γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.981 μηνύματα.

25-03-25

23:43
Ε οχι ... το ειδε μια φορα ξερει οτι ειναι εκει... τωρα θα κανει με αναπνοη.@γιαννης_00
Και κάτι άλλο αν ξέρεις. Έκανα κακώς που δεν πήγα μετά από 1 μήνα (ή 2 με 3 εβδομάδες δε θυμάμαι), που μου είχε πει για test όσον αφορά τη διαδικασία της θεραπείας; Δηλαδή ξερω γω να ήταν σε αδύναμη φάση το σατανιασμενο λόγω των πρώτων αντιβιωσεων; ή δεν κάνει διαφορά που θα πάω 8 μήνες μετά;
@amarelia έκανα κανονικά γαστροσκοπησης και μου το βρήκαν. Είχα τρομερούς πόνους εξαιτίας του.
Ε ειπε να το τσεκαρει μετα 3 εβδομαδες ( τελος αντιβιωσης) για να δει αν πρεπει να συνεχισει... ε τωρα θα ξερει οτι θα συνεχισει...αφου εχεις και ενοχλησεις ακομα και ξερεις οτι ειναι πιο απαλες.
Ξερεις οι γιατροι με περιεχομενο βασιζονται περισσοτερο στην κλινικη εξεταση και δεν σε ταραζουν στις ενδοσκοπησεις εκτος και διατάσσονται απο την εργοδοσια τους.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.036 μηνύματα.

25-03-25

23:44
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το θέμα είναι να επιζησω εγώ αξιοπρεπώς από αυτή την pylera που λες.Υπάρχει ένας συνδυασμός φαρμάκων (4τραπλη θεραπεία) που λέγεται pylera. Δεν έχω παρατηρήσει ασθενείς να έχουν ανθεκτικότητα σ αυτό. Ανθεκτικά στελέχη ελικοβακτηριδιου ανευρίσκονται περισσότερο στην νοτιοανατολική Ευρώπη.
Αυτος ο τετραπλος συνδυασμός δεν αφήνει τπτ όρθιο.
Το τεστ θέλει μερικές μέρες να βγει.
Δεν κάνει διαφορά ποτέ κάνεις επανέλεγχο. Ίσα- ίσα, καλύτερα είναι να κάνεις επανέλεγχο σχετικά πιο αργά (τουλάχιστον 3 μήνες και η και παραπάνω ) για να διαπιστωθεί αν έχει επιζήσει το βακτήριο μακροπρόθεσμα .
Πριν κάνεις το τεστ, φρόντισε να κόψεις τα PPI τελείως τουλάχιστον από 2 βδομαδες πριν. Διότι τα PPI μπορούν να βγάλουν το τεστ αρνητικό ενώ έχεις ελικοβακτηρίδιο.

Δεν παίρνω γενικά ppi αλλα θενκς που το ανέφερες μην και έπαιρνα.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.977 μηνύματα.

25-03-25

23:53
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το θέμα είναι να επιζησω εγώ αξιοπρεπώς από αυτή την pylera που λες.
Το pylera αποτελεί πλέον πρώτη γραμμή θεραπείας . Έπρεπε αυτό να σ είχε δώσει εξ αρχής σε συνδυασμό με ppi.
Οπως και να χει, κάνε πρώτα νέο τεστ και μετά ανάλογα αν επιμένει το βακτήριο, πρέπει να ξανακάνεις θεραπεία εκρίζωσης.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.981 μηνύματα.

25-03-25

23:53
τι ειναι ppi?Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το θέμα είναι να επιζησω εγώ αξιοπρεπώς από αυτή την pylera που λες.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.036 μηνύματα.

25-03-25

23:54
Κι εγώ το έψαξα. Γαστροπροστατευτικα μου έβγαλε.τι ειναι ppi?
Pariet, losec κτλ.
Scandal
Διαχειριστής

