Ophelia
Διάσημο μέλος


Λεπόν....
Την Κυριακή θα έρθει φιλικό ζευγάρι σπίτι να μασαμπουκιάσουμε
Εχω αποφασίσει το περισσότερο μενού αλλά κάτι μου λείπει και θέλω ιδέες
Θα έχω, μια μεγάλη πράσινη σαλάτα με μαρούλια ρόκες παρμεζάνες κλπ
Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές και κρεμμύδια
Πατάτες φούρνου με μέλι και κόλιανδρο
και???? κάτι ακόμα... ψάχνω κάτι ακόμα
ιδέες παρακαλώ!
φυσικά θα έχω και γλυκό μετά, αλλά ψάχνω ένα πιάτο ακόμα
το κρασί μας θα είναι κόκκινο φυσικά![]()
Καμμιά πίτα;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moonlight
Διάσημο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος


Λεπόν....
Την Κυριακή θα έρθει φιλικό ζευγάρι σπίτι να μασαμπουκιάσουμε
Εχω αποφασίσει το περισσότερο μενού αλλά κάτι μου λείπει και θέλω ιδέες
Θα έχω, μια μεγάλη πράσινη σαλάτα με μαρούλια ρόκες παρμεζάνες κλπ
Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές και κρεμμύδια
Πατάτες φούρνου με μέλι και κόλιανδρο
και???? κάτι ακόμα... ψάχνω κάτι ακόμα
ιδέες παρακαλώ!
φυσικά θα έχω και γλυκό μετά, αλλά ψάχνω ένα πιάτο ακόμα
το κρασί μας θα είναι κόκκινο φυσικά![]()
Συνταγή για το boldαρισμένο?
παιδια ηθελα να σας ρωτησω κατι που το χω απορια. οταν ημουνα αθηνα (τι ωραια χρονια!!) τρωγαμε στις ταβερνες σαγανακι το λεγανε αν θυμαμαι καλα, ηταν τυρι νομιζω τηγανισμενο αλλα πως το κανουμε ακριβως και τι τυρι να ζητησω απο το supermarket??
Το κάνεις με πολλά τυριά, σκληρά κι αλμυρά usually . Κεφαλοτύρι συχνότερα, αλλά και χαλλούμι ή φορμαέλα. Για extra γεύση σβήστο με ούζο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moonlight
Διάσημο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


Μωρέ επειδή θα φτιάξω τις πατάτες, έλεγα να μην κάνω πάλι κάτι αμυλώδες όπως το πιλάφιαναστασια μου κατι σε ρυζακι να το βαλεις και σε μια φορμουλα που να κανει κανα ωραιο σχημα ?? και αν βρεις και ετσι καμια ωραια μεγαλη φορμα μπορεις να βαλεις και στο κεντρο το χοιρινο σου![]()

Ψιλοσκέφτομαι μια εύκολη μανιταρόπιταΚαμμιά πίτα;;Κάτι τέτοιο νομίζω οτι λείπει...ή καμμιά πίτα ή κανένα σουφλέ αλμυρό.

δεν θα το χάλαγες αλλά δεν θέλω να το βαρύνω τόσο πολύ το μενούαν θα έλεγα κανένα σκόρδοψωμάκι θα το χάλαγα το μενού ε?![]()
ήδη η τηγανιά είναι αρκετά βαρύ φαγητό

φυσικά!Συνταγή για το boldαρισμένο?

https://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_qsite7_1_03/02/2009_265937
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kalypso
Περιβόητο μέλος


Λεπόν....
Την Κυριακή θα έρθει φιλικό ζευγάρι σπίτι να μασαμπουκιάσουμε
Εχω αποφασίσει το περισσότερο μενού αλλά κάτι μου λείπει και θέλω ιδέες
Θα έχω, μια μεγάλη πράσινη σαλάτα με μαρούλια ρόκες παρμεζάνες κλπ
Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές και κρεμμύδια
Πατάτες φούρνου με μέλι και κόλιανδρο
και???? κάτι ακόμα... ψάχνω κάτι ακόμα
ιδέες παρακαλώ!
φυσικά θα έχω και γλυκό μετά, αλλά ψάχνω ένα πιάτο ακόμα
το κρασί μας θα είναι κόκκινο φυσικά![]()
Μμμμ... θα μπορούσες να φτιάξεις κιμαδοπιτάκια που είναι γιαμι
ή πατατοσαλάτα, αλλά έχεις τις πατάτες οπότε θα είναι too much. χμ
Κανένα σουφλε τυριών ίσως; Ξες από εκείνα που βάζεις τυριά τριμμένα διαφόρων ειδών και από πάνω κι από κάτω φετες ψωμί του τοστ ψίχα, λίγο γάλα, το αλείφεις με λίγο αυγό, τυρί από πάνω, βούτυρο και στο φουρνο!
(συνήθως το φτιάχνω κάτι μεταμεσονύχτιες ώρες που διαβάζω για εξετάσεις, γι αυτό το θυμάμαι απ έξω...

Να ρωτήξω κι εγώ κάτι που θέλω; Έχω ένα θέμα με τις θερμοκρασίες και τις αντιστάσεις και τον αέρα. :S Δεν ξέρω πότε βάζουμε τι!
...πότε βάζουμε τι;

Και τα μπιφτέκια πόσο τα αφήνω και σε τι θερμοκρασία για να γίνουν καλά;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tsipouro
Διάσημο μέλος


Ωραίο φαίνεται, θα το φτίαξω σήμερα. Thnx Καλυψούδα για τη συνταγή.Αρχική Δημοσίευση από kalypso:Κανένα σουφλε τυριών ίσως; Ξες από εκείνα που βάζεις τυριά τριμμένα διαφόρων ειδών και από πάνω κι από κάτω φετες ψωμί του τοστ ψίχα, λίγο γάλα, το αλείφεις με λίγο αυγό, τυρί από πάνω, βούτυρο και στο φουρνο!
Αυτά που είπε η κουε ωραία αλλά χρονοβόρα φαίνονται.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kalypso
Περιβόητο μέλος


Ωραίο φαίνεται, θα το φτίαξω σήμερα. Thnx Καλυψούδα για τη συνταγή.
Τσιπουράκο τις φέτες του τοστ τις μουλιάζεις λίγο σε γάλα από τη μία και από την άλλη πλευρά, χωρίς όμως να παπαριάσουν και να γίνουν χάλια. :p
Τις στρώνεις στο κάτω μέρος από το πιρεξάκι μετά βάζεις τα πολλά τυριά,
από πάνω πάλι φέτες να το καλύψουν όλο το πάνω μέρος, από πάνω πάλι μία στρώση τυρί για να γίνει το κρατσανιστό τόπινγκ! μετά τα αυγά (χτυπημένα ε) και μία κουταλιά βούτυρο και είσαι οκ
Να μας πεις πώς έγινε... καλοφάγωτο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tsipouro
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ophelia
Διάσημο μέλος


Τσιπουράκο τις φέτες του τοστ τις μουλιάζεις λίγο σε γάλα από τη μία και από την άλλη πλευρά, χωρίς όμως να παπαριάσουν και να γίνουν χάλια. :p
Τις στρώνεις στο κάτω μέρος από το πιρεξάκι μετά βάζεις τα πολλά τυριά,
από πάνω πάλι φέτες να το καλύψουν όλο το πάνω μέρος, από πάνω πάλι μία στρώση τυρί για να γίνει το κρατσανιστό τόπινγκ! μετά τα αυγά (χτυπημένα ε) και μία κουταλιά βούτυρο και είσαι οκ
Να μας πεις πώς έγινε... καλοφάγωτο!γιαμ
Εγώ το κάνω λίγο διαφορετικά...Βάζω στο πυρεξ (με την σειρά) ψωμί, τυριά, ζαμπόν κομένο σε κυβάκια, ψωμί, τυριά, ζαμπόν. Χτυπάω με το σύρμα τα αυγά και το γάλα και ρίχνω το μίγμα από πάνω και το αφήνω στο ψυγείο να μουλιάσει για κανένα 2ωρο. Μετά, κλασικά, τυράκι, βουτυράκι και για ψήσιμο...
Είναι πολύ γιάμι...και εγώ όταν διαβάζω το κάνω!!!



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tsipouro
Διάσημο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kalypso
Περιβόητο μέλος




Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tsipouro
Διάσημο μέλος


Εχμμ... διάβασε τις οδηγίες χρήσης του φούρνου σου γιατί δεν μπορώ να σου περιγράψω ακριβώς. Πάντως, όλοι οι καινούργιοι φούρνοι έχουν!Επίσης, τι είναι το γκριλ;..
![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Youki
Πολύ δραστήριο μέλος


Λεπόν, παρόλο που μπορεί να λέω και βλακειες καθώς δεν μαγειρευω και συχνά (ας με διορθώσει καμμια πιο καλή νοικοκυρά) γενικά τις αντιστάσεις τις χρησιμοποιείς για πίτες-γλυκά κλπ, το γκριλ για κρεας και ψάρι. Αερα δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτε γιατί μου φαίνεται ότι στεγνωνει το φαγητό.
Να ρωτήξω κι εγώ κάτι που θέλω; Έχω ένα θέμα με τις θερμοκρασίες και τις αντιστάσεις και τον αέρα. :S Δεν ξέρω πότε βάζουμε τι!
...πότε βάζουμε τι;
Και τα μπιφτέκια πόσο τα αφήνω και σε τι θερμοκρασία για να γίνουν καλά;
Τωρα για τα μπιφτέκια...εμείς τα φτιάχνουμε σε αντικολητικό τηγάνι οποτε εν τσερω τι παίζει με το φούρνο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roumana
Διάσημο μέλος


Σε ένα κανονικό ταψάκι θα βάλεις λίγο λαδάκι και με ένα πινέλο λαδώνεις την επιφάνια. Τοποθετείς τα μπιφτέκια και βάζεις λίγο νεράκι (ανάλογα το ταψί σου, 1/4 δάχτυλο ύψος). Τα ψήνεις στους 170 αερόθερμο για τρία τέταρτα περίπου. Γράψε μου το αποτέλεσμα…εν τσερω τι παίζει με το φούρνο!![]()

(...για πρώτη φορά, κάνε έλεγχο που και που μην καούν)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


Λεπόν, παρόλο που μπορεί να λέω και βλακειες καθώς δεν μαγειρευω και συχνά (ας με διορθώσει καμμια πιο καλή νοικοκυρά) γενικά τις αντιστάσεις τις χρησιμοποιείς για πίτες-γλυκά κλπ, το γκριλ για κρεας και ψάρι. Αερα δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτε γιατί μου φαίνεται ότι στεγνωνει το φαγητό.
Τωρα για τα μπιφτέκια...εμείς τα φτιάχνουμε σε αντικολητικό τηγάνι οποτε εν τσερω τι παίζει με το φούρνο!![]()
αν θες νόστιμα φαγητά κι όχι γρήγορα, γκριλ και αέρα δεν χρησιμοποιείς ποτέ

τα αφήνεις στις αντιστάσεις, με χαμηλή θερμοκρασία και περισσότερη ώρα
όσο πιο πολύ ώρα ψήνεται το φαγητό, τόσο πιο νόστιμο είναι
Αυτό, είναι κανόνας και ισχύει στα πάντα, ακόμα και στα φαγητά κατσαρόλας.
Ας εξηγήσω τώρα τι είναι γκριλ, τι αέρας και τι αντιστάσεις
Φαντάσου το γκριλ σαν μια εξαιρετικά δυνατή ψησταριά. Το κακό είναι ότι αντί να έχεις τη φωτιά από κάτω, την έχεις από πάνω ουσιαστικά, μιας που γριλ είναι μόνο η επάνω αντίσταση
Αν θες για παράδειγμα να "τηγανίσεις" τις μελιτζάνες για το μουσακά στο φούρνο, ανάβεις το γκριλ
Οι αντιστάσεις, θερμαίνουν όλο το φούρνο κι υπάρχει η ίδια θερμοκρασία παντού
Και από πάνω και από κάτω
Συνήθως η σχάρα του φαγητού πρέπει να είναι πιο κοντά στην κάτω αντίσταση γιατί ανάμεσα στην κάτω αντίσταση και στο φαγητό μας, μεσολαβεί το ταψί, κι άρα μας κόβει λίγο απ την θερμοκρασία
ο αέρας, είναι ζεστός αέρας που γυρίζει γύρω γύρω γύρω

δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί


Προσωπικά, χρησιμοποιώ μόνο τις αντιστάσεις σχεδόν στα πάντα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roumana
Διάσημο μέλος


δεν το'ξερα...αν θες νόστιμα φαγητά κι όχι γρήγορα, γκριλ και αέρα δεν χρησιμοποιείς ποτέ
ο αέρας, είναι ζεστός αέρας που γυρίζει γύρω γύρω γύρω
δεν έχω ιδέα πως λειτουργείψήνει όμως το φαγητό αρκετά γρήγορα και άρα όχι νόστιμα
![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


οκ σταματηστε τωρα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 46 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.