Άγρια επίθεση και ξύλο στον Μπουτάρη

Unseen skygge

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unseen skygge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,218 μηνύματα.
Πραγματικά σε αυτό το φόρουμ βλέπω ανθρώπους που πάνε τον Μπουταρη και πραγματικά νόμιζα δεν υπήρχαν. Ας ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο το έργο του ως δήμαρχος και αλλο το τι άνθρωπος είναι. Lancelot είπε κατά λέξη "I don't give a shit if he killed any Greeks or whatever"
Αυτό στα ελληνικά μεταφράζεται ΧΕΣΤΗΚΑ. Δήλωσε ότι χεστηκε. Γιατί θες να το αλλάξεις; Αυτά ήταν τα λόγια του. Μπορεί άλλο να ήταν το νόημα της συνέντευξης του Αλλά στο συγκεκριμένο σημείο ίσως του βγήκε αυθόρμητα αυτό που πιστεύει. Και Άλλο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη χεστηκαν για το Κεμάλ και το αν σκότωσε αλλα δεν το δηλώνουν δημοσίως και ειδικά αυτοί που έχουν κάποια εξουσία. Ο κ.Μπουταρης δεν είναι ένας απλός πολίτης. Έχει εξουσία, συνεπώς δεν μπορεί να κάνει τέτοιες δηλώσεις χωρίς αντίκτυπο. Το αριστεροφασιστας δεν το εννοώ με την κυριολεκτική έννοια του φασισμού, το εννοώ οτι και οι δύο πλευρές τις ίδιες μεθόδους επιβολής έχουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Ερχεται μικρο σεντονι. Παιδικο

Το ξυλο στον Μπουταρη ηταν αναμενομενο, παροτι κατακριτεο. Θα γινοταν sooner or later που λενε στο χωριο μου. Ειναι αποτελεσμα μιας "παλης", που θα λεγανε κι οι φιλοι μας οι αριστεροι, μεταξυ δυο πλευρων στη Θεσσαλονικη.

Η Θεσσαλονικη ειναι μια πολη 800,000 κατοικων, χωρις οικονομια και ετσι με αναιμικη αστικη ταξη. Δεν πρεπει να υπαρχει αντιστοιχη στην ΕΕ. Κανονικα θα επρεπε να ειναι το Northern powerhouse που λενε οι Βρετανοι για το Μαντσεστερ. Στην πραγματικοτητα ειναι ενα μεγαλο χωριο με απιστευτη ροπη στον συντηρητισμο.

Οι Θεσσαλονικεις μπορουν χοντρικα να χωριστουν σε δυο κατηγοριες.

Υπαρχουν αυτοι που θελουν τη Θεσσαλονικη πολη του 21ου αιωνα. Συγχρονη και σε εμφανιση και σε μυαλο. Καποιες φορες ακομα και αιρετικη. Συνηθως απομειναρια της αστικης ταξης ή νεολαιοι, αλλωστε η Θεσ/νικη ειναι ουσιαστικα μια φοιτητουπολη (ασχετα αν τους διωχνει γιατι δεν εχει δουλειες). Ειναι αυτοι που βλεπουν οτι η πτηση της Turkish και η καλη σχεση με την Κων/πολη εχει γεμισει την πολη τουριστες και ενωσε τη Θεσσαλονικη με τον κοσμο. Αυτοι που ειναι υπερ του να γινονται φεστιβαλ, γυμνες ποδηλατοδρομιες, gay pride κ.ο.κ γιατι αυτα κανουν τη Θεσ/νικη πολο ελξης. Αυτοι που "ζηλευουν" τα θεατρα της Αθηνας και το ιστορικο κεντρο και οχι το οτι ειναι πρωτευουσα και η εδρα της γραφειοκρατιας και των ΔΥ. Αυτοι που μιλανε σωστα Ελληνικα και δεν γραφουν σχολια του τυπου "Εκει κατω δεν ξερετε να τρωτε", αυτοι που δεν ποσταρουν memes με τυλιχτα που εχουν μεσα καλαμακια για φραπε. Αυτοι που ψηφισανε Μπουταρη, οχι αναγκαστικα γιατι τον πηγαιναν, αλλα γιατι δεν αντεχαν αλλο το κατεστημενο Ανθιμου-Ψωμιαδη-Ατσαλακωτου.

Και μετα υπαρχουν οι υπολοιποι. Πολλες φορες προερχομενοι απο προσφυγικες οικογενειες ή εναλλακτικα Ρωσοποντιοι που κατεβηκαν απο την ΕΣΣΔ το 1990 (μακαρι να υπηρχε ακομα ΕΣΣΔ. Θα ψηφιζαν μια φορα στη Eurovision και θα τους ειχε ολους αυτοιυς μαντρωμενους στην Τυφλιδα και την Τασκενδη, βεβαια θα μας πηδαγαν σε Eurobasket, Euro κλπ). Χαρακτηριστικο γνωρισμα τους η προσηλωση στην εκκλησια (οχι αναγκαστικα στη θρησκεια), η Ρωσοφιλια, τα παχια λ, τα "με λεει, τον λεω" και ο ακραιος συντηρητισμος απεναντι σε οτιδηποτε ανηκει στον 21ο αιωνα.
ΕΙναι αυτοι που τοσα χρονια ψηφιζαν Ατσαλακωτο και Πανικα, που πηγαινουν σε αγρυπνιες του Ανθιμου κατα των γκει, που θεωρουν τον Μπουταρη πρακτορα των Τουρκων και εθνικο μειοδοτη. Αυτοι που φωναζαν "Ειναι τρελος ο Στρατηγος" στον Φραγκο και θεωρουν ως λογικη λυση το να μπουκαρουμε στην ΠΓΔΜ. Αυτοι που πιστευουν οτι οι Ρωσοι ευημερουν και ειναι ολα προπαγανδα των Δυτικων ενω ο Πουτιν κανονιζει τις τελευταιες λεπτομερειες για να εισβαλλει στην Κων/πολη και μετα να μας τη χαρισει γιατι ειμαστε Orthodox Bros. Αυτοι που εβλεπαν τον Λιακοπουλο ως πεφωτισμενο, που ειναι σιγουροι οτι μας ψεκαζουν, που βρισκουν τον Βελοπουλο λογικο ανθρωπο, αυτοι που εκαναν σταρ τον Φικιωρη. Ειναι αυτοι που εσπαγαν σινεμα στα 80ς για να μην παιξουν "αντι-χριστιανικες" ταινιες. Αυτοι που θεωρουν τον Σαββιδη ορθοδοξο Μεσσια και καμαρωνουν οταν πεταει βουνα απο δισκους στην Παολα. Ειναι αυτοι που πλακωσαν τον Μπουταρη κι αυτοι που λενε οτι του αξιζε.

Η πρωτη κατηγορια κερδισε το 2010. Και ξανα το 2014. Αλλα δυστυχως η αυτοκρατορια του Ανθιμου αντεπιτιθεται. Και μαλιστα παιζει και βρωμικα. Τα 8 χρονια Μπουταρη ξυπνησαν παλι τα χριστιανοταλιμπανικα τους ενστικτα. Και πολυ φοβαμαι οτι η Θεσσαλονικη το 2019 θα βγαλει Δημαρχο καποιο παπαδακι του Μητροπολιτη, που θα πηγαινει καθε Κυριακη να κοινωνησει και να του φιλησει το χερι και θα μυριζει ολοκληρος ναφθαλινη. Οσα, μικρα, βηματα εγιναν ωστε η πολη να μπει στον 21ο αιωνα, θα αναιρεθουν μεσα σε λιγους μηνες. Και η Θεσσαλονικη θα βυθιστει στον σκοταδισμο.

Και μπορει να μην ειναι πια σε θεση να διεκδικησει τον τιτλο της "Πολιτιστικης Πρωτευουσας της Ευρωπης" αλλα ανετα θα κερδιζει καθε χρονο τον τιτλο της "Οπισθοδρομικης Πρωτευουσας της Ευρωπης".

Darth σωστά όσα λες αλλά θέλω να επισημάνω 2 πράγματα:

Ο Μπουτάρης τι καλό έχει φέρει στη Θεσσαλονίκη; Μια πόλη δίχως βιομηχανία όπως λες, δίχως σοβαρό πόλο έλξης τουριστών, δίχως οικονομία η οποία στηρίζεται μόνο από φοιτητές και ο Μπουτάρης δεν έχει κάνει κάτι το ιδιαίτερο. Τι έχει προσφέρει; Κάθε εξάμηνο ακούω για ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει η Θεσσαλονίκη. Μια με τα σκουπίδια σε όλη τη πόλη, μια με τον Θερμαϊκό που βρωμάει, όταν έχω πάει το παράνομο πάρκινγκ ήταν απαράδεκτο, το προηγούμενο εξάμηνο δεν είχαν νερό πόσοι κάτοικοι, γενικά είναι μακράν από μια καλά λειτουργική πόλη συνεπώς δεν βλέπω κάποιον σοβαρό λόγο να μείνει ο Μπουτάρης εκτός από το gay parade που δεν είναι σοβαρός λόγος. Το ότι οργανώνει τέτοιες μαλακιούλες τον κάνει σοβαρό δήμαρχο; Αντιθέτως θα έλεγα πάρα πολύ ανόητες και επικίνδυνες τις δηλώσεις του για το Μακεδονικό, τους Ποντίους κλπ. Η αναγνώριση της γενοκτονίας είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός και ο Μπουτάρης όχι μόνο το προσπερνάει αλλά το χλευάζει κιόλας με τη στάση του.

Το δεύτερο είναι ότι περιγράφεις πολύ σωστά πολλούς Ρωσοπόντιους αλλά αυτοί δε φτάνουν με τίποτα για να εκλέξουν δήμαρχο. Δεν είναι θέμα προπαγάνδας όσο θέμα εθνικισμού. Ο εθνικισμός των Ελλήνων της σοβιετικής ένωσης ήταν πολύ δυνατός όπως και ο εθνικισμός στην εσσδ εν γένει ασχέτως τι λένε οι άσχετοι κομμουνιστές στην Ελλάδα. Μεγάλωσαν εκεί πέρα ως ξένοι, ήξεραν ότι δεν ανήκουν με τους Ρώσους και μεγάλωναν με όνειρο να έρθουν στην Ελλάδα κάποια στιγμή όπως και έγινε. Μπορεί μερικοί να είναι οντως εθνικιστές, ωστόσο η στάση του Μπουτάρη απέναντι τους δηλώνει, όπως τον αποκαλούν αυτοί, έναν προδότη.

Η Θεσσαλονίκη είτε βγει είτε όχι ο Μπουτάρης ξανά, θα είναι μια νεκρή πόλη. Τα gay parades δε θα την αναστήσουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

harry akritas

Διάσημο μέλος

Ο harry akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,099 μηνύματα.
Σε παρακαλω ακουσε την συνεντευξη και μετα βγαλε το πορισμα . Ο Μπουταρης ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ την γενοκτονια αλλα πιστευει οτι δεν πρεπει αυτη να αποτελει προβλημα στις σχεσεις των δυο χωρων .

Ο Μπουτάρης αναγνωρίζει τη γενοκτονία αλλά δεν νοιάζεται γι αυτή (I don't give a shit). Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να μένουμε σε μίση περασμένων αιώνων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφιλιωθώ με το γεγονός ότι κάποιοι πρόγονοί μας σφαγιάστηκαν και εγώ μένω απαθής απέναντι σε αυτό και λέω στα @@ μου όλα. Δεν πρόκειται για εθνικισμό αλλά για ελάχιστο δείγμα εθνικής συνείδησης. Για να πάει η πόλη μπροστά και να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη δεν χρειάζεται να λες χέστηκα για το παρελθόν, προσβάλλοντας έτσι τη μνήμη τόσων νεκρών. Η πόλη μπορεί να πάει μπροστά και να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία, τιμώντας παράλληλα την ιστορία της και χωρίς να ξεχνά και να γράφει στα @@ της το παρελθόν και την ιστορία της χώρας. Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στωικος

Νεοφερμένος

Ο Στωικος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Πραγματικά σε αυτό το φόρουμ βλέπω ανθρώπους που πάνε τον Μπουταρη και πραγματικά νόμιζα δεν υπήρχαν. Ας ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο το έργο του ως δήμαρχος και αλλο το τι άνθρωπος είναι. Lancelot είπε κατά λέξη "I don't give a shit if he killed any Greeks or whatever"
Αυτό στα ελληνικά μεταφράζεται ΧΕΣΤΗΚΑ. Δήλωσε ότι χεστηκε. Γιατί θες να το αλλάξεις; Αυτά ήταν τα λόγια του..

Σαν Χριστιανός, δεν έχω καθήκον να επιτρέψω στον εαυτό μου να δημιουργηθεί, έχω όμως καθήκον να γίνω πολεμιστής για την αλήθεια και το δίκαιο

Ενα μικρο αποσπασμα απο την ομιλια του Χιτλερ . Την υπολοιπη ομιλια ειναι περιττο να την παραθεσω κατα την αποψη σου . Εδω αυτολεξει ο Χιτλερ αναφερει οτι το ιδεωδες του Χριστιανου τον εχει οδηγησει να γινει υπερμαχος του δικαιου

Pretty ironic isnt it ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Πραγματικά σε αυτό το φόρουμ βλέπω ανθρώπους που πάνε τον Μπουταρη και πραγματικά νόμιζα δεν υπήρχαν. Ας ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο το έργο του ως δήμαρχος και αλλο το τι άνθρωπος είναι. Lancelot είπε κατά λέξη "I don't give a shit if he killed any Greeks or whatever"
Αυτό στα ελληνικά μεταφράζεται ΧΕΣΤΗΚΑ. Δήλωσε ότι χεστηκε. Γιατί θες να το αλλάξεις; Αυτά ήταν τα λόγια του. Μπορεί άλλο να ήταν το νόημα της συνέντευξης του Αλλά στο συγκεκριμένο σημείο ίσως του βγήκε αυθόρμητα αυτό που πιστεύει. Και Άλλο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη χεστηκαν για το Κεμάλ και το αν σκότωσε αλλα δεν το δηλώνουν δημοσίως και ειδικά αυτοί που έχουν κάποια εξουσία. Ο κ.Μπουταρης δεν είναι ένας απλός πολίτης. Έχει εξουσία, συνεπώς δεν μπορεί να κάνει τέτοιες δηλώσεις χωρίς αντίκτυπο. Το αριστεροφασιστας δεν το εννοώ με την κυριολεκτική έννοια του φασισμού, το εννοώ οτι και οι δύο πλευρές τις ίδιες μεθόδους επιβολής έχουν.


Ε δεν ειναι τυχαια τα μνημονια φιλε μου. Και η κατασταση της Ελλάδας. Ψηφιζουμε αυτους που μας αξιζουν και μας καταντησαν σε αυτη τη κατασταση.


Ολο βλακειες ακουω απο δαυτους και αριστερο εναλλακτικοτητες που δεν μας οδηγουν ΠΟΥΘΕΝΑ. Η Ανεργια καλπάζει , η εγκληματικοτητα επισης , οι συνταξιουχοι χάνουν λεφτά , οι επιχειρησεις κλεινουν και εμεις καθομαστε και ασχολουμεθα με θεματά-κια.



Α ΡΕ ΕΝΑΣ Τραμπ που χρειάζεται. Να σου πω εγω μετά για ποτε σφιγγουν τα λουριά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,703 μηνύματα.
Darth σωστά όσα λες αλλά θέλω να επισημάνω 2 πράγματα:

Ο Μπουτάρης τι καλό έχει φέρει στη Θεσσαλονίκη; Μια πόλη δίχως βιομηχανία όπως λες, δίχως σοβαρό πόλο έλξης τουριστών, δίχως οικονομία η οποία στηρίζεται μόνο από φοιτητές και ο Μπουτάρης δεν έχει κάνει κάτι το ιδιαίτερο. Τι έχει προσφέρει; Κάθε εξάμηνο ακούω για ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει η Θεσσαλονίκη. Μια με τα σκουπίδια σε όλη τη πόλη, μια με τον Θερμαϊκό που βρωμάει, όταν έχω πάει το παράνομο πάρκινγκ ήταν απαράδεκτο, το προηγούμενο εξάμηνο δεν είχαν νερό πόσοι κάτοικοι, γενικά είναι μακράν από μια καλά λειτουργική πόλη συνεπώς δεν βλέπω κάποιον σοβαρό λόγο να μείνει ο Μπουτάρης εκτός από το gay parade που δεν είναι σοβαρός λόγος. Το ότι οργανώνει τέτοιες μαλακιούλες τον κάνει σοβαρό δήμαρχο; Αντιθέτως θα έλεγα πάρα πολύ ανόητες και επικίνδυνες τις δηλώσεις του για το Μακεδονικό, τους Ποντίους κλπ. Η αναγνώριση της γενοκτονίας είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός και ο Μπουτάρης όχι μόνο το προσπερνάει αλλά το χλευάζει κιόλας με τη στάση του.

Το δεύτερο είναι ότι περιγράφεις πολύ σωστά πολλούς Ρωσοπόντιους αλλά αυτοί δε φτάνουν με τίποτα για να εκλέξουν δήμαρχο. Δεν είναι θέμα προπαγάνδας όσο θέμα εθνικισμού. Ο εθνικισμός των Ελλήνων της σοβιετικής ένωσης ήταν πολύ δυνατός όπως και ο εθνικισμός στην εσσδ εν γένει ασχέτως τι λένε οι άσχετοι κομμουνιστές στην Ελλάδα. Μεγάλωσαν εκεί πέρα ως ξένοι, ήξεραν ότι δεν ανήκουν με τους Ρώσους και μεγάλωναν με όνειρο να έρθουν στην Ελλάδα κάποια στιγμή όπως και έγινε. Μπορεί μερικοί να είναι οντως εθνικιστές, ωστόσο η στάση του Μπουτάρη απέναντι τους δηλώνει, όπως τον αποκαλούν αυτοί, έναν προδότη.

Η Θεσσαλονίκη είτε βγει είτε όχι ο Μπουτάρης ξανά, θα είναι μια νεκρή πόλη. Τα gay parades δε θα την αναστήσουν.

2 συνεχόμενες χρονιές ήρθε κρουαζιερόπλιο στη Θεσ/νικη με Κινεζους . Σύνδεση του Λιμανιου της πολης με νησια , νεα παραλία , άμεση αεροπορικη συνδεση με Κατρ , συμφωνία με Σερβια και Ρωσια ταξιδιωτικα πακετα στην πολη (ρολο παιζουν και οι Μουζενιδης, Ζορπιδης και Ιβαν ), διοργάνωνει κάθε εβδομάδα διαφορα φεστιβάλ στην ΔΕΘ ( αυτο το Σ/Κ ηταν μπεργερ φεστ και φεστιβαλ μηχανων), διαπλατυνση δρόμων αλλα και πεζοδρομιων , ανακαίνιση των διάφορων Βιλλών της πόλη (Αλλατινη , Μπιανκα, Ζαρτινιδη), εκμετάλλευση Βαλαωρίτου (απο το 2010 και μετα). Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι αυτήν την ανάπτυξη την έχει δεχτεί το νοτιοανατολικο τμήμα της πολης και εαν ξεχωριζα από τα δυτικά μια περιοχή που παει να ξεφυγει είναι ο Ευοσμος . Τα έργα που ερχονται στην πόλη αφορουν την δυτική μερια και ελπιζω με να υλοποιηθούν με Μπουταρη δημαρχο.
Τωρα για νεκρη πολη η Θεσ/νικη δεν καταλαβαίνω πως το εννοείς ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Unseen skygge

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unseen skygge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,218 μηνύματα.
Σαν Χριστιανός, δεν έχω καθήκον να επιτρέψω στον εαυτό μου να δημιουργηθεί, έχω όμως καθήκον να γίνω πολεμιστής για την αλήθεια και το δίκαιο

Ενα μικρο αποσπασμα απο την ομιλια του Χιτλερ . Την υπολοιπη ομιλια ειναι περιττο να την παραθεσω κατα την αποψη σου . Εδω αυτολεξει ο Χιτλερ αναφερει οτι το ιδεωδες του Χριστιανου τον εχει οδηγησει να γινει υπερμαχος του δικαιου

Pretty ironic isnt it ?

Αυτό θα μπορούσε να το πει ο Χίτλερ, ο περιπτεράς, ο γουτεμβεργιος, η Τασία ακόμα και η κουτσή Μαρία. Είναι ενα απόσπασμα που δεν λέει τίποτα ουσιαστικά . Ποια αληθεια; Ποιό δίκαιο; Τι χριστιανος; Καθολικος; Εξωγηινος; Μια ασυναρτησία είναι.
Απ την άλλη η φράση του Μπουταρη είναι άκρως ξεκάθαρη. Δεν αφήνει καμία παρερμηνεία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
2 συνεχόμενες χρονιές ήρθε κρουαζιερόπλιο στη Θεσ/νικη με Κινεζους . Σύνδεση του Λιμανιου της πολης με νησια , νεα παραλία , άμεση αεροπορικη συνδεση με Κατρ , συμφωνία με Σερβια και Ρωσια ταξιδιωτικα πακετα στην πολη (ρολο παιζουν και οι Μουζενιδης, Ζορπιδης και Ιβαν ), διοργάνωνει κάθε εβδομάδα διαφορα φεστιβάλ στην ΔΕΘ ( αυτο το Σ/Κ ηταν μπεργερ φεστ και φεστιβαλ μηχανων), διαπλατυνση δρόμων αλλα και πεζοδρομιων , ανακαίνιση των διάφορων Βιλλών της πόλη (Αλλατινη , Μπιανκα, Ζαρτινιδη), εκμετάλλευση Βαλαωρίτου (απο το 2010 και μετα). Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι αυτήν την ανάπτυξη την έχει δεχτεί το νοτιοανατολικο τμήμα της πολης και εαν ξεχωριζα από τα δυτικά μια περιοχή που παει να ξεφυγει είναι ο Ευοσμος . Τα έργα που ερχονται στην πόλη αφορουν την δυτική μερια και ελπιζω με να υλοποιηθούν με Μπουταρη δημαρχο.
Τωρα για νεκρη πολη η Θεσ/νικη δεν καταλαβαίνω πως το εννοείς ;

Η οικονομία της Θεσσαλονίκης είναι βασισμένη στους φοιτητές. Εγώ που έχω ψάξει εργασία σε όλη την Ελλάδα στον κλάδο μου για κάθε 10 δουλειές που βρίσκω στην Αθήνα βρίσκω μόλις μια στη Θεσσαλονίκη. Αυτό εννοώ νεκρή πόλη. Ζει από τους φοιτητές σχεδόν αποκλειστικά. Τώρα τα ταξιδιωτικά και όλα αυτά είναι κυρίως σημείο διαμεσολάβησης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στωικος

Νεοφερμένος

Ο Στωικος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Αυτό θα μπορούσε να το πει ο Χίτλερ, ο περιπτεράς, ο γουτεμβεργιος, η Τασία ακόμα και η κουτσή Μαρία. Είναι ενα απόσπασμα που δεν λέει τίποτα ουσιαστικά . Ποια αληθεια; Ποιό δίκαιο; Τι χριστιανος; Καθολικος; Εξωγηινος; Μια ασυναρτησία είναι.
Απ την άλλη η φράση του Μπουταρη είναι άκρως ξεκάθαρη. Δεν αφήνει καμία παρερμηνεία.

Καταρχας το ειπε ο Χιτλερ οπως σου ειπα ενα ατομο που σαν τον Μπουταρη ειχε εξουσια ( βεβαια πολυ μεγαλυτερη απο τον Μπουταρη ) . Τωρα καθολικος η ορθοδοξος λιγη διαφορα εχει . Θεωρεις οτι στα λεγομενα του εχει διαφορα απο που εκπορευεται το Αγιο πνευμα ;
Στην προκειμενη περιπτωση επειδη γνωριζουμε οτι το ειπε ο Χιτλερ ξερουμε οτι η αληθεια ειναι η υπερισχυση της Γερμανικης φυλης απεναντι σε ολες τις αλλες και το δικαιο ειναι η εξασφαλιση του ζωτικου χωρου που χρειαζεται η Γερμανια για να αναπτυχθει σε συνδυασμο με την απομακρυνση οποιοδηποτε στοιχειου αποτελει απειλη για το εθνος που τουστερει την δοξα του ( Εβραιοι , Ρομα κτλ )
Αν σου εκρυβα τωρα το Χιτλερ και σου ελεγα οτι το ειπε ο Γουτεμβεργιος τα σεναρια για το τι εννοει ο ποιητης ποικιλουν . Μαλλον ο Γουτεμβεργιος θεωρει οτι ετσι οπως εξαπλωθηκε ο Χριστιανισμος στην Ευρωπη ετσι να εξαπλωθει και η δικαιοσυνη . Αρα χρειαζομαστε ολη την ομιλια ολη την συνεντευξη για να βγαλουμε πορισμα .
Και οκ ας δεχτω οτι οντως χλευαζει την γενοκτονια ο Μπουταρης . Αναφερθηκε στην Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη και την Τραπεζούντα ως «ιερή γη των πατέρων μας» («holy land of our fathers»). Εδω υπαρχει καποια παραννοηση η ηταν αρκετα ξεκαθαρος ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
μην μπλεκουμε μηλα με πορτοκαλια για την γενοκτονια μιλαμε.

ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να παρερμηνευτουν οι δηλωσεις του στο βιντεο ή αυτες που κανει κατα καιρους
εκτος και αν ψαχνουμε να δικαιολογησουμε τα παντα και φλερταρουμε με τις αποψεις που εκφραζει κατα καιρους

https://www.newsbeast.gr/greece/art...-me-endiaferi-an-o-kemal-atatourk-itan-fonias

αν ομως ζηταμε την συμμετοχη αντικειμενικων και αμεροληπτων συνομιλητων σε μια συζητηση καποια πραγματα πρεπει να τα θεωρουμε δεδομενα

ασφαλως ανεφερα ηδη πως εχει κανει και αντιθετες δηλωσεις(στο εσωτερικο)π.χ προφατη η τελευταια του στο tweet
δεν ξερω αν το κανει για να διασκεδασει τις εντυπωσεις ή αν το εννοει,εχω μπερδευτει με αυτον!

σιγουρο ειναι πως αυτα που ειπε μενουν και πως οφειλε να παραιτηθει για οσα ανεφερε κατα το παρελθον



ακομα και παλαιοτερη δηλωση του πως ο μητροπολιτης πειραιως "ειναι για ξυλο"
https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/mpoutaris-gia-mitropoliti-serafeim-einai-gia-ksulo

ειναι απαραδεκτη και δεν λεγεται απο εναν ανθρωπο του αξιωματος του.


εκτος και αν ξαναλεω φλερταρουμε με τετοιες αποψεις οποτε οι δικαιολογιες μπορει να τρεχουν απο τα μπατζακια

αλλα στον δικο μου κοσμο καποια πραγματα πρεπει να ειναι σεβαστα,σεβεσαι ή οχι τις αποψεις του συνομιλητη σου δεν του κανεις μπουλινγκ ,εισαι υποχρεωμενος να στεκεσαι με συγκεκριμενη σοβαροτητα και σεβασμο απεναντι σε θυματα γενοκτονιας,ολοκαυτωματος
και δη οταν μιλαμε για δημαρχο της πρωτευουσας των προσφυγων!θυματων του νεοτουρκισμου

ανεφερα και πριν η εννοια του θα ηταν να κανει ενα μουσειο γενοκτονιας,αν υπαρχει μια πολη στην οποια πρεπει να γινει ενα τετοιο μουσειο αυτη ειναι η Θεσσαλονικη,στην οποια ξεσπασε το νεοτουρκικο κινημα με τις γνωστες συνεπειες.Οχι να προβαλλει το νεοτουρκικο παρελθον της!για...οικονομικους λογους
σαν να λεμε τωρα ο δημαρχος του μοναχου προβαλλει το...γνωστο και σκοτεινο παρελθον της πολης για τουριστικους λογους!μα θα ηταν λογικο; ε οχι

αφηνω που κανενας τουρκος ποτε δεν προκειται να ρθει ενεκα αυτης της προβολης.πρωτον διοτι δεν χρειαζεται,
γνωριζουν την κατασταση απο τα μαθητικα τους χρονια(πως νομιζετε εγινε το μουσειο στο προξενειο;με ενεργειες του μπουταρη; ).δευτερον γιατι ετσι κι αλλιως οι (καλοδεχουμενοι εννοειται)τουρκοι τουριστες θα ερχονται επειδη ειναι διπλα μας,επειδη εχουμε ιστορικο και φυσικο καλος ως χωρα απροσμετρητο και ιδιως επειδη η τουρκια αναπτυχθηκε,ενω η ελλαδα καταστραφηκε οικονομικα και αρα ειναι φτηνοτερη πλεον.
στο συνολο των τουρκων τουριστων που ερχονται στην χωρα μας μικρο ποσοστο περνανε απο την θεσσαλονικη(λογω εγγυτητας,ιστοριας και μεγεθους προφανως)
συνεπως καμια επιτακτικη μαλιστα αναγκαιοτητα δεν υφισταται,για την σχετικη σπεκουλα.
ισως μονο ψηφοθηρικα μιλωντας,διοτι καθως φαινεται υπαρχουν ευηκοα ωτα στην χωρα μας,που ηχει σαν μουσικη ο λογος του.


