Επαναφορά σχολικής ποδιάς;

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 4,812 μηνύματα.
και μερικοί έρχονταν το καλοκαίρι με σαγιονάρες να δώσουν εξετάσεις.
ποοο τι μου θυμισες. Α και β λυκειου στις εξετασεις σκαγαμε με σαγιοναρα , μαγιο και με τσαντα με ρακετες για να φυγουμε κατευθειαν για παραλια.

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 3,850 μηνύματα.
Υπάρχει κάτι στο οποίο συμφωνήσαμε και οι τρεις μας (εγώ, εσύ και ο Βάλντερ). Στο ότι είμαστε μεν πάντα υπέρ του συλλογικού αλλά χωρίς αυτό να εκμηδενίζει την προσωπικότητα δε. Αυτή είναι και η διαφορά μας με το πως ορίζει ο μαρξισμός το εμείς. Πολλοί άνθρωποι (και ειδικά οι έφηβοι) επιλέγουν να εκφραστούν μέσω του ντυσίματος τους. Εγώ ακόμα το κάνω κιόλας. Είναι καλλιέργεια της προσωπικότητας.
Πόσο επιφανειακό το να νομίζεις ότι η προσωπικότητα καλλιεργείται με τον τρόπο ντυσίματος... γενικά πόσο επιφανειακοί είστε ρε φίλε, από τη μία «δεν έχει σημασία πώς ντύνεσαι, αλλά ο χαρακτήρας σου» και από την άλλη «ο τρόπος που ντύνεσαι διαμορφώνει την προσωπικότητά σου.»
Μπλέκεις πολύ τα πράγματα. Το να είσαι χριστιανός, συντηρητικός και να ζεις μια παραδοσιακή ζωή είναι κάτι που το σέβομαι δεόντως. Αυτό που δεν σέβομαι και εκεί χρησιμοποιώ τους όρους boomers και κυρπαντελήδες είναι όταν στο μυαλό σου (γενικό σου) έχεις κάποια κοινωνικά πρότυπα που όποιος παρεκκλίνει από αυτά είναι ο αποτυχημένος, το ρεμάλι, αυτός που δεν θα ήθελες η κόρη σου να βγει μαζί του ή ο γιος σου να κάνει παρέα. Τα γνωστά θέλω της κοινωνίας, να είσαι ο σωστός και τίμιος νοικοκυραίος που δεν δίνει δικαιώματα και κοιτάει τη δουλειά του και αν δεν είσαι αυτό απέτυχες. Κάποια άτομα επιλέξαμε συνειδητά μια διαφορετική ζωή, πιο περιθωριακή θες να το πεις, πιο μάχιμη θες να το πεις, πάρτο όπως θες (πιο προσεκτική/εναλλακτική θα την έλεγα εγώ). Έχω στη συνείδηση μου να θέλω να παλέψω/μπλέξω για τις ιδέες μου και για αυτά που πιστεύω σε αυτή τη ζωή και όπου με βγάλει. Αυτό για τη κοινωνία έξω είναι προβληματικό. Δεν είμαι το καλό παιδί και άξιο παλληκάρι που χαίρονται να το βλέπουν οι Κυρίες έξω. Εκεί μπαίνουν οι λέξεις αυτές που ανέφερες για εμένα. Το να θες να ζεις μία ήσυχη ζωή είναι σεβαστό, το να θες και οι υπόλοιποι να ζουν το ίδιο δεν είναι και είναι κυρπαντελισμός.
Υπάρχει κάτι που σου έχω ξαναπεί. Δεν με ενδιαφέρει τόσο για εσένα ατομικά, η αλήθεια είναι ότι δεν θα με απασχολούσε καθόλου αν δεν είχες κάπως συγγενικές με εμένα απόψεις. Εσένα, στην ιδανική κοινωνία που οραματίζεσαι, μπορεί να μην σε χαλάει καθόλου να πηγαίνει ο Κωστάκης στο σχολείο με τη φουστίτσα του και η Μαρία με το μαγιό ξέρω 'γω... Μπορεί να θέλεις να παίρνουν αποβολές όσοι κάνουν μισντζέντερινγκ και φατσέιμινγκ. Όπως βλέπεις δε, η γουόκ «κατάθεση ψυχής» σου εκτιμήθηκε δεόντως από το αντίστοιχο κοινό. Μην χαίρεσαι, όμως, ποτέ δεν θα γίνουν εθνικιστές. Ίσα ίσα να μην σε αποκαλούν ομοφοβικό, τσουλοφοβικό, τρανσφοβικό κ.λπ...

