giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 21.989 μηνύματα.

08-04-25

23:02
Μετά από την έναρξη του οικονομικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας με τους δασμούς αυτή η είδηση δεν είναι μάλλον τόσο τυχαία...
Δύο σενάρια παίζουν. Είτε είναι μισθοφόροι που πήγαν για δικούς τους λόγους να πολεμήσουν για τη Ρωσσία όπως συμβαίνει και με την Ουκρανία. Είτε έχουν σταλεί μυστικά κάποιοι Κινέζοι στρατιώτες που δεν το πιστεύω προσωπικά. Πάντως όλα κάπως κολλάνε με τους δασμούς. Προσπαθούν ίσως να χώσουν και την Κίνα στο παιχνίδι για να τη στριμώξουν (εάν κρύβεται η δύση από πίσω) ή γιατί ελπίζει ο Ζελένσκυ πως θα υπάρξει υπέρ του κάποια αλλαγή διπλωματικά (εάν δεν κρύβεται η δύση από πίσω).
Δύο σενάρια παίζουν. Είτε είναι μισθοφόροι που πήγαν για δικούς τους λόγους να πολεμήσουν για τη Ρωσσία όπως συμβαίνει και με την Ουκρανία. Είτε έχουν σταλεί μυστικά κάποιοι Κινέζοι στρατιώτες που δεν το πιστεύω προσωπικά. Πάντως όλα κάπως κολλάνε με τους δασμούς. Προσπαθούν ίσως να χώσουν και την Κίνα στο παιχνίδι για να τη στριμώξουν (εάν κρύβεται η δύση από πίσω) ή γιατί ελπίζει ο Ζελένσκυ πως θα υπάρξει υπέρ του κάποια αλλαγή διπλωματικά (εάν δεν κρύβεται η δύση από πίσω).
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

08-04-25

23:04
Οι Ρώσοι καλούν παλι σε επιστράτευση αυτές τις μέρες. Προφανώς τους τελείωσαν οι Βορειοκορεάτες και τώρα στέλνουν κινεζόπουλα... Άλλωστε η χώρα έχει αρκετά.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.052 μηνύματα.

09-04-25

19:03
Εγω αυτο το ονομαζω κωλοπαιδο απλα.
Ο αθλητισμος οπως και η τεχνη ενωνει τους λαους .Δεν τους χωριζει.
![]()
Βίντεο: 13χρονος Ουκρανός αρνήθηκε να σφίξει το χέρι Ρώσου αθλητή στο βάθρο - Η αποχώρηση από την τελετή που τον μετέτρεψε σε εθνικό ήρωα
Ένας 13χρονος Ουκρανός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη δική του πλατφόρμα, το βάθρο των μεταλλίων, για να εκφράσει τη σιωπηλή του διαμαρτυρία απέναντι στηwww.enikos.gr
18:28, Τετάρτη 09 Απριλίου 2025
αθλητισμός
Πηγή: Instagram![]()
Ένας 13χρονος Ουκρανός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη δική του πλατφόρμα, το βάθρο των μεταλλίων, για να εκφράσει τη σιωπηλή του διαμαρτυρία απέναντι στη ρωσική εισβολή.
Ο Yevhen Melnik, ανερχόμενο αστέρι του καράτε από την Ουκρανία, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Youth Karate League στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας, αλλά η στιγμή που τον έκανε διάσημο δεν ήταν πάνω στο τατάμι, αλλά στο βάθρο.
Ο Melnik αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί με τον Ρώσο αθλητή Igor Grogoriev, ο οποίος αγωνιζόταν ως «ουδέτερος» λόγω της διεθνούς απαγόρευσης που ισχύει για τις ρωσικές αποστολές μετά την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.
Παρά την κατάκτηση της τρίτης θέσης, ο 13χρονος Ουκρανός αρνήθηκε να του σφίξει το χέρι και να φωτογραφηθεί μαζί του, οπότε και αποχώρησε από την τελετή απονομής, παραμερίζοντας όσους τον προέτρεπαν να μείνει.
Η σκηνή καταγράφηκε και κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετατρέποντας τον 13χρονο αθλητή σε εθνικό ήρωα στην Ουκρανία. «Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο αυτού του επιπέδου για τον Yevhen», ανακοίνωσε η Ουκρανική Ομοσπονδία Καράτε.
«Συνήθως, τέτοια βραβεία μένουν αξέχαστα για μια ζωή. Αυτή τη φορά όμως, δεν θα το θυμάται μόνο ο ίδιος ο αθλητής».
Ο Melnik ανήκει στον σύλλογο Shogun του Κιέβου και, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, η στάση του εκπέμπει πολύ περισσότερα από ένα αγωνιστικό μήνυμα. «Αυτό το χάλκινο έχει ήδη γίνει σύμβολο αδιαλλαξίας και περηφάνιας για τις μελλοντικές γενιές Ουκρανών – μετά την απονομή, ο νεαρός αθλητής αρνήθηκε να του σφίξει το χέρι και να φωτογραφηθεί μαζί με έναν υπό όρους ουδέτερο εκπρόσωπο της χώρας των δολοφόνων και των λεηλατών».
«Ευχαριστούμε για την ξεκάθαρη ουκρανική στάση. Ευχαριστούμε τους γονείς του αθλητή για τη σωστή ανατροφή και τους προπονητές και τον σύλλογο για τη στήριξη στον μελλοντικό πρωταθλητή», τονίζει επίσης η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.
Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.676 μηνύματα.

09-04-25

19:49
Πάντως και εγώ αν πχ έβλεπα ένα Ελληνάκι να μη σφίγγει το χέρι ενός τουρκόπουλου σε πιθανή εισβολή των Τούρκων, θα του έβγαζα το καπέλο.Εγω αυτο το ονομαζω κωλοπαιδο απλα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.052 μηνύματα.

09-04-25

19:53
Το αναμενομενο απο εσενα.Πάντως και εγώ αν πχ έβλεπα ένα Ελληνάκι να μη σφίγγει το χέρι ενός τουρκόπουλου σε πιθανή εισβολή των Τούρκων, θα του έβγαζα το καπέλο.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 21.989 μηνύματα.

09-04-25

19:53
Στο πλαίσιο του αθλητισμού δεν έπραξε σωστά. Στο πλαίσιο του συναισθήματος όμως καλά έκανε. Οι Ουκρανοί περνάνε πολλά από έναν λαό που στην ουσία είναι αδέλφια στα πάντα.
Το μόνο που δεν είναι πραγματικά σωστό είναι που οι Ρώσσοι αθλητές αγωνίζονται ως «ουδέτεροι» στα διεθνή τουρνουά. Με ποιο δικαίωμα απαγόρευσαν την εθνικότητα των αθλητών; Τον εθνικό τους ύμνο και την σημαία για τα οποία αγωνίζονται; Όλη αυτή η υποκριτική φιλειρηνική στάση ξεσκεπάζεται από το ότι δεν ισχύει το ίδιο για Ισραηλινούς, Αμερικανούς, Άγγλους, Γάλλους και λοιπούς αθλητές που οι χώρες τους έχουν κάνει τρισχειρότερα από τη Ρωσσία.
Το μόνο που δεν είναι πραγματικά σωστό είναι που οι Ρώσσοι αθλητές αγωνίζονται ως «ουδέτεροι» στα διεθνή τουρνουά. Με ποιο δικαίωμα απαγόρευσαν την εθνικότητα των αθλητών; Τον εθνικό τους ύμνο και την σημαία για τα οποία αγωνίζονται; Όλη αυτή η υποκριτική φιλειρηνική στάση ξεσκεπάζεται από το ότι δεν ισχύει το ίδιο για Ισραηλινούς, Αμερικανούς, Άγγλους, Γάλλους και λοιπούς αθλητές που οι χώρες τους έχουν κάνει τρισχειρότερα από τη Ρωσσία.
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

09-04-25

19:55
Οφειλές να του πεις "να έρθετε μέχρι την Αθήνα!"Πάντως και εγώ αν πχ έβλεπα ένα Ελληνάκι να μη σφίγγει το χέρι ενός τουρκόπουλου σε πιθανή εισβολή των Τούρκων, θα του έβγαζα το καπέλο.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.828 μηνύματα.

09-04-25

20:02
μα οι δασμοί άρχισαν πριν 5 μέρες.Μετά από την έναρξη του οικονομικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας με τους δασμούς αυτή η είδηση δεν είναι μάλλον τόσο τυχαία...
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.789 μηνύματα.

10-04-25

09:20
Αν δεχτούμε πως οι ρώσοι κάνανε "εισβολή" στις περιοχές που ζούσαν καταπιεσμένοι ρωσόφωνοι στο 90%, τότε έχεις κάποιο λόγο να μισείς τους πάντες..Πάντως και εγώ αν πχ έβλεπα ένα Ελληνάκι να μη σφίγγει το χέρι ενός τουρκόπουλου σε πιθανή εισβολή των Τούρκων, θα του έβγαζα το καπέλο.

Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.129 μηνύματα.

10-04-25

09:35
Αυτο πες το οταν θα εισβάλλουν στην Δυτικη Θράκη. Ηδη αγοράζουν μαζικά σπίτια στην περιοχη, Βούλγαροι και Τουρκοι και βρωμάει οτι πανε να δημιουργήσουν ζήτημα.Αν δεχτούμε πως οι ρώσοι κάνανε "εισβολή" στις περιοχές που ζούσαν καταπιεσμένοι ρωσόφωνοι στο 90%, τότε έχεις κάποιο λόγο να μισείς τους πάντες..
Δεν μπορούμε να τα εξεταζουμε ολα με μια κοψιά, εξαρταται την καθε περιπτωση. Εδω θα ηταν οντως εισβολή. Όπως ήταν και στην Κυπρο το 74.
Και ασχέτως αν είναι ή όχι στην Ουκρανία, το ουκρανάκι έτσι την βλέπει. Άλλο αν δεν ειναι και προκάλεσε για μια φορά ακόμα η Δυση παγκόσμιο πόλεμο, έστω δυνητικό. ΟΠΩΣ ΤΟ 1939 οταν οι πολωνοι εβγαζαν τα ματια σε γερμανικες μειονότητες στη δυτική πρωσσία.
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

10-04-25

09:37
Οι Ρώσοι με την εισβολή τους στην νότια και ανατολική Ουκρανία κατέστρεψαν κυρίως τους ρωσοφωνους και τους φιλορωσους. Τώρα το καταλάβατε;Αν δεχτούμε πως οι ρώσοι κάνανε "εισβολή" στις περιοχές που ζούσαν καταπιεσμένοι ρωσόφωνοι στο 90%, τότε έχεις κάποιο λόγο
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.789 μηνύματα.

10-04-25

09:43
Η εισβολή στην Κύπρο το 74' έγινε γιατί την προκάλεσε ο Μακάριος που ήθελε να αντιταχθεί στους χουντικούς. Αυτοπαραδοθήκανε, ήταν στημένη υπόθεση.Αυτο πες το οταν θα εισβάλλουν στην Δυτικη Θράκη. Ηδη αγοράζουν μαζικά σπίτια στην περιοχη, Βούλγαροι και Τουρκοι και βρωμάει οτι πανε να δημιουργήσουν ζήτημα.
Δεν μπορούμε να τα εξεταζουμε ολα με μια κοψιά, εξαρταται την καθε περιπτωση. Εδω θα ηταν οντως εισβολή. Όπως ήταν και στην Κυπρο το 74.
Και ασχέτως αν είναι ή όχι στην Ουκρανία, το ουκρανάκι έτσι την βλέπει. Άλλο αν δεν ειναι και προκάλεσε για μια φορά ακόμα η Δυση παγκόσμιο πόλεμο, έστω δυνητικό. ΟΠΩΣ ΤΟ 1939 οταν οι πολωνοι εβγαζαν τα ματια σε γερμανικες μειονότητες στη δυτική πρωσσία.
Αν ισχύει αυτό που λες πως κάποιοι αγοράζουν μαζικά σπίτια στη Δυτικοί Θράκη και δεν είναι Έλληνες, τότε η λογική λέει πως θα ήθελαν να μείνουν σε αυτά, ειρηνικά. Κανείς δεν αγοράζει σε εμπόλεμες περιοχές, η κινδυνολογία σου δεν έχει βάση.
Tο γαϊτανάκι της μισαλλοδοξίας σπάει μόνο με μία αυθυπέρβαση, αλλιώς θα τρωγόμαστε μια ζωή.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.129 μηνύματα.

10-04-25

09:52
Στημενη απο τον Ιωαννίδη ήτανε γιατι ειχε συμφωνησει με τους τουρκους για συνεκμετάλλευση στο αιγαίο και μια παραλλαγή του Ατσεσον για να πάρουν Κυρήνεια-Κιόνελι και να μείνουν εκεί, και ο Μακαριος επειδη ακούγεται πολύ η φήμη (δεν ξερω, απλά ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ λεω) οτι ειτε ηταν απο Τ/Κ πατέρα, είτε συμπαθουσε "πολύ" τα Αγγλάκια και τον είχανε στο χέρι οι Εγγλέζοι, έπαιξε το παιχνίδι τους.Η εισβολή στην Κύπρο το 74' έγινε γιατί την προκάλεσε ο Μακάριος που ήθελε να αντιταχθεί στους χουντικούς. Αυτοπαραδοθήκανε, ήταν στημένη υπόθεση.
Γι αυτο οι "ακροδεξιοι" σπάμε την επταετια σε δυο κομματια. Την εθνοσωτηριο του Παπαδόπουλου και την προδοτική του Ιωαννίδη, άσχετα αν οι άλλοι τα λενε ολα χουντα.
Ναι μισαλλοδοξια ειναι, όχι εποικισμός, που μετα θα σου πουν θέλουμε και Τζαμί αφου τα 50 απο τα 80 σπίτια ειναι Τούρκοι.Αν ισχύει αυτό που λες πως κάποιοι αγοράζουν μαζικά σπίτια στη Δυτικοί Θράκη και δεν είναι Έλληνες, τότε η λογική λέει πως θα ήθελαν να μείνουν σε αυτά, ειρηνικά. Κανείς δεν αγοράζει σε εμπόλεμες περιοχές, η κινδυνολογία σου δεν έχει βάση.
Tο γαϊτανάκι της μισαλλοδοξίας σπάει μόνο με μία αυθυπέρβαση, αλλιώς θα τρωγόμαστε μια ζωή.
Ειναι επικινδυνος αυτος ο ουμανισμός. Και δεν ειναι να πεις οτι δε σου κόβει, γιατί ξέρω πως σου κόβει ειδάλλως δε θα σου απαντούσα οπως δεν απαντω σε πολύ κόσμο, αλλά απορώ γιατι δεν μπορείς ή δεν θες να το δεις.
parafernalia
Περιβόητο μέλος

10-04-25

10:12
Δεν είμαι ουμανιστής, είναι φενάκη. Καταλαβαίνω επίσης πως έχεις να αντιμετωπίσεις και τον εθνικισμό των άλλων. Ο εθνικισμός είναι πιο επικίνδυνος όμως γιατί σε τυφλώνει εντελώς. Νομίζεις πως υπηρετείς την πατρίδα σου, όπως και το παιδάκι καρατέκα, όμως υπηρετείς τα @@ του Ζελένσκι.Ναι μισαλλοδοξια ειναι, όχι εποικισμός, που μετα θα σου πουν θέλουμε και Τζαμί αφου τα 50 απο τα 80 σπίτια ειναι Τούρκοι.
Ειναι επικινδυνος αυτος ο ουμανισμός. Και δεν ειναι να πεις οτι δε σου κόβει, γιατί ξέρω πως σου κόβει ειδάλλως δε θα σου απαντούσα οπως δεν απαντω σε πολύ κόσμο, αλλά απορώ γιατι δεν μπορείς ή δεν θες να το δεις.
Τους πολέμους δεν τους κάνουν οι λαοί αλλά τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων. Γι' αυτό έγινε και ο πόλεμος στην Ουκρανία, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας ελίτ που επιζητά να επανασχεδιάσει τον κόσμο υπό την κυριαρχία της.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

10-04-25

10:29
Ωπα ωπα. Ο εθνικισμός από μόνος του δεν ειναι επικινδυνος. Η σωβινιστική διαστροφή του είναι δυνητικά επικίνδυνη. Αυτή τυφλώνει. Τα ένστικτα τυφλώνουν, όταν ο άλλος ειναι Μογγολικος λαός της στέππας και οι γιανταρμάδες το 1922 φυλάκιζαν χωρις νερό τους δικούς μας στη Μικρασία.Δεν είμαι ουμανιστής, είναι φενάκη. Καταλαβαίνω επίσης πως έχεις να αντιμετωπίσεις και τον εθνικισμό των άλλων. Ο εθνικισμός είναι πιο επικίνδυνος όμως γιατί σε τυφλώνει εντελώς. Νομίζεις πως υπηρετείς την πατρίδα σου, όπως και το παιδάκι καρατέκα, όμως υπηρετείς τα @@ του Ζελένσκι.
Ο καθαρός εθνικισμός επιζητεί τα δίκαια με αγώνα, την Πόλη, τον Πόντο, Β Ηπειρο, Μ Ασία. Όχι την Σινκιάνγκ στην Κίνα
Ο σωβινισμός του τούρκου και η σαλαμοποίηση των γειτόνων του (Συρία, Ελλάδα, Λιβυη) λόγω κατακτητικων ενστικτων, δεν έχει καμία σχέση με ιστορικά δίκαια ή πληθυσμιακά δίκαια (εγγενή όμως). Ειναι ποιοτική διαφορά. Ακόμα και ενας Τούρκος να μην υπήρχε στην Κύπρο, η Τουρκία θα έπρεπε να είχε λογο στο νησί, ισχυρίζεται ο Νταβούτογλου εαν δεν απατωμαι.
Ο αναθεωρητισμός δεν είναι κακός και θα έπρεπε να τον ενστερνιστούμε και εμείς, για τα συμφέροντά μας. Εφόσον δε είναι και θεμα ανθρωπινης φύσης, οι άλλοι δεν θα σταματησουν ποτέ, άρα δεν έπρεπε να σταματησουμε ούτε και εμείς μετα το 1922 να ειμαστε εθνικιστές.
Σου εξηγω ομως -κατα την δική μου ταπεινη λογική και με καθε σεβασμό στη δική σου άποψη- πως δεν ειναι ολα ιδια στο καλαθι του εθνικισμού. Υπάρχουν ποιοτικές διαφορές και σημαντικές αποχρώσεις.
Δηλαδή αν με ρωτησεις τωρα να σου πω αν ο Εθνικοσοσιαλισμός (γερμανικος εθνικισμος) με τη σωβινιστικη του αντιληψη που αγνοούσε την προσφορά του Αρχαιοελληνικού πολιτισμού στην Ανθρωπότητα και θεωρούσε τον Γερμανό το ανωτερο ειδος ανθρωπου, είχε καποια εθνικιστική λογική, θα σου πω πως δεν ειχε. Ηθελε να δει τα πράγματα οπως ηθελε να τα δει, κι όχι όπως είχαν στέρεες βάσεις, όπως η δική μας Μεγάλη Ιδεα.
(Γι αυτο και θα με δεις να διαφωνω με τους Χρυσαυγίτες, γιατι ειναι ασυμβατος ο γερμανικος εθνικισμος με τη Μεγάλη Ιδεα. Ξέρω θα το δουν καποιοι φίλοι και θα μαλώσουμε πάλι αλλά αυτό πιστεύω.)
Εδω συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό. Ακομα κι αν πιστευω πολύ στη Μεγαλη Ιδεα, ακομα και οι δικοι μας δίκαιοι πόλεμοι είχαν μια χρησιμότητα για τους μεγάλους (βλ. Das Öl Krieg για την Μικρασιατική Εκστρατεία όπου παίξαμε το παιχνιδι των Άγγλων καθυστερώντας τον Κεμαλ για να παραδώσει τη Μοσούλη και τα πετρέλαια στους Άγγλους).Τους πολέμους δεν τους κάνουν οι λαοί αλλά τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων. Γι' αυτό έγινε και ο πόλεμος στην Ουκρανία, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας ελίτ που επιζητά να επανασχεδιάσει τον κόσμο υπό την κυριαρχία της.
parafernalia
Περιβόητο μέλος

10-04-25

11:19
Αφού συμφωνείς σε αυτό, γιατί δεν βλέπεις πως ο πατριωτισμός (πόσο μάλιστα ο εθνικισμός) είναι το τελευταίο καταφύγιο των καθαρμάτων;Εδω συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό. Ακομα κι αν πιστευω πολύ στη Μεγαλη Ιδεα, ακομα και οι δικοι μας δίκαιοι πόλεμοι είχαν μια χρησιμότητα για τους μεγάλους (βλ. Das Öl Krieg για την Μικρασιατική Εκστρατεία όπου παίξαμε το παιχνιδι των Άγγλων καθυστερώντας τον Κεμαλ για να παραδώσει τη Μοσούλη και τα πετρέλαια στους Άγγλους).
Το μόνο αληθινό συμφέρον του ανθρώπου είναι το ΕΓΩ και το ΔΙΚΟ του. Αν σε κάνει να νιώθεις καλά η ιδέα πως θα πάρουμε την Πόλιν, εμένα δεν με πειράζει. Να με βάλεις όμως να πολεμήσω γι' αυτό και να γίνω κυμάς στα κανόνια σου, εκεί έχω πρόβλημα.Ο αναθεωρητισμός δεν είναι κακός και θα έπρεπε να τον ενστερνιστούμε και εμείς, για τα συμφέροντά μας. Εφόσον δε είναι και θεμα ανθρωπινης φύσης, οι άλλοι δεν θα σταματησουν ποτέ, άρα δεν έπρεπε να σταματησουμε ούτε και εμείς μετα το 1922 να ειμαστε εθνικιστές.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

10-04-25

11:28
Όλα ειναι καταφυγια και εκμεταλλεύσιμα δυνητικά. Οπως και ο ανθρωπισμός αλλά τωρα δεν συζηταμε γι αυτη την πλευρά του φάσματος, αλλά για τη δική μου πλευρά. Οπότε ούτε σε αυτό θα διαφωνήσω. Γι αυτό υπάρχει και πατριδοκαπηλία και ψευτικος εθνικισμός.Αφού συμφωνείς σε αυτό, γιατί δεν βλέπεις πως ο πατριωτισμός (πόσο μάλιστα ο εθνικισμός) είναι το τελευταίο καταφύγιο των καθαρμάτων;
Εγω σου μιλάω από αγνή αγάπη για την Αυτοκρατορία, δε σου μιλαω καν για γενοκτονία Τούρκων ή πάση θυσία να παρουμε την Σμύρνη επειδη το λενε τα ναυτιλιακά συμφέροντα και μετα να το παίξω βενιζέλος πατριωτης.
Γίνονται κι αυτά, απλώς εγω δεν σκέφτομαι έτσι (και δεν ειναι παντα καλό ή ρεαλιστικο αυτό).
Οχι, ειναι ατομικώς γενόμενο ποιόν του καθενός να ειναι εθνικιστής, δε θα στο επιβάλλω. Αρκει να μη με παρεμποδίσεις να κανω το όνειρό μου, δηλαδή εγω για εμένα να παω στο μέτωπο, για τον αγνό σκοπό μου, όταν κυβερνήσω (ποτέ δηλαδή) παρέα με τους στρατιωτες μου. Αμα θες να φυγεις φύγε, αλλά μη μου διαταραξεις τα μετόπισθεν όσο θα πολεμάω. No problem κατα τ αλλα, λυπαμαι γιατι θα χω εναν συναγωνιστη λιγότερο, αλλά οκ.Το μόνο αληθινό συμφέρον του ανθρώπου είναι το ΕΓΩ και το ΔΙΚΟ του. Αν σε κάνει να νιώθεις καλά η ιδέα πως θα πάρουμε την Πόλιν, εμένα δεν με πειράζει. Να με βάλεις όμως να πολεμήσω γι' αυτό και να γίνω κυμάς στα κανόνια σου, εκεί έχω πρόβλημα.
(γιατι εγω δε θα ημουνα Ζελένσκι να κανανε άλλοι τη βρωμοδουλεια για μενα κι εγω να στέλνω τη γυναικα μου για σκι στην Ελβετία, ούτε για να κρατηθω παση θυσία στην εξουσία)
parafernalia
Περιβόητο μέλος

10-04-25

11:48
Εσύ θα πολεμούσες και άλλοι θα γινόντουσαν πλουσιότεροι.(γιατι εγω δε θα ημουνα Ζελένσκι να κανανε άλλοι τη βρωμοδουλεια για μενα κι εγω να στέλνω τη γυναικα μου για σκι στην Ελβετία, ούτε για να κρατηθω παση θυσία στην εξουσία)

Free Constantinople - Free Constantinople Store
Free Constantinople, Turkish Uproar: Steve Bannon's "Free Constantinople" T-shirt Sparks Controversy

Valder
Τιμώμενο Μέλος

10-04-25

11:53
Εσυ μπορει να γελάς αλλά εγω εχω σκεφτει πάρα πολλά για το πως θα αναβιώσω τη Μεγαλη Ιδεα. Ακομα και το πως θα σαγήνευα τους συμμάχους να με υποστηρίξουν.Εσύ θα πολεμούσες και άλλοι θα γινόντουσαν πλουσιότεροι.
![]()
Free Constantinople - Free Constantinople Store
Free Constantinople, Turkish Uproar: Steve Bannon's "Free Constantinople" T-shirt Sparks Controversyfreeconstantinople.store
Δεν ειναι κακό να κερδίσουμε όλοι από κάτι σε τούτη τη ζωή, εκτός από τον αντίπαλο.

parafernalia
Περιβόητο μέλος

10-04-25

13:17
Αυτό που σκέφτομαι εγώ κατά καιρούς είναι πως κάποιοι κλωτσάνε ένα τόπι και βγάζουν εκατομμύρια, άλλες δείχνουν τα βυζιά τους σε οθόνες βγάζουν εκατομμύρια, άλλοι παριστάνουν τους σωτήρες βγάζουν εκατομμύρια, άλλοι έρχονται με Μεγάλες Ιδέες και μεγάλες υποκρισίες να ζητήσουν κάτι από μένα. Άλλοτε καλοπιάνουν, άλλοτε φοβερίζουν, άλλοτε μαστιγώνουν, γι' αυτά που οι άλλοι θέλουν. Που βρίσκομαι ΕΓΩ σε όλα αυτά;Εσυ μπορει να γελάς αλλά εγω εχω σκεφτει πάρα πολλά για το πως θα αναβιώσω τη Μεγαλη Ιδεα. Ακομα και το πως θα σαγήνευα τους συμμάχους να με υποστηρίξουν.
Δεν ειναι κακό να κερδίσουμε όλοι από κάτι σε τούτη τη ζωή, εκτός από τον αντίπαλο.![]()
Γιατί να είχα γεννηθεί στην τελική; Γιατί σ' αυτό τον τόπο, γιατί σ' αυτή τη γη;

Γιατί έτσι, απαντάει ο φιλόσοφος.

Αφού είναι έτσι, στα έτσι @@ μου. Δεν έχω τίποτα να κερδίσω άρα δεν έχω και κανέναν αντίπαλο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 317 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- charmander
- giannhs2001
- Scandal
- American Economist
- Kate1914
- taketrance
- touvlo
- Memetchi
- fmarulezkd
- Wonderkid
- louminis
- A350
- Jack of Spades
- ChristosM89
- Paragontas7000
- Joji
- johnsala
- Hased Babis
- Entropy24
- Unicex
- Libertus
- AggelikiGr
- back2967
- bibliofagos
- ROM32
- chester20080
- Ryuzaki
- giorgos5002
- Ilma
- vasilis123321
- J.Cameron
- teacher_40
- kafka
- aggelosst9
- Μήτσος10
- Hecticism
- bboys
- linuxman
- Nameless Ghoul
- Dr. Gl. Luminous
- epote
- еще один пророк р...
- phleidhs
- o venizelikos
- rootbreaker
- physicscrazy
- kost28
- fourkaki
- camil
- AK-92
- Esperos1
- Mitsaras23
- SIAmia
- Fernando_A
- Γατέχων
- rafaela11
- tsiobieman
- Antonia Alexandra
- Maraki4you
- pax91
- synopsis
- darkhappysong
- Meow
- Human being
- Shadowban
- User2350
- Arianara S3
- ΘανάσοςG4
- glaros22
- exotic xo
- Δροσουλίτης
- Kostas_Athens
- jimis2001
- hirasawayui
- arko
- jj!
- GeorgePap2003
- Johnny15
- ggl
- Στεφανος56
- synthnightingale
- Unboxholics
- giannis256
- PinkButterfly
- Xfactor
- Maria_Xagorari
- marww
- Ness
- goldmoon1
- ArisKladis999
- Lorraine1
- allall1
- Μαυρίκιος
- qwertyuiop
- parrot/παπαγάλος
- Christos1971
- kajamix
- MaikeHan21
- H-M
- Sevasti
- Mexicanos
- Sosstoss
- Stelios725
- alexd99
- Georgepap_21
- Dimitris2001
- Idontknoww
- Metalhead_4_life
- xristarac
- ThrowawayAlgevristis
- Stres
- Citylights
- johnstamjr
- DieM
- oups
- Chemwizard
- ag97
- snowy
- dimitra38
- tfghp
- Zelina
- Εχέμυθη
- Sherlockina
- TheLittleBookworm
- ougka pougka
- Αλκης Κ.
- azula
- Ιντερλουδιο
- nicks1999
- elen300
- Unseen skygge
- Giii
- Cookie_Monster
- petran_95
- ]ifrit[
- eukleidhs1821
- Ωρορα
- panamixagr97
- gademis
- Αντικειμενικός
- DiV
- Ελεγκολόγος
- makis999
- F1L1PAS
- johnietraf
- felixatos
- Dreamer_SW
- Appolon
- Jimmy20
- Helen93
- jims
- harry akritas
- Andreas542
- parnam
- Nikos350zed
- VasoGrimes
- desp1naa
- maria12344
- skot
- fockos
- George9989
- Freddys
- kalhkardia
- mirzatera180
- grtt
- Johnman97
- CiNeFiL
- korlef
- Κλημεντίνη
- Psychologist
- Kassiopi
- chris2799
- gregory nub
- 1011
- Theodora03
- Viedo
- Forgetit
- Panos_02
- fretoe
- SlimShady
- mathboi
- Mapas26
- xrisamikol
- Nickx
- Aurora Ambrosia
- Ivii
- constansn
- Mt73
- Αναστασία197
- ioannam
- L0st
- kiyoshi
- math1234
- Αλκίμαχος
- Giann779
- Mhtrogoal
- leo41
- NikolasGewrgiou
- iminspain
- Griff
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.