Παγκόσμια αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής/κρίσης

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,989 μηνύματα.
Η ΕΛΕΤΑΕΝ είναι η επιστημονική ένωση για την αιολική ενέργεια. Άρα έχουν κάθε λόγο να μην είναι ειλικρινείς σε αυτά που γράφουν, άλλα όπως και να' χει, η όλη ουσία του θέματος των ανεμογεννητριών είναι ότι το ίδιο το κράτος παρανομεί και κρύβει τις λαμογιές του. Οπότε εκθέσεις και συμπαρομαρτούντα δεν μου λένε απολύτως τίποτα (οι ίδιοι τις βγάζουν.)
 

nearos

Περιβόητο μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 6,343 μηνύματα.

Από την άλλη

Οχι ρε συμπτωση ειναι τι λες
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12,715 μηνύματα.
Από εδώ το χάρτη καταλαβαίνει ο καθένας ότι υπάρχουν παντού ανεμογεννήτριες εκτός από τα μέρη που έχουν καεί.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 6,245 μηνύματα.
Γιατί λέμε ξανά τα ιδια;

Η πεποιηθηση οτι καινε σκοπιμα τα δαση για να βαλουν ανεμογεννητριες ειναι λαθος. Ο νόμος δυστυχώς επιτρέπει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών μέσα σε δασικές εκτάσεις, οπότε δεν χρειάζεται κάποιος να κάψει το δάσος πρώτα για να κάνει κάτι τέτοιο.



1725720185722.png
1725720195195.png

Όσο biased και να την θεωρεί ο @ilias90 λόγω conflict of interest της ΕΛΕΤΑΕΝ, απο την αλλη έχουμε καμία αντίστοιχη έρευνα που να δείχνει το αντιθετο; Ή μόνο άρθρα παραπληροφορησης που δεν βασίζονται κάπου επίσημα σε καμία ερυενα;

Screenshot_20240914_163208_Chrome.jpg



Μέχρι το 2012 η αναδάσωση έπρεπε να ολοκληρωθεί πρώτα προτού επιτραπεί η οποιαδήποτε παρέμβαση, όπως εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Δυστυχώς αυτό άλλαξε με νόμο το 2012 και επιτρέπεται και η εγκατάσταση ανεμογεννητριών ακόμα και σε αναδασωτεες εκτάσεις αποτι φαίνεται. Ωστόσο το πρώτο που έγραψα παραμένει, γιατί να μπει κάποιος σε όλη αυτή τη διαδικασία, να βάλει φωτιά σκοπιμα με το ρίσκο που συνεπάγεται, να ρισκάρει να στρεψει τα βλέμματα του κόσμου πάνω του, να περάσει γραφειοκρατία αναδάσωσης κλπ, ενώ εξαρχής μπορεί νόμιμα να βάλει ανεμογεννητριες χωρίς να κάψει τίποτα;

Το πρόβλημα σε όλο αυτό είναι ο νόμος που επιτρέπει εξαρχής την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε δασικές εκτάσεις χωρίς προτερη δασολογικη μελέτη που να ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά, τόσο σε καταστροφή περιβάλλοντος πχ διαταραξη πανίδας, οικοσυστηματος, πουλιών κλπ και διάνοιξη δρόμων, όσο και σε αισθητική αξία (εδώ βέβαια η διάνοιξη δρόμων για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών έχει και το προφανές αρνητικό ότι καταστρέφονται δέντρα και χλωρίδα αλλά έχει και το θετικό ότι δημιουργείται ζώνη πυροσβεσης καθώς μια τυχόν φωτιά θα ανακοπτεται από το δρόμο αυτο).
 
Τελευταία επεξεργασία:

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 4,724 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 30,748 μηνύματα.
Θα παρακαλουσα πολυ αυτο το θεμα να μην γινει ενα θεμα φεηκ νιουζ και πεδιο μαχων.
Ειναι πολυ σημαντικο.

Σας ευχαριστω εκ των πρωτερων.
 

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 4,724 μηνύματα.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 6,245 μηνύματα.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 30,748 μηνύματα.

φονικές πλημμύρες στην Ευρώπη​

17.09.202419:20
Newsroom

Σχετικό άρθρο​

Κακοκαιρία Boris: Τουλάχιστον 16 νεκροί από τις πλημμύρες – Εικόνες καταστροφής

Τουλάχιστον 16 νεκροί στην Ευρώπη από την κακοκαιρία Boris - Εικόνες καταστροφής​


Κακοκαιρία Boris: Τουλάχιστον 16 νεκροί από τις πλημμύρες – Εικόνες καταστροφής

Αυξάνονται τα θύματα των καταστροφικών καταιγίδων που πλήττουν την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, με τις αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο για μεγαλύτερο αριθμό νεκρών.​

Το πτώμα ενός πέμπτου θύματος της καταιγίδας Μπόρις στην Αυστρία βρέθηκε σήμερα στο πλημμυρισμένο σπίτι του, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ανεβάζοντας σε πέντε τον αριθμό των θυμάτων σε αυτή τη χώρα, 19 συνολικά στην Ευρώπη.
Ένας πυροσβέστης είχε χάσει τη ζωή του την Κυριακή, και χθες, Δευτέρα, ανακοινώθηκαν οι θάνατοι τριών ανδρών, ηλικίας 40-50 ετών, 70 και 80 ετών.

Κακοκαιρία Boris: Τουλάχιστον 16 νεκροί από τις πλημμύρες – Εικόνες καταστροφής


Η αστυνομία της Πολωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι βρήκε δύο νέα θύματα της καταιγίδας Μπόρις, με τον επίσημο απολογισμό να ανέρχεται πλέον στους έξι νεκρούς στη χώρα αυτή.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας της πόλης Κλότζκο, στη νοτιοδυτική Πολωνία, δύο νέα θύματα βρέθηκαν σήμερα νεκρά.
Πρόκειται για έναν άνδρα 82 ετών που βρέθηκε μέσα στον σκελετό ενός αυτοκινήτου και έναν άνδρα που βρέθηκε κοντά σε τοπικό ποτάμι.

Κακοκαιρία Boris: Τουλάχιστον 16 νεκροί από τις πλημμύρες – Εικόνες καταστροφής


Τουλάχιστον 21 νεκροί στην Ευρώπη​

Η καταιγίδα Μπόρις σκότωσε τουλάχιστον 21 ανθρώπους στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη: εκτός από τα πέντε θύματα στην Αυστρία, η Ρουμανία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής επτά θανάτους, η Πολωνία έξι και η Τσεχική Δημοκρατία τρεις καθώς και οκτώ αγνοούμενους.
Ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς οι τοπικές πολωνικές αρχές κάνουν λόγο και για άλλους νεκρούς, χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερα στοιχεία.
Μπορεί οι μετεωρολογικές συνθήκες να βελτιώνονται σε πολλά μέρη, όμως το έδαφος παραμένουν πλημμυρισμένο και οι ποταμοί υπερχειλίζουν με αποτέλεσμα οι αρχές να ζητούν από τον πληθυσμό να συνεχίσει να είναι πολύ προσεκτικός.

Στην Αυστρία, 26 χωριά εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένα από τον έξω κόσμο και ενώ ο ήλιος επανήλθε, οι κάτοικοι ανακαλύπτουν το εύρος της καταστροφής.
Συνολικά, οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν 33.000 επεμβάσεις αφότου ξεκίνησαν οι καταρρακτώδεις βροχές και οι ισχυροί άνεμοι την Παρασκευή.
Στη Βιέννη, τέσσερις γραμμές του μετρό παραμένουν εν μέρει κλειστές όπως και όλα τα πάρκα της πόλης λόγω πιθανής πτώσης δέντρων.

Στην Τσεχική Δημοκρατία, λίγο περισσότερα από 60.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση, κυρίως στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Η μεγαλύτερη λεκάνη συγκράτησης ομβρίων, η τεχνητή λίμνη Ρόζμπεργκ (νότια), υπερχείλισε.
Η πλημμύρα φαίνεται πως θα είναι η χειρότερη στην περιοχή μετά τις πλημμύρες του 2002 που είχαν πλήξει την Πράγα, τη Δρέσδη ή τη Βιέννη, σύμφωνα με τους ειδικούς.
 

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,330 μηνύματα.
Πώς θα μπορούσε να ήταν οργανωμένο τέτοιο έγκλημα; Μπορείς να μας εξηγήσεις τη θεωρία σου;
Για αυτο πανε και βαζουν ανεμογεννητριες και φωτοβολταικα στα καμμενα και καθε μερα μετα τις πυρκαγιες βλεπεις το βραδυ να πηγαινουν κονβοι φορτηγων που κουβαλανε μερη ανεμογεννητριων :hehe:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

επειδή είδα την παράκληση στο 326 ποστ, αν θες, άνοιξε άλλο θέμα, ειδάλλως να ανοίξω εγώ
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top