Χριστούγεννα 2024 και Πρωτοχρονιά

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,370 μηνύματα.
Το κατάλαβα 😅
Το μόνο κακό είναι που ο γατούλης μου ενθουσιάζεται με τα ζωάκια της φάτνης και πάει και τα παίρνει για να παίξει. Και άντε να τα ξαναστήνω πάλι.
Κάθε χρόνο, αυτή η δουλειά γίνεται.:lol:

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,574 μηνύματα.
ένα τραγούδι αφιερωμένο στο @giannhs2001 , που μας προστατεύει τις γιορτινές μέρες . Ξέρω πως θα του αρέσουν τα ..... 9 κορίτσια του Απόλλωνα;)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

1734365812729.jpeg

Τελευταία επεξεργασία:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 21,802 μηνύματα.
ένα τραγούδι αφιερωμένο στο @giannhs2001 , που μας προστατεύει τις γιορτινές μέρες . Ξέρω πως θα του αρέσουν τα ..... 9 κορίτσια του Απόλλωνα;)
Σε ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση. Είναι όντως φοβερό άσμα και δεν το γνώριζα.

<3

Χριστούγεννα μέσα λοιπόν. Δεν με χαλάει. Εμπειρία είναι και αυτό που το ζεις μια φορά. Αν ο Θεός θέλει και έχουμε ζωή, θα ζήσω πολλά Χριστούγεννα έξω. Το μόνο που με χαλάει είναι η ατέλειωτη αϋπνία τώρα στην εμπλοκή. Η μέρα μου ξεκινάει από τις 3:20 το ξημέρωμα με σύνολο ύπνου στις 3,5 ώρες περίπου και αυτός διακεκομμένος. Και μάλλον θα έχω και σήμερα υπηρεσία. Πάμε στις 4 μέρες αϋπνίας.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 19,681 μηνύματα.
Κι εμείς στολίσαμε, όμως μετά την τοποθέτηση η 2η σειρά φωτάκια κάηκε, οπότε έχουμε το δέντρο της ντροπής: το μισό δεν φωτάει:P

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,574 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 31,887 μηνύματα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33,603 μηνύματα.
Και βλεπουμε ποσο ωραια τα τηρουν αυτα οι Χριστιανοι.

Κάποιοι οχι δεν τα τηρούν, όμως υπάρχει μεγάλη μερίδα των ανθρώπων που τα τηρεί σε μεγάλο βαθμό, άνθρωποι που δεν έχουν πειράξει κανέναν στην ζωή τους παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πολλά. Δεν μπορώ λοιπόν να βάλω όλους τους ανθρώπους σε ένα τσουβάλι, ούτε θα πω αν οι χριστιανοί είναι καλοί ή κακοί στο σύνολο τους καθώς δεν μπορώ να βγάλω γενικό συμπέρασμα για 2.3 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Σίγουρα όμως ο Χριστιανισμός σαν θρησκεία διδάσκει την αγάπη.

Εγώ μιλάω για εμένα και μόνο για εμένα, προσωπικά στα σχεδόν 25 χρόνια που ζω δεν έχω πειράξει κανέναν άνθρωπο, ίσα ίσα έχω βοηθήσει και πήρα μόνο κακιά ως ανταπόδοση. Ενώ θα μπορούσα να κάνω και εγώ το ίδιο ως αντίποινα τελικά δεν έκανα τίποτα, απλά έκανα ένα βήμα πίσω και συνέχισα μπροστά μόνο με τους ανθρώπους που με αγαπάνε πραγματικά. Αρα αν ρωτάς για εμένα, ναι είμαι σε γενικές γραμμές καλός Χριστιανός όπου δεν έχω πειράξει κανέναν, προφανώς και δεν είμαι τέλειος ενώ έχω κάνει λάθη τα οποία προσπάθησα να διορθώσω στο βαθμό που μπορούσα.

Τελευταία επεξεργασία:

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 9,062 μηνύματα.
Έχω βάλει έναν στόχο μόνο για το 2025. Άπαξ και ολοκληρωθεί, μπορώ να ψοφήσω χαρούμενος. Και ΘΑ τα καταφέρω. Δε θα αφήσω τον εαυτό μου να μην τα καταφέρει

vanessa99

Δραστήριο μέλος

Η vanessa99 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 545 μηνύματα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33,603 μηνύματα.
Είχε τώρα στο Mega τους Κουραμπιέδες από Χιόνι. Πολύ ωραία και καλογυρισμένη ταινία!!

Αντικειμενικός

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει από Σοφάδες (Καρδίτσα). Έχει γράψει 6,932 μηνύματα.

Φέτος η Αθήνα είναι πολύ ωραία στολισμένη

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 21,802 μηνύματα.
Το χειμερινό ηλιοστάσιο εχθές. Όταν το Φως νικάει το σκοτάδι. Είναι η γέννηση του Απόλλωνος του Ηλιοφόρου, τα Ηλιούγεννα.