26-03-25

00:02
Και άλλη μια ερώτηση, επειδή από χθες έχω πόνους (λες και το ξερατε ηρθε up το θέμα του ελικοβακτηρίου).
Ο γιατρός μου είχε πει επι πόνου να παίρνω spasmo-apotel και παίρνω.
Δεν μπορώ να πω ότι με βοηθάει, αλλα το παίρνω. Θεωρείται ppi το spasmo apotel ώστε να το σταματήσω πριν το test; Καλά εννοείται δε θα το πιω τη μέρα που θα κάνω το test, άλλωστε επειδή αυτοί οι πόνοι έχουν γίνει 2ο πετσι μου ξέρω ότι αύριο θα έχω επανέλθει πλήρως και δε θα πιω.
Δεν μπορώ να πω ότι με βοηθάει, αλλα το παίρνω. Θεωρείται ppi το spasmo apotel ώστε να το σταματήσω πριν το test; Καλά εννοείται δε θα το πιω τη μέρα που θα κάνω το test, άλλωστε επειδή αυτοί οι πόνοι έχουν γίνει 2ο πετσι μου ξέρω ότι αύριο θα έχω επανέλθει πλήρως και δε θα πιω.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

26-03-25

00:08
α μαλιστα ...ομοπραζολες κλπ.Κι εγώ το έψαξα. Γαστροπροστατευτικα μου έβγαλε.
Pariet, losec κτλ.
απο οτι ξερω στην αντιβιωση δεν δινουν... τα δινουν στα ισχυρα αντιφλεγμονωδη παυσιπονα (πχ naprosyn) και σε αυτα που κανουν το αιμα να μην πηζει ευκολα ( ξαρελτο)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Οχι αυτο το φαρμακο ειναι κυριως παρακατεταμολη ( depon)και ειναι για να αντιμετωπιζει το συμπτωμα του πονου...δεν δρα θεραπευτικα.Και άλλη μια ερώτηση, επειδή από χθες έχω πόνους (λες και το ξερατε ηρθε up το θέμα του ελικοβακτηρίου).
Αν σε βοηθα να το παιρνεις... και αν οχι να πεις να σε δωσει κατι αλλο.
Ο χρονος που φευγει απο το σωμα ειναι μικρος πχ 6-10 Ω ...οποτε μπορεις απο βραδυς να το παρεις αν το χρειαζεσαι.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.977 μηνύματα.

26-03-25

08:00
Και άλλη μια ερώτηση, επειδή από χθες έχω πόνους (λες και το ξερατε ηρθε up το θέμα του ελικοβακτηρίου).
Αν δεν σε πιάνει η μέγιστη δόση παρακεταμόλης+ buscopan (spasmoapotel), τότε μπορείς να δοκιμάσεις lonarid ( σε ισχυρούς πόνους, προσοχή στις παρενέργειες). Αν ο πόνος συνδυάζεται με καούρες ή αίσθημα φουσκώματος , μπορείς να δοκιμάσεις PPI.
Το spasmoapotel και το lonarid δεν είναι PPI, οπότε μπορείς να τα πάρεις πριν το τεστ.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

26-03-25

08:04
υπάρχει περίπτωση να του δημιούργησε έλκος μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αν επιβίωσε το βακτήριο; που να δικαιολογεί τους πόνους;Αν δεν σε πιάνει η μέγιστη δόση παρακεταμόλης+ buscopan (spasmoapotel), τότε μπορείς να δοκιμάσεις lonarid ( σε ισχυρούς πόνους, προσοχή στις παρενέργειες). Αν ο πόνος συνδυάζεται με καούρες ή αίσθημα φουσκώματος , μπορείς να δοκιμάσεις PPI.
Το spasmoapotel και το lonarid δεν είναι PPI, οπότε μπορείς να τα πάρεις πριν το τεστ.
paskmak
Διάσημο μέλος

26-03-25

08:06
υπάρχει περίπτωση να του δημιούργησε έλκος μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αν επιβίωσε το βακτήριο; που να δικαιολογεί τους πόνους;
απίθανο αλλα δεν αποκλείεται.
Το ελικοβακτηριδιο κάνει πόνους και χωρίς αναγκαστικά να δημιουργεί εξέλκωση.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.861 μηνύματα.

26-03-25

11:49
Γιάννη, απουσίαζες (χμμμ, ελπίζω δικαιολογημένες απουσίες) και δεν διάβασες, πως κατά τη διάρκεια της αντιβίωσης έπαιρνα ultra levure. Προφανώς οι παρενέργειες κράτησαν και μετά, όταν είχα το σταματήσει. Και τα κορίτσια παραπάνω, μου το διαβεβαίωσαν. Και άλλα φάρμακα ξέρω πως έχουν μακροχρόνιες δράσεις και αντιδράσεις.Η αμοξιλινη που σου εδωσαν και σωστα το εκαναν μπορει να κανει τριρλιπιπι αλλα δεν περιμενει να το κανει μετα οταν τελειωσει, αλλα το κανει απο το δευτερο τριτο χαπι.
Κατι η αντιβιωση.. κατι η αρνητικη σου αμυνα για την αντιβιωση..
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
μεγάλη κουβέντα Γιαννάκη!Ξερεις οι γιατροι με περιεχομενο βασιζονται περισσοτερο στην κλινικη εξεταση και δεν σε ταραζουν στις ενδοσκοπησεις εκτος και διατάσσονται απο την εργοδοσια τους.
Συμφωνώ απολύτως και ας μην είμαι γιατρός. Μόνο από χαρτιά και μόνο βάσει πρωτοκόλου δεν μπορείς να φαρμακώνεις κόσμο, αν είσαι καλός γιατρός. Ειδάλλως κάνουμε και μεις τους γιατρούς.
Scandal
Διαχειριστής

26-03-25

12:59
@amarelia δεν μου βρήκαν έλκος στη γαστροσκόπηση, αλλά "εικόνα γαστρίτιδας".
Ο γιατρός νομίζω μου είπε ότι το ελικοβακτήριο κάνει σπασμούς γι' αυτό μου είπε να παίρνω spasmo-apotel και ότι "θα με βοηθήσει πολύ". Κουράδες
Το story είναι εδώ:
www.e-steki.gr
www.e-steki.gr
Ο γιατρός νομίζω μου είπε ότι το ελικοβακτήριο κάνει σπασμούς γι' αυτό μου είπε να παίρνω spasmo-apotel και ότι "θα με βοηθήσει πολύ". Κουράδες

Το story είναι εδώ:

Αντιβίωση και διατροφή - τι να προσέξω
Γειά χαρά! :) Μεθαύριο ξεκινάω θεραπεία εκρίζωσης του ελικοβακτηρίου του πυλωρού, που λέγαμε και στο thread της γαστροσκοπησης. Μου έχει γράψει 3 αντιβίωσεις για 10 μέρες. Θέλω να ρωτήσω συμπληρωματικά κι εσάς τι να προσέξω για να αποφύγω μυκητιασεις ή ό,τι άλλο. Ο γιατρός μου έχει γράψει...

Κολονοσκόπηση, γαστροσκόπηση και μέθη
Λοιπόν παιδιά, ένα μικρό update. Καταρχήν στην πλατφόρμα τους λέει ότι μου δώσανε την εξής μέθη για κάθε εξέταση: Φαρμακευτική προετοιμασία: spray xylocaine, IV Midazolam 8mg, IV Flumazenil 0,25mg. Να πω ότι πλέον που μιλάμε δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Η μάνα μου ως συνοδός μου είπε ότι η...
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.861 μηνύματα.

26-03-25

17:13
το ελικοβακτηρίδιο στο είχαν βρει με γαστροσκόπηση, σωστά;@amarelia δεν μου βρήκαν έλκος στη γαστροσκόπηση, αλλά "εικόνα γαστρίτιδας".
Το story είναι εδώ:
![]()
Αντιβίωση και διατροφή - τι να προσέξω
Γειά χαρά! :) Μεθαύριο ξεκινάω θεραπεία εκρίζωσης του ελικοβακτηρίου του πυλωρού, που λέγαμε και στο thread της γαστροσκοπησης. Μου έχει γράψει 3 αντιβίωσεις για 10 μέρες. Θέλω να ρωτήσω συμπληρωματικά κι εσάς τι να προσέξω για να αποφύγω μυκητιασεις ή ό,τι άλλο. Ο γιατρός μου έχει γράψει...www.e-steki.gr
![]()
Κολονοσκόπηση, γαστροσκόπηση και μέθη
Λοιπόν παιδιά, ένα μικρό update. Καταρχήν στην πλατφόρμα τους λέει ότι μου δώσανε την εξής μέθη για κάθε εξέταση: Φαρμακευτική προετοιμασία: spray xylocaine, IV Midazolam 8mg, IV Flumazenil 0,25mg. Να πω ότι πλέον που μιλάμε δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Η μάνα μου ως συνοδός μου είπε ότι η...www.e-steki.gr
Scandal
Διαχειριστής

26-03-25

17:18
Ναι.το ελικοβακτηρίδιο στο είχαν βρει με γαστροσκόπηση, σωστά;
Scandal
Διαχειριστής

05-04-25

19:48
Update αφού πήγα στον γαστρεντερολόγο: αρχικά μου έκαναν το test ελικοβακτηρίου με το σάλιο, βγήκε αρνητικό. Αν και διάβασα ότι από όλα τα test, εκείνο με το σάλιο έχει την μικρότερη αξιοπιστία. Τεσπα μου υπέγραψαν και μια βεβαίωση του αρνητικού test "για το αρχείο μου".scandal το ελικοβακτηρίο δεν ξεριζωνεται ευκολα ...επιμενει στην αρχη...και θα πρεπει να κανεις τεστ... νομιζω υπαρχει και τεστ με αναπνοη.
Περιγράφοντας τον πόνο στον γιατρό, μου είπε ότι όλα δείχνουν ότι είναι μυικός πόνος.
Με ρώτησε αν κάνω γυμναστική ή αν σηκώνω βάρη, του είπα όχι. Του είπα όμως ότι λόγω καθιστικής δουλειάς και ζωής, έχω κακή στάση σώματος. Και ότι σε συνδυασμό με κάποια παραπανίσια κιλά που έχω, πιέζω συχνά τα σωθικά μου. Και ότι έχω πολλά αέρια.
Μου έδωσε παραφαρμακευτική, φυτική θεραπεία για το ευερέθιστο έντερο (almora plus normoboWELL), είπε να κόψω το γάλα σε υγρή μορφή + χάπια για τους μυικούς πόνους (Norgesic) να τα παίρνω μόνο επί πόνου.
Και ότι "ελπίζει να μην επανέλθει ο πόνος".
Είναι όντως μυικός ο πόνος γιατί είναι διαφορετικός τον εκείνο πόνο που μου έκανε το ελικοβακτήριο και επίσης δεν μεταβάλλεται μέσα στην βδομάδα, είναι μόνιμος κι έντονος όταν εισπνέω ή γυρίζω πλευρό στο κρεβάτι. Βλέπουμε.

Τουλάχιστον γλύτωσα την αντιβίωση μαμούθ!!
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

05-04-25

22:53
Κατ αρχη ειναι ευχαριστο που δεν εχουμε μικροβιο να αντιμετωπισουμε .Update αφού πήγα στον γαστρεντερολόγο: αρχικά μου έκαναν το test ελικοβακτηρίου με το σάλιο, βγήκε αρνητικό. Αν και διάβασα ότι από όλα τα test, εκείνο με το σάλιο έχει την μικρότερη αξιοπιστία. Τεσπα μου υπέγραψαν και μια βεβαίωση του αρνητικού test "για το αρχείο μου".
Περιγράφοντας τον πόνο στον γιατρό, μου είπε ότι όλα δείχνουν ότι είναι μυικός πόνος.
Με ρώτησε αν κάνω γυμναστική ή αν σηκώνω βάρη, του είπα όχι. Του είπα όμως ότι λόγω καθιστικής δουλειάς και ζωής, έχω κακή στάση σώματος. Και ότι σε συνδυασμό με κάποια παραπανίσια κιλά που έχω, πιέζω συχνά τα σωθικά μου. Και ότι έχω πολλά αέρια.
Μου έδωσε παραφαρμακευτική, φυτική θεραπεία για το ευερέθιστο έντερο (almora plus normoboWELL), είπε να κόψω το γάλα σε υγρή μορφή + χάπια για τους μυικούς πόνους (Norgesic) να τα παίρνω μόνο επί πόνου.
Και ότι "ελπίζει να μην επανέλθει ο πόνος".
Είναι όντως μυικός ο πόνος γιατί είναι διαφορετικός τον εκείνο πόνο που μου έκανε το ελικοβακτήριο και επίσης δεν μεταβάλλεται μέσα στην βδομάδα, είναι μόνιμος κι έντονος όταν εισπνέω ή γυρίζω πλευρό στο κρεβάτι. Βλέπουμε.
Τουλάχιστον γλύτωσα την αντιβίωση μαμούθ!!
Αλλα ρε scandal ενας στομαχικος πονος εστω μικρος ή και ενοχληση ειναι μια υποβαθμιση ποιοτητας ζωης... εμενα δε μ΄αρεσει γιατι σου κοβει την ορεξη να κανεις πραγματα και εισαι ικανοποιημενος οταν αυτος σταματησει.. εμενα δε με φτανει αυτο.
Οκ η διατρφη δεν ειναι θεμα ,δεν πινουμε γαλα τρωμε γιαουρτια και ρυζογαλα , γυριζουμε τον καπουτσινο σε φρεντο εσπρεσο ή καλυτερα ελληνικο και αν δεν μπορουμε βαζουμε φυτικο γαλα απο αρακα ή αμυγδαλα κλπ..Οκ αυτα και οτι αλλο με σαλτες .
Το ευρεθιστο εντερο απ οτι ξερω δεν ειναι μια συνεχη κατασταση ...χτυπα καποτε αλλα οχι συνεχεια και χαμηλα στην κοιλια.
Οκ η αγωγη και να την τρεξεις αλλα εγω ειμαι αιρετικος παρα του οτι δεν δικαιουμε να ειμαι .
Και επειδη συνεχει παυσιπονα δεν ειναι λυση εγω θα ελεγα το εξης
Κατ αρχη εσυ εισαι ανθωπος χαμηλων τονων και καταπινεις καταστασεις..αυτο μπορει να οδηγει σε περίσσια HCL στο στομαχι το οποιο το κανει ανυσυχο..το οποιο μπορει να φερνει σφιξιμο ή και πονο...Υπερχλωρυδρια το λενε.
Εγω τι θα εκανα ? θα γινομουν πειραματόζωο του εαυτο μου ούτως και αλλως και οι γιατροι ετσι με κανουν.
Θα επαιρνα μια γαστροπροστασια με ομοπραζολες για ενα μηνα ισως... να δω τι αποτελεσματα.
Τα πιο κοινα ονοματα ειναι zyrcazol και nexioum και εχουν περιπου 5€.
Οι γιατροι τα δινουν ανετα σαν προστασια σε αλλη φαρμακευτικη αγωγη.
Δοκιμαζουμε και βλεπουμε.
Scandal
Διαχειριστής

