touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.828 μηνύματα.

Na σας ζητήσω μια χάρη; Περιγράψτε μας λίγο για το Πάσχα που ζείτε στα μέρη σας και βάλτε και καμιά φωτογραφία πλιιιζ.
Μου λείπουν τα παραδοσιακά λαμπριάτικα έθιμα που κάναμε με τους γονείς όταν ήμασταν παιδιά.
Πριν 3 χρόνια έκανα Πάσχα στην Ελλάδα. Δεν ήταν όπως το θυμάμαι παιδί, παρά το ότι ήταν το πρώτο Πάσχα μετά τις καραντίνες. Βέβαια δε ζούσε ο πατέρας και η μαμά δεν ήταν καλά.
Θυμάμαι τις γλυκές εποχές της Μεγάλης Εβδομάδας, που μύριζε Άνοιξη, μας πήγαινε ο μπαμπάς εκκλησία και κυρίως την Κυριακή....
:
Μας ξύπναγε η μαμά στις 10.00. Ο μπαμπάς είχε πάει από το χάραμα στου παππού, να φτιάζουν τις σούβλες. Ψήναμε 2 αρνιά, (ήμασταν 5 οικογένειες, αλλά και πάλι ρε παιδιά, 2 αρνιά!!! Πόσο τρώγαμε!). Και μετά ερχόταν ταξί, μας έπαιρνε και πηγαίναμε και οι υπόλοιποι στου παππού, όπου ψήναμε στον τεράστιο κήπο, παίζαμε, βγάζαμε φωτογραφίες, κάναμε διάφορα, δεν τα θυμάμαι όλα, αλλά θυμάμαι πως ήταν πολύ ζεστά, χαρούμενα, οικογενειακά

Γράψτε και σεις έθιμα και πώς περνάτε.

Μου λείπουν τα παραδοσιακά λαμπριάτικα έθιμα που κάναμε με τους γονείς όταν ήμασταν παιδιά.

Πριν 3 χρόνια έκανα Πάσχα στην Ελλάδα. Δεν ήταν όπως το θυμάμαι παιδί, παρά το ότι ήταν το πρώτο Πάσχα μετά τις καραντίνες. Βέβαια δε ζούσε ο πατέρας και η μαμά δεν ήταν καλά.
Θυμάμαι τις γλυκές εποχές της Μεγάλης Εβδομάδας, που μύριζε Άνοιξη, μας πήγαινε ο μπαμπάς εκκλησία και κυρίως την Κυριακή....

Μας ξύπναγε η μαμά στις 10.00. Ο μπαμπάς είχε πάει από το χάραμα στου παππού, να φτιάζουν τις σούβλες. Ψήναμε 2 αρνιά, (ήμασταν 5 οικογένειες, αλλά και πάλι ρε παιδιά, 2 αρνιά!!! Πόσο τρώγαμε!). Και μετά ερχόταν ταξί, μας έπαιρνε και πηγαίναμε και οι υπόλοιποι στου παππού, όπου ψήναμε στον τεράστιο κήπο, παίζαμε, βγάζαμε φωτογραφίες, κάναμε διάφορα, δεν τα θυμάμαι όλα, αλλά θυμάμαι πως ήταν πολύ ζεστά, χαρούμενα, οικογενειακά

Γράψτε και σεις έθιμα και πώς περνάτε.
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.357 μηνύματα.

Εδώ και χρόνια έχω καθιερώσει ως συνήθεια Μ. Παρασκευής την άνοδο κατά το μεσημέρι στην Άνω πολη και την επίσκεψη σε όλους τους Επιτάφιους Βυζαντινών και παλαιοχριστιανικων εκκλησιών . Η περιήγηση μέσα από τα αναφορικά στενά σοκάκια με τους ανθισμένους κήπους, τα τείχη, την φοβερή θέα του Θερμαϊκού προσθέτουν στην τρίωρη τουλάχιστον βόλτα μια υπέροχη εμπειρία.

rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.061 μηνύματα.

Δεν το σκέφτηκα ποτέ τι όμορφη ιδέα !Εδώ και χρόνια έχω καθιερώσει ως συνήθεια Μ. Παρασκευής την άνοδο κατά το μεσημέρι στην Άνω πολη και την επίσκεψη σε όλους τους Επιτάφιους Βυζαντινών και παλαιοχριστιανικων εκκλησιών . Η περιήγηση μέσα από τα αναφορικά στενά σοκάκια με τους ανθισμένους κήπους, τα τείχη, την φοβερή θέα του Θερμαϊκού προσθέτουν στην τρίωρη τουλάχιστον βόλτα μια υπέροχη εμπειρία.![]()
εγώ έχω χρόνια να νιώσω Πάσχα καθώς όλο δουλεύω
dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.608 μηνύματα.

Είμαι άθρησκος και δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το αν υπάρχει θεος. Παρόλα αυτά το πασχα μ αρέσει. Μπορεί να παω στην περιφορά του Επιταφίου ή στην ανάσταση, αν εχω καλή παρέα. Μα περισσότερο απ όλα μ αρέσουν τα πασχαλινά διατροφικα έθιμα. Είμαι ικανός να νηστεψω τη μ εβδομάδα, για να πλακωθω μετα στα αρνιά και τα κοκορέτσια. Οι γιορτές πανω απ ολα είναι καλη παρέα, καλο φαΐ και καλό πιοτό. 

glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.357 μηνύματα.

Τι γίνεται ρε παιδιά ;μόνο εγώ δεν θέλω όχι να φάω, αλλά ούτε να μυρίσω το πολυπόθητο για άλλους αμνοεριφιο;
( πέρα από το αίσθημα θλίψης που μου προκαλούν οι σούβλες τέτοιου τύπου, η μυρωδιά και η γεύση αυτών των συγκεκριμένων κρεάτων που φαίνεται απεχθής)
Βασικά έχοντας να φάω κρέας εδώ και πολυ καιρό λόγω Σαρακοστής και να μη φάω καθόλου ούτε που με συγκινεί.
( πέρα από το αίσθημα θλίψης που μου προκαλούν οι σούβλες τέτοιου τύπου, η μυρωδιά και η γεύση αυτών των συγκεκριμένων κρεάτων που φαίνεται απεχθής)
Βασικά έχοντας να φάω κρέας εδώ και πολυ καιρό λόγω Σαρακοστής και να μη φάω καθόλου ούτε που με συγκινεί.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.828 μηνύματα.

Και Πάσχα! Μπράβο σας! Ήρωες αληθινοί!Δεν το σκέφτηκα ποτέ τι όμορφη ιδέα !
εγώ έχω χρόνια να νιώσω Πάσχα καθώς όλο δουλεύω
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Έχετε ιδέα, πώς να βάψω πράσινα φυσικά αυγά;
glayki
Περιβόητο μέλος

Και Πάσχα! Μπράβο σας! Ήρωες αληθινοί!
Έχετε ιδέα, πώς να βάψω πράσινα φυσικά αυγά;

Φυσικοί τρόποι βαψίματος Πασχαλινών αυγών
Μπες στο blog του PharmacyDiscount.gr και βρες φυσικούς τρόπους βαψίματος Πασχαλινών αυγών!

Πάρε ιδέες
touvlo
Διάσημο μέλος

Προσοχή στο ξαφνικό πλάκωμα! Είναι επικίνδυνη η κατανάλωση λιπαρών τροφών μετά τη νηστεία.Είμαι άθρησκος και δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το αν υπάρχει θεος. Παρόλα αυτά το πασχα μ αρέσει. Μπορεί να παω στην περιφορά του Επιταφίου ή στην ανάσταση, αν εχω καλή παρέα. Μα περισσότερο απ όλα μ αρέσουν τα πασχαλινά διατροφικα έθιμα. Είμαι ικανός να νηστεψω τη μ εβδομάδα, για να πλακωθω μετα στα αρνιά και τα κοκορέτσια. Οι γιορτές πανω απ ολα είναι καλη παρέα, καλο φαΐ και καλό πιοτό.![]()
Καλά, εσύ είσαι νέος, αντέχει ακόμα το πεπτικό σου. Εμένα θα με πάει....

Πέντε χρόνια τώρα, έχω πρόβλημα κάθε Δευτέρα του Πάσχα, παρά το ότι δεν τρώω πολύ. Με πειράζει μάλλον το λιπαρό κρέας μετά την έλλειψη λίπους για 6 μέρες. Φέτος θα πάρω μοσχαρίσια μπριτζολίτσα. ΟΙ άντρες μου, που δε νηστευουν, ας φάνε ό,τι θέλουν.
πέρυσι έβαψα με φλούδα από κόκκινα κρεμμύδια. Τα άσπρα αυγά έγιναν σαν τα άλλα τα μπεζ![]()
Φυσικοί τρόποι βαψίματος Πασχαλινών αυγών
Μπες στο blog του PharmacyDiscount.gr και βρες φυσικούς τρόπους βαψίματος Πασχαλινών αυγών!www.pharmacydiscount.gr
Πάρε ιδέες
glayki
Περιβόητο μέλος

