Άγρια επίθεση και ξύλο στον Μπουτάρη

Στωικος

Νεοφερμένος

Ο Στωικος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
θεωρω πως η επιρροη μπουταρη στην αυξηση του τουρισμου ειναι ελαχιστη,σε καμια των περιπτωσεων δεν πιστευω πως η αυξηση του τουρισμου στην πολη οφειλεται κατα βαση σε αυτον,π.χ ακομα και το ιντερνετ εχει απειρως περισσοτερη και πολλαπλασιαστικη ανταποδοτικοτητα

αναφερθηκα σχετικα,αλλα και το link που παραθεσατε ειναι γλαφυρο επ αυτου
2.500.000 διανυκτευρεσεις (οι μισες σχεδον ελληνων)εκ των οποιων 88 χιλιαδες τουρκων
η αυξηση του τουρισμου ειναι γενικοτερο φαινομενο στην ελλαδα,ακριβως λογω της τρομοκρατιας στις γυρω περιοχες που φερνει κοσμο σε εμας,αλλα και επειδη εχουμε γινει φτηνοτερος προορισμος λογω της οικονομικης καθιζησης(συνδυαστικα οι τουρκοι εχουν αυξησει την αγοραστικη τους δυναμη)
και παλι μιλαμε για 1 εκατομμυριο τουρκους τουριστες σε ΟΛΗ την χωρα
ενα μικρο ποσοστο ερχεται και στην θεσσαλονικη ,ειναι προφανες αφου μιλαμε για την δευτερη μεγαλυτερη πολη της χωρας,με εγγυτητα στην χωρα τους και στην χαλκιδικη και με τομουσειο για τον κεμαλ,που λατρευεται παντου στην γειτονα..παλι για λιγους μιλαμε επομενως,μακαρι να ερθουν περισσοτεροι.

Εφοσον ο τουρισμος στην πολη που ειναι δημαρχος αυξηθηκε σιγουρα εχει μεριδιο ευθυνης . Πολλες εκδηλωσεις που φερνουν κοσμο διοργανωνονται απο τον δημο . Αρα ο δημαρχος ωθει την αυξηση του τουρισμου με αυτο τον τροπο . Ιντερνετ υπηρχε και πριν τον Μπουταρη αυξηση του τουρισμου οχι . Τωρα σε τι ποσοστο ωφειλεται αυτη η αυξηση στον ιδιο δεν μπορω να το γνωριζω
Το αρθρο το ειδατε απο λαθος σκοπια . Σε αυτο που επρεπε να δωσετε βαση ηταν τα ποσοστα αυξησης και μειωσης των επισκεπτων αναλογα με την εθνικοτητα τους .
Παρατηρηται σημαντικη αυξηση της ταξεως του 8,3 % για τους Τουρκους που πιανουν την 2η θεση και για τους Ισραηλινους με αυξηση της ταξης του 87% . Αρα υπαρχει μια ταση αυτων των εθνικοτητων να επισκεπτονται την Θεσσαλονικη . Γιατι να μην αυξησουμε και αλλο τα ποσοστα τους ενω παραλληλα ξετυλιγουμε την πλουσια ιστορια της πολης ; ( εννοειται αυξηση θα πρεπει να επιχειρησουμε για καθε εθνικοτητα συνδιαζοντας οπως πολυ σωστα λετε ολο το ιστορικο backround της πολης απο ολες τις ιστορικες περιοδους με το σημερα )
Φυσικα και η ανεγερση ενος μουσειου δεν θα καταστησει την Θεσσαλονικη Μεκκα για τους Τουρκους για να την επισκεπτονται κατα εκατομμυρια . Θα τους δωσει ομως αλλον εναν λογο για να την επισκεφτουν . Ακριβως το ιδιο συμβαινει σε εμας για την Κωνσταντινουπολη . Πανεμορφη πολη με πολλα αξιοθεατα εκ των οποιων και η Αγια Σοφια που εχει ξεχωριστη θεση για τον ελληνισμο και αποτελει εναν ακομη λογο να την επισκεφτεις .

δεν ξερω αν υπαρχει προθεση για την ιδρυση σχετικου μουσειο,θα επρεπε παντως να κινησει για μενα γη και ουρανο για το μουσειο,οπως πολυ σωστα εκανε για το μουσειο ολοκαυτωματος,να το ιεραρχησει ψηλα στην πολιτιστικη του ατζεντα.Και δεν ξερω οταν ακουω να υμνειται ο Κεμαλ,αλλα και τις εκφρασεις που χρησιμοποιει γι ατα θυματα της νεοτουρκικης θηριωδιας δεν θα ελεγα πως με πειθει οτι ειναι προτεραιοτητα του.Ο καμμενος βλεπω ανελαβε πρωτοβουλια και ο τριανταφυλλιδης στο ζητημα καθως φαινεται απο το Link που παραθεσατε

Όπως είχε τονίσει, μετά από συναντήσεις εκπροσώπων του Δήμου και στελεχών του πρωθυπουργικού στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε η λύση που ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Στην προαιτοιμασια συμμετειχε και ο δημος . Η αρχικη ειδηση ηταν οτι το στρατοπεδο βγαινει απο την λιστα ακινητων της Εθνικης αμυνας . Επομενως και οι δυο πλευρες συμμετειχαν εξισου στην πρωτοβουλια. Τωρα γιατι δεν καρποφορησε ενας θεος ξερει

καταλαβατε επομενως λαθος αν νομισατε πως εξυμνουν τον ολοκληρωτισμο,τους ηγητορες του,σκοπος ειναι το ακριβως αντιθετο