05-04-25

23:02
@γιαννης_00
Το θέμα είναι ότι ακόμα κι αυτός ο μυικός πόνος, πάει κι έρχεται, συνεπώς δεν μπορώ να προβλέψω εξ αρχής τι μπορεί να φταίει. Από τον περασμένο Ιούνιο πότε ήταν που έκανα την θεραπεία του ελικοβακτηρίου, τον έχω πάθει νομίζω 2 μαξ 3 φορές.
Μακρύ το χρονικό διάστημα που πάει κι έρχεται.
Το μόνο ότι έχω παρατηρήσει ότι με πιάνει πάντα απόγευμα ενώ κάθομαι με το tablet στο κρεβάτι και ίσως λόγω κακής στάσης πιέζω τα σωθικά μου.
Διαρκεί 1 εβδομάδα και μετά περνάει σαν να μην έγινε ποτέ.
Ο γιατρός είπε ότι είναι προς έντερο μεριά, όχι στομάχι και πολύ πιθανόν από τα αέρια.
Όσο για το άγχος, δεν θα έλεγα ότι αγχώνομαι ιδιαίτερα μέσα στη μέρα για να πεις ότι θα αρχίσει να με χτυπάει σε ψυχοσωματικά.
Αν με ξανά πιάσει θέλω να δω αν θα βοηθήσει το Norgesic.
Το θέμα είναι ότι ακόμα κι αυτός ο μυικός πόνος, πάει κι έρχεται, συνεπώς δεν μπορώ να προβλέψω εξ αρχής τι μπορεί να φταίει. Από τον περασμένο Ιούνιο πότε ήταν που έκανα την θεραπεία του ελικοβακτηρίου, τον έχω πάθει νομίζω 2 μαξ 3 φορές.
Το μόνο ότι έχω παρατηρήσει ότι με πιάνει πάντα απόγευμα ενώ κάθομαι με το tablet στο κρεβάτι και ίσως λόγω κακής στάσης πιέζω τα σωθικά μου.
Ο γιατρός είπε ότι είναι προς έντερο μεριά, όχι στομάχι και πολύ πιθανόν από τα αέρια.
Όσο για το άγχος, δεν θα έλεγα ότι αγχώνομαι ιδιαίτερα μέσα στη μέρα για να πεις ότι θα αρχίσει να με χτυπάει σε ψυχοσωματικά.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