Δεν έχω ποτε δοκιμάσει με φυτικό τρόπο, αλλά νομίζω πως πετυχαίνεις παλ αποχρώσεις μόνο.Προσοχή στο ξαφνικό πλάκωμα! Είναι επικίνδυνη η κατανάλωση λιπαρών τροφών μετά τη νηστεία.
Καλά, εσύ είσαι νέος, αντέχει ακόμα το πεπτικό σου. Εμένα θα με πάει......
Πέντε χρόνια τώρα, έχω πρόβλημα κάθε Δευτέρα του Πάσχα, παρά το ότι δεν τρώω πολύ. Με πειράζει μάλλον το λιπαρό κρέας μετά την έλλειψη λίπους για 6 μέρες. Φέτος θα πάρω μοσχαρίσια μπριτζολίτσα. ΟΙ άντρες μου, που δε νηστευουν, ας φάνε ό,τι θέλουν.
πέρυσι έβαψα με φλούδα από κόκκινα κρεμμύδια. Τα άσπρα αυγά έγιναν σαν τα άλλα τα μπεζ
touvlo
Διάσημο μέλος

Πολύ ωραία ανοιξιάτικη βόλτα, ταιριάζει και με την ημέρα!Εδώ και χρόνια έχω καθιερώσει ως συνήθεια Μ. Παρασκευής την άνοδο κατά το μεσημέρι στην Άνω πολη και την επίσκεψη σε όλους τους Επιτάφιους Βυζαντινών και παλαιοχριστιανικων εκκλησιών . Η περιήγηση μέσα από τα αναφορικά στενά σοκάκια με τους ανθισμένους κήπους, τα τείχη, την φοβερή θέα του Θερμαϊκού προσθέτουν στην τρίωρη τουλάχιστον βόλτα μια υπέροχη εμπειρία.![]()
Όταν ήμουν έφηβη, η μητέρα μου και η νονά μου είχαν την ιδέα να συναντηθούμε τη Μεγ. Παρασκευή σ΄ένα πένθιμο μέρος, λόγω της ημέρας και διάλεξαν το 1ο νεκροταφείο, σαν έναν όμορφο κήπο για περπάτημα. Τι ιδέα όμως για παιδιά, που δεν είχαν καμμία επαφή με το θάνατο! Μετά απ αυτή τη <<βόλτα>>, σκεφτόμουν όλη νύχτα, τι μακάβρια εμπειρία ήταν. Σκεφτόμουν, πώς άνθρωποι κάνουν τόσα πράματα, κτίρια, αγάλματα, κίονες κλπ για να τους παραχώσουν όταν θα είναι πεθαμένοι!
Τότε έτσι το είχα δει. Τώρα άλλαξαν τα πράματα. Ευχαρίστως πηγαίνω εκεί που είναι ο πατερούλης μου και του αφήνω λουλούδια
glayki
Περιβόητο μέλος

Αν σου πω πως ευχαριστιέμαι τις βόλτες σε νεκροταφεία; μέχρι και σε ταξίδι στο εξωτερικό ευχαρίστως πάωΠολύ ωραία ανοιξιάτικη βόλτα, ταιριάζει και με την ημέρα!
Όταν ήμουν έφηβη, η μητέρα μου και η νονά μου είχαν την ιδέα να συναντηθούμε τη Μεγ. Παρασκευή σ΄ένα πένθιμο μέρος, λόγω της ημέρας και διάλεξαν το 1ο νεκροταφείο, σαν έναν όμορφο κήπο για περπάτημα. Τι ιδέα όμως για παιδιά, που δεν είχαν καμμία επαφή με το θάνατο! Μετά απ αυτή τη <<βόλτα>>, σκεφτόμουν όλη νύχτα, τι μακάβρια εμπειρία ήταν. Σκεφτόμουν, πώς άνθρωποι κάνουν τόσα πράματα, κτίρια, αγάλματα, κίονες κλπ για να τους παραχώσουν όταν θα είναι πεθαμένοι!
Τότε έτσι το είχα δει. Τώρα άλλαξαν τα πράματα. Ευχαρίστως πηγαίνω εκεί που είναι ο πατερούλης μου και του αφήνω λουλούδια

parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.789 μηνύματα.

Στο δικό μου Πασχαλινό τραπέζι εκτός απ' το παραδοσιακό μπρόκολο με ψητά μανιτάρια
, έχω πάντα ένα ξεχωριστό είδος τυριού, ο,τιδήποτε γκουρμεδέ. Κόκκινα αυγά εννοείται, φέτες ψωμάκι βυζαντινό απ' τον Βενέτη στη λαδορίγανη και καλό μπουκαλίσιο κόκκινο κρασί του 10ευρου, ή κάποιο παλιό απ' την κάβα μου αποφελωμένο προσεκτικά με ανοιχτήρι Durand. 

Luludaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Luludaki αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1.454 μηνύματα.

Μπρόκολο κ ψητά μανιταρια ,ενδιαφερον
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.129 μηνύματα.

You mad?Τι γίνεται ρε παιδιά ;μόνο εγώ δεν θέλω όχι να φάω, αλλά ούτε να μυρίσω το πολυπόθητο για άλλους αμνοεριφιο;
Η καλύτερη οσμή, η καλύτερη γεύση. Εαν εχω εξασφαλιστεί οτι δεν πρόκειται να χεστώ, θα τα φαω όλα. Εντερα, νεφρά, συκωτια ΣΚΑΤΑ όλα.
Τι θα φάμε ρε Γλαύκα μου πασχαλιάτικα; Σπόρους και μαρουλόφυλλα; Ωραια ειναι κι αυτά, αλλά αμα δε φας ΚΡΕΑΣ παντός είδους (και το άλλο το άψητο) μετα απο τοση νηστεία, δε λεει.
Να φάμε κρέατα τιγκα, να φορτώσουμε αντρίλα να ρθουμε να κάνουμε γιόμα το τσιμεντο στα θεμέλια.
Για γερά κτήρια, μόνο κρέας.
glayki
Περιβόητο μέλος

Καλά θρεψε εσυ την τεστοστερόνη σου. Εγώ θα φάω αυγουλάκια και ποικιλία σαλατων συνοδεία ενός καλού κόκκινουYou mad?
Η καλύτερη οσμή, η καλύτερη γεύση. Εαν εχω εξασφαλιστεί οτι δεν πρόκειται να χεστώ, θα τα φαω όλα. Εντερα, νεφρά, συκωτια ΣΚΑΤΑ όλα.
Τι θα φάμε ρε Γλαύκα μου πασχαλιάτικα; Σπόρους και μαρουλόφυλλα; Ωραια ειναι κι αυτά, αλλά αμα δε φας ΚΡΕΑΣ παντός είδους (και το άλλο το άψητο) μετα απο τοση νηστεία, δε λεει.
Να φάμε κρέατα τιγκα, να φορτώσουμε αντρίλα να ρθουμε να κάνουμε γιόμα το τσιμεντο στα θεμέλια.
Για γερά κτήρια, μόνο κρέας.

Luludaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Luludaki αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1.454 μηνύματα.

Εμένα μου άρεσε πολύ πάντα το ψήσιμο, τα μοσχομυριστα κουλουράκια στο σπιτι ...πάντα έφτιαχνα, όπως και μελομακάρονα τα Χριστούγεννα μνιαμ
Κάθε χρόνο ψάχνω μια όμορφη η περίεργη συνταγή μα φτιάξω..ψωμάκια κουνελάκια
Τέτοια
Κάθε χρόνο ψάχνω μια όμορφη η περίεργη συνταγή μα φτιάξω..ψωμάκια κουνελάκια
Τέτοια
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.129 μηνύματα.

Τετοια πες μου και θα ρθω να κανουμε Πάσχα τουγκέδα.Καλά θρεψε εσυ την τεστοστερόνη σου. Εγώ θα φάω αυγουλάκια και ποικιλία σαλατων συνοδεία ενός καλού κόκκινου![]()
Αρνια η μιση πλάση. Τι θα παρεις Γλαύκη; Ποικιλια σαλατών.
Αθώος, θα πει το δικαστήριο.
glayki
Περιβόητο μέλος

Ξέρεις καλά πως το τελευταίο που με νοιάζει είναι τι θα βάλω στο στομάχι μου. Μου είναι αδιάφορο.Ουτε έχω να νοιαστω για τραπεζωματα και τυπικότητες.Τετοια πες μου και θα ρθω να κανουμε Πάσχα τουγκέδα.
Αρνια η μιση πλάση. Τι θα παρεις Γλαύκη; Ποικιλια σαλατών.
Αθώος, θα πει το δικαστήριο.

Αχ κι η μαμά μου τις ίδιες μπιπ μπιπ μού λέει. Της λέω "γιατί ρε μαμά θες να βάψεις με κρεμμυδόζουμο;", μου λέει "γιατί οι βαφές έχουν χημικά που περνάνε μέσα στα αυγά", της λέω "ναι αλλά με αυτά μεγαλώσαμε και δεν πάθαμε τίποτα".Έχετε ιδέα, πώς να βάψω πράσινα φυσικά αυγά;
Αχ δε σας αντέχω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 2 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 82 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- American Economist
- Luludaki
- taketrance
- fockos
- Corfu kitty
- Kate1914
- Scandal
- giannhs2001
- Reader
- Ωρορα
- Memetchi
- charmander
- touvlo
- johnsala
- rafaela11
- Varus
- Joji
- synthnightingale
- Jack of Spades
- Wonderkid
- fourkaki
- Debugging_Demon
- Unboxholics
- chester20080
- bibliofagos
- Giorgkalo
- Paragontas7000
- AggelikiGr
- anni.sfk
- Vasiliis
- A350
- ck_chrysiis
- iew
- ROM32
- Natsuko
- Μήτσος10
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.