love_angel
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
provatooo
Εκκολαπτόμενο μέλος

Καμιά φορά τα σιδεράκια μπορεί να είναι και ωραία, εμφανισιακά τουλάχιστον![]()
μπαααααααααααα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vicki
Νεοφερμένο μέλος

provatooo
Εκκολαπτόμενο μέλος

Max_Maroy
Νεοφερμένο μέλος

Τώρα για τα σιδεράκια πάνω στα δόντια αυτό μπορεί να την ενοχλήσει στην αρχή ξέρεις με τα παιδιά στο σχολείο αλλα και πάλι αυτό θα είναι για μιά το πολύ δυο μέρες άσε που τώρα το να φοράει κάποιος σιδεράκια δεν είναι παράξενο εννοώ πως τα περισσότερα παιδιά στο σχολείο μου φορούσαν σιδεράκια μέχρι πρόσφατα... Και τις πρώτες μέρες ίσως να πονάει λιγάκι και να την σφίγκουν αλλά μόνο αυτό μετά από αυτό θα είναι λες και δεν τα έχει θα τα συνηθήσει αμέσως.... Όσο για το τέλος θα φοράει απλά κάτι διαφανεί μασελάκια την ώρα που κοιμάτε... Μην αγχόνεσαι δεν είναι τίποτα το να φοράει κάποιος σιδεράκια στις μέρες μας... Ελπίζω να βοήθησα....
Φοίβος
Εκκολαπτόμενο μέλος

εγώ έβαλα τα κανονικά πάνω την παρασκευή.. δεν πονάνε αλλά είναι απαίσια..
![]()
Πάντως από τους φίλους μου δεν είμαι ο μόνος που δε τα θεωρεί άσχημα. Συμπτωματικά χθες ήρθε το θέμα στην συζήτηση με δύο φίλους και αυτοί τα θεωρούσαν ουδέτερα από εμφάνιση, δηλαδή δε τα θεωρούσαν κάτι άσχημο. Εμένα μου φαίνονται χαριτωμένα

Μια απορία, υπάρχει περίπτωση να κοπεί-γραντζουνιστεί κάποιος/α όταν φιλάει κάποια/ον με σιδεράκια;

Max_Maroy
Νεοφερμένο μέλος

Guest 990498
Επισκέπτης

Nαι.Πάντως από τους φίλους μου δεν είμαι ο μόνος που δε τα θεωρεί άσχημα. Συμπτωματικά χθες ήρθε το θέμα στην συζήτηση με δύο φίλους και αυτοί τα θεωρούσαν ουδέτερα από εμφάνιση, δηλαδή δε τα θεωρούσαν κάτι άσχημο. Εμένα μου φαίνονται χαριτωμένα
Μια απορία, υπάρχει περίπτωση να κοπεί-γραντζουνιστεί κάποιος/α όταν φιλάει κάποια/ον με σιδεράκια;![]()

Vicki
Νεοφερμένο μέλος

(provatooo, αφού τα έβγαλα μου το είπανε.. Μην το σκέφτεσαι τόσο λοιπόν.

provatooo
Εκκολαπτόμενο μέλος

sofikristi
Νεοφερμένο μέλος

Τελικά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ΄ότι φανταζόμουν γιατί ο γιατρός μας είπε ότι θα πρέπει ένα χρόνο να φορέσει ειδικό μηχανισμό στην κάτω γνάθο,για να έρθει προς τα έξω και ύστερα θα βάλουμε σιδεράκια και πάνω και κάτω για να ισιώσουν τα δόντια της.
Θα ήθελα να μου πείτε αν μπορείτε και επιτρέπετε φυσικά ,ενδεικτικές τιμές σε παρόμοιους μηχανισμούς και σιδεράκια καθώς και πόσο σας είπε ο γιατρός σας ότι κοστίζουν παραπάνω τα διάφανα (κεραμικά) σιδεράκια σε κάθε γνάθο (για τα 6 μπροστά πχ.)Επίσης αν κάποιος-α έχει φορέσει κάτι αντίστοιχο να μου πει αν πονάει γιατί πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε πολύ γκρίνια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 990498
Επισκέπτης

Μου το πρότεινε και εμένα ο γιατρός μου αλλά δε θέλησα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ophelia
Διάσημο μέλος

Kαλησπέρα και από μένα.Μπήκα εντελώς τυχαία στο site καθώς έκανα αναζήτηση για πληροφορίες σχετικά με τα κόστη ορθοδοντικής θεραπείας.Είδα το πολύ ωραίο forum και αποφάσισα να γίνω και εγώ μέλος της παρέας σας. Έχω και εγώ μια κόρη σχεδόν 10 χρονών και αποφασίσαμε να επισκεφθούμε ορθοδοντικό γιατί τα 2 επάνω μπροστινά δόντια της πετούσαν προς τα έξω.
Τελικά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ΄ότι φανταζόμουν γιατί ο γιατρός μας είπε ότι θα πρέπει ένα χρόνο να φορέσει ειδικό μηχανισμό στην κάτω γνάθο,για να έρθει προς τα έξω και ύστερα θα βάλουμε σιδεράκια και πάνω και κάτω για να ισιώσουν τα δόντια της.
Θα ήθελα να μου πείτε αν μπορείτε και επιτρέπετε φυσικά ,ενδεικτικές τιμές σε παρόμοιους μηχανισμούς και σιδεράκια καθώς και πόσο σας είπε ο γιατρός σας ότι κοστίζουν παραπάνω τα διάφανα (κεραμικά) σιδεράκια σε κάθε γνάθο (για τα 6 μπροστά πχ.)Επίσης αν κάποιος-α έχει φορέσει κάτι αντίστοιχο να μου πει αν πονάει γιατί πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε πολύ γκρίνια.![]()
Το φόραγα για 1,5 χρόνο. Μόνο που εγώ αντί να βγάλω την κάτω γνάθο προς τα έξω έβαλα την πάνω προς τα μέσα...

Δεν ξέρω όμως αν υπάρχει διαφορετική τεχνική για την κάτω γνάθο...
Και επίσης η μετακίνηση της γνάθου δεν εξυπηρετεί μόνο αισθητικούς σκοπούς αλλά και λειτουργικούς. Αν οι γνάθοι δεν είναι σωστά τοποθετημένοι και δεν υπάρχει καλό ''πάτημα'' στα δόντια, μελλοντικά θα δημιουργηθούν προβλήματα τόσο με τον κόνδυλο όσο και με τα ίδια τα δόντια.
Αξίζει όμως, θα το δεις...

sofikristi
Νεοφερμένο μέλος

Όσο για τον μηχανισμό wonderlust queen, αυτό που μας προτείνει ο γιατρός είναι ένας σταθερός ακίνητος μηχανισμός που σχηματιζει V ανάμεσα στα πάνω και στα κάτω πίσω δόντια και από τις 2 μεριές (δεν θα μπορεί να τον βγάλει), και θα πιέζει το κόκκαλο της γνάθου να βγει προς τα έξω. Ελπίζω και αυτός ο μηχανισμός να μην πονάει όπως και ο δικός σου. Άντε να δούμε τι θα γίνει. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας.
Guest 990498
Επισκέπτης

ΑΦΡΟΥΛΑ
Νεοφερμένο μέλος

provatooo
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μαρίζα Π.
Νεοφερμένο μέλος

Τραβάω Του Χριστού τα πάθη από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μ' αυτά τα δόντια. Αρχικά τα πήρα όλα πολύ ελαφριά αλλά τελικά κατέληξα να τρέχω με επεμβάσεις, γέφυρες, πόνους, παυσίπονα και ένα σωρό άλλα που καλύτερα να μη τα συζητάω για δικό μου και ίσως και για δικό σας καλό.
Ό,τι κιαν περνάνε στη μικρή τους ηλικία τα παιδάκια σας σχετικά με τα δοντάκια τους ας γινόμαστε λίγο πιο σκληροί, αλλά τουλάχιστον να γίνεται δουλειά. Ψάξτε για έναν καλό παιδο- οδοντίατρο και ακουλουθήστε τις οδηγίες του κατά γράμμα με όποιο τίμημα. Το παιδάκι σας όταν με το καλό γίνει ένας ενήλικος άνθρωπος θα σας ευγνομωνεί. Πιστέψτε με...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 112 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- ougka pougka
- akis_95
- Μαρια30
- touvlo
- iew
- fmarulezkd
- fourkaki
- Wonderkid
- john29
- χημεια4λαιφ
- Αναστασία197
- Unboxholics
- GeorgePap2003
- marww
- Κλημεντίνη
- Joji
- oups
- Miranda32
- giannhs2001
- charmander
- Stratouorc
- Lila955
- Cupid
- Εχέμυθη
- bruh_234
- ggl
- Scandal
- Alexandros Drosos
- Viedo
- J.Cameron
- camil
- Ligmeni__Turokafteri
- Idontknoww
- taketrance
- Libertus
- Τέσση
- Mt73
- chris2799
- Appolon
- Μαυρίκιος
- DimitraA.
- _pathfinder_
- jj!
- New member
- Κατ
- Evenina
- me lene
- Rene2004
- Μαρία Α
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.