περαν τουτου οι αποψεις καποιου οσο ακραιες και αν ειναι δεν ειναι ομως ικανες για να δικαιολογουν βιαιοπραγιες εις βαρος του,εμενα με ενοχλησε σφοδρα η εικονα που ειδα,ενος ανυπερασπιστου ανθρωπου,γηραιου να προπηλακιζεται απο κοσμο.ΑΠο την αλλη και αυτος θα επρεπε να παρει καποια μετρα προστασιας,ηδη διαδιδοταν διαδικτυακα πως ειχε δωσει αδεια ανημερα της γενοκτονιας για gay pride(τηνε δωσε την αδεια,αλλα ιουνη,μια αντιφασιστικη εκδηλωση οργανωθηκε ανημερα με την συμμετοχη ΛΟΑΤΚΙ,που παντως δεν ειχε την αδεια του και διοργανωνοταν ολη την εβδομαδα οχι μονο στις 19)σε συνδυασμο με τις παλαιες δηλωσεις που κανει κατα καιρους δεν ηταν απιθανο να περιμενει κανεις αντιδρασεις απο θερμοαιμους,που παντα στο κατω κατω ειναι πιθανοτητα,για μαζες μιλαμε!Πρεπει να λαμβανεις ως δημαρχος ιδιως καποια μετρα ασφαλειας.

ελπιζω παντως επειδη μαθαινω πως αυτοι που τον προπηλακισαν ειναι ακομα και ανηλικοι ή εικοσαχρονοι να δειξει μεγαλοψυχια ,ειναι κριμα να καταστραφει η ζωη τους που τωρα ξεκιναει,απο περιστατικα σαν τα χθεσινα


ΥΣ ο μπουταρης πρεπει να ειναι εξαιρετικη παρεα,μου ειναι μαλιστα ιδιαιτερα συμπαθης ,αλλο αυτο και αλλο η βαρυτητα που εχει το αξιωμα του,που συχνα πυκνα δειχνει να μην την αντιλαμβανεται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Mhtrogoal

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 921 μηνύματα.
τα παχια λ, τα "με λεει, τον λεω"

αυτο που κολλαει;:confused: και γω μιλαω ετσι σε εναν βαθμο, οι γονεις μου και οι παππουδες μου ακομα περισσοτερο, δεν θα μας εβαζε κανεις ομως στην ομαδα που περιγραφεις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στωικος

Νεοφερμένος

Ο Στωικος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Τώρα, αυτό που λέω στους πολίτες είναι ότι δεν με ενδιαφέρει αν ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν φονιάς ή όχι. Δεν με ενδιαφέρει αν ήταν καλός ή όχι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι όπως οι Έλληνες επισκέπτονται την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Σαμψούντα και την Τραπεζούντα και αποτίουμε σεβασμό στη γη των προγόνων μας. Έτσι και οι Τούρκοι έχουν το ίδιο συναίσθημα για τον Κεμάλ Ατατούρκ. Είναι ο πατέρας της Τουρκίας. Θέλουν να έρθουν να επισκεφτούν τη γενέτειρά του. Επομένως, θα σας δώσω την ευκαιρία να έρθετε και να επισκεφτείτε.

Δεν ξερω αν φλερταρω οπως λετε με τετοιες αποψεις αλλα δεν βρισκω κατι ιδιαιτερα αρνητικο σε αυτη την δηλωση του . Μακρια απο τις βρισιες και το προκλητικο υφακι που πολλες φορες διαθετει το νοημα παραμενει το ιδιο : Σεβομαι την ιστορια της Ελλαδας , αναγνωριζω τα δεινα που εχουν προκαλεσει οι Τουρκοι στους Ελληνες και την γενικοτερη εχθρα μεταξυ των δυο λαων αλλα δεν την βαζω εμποδιο στις επιχειρηματικες δραστηριοτητες της πολης μου . Επομενως αμα υπαρχει καποιο αξιοθεατο στην Θεσσαλονικη που προσελκυει Τουρκους τουριστες θα το αναδειξω . Η Θεσσαλονικη εκτος απο εντονο ελληνικο αρωμα καποτε ηταν μια κοσμοπολη ( πχ κατοικουσαν πολλοι Εβραιοι αλλα και αλλες μειονοτητες ) . Οποτε σε καθε σοκακι μπορεις να δεις πως διαφορετικες κουλτουρες ενωνονται για να φτιαξουν κατι μοναδικο . Αυτο ειναι που προσπαθει να προμοταρει ο Μπουταρης για να βοηθησει τον τουρισμο και απο οτι φαινεται το πετυχαινει


ακομα και παλαιοτερη δηλωση του πως ο μητροπολιτης πειραιως "ειναι για ξυλο"
https://www.thetoc.gr/koinwnia/articl...inai-gia-ksulo

ειναι απαραδεκτη και δεν λεγεται απο εναν ανθρωπο του αξιωματος του.

Συμφωνω η δηλωση του δεν ηταν σωστη , δεν ειχε την σοβαροτητα που αρμοζει στο αξιωμα ενος δημαρχου
Ωστοσο χωρις να δικαιολογω τον Μπουταρη ουτε οι δηλωσεις του Μητροπολιτη κατα καιρους αλλα και οι πραξεις του ταιριαζουν στο αξιωμα του
Κατα την αποψη μου ειναι και οι δυο λαθος . Δεν υπαρχει λογος να διαλεγουμε πλευρες σε αυτο το θεμα

ανεφερα και πριν η εννοια του θα ηταν να κανει ενα μουσειο γενοκτονιας,αν υπαρχει μια πολη στην οποια πρεπει να γινει ενα τετοιο μουσειο αυτη ειναι η Θεσσαλονικη,στην οποια ξεσπασε το νεοτουρκικο κινημα με τις γνωστες συνεπειες.Οχι να προβαλλει το νεοτουρκικο παρελθον της!για...οικονομικους λογους

Υπηρχαν σχεδια στα οποια ο δημος Θεσσαλονικης συμφωνησε Μουσειο γενοκτονιας ποντιων αλλα και αντιδρασεις πανω σε αυτο . Δεν ξερω σε τι φαση βρισκεται το εργο . Παντως προθεση υπαρχει . Επισης η Θεσσαλονικη διαθετει παρα πολλα μουσεια που αφορουν την μακροχρονη ιστορια της στον μεγαλυτερο βαθμο ελληνικη . Ενα μουσειακι για το νεοτουρκικο κινημα μας πειραξε ; Αφου και αυτο μερος της ιστοριας της ηταν δεν μπορουμε να το αλλαξουμε

σαν να λεμε τωρα ο δημαρχος του μοναχου προβαλλει το...γνωστο και σκοτεινο παρελθον της πολης για τουριστικους λογους!μα θα ηταν λογικο; ε οχι

Και ομως . Την ιστορια δεν την βαζουμε κατω απο το χαλι να μην φαινεται . Την δειχνουμε και αν ο λαος μας εχει κανει καποιο λαθος το δεχομαστε και το χρησιμοποιουμε σαν γνωμονα για το μελλον . Αναρωτιεμαι ενα μνημειο για τους 12000 νεκρους αμαχους της Τριπολης κατα την λεηλασια στην Επανασταση του 21 να εχει χτιστει ;

αφηνω που κανενας τουρκος ποτε δεν προκειται να ρθει ενεκα αυτης της προβολης.πρωτον διοτι δεν χρειαζεται,
γνωριζουν την κατασταση απο τα μαθητικα τους χρονια(πως νομιζετε εγινε το μουσειο στο προξενειο;με ενεργειες του μπουταρη; ).δευτερον γιατι ετσι κι αλλιως οι (καλοδεχουμενοι εννοειται)τουρκοι τουριστες θα ερχονται επειδη ειναι διπλα μας,επειδη εχουμε ιστορικο και φυσικο καλος ως χωρα απροσμετρητο και ιδιως επειδη η τουρκια αναπτυχθηκε,ενω η ελλαδα καταστραφηκε οικονομικα και αρα ειναι φτηνοτερη πλεον.
στο συνολο των τουρκων τουριστων που ερχονται στην χωρα μας μικρο ποσοστο περνανε απο την θεσσαλονικη(λογω εγγυτητας,ιστοριας και μεγεθους προφανως)
συνεπως καμια επιτακτικη μαλιστα αναγκαιοτητα δεν υφισταται,για την σχετικη σπεκουλα.
ισως μονο ψηφοθηρικα μιλωντας,διοτι καθως φαινεται υπαρχουν ευηκοα ωτα στην χωρα μας,που ηχει σαν μουσικη ο λογος του.

Αυτο το υποθετεται . Και εμεις μαθαινουμε για την Αγια Σοφια και για την Κωνσταντινουπολη και παμε ως τουριστες εκει να την φωτογραφισουμε , να περπατησουμε τα σοκακια της να συνδιασουμε την ιστορια της με το τοπο. Αν οτι μαθαιναμε απο τα βιβλια μας δεν πηγαιναμε να το δουμε τοτε δεν θα χρειαζονταν μουσεια ή αρχαιολογικοι χωροι

περαν τουτου οι αποψεις καποιου οσο ακραιες και αν ειναι δεν ειναι ομως ικανες για να δικαιολογουν βιαιοπραγιες εις βαρος του,εμενα με ενοχλησε σφοδρα η εικονα που ειδα,ενος ανυπερασπιστου ανθρωπου,γηραιου να προπηλακιζεται απο κοσμο.

Συμφωνω πληρως

ελπιζω παντως επειδη μαθαινω πως αυτοι που τον προπηλακισαν ειναι ακομα και ανηλικοι ή εικοσαχρονοι να δειξει μεγαλοψυχια ,ειναι κριμα να καταστραφει η ζωη τους που τωρα ξεκιναει,απο περιστατικα σαν τα χθεσινα

Διαφωνω . Ολοι ειμαστε ισοι απεναντι στον νομο . Δεν εχει σημασια αν το εκανε ενας 20χρονος η ενας 50χρονος . Η δικαιοσυνη θα αποφασισει την ποινη του . Ηταν ενηλικας και ειχε πληρη συνειδηση του τι εκανε . Αρα δεν θα του αναγνωριστει καποιο ελαφρυντικο

ΥΣ ο μπουταρης πρεπει να ειναι εξαιρετικη παρεα,μου ειναι μαλιστα ιδιαιτερα συμπαθης ,αλλο αυτο και αλλο η βαρυτητα που εχει το αξιωμα του,που συχνα πυκνα δειχνει να μην την αντιλαμβανεται.

Επειδη το θεμα αυτο σε λιγο καιρο θα πεθανει να προσθεσω οτι δεν εχω κατι να κερδισω που υπερασπιζομαι τον Μπουταρη . Απλως ειναι ενας απο τους λιγους δημαρχους που νοιαζεται για την πολη του και εχει ενα οραμα για αυτην . Οι περισσοτεροι απλως γινονται δημαρχοι για το χρημα την φημη και γραφουνε τελειως την πολη τους στα παλια τους τα παπουτσια .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Joaquín

Διάσημο μέλος

Ο Joaquín αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,153 μηνύματα.
"Διαφωνώ με την βία, η βία είναι φασισμός" .... Ωραία θαυμάσιο σαν ιδέα αυτό ...


Ας δούμε όμως τι είναι βία και τι φασισμός.


Σε ερωτώ εξασκεί βία ο πολιτικός όταν υπόσχεται Α πριν τις εκλογές και κάνει Β μετά;
Εξασκεί βία ο πολιτικός όταν επιβάλει εξοντωτική λιτότητα και φτώχια στον λαό όταν στον εαυτό του παρέχει πλούτο και προνόμια;
Εξασκεί βία ο δικαστικός όταν θεωρεί νόμιμη την μείωση του μισθού και της σύνταξης των πολιτών αλλά παράνομη την μείωση του μισθού και της σύνταξης των δικαστικών;
Εξασκεί βία το πολιτικό σύστημα όταν διοικεί ένα λαό με την μειοψηφία των ψήφων του λαού;
Εξασκούν βία τα κόμματα όταν παράνομα δανείζονται από τράπεζες και στην συνέχεια αθωώνουν τους τραπεζίτες και επιβάλουν στους δανειολήπτες που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους να χάσουν την περιουσία τους;
Αυτά και άπειρα άλλα που θα μπορούσα να αναφέρω αποτελούν εξάσκηση βίας; Και ταυτόχρονα όλα αυτά είναι φασισμός;

Η βία απέναντι σε ένα γέρο που στο κάτω κάτω δεν έχει κάνει τις ληστείες στις οποίες αναφέρεστε, δεν είναι και το καλύτερο θέαμα και σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτή.
Καταλαβαίνω γιατί κάποιοι θερμόαιμοι θέλησαν να τον ξεφτιλίσουν, όμως ο Μπουτάρης είναι ένα από τα μικρά κακά αυτής της χώρας.Ότι και να έχει πει, όσο κι αν έχει προκαλέσει με τις ρήσεις του, τουλάχιστον έχει κάνει κάποια καλά πράγματα για τη Θεσ/νικη.

Για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας, όμως, έχω να πω το εξής.Αργά τα θυμηθήκατε αυτά.Όταν επί 40 χρόνια έχουν ληστέψει τα πάντα, πολιτικός και πολίτης μαζί, τώρα δεν είναι ώρα για πολλά λόγια.Η πολιτική έχει τελειώσει.Κουμάντο δεν κάνουν αυτοί που θέλουμε να δείρουμε.
Α, και κάτι άλλο!Να μην ξεχάσουμε να δείρουμε δικαστικούς, γιατρούς, δημάρχους, αντιδημάρχους και όλους τους άλλους κλέφτες ιδιώτες της χώρας!Έχει να πέσει πολύ ξύλο!:rofl:



Τα καλύτερα έρχονται το '19 με το κόψιμο των συντάξεων.Ποιος λέτε να τις φάει;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στωικος

Νεοφερμένος

Ο Στωικος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.





Ας δει κάποιος το 8 και το 10¨30' τι λέγανε τοτε ο κυριος Κατρουγκαλος. Το 2013


"Η κοινωνια πρέπει να αντιδρά ακομα και αν ειναι εξω απο θα θεσμικα ορια της νομιμοτητας" στο 10¨30 επισης λεει οτι το γιουχάρισμα δεν ειναι κάτι κατακριτεο και ποινικά κολάσιμο.


Με λένε Ριζο και οπως θέλω τα γυριζω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
δεν αναφερθηκα σε εσας προσωπικα,επ αφορμη του σχολιου ομως παρεθεσα το μηνυμα


θεωρω πως η επιρροη μπουταρη στην αυξηση του τουρισμου ειναι ελαχιστη,σε καμια των περιπτωσεων δεν πιστευω πως η αυξηση του τουρισμου στην πολη οφειλεται κατα βαση σε αυτον,π.χ ακομα και το ιντερνετ εχει απειρως περισσοτερη και πολλαπλασιαστικη ανταποδοτικοτητα

αναφερθηκα σχετικα,αλλα και το link που παραθεσατε ειναι γλαφυρο επ αυτου
2.500.000 διανυκτευρεσεις (οι μισες σχεδον ελληνων)εκ των οποιων 88 χιλιαδες τουρκων
η αυξηση του τουρισμου ειναι γενικοτερο φαινομενο στην ελλαδα,ακριβως λογω της τρομοκρατιας στις γυρω περιοχες που φερνει κοσμο σε εμας,αλλα και επειδη εχουμε γινει φτηνοτερος προορισμος λογω της οικονομικης καθιζησης(συνδυαστικα οι τουρκοι εχουν αυξησει την αγοραστικη τους δυναμη)
και παλι μιλαμε για 1 εκατομμυριο τουρκους τουριστες σε ΟΛΗ την χωρα
ενα μικρο ποσοστο ερχεται και στην θεσσαλονικη ,ειναι προφανες αφου μιλαμε για την δευτερη μεγαλυτερη πολη της χωρας,με εγγυτητα στην χωρα τους και στην χαλκιδικη και με τομουσειο για τον κεμαλ,που λατρευεται παντου στην γειτονα..παλι για λιγους μιλαμε επομενως,μακαρι να ερθουν περισσοτεροι.


δεν ξερω αν υπαρχει προθεση για την ιδρυση σχετικου μουσειο,θα επρεπε παντως να κινησει για μενα γη και ουρανο για το μουσειο,οπως πολυ σωστα εκανε για το μουσειο ολοκαυτωματος,να το ιεραρχησει ψηλα στην πολιτιστικη του ατζεντα.Και δεν ξερω οταν ακουω να υμνειται ο Κεμαλ,αλλα και τις εκφρασεις που χρησιμοποιει γι ατα θυματα της νεοτουρκικης θηριωδιας δεν θα ελεγα πως με πειθει οτι ειναι προτεραιοτητα του.Ο καμμενος βλεπω ανελαβε πρωτοβουλια και ο τριανταφυλλιδης στο ζητημα καθως φαινεται απο το Link που παραθεσατε



επισης ΕΥΧΗΣ εργον θα ηταν να εχουμε ενα μουσειο στα προτυπα του μοναχου ,στο link που επισης παραθεσατε

εκει παρατιθεται η ιστορια του ναζισμου στην πολη,τα εγκληματα του,ο ρατσισμος του και εχει και ενα ολοκληρο οροφο για τις βιαιοτητες του νεοναζισμου
τελος το μοναχο εχει και μουσειο ολοκαυτωματος!
καταλαβατε επομενως λαθος αν νομισατε πως εξυμνουν τον ολοκληρωτισμο,τους ηγητορες του,σκοπος ειναι το ακριβως αντιθετο




η Θεσσαλονικη αν ειχε μια παγκοσμια επιρροη στα πραγματα αυτη ειχε να κανει με την αρχαια,ρωμαικη και βυζαντινη της ιστορια ,αυτη ειναι το σημα κατατεθεν της και αυτη πρεπει να υπερεχει της προβολης ασυγκριτα οποιασδηποτε αλλης περιοδου(οσο και αν δινεται αγωνας να υποβαθμιστει αυτη η περιοδος απο αρκετους που μαλλον προτασσουν τα εκαστοτε πολιτικα ιδεολογηματα τους).
επισης κολοσσιαιας σημασιας γεγονος για την παγκοσμια ιστορια ειναι ο εκπολιτισμος/εκχριστιανισμος που επετευχθη των σλαβων μεσω του εργου δυο θεσσαλονικεων,Κυριλλου και Μεθοδιου ,η συνταξη απο αυτους του κυριλλικου αλφαβητου κ.ο.κ...αυτοι θα επρεπε να ειναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ η βιτρινα της ιστοριας της πολης!!
η δε πορεια των εβραιων της πολης αυτης που δυναμικα ξεκινα σχετικα προσφατα(παραλληλα με την τουρκοκρατια και τις κατακτησεις των τουρκομανων)μπορει να μην ειχε καποια αναλογη επιρροη στα παγκοσμια πραγματα,ειχαν ομως σε τοπικο επιπεδο και δεον ειναι γινεται υπενθυμιση της παρουσιας τους στην πολη ,που ηταν και εντονη.Και βεβαιως εξαιρετικα συμφωνω με την ιδρυση του εξαωροφου μουσειου ολοκαυτωματος στον Παλαιο σταθμο,ενα σημειο αναφορας της πολης και του γεγονοτος.Καλο ειναι να λεγονται αυτα,να διατηρουνται οι μνημες για να μην επαναλαμβανονται τα κακουργηματα απο μελλοντικους χασαπηδες (γι αυτο και επρεπε ηδη να ανεγερθει μουσειο γενοκτονιας στην πρωτευουσα των προσφυγων,το τελευταιο πραγμα που περιμενεις ειναι να ακους τονδ ημαρχο της πολης να εξυμνει τον...κεμαλ και να σου λεει καταμουτρα δεν δινει δεκαρα αν σκοτωσε κοσμο!!).

το λοιπον αν θα επρεπε να υπαρχει προβολη του νεοτουρκικου παρελθοντος της πολης,πολη η οποια ειναι κομβικη για αυτο,θα επρεπε κατ αναλογια να γινεται στα πνευμα της αντιστοιχης προσπαθειας του Μοναχου που παρεθεσες.
ισως στους καιρους που ζουμε να χρειαζεται να σημειωσω πως υπενθυμιση χρηζει και η ελληνικη παρουσια της πολης (εστιαζω εδω οπως καταλαβαινετε στα της τουρκοκρατιας),που αν και τους τελευταιους αιωνες της πληθυσμιακα υπολειπεται και δεν παρουσιαζει τα μεγαλεια παλαιων εποχων,αποδεικνυεται απο τα αρχεια πως οικονομικα υπερισχυει ολων,πληρωνει τους περισσοτερους φορους,συνεπως καταλυτικα επηρεαζει την ζωη και πορεια της πολης



τελος να πω πως το μακελειο αντεκδικησης στην τριπολη ειναι τελειως ασχετο με το θεμα που συζηταμε και επιτελους δεν μπορει να ανασυρεται σε τετοιες συζητησεις ιστορικες ή μη ως κολυμβηθρα του σιλωαμ που μπορει να διασκεδασει τα παντα και δη την οργανωμενη προσπαθεια ΜΑΖΙΚΗΣ εξοντωσης των μειονοτητων(αρμενιων,ελληνων κ.λπ) που διεξηγαγε η νεοτουρκικη θηριωδια με τις ευλογιες της τοτε γερμανιας και η οποια αποτελεσε τον μπουσουλα για το μετεπειτα μακελειο του β παγκοσμιου απο τους ναζι
οπως γλαφυρα περιγραφεται και στο σχετικο βιβλιο των εκδοσεων του πανεπιστημιου harvard
https://www.hup.harvard.edu/catalog.php?isbn=9780674368378






εξαλλου κατα την διαρκεια της επαναστασης εκεινα τα χρονια οι εκατομβες θυματων των υποδουλων ηταν το κατι αλλο,(απο τις αντεκδικησεις με το ακουσμα της επαναστασης στους ανυπερασπιστους πληθυσμους Πολης και μικρας ασιας,στην ωμη αντεκδικηση/ερημωση του ανυπερασπιστου πληθυσμου της Χιου,που συγκλονισε τον πλανητη και τελος στο ολοκαυτωμα της πελοπονησου απο τον ιμπραημ,χωρις να αναφερθουμε σε παλαιοτερες(προσφατες ομως με τα γεγονοτα αυτα) αλωσεις και εισβολες κατακτητων και τις απροσμετρητες συνεπειες που ειχαν αυτες στον πληθυσμο.συχνα λησμονειται οτι οι μεγαλυτερες απωλειες του ελληνισμου συνεβησαν εκεινο το διαστημα.Βεβαιως θα ηθελα ενα μουσειο στην τριπολη,που θα παραθετει την ιστορια της τουρκοκρατιας(και επομενως και την αλωση της τριπολης)!δεν ξερω αν θα το ηθελε ομως και η αλλη πλευρα διοτι θα ειμασταν υποχρεωμενοι να παραθεσουμε την καθημερινοτητα του υποδουλου ραγια,την γνωριμια του με τον θεσμο του παιδομαζωματος,με τον εξισλαμισμο,με την ισλαμικη νομοθεσια και την σταση της απεναντι του,με τις τοπικες αυθαιρεσιες.
με ολα αυτα τα οποια εν τελει προκαλεσαν την επανασταση του 21
γι αυτο λεω η "απαντηση"οπως ισως καποιοι αρεσκονται να ανασυρουν ως επιχειρημα στην ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ μαζικη γενοκτονια αρμενιου,ελληνικου κ.α πληθυσμου του 20 αιωνα ή εστω η προσπαθεια υποβιβασμου των γεγονοτων εκεινων δεν ειναι η...τριπολιτσα!ισοπεδωση δια της εξισωσης
ελεος δηλαδη.


