Τα (δυσ)λειτουργικά συστήματά μας

nearos

Διακεκριμένο μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 7,293 μηνύματα.
Κατεβάσω fedora linux με KDE desktop environment για να συνηθίσω σιγά-σιγά, δεδομένου του οτι σε λιγότερο απο έναν χρόνο λήγει η υποστήριξη των windows 10 και δεν φτάνουν τα minimum requirements τα εσωτερικά του υπολογιστή μου. Θα το τρέχω σε virtual machine.

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

Ο Manos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Μεταφραστής/Διερμηνέας και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 727 μηνύματα.
Ωραίο θέμα, έχω ακούσει καλά λόγια για linux mint.

nearos

Διακεκριμένο μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 7,293 μηνύματα.
Ωραίο θέμα, έχω ακούσει καλά λόγια για linux mint.
Ήταν το πρώτο Linux Distro που δοκίμασα.
Τέλειο για όποιος είναι τρομερά αρχάριος και θέλει να αλλάεξι απο windows σε linux, βέβαια δε θα κάτσεις εκεί, αλλα είναι το μεταβατικό στάδιο

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

Ο Manos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Μεταφραστής/Διερμηνέας και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 727 μηνύματα.
Ήταν το πρώτο Linux Distro που δοκίμασα.
Τέλειο για όποιος είναι τρομερά αρχάριος και θέλει να αλλάεξι απο windows σε linux, βέβαια δε θα κάτσεις εκεί, αλλα είναι το μεταβατικό στάδιο
Με linux είχα ασχοληθεί το 2010-2014 με ubuntu και συγκεκριμένα χρησιμοποιούσα το wine για εγκατάσταση προγραμμάτων. Γενικά έμαθα να χειρίζομαι υπολογιστή από όταν ήμουν 5 και έχουν περάσει από τα χέρια μου από windows 2000 μέχρι και τα τωρινά. Μακράν αγαπημένα τα XP.

A350

Νεοφερμένος

Ο A350 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Κατεβάσω fedora linux με KDE desktop environment για να συνηθίσω σιγά-σιγά, δεδομένου του οτι σε λιγότερο απο έναν χρόνο λήγει η υποστήριξη των windows 10 και δεν φτάνουν τα minimum requirements τα εσωτερικά του υπολογιστή μου. Θα το τρέχω σε virtual machine.
Νομίζω είναι δυνατόν να παρακάμψεις τις ελάχιστες απαιτήσεις των Windows 11 σε πολλούς υπολογιστές και να τα καταβάσεις ακόμα και αν δεν πλήρεις τις προϋποθέσεις.

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

Νομίζω είναι δυνατόν να παρακάμψεις τις ελάχιστες απαιτήσεις των Windows 11 σε πολλούς υπολογιστές και να τα καταβάσεις ακόμα και αν δεν πλήρεις τις προϋποθέσεις.
Ναι αλλά το θέμα είναι ότι ο υπολογιστής θα "σέρνεται".

nearos

Διακεκριμένο μέλος

Με linux είχα ασχοληθεί το 2010-2014 με ubuntu και συγκεκριμένα χρησιμοποιούσα το wine για εγκατάσταση προγραμμάτων. Γενικά έμαθα να χειρίζομαι υπολογιστή από όταν ήμουν 5 και έχουν περάσει από τα χέρια μου από windows 2000 μέχρι και τα τωρινά. Μακράν αγαπημένα τα XP.
Εγώ θα έλεγα απο windows σίγουρα αγαπημένα είναι τα vista.
Δε ξερω, τα ΧΡ δεν μου άρεσαν. Το μόνο καλό που είχαν για μένα είναι οτι μπορούσαν να τα εξατομικεύσεις ΌΠΩΣ ήθελες... κατι που λειπει απο τα windows πλεον
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

και πάλι είμαι σκεπτικός γιατί εχω ενα gaming laptop με windows 11 και είναι χάλια. Crash κάθε δεύτερη ώρα, απαράδεκτο.
Αμα κάνουνε τα windows 12 άλλο τοσο εξωφρενικά με τις απαιτήσεις τους απλά θα αλλάξω σε λίνουξ

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

Εγώ θα έλεγα απο windows σίγουρα αγαπημένα είναι τα vista.
Δε ξερω, τα ΧΡ δεν μου άρεσαν. Το μόνο καλό που είχαν για μένα είναι οτι μπορούσαν να τα εξατομικεύσεις ΌΠΩΣ ήθελες... κατι που λειπει απο τα windows πλεον
Ντροπή :xtipao:

Πλάκα κάνω. Τα vista ποτέ δεν μου φάνηκαν τόσο χάλια όσο λένε ότι ήταν. Απλά τα xp το είχαν απογειώσει. Άπειρες λειτουργίες και το κυριότερο... φιλικό προς τον χρήστη.