05-04-25

23:16
Το βαρος δεν νομιζω οτι παιζει ρολο ( δεν εισαι και 150), ουτε και η σταση... η κινηση ομως βοηθα.@γιαννης_00
οκ προχωρα την αγωγη του και βλεπεις.
touvlo
Διάσημο μέλος

12-04-25

10:21
@Scandal και @γιαννης_00 , χαίρομαι που ο πόνος δεν είναι ελικοβακτηρίδιο!
Λοιπόν, ο μυικός πόνος καταπολεμείται με την κατάλληλη άσκηση. Μια και μπήκαμε σε χωράφια που δικαιούμαι να πω άποψη (φυσ. Αγωγής), θα πω και γω. Αν ήμουν στη θέση σου θα έκοβα όλα τα φάρμακα και θα άρχιζα στοχευμένη άσκηση.
Λοιπόν, κατ αρχή πρέπει να ξεκινήσεις ένα ελαφρύ πρόγραμμα, να <<ξεκουνηθείς>>. Ξεκίνα με περπάτημα, άντε ελαφρύ τζόκινγκ. Αυτό που πρέπει να φροντίσεις, είναι να δυναμώσεις λίγο τυς μύες του κορμού (κοιλιακούς, ραχιαίους). Ξεκίνα δίχως επιβάρυνση, μόνο με το βάρος του σώματος. Όταν κάνεις καθιστική δουλειά, κάνε διαλείμματα και κάνε πχ ένα σετάκι από 10 κοιλιακούς και 10 ραχιαίους.
Εφόσον έρχεται την ίδια ώρα ο πόνος, υποθέτω πως έχει σχέση με το έντερο. Εκείνη την ώρα, κάτι πιέζεται. Θα έλεγα, λίγο να στρώσεις το σύστημα <<τουαλέτα>>. Βοηθούν το ταχίνι, το ελαιόλαδο και η tamarene (με μέτρο), αλλά εσένα μπορεί να σε βοηθούν άλλα είδη.
Αυτά μπορώ να πω.
Σημασία έχει πως δεν είναι κάτι κακό, θα περάσει
Λοιπόν, ο μυικός πόνος καταπολεμείται με την κατάλληλη άσκηση. Μια και μπήκαμε σε χωράφια που δικαιούμαι να πω άποψη (φυσ. Αγωγής), θα πω και γω. Αν ήμουν στη θέση σου θα έκοβα όλα τα φάρμακα και θα άρχιζα στοχευμένη άσκηση.
Λοιπόν, κατ αρχή πρέπει να ξεκινήσεις ένα ελαφρύ πρόγραμμα, να <<ξεκουνηθείς>>. Ξεκίνα με περπάτημα, άντε ελαφρύ τζόκινγκ. Αυτό που πρέπει να φροντίσεις, είναι να δυναμώσεις λίγο τυς μύες του κορμού (κοιλιακούς, ραχιαίους). Ξεκίνα δίχως επιβάρυνση, μόνο με το βάρος του σώματος. Όταν κάνεις καθιστική δουλειά, κάνε διαλείμματα και κάνε πχ ένα σετάκι από 10 κοιλιακούς και 10 ραχιαίους.
Εφόσον έρχεται την ίδια ώρα ο πόνος, υποθέτω πως έχει σχέση με το έντερο. Εκείνη την ώρα, κάτι πιέζεται. Θα έλεγα, λίγο να στρώσεις το σύστημα <<τουαλέτα>>. Βοηθούν το ταχίνι, το ελαιόλαδο και η tamarene (με μέτρο), αλλά εσένα μπορεί να σε βοηθούν άλλα είδη.
Αυτά μπορώ να πω.
Σημασία έχει πως δεν είναι κάτι κακό, θα περάσει
touvlo
Διάσημο μέλος