κανεις δεν μπορει να καταδικασει τον οποιοδηποτε ανθρωπο για την καταγωγη του,για την καθημερινοτητα και ειναι καλοδεχουμενοι στην πολη απαντες,αυτο δεν σημαινει πως πρεπει να στρογυλλευουμε φρικαλεες ιστορικες περιοδους κ γεγονοτα προς χαριν του οποιου οικονομικου οφελους(το οποιο οπως πολλακις εχω επιχειρηματολογησει δεν θεωρω πως αποτελει δεδομενα παραγωγο της προσπαθειας αυτης,για να μην τον αδικω βεβαια κατι θα προσφερε και αυτος,ο τροπος ειναι που κρινεται)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
η ΧΑ δεν το καταδικασε ....:whistle::whistle::whistle: κατι θα ξερουν
.

Έλα τώρα επειδή η Ουρανία Μιχαλολιάκου πχ έγραψε αυτά
tweet1
tweet2
και άλλα τόσα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,504 μηνύματα.
τελος να πω πως το μακελειο αντεκδικησης στην τριπολη ειναι τελειως ασχετο με το θεμα που συζηταμε και επιτελους δεν μπορει να ανασυρεται σε τετοιες συζητησεις ιστορικες ή μη ως κολυμβηθρα του σιλωαμ που μπορει να διασκεδασει τα παντα και δη την οργανωμενη προσπαθεια ΜΑΖΙΚΗΣ εξοντωσης των μειονοτητων(αρμενιων,ελληνων κ.λπ) που διεξηγαγε η νεοτουρκικη θηριωδια με τις ευλογιες της τοτε γερμανιας και η οποια αποτελεσε τον μπουσουλα για το μετεπειτα μακελειο του β παγκοσμιου απο τους ναζι
οπως γλαφυρα περιγραφεται και στο σχετικο βιβλιο των εκδοσεων του πανεπιστημιου harvard
https://www.hup.harvard.edu/catalog.php?isbn=9780674368378

εξαλλου κατα την διαρκεια της επαναστασης εκεινα τα χρονια οι εκατομβες θυματων των υποδουλων ηταν το κατι αλλο,(απο τις αντεκδικησεις με το ακουσμα της επαναστασης στους ανυπερασπιστους πληθυσμους Πολης και μικρας ασιας,στην ωμη αντεκδικηση/ερημωση του ανυπερασπιστου πληθυσμου της Χιου,που συγκλονισε τον πλανητη και τελος στο ολοκαυτωμα της πελοπονησου απο τον ιμπραημ,χωρις να αναφερθουμε σε παλαιοτερες(προσφατες ομως με τα γεγονοτα αυτα) αλωσεις και εισβολες κατακτητων και τις απροσμετρητες συνεπειες που ειχαν αυτες στον πληθυσμο.συχνα λησμονειται οτι οι μεγαλυτερες απωλειες του ελληνισμου συνεβησαν εκεινο το διαστημα.Βεβαιως θα ηθελα ενα μουσειο στην τριπολη,που θα παραθετει την ιστορια της τουρκοκρατιας(και επομενως και την αλωση της τριπολης)!δεν ξερω αν θα το ηθελε ομως και η αλλη πλευρα διοτι θα ειμασταν υποχρεωμενοι να παραθεσουμε την καθημερινοτητα του υποδουλου ραγια,την γνωριμια του με τον θεσμο του παιδομαζωματος,με τον εξισλαμισμο,με την ισλαμικη νομοθεσια και την σταση της απεναντι του,με τις τοπικες αυθαιρεσιες.
με ολα αυτα τα οποια εν τελει προκαλεσαν την επανασταση του 21
γι αυτο λεω η "απαντηση"οπως ισως καποιοι αρεσκονται να ανασυρουν ως επιχειρημα στην ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ μαζικη γενοκτονια αρμενιου,ελληνικου κ.α πληθυσμου του 20 αιωνα ή εστω η προσπαθεια υποβιβασμου των γεγονοτων εκεινων δεν ειναι η...τριπολιτσα!ισοπεδωση δια της εξισωσης
ελεος δηλαδη.)


Βέβαια άλλο γενοκτονία και άλλο μια σφαγή, αλλά τείνουμε να προβάλλουμε κάποια γεγονότα περισσότερο και αλλά να τα κρύβουμε τελείως η να μην τα δίνουμε σημασία . Δεν μαθαίνουμε ότι και Έλληνες στρατιώτες κάνανε αίσχη στην Μ.Ασια η κατά τον μακεδονικό αγώνα η εκκαθαρίσεις στην βόρεια ήπειρο. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι και να τα λεμε όλα. Άλλο αυτο , και άλλο η εξίσωση των γεγονότων που παρατηρείται συχνά από άκραιους κύκλους.

Εντωμεταξύ , όλοι κράζουν και δέρνουν ακομα τον Μπουτάρη μόνον για τις απόψεις του, ενώ κανένας δεν έχει ψάξει να δει τι οικονομικά σκάνδαλα/εγκλήματα έχει κανει ο προκάτοχος του. Αλλά ξέχασα, αυτος είναι «πατριώτης» και «τα λεει καλα» όποτε όλα ξεχνιούνται δια μαγείας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Η διαφορά ειναι οτι οι Τουρκοι αναγνωριζουν και παραδέχονται τους καθαρισμους του ελληνικου στρατου μονο εμεις οι χαζοχαρουμενοι βγαινουμε και υποτιμάμε το παρελθον μας για να φανούμε καλοι αλοι στους Τουρκους. Οι Δύο έλληνες στρατιωτικοι ειναι ακομα αιχμάλωτοι ενδιαφέρεται κανεις; οι αχιμαλωτοι θα ηταν μέρος διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,703 μηνύματα.
Αν δεις τον βιντεο του ξυλοδαρμου υπάρχει τύπος με φουλ φεις που οταν ειναι πεσμενος ο Μπουταρης τον βαραει κλωτσιες .
Σέβομαι την άποψη σου αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι κάποιος ξυλοκοπείται για την προσωπική του άποψη , ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά αλλά ξέχασα...είμαστε Ευρώπη.
Και εγώ που πιστεύω και στον συνωστισμό της Σμύρνης πρέπει να φάω ξύλο Erebus ?
Γιατί δεν σεβόμαστε μια διαφορετική άποψη;

ΥΓ : Να δούμε τώρα πόσο κότες...εεε μάγκες είναι που κλαίγονταν στον εισαγγελέα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top