Κρασί vs Μπύρα

Τι προτιμάτε;
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 33)

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 4,862 μηνύματα.
Ουζακι βυσσινο οτι καλυτερο χειμωνα καλοκαιρι.Και για να απαντησω στο ερωτημα εννοειται μπυρα!!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Nascentes morimur

Διάσημο μέλος

Η Nascentes morimur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,017 μηνύματα.
κρασάκι κόκκινο όλο το χρόνο ελαφρώς παγωμένο
άλλες φόρες με κάποιο μεζεδάκι
άλλες φόρες για την απόλαυση του ουρανίσκου ταξιδεύοντας με την γεύση του και ντύνοντας τις στιγμές που θα ήθελες η που νοσταλγείς..

κάτι τέτοιες ώρες με το θερμόμετρο στα ύψη (φυσικά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες)
μπύρα παγωμένη με σαγανάκι βουτηγμένο στο λεμονι
και στο background τι άλλο..


γιατί η ζωή που ζούμε δε χορταίνει μόνο με οξυγόνο (στεκόπουλα μου) αμ πως ;)
στην υγειά μας ;):beer:
 

Joji

Επιφανές μέλος

Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 8,112 μηνύματα.
Κρασί. Κρασί. Κρααασί.
 

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3,512 μηνύματα.
η καλύτερη μπύρα που έχω πιει, ήταν μια πολύ παγωμένη άμστελ, μετά από 12ωρο καλοκαιρινής εργασίας σε λάντζα ξενοδοχείου. τότε την εκτίμησα.

κατά τα άλλα προτιμώ το κρασί.
 

BeatrixKiddo

Περιβόητο μέλος

Η Trix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,291 μηνύματα.
Και τα 2 είναι εξαιρετικές επιλογές.

Τον χειμώνα ένα ποτήρι ημίγλυκο ερυθρό οίνο και το καλοκαίρι και το καλοκαίρι μια παγωμένη μπύρα η ρετσίνα :ok:
 

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Ο Charlie Bamforth, καθηγητής επιστημών της ζυθοποιίας στο περίφημο για τα τμήματα οινολογίας Πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνια, δήλωσε ότι η μπύρα έχει περισσότερο-η-ες σελήνιο, φώσφορο, πυρίτιο, νιασίνη και φυτικές ίνες από το κρασί. Αυτός είναι ο λόγος που η θρεπτική της αξία είναι πολύ πιο συγκρίσιμη με αυτή της πραγματικής τροφής από εκείνη του κρασιού ή του λικέρ.
 

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 5,521 μηνύματα.
Μπύρες μικροζυθοποιας🍻, καθώς στην μεγάλη πλειοψηφία τους υπερέχουν σε γεύση και ποιότητα και κρασί κόκκινο για τα κρυα βράδια του χειμώνα σε στυλατο ποτηρι🍷
 

atlantida

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η atlantida αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 236 μηνύματα.
επιτέλους ένα σοβαρό δίλημμα.

θα τολμήσω να απαντήσω βαρελίσια μπύρα, αν και το κρασάκι είναι επίσης αξία.
 

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,429 μηνύματα.
Διανύω τη φάση κρασιού, χειμώνας άλλωστε τραβιέται. :hug:

Έρωτας με ένα σπανιόλικο Merlot, μπουκαλίσιο αλλά κάτω των 5 ευρώ, το βρίσκεις σε μεγάλα supermarket. Νομίζω πως τα ελληνικά κρασιά είναι κάπως υπερεκτιμημένα. Μου αρέσει τελευταία και ένα χιλιάνικο Cabernet (του "Αυτοκράτορα"), τραβιέται υπέροχα με γλυκόξινες σάλτσες και φέτα. :)

Αλλά το Merlot είναι άλλη φάση, στέκεται μόνο του. Το πίνεις υποχρεωτικά και αμετάκλητα σε κρυστάλινο κολωνάτο, τα κρασοπότηρα της ταβέρνας είναι βιασμός των αισθήσεων. :hi:

(αφιερωμένο σε όσους γιορτάζουν αύριο...)

1676290412222.png
 

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 5,521 μηνύματα.
Εγώ πάλι εδώ και καιρό διανύω φάση έρωτος με τα ροζέ... Μοσχοβολούν άνοιξη
 

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,863 μηνύματα.
Μερικές απ'τις μπύρες που δοκίμασα στην Κρακοβία και μου άρεσαν
IMG_20230320_172532.jpg

Η αγαπημένη μου μπύρα by far, είχε την απόλυτα ισορροπία του ξινού με τη γεύση μάνγκο, πολύ πολύ δροσιστική και πιστεύω εξαιρετική για καλοκαίρι. Παίζει να είναι τσέχικη και την ήπια σε ένα πολύ underground μπαράκι στην εβραϊκή συνοικία που λέγεται propaganda.
IMG_20230321_164550.jpg

Η συγκεκριμένη είναι μία τίμια lager . ΑΛΛΆ το γεγονός ότι την ήπια στο αλατορυχειο πόσα μέτρα κάτω απ'τή γη ΚΑΙ η προσεγμένη συσκευασία με το εξωτερικό του ορυχείου με κέρδισαν .
Η από κάτω αρκετά mainstream και νόστιμη μπύρα κεράσι απ'τις πιο ωραίες που έχω δοκιμάσει.
Τέλος, στο poor ya, ένα μπαράκι που σερβίρεις μόνος σού τη μπύρα δοκίμασα εξαιρετικές φρουτένιες IPA.

Τώρα σχετικά με τό θέμα, εξακολουθούν να μ αρέσουν καί τα δύο
IMG_20230321_222729.jpg
 

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Η μπύρα δεν μου αρέσει καθόλου. Καθόλου όμως. Δεν τρελαίνομαι για κρασί, εκτός από ένα: Prosecco. Γενικά με το αλκοόλ δεν τρελαίνομαι κιόλας. Αδιάφορο.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 32,799 μηνύματα.
Γενικά δεν πίνω αλκοόλ πια.

Ενίοτε ανοίγω από κρασιά κανένα Beaujolais Nouveau, κανά Pinot Noir ή από μπύρες καμια Guiness ή καμια γερμανική καπνιστή και ως εκεί.

(κατα τ άλλα όχι δεν πίνω)
 

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 3,882 μηνύματα.
Τώρα έβαλα μπύρα, αλλά είναι δύσκολο το δίλημμα.
Πίνω μεγάλες ποσότητες γενικά, δεν κοιτάω καθόλου ποιότητα ειδικά στη μπύρα. Ξανθιά, φτηνή και παγωμένη να είναι και κατεβάζω καφάσια (πολύ κατούρημα όμως).
Κρασί μου αρέσει το ξηρό και λευκό και κόκκινο. Τρέλα με ρετσίνα. Κόκκινο ξηρό αλλά μου τη σπάει που σου κάνει κόκκινη τη γλώσσα. Ημίγλυκο, γλυκό και άλλα γυναικεία κρασιά δεν τα πίνω.
Στις εκλογές, αν πιάσουμε πάνω από 7% θα τα κοπανήσω άγρια:beer::jester:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Και τα δύο! Βέβαια κατεβαίνει πιο εύκολα το μέτριο προς χαλια κρασί παρά η χάλια μπύρα που σε φουσκώνει κιόλας καί μετά άντε να κάνεις κεφάλι Με τό νεροζουμι. Τώρα, αν είστε ανάμεσα στα δύο καί θέλετε κάτι ενδιάμεσο η Εχέμυθη σάς έχει τη λύση. Αν βρείτε bro code που είναι ινδικό ποτό που φτιάχνεται από σταφύλια καί θυμίζει σαμπάνια,προσεκο και μπύρα με 15% αλκοόλ τουλάχιστον. Εξαιρετική εναλλακτική η βελγική μπύρα kastel rouge η οποία είναι κόκκινη μπύρα, σχετικά γλυκιά, 8% αλκοόλ καί θυμίζει άπειρα κόκκινο κρασί. Σερβίρεται κιόλας σε ένα ποτήρι που θυμίζει γιγας κρασοποτηρο.
Σιγά μην κάνω τέτοια έξαλλα. Θα κοπανήσω εκεί μια άλφα στο κρασί και έγινα.
 
Top