Υ.Γ.: Οι αγώνες σου σεβαστοί, όπως και το μαχητικό σου πνεύμα, αλλά όχι το περιεχόμενό τους, απαραίτητα. Υπάρχουν κι αυτοί που αγωνίζονται για να μπορεί κάθε γυναίκα να κάνει μία φορά το χρόνο έκτρωση, να φύγουν οι αρσενικές και θηλυκές αντωνυμίες από τη γλώσσα, να τιμωρείται το να μην δέχεται κάποιος ότι ένας άντρας με περούκα είναι γυναίκα κ.λπ. Ε, δεν απέχεις και πολύ από αυτά.

A, και επίσης όπως σου είπα, αυτοί που πραγματικά δεν νοιάζονται για τη γνώμη του κόσμου είναι οι πραγματικοί Χριστιανοί και όχι αυτοί που ντύνονται σαν κλόουν και αντιμετωπίζουν τη χλεύη του Κυρ Παντελή. Γιατί οι Χριστιανοί μένουν ενάντια στον σύγχρονο κόσμο με τις απόψεις τους και λοιδορούνται και δεν τους νοιάζει ακόμα και αν μείνουν το τελευταίο άτομο στον κόσμο που τα βλέπει έτσι. Εσάς, οι απόψεις σας είναι οι συστημικές, αυτές του αφηγήματος ή κοντινές σε αυτές.

Τελευταία επεξεργασία:

rafaela11

Διάσημο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,571 μηνύματα.
Πόσο επιφανειακό το να νομίζεις ότι η προσωπικότητα καλλιεργείται με τον τρόπο ντυσίματος... γενικά πόσο επιφανειακοί είστε ρε φίλε, από τη μία «δεν έχει σημασία πώς ντύνεσαι, αλλά ο χαρακτήρας σου» και από την άλλη «ο τρόπος που ντύνεσαι διαμορφώνει την προσωπικότητά σου.»
Είναι κομμάτι του χαρακτήρα, είναι οι επιλογές μας στη τελική

Στην εφηβεία ειδικά ξεσπάς εκεί, δεν λέμε ότι από εκεί κρίνεσαι σαν άνθρωπος αποκλειστικά ,αλλά είναι στοιχείο προσωπικότητας

όπως το με ποιους φίλους είσαι, πόσα πράγματα σου αρέσει να τρως, τι μουσική σαρεσει να ακους… όλα είναι κομμάτι μας

Επιφανειακός είσαι όταν βλέπεις το ντύσιμο και βγάζεις ένα συμπέρασμα, ή όταν ακούς ένα πράγμα από κάποιον αποκλειστικά και βγάζεις κάποιο συμπέρασμα, χωρίς να ξες καλά τον άλλον

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 32,572 μηνύματα.

Στην εφηβεία ειδικά ξεσπάς εκεί, δεν λέμε ότι από εκεί κρίνεσαι σαν άνθρωπος αποκλειστικά ,αλλά είναι στοιχείο προσωπικότητας

όπως το με ποιους φίλους είσαι, πόσα πράγματα σου αρέσει να τρως, τι μουσική σαρεσει να ακους… όλα είναι κομμάτι μας

Επιφανειακός είσαι όταν βλέπεις το ντύσιμο και βγάζεις ένα συμπέρασμα, ή όταν ακούς ένα πράγμα από κάποιον αποκλειστικά και βγάζεις κάποιο συμπέρασμα, χωρίς να ξες καλά τον άλλον

Καταλαβαίνω τι λες, ούτε εγώ είμαι υπέρ της επαναφοράς τησ σχολικής στολής. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει ένα όριο στο πως πάμε ντυμένοι στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο και στην δουλειά μας. Η άλλη μπορεί να εκφράζεται με το να πετάει το στήθος και την κοιλιά έξω, δεν σημαίνει όμως ότι μια τέτοια εμφάνιση πρέπει να επιτρέπεται στο σχολείο και στον χώρο εργασίας μας. Κάπου να υπάρχει ένα όριο καθώς δεν είμαστε μόνοι μας στον κόσμο αυτό.

Αν κάποια κοπέλα θέλει να ντυθεί πιο προκλητικά ας το κάνει έξω από το σχολείο. Όπως αντίστοιχα αν ένα αγόρι θέλει να φοράει παντόφλες και να βγάζει την μπλούζα του την ώρα της γυμναστικής ας το κάνει στην παραλία ή σε κάποιο γυμναστήριο.

Τελευταία επεξεργασία:

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 8,585 μηνύματα.

εν μέρει συμφωνώ, ομως ο τίτλος του "μαθητή" δεν είναι κατι τυχαίο, προσδιορίζει την ταυτότητα του παιδιού. Όπως δε θα πήγαινε, καλη ώρα, μια νοσηλεύτρια με τζιν και τοπακι στη δουλεία (υπάρχουν εναλλακτικές στις οποίες μπορείς να προσθέσεις που σε εκφράζουν, π.χ. κονκάρδες, διάφορα χρώματα, patches κλπ.), γιατί να έρχεται ενας μαθητής έτσι;

Γιατι να είναι επιτρεπτό και όχι κατακριτέο να έρχεται μαθητής με σαγιονάρα και μαγιό και με ελάχιστα ρούχα, και να έρχεται μαθήτρια με μινι σορτς και τοπακι που ίσα που πέφτει η ρόγα;

Όσο για το τελευταίο, και πάλι εξαρτάται.

Όταν βλέπεις κοπέλες 14χρονες τίγκα στο μέικαπ, με ξώβυζο και ξώκωλο, πολλες φορές με άικος και νύχια στιλέτο, και 14χρονα αγόρια με μπόμπα, εμποριο αρμανι μπλούζα και ναικ τν παπούτσια, μεταξύ μας, μόνο απο αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίζεις το ποιόν του ανθρώπου.
To πρώτο πράγμα που κοιτάς σε εναν άλλον άνθρωπο είναι η εμφάνιση, και όλα τα άλλα μετά.

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 3,850 μηνύματα.
εν μέρει συμφωνώ, ομως ο τίτλος του "μαθητή" δεν είναι κατι τυχαίο, προσδιορίζει την ταυτότητα του παιδιού. Όπως δε θα πήγαινε, καλη ώρα, μια νοσηλεύτρια με τζιν και τοπακι στη δουλεία (υπάρχουν εναλλακτικές στις οποίες μπορείς να προσθέσεις που σε εκφράζουν, π.χ. κονκάρδες, διάφορα χρώματα, patches κλπ.), γιατί να έρχεται ενας μαθητής έτσι;

Γιατι να είναι επιτρεπτό και όχι κατακριτέο να έρχεται μαθητής με σαγιονάρα και μαγιό και με ελάχιστα ρούχα, και να έρχεται μαθήτρια με μινι σορτς και τοπακι που ίσα που πέφτει η ρόγα;

Όσο για το τελευταίο, και πάλι εξαρτάται.

Όταν βλέπεις κοπέλες 14χρονες τίγκα στο μέικαπ, με ξώβυζο και ξώκωλο, πολλες φορές με άικος και νύχια στιλέτο, και 14χρονα αγόρια με μπόμπα, εμποριο αρμανι μπλούζα και ναικ τν παπούτσια, μεταξύ μας, μόνο απο αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίζεις το ποιόν του ανθρώπου.
To πρώτο πράγμα που κοιτάς σε εναν άλλον άνθρωπο είναι η εμφάνιση, και όλα τα άλλα μετά.
Πέρα από όλα αυτά, το παιδί δεν μπορεί να ντύνεται όπως θέλει έξω; Τι το βρήκαμε το σχολείο, χώρο αυτοέκφρασης; Δηλαδή κάπου έλεος πια, γι' αυτό καταλήξαμε να ντύνονται κάποια παιδιά λύκοι ξέρω ' γω και να αυτοπροσδιορίζονται έτσι. Και οι καθηγητές να αποδέχονται την παράνοια!

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,239 μηνύματα.
Σε αρκετές χώρες υπάρχει ακόμα σχολική στολή. Πριν από εμάς την κατάργησε η Γαλλία (1968) και τώρα κάποιος (ακροδεξιός) δήμαρχος* θέλει να την επαναφέρει. Στην (συντηρητική) Κύπρο έγιναν πρόσφατα διαδηλώσεις μαθητών για την κατάργησή της καθώς είναι πολύ ζεστή. Στην Αγγλία σε ένδειξη διαμαρτυρίας πήγαν τα αγόρια στο σχολείο όπως φαίνεται στην εικόνα.

1728473517123.png

* Δεν ξέρω το όνομα και το ΑΜΚΑ του Δημάρχου, πάντως η πόλη του λέγεται Προβέν.

Τελευταία επεξεργασία:

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 8,585 μηνύματα.

rafaela11

Διάσημο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,571 μηνύματα.
Καταλαβαίνω τι λες, ούτε εγώ είμαι υπέρ της επαναφοράς τησ σχολικής στολής. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει ένα όριο στο πως πάμε ντυμένοι στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο και στην δουλειά μας. Η άλλη μπορεί να εκφράζεται με το να πετάει το στήθος και την κοιλιά έξω, δεν σημαίνει όμως ότι μια τέτοια εμφάνιση πρέπει να επιτρέπεται στο σχολείο και στον χώρο εργασίας μας. Κάπου να υπάρχει ένα όριο καθώς δεν είμαστε μόνοι μας στον κόσμο αυτό.

Αν κάποια κοπέλα θέλει να ντυθεί πιο προκλητικά ας το κάνει έξω από το σχολείο. Όπως αντίστοιχα αν ένα αγόρι θέλει να φοράει παντόφλες και να βγάζει την μπλούζα του την ώρα της γυμναστικής ας το κάνει στην παραλία ή σε κάποιο γυμναστήριο.
Αχ παιδιά αυτές οι ανάγκες είναι ξεσπάσματα από άλλα προβλήματα, δεν θα το λύσει κανένας κανόνας στο σχολείο, όπως δεν έλυσε κανένας κανόνας την απαγόρευση στα κινητά στα σχολεία και το καπνισμα

Όλα ξεκινάνε από το σπίτι και από τη μόλυνση που τρώει ο εγκέφαλος στα σοσιαλ

για αυτό έχει ξεφύγει πια

Και εννοείται πως οι παραβατικοί υπάρχουν από τότε που υπάρχουμε σαν είδος, δεν θα σταματήσει ποτέ αυτο

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 32,572 μηνύματα.
Αχ παιδιά αυτές οι ανάγκες είναι ξεσπάσματα από άλλα προβλήματα, δεν θα το λύσει κανένας κανόνας στο σχολείο, όπως δεν έλυσε κανένας κανόνας την απογοήτευση τα κινητά στα σχολεία και το καπνισμα

Και εννοείται πως οι παραβατικοί υπάρχουν από τότε που υπάρχουμε σαν είδος, δεν θα σταματήσει ποτέ αυτο

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να υπάρχουν κανόνες στο σχολείο, καθώς αν δεν υπάρχουν θα δεις την άλλην να σκάει μόνο με ένα σορτσάκι χωρίς να φοράει τίποτα απο πάνω. Αν έχει προβλήματα ο άλλος δεν είμαι υποχρεωμένος εγώ να τον βλέπω να έρχεται έτσι ντυμένος στο πανεπιστήμιο και στον χώρο εργασίας, βασικά στην εργασία δεν γίνεται καθώς υπάρχουν κανόνες ευτυχώς.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αχ παιδιά αυτές οι ανάγκες είναι ξεσπάσματα από άλλα προβλήματα, δεν θα το λύσει κανένας κανόνας στο σχολείο, όπως δεν έλυσε κανένας κανόνας την απαγόρευση στα κινητά στα σχολεία και το καπνισμα

Συμφωνώ γενικά με αυτά που λες όμως δεν έχει να κάνει με τους κανόνες, κανόνες πρέπει να υπάρχουν παντού καθώς αν δεν υπάρχουν η κοινωνία θα γίνει ένα απέραντο χάος όπου ο καθένας κάνει οτι του καπνίσει.

rafaela11

Διάσημο μέλος

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να υπάρχουν κανόνες στο σχολείο, καθώς αν δεν υπάρχουν θα δεις την άλλην να σκάει μόνο με ένα σορτσάκι χωρίς να φοράει τίποτα απο πάνω. Αν έχει προβλήματα ο άλλος δεν είμαι υποχρεωμένος εγώ να τον βλέπω να έρχεται έτσι ντυμένος στο πανεπιστήμιο και στον χώρο εργασίας, βασικά στην εργασία δεν γίνεται καθώς υπάρχουν κανόνες ευτυχώς.

Συμφωνώ γενικά με αυτά που λες όμως δεν έχει να κάνει με τους κανόνες, κανόνες πρέπει να υπάρχουν παντού καθώς αν δεν υπάρχουν η κοινωνία θα γίνει ένα απέραντο χάος όπου ο καθένας κάνει οτι του καπνίσει.
Ναι δεν θα το λύσει το σχολείο όμως το πως ντύνονται, αυτό λέω

αυτό θα το λύσει ο γονιός που πλέον είναι διακοσμητικός

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,239 μηνύματα.
Στην Ελλάδα έγινε μια προσπάθεια επαναφοράς της μαθητικής στολής το 1991. Ο τότε υπουργός παιδείας (και θρησκευμάτων βεβαίως - βεβαίως) Β. Κοντογιαννόπουλος (κυβέρνηση Κων/νου Μητσοτάκη) κατέθεσε ένα νομοσχέδιο για τα σχολεία που θεωρήθηκε εντελώς οπισθοδρομικό το οποίο μεταξύ άλλων ήθελε επαναφορά της ποδιάς. Οι αντιδράσεις ήταν πολύ έντονες σε όλη την Ελλάδα με διαδηλώσεις και καταλήψεις. Στην Πάτρα ο πρόεδρος της τοπικής ΟΝΝΕΔ Γ. Καλαμπόκας δολοφόνησε (με λοστό) τον καθηγητή Ν. Τεμπονέρα και καταδικάστηκε (πρωτόδικα) σε ισόβια. Ο υπουργός Κοντογιαννόπουλος (φυσικά) παραιτήθηκε, αλλά αργότερα προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ.

1728475100792.png

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 4,812 μηνύματα.
Εσένα, στην ιδανική κοινωνία που οραματίζεσαι, μπορεί να μην σε χαλάει καθόλου να πηγαίνει ο Κωστάκης στο σχολείο με τη φουστίτσα του και η Μαρία με το μαγιό ξέρω 'γω
Βρε λιακο εχεις δει πουθενα να γινονται αυτα που λες? Μονο λιγα περιστατικα στην αμερικη που προβαλλονται συστημικα για να γινεται σουσουρο σε τβ και σοσιαλ μιντια. Χειροτερος και απο τα woke προβατα εχεις καταντησει.Καθε μηνυμα σου ειναι για τραβελια,ομοφυλοφιλους και ατζεντες.Δεν ειναι ρε συ τα πραγματα τοσο τραγικα οσο τα βλεπεις στο ιντερνετ.

Παντως εμενα στα παπαρια μου αμα το 15χρονο μαρακι κυκλοφορει με τα βυζια εξω. Δεν θυμαμαι να με χαλαγε σαν μαθητης, ισα ισα επαιρνα ματι. Το προβλημα οπως ειπε και η ραφαελα ειναι στην οικογενεια της που της επιτρεπει να κυκλοφορει ετσι, ειναι πολυ βαθυ και μια στολη δεν νομιζω να το λυσει .

Τελευταία επεξεργασία:

Dias

Επιφανές μέλος

Μαθητής στη Βούλα πήγε στο σχολείο πάνω σε... άλογα για να μαζέψει ψήφους για το 15μελές! Το βίντεο-«μαγεία» στο TikTok

Μαθητής στη Βούλα πήγε στο σχολείο πάνω σε... άλογα για να μαζέψει ψήφους για το 15μελές! Το βίντεο-«μαγεία» στο TikTok | Έθνος (ethnos.gr)

Ο νεαρός από το 2ο Λύκειο Βούλας εμφανίστηκε στο σχολείο σε άμαξα με δύο άλογα, φορώντας μάλιστα κουστούμι και γραβάτα!

1728478015445.png

nearos

Επιφανές μέλος

Μαθητής στη Βούλα πήγε στο σχολείο πάνω σε... άλογα για να μαζέψει ψήφους για το 15μελές! Το βίντεο-«μαγεία» στο TikTok

Μαθητής στη Βούλα πήγε στο σχολείο πάνω σε... άλογα για να μαζέψει ψήφους για το 15μελές! Το βίντεο-«μαγεία» στο TikTok | Έθνος (ethnos.gr)

Ο νεαρός από το 2ο Λύκειο Βούλας εμφανίστηκε στο σχολείο σε άμαξα με δύο άλογα, φορώντας μάλιστα κουστούμι και γραβάτα!

1728478167641.png

ilias90

Διάσημο μέλος

Βρε λιακο εχεις δει πουθενα να γινονται αυτα που λες? Μονο λιγα περιστατικα στην αμερικη που προβαλλονται συστημικα για να γινεται σουσουρο σε τβ και σοσιαλ μιντια. Χειροτερος και απο τα woke προβατα εχεις καταντησει.Καθε μηνυμα σου ειναι για τραβελια,ομοφυλοφιλους και ατζεντες.Δεν ειναι ρε συ τα πραγματα τοσο τραγικα οσο τα βλεπεις στο ιντερνετ.
Κάποια τραβηγμένα που αναφέρω, ναι, είναι λίγα, παρόλα αυτά θεωρώ ότι προωθούνται όχι μόνο για να γίνεται σούσουρο, αλλά και κανονικότητα κάποια στιγμή στο μέλλον. Για παράδειγμα πριν είκοσι χρόνια στη Θεσσαλονίκη δεν έβλεπες άντρα ντυμένο γυναίκα (πλην μίας συγκεκριμένης περιοχής), ενώ τώρα δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο.

*περισσότερο για λάθρο γράφω ;)

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Για παράδειγμα πριν είκοσι χρόνια στη Θεσσαλονίκη δεν έβλεπες άντρα ντυμένο γυναίκα
Δεν ξερω τι να σου πω, εγω αθηνα και γιαννενα εχω δει ελαχιστες τετοιες περιπτωσεις(εξαιρουνται προφανως πιατσες με βελια οπως η συγγρου).

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 31,448 μηνύματα.
Ειδικά ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων, δεν είναι απλά αναρμόδιοι, αλλά αν ανακατευτούν θα είναι και παράνομοι.

Οριστε; Οι διδασκοντες και ο διευθυντης ειναι αρμοδιοι..ΟΧΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ..ΤΙ ΛΕΣ;Καμια δουλεια δενε χουν οι γονεις να ενε να φορανε στολες τα παιδια σε ενα σχολειο.
Εσυ αυτο που λες καταλαβες οτι λεω; Για ξαναδεστο.
ΕΙΠΑ...ο διευθυντης και ο συλλογος διδασκοντων εχοιυν τηνα ρμοδιοτητα να αποφασισουν κατι τετοιο και οχι οι γονεις..να τους πουν ενα...ευχαριστουμε...γεια σας τωρα

Dias

Επιφανές μέλος

Οριστε; Οι διδασκοντες και ο διευθυντης ειναι αρμοδιοι..ΟΧΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ..ΤΙ ΛΕΣ;Καμια δουλεια δενε χουν οι γονεις να ενε να φορανε στολες τα παιδια σε ενα σχολειο.
Εσυ αυτο που λες καταλαβες οτι λεω; Για ξαναδεστο.
ΕΙΠΑ...ο διευθυντης και ο συλλογος διδασκοντων εχοιυν τηνα ρμοδιοτητα να αποφασισουν κατι τετοιο και οχι οι γονεις..να τους πουν ενα...ευχαριστουμε...γεια σας τωρα
1) Ενώ στην ουσία λέμε το ίδιο, τα κατάφερες (πάλι) να διαφωνήσεις. Εκείνο που είπα ήταν ότι ο διευθυντής και ο σύλλογος θα ήταν παράνομοι αν συμφωνούσαν με την πρόταση και την προωθούσαν. Δεν έχουν το δικαίωμα για τέτοια απόφαση και προφανώς στους γονείς θα πουν "άντε γεια".
2) Η πρόεδρος των γονέων ισχυρίζεται ότι οι δάσκαλοι συμφωνούν με την πρότασή, όμως η υποδιευθύντρια την διαψεύδει και την αδειάζει εντελώς:
ΕΔΩ
3) Η πρόεδρος των γονέων μιλά για βιοτεχνία που θα φτιάξει φτηνά τις στολές. Αυτό κάτι μυρίζει ή μου φαίνεται;
4) Το υπουργείο το παίζει Πόντιος Πιλάτος: "Δεν είναι υποχρεωτικό, δεν ανακατευόμαστε".
5) Πάντως, υπάρχουν και άλλα κρούσματα του "εμπρός προς τα πίσω". Πάλι κάποιοι σύλλογοι γονέων ζητάνε καθημερινή έπαρση και υποστολή σημαίας στα σχολεία με ανάκρουση εθνικού ύμνου.

1728485530567.png

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13,041 μηνύματα.
Οι ποδιές δεν έπρεπε να καταργηθούν κυρίως για λόγους ασφαλείας. Αφού καταργήθηκαν το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.