Kate1914
Περιβόητο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5,974 μηνύματα.
25-07-24
14:00
Να ξεκαθαρίσω πως δεν την έχω δει σε λειτουργία βέβαια, αλλά είναι μια συσκευή που προσωπικά με εντυπωσιάζει πολύ.
Και επίσης μου φαίνεται ενδιαφέρον που αυτές οι μηχανές είναι ποδοκίνητες και δε χρειάζονται ρεύμα για να λειτουργήσουν.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 19,268 μηνύματα.
25-07-24
14:08
Ήταν must νοικοκυριού η ραπτομηχανή τότε.View attachment 135745
Να ξεκαθαρίσω πως δεν την έχω δει σε λειτουργία βέβαια, αλλά είναι μια συσκευή που προσωπικά με εντυπωσιάζει πολύ.
Και επίσης μου φαίνεται ενδιαφέρον που αυτές οι μηχανές είναι ποδοκίνητες και δε χρειάζονται ρεύμα για να λειτουργήσουν.
Είχε και η γιαγιά μου μία, που της είχε φέρει ο αδελφός της από τη Γερμανία, καλή.
Στις μέρες μας εντάξει κανείς δεν έχει ολόκληρο τραπέζι ραπτομηχανής σπίτι του
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 21,523 μηνύματα.
25-07-24
15:25
Αυτό νομίζω είναι διαχρονικό σε κάθε ηλικία. Δεν χρειάζεται να σε το πει κάποιος μεγαλύτερος, το ανακαλύπτεις από μόνος σου. Και εμείς το κάναμε και τα ξαδελφάκια μου το κάνουν.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Έχουν οι γιαγιάδες μου και είναι λειτουργικές. Η μία προσπάθησε να με δείξει κιόλας αλλά φάνηκα ανεπίδεκτος μαθήσεως και τα παράτησε. Είναι τρομερά δύσκολο να βρεις τον σωστό βηματισμό στις ποδοκίνητες και να πηγαίνουν μπροστά αντί για πίσω.View attachment 135745
Kate1914
Περιβόητο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5,974 μηνύματα.
25-07-24
15:37
Εμένα αυτό που μου φάνηκε δύσκολο είναι να τις σταματήσεις από το να κινούνται, γιατί είναι βαρύ το σίδερο κάτω και αν πάρει φόρα με φάνηκε ότι δύσκολα σταματά. Αν και δεν ξέρω, δεν το έχω δοκιμάσει.Έχουν οι γιαγιάδες μου και είναι λειτουργικές. Η μία προσπάθησε να με δείξει κιόλας αλλά φάνηκα ανεπίδεκτος μαθήσεως και τα παράτησε. Είναι τρομερά δύσκολο να βρεις τον σωστό βηματισμό στις ποδοκίνητες και να πηγαίνουν μπροστά αντί για πίσω.
Τέλος πάντων, τώρα όλοι έχουν καινούργιες έτσι και αλλιώς, όσοι χρησιμοποιούν ακόμη ραπτομηχανή δηλαδή. Απλώς μου φαίνεται πως τότε ήταν και πιο όμορφες, όχι βαρετές και απλές όπως οι σύγχρονες. Βλέπεις πχ ότι ακόμη και αυτήν έχει σχέδια πάνω και τέτοια.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 31,550 μηνύματα.
27-07-24
21:02
Το λες και συσκευη..εκεινης της εποχης..ΝΑΙ..ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ..ΚΑΙ ΝΑΙ..ΓΕΜΙΖΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕ ΠΙΤΣΙΛΙΕΣ ΝΕΣ ΚΑΦΕ!
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,515 μηνύματα.
27-07-24
23:36
Πωπω τι είπες τώρα !!!Το λες και συσκευη..εκεινης της εποχης..ΝΑΙ..ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ..ΚΑΙ ΝΑΙ..ΓΕΜΙΖΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕ ΠΙΤΣΙΛΙΕΣ ΝΕΣ ΚΑΦΕ!
View attachment 135850
Μου ήρθε η γεύση στο στόμα, φαντάσου...Θυμάμαι ότι δε χτυπιόταν καλά η ζάχαρη με τον καφέ. Χυνόταν και το μισό απ' έξω, όπως λες, νευρίαζα και σταματούσα το χτύπημα και ρουφούσα "κομμάτια" ύστερα. Βάσανο...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 31,550 μηνύματα.
28-07-24
10:01
Τι σας εχω..τι σας εχω;;;
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
28-07-24
10:04
Χαχαχαααααα....
Ρε φίλε, τί λες !!! "Ζωγραφίζεις" !!!
Να σου πω...θα μας γυρίσεις κι άλλο πίσω ; Σε λίγο θα περάσουμε το μισό αιώνα...
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 13,492 μηνύματα.
28-07-24
10:30
Σιγά το δύσκολο ρε... Πατάς προς τα μπροστά, πατάς προς τα πίσω, αντίστοιχα.Είναι τρομερά δύσκολο να βρεις τον σωστό βηματισμό στις ποδοκίνητες και να πηγαίνουν μπροστά αντί για πίσω.
Αν δεν μπορείς να συγχρονίσεις το σταμάτημα (δηλαδή να πηγαίνεις πιο σιγά προς το τέλος της ραφής και να σταματήσεις τελείως), μπορείς κάλλιστα να βάλεις "φρένο" πιάνοντας τον κρίκο που γυρνάει με το χέρι.Εμένα αυτό που μου φάνηκε δύσκολο είναι να τις σταματήσεις από το να κινούνται, γιατί είναι βαρύ το σίδερο κάτω και αν πάρει φόρα με φάνηκε ότι δύσκολα σταματά.
Γενικά, τις ραπτομηχανές τις σνόμπαρα όταν ήμουν μικρός, αλλά είναι όντως must για κάθε νοικοκυριό. Αν ξέρεις βασικά πράγματα, μπορείς να κάνεις τα ρούχα να στέκονται πάνω σου λες και ράφτηκαν από οίκο ειδικά για εσένα +διάφορα μονταρίσματα, όπως μπάλωμα σκισμένης τσέπης
dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3,512 μηνύματα.
28-07-24
10:41
στην εφηβεία, διάβαζα, κοιμόμουν με τα sony walkman στα αυτιά και στο autoreverse*
* είχαν επιλογή, που έπαιζαν αυτόματα κάθε πλευρά της κασέτας (χωρίς να την βγάζεις και να την βάζεις ανάποδα).
είχα επίσης φορτιστή για ΑΑ μπαταρίες, που χρησιμοποιούσε η συσκευή.
* είχαν επιλογή, που έπαιζαν αυτόματα κάθε πλευρά της κασέτας (χωρίς να την βγάζεις και να την βάζεις ανάποδα).
είχα επίσης φορτιστή για ΑΑ μπαταρίες, που χρησιμοποιούσε η συσκευή.
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 5,522 μηνύματα.
28-07-24
10:45
Από τις αγαπημένες μου μέχρι που πηγα δημοτικό.πολυ γουστοζικα αυτά τα δισκακιαΧαχαχαααααα....
Ρε φίλε, τί λες !!! "Ζωγραφίζεις" !!!
Να σου πω...θα μας γυρίσεις κι άλλο πίσω ; Σε λίγο θα περάσουμε το μισό αιώνα...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
29-07-24
21:02
Ασυζητητη το πιο νοστιμο φαγητο//και ναι..υπαρχιυν ακομα!
Για τα νιανιαρα που δεν καταλαβαινουν..φουρνος ηταν.. με αντιστασεις...εβαζες μεσα το ταψι και εκανες φαγακι μουρλια!
Για τα νιανιαρα που δεν καταλαβαινουν..φουρνος ηταν.. με αντιστασεις...εβαζες μεσα το ταψι και εκανες φαγακι μουρλια!
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
29-07-24
21:47
Θα με κάνεις να κλάψω, καμιά ώρα, απ' τη συγκίνηση...Ασυζητητη το πιο νοστιμο φαγητο//και ναι..υπαρχιυν ακομα!
View attachment 135942
Μούρλια φαγάκι, ναι !!! Θυμάμαι τη γιαγιά μου να φτιάχνει μπιφτέκια με πατάτες σ' αυτό...
Α ρε Πούπη. Ωραία χρόνια...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
05-08-24
19:15
Δεν ξερω αν εχει μπει...αλλα ας το βαλω.
Καλα μιλαμε για πολυ μηχανημα ετσι;
Εκτος του οτι ακουγαμε τις κασετες ,ειχε και ενα κοκκινο κουμπακι το δικο μας και...μαγνητοφωνουσαμε τη φωνη μας τη γραφαμε σε κασετα δηλαδη!!!!
Καλα μιλαμε για πολυ μηχανημα ετσι;
Εκτος του οτι ακουγαμε τις κασετες ,ειχε και ενα κοκκινο κουμπακι το δικο μας και...μαγνητοφωνουσαμε τη φωνη μας τη γραφαμε σε κασετα δηλαδη!!!!
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 21,523 μηνύματα.
06-08-24
17:51
Εν τω μεταξύ είχα βρει κάτι βιντεοκασσέττες παλαιών ελληνικών ταινιών στους παππούδες μου. Εσείς οι μεγαλύτεροι παίζει να μας πείτε πως λέγεται το μηχάνημα που τις έβαζες για να παίξουν; Γιατί το κασσεττόφωνο από όσο έχω καταλάβει είναι μόνο για ήχο.
Εμείς οι Zoomers προλάβαμε τα blu-ray DVD μόνο
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 19,268 μηνύματα.
06-08-24
17:52
Έλα ρε Γιάννη, vhs player - "βίντεο" λέγεται, δεν είναι τόσο παλιόΕν τω μεταξύ είχα βρει κάτι βιντεοκασσέττες παλαιών ελληνικών ταινιών στους παππούδες μου. Εσείς οι μεγαλύτεροι παίζει να μας πείτε πως λέγεται το μηχάνημα που τις έβαζες για να παίξουν; Γιατί το κασσεττόφωνο από όσο έχω καταλάβει είναι μόνο για ήχο.
Βρίσκεις με 25 EUR στις αγγελίες.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
06-08-24
17:57
Τώρα δεν είμαι για αγορές, στο μέλλον βλέπουμε .Έλα ρε Γιάννη, vhs player - "βίντεο" λέγεται, δεν είναι τόσο παλιό
Βρίσκεις με 25 EUR στις αγγελίες.
Πάντως η δικιά μου η γενιά δεν το πρόλαβε καθ'όλου. Κυριολεκτικά παίζει πρώτη φορά να το ακούω αυτό. Ως έκφραση βέβαια «να παίξει το βίντεο» το έχω ακούσει από μεγαλύτερους αλλά να το χρησιμοποιήσω nope. Εμείς DVD Player είχαμε στο σπίτι και νοίκιαζα παιδικές ταινίες (είχα ξεπαστρέψει όλα τα Μπομπ ο Μάστορας και Τόμας το τρενάκι) από το τότε τοπικό dvd club
Scandal
Διαχειριστής
22-08-24
20:36
Και φυσικά η ξεπερασμένη μπαταρία 4.5 volt:
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
22-08-24
20:40
Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι...εννοειται τον προλαβα!View attachment 137281
View attachment 137284
Και φυσικά η ξεπερασμένη μπαταρία 4.5 volt:
View attachment 137285
Αυτα τσ γλυφιτζουρια τα προλαβε κανεις;
Στο μεταξυ...το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΑΣΤ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗς ΜΟΥ..ΑΠΟΛΥΤΟ ΛΕΜΕ!
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
22-08-24
20:52
Στις αναμνήσεις είσαι άπαιχτη !!Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι...εννοειται τον προλαβα!
Αυτα τσ γλυφιτζουρια τα προλαβε κανεις;
View attachment 137289
Στο μεταξυ...το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΑΣΤ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗς ΜΟΥ..ΑΠΟΛΥΚΤΟ ΛΕΜΕ!
View attachment 137291
Ναι, στο γλειφιτζούρι. Ως και τη γεύση θυμάμαι...
Αναφορικά με το coppertone, άσε !! Τότε ο ήλιος δεν έκαιγε τόσο και θυμάμαι να βάζω λάδι (ή και γαλάκτωμα) και να ξεροψήνομαι στην άμμο, για να μαυρίσω...Τώρα...και να με πληρώνουνε δεν το κάνω...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 122 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Scandal
- chester20080
- Kate1914
- gademis
- fockos
- Fernando_A
- fourkaki
- American Economist
- AggelikiGr
- Unboxholics
- A350
- fmarulezkd
- giannhs2001
- jj!
- vasilis123321
- Paragontas7000
- charmander
- Joji
- Hased Babis
- linuxman
- jellojina
- GeorgePap2003
- Wonderkid
- physicscrazy
- epote
- touvlo
- Antonia Alexandra
- Libertus
- grtt
- kalhkardia
- Paladin
- rafaela11
- eukleidhs1821
- Μήτσος10
- Εριφύλη
- Indiana Jones
- Δροσουλίτης
- alexis.patrinos
- Memetchi
- marww
- ggl
- User2350
- Εχέμυθη
- Viedo
- harry akritas
- hirasawayui
- fretoe
- CiNeFiL
- Αλκης Κ.
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.