Θα διαλέγατε άλλους γονείς;

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.
Καλά μη το λες, εγω εχω νορμαλ σχεσεις με τους γονεις μου κι όταν ειχα προβλημα με το γατο δε σηκωσαν ενα δάχτυλο να με βοηθησουν, σε αντιθεση με τους φίλους μου. Γιατί έλα μωρέ γάτος ειναι.
Αν πάθεις κάποιο ατύχημα και χρειαστείς αποκατάσταση, φυσιοθεραπευτές, τρέξιμο και χρήμα οι φίλοι θα τρέξουν ή οι γονείς; Θα παρατήσουν οι φίλοι την ζωή τους για σένα; Στη δικιά σου περίπτωση απλώς δεν καταλαβαίνουν την αξία της ζωής του γάτου.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.128 μηνύματα.
Αν πάθεις κάποιο ατύχημα και χρειαστείς αποκατάσταση, φυσιοθεραπευτές, τρέξιμο και χρήμα οι φίλοι θα τρέξουν ή οι γονείς; Θα παρατήσουν οι φίλοι την ζωή τους για σένα; Στη δικιά σου περίπτωση απλώς δεν καταλαβαίνουν την αξία της ζωής του γάτου.
Σαφέστατα. Δεν παυει ομως να μου προκαλεί στενοχωρια εστω και αυτη η μια περιπτωση μη αναγνωρισης, είναι σα να μην εχει σημασια τι αισθανομαι εγω σημαντικό, παρά μόνο αν συμπίπτουν οι αντιλήψεις μας περι σημαντικότητας που τότε έρχεται μονο η βοήθεια. Κοινως υπο συνθήκη καλοσύνες.

Και θα ήμουν αχάριστος έστω και σε μια περίπτωση μονάχα όπως αυτή να μην αναγνωρίσω τα δέοντα εις έκαστον.

Κάτι λέει κι αυτό ξέρεις. Η ζωή δεν ειναι μονο τα μεγάλα και εκει που συμφωνούμε, αλλά κυρίως η αγάπη δείχνεται ακόμα κι αν διαφωνούμε.

Να, εγω αισθάνθηκα ματαίωση το καλοκαιρι με το γατο και δεν το ξέχασα ποτέ, ποιος θα μου το βγαλει αυτο το βίωμα και τη μνήμη απο το μυαλό; Γιατί πρέπει να με κάνει ο καθένας να εισπράξω τέτοια συναισθήματα; Σε ποιόν το χρωστάω;

Με συγχωρείς αλλά μπορει να μην ξεχνάω τι έχουν κανει για μένα, αλλά τα μετράω ΚΑΙ αυτά.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.947 μηνύματα.
40 μέρες τώρα, από τότε που έγραψα το ποστ, δεν τους μιλάω και έχω τα τυπικά. Έχω φύγει και από το σπίτι και πηγαίνω μόνο για να δω την σκυλίτσα μου...

Τους έχει τσούξει πάρα πολύ και ζητήθηκαν πολλές συγγνώμες, αλλά το καραβάκι δεν γυρίζει πίσω. Η ψυχική μου υγεία καλυτέρευσε υπερβολικά πολύ και αν δεν ήταν και το πρόβλημα του σκύλου μου θα ήμουν στα καλύτερα μου.

Τελικά όπως είπε και ο William Gibson: Πριν διαγνώσεις στον εαυτό σου με κατάθλιψη, σιγουρέψου ότι δεν περιτριγυρίζεσαι από μαλάκες! Και ισχύει φουλ❤️

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.031 μηνύματα.
1733000369922.png

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.947 μηνύματα.
40 μέρες τώρα, από τότε που έγραψα το ποστ, δεν τους μιλάω και έχω τα τυπικά. Έχω φύγει και από το σπίτι και πηγαίνω μόνο για να δω την σκυλίτσα μου...

Τους έχει τσούξει πάρα πολύ και ζητήθηκαν πολλές συγγνώμες, αλλά το καραβάκι δεν γυρίζει πίσω. Η ψυχική μου υγεία καλυτέρευσε υπερβολικά πολύ και αν δεν ήταν και το πρόβλημα του σκύλου μου θα ήμουν στα καλύτερα μου.

Τελικά όπως είπε και ο William Gibson: Πριν διαγνώσεις στον εαυτό σου με κατάθλιψη, σιγουρέψου ότι δεν περιτριγυρίζεσαι από μαλάκες! Και ισχύει φουλ❤️
+ Και το σκυλάκι, αν όλα πάνε καλά μετά το χειρουργείο θα έρθει σε εμένα.. οπότε δεν θα με δένει τίποτα μαζί τους μετά.

Έγινα όπως με ανάγκασαν να γίνω και δεν το μετανιώνω, γιατί επιτέλους νιώθω ο εαυτός μου🤍 Υποχώρησαν τα νεύρα και η κατάθλιψη που ένιωθα και σιγά σιγά ξανά βρίσκω αυτό που πραγματικά είμαι..

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Πραγματικά χαίρομαι για σενα έρι, μακάρι να περνάς τέλεια και να ζείς ήρεμη

Eclipse

Διάσημο μέλος

Η Έκλειψις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.262 μηνύματα.

Ελπίζω να είσαι πραγματικά ήρεμη Ερι!!

Friday_k

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 387 μηνύματα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.408 μηνύματα.

ποσα παιδια αναζητουν αυτες τις λεξεις απο τους γονεις...:(
Να μη φτάσουμε όμως και στον αντίποδα όλου αυτού, γιατί νομίζω οτι πλέον στους νέους γονείς έχουμε πάει στο άλλο άκρο, να θεωρούν οτι τα παιδάκια τους είναι το θαύμα της γης, οι ήρωες και οι πριγκήπισσες, που δεν πρέπει κανείς να τους πάει κόντρα, που όλα τα κάνουν σωστά, που δεν έχουν υποχρεώσεις παρά μόνο ευθύνες. Νομίζω, και είναι η αίσθηση που έχω, οτι την τελευταία 15ετία, τα παιδιά γίνονται πολύ κακομαθημένα και δεν έχουν σωστή ανατροφή. Μιλάω για μικρά παιδάκια κι όχι για εφήβους. Ίσως κάνω λάθος.

Friday_k

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 387 μηνύματα.
Να μη φτάσουμε όμως και στον αντίποδα όλου αυτού, γιατί νομίζω οτι πλέον στους νέους γονείς έχουμε πάει στο άλλο άκρο, να θεωρούν οτι τα παιδάκια τους είναι το θαύμα της γης, οι ήρωες και οι πριγκήπισσες, που δεν πρέπει κανείς να τους πάει κόντρα, που όλα τα κάνουν σωστά, που δεν έχουν υποχρεώσεις παρά μόνο ευθύνες. Νομίζω, και είναι η αίσθηση που έχω, οτι την τελευταία 15ετία, τα παιδιά γίνονται πολύ κακομαθημένα και δεν έχουν σωστή ανατροφή. Μιλάω για μικρά παιδάκια κι όχι για εφήβους. Ίσως κάνω λάθος.
νομιζω πως τα παιδια της δικια μου ηλικιας (και μεγαλυτερα), εχουν βιωσει την απορριψη απο τους γονεις, διοτι και οι γονεις ηταν μεγαλωμενοι με πολλα ψυχικα τραυματα.
τωρα, οι νεοι γονεις, λογω οτι εχουν μεγαλωσει στην κοινωνια του 2025 και πισω, γνωριζουν (θελω να πιστευω) πως ειναι να μην δινεις αξια στο παιδι σου και φανταζομαι θελουν να τα μεγαλωσουν οσο καλυτερα γινεται για να μην βιωσουν τα παιδια τους αυτα που βιωσαν οι ιδιοι.
φυσικα υπαρχουν και υπερβολικοι γονεις, οπως υπηρχαν και παντα, που δεν αφηνουν το παιδι να "αναπνευσει", ειναι αγκιστρωμενοι απο πανω, να του κανουν ολα τα χατιρια σε σημειο αηδιας και τελικα καταληγουν τα παιδια να θελουν ολο και περισσοτερα και να ειναι εγωιστες.
και νομιζω πως οντως ειναι ετσι τα σημερινα παιδια, τα περισσοτερα γιατι ευτυχως υπαρχουν και αξιοι γονεις.
οχι οτι οι αλλοι δεν ειναι αξιοι, απλα φανταζομαι για να γινει το παιδι εγωιστης και ψηλομυτης, θα ειναι και οι γονεις.

Luludaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Luludaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1.445 μηνύματα.
Είναι δύσκολο.

Γιατί περνάμε μεταβατική κοινωνική φάση.. ο κόσμος επιλέγει να είναι μόνος να μην κάνει παιδιά και πααααρα πολλά άτομα ευτυχώς κάνουν θεραπεία για να αντικαταστήσουν κακές συνήθειες με καλές.. και κακά μοτίβα με καλύτερα.

Μπορούσαν και καλύτερα οι γονείς μας.

Αυτό θα πω.

Δεν δέχομαι την δικαιολογία-δεν ήξερα..

Τι δεν ήξερες μάνα μου..? Και αν δεν ξέρεις...ρώτα.. κοίτα τι κάνει η γειτόνισσα στα παιδάκια της... που είναι Χαρούμενα..

Απλώς δεν ήμασταν προτεραιότητα για τις παλιότερες γενιές.

Βόλευε κι όλας..

2ρη γενιά μετά από πολέμους.. φτώχεια.. ξαφνικά χρήματα.. αλλαγή τροπου επιβίωσης.. οκ καταλαβαίνω. Πολλές αλλαγές.

Αλλά.

Όλα είναι επιλογή.. και την καλοσύνη την έχουμε έμφυτη μέσα μας.

Όλα τα άλλα ειναι μάλλον βόλεμα όταν μιλάμε για γονείς και παιδιά..

Εσάς σας αφηνανε 7 χρονων μόνα για να βγούνε πχ στα μπουζούκια τότε?

Δεν είχε γίνει πολλές φορές.. αλλα τις μισές μου το λέγανε.. και φοβόμουν με τις ώρες παγωμένη στο κρεβάτι μέχρι να έρθουν..
Και τις υπόλοιπες δεν μου το λέγανε και ξυπνούσα μες την νύχτα και έκλαιγα με τις ώρες.. απο φοβο μήπως δεν επιστρέψουν πάλι.

Το ξέρω πως κάτι τέτοια ακραία τα κάνανε τότε οι γονείς μας...

Αλλά τώρα καλούμαι να ξεμαθω πως το "άγχος.. αν θα μείνει κάποιος η θα φύγει.. ανά πάσα στιγμή.. " δεν είναι κάτι δικό.μου.. και δεν είναι αγάπη.

Οπότε θα μείνω σε αυτό.

Μπορούσαν και καλύτερα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.128 μηνύματα.
Δεν είχε γίνει πολλές φορές.. αλλα τις μισές μου το λέγανε.. και φοβόμουν με τις ώρες παγωμένη στο κρεβάτι μέχρι να έρθουν..
Και τις υπόλοιπες δεν μου το λέγανε και ξυπνούσα μες την νύχτα και έκλαιγα με τις ώρες.. απο φοβο μήπως δεν επιστρέψουν πάλι.
Οχι, δεν τα κάνανε κάτι τετοια ακραία οι γονεις μας, αλλα οι γονεις σου. Παιζει να ειναι η μονη φορά που λυπηθηκα πραγματικά με ποστ τις τελευταίες μερες. Παιδια μονα 7 χρονων για να πάνε οι γονείς στα μπουζούκια.

Ειναι εξωφρενικό.-

Luludaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Luludaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1.445 μηνύματα.
Οχι, δεν τα κάνανε κάτι τετοια ακραία οι γονεις μας, αλλα οι γονεις σου. Παιζει να ειναι η μονη φορά που λυπηθηκα πραγματικά με ποστ τις τελευταίες μερες. Παιδια μονα 7 χρονων για να πάνε οι γονείς στα μπουζούκια.

Ειναι εξωφρενικό.-
Πάρε μια αγκαλιά.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.060 μηνύματα.
Όχι

ούτε τον ανόητο τον πατέρα μου θα άλλαζα, καθώς με έκανε αυτό που είμαι

τη μαμά μου δεν θα την άλλαζα με τίποτα στον κόσμο. Τα έχω ξανά πει μη γίνομαι και γραφική

μαχήτρια ζωής και με τον καρκίνο και με το διαζύγιο και που μας μεγάλωσε κτλ κτλ

για εμένα γονείς είναι και η γιαγιά και παππούς

ο πατέρας μου το μόνο σωστό που έκανε ήταν που μας άφησε

οπότε όχι τίποτα δεν θα άλλαζα, είμαστε οι εμπειρίες μας

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.281 μηνύματα.

Εγώ θυμάμαι ότι πηγαίναμε μαζί τους και κοιμόμασταν στις καρέκλες και στα αυτοκίνητα. 7 χρονών ακραίο μου φαίνεται να σε άφηναν μόνη , χωρίς κάποιο αδερφάκι η ξαδερφάκι μεγαλύτερο , κάποια γιαγιά ή θεία ..

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.058 μηνύματα.
γιατί νομίζω οτι πλέον στους νέους γονείς έχουμε πάει στο άλλο άκρο, να θεωρούν οτι τα παιδάκια τους είναι το θαύμα της γης, οι ήρωες και οι πριγκήπισσες, που δεν πρέπει κανείς να τους πάει κόντρα, που όλα τα κάνουν σωστά, που δεν έχουν υποχρεώσεις παρά μόνο ευθύνες
Αυτοί οι γονείς δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν είναι αγάπη αλλά αναρχία. Είναι συναισθηματικά ανώριμοι τέτοιοι γονείς.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια