misslittledevil
Επιφανές μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Bill_Slayer:Ποτέ δεν είναι αργά αν έχεις όρεξη
Ορεξη αφθονη, αλλα δεν αρκει! Χρειαζεται και χρονος!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος
vaguraw
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επαιζα κλασικη σχετικα καλα και ειχα βγαλει και 2-3 αρκετα δυσκολα κομματια.Ομως παντα προτιμουσα να παιζω ηλεκτρικη.Ετσι ποτε δεν παθιαστηκα με την κλασικη.Ετσι εμενα πισω και στην κλασικη και στην ηλεκτρικη.Μεχρι που ενας θεος δασκαλος[επαιζε live για τους Κατσιμιχαιους] με εφερε σε επαφη με τις 5τονικες και το σολο γενικα στην ηλεκτρικη.Απο τοτε συνεχως σολαρω στην ηλεκτρικη κανοντας κυριως αυτοσχεδιασμους οι οποιοι εχω διαβασει βοηθανε στο να διατηρειτε ο εγκεφαλος δραστηριος.Γραφω και τα δικα μου κομματια και γουσταρω.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος
Παντος και εγω ακουγα απο πολους το "μαθε πρωτα κλασικη η εστω ακουστικη" ευτιχος δεν ακουσα τον καθενα που μου ελεγε οτι του κατευενε, ακουσα τον ξαδερφο μου και αρχισα κατευθειαν με ηλεκτρικη και συμφωνα με τον δασκαλο μου πρωχοραω με πολυ γρηγορους ρυθμους (προφανος γιατι το γουσταρω πολυ) και εχω ταλεντο στα σολο. Αλοι μαθητες του κανουν λεει τον διπλο χρονο απο εμενα. Και που να ερθει και το καλοκαιρι που δεν θα εχω προβλημα χρονου...
songless_bird
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και οι 5ατονικες ειναι μιας μερας διαβασμα...Η χρηση των δακτυλων (γιατι ενας κλασσικος κιθαριστης παιζει με 5 πενες και οχι με μια...) ειναι χρονων... Και αν πιστευετει οτι πολλοι metal,rock κιθαριστες ειναι σβελτοι, στην κλασσικη δεν θα μπορουσαν να το παιξουν τοσο ποζεραδες Ο Blackmore εχει κλασσικη παιδεια στη κιθαρα κια γυρισε παλι σε αυτην μετα απο χρονια Η κλασσικη κιθαρα εδωσε την πολυφωνια στο οργανο. Πολυφωνια που δεν βγανει μονο βαροντας ακορντα με την πενα. Ψαξτε να βρειτε την koyunbaba. Παιγμενο απο τον john williams. Ακουστε το τεταρτο μερος και αναρωτηθητε ποσες ωρες θελετε εσεις που εχετε γνωση ηλεκτρικης κιθαρας να το παιξετε...Αν σας πω οτι ειναι σχετικα το ποιο ευκολο μερος της Koyunbaba μην τρομαξετε...
ΥΓ ειναι μονο μια κιθαρα που παιζει στην koyunbaba
Dark_kronos
Επιφανές μέλος
Ενα παιδι παλι παιζει κλασικη 2 χρονια και το μονο που ξερει ειναι να παιζει κοματια που περιεχουν μονο συνχορδιες, ειμασταν 5 παιδια με κιθαρα στην ολοημερη και αυτος δεν μπορουσε να ακολουθεισει κανενα απο τα κοματια, μονο οταν παιξαμε λιγο χατζηγιαννη μπορουσε να παιξει (εκει ομως τα βρηκα σκουρα εγω, δεν τις πολυ παω τις συνχορδιες βλεπεις)
Και εβλεπες κιολας οτι στα 5 παιδια ο καθενας ειχε μελετισει αλλου ειδους τραγουδια, επαιζε με διαφορετικο τροπο (ολοι εκτος απο εμενα ειχανε κλασικη) και σε ολα τα τραγουδια, απο σκετες συνχορδιες μεχρι ροκιες που επαιζα πια μονος μου, υπιρχε εστω και ενας που δεν μπορουσε να παιξει.
songless_bird
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η μονη μου δυσκολια ηταν η προσαρμογη στα μικρα ταστα. Η χαρα μου? Οτι μπορεις να παιξεις τουλαχιστον 25% πιο γρηγορα Και η κλασσικη παιδεια δεν ειναι μονο bach κτλ...Εχεις ευρος εργων. Απο προκλασσικα μεχρι μπλουζ(ναι ναι και μαλιστα κορυφαια) και μεταγραφες γνωστων τραγουδιων στο πολυφωνικο υφος της κλασσικης. Και ακομη και συγχρονα(ετσι λεμε αυτα που γραφτηκαν στον 20ο αιωνα) που γραφτηκαν το 1900 και ειναι πιο metal και απο τα metal Δεν μπορεις να φανταστεις τι επινοησεις εχουν κανει γαι ενα ξυλινο οργανο οπως την κιθαρα. Εχω ακουσει κομματι που αν εκλεινες τα ματια σου νομιζες οτι ησουν σε μαγαζι με με μεγαλα ρολογια με εκρεμες και κουκους...
Dark_kronos
Επιφανές μέλος
Ιδικα η ταχυτιτα ειναι κατι το οπιο χαρακτιριζει την ηλεκτρικη σε σχεση με τις κλασικες και τις ακουστικες.
Κλασικη παιδια δεν ξερω, αλλα το τι μπορεις να παιξεις σε μια κλασικη κιθαρα... απο αυτα που επαιζαν οι αρχαιοι Ελληνες μεχρι και Death που λεει ο λογος. Ειναι μαλλον το οργανο με τις πιο πολλες "πλευρες", μπορεις να παιξεις σχεδων τα παντα.
songless_bird
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μια και μιλας για ταχυτητα και ακουστικη κιθαρα..Ακου λιγο τον Al di Meola Παιζει ακουστικη κιθαρα(με πενα) και πες μου αν εχεις δει/ακουσει να παιζουν τοσο γρηγορα σε ηλεκτρικη Θα τον βρεις να εχει κανει πολλα cd με paco de lucia.Αρχική Δημοσίευση από Dark_kronos:Φυσικα ειναι θεμα εξασκησης, οπως και ολη η κιθαρα
Ιδικα η ταχυτιτα ειναι κατι το οπιο χαρακτιριζει την ηλεκτρικη σε σχεση με τις κλασικες και τις ακουστικες.
Κλασικη παιδια δεν ξερω, αλλα το τι μπορεις να παιξεις σε μια κλασικη κιθαρα... απο αυτα που επαιζαν οι αρχαιοι Ελληνες μεχρι και Death που λεει ο λογος. Ειναι μαλλον το οργανο με τις πιο πολλες "πλευρες", μπορεις να παιξεις σχεδων τα παντα.
https://www.aldimeola.com/neu/index.php
To κυριο οργανο του ειναι η ακουστικη κιθαρα. Θα τον δεις και στο video clip του Νταλαρα στη διασκευη του commandate Che gevara (δεν νομιζω να το εγραψα σωστα )
Farmas
Νεοφερμένος
Υ.Γ Τα εντεχνα Λαικα ειναι αυτα που ονομαζονται Σκυλαδικα, Γαβ Γαβ κτλ κτλ
vaguraw
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θεωρω οτι τα ωδεια το κανουνε για φραγκα ...
////ασε που οι τεχνικες στην ηλεκτρικη ειναι τελειως διαφορετικες απο την κλασσικη.
princess
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τέλος πάντων ...Μήπως γνωρίζει κανείς στη μουσική δωματίου το πιάνο με ποια όργανα μπορείνα συνοδεύεται? Εννοώ μεταξύ ποιων μπορώ αργότερα να επιλέξω??
dooo
Διακεκριμένο μέλος
songless_bird
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα διαφωνισω για τις 5τονικες... Και θα το καταλαβαινες αν εβλεπες σε τι κλιμακες εξεταζονται οι κλασσικοι κιθαριστες οταν δινουν για ανωτερα...Αρχική Δημοσίευση από vaguraw:H 5τονικες σε καλο επιπεδο ειναι θεμα χρονιας εξασκησης.Ο ηχος της ηλεκτρικης διαφερει τοσο απο τησ κλασικης που δεν με βοηθησε καθολου το περασμα απο την μια κιθαρα στην αλλη.Δακτυλισμοι δεν μου χρειαζονται οταν παιζω κιθαρα με τον τροπο που παιζω.Αλλο να εισαγεις κλασικα στοιχεια στην κλασσικη και αλλο να λες του αλλου οτι χωρις κλασσικη δεν μπορεις να μαθεις ηλεκτρικη.
Θεωρω οτι τα ωδεια το κανουνε για φραγκα ...
////ασε που οι τεχνικες στην ηλεκτρικη ειναι τελειως διαφορετικες απο την κλασσικη.
Εγω οταν πιανω ηλεκτρικη στα χερια μου πιο πολυ παιζω με τους ηχους παρα καθομαι να παιξω σοβαρα
Το τελειως ειναι σχετικο...Μονο το taping δεν εχουμε, γιατι πολυ απλα δεν εχουμε ενισχυση απο ενισχυτη στον ηχο μας. Και mute(pizzicato) εχουμε και slide(glisanti ) .Και εσεις δεν εχετε tam και rasquados
Αν ξερεις μονο ηλεκτρικη δεν μπορεις να παιξεις κλασσικη ανωτερου επιπεδου μεσα σε λιγους μηνες.
Το αναποδο ισχυει αν ομως ξερεις καλη κλασσικη
Nana
Δραστήριο μέλος
vaguraw
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από songless_bird:Θα διαφωνισω για τις 5τονικες... Και θα το καταλαβαινες αν εβλεπες σε τι κλιμακες εξεταζονται οι κλασσικοι κιθαριστες οταν δινουν για ανωτερα...
Εγω οταν πιανω ηλεκτρικη στα χερια μου πιο πολυ παιζω με τους ηχους παρα καθομαι να παιξω σοβαρα
Το τελειως ειναι σχετικο...Μονο το taping δεν εχουμε, γιατι πολυ απλα δεν εχουμε ενισχυση απο ενισχυτη στον ηχο μας. Και mute(pizzicato) εχουμε και slide(glisanti ) .Και εσεις δεν εχετε tam και rasquados
Αν ξερεις μονο ηλεκτρικη δεν μπορεις να παιξεις κλασσικη ανωτερου επιπεδου μεσα σε λιγους μηνες.
Εχω bend δεν εχεις μεχ μεχ μεχ μεχ
Οι πεντατονικες ειναι αυτο που βασιζονται τα πιο πολλα σολο στην ροκ.Αμα πιστευεις οτι ο Page και ο Hendrix τις μαθανε σε λιγες μερες νταξ.Θελω να σε ακουσω να παιζεις.
Και επιπλεον το λεω αυτο για την προυπηρεσια της κλασσικης με την προυποθεση οτι θες να παιξεις μονο ηλεκτρικη.Αμα θες να πηδηξεις απο την ηλεκτρικη στην κλασικη νταξ θα δυσκολευτεις πιο πολυ αποτι στο αντιθετο.Αλλα το θεμα για μενα δεν ειανι εκει..[δεν θελω να ξαναπαω στην κλασικη]
Τωρα οτι επιπλεον εμπειρια εχει κανεις στο οργανο..[γιατι το ιδιο οργανο ειναι ασχετα αν ο ηχος εναι αλλος και αρκετα πραγματα αλλαζουν] καλο ειναι να τις εχει.
Ηλεκτρικη for evah
songless_bird
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΝομιζειςΑρχική Δημοσίευση από vaguraw:Εχω bend δεν εχεις μεχ μεχ μεχ μεχ
Μπορω να κανω την κιθαρα μου και τουμπερλεκι εσυ δεν μπορεις
Το θεμα ειναι οτι οι ηλεκτρικοι κιθαριστες υποτιμουν την αξια της κλασσικης κιθαρας σαν τεχνικη. Αν θες να μαθεις κατι πιο δυσκολο ασχολησου με φλαμενγκο,αλλα θα πρεπει να παραμερισεις την πενα.....Εκει οσο και να προσπαθησα απετυχα. Αλλη τεχνικη των δαχτυλων του δεξιου χεριου. Επιπλεον ενα δαχτυλο στο παιξιμο. Ρυθμικα σχηματα που παιζονται με δεκαδες rasguados και βγαζουν το ιδιο ακουσμα...Μου πηρε 6 μηνες να μαθω να χρησιμοποιω σωστα τον αντιχειρα μου
Δεν καθομαι να μαλωσω με κανεναν. Χαιρομαι να βλεπω νεους να αγαπανε τη μουσικη, και ειδικα την κιθαρα, οποια μορφη και να εχει. (Μισω τους πιανιστες ψωναρες ολοι τους )
Stalitsa
Πολύ δραστήριο μέλος
Τώρα δεν έχω ιδέα!!! Θα ήθελα πολύ πολύ να παίζω κιθάρα ή ντραμς!!!
Dark_kronos
Επιφανές μέλος
Αρχική Δημοσίευση από songless_bird:Μια και μιλας για ταχυτητα και ακουστικη κιθαρα..Ακου λιγο τον Al di Meola Παιζει ακουστικη κιθαρα(με πενα) και πες μου αν εχεις δει/ακουσει να παιζουν τοσο γρηγορα σε ηλεκτρικη Θα τον βρεις να εχει κανει πολλα cd με paco de lucia.
https://www.aldimeola.com/neu/index.php
To κυριο οργανο του ειναι η ακουστικη κιθαρα. Θα τον δεις και στο video clip του Νταλαρα στη διασκευη του commandate Che gevara (δεν νομιζω να το εγραψα σωστα )
Θα τον ψαξω λιγο τον τυπο και θα σου πω.
