https://www.in.gr/news/article.asp?lngentityid=822717&lngdtrid=244
Λοιπόν τι λέτε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
adespoto
Περιβόητο μέλος
Δε λέω τίποτα γιατί μπορεί να φάω και ban εξ'αιτίας τους.
Για το κοινωνικό έργο της εκκλησίας λέει. Αλλά δε διαυκρινίζει τι ακριβώς υπάγεται στο κοινωνικό αυτό έργο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Ε μας πως, δεν είναι κοινωνικό έργο η γιατρειά της Ηπατίτιδας Β που έχει ο Χριστόδουλος;Αντί να δώσει χρήματα σε όλους αυτούς που πεινάνε δίνει στην εκκλησία...
Δε λέω τίποτα γιατί μπορεί να φάω και ban εξ'αιτίας τους.
Για το κοινωνικό έργο της εκκλησίας λέει. Αλλά δε διαυκρινίζει τι ακριβώς υπάγεται στο κοινωνικό αυτό έργο...
Dark_kronos
Επιφανές μέλος
adespoto
Περιβόητο μέλος
Ε μας πως, δεν είναι κοινωνικό έργο η γιατρειά της Ηπατίτιδας Β που έχει ο Χριστόδουλος;
Σωστό κι αυτό, δεν μου πέρασε από το μυαλό
Μη σου πω οτι είναι και... επιστημονικό έργο
Subject to change
e-steki.gr Founder
Όχι απλό επιστημονικό έργο αλλά επιστημονική έρευνα παρακαλώ!Σωστό κι αυτό, δεν μου πέρασε από το μυαλό
Μη σου πω οτι είναι και... επιστημονικό έργο
Πρέπει να δημοσιευτεί και σε επιστημονικό περιοδικό με τίτλο "Γιατρειά Ηπατίτιδας Β και μεταμόσχευση νεφρού σε χούφταλο". Αφού δεν έχει ξαναγίνει!
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Αλλά να ρωτήσω... πού κολλάει το κράτος με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών του; Η εκκλησία έχει να κάνει με το σύστημα αξιών που πιστεύει ο καθένας. Το κράτος δεν έχει καμία σχέση με το αν οι πολίτες του πιστεύουν στον Θεό, στον Αλλάχ, στον Βούδα ή σε τίποτα, κλπ
Και αν το κάνει για... φιλανθρωπικούς σκοπούς ας τα δώσει απευθείας εκεί όπου χρειάζονται.
Isiliel
Επιφανές μέλος
io-io
Διάσημο μέλος
Παντως εχω την εντυπωση, και διορθωστε με αν κανω λαθος, οτι η εκκλησια μας εχει απο μονη της αρκετα χρηματα για να κανει φιλανθρωπειες, και δεν χρειαζεται τη βοηθεια του κρατους.
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος
zarathustra
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρκτούρος
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγω δεν ψηφισα στο πολλ γιατι οι επιλογες δεν με καλυπτουν, ουτε χριστιανη ουτε αθεη ουτε αλλης θρησκειας. Απλα δεν ξερω τι μου γινεται.
Παντως εχω την εντυπωση, και διορθωστε με αν κανω λαθος, οτι η εκκλησια μας εχει απο μονη της αρκετα χρηματα για να κανει φιλανθρωπειες, και δεν χρειαζεται τη βοηθεια του κρατους.
Συμφωνώ απόλυτα.
Και για τον ίδιο λόγο δεν ψηφίζω κι εγώ.
Και σίγουρα η εκκλησία έχει λεφτά από μόνη της. Πολλά λεφτάαα...
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
Όχι δεν πρέπει να την χρηματοδοτεί..τόσα εκατομμύρια βγάζει απο εμάς...mercedes ,ferrari έχουν αγοράσει παπάδες...και έχω και την γιαγιά μου να λέει οτι τους τις στέλνει ο θεός...
ρώτα τη κι εσύ καμια φορά... βρε γιαγιά αφού κι εσύ είσαι καλή χριστιανή, γιατί δεν σου στέλνει ο θεός ένα 50% αύξηση στη σύνταξη?
on topic...
Η εκκλησία έχει πάρα πολλά χρήματα που δεν φορολογούνται όπως πολύ σωστά ειπώθηκε. Το κράτος λοιπόν δεν υπάρχει λόγος να χρηματοδοτεί την εκκλησία.
Το πρόβλημα είναι ότι όταν ΜΟΝΟ η εκκλησία χρηματοδοτεί το κράτος, έχει μετά απαιτήσεις... είναι κάτι σαν σπόνσορας...
"Εγώ σου δίνω λεφτά, εσύ φυσικά θα φροντίσεις όλοι οι πολίτες να μην έχουν ταυτότητα χωρίς την θρησκεία πάνω" (οοουυυυ 666 )
Η εκκλησία ΑΝ ήταν σωστή (αλλά τα θαύματα έχουν σταματήσει εδώ και 2007 χρόνια τώρα τι να λέμε) θα έπρεπε να μην έχει περιουσία αλλά να την έχει μοιράσει ... ξέρετε τώρα...ο έχων δύο χιτώνια να δίνει το ένα και λοιπά άλλα κομμουνιστικά παραμύθια που οι παπάδες ουδέποτε κατάλαβαν
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας διευκρινίζεται ότι η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση των έργων, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, ανέρχεται ενδεικτικά σε 30.571.917,18 ευρώ.
Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει με δικά του λεφτά κοινωνικό έργο με εξαίρεση την εκκλησία επειδή το κοινωνικό έργο είναι το μοναδικό όπλο marketing που διαθέτει η εκκλησία για να προσελκύσει νέους πιστούς ή να "αυξήσει" την πιστή στους ήδη υπάρχοντες πιστούς ή να βελτιώσει την εικόνα.
Το χειρότερο είναι ότι ενώ η εκκλησία έχει συμφέρον να αξιοποιήσει τα λεφτά αυτά στο μέγιστο δυνατόν τρόπο φοβάμαι ότι ... θα πάνε χαμένα πιο χαμένα και από την περίπτωση που το κράτος θα τα έδινε σε κάποια πολυεθνική ή ΑΕ
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Εγω δεν ψηφισα στο πολλ γιατι οι επιλογες δεν με καλυπτουν, ουτε χριστιανη ουτε αθεη ουτε αλλης θρησκειας. Απλα δεν ξερω τι μου γινεται.
Συμφωνώ απόλυτα.
Και για τον ίδιο λόγο δεν ψηφίζω κι εγώ.
Και σίγουρα η εκκλησία έχει λεφτά από μόνη της. Πολλά λεφτάαα...
Προστέθηκαν δύο ακόμη επιλογές
mania
Επιφανές μέλος
Επρεπε το κράτος αντί να δίνει σε εκλλησίες ΄να τα δίνει στον κόσμο, σε όλους εμάς που χρηματοδοτούμε χρόνια τώρα τα παγγάρια της Εκκλησίας απο την τζέπη μας...
Θα ήταν καλό τα ποσά αυτά να μυραστούν έστω σαν άυξηση σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, η εκκλησία πρέπει να κάνει το έγο που πρέπει και άς αφήσει τα οικονομικά σε άλλους...
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Αυτά τα χρήματα λογικά είναι από ευρωπαϊκή ένωση αρά πρέπει να έχουν κάποιο αντίκτυπο στην κοινωνία. Αν μοιραζόταν σε κάποιες τυχαίους απλούς πολίτες μόνο αναστάτωση θα δημιουργούνταν επειδή απλώς κάποιοι άνθρωποι θα χαμογελούσαν με ξένα λεφτά. Αυτό το θεωρώ πολύ εγωιστικόΕιμαι χριστιανή και πιστέυω πώς δεν πρέπει να την χρηματοδοτεί, δεν υπάρχει λόγος να τρώνε με περησσότερες απο 100 μασέλες φτάνουν και οι 100 για τους παπάδες και όλη την συμωρία με τα μάυρα...
Επρεπε το κράτος αντί να δίνει σε εκλλησίες ΄να τα δίνει στον κόσμο, σε όλους εμάς που χρηματοδοτούμε χρόνια τώρα τα παγγάρια της Εκκλησίας απο την τζέπη μας...
Θα ήταν καλό τα ποσά αυτά να μυραστούν έστω σαν άυξηση σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, η εκκλησία πρέπει να κάνει το έγο που πρέπει και άς αφήσει τα οικονομικά σε άλλους...
mania
Επιφανές μέλος
Αυτά τα χρήματα λογικά είναι από ευρωπαϊκή ένωση αρά πρέπει να έχουν κάποιο αντίκτυπο στην κοινωνία. Αν μοιραζόταν σε κάποιες τυχαίους απλούς πολίτες μόνο αναστάτωση θα δημιουργούνταν επειδή απλώς κάποιοι άνθρωποι θα χαμογελούσαν με ξένα λεφτά. Αυτό το θεωρώ πολύ εγωιστικό
Ότι και να είναι η Εκκλησία τρώει πάρα πολλά, δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα τον λόγο, ΔΕΝ υπάρχει λόγος γενικότερα, όπως είπα και πρίν αρκετά δεν τρώει;
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
mania
Επιφανές μέλος
Ναι τρώει αρκετά αλλά εγώ σχολίασα αν είναι σωστό τα λεφτά να μοιραστούν σε απλούς πολίτες
Αν είναι σωστό να τα πάρει η εκκλησία, γιατί να μην πάρει ένα μικρό δωράκι οι Συνταξιούχοι, ή οι φυτητές μπάς και βοηθείσει στην παιδία; η Εκκλησία θα τα πάρει και θα τα φάνε 10 άτομα ένω στον απλό κόσμο θα φάνε πάρα πολλύ και θα είναι βοήθεια
Απλά με ενοχλεί που βλέπω την Εκκλησία να τρώει τόσα λευτά και να χρηματοδοτήτε με ενοχλεί πάρα πολλύ
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 45 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.