Καταρχην παιδια, κι εγω σπουδαζω και πληροφορικη, κι εγω εχω μπει στο τριπακι "ξεκινα απο C" και εχω δει τα θετικα των σωστων βασεων που αναφερεται.
Η βασικη διαφορα στις ιδεες μας ειναι οτι απο οτι καταλαβα η ριζα του δεντρου για το ολο ζητημα ειναι αυτες οι γλωσσες ενω για μενα οχι κατ αναγκη. Αλιμονο αν η εκμαθηση καθε γλωσσας βασιζοταν στην εκμαθηση αλλων και ειδικοτερα low level γλωσσων. Γιατι δεν παμε ενα βημα πιο κατω και να πουμε "ξεκινα" απο basic, visual basic ή καποια assemply (π.χ για MIPS) και παμε σε C. Το να μαθεις assemply για καποια αρχιτεκτονικη σε κανει για μενα να κατανοησεις πολυ περισσοτερα για τη C. Το να μαθεις να προγραμματιζεις δεν προυποθετει τις γερες βασεις, το να εισαι επιστημονας πληροφορικης ναι. Αλλο το ενα και αλο το αλλο!
Ναι, για να προσαρμοζεσαι πιο ευκολα σε νεες γλωσσες, να εχεις ενα σταθερο υποβαθρο και να καταλαβαινεις 5 πραγματα παρε C. Ξαναλεω οτι δεν αμφιβαλω στα θετικοτατα της πρακτικης, απλως δε βαζω τοσα βαριδια στον ορο "προγραμματισμο" καθοτι για μενα τα βασικοτερα που χρειαζεσαι για να προγραμματισεις ειναι ορεξη και καταλληλη επιλογη των εργαλειων με βαση την αναγκη σου. ναι, δε σε κανει Προγραμματιστη, σε κανει να προγραμματιζεις σε μια γλωσσα και προφανως η συγκριση με εναν επιστημονα πληροφορικης ειναι ανουσια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.