Ομοίως και για τον Χριστιανισμό η 25η Δεκέμβρη έχει τους αντίστοιχους συμβολισμούς με την γέννηση του Θείου βρέφους που νικάει το σκοτάδι.

touvlo

Διάσημο μέλος

Τι λέτε για τα κάλαντα; Εμένα μ΄αρέσει πάρα πολύ αυτή η συνήθεια.
Στην ηλικία από 10 ως 12 τα έλεγα και γω. Μ΄άρεσε πάρα πολύ. Ξυπνούσαμε πολυ πρωί με τη φίλη μου, φορούσαμε τα ....καλά μας και πηγαίναμε σε μια γειτονιά παρά πέρα, γιατί ντρεπόμασταν στη γειτονιά μας.
1734875212182.jpeg

Kate1914

Περιβόητο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6,448 μηνύματα.
Στην ηλικία από 10 ως 12 τα έλεγα και γω. Μ΄άρεσε πάρα πολύ. Ξυπνούσαμε πολυ πρωί με τη φίλη μου, φορούσαμε τα ....καλά μας και πηγαίναμε σε μια γειτονιά παρά πέρα, γιατί ντρεπόμασταν στη γειτονιά μας.
View attachment 142842
Η καλύτερη φάση των γιορτών. Βόλτα σε όλη την πόλη από το πρωί έως το μεσημέρι μετά πληρωμής.

Θυμάμαι και άλλα από άλλες χρονιές, αλλά ένα από τα συμβάντα που θυμάμαι πολύ έντονα, είναι που είχαμε πάει να τα πούμε σε μια κυρία μέσης ηλικίας, και μετά μας ζήτησε να τα πούμε και μπροστά από το λάπτοπ στον γιο της που ζούσε στο εξωτερικό.

Πλέον δεν ξέρω, ίσως και λόγω της πανδημίας, δε βλέπω τόσα παιδάκια να τα λένε, δυστυχώς.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η καλύτερη φάση των γιορτών. Βόλτα σε όλη την πόλη από το πρωί έως το μεσημέρι μετά πληρωμής.

Θυμάμαι και άλλα από άλλες χρονιές, αλλά ένα από τα συμβάντα που θυμάμαι πολύ έντονα, είναι που είχαμε πάει να τα πούμε σε μια κυρία μέσης ηλικίας, και μετά μας ζήτησε να τα πούμε και μπροστά από το λάπτοπ στον γιο της που ζούσε στο εξωτερικό.

Πλέον δεν ξέρω, ίσως και λόγω της πανδημίας, δε βλέπω τόσα παιδάκια να τα λένε, δυστυχώς.
τελευταία φορά έκανα Χριστούγεννα στην Ελλάδα το 2018 σ΄ένα χωριό του βόρειου Έβρου. Πήγαμε παραμονή Χριστουγέννων στη @@@ (μεγάλη επαρχιακή πόλη) παρατηρούσαμε μεγάλοι, άνω των 14 μεχρι και 25άρηδες έλεγαν κάλαντα! Παιδάκια δεν ήρθαν καθόλου μέσα στις 4 περίπου ώρες, που επισκεφτήκαμε διάφορους συγγενείς

giannhs2001

Επιφανές μέλος

View attachment 142842

Αρχαιοελληνικό έθιμο. Αντί για τρίγωνο βέβαια κρατούσαν ένα κλαδί με καρπούς (κυρίως ροδιού) και πήγαιναν σε σπίτια πλουσίων ψέλνοντας ύμνους για την ευημερία των ενοίκων. Το διασώζει ο ελληνορθόδοξος χριστιανισμός σήμερα.

Είναι σίγουρα ένα ωραίο έθιμο και μ'αρέσει να ακούω και να βλέπω τα παιδάκια με τα τριγωνάκια τους + του ότι είναι τέρμα γλυκούλια με τα κασκολάκια, τα γαντάκια και τα σκουφάκια τους αλλά δεν είναι για να ανοίξεις πάνω από 2-3 φορές. Καταντάει πονοκέφαλος μετά.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 9,062 μηνύματα.
Μου σπάνε τα νεύρα

American Economist

Επιφανές μέλος

Πήρα μερικά γλυκά από τον φούρνο της γειτονιάς μου. Έχει φέρει πολύ ωραίες χριστουγεννιάτικες συσκευασίες.🎄🎄

IMG_0492.jpeg

IMG_0493.jpeg

touvlo

Διάσημο μέλος

Μου σπάνε τα νεύρα
ποια βρε; Τα κάλαντα; :eek: Πολύ κρίμα!Αυτά είναι ολόκληρη κουλτούρα, διάβασες το Γιάνν παραπάνω; Και σε κάθε περιοχή υπάρχουν και τοπικά, πολύ ωραία.
Στο χωριό του άντρα μου, τραγουδούν τα παραδοσιακά <<τεμπελέκια>> στις 25 και 26, ντυμένοι βοσκοί.
1734940063247.jpeg

Εμένα δε μ΄ αρέσει ο Ρουντολφ το ελαφάκι, που μού χει κολλήσει από χθες και το τραγουδώ ακόμη και μες στη νύχτα. Η μουσική ωραία είναι, αλλά το κείμενο απαίσιο και μου σπάει τα νεύρα, που το τραγουδώ συνεχώς, χωρίς να θέλω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια