Katerinakius
Νεοφερμένος
Θα χρειαστείτε μια αρκετά μεγάλη κούπα, μεγαλύτερη από αυτές του τσαγιού γιατί διαφορετικά θα σας χυθεί απέξω και θα γίνει χάλια ο φούρνος μικροκυμάτων.
Τα υλικά που χρειάζονται είναι:
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
3 κουταλιές Nutella ( όχι Merenda)
3 κουταλιές γάλα
3 κουταλιές ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
Και τώρα το πιο εύκολο
Βάζετε οοολα αυτά τα υλικά μέσα στη μεγάλη κούπα που σας είπα και τα ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 με 1.30 λεπτό (ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου σας).Στο δικό μου πήρε 1.10.
Από πάνω γαρνίρετε με σαντιγύ και σιρόπι σοκολάτας ή ότι άλλο θέλετε.
Υ.Γ : Την τελευταία φορά που το έφτιαξα, έριξα μέσα και ψηφίδες σοκολάτας και έγινε ακόμη πιο κόλαση....
Πω το κλείνω γιατί με έπιασε λιγούρα, έλεος!!!
Uploaded with ImageShack.us
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος
να σε ρωτήσω όμως κάτι δεν είναι λίγο επικίνδυνο να ψηθεί στο φούρνο μικροκυμάτων(πχ μηπως και δεν ψηθει καλα το αυγό).....???ή λέω χαζομάρες.???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Katerinakius
Νεοφερμένος
πολύ ωραίο...μπράβο.....αλλά πως θα καταλάβω ποτε είναι ετοιμο....???
να σε ρωτήσω όμως κάτι δεν είναι λίγο επικίνδυνο να ψηθεί στο φούρνο μικροκυμάτων(πχ μηπως και δεν ψηθει καλα το αυγό).....???ή λέω χαζομάρες.???
Θα το καταλάβεις γιατι θα αρχίσει να φουσκώνει...Μόλις αρχίσει να βγαίνει απο το επιπεδο του χείλους της κούπας τότε σταματας το φούρνο και είναι κομπλέ...
Δεν παίζει θέμα με το αυγό γιατί μέσα στο φούρνο αναπτύσσεται αρκετά μεγάλη θερμοκρασία για να παστεριωθεί το αυγό...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος
ωραία θα το δοκιμάσω αύριο και θα σου γράψω....Θα το καταλάβεις γιατι θα αρχίσει να φουσκώνει...Μόλις αρχίσει να βγαίνει απο το επιπεδο του χείλους της κούπας τότε σταματας το φούρνο και είναι κομπλέ...
Δεν παίζει θέμα με το αυγό γιατί μέσα στο φούρνο αναπτύσσεται αρκετά μεγάλη θερμοκρασία για να παστεριωθεί το αυγό...
θα το κάνω σε τέτοια κούπα λες να υπάρξει πρόβλημα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Θα το καταλάβεις γιατι θα αρχίσει να φουσκώνει...Μόλις αρχίσει να βγαίνει απο το επιπεδο του χείλους της κούπας τότε σταματας το φούρνο και είναι κομπλέ...
Δεν παίζει θέμα με το αυγό γιατί μέσα στο φούρνο αναπτύσσεται αρκετά μεγάλη θερμοκρασία για να παστεριωθεί το αυγό...
Ερώτηση 1η: Με το αναδευτήρι του φραπέ γίνεται ανακάτεμα ή πρέπει να γίνει αναγκαστικά με το πηρούνι;
Ερώτηση 2η: Μόλις βγεί από το χείλος της κούπας θα είναι στερεό κέικ έτσι; Δεν πιστεύω να μπουρμπουλιάσει και να πετάγεται ολούθε κι αλλούθε έτσι;
Ερώτηση 3η: Άμα ρίξω 2 κουταλάκια του γλυκού Haig θα γίνει πολύ γκολ η κατάσταση;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Katerinakius
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Katerinakius
Νεοφερμένος
Ερώτηση 1η: Με το αναδευτήρι του φραπέ γίνεται ανακάτεμα ή πρέπει να γίνει αναγκαστικά με το πηρούνι;
Ερώτηση 2η: Μόλις βγεί από το χείλος της κούπας θα είναι στερεό κέικ έτσι; Δεν πιστεύω να μπουρμπουλιάσει και να πετάγεται ολούθε κι αλλούθε έτσι;
Ερώτηση 3η: Άμα ρίξω 2 κουταλάκια του γλυκού Haig θα γίνει πολύ γκολ η κατάσταση;
Απαντηση 1: Οχι δε γινεται γιατι τότε θα χαλάσει το χτυπητήρι και βλέπω τα κομματακια της κουπας ολουθε στην κουζινα εξαιτιας νεύρων
Απάντηση 2: Στέρεο θα ειναι ναι και στο εσωτερικο πρέπει να είναι λιγακι ρευστό
Απαντηση 3: Οχι δε θα γίνει αλλα προτίνω καλύτερα ενα drambuie cream
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Katerinakius
Νεοφερμένος
Λάθος τόπικ; Μήπως ήθελες να ποστάρεις εδώ;
Αλλιώς πες και σε τι αναφέρεσαι...
Στην κούπα αναφερομαι ρε αθλιε τύπε!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος
ουσιαστικά χωράει την ίδια ποσότητα νερού με το κοινό νεροπότηροΠόσο μεγάλη είναι;
Λάθος τόπικ; Μήπως ήθελες να ποστάρεις εδώ;
Αλλιώς πες και σε τι αναφέρεσαι...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Katerinakius
Νεοφερμένος
ουσιαστικά χωράει την ίδια ποσότητα νερού με το κοινό νεροπότηρο
θέλει μεγαλύτερη... Αν το βάλεις σε αυτή θα σου χυθεί όλο απέξω και θα γεμισει ο τόπος... Αν θέλεις μπορεις να ανακατεψεις ολοκληρη την ποσοτητα σε ενα αλλο μπωλ και να ρίξεις λιγοτερο μείγμα μέσα σε αυτην την κούπα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος
sorry αλλα επειδή αρχικά το είχα διαβασει βιαστικά δεν πρόσεξα ορισμένες λεπτομέρειες.....και έτσι εχω τις εξείς απορίες4 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
3 κουταλιές Nutella ( όχι Merenda)
3 κουταλιές γάλα
3 κουταλιές ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
όταν λές σκόνη κακάο..εννοείς την άγλυκη έτσι δεν είναι..???σαν και αυτό
και έπειτα οι επόμενες κουταλιές(για νουτελα,γαλα,λαδι) ειναι σούπας???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος
sorry αλλα επειδή αρχικά το είχα διαβασει βιαστικά δεν πρόσεξα ορισμένες λεπτομέρειες.....και έτσι εχω τις εξείς απορίες
όταν λές σκόνη κακάο..εννοείς την άγλυκη έτσι δεν είναι..???σαν και αυτό
και έπειτα οι επόμενες κουταλιές(για νουτελα,γαλα,λαδι) ειναι σούπας???
Λοιπόν, όταν λέμε κουταλιά εννούμε πάντα της "σούπας". Όταν λέμε "κουταλάκι" εννοούμε του "γλυκού".
Ναι, κακάο είναι το πικρό, χωρίς προσθήκη ζάχαρης κακάο. Σαν αυτό της φωτογραφίας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος
Σε ευχαριστώ πολύ tsoufou....Λοιπόν, όταν λέμε κουταλιά εννούμε πάντα της "σούπας". Όταν λέμε "κουταλάκι" εννοούμε του "γλυκού".
Ναι, κακάο είναι το πικρό, χωρίς προσθήκη ζάχαρης κακάο. Σαν αυτό της φωτογραφίας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Στον κανονικό το φούρνο δεν γίνεται?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος
έκανα και μια μικρή παραλλαγή.....
έβαλα τα 3/4 του μίγματος στην κούπα και στο 1/4 που το κράτησα έβαλα σταγόνες σοκολάτας και το έβαλα μετά πάνω απο τα 3/4 μέσα στην κούπα και ετσι έλιωσαν οι σταγόνες και εγινε ακομα πιο ζουμερό.....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Katerinakius
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rainbow Blues
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πολύ εύκολο φαίνετε.... επίσης φαίνετε και πολύ νόστιμο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rainbow Blues
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επειδή δεν έχω τόοσο μεγάλη κούπα το βάζω σε δυό μικρές.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.