Θα διαφωνισω για τις 5τονικες... Και θα το καταλαβαινες αν εβλεπες σε τι κλιμακες εξεταζονται οι κλασσικοι κιθαριστες οταν δινουν για ανωτερα...
Μαλλον για τις πεντατονικες δεν εχουμε μια "σωστη" συνενοησει. Της μαθενεις μεσα σε μια μερα, αλλα μαθενεις να της χρησιμοποιεις και να γραφεις πανω σε αυτες μετα απο πολυ εξασκηση και μελετη.
Μα καπιος που αρχιζει με ηλεκτρικη δεν προκειτε ποτε να γινει τεραστιος μουσικος, θα ξερει πολυ καλα να παιζει ηλεκτρικη, αλλα τπτ παραπερα, εκτος και αν ασχολειθει πολυ σοβαρα. Φυσικα η κλασικη ειναι πιο δυσκολη τοσο σε παικτικο οσο και σε συνθετικο επειπεδο καθως ειναι η μητερα της ηλεκτρικης, χρησιμοποιητε με πολυ περισσοτερους τροπους απο οτι η ηλεκτρικη και εχει αλλη συσταση, ναι μεν εχουν 6 χορδες και ταστα και οι δυο, αλλα μπορεις να βγαλει τελιως διαφορετικα πραγματα απο την μια και την αλλη.
Νομιζεις
Μπορω να κανω την κιθαρα μου και τουμπερλεκι εσυ δεν μπορεις
Το θεμα ειναι οτι οι ηλεκτρικοι κιθαριστες υποτιμουν την αξια της κλασσικης κιθαρας σαν τεχνικη. Αν θες να μαθεις κατι πιο δυσκολο ασχολησου με φλαμενγκο,αλλα θα πρεπει να παραμερισεις την πενα.....Εκει οσο και να προσπαθησα απετυχα. Αλλη τεχνικη των δαχτυλων του δεξιου χεριου. Επιπλεον ενα δαχτυλο στο παιξιμο. Ρυθμικα σχηματα που παιζονται με δεκαδες rasguados και βγαζουν το ιδιο ακουσμα...Μου πηρε 6 μηνες να μαθω να χρησιμοποιω σωστα τον αντιχειρα μου
Δεν καθομαι να μαλωσω με κανεναν. Χαιρομαι να βλεπω νεους να αγαπανε τη μουσικη, και ειδικα την κιθαρα, οποια μορφη και να εχει. (Μισω τους πιανιστες ψωναρες ολοι τους )
Εχω τρεμολο, εσυ δεν εχεις νια-νια-νια-νια-νια
Σοβαρα και παλι, δεν ξερω τι εχει ο ενας που δεν το εχει ο αλλος, εδω δεν εχω μαθει ακομα ολα πανω στην ηλεκτρικη, θα ξερω τι εχει η κλασικη για να τα συγκρινω; Ομως το θεμα δεν ειναι με πια μπορεις να βγαλεις μια τεχνικη αλλα τι σου αρεσει να κανεις με το οργανο σου, και αναλογα σου ταιριαζει καπιο απο τα δυο.
Παντος πρωσοπικα αναγνωριζω την υπεροχη της κλασικης, ομως εμενα δεν μου ταιριαζει, εγω θεώ απλα να μαθω τα βασικα περι μουσικης και να μπορω να βγαλω καπια κοματια στην κιθαρα μου, αντε και το πολυ-πολυ να κανουμε κανα ερασιτεχνικο συγκροτιματακι με τπτ φιλους καπια στιγμη αν καπια στιγμη θελησω να μαθω σοβαρα την μουσικη, με καθε της πτυχη φυσικα θα παραμερισω την ηλεκτρικη για λιγο και θα ασχολιθω καπιο κλασικο οργανο, κιθαρα, πιανο, βιολι κλπ
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 89 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Scandal
- Hased Babis
- fourkaki
- ROM32
- rafaela11
- Kate1914
- Εριφύλη
- Wonderkid
- taketrance
- Memetchi
- giannhs2001
- Δροσουλίτης
- DimitraA.
- bibliofagos
- johnsala
- Μήτσος10
- Thodoris95
- charmander
- Joji
- Arianara S3
- harry akritas
- Slytherin
- Εχέμυθη
- American Economist
- Mhtrogoal
- Unseen skygge
- Μάρκος Βασίλης
- CiNeFiL
- Βλα
- Κλημεντίνη
- orchidea
- Έμμα
- Meow
- T C
- Stefanosxios
- Viedo
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.