WhiteDrum
Διάσημο μέλος
Γουοτς δις :
1.Κόβουμε πατατούλες σε ροδέλες ή μπαστουνάκια λεπτά.
2.Βάζουμε λίγο λαδάκι (1 κουταλιά σούπας) και το απλώνουμε με πινέλο ή με χεράκι (καθαρό ε; σε βλέπω που σκαλίζεις τη μύτη σου, κάτω!)
3.Θερμαίνουμε το φούρνο για 5' στους 200, αντιστάσεις πάνω και κάτω.
4.Πριν βάλουμε το ταψάκι στο φούρνο πασαλείφουμε όλες τις πατάτες με το λάδι που βάλαμε πριν. Τις πασπαλίζουμε με ρίγανη ή αλλιώς με μίγμα κνορ για σαλάτες -κρεμμυδι-ρίγανη- ή κρεμμύδι-άνιθος. ΜΙΛΑΜΕ ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΑΣΧΗΜΑ!
5.Όταν τσιτσιρίσουν οι πατατούλες και πάρουν ροδοκόκκινο χρωματάκι, τις βγάζουμε και με μία σπάτουλα τις βάζουμε στο πιάτο! Λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω ή μια κουταλιά γιαούρτι δίπλα.. και ΜΙΑΜ!
Αγαπημένο γρήγορο φαγάκι εμού, κολλητής , αμορεμίου κολλητής και αμορεμίου μου.
ΜΙΑΜ
Βγαίνουν τραγανές σαν τηγανητές, με πολύ λιγότερο λάδι και πολυ πολύ πιο νόστιμες.
Τα μίγματα μπαχαρικών είναι σε φακελάκια 4-5 μαζί, κάνουν περίπου 1 γιούρο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος
και είναι πολύ καλή ιδέα για παιδάκια, ακούς Κουεδίν?????
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν κατάλαβα. Στο φούρνο τις ψήνεις;
Αυτό κατάλαβα Πόση ώρα κάνουν να ροδοκοκκινίσουν;
///
Ότι θα είχε τόση λεπτομέρεια η πατάτα η τηγανητή πάντως δεν το περίμενα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Εξαιρετικό ακούγεται!!
Θα το δοκιμάσω σίγουρα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
WhiteDrum
Διάσημο μέλος
Αυτό κατάλαβα Πόση ώρα κάνουν να ροδοκοκκινίσουν;
///
Ότι θα είχε τόση λεπτομέρεια η πατάτα η τηγανητή πάντως δεν το περίμενα!
Ναι, στον φούρνο! Περίπου 20' με 35' ανάλογα την θερμοκρασία, αν και για να βγουν πιο τραγανές εγώ τις τσουρουφλίζω! Είναι μακράν το αγαπημένο μου πρόχειρο σπιτικό μαμ
Γιες, μόνο ελαιολαδάκι! Είπαμε, είναι και ακριβό και αυτή η συνταγή θέλει λίγο, αλλιώς λιγδώνουν :/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος
Αυτό υποθέτω ισχύει όταν έχεις λίγο λάδι στο τηγάνι έτσι ώστε να μην τις σκεπάζει ε;είχες ψηλή φωτιά στην αρχή, να τσιτσιρίζει η πατάτα και μετά χαμηλή?
Ή ακόμα καλύτερα να το δίνουμε στη γιαγιά μας να το κάνει σαπούνι!Α και (ψιλοάσχετο με το θέμα) το λάδι στο οποίο έχουμε τηγανίσει, καλό είναι όταν θέλουμε να το πετάξουμε να μη το χύνουμε στον νεροχύτη ή την λεκάνη, αλλά να το βάζουμε σε ένα μπουκάλι και να το πετάμε στα σκουπίδια, γιατί αλλιώς μολύνει πολύ..
Εγώ όταν δεν έχω πολύ λάδι (ή δεν αξίζει να ξοδέψω πολύ), κόβω τις πατάτες χοντρές (μισό εκατοστό) ροδέλες κατά μήκος της πατάτας και τις βάζω στο τηγάνι με μέτρια φωτιά με λάδι που ίσα ίσα να σκεπάζει την επιφάνεια (αφού το έχουμε απλώσει πρώτα). Χρειάζεται να τις γυρίσεις μόνο μία φορά και γίνονται μια χαρά.
Όταν έχω βαθύ τηγάνι και αρκετό λάδι, βάζω τις πατάτες αφού έχει ζεσταθεί αρκετά το λάδι (όχι να αρχίσει να καίει = βγάζει αραιούς καπνούς). Βάζω όσες χρειάζεται για να σκεπαστούν όλες από το λάδι και τις αφήνω εκεί ΧΩΡΙΣ να τις ανακατεύω. Αν ανακατέψεις την πατάτα πριν αρχίσουν να γίνονται σκληρές απ' έξω θα σου σπάσουν. Αφού έχουν ψηθεί σχεδόν τις κουνάω λίγο με την τρυπητή κουτάλα έτσι ώστε να ξεκολλήσει η μια από την άλλη.
Όσο πιο λεπτές κάνεις τις πατάτες, τόσο πιο κριτσανιστές γίνονται. Αν τις κάνεις χοντρές, τότε μέσα θα είναι μαλακές. Το κόλπο δηλαδή για να γίνουν μέσα μαλακές και έξω σκληρές είναι να τις βάλεις στο λάδι την σωστή στιγμή (αφού έχει ζεσταθεί καλά δηλαδή).
Καλό είναι πριν βάλετε τις πατάτες στο τηγάνι, να τις έχετε κομμένες σε ένα πρόχειρο πανί, όπου μπορείτε να τις τρίψετε με 2-3 κινήσεις να μαζέψετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε ώστε να μην πιτσιλάνε πολύ όταν τις βάλετε στο λάδι.
Αυτά λέει η εμπειρία μου στις τηγανητές πατάτες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μια άλλη ιδέα είναι αυτή ενός φίλου, που παίρνει τα μωρά πατατάκια, τα κόβει απλά στα δυο, τα βάζει στο φούρνο πασπαλισμένα με λίγο λαδάκι και πολλά μπαχαρικά, και τα αφήνει να ψηθούν! Τέλεια, ειδικά η φλούδα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φοίβος
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οι πατάτες στο φούρνο πιο πολύ μ'αρέσουν, τραγανισμένες όπως είπε η whitedrum
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος
Α! Και πήγα που λέτε να βάλω το λάδι σε ένα μπουκάλι να το έχω για επόμενο τηγάνισμα και η πανέξυπνη το έριξα σε πλαστικό μπουκάλι έτσι καυτό που ήτανε και το μπουκάλι έλιωσε και έγινε ένας λαδερός χαμός στην κουζίνα. Την επόμενη φορά στο φούρνο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος
Και το λαδι μετα, εννοειται σε γυαλινο μπουκαλι!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι, στον φούρνο! Περίπου 20' με 35' ανάλογα την θερμοκρασία, αν και για να βγουν πιο τραγανές εγώ τις τσουρουφλίζω! Είναι μακράν το αγαπημένο μου πρόχειρο σπιτικό μαμ
Γιες, μόνο ελαιολαδάκι! Είπαμε, είναι και ακριβό και αυτή η συνταγή θέλει λίγο, αλλιώς λιγδώνουν :/
Το δοκίμασα. Μερικές καήκανε, μερικες ήτανε ok αλλά ψιλοκόλλησαν στο ταψί. Δε με θέλει η πατάτα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.