A350

Νεοφερμένος

Ο A350 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 33 μηνύματα.

nearos

Διακεκριμένο μέλος

Ντροπή :xtipao:

Πλάκα κάνω. Τα vista ποτέ δεν μου φάνηκαν τόσο χάλια όσο λένε ότι ήταν. Απλά τα xp το είχαν απογειώσει. Άπειρες λειτουργίες και το κυριότερο... φιλικό προς τον χρήστη.
τα vista ήτανε το peak των windows ως προς τα aesthetics. Απλά είναι πολύ μισητά γιατι είχαν απαιτήσεις απο τα συστήματα, που τα περισσότερα δεν είχαν.
Μετα τα τελευταία καλά ήτανε τα win7 , και Unpopular opinion: τα windows 8.1 ήτανε ωραία. Μακάρι να αφαιρούσαν το start screen. Ήτανε σαν το παιδί του win7 kai win10.

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

Φαντάζομαι και με Windows 10 θα σέρνεται
Αναλόγως το hardware.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

τα vista ήτανε το peak των windows ως προς τα aesthetics. Απλά είναι πολύ μισητά γιατι είχαν απαιτήσεις απο τα συστήματα, που τα περισσότερα δεν είχαν.
Μετα τα τελευταία καλά ήτανε τα win7 , και Unpopular opinion: τα windows 8.1 ήτανε ωραία. Μακάρι να αφαιρούσαν το start screen. Ήτανε σαν το παιδί του win7 kai win10.
Ναι οι απαιτήσεις ήταν εξωφρενικές όταν βγήκαν και χωρίς λόγο.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12,882 μηνύματα.
To αγαπημένο μου λειτουργικό σύστημα της microsoft ήταν τα windows 8.

- Η Microsoft ειχε τη δική της σχεδιαστική ταυτότητα με αναβαθμισμένο SDK.
- Metro UI. Απίστευτη ιδέα και υλοποίηση.
- Ενοποίηση με τo One Drive
- Universal Windows Apps

Δυστυχώς η Microsoft φοβήθηκε να αφήσει την προς τα πίσω συμβατότητα και να εξελιχθεί. Και το πλήρωσε.

nearos

Διακεκριμένο μέλος

- Universal Windows Apps
ακικε πρεπει να σε παραδεχτω ως το καλύτερο τρόλ.
Σε πίστευα στα άλλα, επιτέλους εσπασες χαρακτήρα υποστηρίζοντας τα windows 8.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12,882 μηνύματα.
ακικε πρεπει να σε παραδεχτω ως το καλύτερο τρόλ.
Σε πίστευα στα άλλα, επιτέλους εσπασες χαρακτήρα υποστηρίζοντας τα windows 8.
Έχω αναφερθεί και άλλη φορά για τα windows 8.
Πολύ μπροστά από όλους αλλά εγωιστικές πολιτικές της microsoft το έθαψαν

nearos

Διακεκριμένο μέλος

Έχω αναφερθεί και άλλη φορά για τα windows 8.
Πολύ μπροστά από όλους αλλά εγωιστικές πολιτικές της microsoft το έθαψαν
απλα τρομερή αβλεψία της microsoft. Καλή ιδέα, φριχτή εκτέλεση, και λίγα λέω. Ελάχιστοι άνθρωποι είχαν touchscreens και ακόμα λιγότεροι είχαν κινήτα που υποστήριζαν αυτο το λειτουργικό σύστημα. Και το πιο ηλίθιο είναι οτ οτι είχαν απενεργοποιήσει το start menu, αλλιώς ειλικρινά θα ήτανε όσο καλό οσο το win7.

akikos

Επιφανές μέλος

απλα τρομερή αβλεψία της microsoft. Καλή ιδέα, φριχτή εκτέλεση, και λίγα λέω. Ελάχιστοι άνθρωποι είχαν touchscreens και ακόμα λιγότεροι είχαν κινήτα που υποστήριζαν αυτο το λειτουργικό σύστημα. Και το πιο ηλίθιο είναι οτ οτι είχαν απενεργοποιήσει το start menu, αλλιώς ειλικρινά θα ήτανε όσο καλό οσο το win7.
Η microsoft απέτυχε γιατί άκουγε τον κόσμο. Ο κόσμος γκρινιάζει για οτιδήποτε διαφορετικό έχει συνηθίσει. Δεν είχε σωστό ηγέτη τύπου Steve Jobs.

Δες την αλλαγή του UI Facebook εδώ:

Ακόμα και στο ischool είχε γίνει χαμός όταν άλλαξε το UI.

nearos

Διακεκριμένο μέλος

Η microsoft απέτυχε γιατί άκουγε τον κόσμο. Ο κόσμος γκρινιάζει για οτιδήποτε διαφορετικό έχει συνηθίσει. Δεν είχε σωστό ηγέτη τύπου Steve Jobs.

Δες την αλλαγή του UI Facebook εδώ:
Η microsoft δεν ακούει τον κόσμο. Κάθε χρόνο κάνει το ακριβώς αντίθετο απο ό,τι θα θέλαμε. ολοένα και αφαιρεί λειτουργείες ενώ αυξάνει το bloatware, δε σεβεται την ιδιωτικότητα κλπ. Φαίνεται πως ο δρόμος για λίνουξ ειναι μονοδρομος.
Μακαρι να φερνανε πίσω το frutigera ero

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

- Universal Windows Apps

Δυστυχώς η Microsoft φοβήθηκε να αφήσει την προς τα πίσω συμβατότητα και να εξελιχθεί. Και το πλήρωσε.
Μάλιστα... τα windows 8 είναι το χειρότερο λειτουργικό που έχω δει ποτέ μου.

akikos

Επιφανές μέλος

Μάλιστα... τα windows 8 είναι το χειρότερο λειτουργικό που έχω δει ποτέ μου.
H microsoft με τον Νadella άκουσε τις γκρίνιες σας και κατάργησε τη λογική των windows 8 στα windows 10. Έγινε φιλικός σε linux και σε cross platform τεχνολογίες. Αποτέλεσμα ειναι να καταστραφεί το λειτουργικό της. Ο τύπος έφτασε στο σημείο να ανακοινώσει και android apps μέσω του amazon store σε windows που το κατάργησε λίγα χρόνια πολλά. Η Αpple είχε τον Steve Jobs που σας ειχε χεσμένους και γι αυτο η Αpple πλέον παίζει μπάλα μόνη της και ειναι αυτή πλέον που θέτει τα standards.

Δες το Skype πως ήταν στα 8
Σε αντίθεση με τώρα ήταν φτιαγμένο με native framework.

Με τα windows 10 η microsoft εγκατέλειψε το λειτουργικό της και απλοποίησε την ανάπτυξη των βασικών της εφαρμογών με cross platform τεχνολογίες (π.χ. electron.js). Σκέψου ότι η Apple έφτιαξε για πρώτη φορά εφαρμογές που τρέχουν για iOS και macOS το 2019 και η microsoft το είχε κάνει το 2012.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 18,557 μηνύματα.
Πέρα από τα windows που κυριαρχούν, έχω βαρεθεί να ακούω για τις αποτυχίες της microsoft.
Μία στα προϊόντα hardware, μια με τα windows phone που πήρε τη nokia και την ξόφλησε, την άλλη είχε φτιάξει και ένα android (Surface Duo) το οποίο δεν συνέχισε και τερμάτισε την υποστήριξή του, την άλλη με τα windows arm tablets.
Είχε κάνει και απόπειρα με smart-band (χειρός), πάει κι εκείνο.
Πρόσφατα δεν ήταν που υποστήριζε και εφαρμογές android στα windows 11; Δεν το δοκίμασα ποτέ, αλλά πάει κι αυτό, deprecated.
Εμ το skype, που το πήρε και το ένωσε με τον msn. Πάει κι αυτό.

Ήμουν σε nokia για χρόνια, αλλά πήγα σε samsung και βρήκα την υγειά μου.
Γιατί ξέρω ότι ναι μεν οι ενημερώσεις λογισμικού θα είναι μέχρι κάποια χρόνια, αλλά ξέρω ότι το λειτουργικό είναι android και έχει αξία μεταπώλησης η συσκευή μου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια