Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

κουέ και ντου που παντρευτήκατε πρόσφατα, εσείς πού κάνατε λίστα αν επιτρέπεται;
τα δώρα σας φάνηκαν χρήσιμα;
εγώ δεν έκανα λίστα... ακριβώς επειδή είχα όλο τον εξοπλισμό κι ένα σπίτι εντελώς κομπλέ σε όλα του
επειδή όμως το ήξεραν όλοι αυτό, πήρα πάρα πάρα πάρα πολλά φακελάκια και το ποσόν το αξιοποιήσαμε όπως νομίζαμε (βάλαμε κι ένα 18άρι a/c στο σαλόνι πχ)!
Ναι οκ, πήρα και αρκετά βάζα και κρύσταλλα και ασημένιες κορνίζες και εικόνες... καθώς και διάφορα άλλα δωράκια που γελάσαμε και που .... μάλλον πετάξαμε στο εξοχικό

Αλλά αυτά τα δώρα είναι πάντα στο πρόγραμμα και τα παίρνεις είτε βάλεις λίστα γάμου σε μαγαζί είτε σε τράπεζα είτε οπουδήποτε... γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που θα ντραπεί να σου καταθέσει 10 ευρώ... αλλά με τα 10 αυτά ευρώ παίρνει μια βλακεία και είναι πολυ χαρούμενος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Neraida
Επιφανές μέλος

Πιστεύω ότι μάλλον θα ενδιαφέρει τα ζευγάρια που πρόκειται να παντρευτούν. Αν ένα γνωστό σας ζευγάρι σας έδινε το προσκλητήριο και η λίστα γάμου ήταν μόνο ένας λογαριασμός τράπεζας πώς θα σας φαινόταν; Θα το θεωρούσατε έξυπνη και πρακτική ιδέα; Ή μήπως πιστεύετε ότι σε νεόνυμφους πρέπει να κάνουμε δώρο που το διαλέξαμε με τα χεράκια μας, για να μας θυμούνται κι όλας;
Παμε καλα????!

Μηπως να τους κοψω και ενα τσεκ να μην τρεχω και σε τραπεζες?!

Οχι καρντια μου, με τιποτα δε θα το εκανα....οπως παντα, καρτουλα με ευχες και χρηματακια ινσαιντ!

σιμπλ ας δατ!

prime
Πολύ δραστήριο μέλος

Σε λίγες μέρες έχω ένα γάμο, όχι πολύ κοντινοί μου, τον γαμπρό να καταλάβετε δεν τον έχω δει ποτέ, στο σπίτι δεν έχω πάει κοκ.
Λίστα γάμου, δεν έχουν, τι να τους πάρω? Το φακελάκι το θεωρώ άκομψο και δεν μ αρέσει η ιδέα να το κουβαλάω στην εκκλησία να το δώσω επιτόπου.
Ο λογαριασμός θα ήταν μια καλή πρακτική λύση.
Εξ άλλου έχουμε ήδη ξεφύγει πολύ από τα παραδοσιακά δώρα από τη στιγμή που εισήχθη το φακελάκι, ας το εκσυγχρονίσουμε και λίγο δεν είναι κακό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zanin
Διάσημο μέλος

ίσα,ίσα που είναι πολυ καλύτερα για το ζευγαρι

Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

Για να με θυμουνται...
...σαν την τσιγγούνα που δεν τους έδωσε ρευστό

το οποίο δυστυχώς θα κατέληγε πιθανότατα κρυμένο στον μπουφέ ή στο πατάρι. Μιλάω από πείρα. Δεν μπορείς δυστυχώς να έχεις σε ένα σαλόνι 6 σετ κρυστάλλινα κηροπήγια, 5 κρυστάλλινα μπωλ, και 6 καράφες (οι καράφες γιατί ακριβώς ήρθαν στη μόδα; ) και 4 βάζα. Ενώ τα λεφτά θα πιάσουν τόπο. Άσε που, ειλικρινά, δεν θυμάμαι ποιος μου έκανε ποιο δώρο.Ακομα και να μου εδιναν λογαριασμο τραπεζας ,εγω θα επαιρνα ενα δωρο που θα το διαλεγα εγω.Για να με θυμουνται...

το οποίο δυστυχώς θα κατέληγε πιθανότατα κρυμένο στον μπουφέ ή στο πατάρι. Μιλάω από πείρα. Δεν μπορείς δυστυχώς να έχεις σε ένα σαλόνι 6 σετ κρυστάλλινα κηροπήγια, 5 κρυστάλλινα μπωλ, και 6 καράφες (οι καράφες γιατί ακριβώς ήρθαν στη μόδα; ) και 4 βάζα. Ενώ τα λεφτά θα πιάσουν τόπο. Άσε που, ειλικρινά, δεν θυμάμαι ποιος μου έκανε ποιο δώρο.
Nαι εδω εχεις μεγαλο δικιο...Αλλα και παλι η ιδεα με απωθει καπως...Αλλα ισως εξαρταται και απο το καθε ζευγαρι..Για παραδειγμα εαν αυτοι που παντρευονταν ειχαν οικονομικα προβληματα και χρειαζονταν περισσοτερο χρηματα παρα δωρα,φυσικα θα εδινα,αλλα οταν καποιοι πλουσιοι ζητανε λεφτα τοτε με ενοχλει.....

...σαν την τσιγγούνα που δεν τους έδωσε ρευστό![]()
Γιατι τσιγγουνια;Μπορει το δωρο να ηταν πιο ακριβο απο τα λεφτα που θα εδινα...Και δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι την πολυτελεια,αγαπητη μου,να βαλουν ενα ποσο στην τραπεζα σαν δωρο...
prime
Πολύ δραστήριο μέλος

Την εποχή των γονιών μας π.χ. τα δώρα κυμαίνονταν από σεντόνια μέχρι μαχαιροπήρουνα ενώ σήμερα νομίζω ότι οι περισσότεροι αγοράζουν κατά βάση διακοσμητικά. Αυτό έγκειται μάλλον στο γεγονός ότι το ζευγάρι είτε έχει ήδη εξοπλισμένο σπίτι είτε τα βασικά τα έχει ήδη αγοράσει.
Μην ξεχνάμε επίσης ότι τότε ο μέσος όρος ηλικίας των νιόπαντρων ήταν πολύ μικρότερος.
Άλλο να έχεις να κάνεις με 2 18χρόνα που χρειάζονται και πρακτικά να τους βοηθήσεις στο στήσιμο του σπιτιού άρα θα τους τα πάρεις έτοιμα και άλλο 2 30+χρονους που έχουν ζήσει και μόνοι τους, έχουν συγκεκριμένη εικόνα ή αισθητική για το εν γένει νοικοκυριό τους κτλ.
Εν κατακλείδι η κατάθεση χρημάτων, εφ όσον δεν υπάρχει λίστα γάμου, σου λύνει τα χέρια. Θεωρώ δε ότι είναι και μακράν πιο πρακτικο για όλα τα μέρη να υπάρχεις τραπεζικός λογαριασμός.
Το ποσό δεν έχει σημασία και ουτε αν το ζευγάρι έχει ήδη χρήματα ή όχι.
Άσχετη απορία: ένας δοθείς φάκελος με κάρτα και χρήματα δεν είναι και πιο εύκολο να χαθεί?
zanin
Διάσημο μέλος

ειμαι υπέρ του λογαριασμού
dimitral
Δραστήριο μέλος

εγω εκανα λιστα γαμου και οι περισσοτεροι μας εδωσαν χρηματα και οι αλλοι μας πηρανε δωρα ο.τι ναναι.ελαχιστοι τηρησαν την λιστα.

Επίσης, δώρο θα έκανα ούτως ή άλλως, γιατί όσο να 'ναι με το να δώσεις χρήματα, ίσως να "κακοχαρακτηριστείς" σαν "τσιγκούνης" αν δεν βάλεις κατά μέσο όρο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χρήματα από όσα κοστίζει η "συμμετοχή σου στο πάρτυ" .... Οπότε από το να με θυμούνται σαν έναν αριθμό ευρώπουλων(όχι ότι μου περισσεύουν αυτόν τον καιρό κιόλας τα 100αρικα) λιγότερο από όσο υπολογιζαν(συγγνώμη κιόλας για το πόσα λεφτά μου περισσεύουν), εγώ θα πάρω δώρο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria....
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jrot6
Πολύ δραστήριο μέλος

Το πιο πρακτικο και καλο για το ζευγαρι μου φαινεται ο λογαριασμος..Ας κανει το ζευγος οτι θελει με τα λεφτα..
Υ.Γ. Οσο για το απροσωπο του πραγματος σε δικους μας ανθρωπους,βαζεις ενα ποσο στο λογαριασμο και παιρνεις και ενα δωρο που ξερεις πως θα τους αρεσει..Η βαζεις λεφτα στο λογαριασμο και δινεις μια ωραια προσωπικη καρτα με τις ευχες..
Συμπερασμα..Λογαριασμος ολε!!

Απλά όποιοι είναι πρόθυμοι να πάνε κάποιο δώρο θα ήταν προτιμότερο για το ζευγάρι να δώσουν το αντίτιμο του δώρου σε χρήματα προκειμένου να τα διαχειριστεί το ζευγάρι όπως θέλει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.