Δεν υπονοησα ποτε κατι τετοιο . Απλως οι Γερμανοι κοιτουν την ιστορια αντικειμενικα . Αναφερουν ολα τα αρνητικα του Εθνικοσοσιαλισμου αλλα δεν κρυβουν και τα οποια θετικα ειχε οπως την ραγδαια αυξηση της οικονομιας , την στελεχωση του γερμανικου επιτελειου απο ικανοτατους στρατηγους ( και εγκληματιες πολεμου αλλα αυτο ειναι στα αρνητικα ) . Δεν εξυψωνουν τιποτα απλως αναφερουν τα γεγονοτα ( αληθεια τους Εβραιους της Γερμανιας δεν θα τους πειραξε ενα τετοιο μουσειο οπου ειναι αφιερωμενο σε μια ιδεολογια που ξεκληρισε πολλους Εβραιους ; )
Το μουσειο του νεοτουρκισμου θα μπορουσε να λειτουργει κατα τον ιδιο τροπο . Αντικειμενικη σκοπια σε ολα και στις θηριωδιες που διεπραξε ο Κεμαλ αλλα και στις πολιτικες ανανεωσης και προοδου γιαα το νεοσυστατο τουρκικο κρατος μακρια απο μια θεοκρατια . Δεν εχω καταλαβει πως αυτα τα δυο δεν συμβαδιζουν

η Θεσσαλονικη αν ειχε μια παγκοσμια επιρροη στα πραγματα αυτη ειχε να κανει με την αρχαια,ρωμαικη και βυζαντινη της ιστορια ,αυτη ειναι το σημα κατατεθεν της και αυτη πρεπει να υπερεχει της προβολης ασυγκριτα οποιασδηποτε αλλης περιοδου(οσο και αν δινεται αγωνας να υποβαθμιστει αυτη η περιοδος απο αρκετους που μαλλον προτασσουν τα εκαστοτε πολιτικα ιδεολογηματα τους).

Να προσθεσω και την ιστορια 1900-1925 οπου ηταν ενα απο τα μεγαλυτερα λιμανια της μεσογειου ( η σημασια της φαινεται και απο τους δυο Βαλκανικους πολεμους που ουσιαστικα ο δευτερος εγινε για αυτην )

(γι αυτο και επρεπε ηδη να ανεγερθει μουσειο γενοκτονιας στην πρωτευουσα των προσφυγων,το τελευταιο πραγμα που περιμενεις ειναι να ακους τονδ ημαρχο της πολης να εξυμνει τον...κεμαλ και να σου λεει καταμουτρα δεν δινει δεκαρα αν σκοτωσε κοσμο!!).
Σε ολα τα δημοσιευματα αναφερει οτι δεν τον νοιαζει αν ο Κεμαλ ειναι καλος η κακος . Μια χαρα δινει δεκαρα που σκοτωσε κοσμο ( δειτε τις παραπανω απαντησεις μου ) . Δεν δινει δεκαρα για το αν αυτο το τραγικο γεγονος θα επρεπε να αποτελει τροχοπεδη για την αναπτυξη του μουσειου ( και για τον τουρκικο τουρισμο στην Θεσσαλονικη ) . Ενος μουσειου που οπως ειπα θα περιλαμβανει και το ιδιο το γεγονος . Βεβαια αυτο δεν καθιστα την δημιουργια ενος μουσειου αποκλειστικα για τον ξεριζωμο των Ελληνων ασημαντο

το λοιπον αν θα επρεπε να υπαρχει προβολη του νεοτουρκικου παρελθοντος της πολης,πολη η οποια ειναι κομβικη για αυτο,θα επρεπε κατ αναλογια να γινεται στα πνευμα της αντιστοιχης προσπαθειας του Μοναχου που παρεθεσες.

Ακριβως αντικειμενικοτητα πανω απο ολα

τελος να πω πως το μακελειο αντεκδικησης στην τριπολη ειναι τελειως ασχετο με το θεμα που συζηταμε και επιτελους δεν μπορει να ανασυρεται σε τετοιες συζητησεις ιστορικες ή μη ως κολυμβηθρα του σιλωαμ που μπορει να διασκεδασει τα παντα και δη την οργανωμενη προσπαθεια ΜΑΖΙΚΗΣ εξοντωσης των μειονοτητων(αρμενιων,ελληνων κ.λπ) που διεξηγαγε η νεοτουρκικη θηριωδια με τις ευλογιες της τοτε γερμανιας και η οποια αποτελεσε τον μπουσουλα για το μετεπειτα μακελειο του β παγκοσμιου απο τους ναζι
οπως γλαφυρα περιγραφεται και στο σχετικο βιβλιο των εκδοσεων του πανεπιστημιου harvard
https://www.hup.harvard.edu/catalog.p...=9780674368378






εξαλλου κατα την διαρκεια της επαναστασης εκεινα τα χρονια οι εκατομβες θυματων των υποδουλων ηταν το κατι αλλο,(απο τις αντεκδικησεις με το ακουσμα της επαναστασης στους ανυπερασπιστους πληθυσμους Πολης και μικρας ασιας,στην ωμη αντεκδικηση/ερημωση του ανυπερασπιστου πληθυσμου της Χιου,που συγκλονισε τον πλανητη και τελος στο ολοκαυτωμα της πελοπονησου απο τον ιμπραημ,χωρις να αναφερθουμε σε παλαιοτερες(προσφατες ομως με τα γεγονοτα αυτα) αλωσεις και εισβολες κατακτητων και τις απροσμετρητες συνεπειες που ειχαν αυτες στον πληθυσμο.συχνα λησμονειται οτι οι μεγαλυτερες απωλειες του ελληνισμου συνεβησαν εκεινο το διαστημα.Βεβαιως θα ηθελα ενα μουσειο στην τριπολη,που θα παραθετει την ιστορια της τουρκοκρατιας(και επομενως και την αλωση της τριπολης)!δεν ξερω αν θα το ηθελε ομως και η αλλη πλευρα διοτι θα ειμασταν υποχρεωμενοι να παραθεσουμε την καθημερινοτητα του υποδουλου ραγια,την γνωριμια του με τον θεσμο του παιδομαζωματος,με τον εξισλαμισμο,με την ισλαμικη νομοθεσια και την σταση της απεναντι του,με τις τοπικες αυθαιρεσιες.
με ολα αυτα τα οποια εν τελει προκαλεσαν την επανασταση του 21
γι αυτο λεω η "απαντηση"οπως ισως καποιοι αρεσκονται να ανασυρουν ως επιχειρημα στην ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ μαζικη γενοκτονια αρμενιου,ελληνικου κ.α πληθυσμου του 20 αιωνα ή εστω η προσπαθεια υποβιβασμου των γεγονοτων εκεινων δεν ειναι η...τριπολιτσα!ισοπεδωση δια της εξισωσης
ελεος δηλαδη.

Περιεργως αυτο το σημειο του κειμενου σας ( που ειναι λιγο ασχετο με τον Μπουταρη ) ειναι που μου προκαλει την μεγαλυτερη διαφωνια .
Αρχικα συμφωνω πως υπαρχει αμεση σχεση μεταξυ του καθεστωτος που ιδρυσε ο Κεμαλ στην Τουρκια και του ναζισμου . Σιγουρα το ολοκαυτωμα εχει πολλες ομοιοτητες με τις σφαγες των ελληνικων αμαχων πληθυσμων . Η κυριοτερη αιτια και των δυο ηταν οι περιουσιες τους να περασουν στο κρατος . Δυστηχως ο Χιτλερ και ο Κεμαλ ηταν αρκετα "ορθολογιστες" να καταλαβουν πως για να επεκτεινουν την κυριαρχια τους χρειαζονται μια οικονομικη "βοηθεια" την οποια την βρηκε ο καθενας πατωντας επι πτωματων .
Γιατι ομως αρνειστε οτι η σφαγη των αμαχων πληθυσμων της Τριπολιτσας δεν εγινε για τον ιδιο ακριβως λογο ; Απο την τριπολη οι οπλαρχηγοι εβγαλαν περιουσιες . Η μονη διαφορα λοιπον ειναι οτι οι περιουσιες των νεκρων περασαν σε ιδιωτες γιατι ακριβως δεν υπηρχε ελληνικο κρατος εκεινη την εποχη .
Το επιχειρημα μα εκεινη την περιοδο γινονται γενικα σφαγες και απο τους Τουρκους δεν στεκει . Μια μελανη σελιδα ειναι μια μελανη σελιδα . Κατα το ιδιο σκεπτικο οι δυσβασταχτες οικονομικες και στρατιωτικες κυρωσεις που επεβαλαν οι συμμαχοι στην Γερμανια στο τελος του Α ΠΠ οδηγησαν στον μετεπειτα επεκτατισμο της . Αρα οι Γερμανοι δεν φταινε καθολου η καλυτερα δικαιολογουνται(?!?) για αυτην τους την σταση
Επισης μια σφαγη δεν ξεπληρωνεται ποτε με μια αλλη σφαγη ( ενα μαθημα που δεν εχει μαθει ακομα η ανθρωποτητα )
Την σφαγη της Τριπολιτσας ακολουθησαν και αλλες επιθεσεις σε περιοχες την πελλοπονησου με μεγαλες συγκεντρωσεις Εβραιων σε σημειο που μετα το τελος της επαναστασης να εχει απομεινει ελαχιστο απο το εβραικο στοιχειο που βρισκοταν πριν απο την διεξαγωγη της . Δυστηχως τα τρια γεγονοτα παρουσιαζουν μεγαλες ομοιοτητες μεταξυ τους ( χωρις να αναιρειται η πλευρα της επαναστασης που αφορουσε την ελευθερια του εθνους )
Τωρα γιατι να μην μαθουμε πως συμπεριφεροταν ο Ελληνας στην Τουρκοκρατια μεσω της δημιουργιας ενος μουσειου ;;
Θα γινει λογικα με την δημιουργια ενος ψηφιακου μουσειου αλλα γιατι η αλλη πλευρα να εναντιωθει ( και βασικα ποιος της δινει το δικαιωμα της εναντιωσης; )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

grtt

Δραστήριο μέλος

Ο grtt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 424 μηνύματα.
Το θέμα παραμένει ένα: ότι κάποιοι έστησαν μια καλοστημένη προβοκάτσια στον Μπουτάρη και σχεδίαζαν την επίθεση εναντίον του. Πρώτον η εν λόγω συνέντευξη δε δόθηκε τώρα αλλά 11 μήνες πριν, και την θυμήθηκαν τώρα. Απομόνωσαν ένα μικρό απόσπασμα, καθώς αν το έβλεπε κανείς στο γενικότερο πλαίσιο της συνέντευξης ο Μπουτάρης μιλούσε για τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη και τα αξιοθέατα της, είπε ξεκάθαρα ότι όπως οι Έλληνες επισκέπτονται την ιερή γη των προγόνων τους, έτσι οι Τούρκοι επισκέπτονται το σπίτι του Ατατούρκ (ο οποίος για τη χώρα του ήταν όντως ένας μεγάλος ηγέτης, και αυτό δε μπορούμε να το αρνηθούμε) και μέσα σε όλα είπε και την περίφημη φράση η οποία, αν και ατυχής, δεν είχε το νόημα που της αποδώθηκε. Ξέθαψαν, λοιπόν, αυτή τη δήλωση, την πασπάλισαν και με μερικά άλλα fake news, ότι τη μέρα εκείνη θα γίνονταν το gay pride (άλλο που και ακόμα αν γίνονταν δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν ίσχυε) και έτσι δημιουργήθηκε κλίμα εναντίον του.

Είτε καταδικάζουμε μια επίθεση σε κάποιον, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, είτε είμαστε με τους εγκληματίες. Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο, ναι μεν αλλά, καταδικάζω αλλά τα θέλε ο κ@λος του... αυτό είναι απαράδεκτο. Αν σε κάποιον δεν αρέσουν οι δηλώσεις και οι απόψεις του δημάρχου, υπάρχουν και οι εκλογές. Κάποιοι επίσης ξέθαψαν μια δήλωση του εναντίον του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ. Συμφωνώ απολύτως ότι δεν έπρεπε να πει ότι θέλει ξύλο, θεωρώ ότι δε το εννοούσε κυριολεκτικά, αλλά θέλετε να σας πω πόσες ρατσιστικές, γεμάτες μίσος και θα τολμούσα να πω και αντιχριστιανικές δηλώσεις έχει κάνει ο εν λόγω μητροπολίτης; Έχει καταφερθεί με απίστευτες εκφράσεις εναντίον ομοφυλόφιλων, προσφύγων, Εβραίων, άθεων, καθολικών κλπ κλπ. Πέρα από διάφορες άλλες γραφικές δηλώσεις που έχω υπόψην μου. Αν και προφανώς κανείς δε θα υποστήριζε τη χειροδικία εναντίον του, απορώ πώς δε του έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για υποκίνηση μίσους, ρατσιστικές δηλώσεις κλπ.