13-04-25

14:51
Update αντιβίωση:
Ενώ είχε στρώσει με τα προβιοτικά, τα γιαουρτάκια και τα κεφίρ και επί μια βδομάδα πήγαινα μια χαρά, άρχισε πάλι χθες να <<ενοχλεί>> το εντερικό σύστημα.
Διάβασα στο chat gpt πιθανές βλάβες: αλλαγή ΡΗ εντέρου ή ένας μύκητας που μπορεί να πολλαπλασιστεί με την αντιβίωση στο έντερο (Candida). Αυτά τα δυο μου ταίριαζαν. Ελπίζω να είναι Μεγάλη Εβδομάδα η γιατρός μου εδώ, να δω, τι βρήκε στην εξέταση που έκανε πριν δυόμιση εβδομάδες.
Και οι δυο περιπτώσεις φτιάχνουν με κατάλληλη δίαιτα:
Για το ΡΗ όχι ξυνά, ναι ταχινι, λιναρόσπορος, πράσο, μπανάνες, καρότα
Για τον μύκητα Candida : όχι ζάχαρη.
Τι λέτε εσείς ρε παιδιά;
Έχω θυμώσει υπερβολικά με την οδοντίατρο, που μου έδωσε αντιβίωση, ενώ της είπα, πως δεν έχω πάρει και μπορεί να αντιδράσει άσχημα ο οργανισμός.
Να δω, πώς θα επανέλθει!
Λέτε να πάθω και γω ευερέθιστο έντερο; Έχει η μάνα μιας φίλης. Αν τολμήσει και φάει κάτι απαγορευμένο, την πάει......
Καλά, εμένα δεν είναι τόσο χάλια. Παλεύεται!
Ενώ είχε στρώσει με τα προβιοτικά, τα γιαουρτάκια και τα κεφίρ και επί μια βδομάδα πήγαινα μια χαρά, άρχισε πάλι χθες να <<ενοχλεί>> το εντερικό σύστημα.
Διάβασα στο chat gpt πιθανές βλάβες: αλλαγή ΡΗ εντέρου ή ένας μύκητας που μπορεί να πολλαπλασιστεί με την αντιβίωση στο έντερο (Candida). Αυτά τα δυο μου ταίριαζαν. Ελπίζω να είναι Μεγάλη Εβδομάδα η γιατρός μου εδώ, να δω, τι βρήκε στην εξέταση που έκανε πριν δυόμιση εβδομάδες.
Και οι δυο περιπτώσεις φτιάχνουν με κατάλληλη δίαιτα:
Για το ΡΗ όχι ξυνά, ναι ταχινι, λιναρόσπορος, πράσο, μπανάνες, καρότα
Για τον μύκητα Candida : όχι ζάχαρη.
Τι λέτε εσείς ρε παιδιά;
Έχω θυμώσει υπερβολικά με την οδοντίατρο, που μου έδωσε αντιβίωση, ενώ της είπα, πως δεν έχω πάρει και μπορεί να αντιδράσει άσχημα ο οργανισμός.
Να δω, πώς θα επανέλθει!
Λέτε να πάθω και γω ευερέθιστο έντερο; Έχει η μάνα μιας φίλης. Αν τολμήσει και φάει κάτι απαγορευμένο, την πάει......

Καλά, εμένα δεν είναι τόσο χάλια. Παλεύεται!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 184 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Scandal
- johnsala
- Luludaki
- touvlo
- fockos
- charmander
- fourkaki
- Wonderkid
- fmarulezkd
- loulou11
- rafaela11
- Libertus
- synthnightingale
- Joji
- Vera
- iew
- pendejo
- Εριφύλη
- Unboxholics
- Dr. Gl. Luminous
- Skeptic95
- chester20080
- taketrance
- pinkheart
- ck_chrysiis
- Jack of Spades
- DimitraA.
- bibliofagos
- American Economist
- Μήτσος10
- gegeorgiou90
- thenutritionist
- Reader
- psaiek
- louminis
- despoina13
- A350
- Fernando_A
- Kate1914
- BatGuin
- exotic xo
- jellojina
- melina_51
- Βασιλης1234
- Paragontas7000
- Antonia Alexandra
- giannhs2001
- P.Dam.
- Γατέχων
- suaimhneas
- epote
- Μαυρίκιος
- Maria123456789
- phleidhs
- camil
- stepicezs
- tsiobieman
- Abiogenesis
- Ωρορα
- AggelikiGr
- Hased Babis
- Alessandra Eliza
- MarcoReus
- rockieleone
- AnnaVrt12
- nucomer
- eukleidhs1821
- Catcara
- jj!
- anastasia papa
- Roulaki
- Ilma
- spring day
- Meow
- Εχέμυθη
- User2350
- Mt73
- tslef8
- Ariana2018
- sunsetpp
- Αλκης Κ.
- Kitana
- Ryuzaki
- Eirinakiii8
- Kassiopi
- Kimaria
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.