Tips Μαγειρικής

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Όταν θες να βαλεις φαγητό ή γλυκο στο ψυγείο ή την καταψυξη πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ουτε ζεστό ουτε χλιαρό....
Γιατι αλλοιώνεται και η γευση αλλά και το ιδιο το προϊόν...;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

GiorgosAsi

Δραστήριο μέλος

Ο GiorgosAsi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 781 μηνύματα.
Venividivici εχω και εγω ενα τιπ

ΟΠοιοδηποτε προιν και αν βαλεις στην καταψυξη,αλλοιωνεται ετσι κιαλλιως και η γευση και το προιον.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 712911

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Όταν θες να βαλεις φαγητό ή γλυκο στο ψυγείο ή την καταψυξη πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ουτε ζεστό ουτε χλιαρό....
Γιατι αλλοιώνεται και η γευση αλλά και το ιδιο το προϊόν...;)

+ αν βάλεις ένα ζεστό φαγητό κτλ στο ψυγείο, πέφτει η θερμοκρασία του (ψυγείου εννοείται :P) και έτσι μπορεί να σου χαλάσει και κανένα άλλο τρόφιμο. :slourp:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

thomas l.

Τιμώμενο Μέλος

Ο ΘΩΜΑΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 3,526 μηνύματα.
+ αν βάλεις ένα ζεστό φαγητό κτλ στο ψυγείο, πέφτει η θερμοκρασία του (ψυγείου εννοείται :P) και έτσι μπορεί να σου χαλάσει και κανένα άλλο τρόφιμο. :slourp:

ανεβαίνει θες να πεις :P:P:P:whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
To κεικ αντέχει εκτός ψυγείου για πολλές ημέρες, αν είναι σκεπασμένο ώστε να μη ξεραθεί (3-4 σίγουρα). Μετά το βάζεις ψυγείο :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει από Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
Εγω σχεδον σε ολα μου τα φαγητα βαζω κυμινο..
Επισης στα λαδερα ριχνω κυβους απο μοσχαρι ή κοτοπουλο..
Στα μπιφτεκια αλλοτε τριβω ντοματα, αλλοτε καροτο αν δε θελω να τα κανω κλασσικα, αλλοτε μια κουταλια πολτο. Συνηθως βεβαια δε μαρεσει να τα πολυπειραζω και τα κανω κλασσικα..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prinCess.

Επιφανές μέλος

Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Fashion designer και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12,089 μηνύματα.
Έφτιαξα τσουρεκάκια χτεςςς!!

Πολύ μπελαλίδικα, πολλές ώρες προετοιμασίας, αλλά το σπίτι μύρισε τέλλειαα!:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
και εγω χθες τα εκανα αλλα εκανα μια βλακεια και τα στριμωξα στο ταψι με αποτελεσμα να φουσκωσουν τοσο πολυ σε σημειο να κολλησουν και να γινουν ενα τεραστιο :shifty::shifty::shifty:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dimitris001

Τιμώμενο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7,608 μηνύματα.
Έφτιαξα τσουρεκάκια χτεςςς!!

Πολύ μπελαλίδικα, πολλές ώρες προετοιμασίας, αλλά το σπίτι μύρισε τέλλειαα!:D
Μου αρέσει που δεν τσιγκουνεύτηκες στην επικάλυψη :redface::P:P
Nutella έβαλες ή απλή σοκολάτα γάλακτος;:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prinCess.

Επιφανές μέλος

Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Fashion designer και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12,089 μηνύματα.
Μου αρέσει που δεν τσιγκουνεύτηκες στην επικάλυψη :redface::P:P
Nutella έβαλες ή απλή σοκολάτα γάλακτος;:hmm:

Ε όχι και τσιγκουνιές στη σοκολάτα!!
Σοκολάτα γάλακτος έβαλα:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Παιδίατρος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.
Έφτιαξα τσουρεκάκια χτεςςς!!

Πολύ μπελαλίδικα, πολλές ώρες προετοιμασίας, αλλά το σπίτι μύρισε τέλλειαα!:D

Θέλεις να κάνουμε ανταλλαγή? Θα σου στείλω 2 (μιας και δεν τα έκανα λουτρό σοκολάτας τα δικά μου), και θα μου στείλεις μια τέτοια ομορφιά. :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,305 μηνύματα.
Σοκολατάκια με δαμάσκηνο.
(Νομίζω ότι είναι συνταγή του Μαμαλάκη. Γίνονται εύκολα και γρήγορα και είναι μιαμ-μιουμ).
Υλικά (για 40-50 κομμάτια):
4 πλάκες κουβερτούρα
40-50 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
40-50 αμύγδαλα καβουρντισμένα και ξεφλουδισμένα.
Μισό λίτρο κόκκινο γλυκό κρασί.
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο.

Κέφι και όρεξη.
Εκτέλεση :
1) Βράζουμε στο κρασί τα δαμάσκηνα και σε κάθε ένα χώνουμε από ένα αμύγδαλο.
2) Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί, λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε καλά.
3) Πιάνουμε ένα-ένα τα δαμάσκηνα και τα κάνουμε αργή βουτιά στο μίγμα.
4) Τα απλώνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσουν.
5) Τα βάζουμε σε ατομικά χαρτάκια και τα στολίζουμε σε μια ωραία πιατέλα.
6) Τα τρώμε.

(Τα έχουμε κάνει 2 φορές και ήταν θεϊκή πανδαισία. Μάλιστα τη μια φορά τα είχαμε ετοιμάσει για μια συγκέντρωση φίλων, όμως επειδή τα ...δοκιμάζαμε συνέχεια, την τελευταία στιγμή τρέχαμε στο ζαχαροπλαστείο να αγοράσουμε σοκολατάκια).

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prinCess.

Επιφανές μέλος

Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Fashion designer και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12,089 μηνύματα.
Θέλεις να κάνουμε ανταλλαγή? Θα σου στείλω 2 (μιας και δεν τα έκανα λουτρό σοκολάτας τα δικά μου), και θα μου στείλεις μια τέτοια ομορφιά. :D

χαχαχ όοοοχι τσουρέκι χωρίς σοκολάτα δεν μπορώ.
Είμαιαι τσοκο-addict :redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει από Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
Αμα βρε Πρινσες μας ξελιγωσες μεσημεριατικα! :D

Εγω σημερα θα τηγανησω κεφτεδακια με πατατες!
Το δικαιουμαστε εφοσον δυο μερες τρωγαμε το σπανακορυζο που ειχα κανει. Να φαμε και λιγο τηγανητα, να βρωμισει λιγο το σπιτι τηγανηλα:P Τα αποφευγω γενικως τα τηγανητα, αλλα οταν εχει το μενου κεφτεδακια, θελει και τις πατατουλες του!:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει από Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
Εχω σταματησει να τσιγαριζω τα φαγητα μου. Ειπα να το παιξω φαν της υγιεινης διατροφης. Να δουμε ποσο θ'αντεξω!:redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tropical Peace .

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,497 μηνύματα.
Κάθε φορά που πάω να βρασω καστανό ρύζι δεν μου βγαίνει... Βάζω τις αναλογίες που πρέπει κι απλά όταν απορροφάται όλο το νερό είναι αβραστο!! Αυτή τη φορά ακολούθησα αυτή την συνταγή κ πάλι τίποτα . https://www.botrini.gr/themata/vrase-kastano-ryzi-oli-i-diadikasia-vima-vima

Βασικά βγαίνει απλά κάνει κυριολεκτικά μια ώρα κ συνέχεια συμπληρώνω νερό
 

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,665 μηνύματα.
Κάθε φορά που πάω να βρασω καστανό ρύζι δεν μου βγαίνει... Βάζω τις αναλογίες που πρέπει κι απλά όταν απορροφάται όλο το νερό είναι αβραστο!! Αυτή τη φορά ακολούθησα αυτή την συνταγή κ πάλι τίποτα . https://www.botrini.gr/themata/vrase-kastano-ryzi-oli-i-diadikasia-vima-vima

Βασικά βγαίνει απλά κάνει κυριολεκτικά μια ώρα κ συνέχεια συμπληρώνω νερό
Δοκίμασε το εξής, αν θες, και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα...

