Sofaki Loony
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DreamStealer
Δραστήριο μέλος
Καταρχην σε δικο σου σπιτι η το νοικιαζεις?
Αν ειναι δικο σου, οι λυσεις ειναι πολλες.
Αν οχι, τοτε πρεπει να κανεις κατι ευκολο και οχι να το εγκαταστησεις.
Αρα παιζεις στα εξης:
Ξυλοσομπα (αν μπορεις να την βαλεις, πχ στην αθηνα το ξεχνας) - αεροθερμα - γκαζιου.
Το πιο φτηνο ειναι η ξυλοσομπα ιδιως αν εισαι επαρχια.
Τωρα αεροθερμο και γενικα οτι μπαινει σε πριζα ειναι ακριβο αποφυγε το, εκτος αν μπορεις να βαλεις καποιο
air condition με inverter κατι που σημαινει μια καταναλωση 700W. (και παλι σχετικο ειναι αλλα σε σχεση με τα 2000W του αεροθερμου...)
Γκαζιου αν ειναι μικρος χωρος που θες να ζεστανεις συμφερει με στοχο να καις μια μπουκαλα την εβδομαδα. (17 ευρω)
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος
Μα καλά, που μένεις? Εγώ θυμάμαι όταν έμενα σε γκαρσονιέρα (αυτόνομη με φυσικό αέριο) πλήρωνα βαριά βαριά 25-30 ευρώ. Οροφοδιαμέρισμα έχεις?τον προηγούμενο μήνα πλήρωσα 106 ευρώ για θέρμανση
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
δεν ξερω γιατι βγηκε τοοοσο πολυ..και να φανταστεις οτι εδω που ειμαι δεν κρυωνω οποτε δεν το ειχα και συνεχεια ανοιχτο τελοσπαντων αυτο το μηνα το εχω πολυ λιγο ανοιχτο..να δω τι θα γινειΜα καλά, που μένεις? Εγώ θυμάμαι όταν έμενα σε γκαρσονιέρα (αυτόνομη με φυσικό αέριο) πλήρωνα βαριά βαριά 25-30 ευρώ. Οροφοδιαμέρισμα έχεις?
νυχτολούλουδο
Δραστήριο μέλος
ασε που την ερωτευονται ολοι οι φιλοι σου
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος
hurricane
Διάσημο μέλος
για φοιτητές τι είναι καλό και οικονομικό;
γιατί οι ξυλόσομπες που βλέπω και κάτι παρόμοια είναι... ε, πρακτικά αδύνατο να τις πάρουμε!
αερόθερμο, καλοριφέρ, θερμοπομπός;
(με τους θερμοπομπούς τι παίζει; μου φαίνονται σαν πολύ σούσουρο για κάτι που δεν είναι δα και το φοβερό.)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Backdrop
Δραστήριο μέλος
επειδή αρχίζουμε να κρυώνουμε...
για φοιτητές τι είναι καλό και οικονομικό;
γιατί οι ξυλόσομπες που βλέπω και κάτι παρόμοια είναι... ε, πρακτικά αδύνατο να τις πάρουμε!
αερόθερμο, καλοριφέρ, θερμοπομπός;
(με τους θερμοπομπούς τι παίζει; μου φαίνονται σαν πολύ σούσουρο για κάτι που δεν είναι δα και το φοβερό.)
Οι ξυλόσομπες είναι λίγο ακριβές μου φαίνεται!! Ίσως μια απλή σόμπα? Αλλά άμα τη ξεχάσεις το βράδυ μπορεί και να πιάσετε καμιά φωτιά..
Τώρα κάτι άλλο που έχω κοιτάξει αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βολέψει , είναι θερμαντικά σώματα με υπέρυθρες όπου το ετήσιο κόστος για τη θέρμανση ανέρχεται γύρω στα 400 ευρω (δεν θέλει πετρέλαιο, τα έξοδα αναφέρονται στα πόσα ευρώ καίει ρεύμα τη χρονιά) .. απλά βάλε και ένα 200 για να το πάρεις κιόλας... αναμεσα στα θετικα ειναι οτι καθαριζει την ατμοσφαιρα, εξαφανιζει την υγρασια χωρις να ξεραίνει τον αέρα και δεν χρειάζεσαι λεβητες και όλα τα συναφή που χρειάζεσαι με το κοινο καλοριφέρ!
...είναι παρόμοιο με το θερμοπομπο που λες απλα άλλη τεχνολογια
Το καλοριφέρ , αν εννοείς αυτό που μπαίνει στην πρίζα, το έχει μια φίλη και μου έχει πει ότι καίει αρκετό ρεύμα..
Το αερόθερμο από όσους έχω ακούσει σε μικρούς χώρους είναι μια από τις πιο συχνές επιλογές... απλά εγώ επειδή μαρεσει να κουρνιάζω δεν καταλαβαινω και πολλα αμα δεν ειναι δίπλα μου... νομίζω οτι ειναι και απο τα πιο οικονομικα, δεν ξηραίνει τον αέρα...
hurricane
Διάσημο μέλος
τα υπέρυθρα σώματα δεν θέλουν ειδικές εγκαταστάσεις και τέτοια;
αερόθερμο δηλαδή...
Backdrop
Δραστήριο μέλος
Dark_kronos
Επιφανές μέλος
Σομπες αλλογονου πως πανε απο καταναλωση ρευματος;
Οι θερμοπομποι ζεστενουν καλα; Και απο καταναλωση;
Άγγελος
Επιφανές μέλος
και νομιζω oti ειναι καλη λυση,,για σταδιακη θερμανση χωρις μοτερ κλπ
τα πανελ υπερυθρων
εκπεμπουν υπερυθρες,
αλλα εχω ακουσει οτι τα μαρμαρινα τετοια ραγιζουν τελικα -απο κοντα δεν τα ξερω..
υπερυθρες εκπεμπει και η σομπα αλογονου που εχω τωρα πισω μου..για τοπικη θερμανση -ψηνεις τα μπουτια σου βασικα-
αλλα κανει τη δουλεια της χωρις να μπουκωνει τον αερα
αεροθερμο
ειναι μη ασφαλες εχω ακουσει,,κανει θορυβο και μπορει να καει,,ενω μπουκωνει καιει τον αερα
οποτε για φοιτητικο σπιτι,,κατι απο τα 3 πρωτα θα επαιρνα
τα πανελ υπερυθρων πρειε να ρωτησεις απο κοντα ,,εγω δεν ξερω δυστυχως..ποσο αξιζουν..
hurricane
Διάσημο μέλος
σόμπες αλογόνου δεν είναι ανθυγιεινές; :S
Άγγελος
Επιφανές μέλος
οχι,,απλες λαμπες,ειναισόμπες αλογόνου δεν είναι ανθυγιεινές; :S
θερμαινουν και εχουν και φως και υπερυθρες φυσικα..
την αναβεις και εισαι οκ..
και αμα γυρουν σβηνουν μονες τους..
just smile!
Δραστήριο μέλος
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος
Astraxan
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είμαι λοιπόν με μια σαν σόμπα αλογόνου και δεν μπορώ να πω ότι κάνει δουλειά!Βρίσκομαι λοιπόν σε αναζήτηση αγοράς ενός αερόθερμου!!!!
Έχετε κάτι καλό να μου προτείνετε?Κάτι δοκιμασμένο??Θα παρακαλούσα η τιμή να μην υπερβαίνει τα 30ε..
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!Χρόνια πολλά σε όλους!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.