Χριστούγεννα 2024 και Πρωτοχρονιά

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33,603 μηνύματα.
Μακάρι και σε εμάς.

taketrance

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο taketrance αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,216 μηνύματα.
Επιτυχημένη πρώτη απόπειρα για χειροποίητα μελομακάρονα.
IMG_2113.jpeg

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 21,802 μηνύματα.
Χριστός γεννέθεν, χαρά σον κόσμον, χα καλή ώρα καλή σ'ημέρα. Χα καλόν παιδίν οψεν γεννέθεν. Όψεν γεννέθεν και ουρανοστάθεν, το εγέννεσεν η Παναΐα. Το ενέστεσεν άι-Παρθένος..

Τα ποντιακά κάλαντα πάντα είναι μια μελωδία που μιλάνε στην ψυχή μου ωσάν αγγελικό άσμα. Μόνη μας ευχή να βλέπαμε τα παιδιά μας, τα ανήψια μας κλπ να τα τραγουδάνε κάποια μέρα πίσω σε έναν ελεύθερο και ελληνικό Πόντο. Καλά Χριστούγεννα σε όλες και όλους.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 19,681 μηνύματα.
Τα κάλαντα ήταν φοβερό έθιμο στα 90s.
Τώρα βέβαια γίναμε Ευρωπαίοι και ξεβλαχέψαμε, δεν σηκώνονται αυτά. :santa: :spasiklas:

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6,251 μηνύματα.
Πρώτη φορά, που στο χωριό σήμερα δεν μας χτύπησε κανένα παιδάκι να μας πει τα κάλαντα.
Κρίμα που η παράδοση χάνεται.
Ίσως απλά να έτυχε.

Τώρα βέβαια γίναμε Ευρωπαίοι και ξεβλαχέψαμε, δεν σηκώνονται αυτά. :santa: :spasiklas:
Το μακρινό 2008 τότε ήξερα συμμαθητές που πηγαιναν Αθήνα να τα πουν - και γυρνούσαν σπίτι με πάνω από 700-800 € 😂
Άλλες εποχές....

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 19,681 μηνύματα.
Το μακρινό 2008 τότε ήξερα συμμαθητές που πηγαιναν Αθήνα να τα πουν - και γυρνούσαν σπίτι με πάνω από 700-800 € 😂
Άλλες εποχές....
Τόσα πολλά;
Εγώ με όλους τους θείους και τις θειάδες στη περιοχή, δεν έβγαζα τόσα. :P
Ναι τα 50ρικα πέφτανε σύννεφο από τους συγγενείς, αλλά τέτοιο μηνιάτικο δεν έβγαζα!
Ο απλός κοσμάκης συνήθως έδινε 1 με 2 ευρώ στον καθένα. 700 δεν μαζευόντουσαν :P

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33,603 μηνύματα.
Πρώτη φορά, που στο χωριό σήμερα δεν μας χτύπησε κανένα παιδάκι να μας πει τα κάλαντα.
Κρίμα που η παράδοση χάνεται.
Ίσως απλά να έτυχε.

Άλλες εποχές....

Τόσα πολλά;
Ναι τα 50ρικα πέφτανε σύννεφο από τους συγγενείς, αλλά τέτοιο μηνιάτικο δεν έβγαζα!
Ο απλός κοσμάκης συνήθως έδινε 1 με 2 ευρώ στον καθένα. 700 δεν μαζευόντουσαν :P

Κάλαντα εν ετη 2024.😕😕

IMG_0515.jpeg

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,564 μηνύματα.
Τόσα πολλά;
Εγώ ακούω ότι στα βόρεια προάστια έδιναν καλά λεφτά στα κάλαντα και μπορεί κάποιος από δυτικά η ανατολικά προάστια να πήγαινε βπ μόνο και μόνο για να βγάλουν λεφτά :laugh:

Scandal

Διαχειριστής

Εγώ ακούω ότι στα βόρεια προάστια έδιναν καλά λεφτά στα κάλαντα και μπορεί κάποιος από δυτικά η ανατολικά προάστια να πήγαινε βπ μόνο και μόνο για να βγάλουν λεφτά :laugh:
Τι μυστικά του επαγγέλματος είναι αυτά, στα 35 μου θυμήθηκα να τα ακούσω. :xtipao:

Tropical Peace .

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,559 μηνύματα.
Α εγώ με τις φίλες μου που από τα δυτικά , πηγαίναμε Κηφισιά 😂

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,370 μηνύματα.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους.:)

Blackmore's Night - Christmas Eve

Scandal

Διαχειριστής

Καλά Χριστούγεννα, καλή έναρξη εορτών! :santa:

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6,251 μηνύματα.
Τόσα πολλά;
Στις περιοχές με βαριά τσέπη άνετα.
Μυστικά του επαγγέλματος 😂

American Economist

Επιφανές μέλος

Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες με υγεία και ότι άλλο επιθυμείτε.

IMG_0517.jpeg

IMG_0519.jpeg

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,574 μηνύματα.
Α εγώ με τις φίλες μου που από τα δυτικά , πηγαίναμε Κηφισιά 😂
Ωραίο σχέδιο, μέχρι να πλακώσουν όλοι οι δυτικοί στα βόρεια.
Εμείς είχαμε τότε το κόλπο : νωρίς. Δεν ξέρω αν πιάνει ακόμα. Τα καλά λεφτά τα έδιναν στους πρώτους. Μετά τις 12.00 πχ δεν άνοιγαν καν πόρτες. Όσο πιο πρωί, τόσο καλύτερα. Εμείς πηγαίναμε γύρω στις 7 και στις 10.00 τελειώναμε μεροκάματο, εν έτει 1978.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5,207 μηνύματα.
Μονο κατι γυφτακια βλεπω πλεον στους δρομους. Εννοειται δεν τα ανοιγω. Λεω οτι ειμαι αθεος και γινονται καπνος :whistle:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια