το μάθω μόνο αν σε γνωρίσω και δω ότι έχεις κάποια χαρακτηριστικά. Έτσι θα έχεις "κερδίσει" την εμπιστοσύνη μου. Μάλλον ο πιο δόκιμος όρος είναι αποδεικνύω την αξιοπιστία μου.
Agaphbou
Περιβόητο μέλος
Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.
13-11-20
22:07
Εσυ μπορεί να είσαι αξία εμπιστοσύνης αλλά εγώ δεν το ξέρω αυτό γνωρίζοντας σε και θα το μάθω μόνο αν σε γνωρίσω και δω ότι έχεις κάποια χαρακτηριστικά. Έτσι θα έχεις "κερδίσει" την εμπιστοσύνη μου. Μάλλον ο πιο δόκιμος όρος είναι αποδεικνύω την αξιοπιστία μου.
Ναι, απλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο καθένας μας δεν εμπιστεύεται το ίδιο εύκολα και σίγουρα όχι σύμφωνα με τα ίδια κριτήρια, οπότε πέρα απ' το να μην κουτσομπολεύεις που είναι φως φανάρι αναξιόπιστου ατόμου, δεν καταλαβαίνω τι άλλο μπορείς να κάνεις για να σε εμπιστευτεί ο άλλος πέρα απ' το να είσαι ο εαυτός σου. Μου θυμίζει άρθρα τύπου "Πώς να τον κάνεις να σε ερωτευτεί", τη στιγμή που ο καθένας έχει εντελώς διαφορετικό τύπο.
Guest 209912
Επισκέπτης
13-11-20
22:10
Ναι, απλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο καθένας μας δεν εμπιστεύεται το ίδιο εύκολα και σίγουρα όχι σύμφωνα με τα ίδια κριτήρια, οπότε πέρα απ' το να μην κουτσομπολεύεις που είναι φως φανάρι αναξιόπιστου ατόμου, δεν καταλαβαίνω τι άλλο μπορείς να κάνεις για να σε εμπιστευτεί ο άλλος πέρα απ' το να είσαι ο εαυτός σου. Μου θυμίζει άρθρα τύπου "Πώς να τον κάνεις να σε ερωτευτεί", τη στιγμή που ο καθένας έχει εντελώς διαφορετικό τύπο.
Δεν ξερω η Λένω δε μου λέει τα μυστηκα της.
Ιππολύτη
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Ιππολύτη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 1,972 μηνύματα.
14-11-20
00:11
Η εμπιστοσύνη προς τρίτους μού φαίνεται πως πηγάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας, ασχέτως αν ανοιγόμαστε εύκολα ή όχι. Δεν μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον αν ο ίδιος δεν έχεις αυτογνωσία. Γιατί, τι αλήθεια εμπιστευόμαστε στους άλλους; Τις σκέψεις μας, τις πράξεις μας, τα συναισθήματά μας. Αν δε τα γνωρίζουμε εμείς οι ίδιοι και δεν συνειδητοποιούμε ποια ακριβώς είναι αυτά, δεν μπορούμε ούτε και να τα επικοινωνήσουμε. Μένουμε στο να αποκαλύπτουμε πράγματα τελικά επιφανειακά (παράδειγμα/βίωμα που μου έρχεται, οι κοριτσοπαρέες που μιλάνε μονίμως για γκομενικά, θεωρώντας ότι αυτή είναι η πιο "επί προσωπικού" συζήτηση που μπορούν να κάνουν) ή απλώς γεγονότα της καθημερινότητας και ρουτίνας (πώς πέρασα εχτές, τι μικροαναποδιά μου έτυχε). Και πότε "διστάζουμε" να εμπιστευτούμε κάτι λίγο πιο προσωπικό σε κάποιον; Όταν ενδεχομένως δεν αποδεχόμαστε πλήρως ούτε εμείς οι ίδιοι αυτά που κάναμε/νιώσαμε/σκεφτήκαμε. Γι' αυτό εξάλλου σε πολλούς είναι εύκολο να ανοιχτούν σε κάποιον εντελώς άγνωστο τον οποίο μάλλον δε θα ξαναδούν: δε φοβούνται την κρίση του, και #1 πηγή φόβου για την κρίση των άλλων θεωρώ είναι η μη αποδοχή σε εσωτερικό επίπεδο αυτής της πράξης/σκέψης/συναισθήματος.
Αποκτάμε σχέσεις εμπιστοσύνης όταν δίνουμε χώρο στους άλλους να μάθουν τα προηγούμενα και να τα σχολιάσουν θετικά και αρνητικά. Στην αρχή αφήνεις κάτι δικό σου "δειγματοληπτικά", συνήθως κάτι με το οποίο νιώθεις πολύ άνετα, κι ανάλογα με την αντίδραση αποφασίζεις αν θα αφήσεις και κάτι άλλο.
Αν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, όσες φορές κι αν έχεις πληγωθεί/προδοθεί, μια χαρά μπορείς να εμπιστευτείς. Η επιφυλακτικότητα θεμιτή είναι, δε χρειάζεται να 'μαστε και ανοιχτά βιβλία. Η άλλη όψη της όμως, η καχυποψία, προσωπικά μού χτυπάει καμπανάκια.
Αποκτάμε σχέσεις εμπιστοσύνης όταν δίνουμε χώρο στους άλλους να μάθουν τα προηγούμενα και να τα σχολιάσουν θετικά και αρνητικά. Στην αρχή αφήνεις κάτι δικό σου "δειγματοληπτικά", συνήθως κάτι με το οποίο νιώθεις πολύ άνετα, κι ανάλογα με την αντίδραση αποφασίζεις αν θα αφήσεις και κάτι άλλο.
Αν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, όσες φορές κι αν έχεις πληγωθεί/προδοθεί, μια χαρά μπορείς να εμπιστευτείς. Η επιφυλακτικότητα θεμιτή είναι, δε χρειάζεται να 'μαστε και ανοιχτά βιβλία. Η άλλη όψη της όμως, η καχυποψία, προσωπικά μού χτυπάει καμπανάκια.
Guest 699855
Επισκέπτης
14-11-20
15:34
Δεν υπάρχουν μυστικά!Δεν ξερω η Λένω δε μου λέει τα μυστηκα της.
Κοίτα σε γενικές γραμμές ως άνθρωπος είμαι ειλικρινής, δεν εκμεταλλεύομαι τους άλλους και αν όχι σε όλα τουλάχιστον στα σημαντικά έχω βρει τι είναι αυτό που θέλω.
Επίσης μου αρέσει πολύ οι άνθρωποι γύρω μου να είναι χαρούμενοι οπότε αισθάνομαι ικανοποίηση όταν τους ενθαρρύνω, όταν τους βοηθάω και όταν τους προσφέρω.
΄Αρα τι να σου πω, μάλλον αυτό με κάποιον τρόπο περνάει στον άλλον, με θεωρεί αξιόπιστη και μου "ανοίγεται".
Δεν μπορώ να σου το εξηγήσω καλύτερα.
14-11-20
15:57
Είναι μεγάλη έννοια , αν λέμε για μυστικά εγώ πιστεύω από αυτά που βλέπω ότι οι άλλοι δεν κρατάνε μυστικά, είναι αυτό που θα σου πουν , θα σου πω αυτό αλλά να μη το πεις σε κανέναν . Ξαφνικά ξέρω ότι η τάδε έκανε έκτρωση, ο τάδε είναι σχιζοφρενής, ο τάδε είναι παρθένος και πράγματα που θεωρώ ότι το ίδιο το άτομο δεν θα ήθελε να ξέρω γιατί είμαι μια άκυρη .
Guest 209912
Επισκέπτης
14-11-20
16:04
Άτομο το οποίο σου λέει μυστικά άλλων μπορείς με πολλή μεγάλη σιγουριά να υποθέσεις πως λέει και τα δικά σου μυστικά σε άλλους.
Guest 699855
Επισκέπτης
14-11-20
16:43
Αυτό δεν είναι απλά καμπανάκι αλλά τεράστια καμπάνα που σε προειδοποιεί ότι ποτέ μα ποτέ δεν θα πρέπει να εμπιστευτείς αυτό το άτομο!...εγώ πιστεύω από αυτά που βλέπω ότι οι άλλοι δεν κρατάνε μυστικά, είναι αυτό που θα σου πουν , θα σου πω αυτό αλλά να μη το πεις σε κανέναν .
14-11-20
17:52
Απλά έχει να κάνει και με τις σχέσεις , πιο δικά σου άτομα πχ αδερφός / σύντροφος, μπορεί να σου αναφέρουν για ζωές τρίτων επειδή ξέρουν ότι δεν θα τα πεις, αν και το βρίσκω λάθος αλλά λέμε τώρα.
Guest 254537
Επισκέπτης
14-11-20
18:06
Πάντα για άλλους μιλάμε,έτσι δε ποναμε,έτσι ξεχνάμε πού λέει το άσμα.
Εξαρτάται ΤΙ,ΠΩΣ Κ ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ,θα ειπωθεί!
Εξαρτάται ΤΙ,ΠΩΣ Κ ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ,θα ειπωθεί!
Guest 699855
Επισκέπτης
14-11-20
19:04
Απλά έχει να κάνει και με τις σχέσεις , πιο δικά σου άτομα πχ αδερφός / σύντροφος, μπορεί να σου αναφέρουν για ζωές τρίτων επειδή ξέρουν ότι δεν θα τα πεις, αν και το βρίσκω λάθος αλλά λέμε τώρα.
Μην διυλίζουμε τον κώνωπα τώρα! Μιλάμε για τις συνήθεις περιπτώσεις ανθρώπων που δεν τιμούν την εμπιστοσύνη του άλλου και έρχονται σε σένα και ποιος ξέρει σε πόσους άλλους και σου τα λένε χαρτί και καλαμάρι χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.Εξαρτάται ΤΙ,ΠΩΣ Κ ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ,θα ειπωθεί!
Ας μην πιάσουμε τις εξαιρέσεις επειδή ακόμα και σε μένα που είμαι τάφος, αν μου πει κάποιος ότι έχει πάρει απόφαση ν΄αυτοκτονήσει, θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να το αποτρέψω και αν δω ότι δεν τα καταφέρνω μόνη μου, θα ζητήσω βοήθεια και αλλού. Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει ιεράρχηση αξιών.
Guest 209912
Επισκέπτης
14-11-20
19:58
Μην διυλίζουμε τον κώνωπα τώρα! Μιλάμε για τις συνήθεις περιπτώσεις ανθρώπων που δεν τιμούν την εμπιστοσύνη του άλλου και έρχονται σε σένα και ποιος ξέρει σε πόσους άλλους και σου τα λένε χαρτί και καλαμάρι χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.
Ας μην πιάσουμε τις εξαιρέσεις επειδή ακόμα και σε μένα που είμαι τάφος, αν μου πει κάποιος ότι έχει πάρει απόφαση ν΄αυτοκτονήσει, θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να το αποτρέψω και αν δω ότι δεν τα καταφέρνω μόνη μου, θα ζητήσω βοήθεια και αλλού. Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει ιεράρχηση αξιών.
Συμπέρασμα. Αν θες να πεθάνεις μην το πεις στη Λένω γιατί ούτε να πεθάνεις με ησυχία δεν πρόκειται να σε αφήσει.
Guest 875331
Επισκέπτης
15-11-20
02:27
Κοίταξε όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα που μας κάνουν να εμπιστευόμαστε ή όχι κάποιον και ποτέ δεν είναι απολύτως μηχανικά. Ο απλοϊκός άνθρωπος εμπιστεύεται αυτόν που θα του φέρει τενεκέ λάδι, ο αστός αυτόν που εκπέμπει επαγγελματισμό κλπ σε καλό σόου με δικηγόρους όπως το suits δείχνει τους επαγγελματίες που είναι πιο πετυχημένοι να συμπεριφέρονται διαφορετικά για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των γύρω τους...Ποτέ μου δεν κατάλαβα πώς "κερδίζεις την εμπιστοσύνη" κάποιου. Ένας άνθρωπος ή είναι άξιος εμπιστοσύνης ή δεν είναι, δεν καταβαίνω πώς επιτηδεύεται αυτό το παρουσιαστικό.
teacher_40
Νεοφερμένος
Η teacher_40 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και επαγγέλλεται Ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει γράψει 96 μηνύματα.
16-11-24
12:49
Εμπιστεύομαι πολύ εύκολα. Γενικά μάλλον είμαι καλοπροαίρετη και εμπιστεύομαι εύκολα τους άλλους. Όταν όμως προδοθεί η εμπιστοσύνη μου αυτή δεν επανέρχεται
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 60 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.