nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 8,478 μηνύματα.
22-11-24
23:33
Φτιάχνω αυτό το νήμα για να έχουμε μια συζήτηση εμείς οι "καλλιτέχνες" του φόρουμ ούτως ώστε να τοποθετούμαστε σε διάφορα θέματα με περιεχόμενο την μουσική, από έκθεση μουσικών οργάνων, ανταλλαγή παρτιτούρας, διάφορα tips από πιο έμπειρους σε πιο νέους, και γενικά μια ήρεμη συζήτηση, από μέταλ, εως και έντεχνο.
Θα ήθελα να ξεκινήσω ρωτώντας αν κάποιος έχει κάποιες προτάσεις για έντεχνα τραγούδια που ακούγονται καλά στην κιθάρα για να ετοιμαστούμε για το φασαιοκαλοκαίρι
Θα ήθελα να ξεκινήσω ρωτώντας αν κάποιος έχει κάποιες προτάσεις για έντεχνα τραγούδια που ακούγονται καλά στην κιθάρα για να ετοιμαστούμε για το φασαιοκαλοκαίρι
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 19,095 μηνύματα.
22-11-24
23:36
Εγώ θέλω να επιστρέψω στο πιάνο, αλλά με προβληματίζει πολύ το να βρω έναν καλό δάσκαλο / δασκάλα.
Όσο για τις κιθάρες, υπάρχει το γνωστό meme:
Όσο για τις κιθάρες, υπάρχει το γνωστό meme:
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 8,478 μηνύματα.
22-11-24
23:40
Νιώθω called out ευχαριστώ
24-11-24
15:52
Αν κάποιος θέλει να μάθει ηλεκτρική κιθάρα αλλά έχει πρόσβαση μόνο σε μαθήματα κλασικής , μπορεί να εφαρμόσει στην ηλεκτρική αυτά που έμαθε στην κλασική;
nearos
Επιφανές μέλος
24-11-24
17:46
Γεια αγαπητη Ιον.Αν κάποιος θέλει να μάθει ηλεκτρική κιθάρα αλλά έχει πρόσβαση μόνο σε μαθήματα κλασικής , μπορεί να εφαρμόσει στην ηλεκτρική αυτά που έμαθε στην κλασική;
Οι νοτες, τα ακκορντα, τα ταστα, οι κλιμακες, και γενικα η μουσικη θεωρια ειναι η ιδια και στις δυο. Χρησιμοποιούνται ομως στην ηλεκτρικη κιθαρα τα λεγομενα powerchords διοτι ακουγονται καλυτερα σε τραγουδια, δεν ακουγονται τοσο καλα οι ανοιχτες συγχορδιες, ειδικα οταν παιζεις με distortion
24-11-24
17:53
Γεια !Γεια αγαπητη Ιον.
Οι νοτες, τα ακκορντα, τα ταστα, οι κλιμακες, και γενικα η μουσικη θεωρια ειναι η ιδια και στις δυο. Χρησιμοποιούνται ομως στην ηλεκτρικη κιθαρα τα λεγομενα powerchords διοτι ακουγονται καλυτερα σε τραγουδια, δεν ακουγονται τοσο καλα οι ανοιχτες συγχορδιες, ειδικα οταν παιζεις με distortion
Δηλαδή κάποιος που έχει μάθει κλασική μπορεί να παίξει και ηλεκτρική?? Επίσης για κάποιον που έχει μια επαφή 3 χρόνων με το πιάνο θα είναι πιο εύκολο να μάθει κιθάρα???
nearos
Επιφανές μέλος
24-11-24
18:46
Εχει διαφοεετικη νοοτροπια και φιλοσοφια η ηλεκτρικη, η κλασσικη ειναι πιο μελωδικη, απαλή ενω η ηλεκτρικη ειναι πολυ πιο ντουκου, ροκ, μεταλ κλπ. Παντως το ιδιο οργανο ειναι.Γεια !
Δηλαδή κάποιος που έχει μάθει κλασική μπορεί να παίξει και ηλεκτρική?? Επίσης για κάποιον που έχει μια επαφή 3 χρόνων με το πιάνο θα είναι πιο εύκολο να μάθει κιθάρα???
Επισης το πιανο φαντασου το σα δυο κιθαρες, το αριστερο χερι που παιζει τα μπασα και τις συγχορδιες ειναι το αντιστοιχο των ακκορντων και το accompaniment, ενω το δεξι με τη μελωδια ειναι περισσοτερο σαν το fingerpicking.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 19,095 μηνύματα.
24-11-24
18:49
Το μόνο όφελος που αποκομίζεις από το πιάνο στην εκμάθηση άλλων μουσικών οργάνων, υποθέτω είναι μόνο η μουσική θεωρία και η κατανόηση / το διάβασμα παρτιτούρας.
24-11-24
20:50
Σε πόσο καιρό μπορεί κάποιος να ξεκινήσει να παίζει ένα τραγούδι πχ ;Εχει διαφοεετικη νοοτροπια και φιλοσοφια η ηλεκτρικη, η κλασσικη ειναι πιο μελωδικη, απαλή ενω η ηλεκτρικη ειναι πολυ πιο ντουκου, ροκ, μεταλ κλπ. Παντως το ιδιο οργανο ειναι.
Επισης το πιανο φαντασου το σα δυο κιθαρες, το αριστερο χερι που παιζει τα μπασα και τις συγχορδιες ειναι το αντιστοιχο των ακκορντων και το accompaniment, ενω το δεξι με τη μελωδια ειναι περισσοτερο σαν το fingerpicking.
Scandal
Διαχειριστής
24-11-24
20:52
Σοφία, αν θες βέβαια μου απαντάς: πως ήταν η εμπειρία σου με το πιάνο; Τι σε έκανε να το αφήσεις;Σε πόσο καιρό μπορεί κάποιος να ξεκινήσει να παίζει ένα τραγούδι πχ ;
Κι εγώ 3 με 4 χρόνια έκανα. Θυμάμαι ήθελε πολλή υπομονή και μελέτη και τα βρήκα μπαστούνια.
nearos
Επιφανές μέλος
24-11-24
20:52
αναλόγως τη δυσκολία του τραγουδιού, το είδος του τραγουδιού...Σε πόσο καιρό μπορεί κάποιος να ξεκινήσει να παίζει ένα τραγούδι πχ ;
Για τι λέμε; Έντεχνο; Αρκετά εύκολο είναι
Ροκ/Μεταλ; Είναι δύσκολο, αρκετά, αλλα όχι ακατόρθωτο. Εγώ δεν είχα πειθαρχεία και έμαθα λίγα μονο τραγουίδα των νιρβανα στην ηλεκτρική, ειδικά με τα σόλο που έχουν μεσα είναι λίγο πιο τσιμπημένα απο το να είσαι ναμαγαπάκιας.
Ξέρεις να παίζεις ακκόρντα;
24-11-24
21:12
Δεν το έχω αφήσει ακόμα καλέ απλά να πω την αλήθεια, σκέφτηκα ότι θέλω να ξεκινήσω κιθάρα , ηλεκτρική συγκεκριμένα, για να μπορώ να παίζω τα αγαπημένα μου τραγούδιαΣοφία, αν θες βέβαια μου απαντάς: πως ήταν η εμπειρία σου με το πιάνο; Τι σε έκανε να το αφήσεις;
Κι εγώ 3 με 4 χρόνια έκανα. Θυμάμαι ήθελε πολλή υπομονή και μελέτη και τα βρήκα μπαστούνια.
Στο πιάνο ναι , αλλά δεν έχω τόση οικειότητα ακόμαΞέρεις να παίζεις ακκόρντα;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Σου άρεσε όμως; Δεν είχες πρόοδο ;Κι εγώ 3 με 4 χρόνια έκανα. Θυμάμαι ήθελε πολλή υπομονή και μελέτη και τα βρήκα μπαστούνια.
Scandal
Διαχειριστής
24-11-24
22:16
Στην αρχή είχα γρήγορη πρόοδο.Σου άρεσε όμως; Δεν είχες πρόοδο ;
Μετά κατάλαβα ότι δεν μου αρέσει (αν κι αυτό παίζεται, καθώς με τη δασκάλα κάναμε κομμάτια που δεν ήταν στο επίπεδό μου με αποτέλεσμα να απογοητευτώ / έπρεπε βλέπεις να βγαίνει η ύλη για τις εξετάσεις). Ναι μεν το αποτέλεσμα ήταν ωραίο και μου άρεσε που κάθε νέο τραγούδι ακουγόταν ωραίο στα αυτιά μου και μου έδινε ώθηση, όμως η πρόβα ήταν πολύ δύσκολη.
Το κακό με τα μουσικά όργανα είναι ότι θέλουν σχεδόν καθημερινή ενασχόληση.
nearos
Επιφανές μέλος
24-11-24
22:23
Μαθε στην κιθαρα. Ειναι το α και το ωΣτο πιάνο ναι , αλλά δεν έχω τόση οικειότητα ακόμα
24-11-24
22:30
Εν τω μεταξύ αυτό τι σημαίνει αχαχαχαχαναμαγαπάκιας
nearos
Επιφανές μέλος
24-11-24
22:42
ω, πρέπει να σε μυήσω πλέον στον κόσμο της κιθάραςΕν τω μεταξύ αυτό τι σημαίνει αχαχαχαχα
είναι αυτοί που γνωρίζουνε 10 τραγούδια (αναγκαστικά το Να μ'αγαπάς του σιδηρόπουλου, εξού και η ονομασία).
Πάντα το ρεπερτόριό τους έχει τραγούδια των: χατζηφραγκέτα, μάλαμας, πασχαλίδης, χαρούλης. Είναι οι λεγόμενοι Φασαίοι που έχουν ξεκλειδώσει το [ταλέντο] της κιθάρας
24-11-24
22:45
Ααααα όχι δεν ακούω τέτοιαω, πρέπει να σε μυήσω πλέον στον κόσμο της κιθάρας
είναι αυτοί που γνωρίζουνε 10 τραγούδια (αναγκαστικά το Να μ'αγαπάς του σιδηρόπουλου, εξού και η ονομασία).
Πάντα το ρεπερτόριό τους έχει τραγούδια των: χατζηφραγκέτα, μάλαμας, πασχαλίδης, χαρούλης. Είναι οι λεγόμενοι Φασαίοι που έχουν ξεκλειδώσει το [ταλέντο] της κιθάρας
Scandal
Διαχειριστής
24-11-24
22:46
Με αυτό το δεδομένο τώρα, δες το meme στο post #2 παραπάνωΑαααα όχι δεν ακούω τέτοια
nearos
Επιφανές μέλος
24-11-24
22:49
Με αυτό το δεδομένο τώρα, δες το meme στο post #2 παραπάνω
24-11-24
22:52
Χαχαχαχαχα όταν άνοιξα το θρεντ το είχα δει αλλά δεν το κατάλαβα γτ δεν ήξερα τι σημαίνει, τώρα το κατάλαβαΜε αυτό το δεδομένο τώρα, δες το meme στο post #2 παραπάνω
Αααα μπράβο! Τέλειο !!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.