Μη μετράς...Θέλω να πω, μην κοιτάς ακριβείς αναλογίες. Γέμισε την κατσαρόλα σου νερό μέχρι τη μέση (ή πιο πάνω, ανάλογα αν βάλεις 1 ή 1 1/2 ποτήρι ρύζι...), βάλε και το ρύζι σου και άσε το να βράσει για κάμποσο χωρίς να κλείσεις το καπάκι τής κατσαρόλας. Κατά τη βράση βάλε και το αλάτι. Όταν περάσει κάποια ώρα, δοκίμασε έναν κόκκο, κι αν είναι οκ, σούρωσέ το (να φύγει η περίσσεια του νερού...) και μετέφερέ το πάλι στην κατσαρόλα, αν το θέλεις, με βούτυρο (ή κάποια άλλη λιπαρή ουσία...), καλύπτοντας την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας και κλείνοντας το καπάκι...

Αυτός είναι ένας παλιός και εγγυημένος τρόπος, για σπυρωτό και καλά βρασμένο ρύζι, χωρίς "μέτρημα"...
 
Τελευταία επεξεργασία:

Tropical Peace .

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,497 μηνύματα.
Δοκίμασε το εξής, αν θες, και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα...

Μη μετράς...Θέλω να πω, μην κοιτάς ακριβείς αναλογίες. Γέμισε την κατσαρόλα σου νερό μέχρι τη μέση (ή πιο πάνω, ανάλογα αν βάλεις 1 ή 1 1/2 ποτήρι ρύζι...), βάλε και το ρύζι σου και άσε το να βράσει για κάμποσο χωρίς να κλείσεις το καπάκι τής κατσαρόλας. Κατά τη βράση βάλε και το αλάτι. Όταν περάσει κάποια ώρα, δοκίμασε έναν κόκκο, κι αν είναι οκ, σούρωσέ το (να φύγει η περίσσεια του νερού...) και μετέφερέ το πάλι στην κατσαρόλα, αν το θέλεις, με βούτυρο (ή κάποια άλλη λιπαρή ουσία...), καλύπτοντας την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας και κλείνοντας το καπάκι...

Αυτός είναι ένας παλιός και εγγυημένος τρόπος, για σπυρωτό και καλά βρασμένο ρύζι, χωρίς "μέτρημα"...
Ευχαριστώ πολύ! Ο τρόπος αυτός ισχύει κ για το καστανό ρύζι ; Γιατί κάπου διάβασα ότι μαγειρεύονται διαφορετικά αυτά τα δύο
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Επίσης σε τι ένταση η φωτιά ;
 

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,665 μηνύματα.
Ευχαριστώ πολύ! Ο τρόπος αυτός ισχύει κ για το καστανό ρύζι ; Γιατί κάπου διάβασα ότι μαγειρεύονται διαφορετικά αυτά τα δύο
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ο τρόπος αυτός ισχύει για κάθε ρύζι και για όταν δε θες να μπλέξεις με μέτρημα (και πόσο νερό έβαλα, κι αν θα το "πιει", κι αν θα πρέπει να προσθέσω κ.λπ.). Το καστανό θέλει πιο πολύ βράσιμο και θα δεις ότι, παρ΄ όλα αυτά, θα συνεχίσει "να κρατάει" λίγο στο δόντι. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν "έγινε". Είναι το είδος του ρυζιού τέτοιο και ο φλοίος του. Άλλωστε, και με την πετσέτα αργότερα πάνω στην κατσαρόλα (όπου εγκλωβίζεται υγρασία...), θα μαλακώσει κι άλλο...
Επίσης σε τι ένταση η φωτιά ;
Σε μέτρια ένταση...
 

Tropical Peace .

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,497 μηνύματα.
Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να μην ξεραίνεται το κάτω μερος στο ταχίνι κι αναγκαστικά το πετάμε;
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top