Affliction
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tsipouro
Διάσημο μέλος

Edit: προσθέτω matlab και html που τις ξέχασα αφού δεν τις χρησιμοποιώ συχνά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Συμφωνώ απόλυτα!Οποιαδήποτε μου ζητήσουν. Το θέμα είναι να κατέχεις τις βασικές ιδέες γύρω από τον αντικειμενοστραφή και το δομημένο προγραμματισμό. Το αν η σύνταξη της if είναι λίγο διαφορετική από τη μία γλώσσα στην άλλη δεν έχει σημασία. Η ιδέα παραμένει η ίδια. Στην τελική υπάρχουν τόσες πολλές γλώσσες, προγράμματα κι εντολές που είναι αδύνατο να τα θυμάσαι όλα. Εκεί απλά χρησιμοποιείς το Google και τα manual.
Ώρες ώρες μάλιστα σκέφτομαι τι ωραία που θα ήταν να υπήρχαν manuals για τις γλώσσες με βάση ποιές ξέρεις ήδη. Πχ μια σειρά βιβλίων "Από Χ σε Υ", πχ με τίτλους:
"Από PHP σε Javascript"
"Από C σε Java"
"Από C σε C++"
κοκ
και να αναλύουν μόνο τις διαφορές που υπάρχουν.
Μια φορά θα μάθεις τι είναι τα loops, τι είναι οι classes και τα αντικείμενα, τι είναι τα ifs κοκ, είναι απίστευτα κουραστικό μετά να διαβάζεις τα ίδια και τα ίδια σε κάθε γλώσσα που πας να μάθεις!
fandago
Διακεκριμένο μέλος

Πόσο καιρό ασχολείσαι με προγραμματισμό αν επιτρέπεται και ποια ήταν η αφορμή για να ξεκινήσεις;Είμαι C master, ξέρω αρκετά από C++ και java, αν και ασχολούμαι κυρίως με C αφού με καλύπτει σχεδόν σε όλα όσα θέλω να κάνω. Απο Οκτώμβριο που θα τελιώσει το καλοκαίρι και η εξεταστική θα αρχίσω να ασχολούμαι με php και με scripts σε perl/python.
Edit: προσθέτω matlab και html που τις ξέχασα αφού δεν τις χρησιμοποιώ συχνά.

Tsipouro
Διάσημο μέλος

Από όταν ξεκίνησα τη σχολή μου. Ήθελα να ξεκινήσω από 3η Λυκείου, αλλά το διάβασμα για τις πανελλήνιες δε μου άφηνε χρόνο για να ασχοληθώ. Ο λόγος που ξεκίνησα, πέρα από τις εργασίες και τις διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο, είναι η ευχαρίστηση που δίνει η δημιουργία δικών σου προγραμμάτων, σωστών και γραμμένων με τον αποτελεσματικότερο δυνατό κώδικα από άποψη πολυπλοκότητας.Πόσο καιρό ασχολείσαι με προγραμματισμό αν επιτρέπεται και ποια ήταν η αφορμή για να ξεκινήσεις;![]()

Subject to change
e-steki.gr Founder

Tsipouro
Διάσημο μέλος

Για τη πλάκα το είπα πιο πολύ, εννοείται ότι δεν είμαι τόσο ψωνισμένος για να πιστεύω ότι είμαι C master (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω ασχοληθεί αρκετά και δεν έχω αποκτήσει κάποιες γνώσεις).Θεωρείς δηλαδή ότι ένας χρόνος είναι αρκετός για να θεωρείται κάποιος "C master"; (χαρακτηρισμό που δεν αποδίδουν στον εαυτό τους ούτε φτασμένοι developers)
KaufenMan
Εκκολαπτόμενο μέλος

Tsipouro
Διάσημο μέλος

Η ηλικία δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Υπάρχουν πολλά παιδιά στην ηλικία σου και μικρότερα που μαθαίνουν προγραμματισμό. Θα πρέπει όμως να δείξεις ενδιαφέρον και να έχεις αρκετή όρεξη για δουλειά.Πως μπορώ να μάθω και εγώ μια γλώσσα προγραμματισμού; Παίζει ρόλο η ηλικία;

Δημήτρης_Μάλια
Νεοφερμένος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
persi
Πολύ δραστήριο μέλος

Mariosxania
Δραστήριο μέλος

Σε πόσες γλώσσες ξερεται να προγραμματίζεται και σε ποιες?Εγώ ξέρω σε 2 μέχρι τώρα html , visual basic
Ναι άσε μάς ρε φίλες που ξέρεις να προγραμματίζεις 13 χρονών και σε visual basic οχι πώς είναι δύσκολη αλλά είπαμε.Για πές μας τι ξέρεις να κάνεις?
Δημήτρης_Μάλια
Νεοφερμένος

Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος

Και εγώ έγραφα μικρά scriptάκια σε qbasic και σε batch αρχεία για dos και επίσης παιχνιδάκια με το Klik and Play (έκδοση για win 3.1), νομίζω 9-10 χρονών ήμουν, (4η-5η-6η Δημοτικού). Ωραίες εποχές.
Ανεβάζετε κανένα προγραμματάκι σας να το βλέπουμε και οι υπόλοιποι.
Mariosxania
Δραστήριο μέλος

Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος

Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος

Ανέβασε και εσύ να δούμε.Οκ άντε στείλε να δούμε.Φύσικα δεν είναι κακό φίλε Eruyomo αλλά δεν μπορώ να μας δουλεύουν για να το παίξουν έξυπνοι.Αντε ανέβασε να δούμε φίλε να με διαψεύσεις....
Eukleidis
Πολύ δραστήριο μέλος

Mariosxania
Δραστήριο μέλος

Ανεβάσω το έγγραφο γιατί δεν αφήνει greeklish το forum.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 53 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.