Προσωπικά ελπίζω αυτοί που χειροδίκησαν εναντίον του να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Υπόψην ότι πολλές ποντιακές οργανώσεις πήραν το μέρος του δημάρχου..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pluton

Δραστήριο μέλος

Ο pluton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 549 μηνύματα.
Το θέμα παραμένει ένα: ότι κάποιοι έστησαν μια καλοστημένη προβοκάτσια στον Μπουτάρη και σχεδίαζαν την επίθεση εναντίον του. Πρώτον η εν λόγω συνέντευξη δε δόθηκε τώρα αλλά 11 μήνες πριν, και την θυμήθηκαν τώρα. Απομόνωσαν ένα μικρό απόσπασμα, καθώς αν το έβλεπε κανείς στο γενικότερο πλαίσιο της συνέντευξης ο Μπουτάρης μιλούσε για τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη και τα αξιοθέατα της, είπε ξεκάθαρα ότι όπως οι Έλληνες επισκέπτονται την ιερή γη των προγόνων τους, έτσι οι Τούρκοι επισκέπτονται το σπίτι του Ατατούρκ (ο οποίος για τη χώρα του ήταν όντως ένας μεγάλος ηγέτης, και αυτό δε μπορούμε να το αρνηθούμε) και μέσα σε όλα είπε και την περίφημη φράση η οποία, αν και ατυχής, δεν είχε το νόημα που της αποδώθηκε. Ξέθαψαν, λοιπόν, αυτή τη δήλωση, την πασπάλισαν και με μερικά άλλα fake news, ότι τη μέρα εκείνη θα γίνονταν το gay pride (άλλο που και ακόμα αν γίνονταν δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν ίσχυε) και έτσι δημιουργήθηκε κλίμα εναντίον του.

Είτε καταδικάζουμε μια επίθεση σε κάποιον, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, είτε είμαστε με τους εγκληματίες. Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο, ναι μεν αλλά, καταδικάζω αλλά τα θέλε ο κ@λος του... αυτό είναι απαράδεκτο. Αν σε κάποιον δεν αρέσουν οι δηλώσεις και οι απόψεις του δημάρχου, υπάρχουν και οι εκλογές. Κάποιοι επίσης ξέθαψαν μια δήλωση του εναντίον του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ. Συμφωνώ απολύτως ότι δεν έπρεπε να πει ότι θέλει ξύλο, θεωρώ ότι δε το εννοούσε κυριολεκτικά, αλλά θέλετε να σας πω πόσες ρατσιστικές, γεμάτες μίσος και θα τολμούσα να πω και αντιχριστιανικές δηλώσεις έχει κάνει ο εν λόγω μητροπολίτης; Έχει καταφερθεί με απίστευτες εκφράσεις εναντίον ομοφυλόφιλων, προσφύγων, Εβραίων, άθεων, καθολικών κλπ κλπ. Πέρα από διάφορες άλλες γραφικές δηλώσεις που έχω υπόψην μου. Αν και προφανώς κανείς δε θα υποστήριζε τη χειροδικία εναντίον του, απορώ πώς δε του έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για υποκίνηση μίσους, ρατσιστικές δηλώσεις κλπ.

Προσωπικά ελπίζω αυτοί που χειροδίκησαν εναντίον του να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Υπόψην ότι πολλές ποντιακές οργανώσεις πήραν το μέρος του δημάρχου..


ΟΛΟΙ οι μεγαλοδημοσιογράφοι μονολογούσαν επί ώρες αποκαλώντας τον Ελληνικό λαό φασίστες, ρατσιστές, ακροδεξιούς κλπ ΕΛΑΧΙΣΤΑ περιθωριακά κανάλια ακούμπησαν την αλήθεια.


Εντάξει λοιπόν αφού έτσι το θέτε οι Έλληνες είναι ακροδεξιοί από την μια μεριά και οι πολιτικάντηδες με τα ΜΜ αποπροσανατολισμού και τα κομματικά τους τάγματα εφόδου από την άλλη είναι "δημοκράτες".


Οι ακροδεξιοί που χαίρεσαι που θα τιμωρηθούν είχαν πάει σε μια εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων, φυσικά δεν περίμεναν να έχει το θράσος ο λάτρης του Κεμάλ να πάει να τους χλευάσει στην πραγματικότητα την εκδήλωσή τους, όταν ο ίδιος είχε δώσει άδεια την ημέρα της γενοκτονίας να οργανωθεί gay pride λίγαμέτρα πιο εκεί για να εξευτελίσει την μνήμη των θυμάτων.


Όπως και να έχει είναι γνωστή η αναλγησία της αριστεράς... θα καταδικαστούν; ας καταδικαστούν και εσείς θα χαρείτε; να χαρείτε.... Οι Έλληνες ένα έχουμε να πούμε ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
πιστευω εχετε καταλαβει τι εγραψα , παρατιθεται συχνα πυκνα η σφαγη της τριπολιτσας των 6 ή 8 χιλιαδων αν θυμαμαι καλα απο τους ραγιαδες(γνωστα τα περιστατικα)κατα την αλωση,ως...απαντηση( στην οργανωμενη και με σχεδιο μαζικη εξοντωση αρμενιων,ελληνων κατα την διαρκεια του πρωτου παγκοσμιου πολεμου και εως τα τελη του ελληνοτουρκικου !συγγνωμη αλλα τι σχεση υπαρχει με την κουβεντα που γινεται;αναφερθηκαμε σε δηλωσεις του μπουταρη (2017,2018) και εξαιτιας αυτων στην γενοκτονια(πρωτος παγκοσμιος τελος ελληνοτουρκικου),η τριπολιτσα που βλεπω και εμφανιζεται σε τετοιες συζητησεις τι σχεση εχει χρονικα,ιστορικα με την κουβεντα που γινεται; ειναι η κολυμβηθρα του σιλωαμ της γενοκτονιας;μηπως η συζητηση αφορα απαριθμηση ολων των εγκληματων απο τις απαρχες της ιστοριας;(δεν υπαρχει εθνος χωρις μελανες σελιδες και για να ακριβολογουμε και να μην ισοπεδωνουμε καταστασεις ,η μακραιωνη ελληνικη ιστορια εχει λιγες συγκριτικα,η ελληνικη ιστορια εχει θετικο προσημο στα παγκοσμια πεπραγμενα,γερνει ζυγαρια στο συν ειτε το θελουμε ειτε δεν το θελουμε )δεν μπορει να ανασυρεται σε ολες τις κουβεντες ως δικαιολογια ,να εξισωνουμε καταστασεις διοτι τοτε τπροχωρουμε σε ισοπεδωση ή ακομα χειροτερα δικαιολογια ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ γενοκτονιας!

εξαλλου οτι και αν λεει η εκαστοτε πολιτικη προπαγανδα ΔΕΝ γινεται να εξισωθουν 4(συμβατικα,στην πραξη πολυ περισσοτερα) αιωνων εισβολων,αλωσεων,εξισλαμισμων(βιαιων ή εκ των συνθηκων ),σφαγων,ρατσιστικων νομων κ.λπ με αντεκδικησεις, σφαγες των υποδουλων ραγιαδων ,ουτε καν εκεινη την περιοδο.ιδιως εκεινη την περιοδο.Συνεπως ας μεινουμε στο θεμα της συζητησης,το απωτερο παρελθον ειναι αλλη κουβεντα,που ευκολα μπορει να γινει,αρκει να διαθετουμε αμεροληψια,αντικειμενικοτητα ,να αφηνουμε επομενως τις πολιτικες/ιδεολογικες μας συμπαθειες εξω στο χαλακι της κουβεντας,προς χαριν της αληθειας...




κατα τα λοιπα επιστρεφοντας στην κουβεντα ,αναφερθηκατε σε αυξηση τουρκων τουριστων 8% στην πολη κ.λπ
μα σας ειπα,η αυξηση των τουρκων τουριστων ειναι γενικευμενη.1 μυριο ηρθαν στην ελλαδα,λιγοι συγκριτικα στην θεσσαλονικη(και μαλιστα ελαχιστοι συγκριτικα με το συνολο των τουριστων καιδ ιανυκτερευσεων,απο αριθμους του Link που δωσατε).δεν χρειαζεται να απαριθμησω εκ νεου τους κυριους λογους,που ερχονται περισσοτεροι και να ανακυκλωνουμε την κουβεντα
η αυξηση ειναι γενικευμενη στις εισροες τουρκων τουριστων!
« ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα αυξήθηκε το 2017, κατά 17,2 % (από 785 χιλ. σε 921 χιλ. τουρίστες)
,αρα και πολυ μεγαλυτερη αυτης που ειχε η Θεσσσαλονικη
https://www.reporter.gr/Eidhseis/Epi...47082-Oi-Toyrkoi-toyristes-«pshfizoyn»-Ellada


μηπως ειπε ή εκανε κατι ο δημαρχος που τους πειραξε και οδηγησε σε μικροτερη αυξηση στην πολη; ασφαλως αστειευομαι!αλλα καταλαβαινετε πως μπορει να διασκεδαστει η συνδεση που επιχειρειται(θα υπαρχει,αλλα οι μεγαλες υπερβολες υπερβολες,εξαλλου για τον τροπο συζηταμε,που καθολου αρεστος δεν πρεπει να ειναι για λογους που αναφερθηκαν και θα επρεπε να αποτελουν κοινο τοπο)
επισης η αυξηση των τουρκων τουριστων δεν ειναι το ιδιο εντυπωσιακη στην Θεσσαλονικη με αυτο που εγινε σε αλλα μερη της χωρας

ενδεικτικα στην λεσβο 40%,σαμος 68% κ.ο.κ
https://tourismarket.gr/2017/10/16/σάμος-επέστρεψαν-τα-χαμόγελα-στους-αν/

https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/afxisi-afixeon-tourkon-touriston-sta-nisia-tou-anat-egeou-video/

αλλα ακομα και στην καβαλα η αυξηση των τουρκων τουριστων ειναι της ταξης του 10.7%
https://www.newsit.gr/topikes-eidhs...kaloun-ikanopoiisi-stous-ksenodoxous/2369016/

οποιος διαβαζει ή ακουσει τις δηλωσεις του μπουταρη δυσκολα(!) μπορει να διακρινει καποιου ειδους σεβασμο στο γεγονος της γενοκτονιας,ενω παραλληλα ευκολα μπορει να βρει εναν καλο λογο σε αυτες για τον Κεμαλ.Δεν χρειαζεται να περιαυτολογουμε ,ματια εχουμε,αυτια,αλλα και κριση ελπιζω και κρινουμε.βεβαιως ο συγκεκριμενος κατα καιρους (π.χ τελευταια παραμονες της μερας μνημης)προχωρα και σε αντιθετου πνευματος αναφορες,που ειναι να αναρωτιεσαι,δεδομενου οσων εχει πει και δη στο εξωτερικο, αν το πραττει για εσωτερικη καταναλωση ή το εννοει.Για να το εννοει θα ηθελα να δω πραξεις,ειπα τι αρμοζει στην ιστορια της πολης.μην ανακυκλωνουμε την κουβεντα.

προσωπικα το ολο θεμα(μπουταρη,δηλωσεις,περιστατικο βιας,τα περι αυξησης τουρισμου κ.λπ) ειναι επιπεδου πρωτοβαθμιας εξισωσης ,κοινοτοπο και τετριμμενο,το κανει τετοιο η κοινη λογικη και θα επρεπε να ειχε κλεισε ηδη απο την πρωτη σελιδα
το μονο που γινεται τωρα θεωρω ειναι να σπαταλαμε τον χρονο μας,ειναι και το μονο που δεν εχουμε σε αφθονια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

grtt

Δραστήριο μέλος

Ο grtt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 424 μηνύματα.
Οι ακροδεξιοί που χαίρεσαι που θα τιμωρηθούν είχαν πάει σε μια εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων, φυσικά δεν περίμεναν να έχει το θράσος ο λάτρης του Κεμάλ να πάει να τους χλευάσει στην πραγματικότητα την εκδήλωσή τους, όταν ο ίδιος είχε δώσει άδεια την ημέρα της γενοκτονίας να οργανωθεί gay pride λίγαμέτρα πιο εκεί για να εξευτελίσει την μνήμη των θυμάτων.


Μάλλον δε διάβασες τι έγραψα. Καμία άδεια καταρχήν για gay pride δεν υπήρχε εκείνη την ημέρα, ούτε έγινε κάτι τέτοιο. Μια εκδήλωση ανάμεσα στις πολλές μιας οργάνωσης υπήρχε, χωρίς καν να χρειαζόταν η άδεια του δήμου. Το pride είναι προγραμματισμένο σε ένα μήνα από τώρα. Την ίδια μέρα ήταν προγραμματισμένες κι άλλες εκδηλώσεις στην πόλη, ακόμα και για τα μπέργκερ! Μήπως θα έπρεπε να απαιτήσουμε να μην γίνει τίποτα άλλο στην πόλη και να υπάρχει υποχρεωτική παρουσία των πολιτών εκει;
Τόνισες σημεία της δημοσίευσης χωρίς να απαντάς. Με όσα λες όμως επιβεβαιώνεις συνειδητά ή υποσυνείδητα μερικές φασίζουσες κι εθνικιστικές ιδεολογίες: ότι δηλαδή όποιος είναι κατά της βίας και υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης είναι για τους φασίστες αριστερός ή κομμουνιστής. Σε ό,τι με αφορά προσωπικά ούτε το ένα ούτε το άλλο είμαι. Αντιθέτως είμαι σφοδρός επικριτής της παρούσας κυβέρνησης. Σε κάθε όμως περίπτωση, θεωρώ χρέος μου να παραμείνω δημοκράτης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,411 μηνύματα.
α)Τι διαφορά έχει ο Ελληνικός-Ευρωπαικος λαός με όλα τα παραπάνω ;
β)Ναι έχουν πάψει να μισιούνται .
α)Τεράστια!
Από τη μια έχεις ένα λαό που βάλεται από τρίτους, που έχει εξαθλιωθεί οικονομικά κ.λπ. κι από την άλλη λαούς σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση που δεν έχουν μάθε στη ζωή τους τι θα πει "πίεση" (από Αμερικάνους, Ρώσους, Τούρκους και δεν ξέρω κι εγώ ποιους άλλους), τι θα πει να σου θίγουν εθνικά ζητήματα κ.α.
β)Και σε ξαναρωτάω, που το στηρίζεις αυτό;
Έχεις κάνει ρεπορτάζ στους δρόμους;Είσαι μέντιουμ και ξέρεις τι κουβαλάει ο κάθε Γερμανός, Βέλγος κ.α. μέσα του;:rolleyes:
Όλοι αυτοί έχουν ένα κοινό , είναι άνθρωποι , όμως κανένας δεν αξίζει περισσότερα ή λιγότερα.
Στη ζωή και στην πραγματικότητα όμως ΟΥΤΕ "το ίδιο είμαστε όλοι", ΟΥΤΕ "το ίδιο αξίζουμε όλοι"...
Είναι άποψη ενός ανθρώπου . Δεν είναι αιτία για ξυλοδαρμό . Και εγώ μπορεί να ισχυριστώ ότι έγινε συνωστισμός στο λιμάνι της Σμύρνης . Πρέπει να φάω ξύλο ;
Εξαρτάται από α)τον εκφραστή της άποψης και β)τις συνθήκες (που και πως εξέφρασε την άποψη κ.λπ.)...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
δεν μπορω να πιστεψω πως μας διαφευγει το προφανες παλι!και πραγματικα απεχθανομαι να σπαταλω χρονο σε τετοιες κουβεντες,αλλα ας ειναι.



ο γαλλικος με τον γερμανικο λαο θα ειχαν τις τωρινες αγαστες(σχετικα παλι) σχεσεις αν η γερμανια δεν γνωριζε την ηττα; αν δεν γεμιζε με μνημεια και μουσεια των εγκληματων που διεπραξαν οι ναζι;
πανω σε ποιες βασεις καλλιεργηθηκε αυτη η φιλια; στις ιδιες που υπηρχαν προ της ηττας;
προ ηττας η σχεση γαλλιας και γερμανιας ηταν αυτη ενοςδορυφορου(γαλλια βισυ) και ενος κυριαρχου.σωστα;
δεν διακρινω κανενα μισος των ελληνων(της συντριπτικης εστω πλειοψηφιας)με τους τουρκους και δεν φερω ως παραδειγμα τα μηνυματα και δη το δικο σου,αλλα μια καθημερινοτητα που ολοι ζουμε
στην ελλαδα ψηφιζουμε τσιπρα,γαπ κ.λπ κ.λπ για ανωτατη εξουσια,διακρινει κανεις εθνικισμο σε αυτους;!!
εδω ακομα και μετα τα ιμια και ομως επανεκλεχτηκε ο σημιτης τοτε!
η Τουρκια δεν γνωρισε ηττα συντριπτικη,για την ακριβεια γνωρισε θριαμβο.ο στρατηγος Κεμαλ εκει δεν εκπαραθυρωθηκε!βρισκεται ΠΑΝΤΟΥ σε ολους τους δημοσιους χωρους,λατρευεται.το πογκρομ του 55 η εισβολη στην κυπρο,η τωρινη κατασταση σε αιγαιο και μεσογειο δεν ειναι ασχετη της νοοτροπιας που συνεχιζει να κατοικοεδρευει απεναντι!

υπο το πρισμα αυτο εχουν διαμορφωθει οι ελληνοτουρκικες σχεσεις.
ο ελληνας δεν εχει προβλημα με τον τουρκο και φιλο μπορει να τον πιασει!και γενικα δεν τιθεται θεμα,μην αρχισουμε παλι να υπερμεγεθυνουμε εξαιρεσεις και να τις βγαζουμε κανονα ισοπεδωνοντας καταστασεις και παραμορφωνοντας την πραγματικοτητα
αλλα δεν ανεχεται προς χαριν αυτης της φιλιας να κανει το ασπρο μαυρο βεβηλωνοντας ουσιαστικα ετσι και την μνημη των προγονων του
αν η τουρκια θελει να παει μπροστα οπως π.χ η γερμανια επραξε πρεπει να συμφιλιωθει με το παρελθον της
μονο ετσι η φιλια θα ειναι στερεα και ειλικρινης και η ειρηνη αντι του στρατιωτικου εθνικισμου θα κυριαρχησει στα μερη
τοτε μπορουμε να μιλαμε για ελληνοτουρκικη φιλια καθως μιλαμε για την γαλλογερμανικη
οχι και να θετουμε υπολογο το θυμα !
εκτος και αν ψαχνουμε για μια ελληνοτουρκικη "φιλια" σαν αυτη της γαλλιας του βισυ απεναντι στο γερμανικο τοτε καθεστως,μια τετοια θα οραματιζονται και αρκετοι αξιωματικοι και ηγητορες απεναντι καθως φαινεται με την σταση τους στην ΑΟΖ,στην κυπρο,στα νησια,στα της γενοκτονιας αρμενιων,ελληνων.παντου.


παιδια ειμαστε που ειμαστε λιγοι σε αυτην την χωρα σε μια απο τις δυσκολοτερες γειτονιες του κοσμου,αν διαβαζω και μηνυματα σαν αυτα που διαβασα στο νημα αυτο δεν ειμαι και ιδιαιτερα αισιοδοξος πω ςθα συνεχιζουμε να ειμαστε αγκιστρωμενοι σε αυτον τον βραχο της γης για πολυ.ο Θεος να βαλει το χερι του
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 929391

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Με όσα λες όμως επιβεβαιώνεις συνειδητά ή υποσυνείδητα μερικές φασίζουσες κι εθνικιστικές ιδεολογίες: ότι δηλαδή όποιος είναι κατά της βίας και υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης είναι για τους φασίστες αριστερός ή κομμουνιστής.

Κανείς δεν το ισχυρίζεται αυτό. Άπειρα παραδείγματα, και από την ελληνική ιστορία (και παρόντα χρόνο) αλλά και από κομμουνιστικές χώρες του εξωτερικού (πχ Βόρεια Κορέα) συνηγορούν στο αντίθετο από αυτό που λες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στωικος

Νεοφερμένος

Ο Στωικος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Κομνηνε

Διαφωνουμε για κυριως ιστορικα γεγονοτα που δεν σχετιζονται καθολου με το θεμα . Οσο αφορα τον Μπουταρη εσυ βλεπεις στην δηλωση του ενα χλευασμο απεναντι στην γενοκτονια και εγω μια παρεξηγηση . Αφου κανενας δεν παει πισω στα λεγομενα του οπως σωστα ειπες δεν χρειαζεται να το συνεχιζουμε και να σπαταλαμε τον ελευθερο χρονο μας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

grtt

Δραστήριο μέλος

Ο grtt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 424 μηνύματα.
Κανείς δεν το ισχυρίζεται αυτό. Άπειρα παραδείγματα, και από την ελληνική ιστορία (και παρόντα χρόνο) αλλά και από κομμουνιστικές χώρες του εξωτερικού (πχ Βόρεια Κορέα) συνηγορούν στο αντίθετο από αυτό που λες.

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό, όμως για έναν ακροδεξιό, φασίστα, εθνικιστή και όλα τα συναφή όποιος δε συμφωνεί μαζί του, ή προσπαθεί να του δώσει απλά μαθήματα δημοκρατίας, είναι αριστερός, αναρχικός ή κομμουνιστής. Είναι ακριβώς η ίδια αντίληψη ορισμένων ακροαριστερών όπου όποιοι δε συμφωνούν μαζί τους είναι φασίστες... :dash1:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pluton

Δραστήριο μέλος

Ο pluton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 549 μηνύματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την επίθεση στον Μπουτάρη.








 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,816 μηνύματα.

pluton

Δραστήριο μέλος

Ο pluton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 549 μηνύματα.






ΚΟΝΤΟΝΗΣ: «Οργή και αγανάκτηση σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες προκαλεί η βίαιη επίθεση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Όμως φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η δημόσια επιδοκιμασία της απάνθρωπης αυτής συμπεριφοράς. Η σύλληψη και η τιμωρία των δραστών της επίθεσης καθώς και η δίωξη όσων δημόσια επιδοκιμάζουν τέτοιες πρακτικές είναι καθήκον της Πολιτείας».

Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/ar...dioxeis-se-osous-epidokimazoun/#ixzz5GLCqIi3Y


Ποιος μίλησε για δημοκρατία;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ξέρεις τι πάει να πει δημοκρατία ή την πετάς έτσι στο άσχετο όποτε σου καπνίσει;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,175 μηνύματα.
Πάντως είναι αν μη τί άλλο λυπηρό όταν γίνεται ένα τέτοιο γεγονός και κάποιοι όχι μόνο δεν το αποδοκιμάζουν - καταδικάζουν παρά το δικαιολογούν αλλά και αυτούς που κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να το κατακρίνουν, τους χλευάζουν ως αριστερούς και ιδεαλιστές και δεν ξέρω τί άλλο. Ότι θα φτάναμε στο σημείο να κατηγορούμε κάποιον επειδή καταδικάζει τη βία και δεν τη δικαιολογεί είναι κάτι που ειλικρινά δεν περίμενα.

Για να είμαι ξεκάθαρη, θα μπορούσε η δήλωση του Μπουτάρη για τον Κεμάλ να ήταν πιο προσεγμένη, αυτό δεν το αρνούμαι. Αυτό όμως δεν μπορεί να οπλίσει το χέρι κανενός εναντίον του. Η μόνη αντίδραση σε πολιτικούς είναι το "μαύρισμα" στις εκλογές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ντίρλα και "παρασυρμένοι" δήλωσαν οι ήρωές σας που χτύπησαν τον Μπουτάρη. Να τους χαίρεστε, είτε μεθυσμένους, είτε ψεύτες και δειλούς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pluton

Δραστήριο μέλος

Ο pluton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 549 μηνύματα.
Συγκέντρωση υπέρ του Γιάννη Μπουτάρη στον Λευκό Πύργο το πολύ 300 ΑΤΟΜΑ απ όλη την Ελλάδα.





Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση βρέθηκε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, Dogan News Agency.


Να σημειωθεί ότι την συγκέντρωση καλύπτει τουρκικό κανάλι.






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ



Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα τους προπηλακισμούς και τη βία που ασκήθηκε σε βάρος του πρώτου δημότη της Θεσσαλονίκης, του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, στη διάρκεια μιας ειρηνικής εκδήλωσης των Ελλήνων Ποντίων συμπολιτών μας για την Εθνική Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.


Στεκόμαστε δίπλα και μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη, τον άνθρωπο που δεν δίστασε να σταθεί απέναντι στους νοσταλγούς του ναζισμού φορώντας το κίτρινο άστρο του Δαυίδ στο πέτο του, για να μην ξαναζήσει η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα, εκείνη την κολασμένη εποχή, και όλοι μαζί να θωρακίσουμε τις αξίες της δημοκρατίας μας απέναντι σε όσους επιχειρούν με τη βία να επιβάλλουν τον σκοταδισμό.
Αθήνα 21 Μαΐου 2018
Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος






Μπουτάρης:Ήθελα να ονομάσω την οδό Αποστόλου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ




ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
https://www.ethnikosmaxitis.gr/mpoyt...odo-apostoloy-payloy-se-kemal-atatoyrkvinteo/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

pluton

Δραστήριο μέλος

Ο pluton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 549 μηνύματα.
Μάλλον δε διάβασες τι έγραψα. Καμία άδεια καταρχήν για gay pride δεν υπήρχε εκείνη την ημέρα, ούτε έγινε κάτι τέτοιο. Μια εκδήλωση ανάμεσα στις πολλές μιας οργάνωσης υπήρχε, χωρίς καν να χρειαζόταν η άδεια του δήμου. Το pride είναι προγραμματισμένο σε ένα μήνα από τώρα. Την ίδια μέρα ήταν προγραμματισμένες κι άλλες εκδηλώσεις στην πόλη, ακόμα και για τα μπέργκερ! Μήπως θα έπρεπε να απαιτήσουμε να μην γίνει τίποτα άλλο στην πόλη και να υπάρχει υποχρεωτική παρουσία των πολιτών εκει;
Τόνισες σημεία της δημοσίευσης χωρίς να απαντάς. Με όσα λες όμως επιβεβαιώνεις συνειδητά ή υποσυνείδητα μερικές φασίζουσες κι εθνικιστικές ιδεολογίες: ότι δηλαδή όποιος είναι κατά της βίας και υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης είναι για τους φασίστες αριστερός ή κομμουνιστής. Σε ό,τι με αφορά προσωπικά ούτε το ένα ούτε το άλλο είμαι. Αντιθέτως είμαι σφοδρός επικριτής της παρούσας κυβέρνησης. Σε κάθε όμως περίπτωση, θεωρώ χρέος μου να παραμείνω δημοκράτης.


Εκτιμώ τις τοποθετήσεις σου, μιλάς πάντα τεκμηριωμένα (έστω και αν δεν συμφωνώ)... δες λοιπόν


https://www.youtube.com/watch?v=C27fHZW-fE4


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

grtt

Δραστήριο μέλος

Ο grtt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 424 μηνύματα.
Εκτιμώ τις τοποθετήσεις σου, μιλάς πάντα τεκμηριωμένα (έστω και δεν συμφωνώ)... δες λοιπόν


https://www.youtube.com/watch?v=C27fHZW-fE4



Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες να δω και να σχολιάσω. Ελπίζω όχι όλα όσα είπε ο Βελόπουλος, δεν ασχολούμαι με τέτοιους τύπους. Αν εννοείς για την ημερομηνία του pride επειδή κάτι είπε, πρόσεχε γιατί θα απαντήσω πάλι λεπτομερώς και τεκμηριωμένα, δε το κάνω για να μη γράφω σεντόνια ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pluton

Δραστήριο μέλος

Ο pluton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 549 μηνύματα.
Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες να δω και να σχολιάσω. Ελπίζω όχι όλα όσα είπε ο Βελόπουλος, δεν ασχολούμαι με τέτοιους τύπους. Αν εννοείς για την ημερομηνία του pride επειδή κάτι είπε, πρόσεχε γιατί θα απαντήσω πάλι λεπτομερώς και τεκμηριωμένα, δε το κάνω για να μη γράφω σεντόνια ;)


Θέλω να δεις την άδεια που έδωσε στους ομοφυλόφιλους στην ημερά της γενοκτονίας και την άρνηση να δώσει άδεια στους Πόντιους (πέρυσι)....


Βεβαίως εγώ γνώριζα για τον εορτασμό των Τούρκων "Έτος της Τροίας" ... συμμετείχε.... αλλαγή του ονόματος αεροδρομίου της Μακεδονίας.... αν βαριέσαι να δεις .... δες από 6.00
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top