Θρησκεία ή κοροϊδία;

Πιστεύετε στο Θεό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 65)
  • Ναι

    Ψήφοι: 31 47.7%
  • Όχι

    Ψήφοι: 20 30.8%
  • Δεν είμαι σίγουρος(η)

    Ψήφοι: 14 21.5%

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
ο καθενας ειναι ελευθερος να πιστευει σε οτι θελει... κανενας δεν πρεπει να ειναι απολυτος ειδικα σε τετοια θεματα που δε γνωριζουν απαντηση... με το ''πελατες'' διαφωνω, ξερω πολλα ατομα που πανε εκκλησια συχνα και αναπαυονται και ηρεμουν και σιγουρα αυτο δεν ειναι κατακριτεο ουτε υποδηλωνει καποιου ειδους πελατειακη σχεση.... η ολη φθορα της εκκλησιας προκυπτει επειδη κανεις δεν εστιαζει στη διδασκαλια αυτη καθαυτη αλλα στον ταδε παπα που εκλεψε κλπ. Γιατι δηλαδη να κολλαμε στους τυπους και στο καθε γραμμα του εκαστοτε χωριου και οχι στο μηνυμα που κρυβει;:hmm:

Γιατί από την στιγμή που ο ίδιος ο πιο άμεσος φορέας, αυτός που πρέπει να σε μυεί στη χριστιανική αγάπη και ανιδιοτέλεια, είναι πιο ιδιοτελής από τον Ιούδα τον Ισκαριώτη, οφείλεις να το επισημάνεις! Όχι για να καταγγείλεις την πίστη, αφού αυτή καλά τα λέει, αλλά για να καταγγείλεις τον άνθρωπο!

Δεν είμαι απολύτως σίγουρη, αλλά αυτό είναι το πιο δίκαιο θεωρώ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dmitsos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 929 μηνύματα.
Πιστεύω ότι όντως υπάρχει κάτι ανώτερο από εμάς, κάτι πιο δυνατό από την ανθρώπινη φύση. Δεν έχω ακόμη όμως τις γνώσεις να απορρίψω ή να δεχτώ αυτά που λέει ο χριστιανισμός, αν και, λόγω ενός προσωπικού γεγονότος, είμαι σίγουρος ότι κάτι μας παρακολουθεί και μας προσέχει. ΣΤΑΝΤΕ αυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

eirhnaki21

Νεοφερμένος

Η Ανδρεάδη Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 44 μηνύματα.
Χαίρετε παίδες ;)
Θα 'θελα να κάνω μια παρέμβαση στη συζήτησή σας..ίσως λίγο μεγάλη..όποιος έχει αντοχές ας το διαβάσει :P
Αρχικά θα πρέπει να μπορούμε να διαχωρίζουμε τους πιστούς μέσα σε μία θρησκεία.
Για παράδειγμα, στο Χριστιανισμό υπάρχουν 2 κατηγορίες πιστών :
α) οι μισθωτοί, αυτοί δηλαδή που φιλάνε εικόνες, που κάνουν το σταυρό τους και προσκυνάνε έχοντας μια πίστη ψεύτικη και ασύνδετη..αυτοί που είναι προκατειλλημένοι χτυπώντας ξύλα κλπ κλπ περιμένοντας να ανταμοιφθούν επειδή έκαναν τα "τυπικά" (όπως αυτοί τα εννοούν γιατί έτσι τους βολεύει) και θεωρούν ότι είναι "εντάξει" απέναντι στον εργοδότη-Θεό τους και
β) οι ελεύθεροι, αυτοί δηλαδή που γουστάρουν να κάνουν πράξη την ιδεολογία τους, αυτοί που ναι προσκυνάνε το Θεό τους (θα μου πείτε πόσο ελεύθερος είναι αυτός που προσκυνά άλλον...θα σας απαντήσω όμως με το εξής : ο Θεός που λαμβάνει σάρκα ανθρώπου και τραβά τα πάθη του, αυτός που γεννιέται σε φάτνη (μέσα στη βρωμιά δηλαδή και όχι σε κανένα ανάκτορο) θέλωντας να σώσει ακόμη και τον τελευταίο αμαρτωλό του που τόσο αγαπάει...μιλάμε δηλαδή για ένα Θεό ερωτευμένο με τον άνθρωπο που σταυρώνεται γι αυτόν τότε ναι είναι άξιος να τον υπηρετείς...να τραβάς δηλαδή κι εσύ τα πάθη ενός ερωτευμένου...κάπου είχα διαβάσει αυτό "Αυτός που αγαπάει κάνει κόπο για τον αγαπημένο του" και αυτό δεν είναι καθόλου δυσσάρεστο! σκεφτείτε να είστε σε μια σχέση και να σας ζητήσει κάτι να κάνετε ο σύντροφος σας..κάτι που επιθυμεί πολύ..σκεφτείτε με πόση χαρά θα πραγματοποιήσετε την επιθυμία του για να πάρετε ένα του χαμόγελο (μιλάμε πάντα για αληθινή και γνήσια αγάπη που ο ένας λιώνει για τον άλλον) !Έτσι, λοιπόν ο ελεύθερος πιστός, ο γιος του Θεού του όχι απλά τον δέχεται σα Θεό (όπως κάνουν οι μισθωτοί) αλλά τον επιθυμεί αφάνταστα.

Οπότε αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν έχουμε ένα συγκεκριμένο είδος πιστών αλλά περισσότερα...και σαφώς δε θα μπορούσε να είναι έτσι διότι ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα! :)

Χμμ επόμενη παρατήρηση...
Κάποιος ανέφερε ότι όσο μεγαλώνει συνειδητοποιεί ότι ο Θεός είναι πλασμένος από το μυαλό του ανθρώπου...που κάπου θέλει να πιαστεί..
μπορεί όντως να συμβαίνει αυτό....αλλά μπορεί και όχι...
Τι θέλω να πω...σκεφτείτε ότι βρίσκεστε πάνω σε ένα καράβι και σας πιάνει ναυτία...και επιθυμείτε διακαώς στεριά..
το ότι επιθυμείτε βέβαια στεριά δε σημαίνει πως η στεριά είναι φαντασίωση του εγκεφάλου σας..επομένως μπορούμε να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στην άποψη αυτή...

Επόμενη σκέψη..
Σκεφτόμουν τί διαφορά θα μπορούσε να υπάρξει ανάμεσα σε 2 ζευγάρια που είναι το ίδιο ερωτευμένα..αλλά το ένα μονάχα πιστεύει στο Θεό του Χριστιανισμου..πώς η πίστη θα μπορούσε να αλλάξει την αγάπη..να την ανεβάσει ή να την κατεβάσει επίπεδο..
Και η σκέψη μου είναι η εξής: Στο Χριστιανισμό υπάρχει ένα όραμα, μία κατεύθυνση αν θέλετε που ονομάζεται Έσχατα (Δευτέρα Παρουσία)..όσοι ελεύθεροι πιστοί ελπίζουν (π.χ το ζευγάρι νούμερο 1)..έχουν το όραμα στο μυαλό τους και ζούν σύμφωνα με την κοσμοθεωρία του Χριστιανισμού έχουν την εξής διαφορά με το ζευγάρι νούμερο 2 που δεν ελπίζει , δεν πιστεύει: η αγάπη που υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι νούμερο 1 όπως πιστεύει και το ίδιο δε θα σβήσει μετά το θάνατο των ανθρώπων..ενώ αυτοί που δεν πιστεύουν ξέρουν γνωρίζουν ότι μετά το θάνατο όλα σβήνουν..μαζί και η αγάπη τους..και αλήθεια πώς μπορεί να αισθάνεται ο ερωτευμένος όταν του λένε πως η φλόγα μέσα του θα σβήσει...και όχι μόνο ο συγκεκριμένος ερωτευμένος του παραδείγματος αλλά και ο καθένας μας...γιατί ο άνθρωπος δεν είναι πλασμένος για να πεθαίνει..είναι πλασμένος για να υπερβεί και αυτό το τελευταίο του εμπόδιο..και θα το πετύχει όταν ο ερωτευμένος Θεός του ετοιμαστεί να υπερνικήσει το κάθε εμπόδιο που βασανίζει τον άνθρωπο.

Ένας γενικός κοινωνικός προβληματισμός...
Ακούγεται συχνά η φράση "Ο καθένας έχει την άποψή του" Πόσο συμφωνείτε με αυτό; Το πιστεύετε ακράδαντα; Βάζετε προϋποθέσεις ή το απορρίπτετε τελείως;
(Σκέφτηκα πως είναι ένα ωραίο θέμα προβληματισμού και θα 'ταν ωραίο να μοιραστούμε τις γνώμες μας)

Απόσπασμα από το βιβλίο " Αδελφοί Καραμαζώφ" Φ. Ντοστογιέφσκι.
Ο Φίοντορ Ντοστογιέφσκι στο αριστούργημά του "Αδελφοί Καραμαζώφ" μας μεταφέρει στη Σεβίλλη του 15ου αιώνα. Η Ιερά Εξέταση έχει φέρει στην πυρά ανθρώπους που καταδίκασε ως αιρετικούς. Ο Μεγάλος Ιεροεξεταστής είναι παρών, μαζί με την αριστοκρατία της πόλης. Ξαφνικά ο κόσμος αναταράζεται, φωνάζει, δοξολογεί. Ο Χριστός έχει εμφανιστεί ξανά και βαδίζει μέσα στο πλήθος. Ο Μεγάλος Ιεροεξεταστής έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του και διατάζει τη σύλληψή του. Με "εκκλησιαστική" λοιπόν διαταγή ο Χριστός κλείνεται στη φυλακή. Αργότερα, ο Μεγάλος Ιεροεξεταστής τον επισκέπτεται και του μιλάει. Τον κατηγορεί και του αναγγέλει την εκτέλεσή του. Ο Χριστός μένει σιωπηλός. Ό,τι ακούγεται μέσα στο κελί είναι ο μονόλογος του Μεγάλου Ιεροεξεταστή: υπενθυμίζει στον κρατούμενο τον πρώτο από τους τρεις πειρασμούς-ερωτήσεις που είχε υποβάλλει κάποτε ο διάβολος στον Χριστό στην έρημο, λίγο πριν αυτός ξεκινήσει το δημόσιο έργο του.Ο διάβολος είχε ζητήσει από τον Χριστό να αποδείξει ότι είναι Υιός του Θεού μετατρέποντας τις πέτρες σε ψωμιά. Ο Χριστός αρνήθηκε να κάνει ένα τέτοιο, "καθ' υπαγόρευσιν" θαύμα. Ο Μεγάλος Ιεροεξεταστής,λοιπόν, λέει:
"Θυμήσου την πρώτη ερώτηση, την έννοιά της, αν όχι ακριβώς τα λόγια: Θέλεις να πας στον κόσμο με αδειανά χέρια κηρύσσοντας στους ανθρώπους μια ελευθερία που η φυσική τους βλακεία και η φυσική τους προστυχιά δεν τους αφήνουν να την καταλάβουν, μια ελευθερία που τους φοβίζει, γιατί δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει τίποτε πιο ανυπόφορο απ' αυτή για τον άνθρωπο και την κοινωνία; Βλέπεις αυτές τις πέτρες της άγονης ερήμου; Κάνε τες ψωμιά και οι άνθρωποι θα τρέξουν πίσω σου μ' ευγνωμοσύνη, σαν υπάκουο κοπάδι, τρέμοντας μήπως πάρεις το χέρι σου και δεν έχουν πια ψωμί. Εσύ όμως δε θέλησες να στερήσεις απ' τον άνθρωπο την ελευθερία και αρνήθηκες, κρίνοντας πως είναι ασυμβίβαστη με την υπακοή που εξαγοράζεται με ψωμιά...Επαύξησες την ανθρώπινη ελευθερία, αντί να την περιορίσεις και επέβαλες έτσι για πάντα στον ηθικό άνθρωπο τα μαρτύρια αυτής της ελευθερίας. Ήθελες να σ' αγαπούν ελεύθερα, να σε ακολουθούν οι άνθρωπο με τη θέλησή τους, καταγοητευμένοι...Δεν κατέβηκες απ' το σταυρό όταν σε κορόιδευαν και σου φώναζαν ειρωνικά "Κατέβα απ' το σταυρό για να σε πιστέψουμε". Δεν το 'κανες, γιατί δεν ήθελες πάλι να υποδουλώσεις τον άνθρωπο μ' ένα θαύμα. Ήθελες μια πίστη ελεύθερη και όχι υπαγορευμένη από το θαύμα. Χρειαζόσουνα την ελεύθερη αγάπη και όχι τη δουλική έξαρση ενός τρομοκρατημένου σκλάβου... Δε σε φοβάμαι καθόλου. Κι εγώ πήγα στην έρημο, κι εγώ έζησα με ρίζες και ακρίδες, κι εγώ μακάρισα την ελευθερία που χάρισες στους ανθρώπους...Αλλά συνήλθα και δε θέλησα να υπηρετήσω μια υπόθεση παράλογη. Γύρισα πίσω κι ενώθηκα με εκείνους που διόρθωσαν το έργο σου...Σ' το ξαναλέω, αύριο, μ' ένα νόημά μου, θα ιδείς αυτό το πειθήνιο κοπάδι να φέρνει αναμμένα κάρβουνα στη φωτιά όπου θα σε ρίξω, γιατί ήρθες να εμποδίσεις το έργο μας. Γιατί αν υπάρχει κάποιος που του αξίζει πιο πολύ απ' όλους να καεί, αυτός είσαι εσύ. Αύριο θα σε κάψω. Τελείωσα."

Ευχαριστώ πολύ όσους έφτασαν μέχρι εδώ!!! ;) Περιμένω σκέψεις :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alireza

Τιμώμενο Μέλος

Η Alireza αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,174 μηνύματα.
Όσο ήμουνα παιδί δε χωρούσε καμία αμφιβολία για τη θρησκεία, νόμιζα ότι δεν έπρεπε καν να σκεφτείς να αμφισβητήσεις κάτι. Όσο περνούν τα χρόνια όμως όλο και αποστασιοποιούμαι. Πιστεύω πλέον χωρίς να έχω καταλήξει σε σταθερή γνώμη ότι υπάρχει κάποιος εκεί πάνω, μια ανώτερη δύναμη που μας δημιούργησε. Το γιατί δεν το αναζητώ, ποια είμαι εγώ άλλωστε να εξηγήσω την ύπαρξη του σύμπαντος, θα ήταν εγωιστικό. Ούτε πιστεύω ότι πρέπει να υμνούμε το "θεό" εφόσον αυτός μας έφερε για κάποιο λόγο το έκανε, δεν του ζητήσαμε εμείς τη χάρη να μας φέρει στη γη και για να τον ευγνωμονούμε. Απλώς δε με νοιάζει τί γίνεται εκεί πάνω, σκοπός μου είναι να διανύσω όσο πιο ευχάριστα γίνεται αυτό που λέμε "ζωή" χωρίς να βλάπτω τους υπόλοιπους. Κι ό,τι θέλει ας γίνει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Muxu Su

Διάσημο μέλος

Η Muxu Su αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 3,019 μηνύματα.
Όσο ήμουνα παιδί δε χωρούσε καμία αμφιβολία για τη θρησκεία, νόμιζα ότι δεν έπρεπε καν να σκεφτείς να αμφισβητήσεις κάτι. Όσο περνούν τα χρόνια όμως όλο και αποστασιοποιούμαι. Πιστεύω πλέον χωρίς να έχω καταλήξει σε σταθερή γνώμη ότι υπάρχει κάποιος εκεί πάνω, μια ανώτερη δύναμη που μας δημιούργησε. Το γιατί δεν το αναζητώ, ποια είμαι εγώ άλλωστε να εξηγήσω την ύπαρξη του σύμπαντος, θα ήταν εγωιστικό. Ούτε πιστεύω ότι πρέπει να υμνούμε το "θεό" εφόσον αυτός μας έφερε για κάποιο λόγο το έκανε, δεν του ζητήσαμε εμείς τη χάρη να μας φέρει στη γη και για να τον ευγνωμονούμε. Απλώς δε με νοιάζει τί γίνεται εκεί πάνω, σκοπός μου είναι να διανύσω όσο πιο ευχάριστα γίνεται αυτό που λέμε "ζωή" χωρίς να βλάπτω τους υπόλοιπους. Κι ό,τι θέλει ας γίνει.

δηλαδή ασπάζεσαι τον χριστιανισμο;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alireza

Τιμώμενο Μέλος

Η Alireza αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,174 μηνύματα.
δηλαδή ασπάζεσαι τον χριστιανισμο;

Στο κομμάτι που λέει ότι πρέπει να βοηθάς το συνάνθρωπό σου, να αγαπάς τους πάντες, να μην κλέβεις κλπ και στο ότι υπάρχει κάποιος θεός όπως όλες οι θρησκείες υποστηρίζουν μόνο που μπορεί να μην τον λένε Χριστό, Βούδα ή Μωάμεθ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nioniosmeg

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άδης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 1,949 μηνύματα.
Χαίρετε παίδες ;)
Θα 'θελα να κάνω μια παρέμβαση στη συζήτησή σας..ίσως λίγο μεγάλη..όποιος έχει αντοχές ας το διαβάσει :P
Αρχικά θα πρέπει να μπορούμε να διαχωρίζουμε τους πιστούς μέσα σε μία θρησκεία.
Για παράδειγμα, στο Χριστιανισμό υπάρχουν 2 κατηγορίες πιστών :
α) οι μισθωτοί, αυτοί δηλαδή που φιλάνε εικόνες, που κάνουν το σταυρό τους και προσκυνάνε έχοντας μια πίστη ψεύτικη και ασύνδετη..αυτοί που είναι προκατειλλημένοι χτυπώντας ξύλα κλπ κλπ περιμένοντας να ανταμοιφθούν επειδή έκαναν τα "τυπικά" (όπως αυτοί τα εννοούν γιατί έτσι τους βολεύει) και θεωρούν ότι είναι "εντάξει" απέναντι στον εργοδότη-Θεό τους και
β) οι ελεύθεροι, αυτοί δηλαδή που γουστάρουν να κάνουν πράξη την ιδεολογία τους, αυτοί που ναι προσκυνάνε το Θεό τους (θα μου πείτε πόσο ελεύθερος είναι αυτός που προσκυνά άλλον...θα σας απαντήσω όμως με το εξής : ο Θεός που λαμβάνει σάρκα ανθρώπου και τραβά τα πάθη του, αυτός που γεννιέται σε φάτνη (μέσα στη βρωμιά δηλαδή και όχι σε κανένα ανάκτορο) θέλωντας να σώσει ακόμη και τον τελευταίο αμαρτωλό του που τόσο αγαπάει...μιλάμε δηλαδή για ένα Θεό ερωτευμένο με τον άνθρωπο που σταυρώνεται γι αυτόν τότε ναι είναι άξιος να τον υπηρετείς...να τραβάς δηλαδή κι εσύ τα πάθη ενός ερωτευμένου...κάπου είχα διαβάσει αυτό "Αυτός που αγαπάει κάνει κόπο για τον αγαπημένο του" και αυτό δεν είναι καθόλου δυσσάρεστο! σκεφτείτε να είστε σε μια σχέση και να σας ζητήσει κάτι να κάνετε ο σύντροφος σας..κάτι που επιθυμεί πολύ..σκεφτείτε με πόση χαρά θα πραγματοποιήσετε την επιθυμία του για να πάρετε ένα του χαμόγελο (μιλάμε πάντα για αληθινή και γνήσια αγάπη που ο ένας λιώνει για τον άλλον) !Έτσι, λοιπόν ο ελεύθερος πιστός, ο γιος του Θεού του όχι απλά τον δέχεται σα Θεό (όπως κάνουν οι μισθωτοί) αλλά τον επιθυμεί αφάνταστα.

Οπότε αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν έχουμε ένα συγκεκριμένο είδος πιστών αλλά περισσότερα...και σαφώς δε θα μπορούσε να είναι έτσι διότι ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα! :)

Η κατηγορία α είναι η πλειοψηφία των ανθρώπων στη γη. Για λίγο, αλλά είναι.
Οι β, είναι είδος υπό εξαφάνιση. Αυτό δεν τους κάνει ελεύθερους όμως. Όσο έχουν την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο απ' αυτούς, χωρίς να εξηγείται αυτό από την επιστήμη σήμερα, είναι σκλάβοι του μυαλού τους.
Παρ' όλ' αυτά, είναι συμπαθητικοί άνθρωποι.

Χμμ επόμενη παρατήρηση...
Κάποιος ανέφερε ότι όσο μεγαλώνει συνειδητοποιεί ότι ο Θεός είναι πλασμένος από το μυαλό του ανθρώπου...που κάπου θέλει να πιαστεί..
μπορεί όντως να συμβαίνει αυτό....αλλά μπορεί και όχι...
Τι θέλω να πω...σκεφτείτε ότι βρίσκεστε πάνω σε ένα καράβι και σας πιάνει ναυτία...και επιθυμείτε διακαώς στεριά..
το ότι επιθυμείτε βέβαια στεριά δε σημαίνει πως η στεριά είναι φαντασίωση του εγκεφάλου σας..επομένως μπορούμε να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στην άποψη αυτή...

Έχεις πατήσει πάνω στη στεριά;
Άρα δεν είναι φαντασίωση του εγκεφάλου σου.
Έχεις δει ποτέ το θεό ν' απλώνει το χέρι του και να κάνει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ για να κάνει το κόσμο γύρω σου καλύτερο;
Your argument is invalid.

Σκεφτόμουν τί διαφορά θα μπορούσε να υπάρξει ανάμεσα σε 2 ζευγάρια που είναι το ίδιο ερωτευμένα..αλλά το ένα μονάχα πιστεύει στο Θεό του Χριστιανισμου..πώς η πίστη θα μπορούσε να αλλάξει την αγάπη..να την ανεβάσει ή να την κατεβάσει επίπεδο..
Και η σκέψη μου είναι η εξής: Στο Χριστιανισμό υπάρχει ένα όραμα, μία κατεύθυνση αν θέλετε που ονομάζεται Έσχατα (Δευτέρα Παρουσία)..όσοι ελεύθεροι πιστοί ελπίζουν (π.χ το ζευγάρι νούμερο 1)..έχουν το όραμα στο μυαλό τους και ζούν σύμφωνα με την κοσμοθεωρία του Χριστιανισμού έχουν την εξής διαφορά με το ζευγάρι νούμερο 2 που δεν ελπίζει , δεν πιστεύει: η αγάπη που υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι νούμερο 1 όπως πιστεύει και το ίδιο δε θα σβήσει μετά το θάνατο των ανθρώπων..ενώ αυτοί που δεν πιστεύουν ξέρουν γνωρίζουν ότι μετά το θάνατο όλα σβήνουν..μαζί και η αγάπη τους..και αλήθεια πώς μπορεί να αισθάνεται ο ερωτευμένος όταν του λένε πως η φλόγα μέσα του θα σβήσει...και όχι μόνο ο συγκεκριμένος ερωτευμένος του παραδείγματος αλλά και ο καθένας μας...γιατί ο άνθρωπος δεν είναι πλασμένος για να πεθαίνει..είναι πλασμένος για να υπερβεί και αυτό το τελευταίο του εμπόδιο..και θα το πετύχει όταν ο ερωτευμένος Θεός του ετοιμαστεί να υπερνικήσει το κάθε εμπόδιο που βασανίζει τον άνθρωπο.


Επειδή το ζευγάρι 1 πιστεύει ότι θα γίνει παρουσία (πότε έγινε η πρώτη και την ονομάσατε δεύτερη δε θα καταλάβω ποτέ) δεν σημαίνει ότι θα κρατήσει για πάντα η αγάπη τους, πολύ απλά γιατί μετά το θάνατο δεν υπάρχει τίποτα. Εκτός κι αν σου είπε κάτι τέτοιο η βιολογία, εμένα πάντως μου είπε την τελευταία φορά που την συνάντησα ότι μετά τον θάνατο ο εγκέφαλος νεκρώνεται και ο άνθρωπος δεν μπορεί πια να νιώσει οτιδήποτε. Και η αγάπη μια αντίδραση στο μυαλό σου είναι, δεν είναι *πουφ*, μαγεία.

Ένας γενικός κοινωνικός προβληματισμός...
Ακούγεται συχνά η φράση "Ο καθένας έχει την άποψή του" Πόσο συμφωνείτε με αυτό; Το πιστεύετε ακράδαντα; Βάζετε προϋποθέσεις ή το απορρίπτετε τελείως;
(Σκέφτηκα πως είναι ένα ωραίο θέμα προβληματισμού και θα 'ταν ωραίο να μοιραστούμε τις γνώμες μας)

Όχι, δεν έχει ο καθένας την άποψή του, και το απορρίπτω τελείως.
Ο κόσμος δεν είναι υποκειμενική άποψη, δεν υπάρχει γκρι, τιρκουάζ και φούξια, υπάρχει άσπρο και μαύρο.
Πέφτει το μήλο στο κεφάλι του Νεύτωνα; ---> Υπάρχει βαρύτητα.
Δεν πέφτει το μήλο στο κεφάλι του Νεύτωνα; ---> Δεν υπάρχει βαρύτητα.
Δεν πεθαίνουν τα παιδάκια στην Αφρική κάθε μέρα; ---> Υπάρχει ένας καλοκάγαθος και παντοδύναμος θεός που τα προσέχει.
Πεθαίνουν τα παιδάκια στην Αφρική κάθε μέρα; ---> Δεν υπάρχει ένας καλοκάγαθος και παντοδύναμος θεός που τα προσέχει.

Απόσπασμα από το βιβλίο " Αδελφοί Καραμαζώφ" Φ. Ντοστογιέφσκι.
Ο Φίοντορ Ντοστογιέφσκι στο αριστούργημά του "Αδελφοί Καραμαζώφ" μας μεταφέρει στη Σεβίλλη του 15ου αιώνα. Η Ιερά Εξέταση έχει φέρει στην πυρά ανθρώπους που καταδίκασε ως αιρετικούς. Ο Μεγάλος Ιεροεξεταστής είναι παρών, μαζί με την αριστοκρατία της πόλης. Ξαφνικά ο κόσμος αναταράζεται, φωνάζει, δοξολογεί. Ο Χριστός έχει εμφανιστεί ξανά και βαδίζει μέσα στο πλήθος. Ο Μεγάλος Ιεροεξεταστής έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του και διατάζει τη σύλληψή του. Με "εκκλησιαστική" λοιπόν διαταγή ο Χριστός κλείνεται στη φυλακή. Αργότερα, ο Μεγάλος Ιεροεξεταστής τον επισκέπτεται και του μιλάει. Τον κατηγορεί και του αναγγέλει την εκτέλεσή του. Ο Χριστός μένει σιωπηλός. Ό,τι ακούγεται μέσα στο κελί είναι ο μονόλογος του Μεγάλου Ιεροεξεταστή: υπενθυμίζει στον κρατούμενο τον πρώτο από τους τρεις πειρασμούς-ερωτήσεις που είχε υποβάλλει κάποτε ο διάβολος στον Χριστό στην έρημο, λίγο πριν αυτός ξεκινήσει το δημόσιο έργο του.Ο διάβολος είχε ζητήσει από τον Χριστό να αποδείξει ότι είναι Υιός του Θεού μετατρέποντας τις πέτρες σε ψωμιά. Ο Χριστός αρνήθηκε να κάνει ένα τέτοιο, "καθ' υπαγόρευσιν" θαύμα. Ο Μεγάλος Ιεροεξεταστής,λοιπόν, λέει:
"Θυμήσου την πρώτη ερώτηση, την έννοιά της, αν όχι ακριβώς τα λόγια: Θέλεις να πας στον κόσμο με αδειανά χέρια κηρύσσοντας στους ανθρώπους μια ελευθερία που η φυσική τους βλακεία και η φυσική τους προστυχιά δεν τους αφήνουν να την καταλάβουν, μια ελευθερία που τους φοβίζει, γιατί δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει τίποτε πιο ανυπόφορο απ' αυτή για τον άνθρωπο και την κοινωνία; Βλέπεις αυτές τις πέτρες της άγονης ερήμου; Κάνε τες ψωμιά και οι άνθρωποι θα τρέξουν πίσω σου μ' ευγνωμοσύνη, σαν υπάκουο κοπάδι, τρέμοντας μήπως πάρεις το χέρι σου και δεν έχουν πια ψωμί. Εσύ όμως δε θέλησες να στερήσεις απ' τον άνθρωπο την ελευθερία και αρνήθηκες, κρίνοντας πως είναι ασυμβίβαστη με την υπακοή που εξαγοράζεται με ψωμιά...Επαύξησες την ανθρώπινη ελευθερία, αντί να την περιορίσεις και επέβαλες έτσι για πάντα στον ηθικό άνθρωπο τα μαρτύρια αυτής της ελευθερίας. Ήθελες να σ' αγαπούν ελεύθερα, να σε ακολουθούν οι άνθρωπο με τη θέλησή τους, καταγοητευμένοι...Δεν κατέβηκες απ' το σταυρό όταν σε κορόιδευαν και σου φώναζαν ειρωνικά "Κατέβα απ' το σταυρό για να σε πιστέψουμε". Δεν το 'κανες, γιατί δεν ήθελες πάλι να υποδουλώσεις τον άνθρωπο μ' ένα θαύμα. Ήθελες μια πίστη ελεύθερη και όχι υπαγορευμένη από το θαύμα. Χρειαζόσουνα την ελεύθερη αγάπη και όχι τη δουλική έξαρση ενός τρομοκρατημένου σκλάβου... Δε σε φοβάμαι καθόλου. Κι εγώ πήγα στην έρημο, κι εγώ έζησα με ρίζες και ακρίδες, κι εγώ μακάρισα την ελευθερία που χάρισες στους ανθρώπους...Αλλά συνήλθα και δε θέλησα να υπηρετήσω μια υπόθεση παράλογη. Γύρισα πίσω κι ενώθηκα με εκείνους που διόρθωσαν το έργο σου...Σ' το ξαναλέω, αύριο, μ' ένα νόημά μου, θα ιδείς αυτό το πειθήνιο κοπάδι να φέρνει αναμμένα κάρβουνα στη φωτιά όπου θα σε ρίξω, γιατί ήρθες να εμποδίσεις το έργο μας. Γιατί αν υπάρχει κάποιος που του αξίζει πιο πολύ απ' όλους να καεί, αυτός είσαι εσύ. Αύριο θα σε κάψω. Τελείωσα."

Ευχαριστώ πολύ όσους έφτασαν μέχρι εδώ!!! ;) Περιμένω σκέψεις :)

Ωραίο μυθιστόρημα.
Είχε φαντασία και και έμπνευση ο συγγραφέας του.
Το ίδιο και οι συγγραφείς της Αγίας Γραφής.
Απλά, μυθιστόρημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrHouse

Διάσημο μέλος

Ο intelligentsia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 3,560 μηνύματα.






Συνελθετε ποιμνια,δεν υπαρχει τιποτα εκει πανω που σας παρακολουθει...ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ
Δεν εχετε τιποτα πανω απο τα κεφαλια σας,ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Muxu Su

Διάσημο μέλος

Η Muxu Su αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 3,019 μηνύματα.
Συνελθετε ποιμνια,δεν υπαρχει τιποτα εκει πανω που σας παρακολουθει...ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ
Δεν εχετε τιποτα πανω απο τα κεφαλια σας,ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ
Γιατί εισαι τόσο απολυτος;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

stathis1214

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο stathis1214 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 267 μηνύματα.
Γιατί εισαι τόσο απολυτος;
Τετοια θεματα ή θα τα προσεγγισεις με τη λογικη οποτε θα εισαι απολυτος και θα καταλαβεις οτι δεν υπαρχει ενας αορατος ανθρωπος που κοπτεται για το αν ειμαι καλος ή οχι ή θα αυταπατασαι λεγοντας κι αν υπαρχει κι αν κι αν κι αν. Ή θα δεις τη λογικη καταματα και θα εισαι απολυτος ή θα στηριξεις τις ελπιδες σου σε κατι παραλογο και θα λες αυτο το ανουσιο ΚΙ ΑΝ. Εγω παντως δε θελω να κοροιδευω τον εαυτο μου μεχρι να πεθανω. Δε θα αλλαξω τη ζωη μου για να περιμενω μια ''αιωνια'' ζωη που δεν υπαρχει γιατι οτι ζω και νιωθω ειναι ηλεκτρισμος στον εγκεφαλο μου. Το να σταματησει να δουλευει κ να μην εχω ζησει τπτ ή να ζω ψεματα δεν το θελω... Οποτε επιλεγω να ζησω τη ζωη μου στην αληθεια κ τη λογικη χωρις θρησκευτικα κομπλεξ κ ψευτικες ελπιδες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3,622 μηνύματα.
Έλα τώρα.

Έλα.

Το τελευταίο που μπορείς να πεις σ' έναν άθεο είναι να μην είναι απόλυτος.

Έλα. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Muxu Su

Διάσημο μέλος

Η Muxu Su αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 3,019 μηνύματα.
Δηλαδή οταν κάποιος ειναι χριστιανος ειναι απαραιτητο πως εχει ψευτικες ελπιδες;Επομένως γιοκ μεταθανατια ζωη για σενα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro Papas

Περιβόητο μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 4,300 μηνύματα.


εδω να τονισουμε κατι! η επιστημη δεν πολεμαει την εκκλησια αλλα η εκκλησια την επιστημη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3,622 μηνύματα.
Λοιπόν, λοιπόν, ένα ένα.

1) Fuck 9gag.

2) https://fuck9gag.com/

3)

4) the ingreesh of dis picter, ITS KILING ME.

5) Η αντίδραση του Δαρβίνου τα σπάει. :P

6) Fuck 9gag.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nioniosmeg

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άδης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 1,949 μηνύματα.
Δηλαδή οταν κάποιος ειναι χριστιανος ειναι απαραιτητο πως εχει ψευτικες ελπιδες;Επομένως γιοκ μεταθανατια ζωη για σενα;

Αυτό ακριβώς.

Επίσης, σε όσους λένε για την ελπίδα που πεθαίνει πάντα τελευταία και τέτοιες παπαριές, νιώστε λίγο.
Το να ελπίζετε ή να προσεύχεστε σε/για κάτι είναι το πιο retarded πράγμα που μπορείτε να κάνετε.
Δηλαδή, grow up, get over it επιτέλους, άμα δεν κάνετε κάτι για να καταφέρετε αυτό που θέλετε, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει. Άμα ΔΕΝ μπορείτε να κάνετε κάτι, end of story, δεν υπάρχει κανένας τυπάκος που κοιτάει yahweh! mail του κάθε 10 λεπτά για να δει αν μπορεί να σας βοηθήσει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3,622 μηνύματα.
Καλά όλα αυτά, όμως εδώ μπαίνει και η συνήθεια και το μπερδεύει το πράγμα. Γιατί όταν έχεις μάθει να ζεις έτσι, με στηρίγματα, άντε να ξεκολλήσεις μετά, ή έστω, είναι δύσκολο να ξεκολλήσεις. Η προσευχή, όπως την καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον, έχει περισσότερο ψυχολογικό ρόλο, σε κάνει να νιώθεις ότι δεν είσαι μόνος σου σε ό,τι κάνεις. Δε λέω ότι το στηρίζω αυτό, hell, αν ήταν στο χέρι μου θα προτιμούσα όλοι να πέθαιναν από κατάθλιψη απ' το να έχουν αυταπάτες.

Αλλά κι απ' την άλλη να σου πω κάτι; Αν αυτό δουλεύει για σένα, αν σε κάνει δηλαδή να περνάς τη μέρα όσο καλύτερα μπορείς, τότε είμαι ο τελευταίος που θα σου πει να μην το κάνεις. Θα σου πω ότι είναι μαλακία, mind that, αλλά εντάξει, στο λέω και γι' άλλα θέματα και δε σ' ενοχλεί, γιατί να σ' ενοχλήσει τώρα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σεβαστή-Μαρία

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Σεβαστή-Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 177 μηνύματα.
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί οι νέοι είναι τόσο κατά του Θεού -.-
Πλέον όμως σταμάτησα να προσπαθώ να μάθω τι ακριβώς είναι αυτό που τους κάνει να φέρονται έτσι.
Σίγουρα όλοι περνάμε μια φάση στη ζωή μας , για το αν πιστεύουμε σε κάτι ή όχι , κι έπειτα ο καθένας διαλέγει την πορεία που θα ακολουθήσει.
Εγώ προσωπικά πιστεύω στο θεό. Γιατί ο θεός δεν είναι ο αόρατος που του εναποθέτουμε τις ελπίδες μας.
Υπάρχει (γι αυτούς που πιστεύουν) και δεν πρόκειται να κάνει την εμφάνιση του για να πιστέψουν οι υπόλοιποι, είναι οι επιλογές που ανέφερα πριν.
Κάποιοι μόλις διαβάσουν το σχόλιο (όπως και τον υπολοίπων με παρόμοια θέση) ίσως να πουν "το παιδί του κατηχητικού " , το έχω ακούσει ξανά.
Δεν νομίζω όμως πως τα λόγια κάποιου που πιστεύει θα πρέπει να κρίνονται με τόσο ειρωνικό τρόπο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3,622 μηνύματα.
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί οι νέοι είναι τόσο κατά του Θεού -.-

Πες τα! Όχι πες τα γιατί όταν τα λέω γω με κοιτάν περίεργα!

Κωλόπαιδα..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nioniosmeg

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άδης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 1,949 μηνύματα.
Δεν νομίζω όμως πως τα λόγια κάποιου που πιστεύει θα πρέπει να κρίνονται με τόσο ειρωνικό τρόπο.

Εγώ πάλι έτσι πιστεύω, σο γουάτ, τα νομίσματα στη τράπεζα :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

stathis1214

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο stathis1214 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 267 μηνύματα.
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί οι νέοι είναι τόσο κατά του Θεού -.-
Πλέον όμως σταμάτησα να προσπαθώ να μάθω τι ακριβώς είναι αυτό που τους κάνει να φέρονται έτσι.
Σίγουρα όλοι περνάμε μια φάση στη ζωή μας , για το αν πιστεύουμε σε κάτι ή όχι , κι έπειτα ο καθένας διαλέγει την πορεία που θα ακολουθήσει.
Εγώ προσωπικά πιστεύω στο θεό. Γιατί ο θεός δεν είναι ο αόρατος που του εναποθέτουμε τις ελπίδες μας.
Υπάρχει (γι αυτούς που πιστεύουν) και δεν πρόκειται να κάνει την εμφάνιση του για να πιστέψουν οι υπόλοιποι, είναι οι επιλογές που ανέφερα πριν.
Κάποιοι μόλις διαβάσουν το σχόλιο (όπως και τον υπολοίπων με παρόμοια θέση) ίσως να πουν "το παιδί του κατηχητικού " , το έχω ακούσει ξανά.
Δεν νομίζω όμως πως τα λόγια κάποιου που πιστεύει θα πρέπει να κρίνονται με τόσο ειρωνικό τρόπο.

Αν σε κανει να νιωθεις καλυτερα μπορεις να πιστευεις οπου θελεις. Αλλα μην κατακρινεις εμας τους ''απιστους'' νεους γιατι αφου οπως λες ''σταμάτησες να προσπαθεις να μάθεις τι ακριβώς είναι αυτό που τους κάνει να φέρονται έτσι'' αμα δεις το παραπανω ποστ μου εχω απαντησει σε αυτο. Το ερωτημα που εχω να σου κανω εγω, ειναι εσενα τι ειναι αυτο που σε κανει να πιστευεις καπου και να απορεις εαν καποιος δεν πιστευει σε κατι τοσο αοριστο που κανει μπαμ πως ειναι φτιαχτο??? Θελω να σου πω ποιος ο λογος να πιστευει κανεις οτι υπαρχει θεος και ειδικα θεος με την εννοια που του εχουν δωσει στις θρησκειες????
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top