Μαυρίκιος
Διάσημο μέλος
Μην συγκινούμε την Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη.Στις Ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει Ακροδεξιά πολιτική με στόχους κτλ αντίθετα στην Ελλάδα κλασικά έχουμε μια αποτυχημένη κόπια της Ακροδεξιάς πολιτικής.Τελος συμφωνώ σε αυτό που λες γιατί άλλοι λένε για την Ακροδεξιά και όχι για την ακροαριστερά;Η μήπως η άκρα αριστερά είναι καλή για το μέλλον της Ευρώπης;
Σημείωση για να μην υπάρξουν αντιδράσεις:Δεν υποστηρίζω σε καμία περίπτωση την ιδεολογία των ακροδεξιών κομμάτων.
Δεν υπάρχει πουθενά αριστερά, η αριστερά καταργήθηκε το 1989 με την πτώση της Ε.Σ.Σ.Δ. κακό κατά την γνώμη μου επειδή από τότε οι Η.Π.Α. έγιναν παντοδύναμες και κάνουν συνεχώς ακρότητες. Στην Ευρώπη είχαν μείνει δύο ο Τσίπρας και ο Ιγκλέσιας στην Ισπανία, ο πρώτος βγήκε πρωθυπουργός και ακολούθησε δεξιότατη πολιτική (με εξαίρεση την γραβάτα), ο δεύτερος από ότι έχω ακούσει συμβιβάστηκε και συνεργάζεται με την δεξιά. Η αριστερά είναι πολύ καλή αλλά για τους εχθρούς, θα προτιμούσα παράδειγμα η Τουρκία να έχει κομμουνισμό αντί για τον ακραίο εθνικιστή Ερντογάν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gate4
Επιφανές μέλος
Γιατί στα παιδιά παράνομα έδωσε το κράτος ιθαγένεια; Στην Ελλάδα για τους Αλβανούς αυτό δεν ισχύει μπορεί να περάσουν χρόνια για να πάρουν οι μετανάστες δεύτερης γενιάς ιθαγένεια και λέμε ότι υπάρχουν κριτήρια: γεννήθηκαν εδώ, πήγαν στο ελληνικό σχολείο, σπούδασαν, δουλεύουν κτλ. Γιατί να μην έχουν σε άλλον πλανήτη ζουν; Εμένα η ένσταση μου ήταν στην φρίκη της άλλης που "Ελληνοποιήσαμε" τους "ξένους".Και; Η ηθαγένεια για ποιο ακριβώς λόγο θα πρέπει να δίνεται σε όποιο παιδί απλά γεννιέται στην χώρα; Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό; Γιατί είναι κακό πολιτικά δικαιώματα να έχουν μόνο τα παιδιά των μεταναστών οι οποίοι έγιναν Ελληνες/Γερμανοί/Αμερικανοί πολίτες μέσα από την επίσημη διαδικασία;
Σε ένα κράτος όπως η Γερμανία (την αναφέρω γιατί από εκεί ξέρω) μπορεί μέχρι και δεύτερης γενιάς μετανάστες, όχι μόνο Έλληνες, να μην έκαναν τη διαδικασία ιθαγένειας για τους ίδιους καθώς λόγω ΕΕ δεν υπάρχει κανένα θέμα στη διαμονή τους στη χώρα (για μένα κακώς να μη το κάνουν αλλά οκει). Τα παιδιά τους τώρα που γεννιούνται εκεί δεν έχουν καμιά διαφορά με τα Γερμανάκια μέχρι και πρώτη γλώσσα τα γερμανικά μαθαίνουν, σε γερμανικό σχολείο θα πάνε και πάει λέγοντας. Εμένα με φαίνεται απόλυτα λογικό που την παίρνουν με το που γεννιούνται. Το να μη χρειάστηκε στους γονείς τους είναι άλλο θέμα δεν αφορά τα παιδιά που είναι τρίτης και τέταρτης γενιάς μετανάστες σε αυτές τις χώρες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
konstantinantia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ιθαγένεια < ιθύς (=ευθύς) +γένος. Όσο και να χτυπάτε τον πισινό σας κάτω, όσο και να μιλάτε για προσμείξεις είναι πασιφανές ότι ο πολύ σκουρόχρωμος δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να θεωρηθεί ούτε Έλληνας, ούτε Γερμανός, ούτε Ευρωπαίος γενικότερα. Προφανώς αναφέρεστε στην υπηκοότητα, στο ότι δηλαδή αυτός ο άνθρωπος αποδέχεται να παρατήσει τους τρόπους, τα ήθη, τα έθιμα, την γλώσσα κλπ που έμαθε στο μέρος του ή που του κληροδότησαν οι γονείς του και να ενταχθεί ως υπάκουος στο κράτος που διαμένει τώρα. Αν δεν τα κάνει όλα αυτά δεν μιλάμε για υπήκοο αλλά για έποικο! Και δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς πως ο εποικισμός είναι δείγμα εθνικής και πολιτισμικής αλλοτρίωσης.
Έστω μια χώρα εισάγει έναν υγιή αριθμό νομίμων μεταναστών γιατί της είναι χρήσιμοι. Όταν λοιπόν αυτή η χώρα αποφασίζει για τους χ, ψ λόγους να δεχτεί αυτόν τον <<υγιή>> αριθμό μεταναστών, οι οποίοι δεν διαταράσσουν την εθνική <<ομοιόσταση>>, ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ στα δεδομένα της χώρας, είναι ΝΟΜΙΜΟΙ, ΣΕΒΟΝΤΑΙ και πάνω απ’όλα ΕΚΤΙΜΟΥΝ, για ποιόν λόγο θα πρέπει να έχουν ίσα πολιτικά δικαιώματα σε αυτήν την χώρα, ειδικά αν μιλάμε για μετανάστες πρώτης, δεύτερης γενιάς;
Αν συμφωνήσουμε πως η δημοκρατία είναι το ιδανικότερο πολίτευμα, πού έβλαψε το σύστημα της αρχαίας Αθήνας -που ήταν το ιδανικότερο δείγμα δημοκρατίας- όπου δεν είχαν τα ίδια δικαιώματα οι ελεύθεροι πολίτες με τους μετοίκους (οι οποίοι παρεπιπτόντως ήταν ΜΟΝΟΝ Έλληνες από άλλη ελληνική πόλη);
Γιατί ο μετανάστης –πόσω μάλλον ο λαθρομετανάστης- να αποφασίζει για τα της χώρας μου, επειδή έτυχε να μένει στην χώρα για κάποια χρόνια; Και δεν θα αναφέρω και το γεγονός πως τότε δεν αρκούσε να είσαι Έλληνας μόνον από τον ένα γονέα. Ας δεχτούμε και τους μισούς-μισούς κι ας πούμε πως η μισή μονάδα είναι υπέρ του μαθητή! Οι υπόλοιποι γιατί; Και ειδικά στις σημερινές συνθήκες που είμαστε μπάτε σκύλοι αλέστε, όσοι αλλοδαποί έρχονται θέλουν να κρατούν τις παραδόσεις, τα έθιμά τους, την νοοτροπία τους και κάποιοι δε, αναπαράγονται μόνο μεταξύ τους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
konstantinantia
Εκκολαπτόμενο μέλος
1. Σαν να το ήξερα ότι αυτό το επιχείρημα θα αντιμετωπίσω...Διαφορετικά δεν υπάρχει σωτηρία.
Αλκίμαχε, επειδή το άλλο σβήστηκε κι επειδή κουράστηκα τρομερά να αναλύω πράγματα λογικά, αν πρόλαβες να το δεις είχα τονίσει κάποια σημεία στο μήνυμά σου για να κάτσεις να τα σκεφτείς λίγο βαθύτερα. Ειδικά στο κομμάτι όπου γράφεις πως η Ελλάδα δεν είναι γόνιμη σε τεράστιο ποσοστό, γέλασα με την ψυχή μου να ξέρεις.
Εκεί που έσκασα στο γέλιο δε, ήταν στο ποιούς θα στήριζαν οι αρχαίοι Έλληνες αν ζούσαν σήμερα. Πρώτον, ο τρόπος ζωής των αναπτυγμένων δυτικών χωρών δεν ακουμπά ούτε την παρανυχίδα του τρόπου σκέψεως των αρχαίων Ελλήνων και 2ον αν μιλήσουμε για τους νέο-Έλληνες, που ας πούμε είναι η συνέχειά τους, αν μπορούσαν σύμφωνα με τα σκεπτικά τους, θα μας ξεκλήριζαν όλους.
Συμφωνώ κατα τ'άλλα, πως έχουμε καταντήσει ανάγωγοι με την κυριολεκτική σημασία (απαίδευτοι) οπότε δεν είμαστε σε θέση να εξάγουμε και παιδεία, συμφωνώ πως οι πολιτικές επιλογές μας είναι άθλιες -αλλά αφού δεν είμαστε πολίτες τί περίμενες;-, συμφωνώ πως πρέπει να σταματήσουμε να μασάμε την καραμέλα των επιτευγμάτων των προγόνων μας και να κυττάξουμε εμείς να κάνουμε κάτι ανάλογο, να φιλοσοφήσουμε, να, να, να χωρίς όμως να ξεχνάμε και τί είχαμε για παρελθόν…Συμφωνώ ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε πρώτα τα λάθη μας για να μπορέσουμε να τα αλλάξουμε. Η αυτογνωσία είναι το πρώτο βήμα σε οποιαδήποτε παθογένεια, αλλά όπως για να μπορέσεις να αλλάξεις ένα ελάττωμά σου, πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου, έτσι για να αλλάξεις αυτήν την κατάσταση πρέπει να αγαπάς το έθνος σου. Βλέπεις εσύ καμμιά αγάπη προς αυτό τελευταία;
Πρέπει επιτέλους να ασπαστούμε το ρητό των αρχαίων Σπαρτιατών, οι οποίοι όταν μαζευόντουσαν στις γιορτές έβγαινε ο χορός των γερόντων πρώτος και έλεγε :
ἆμες ποκ’ ἦμες ἄλκιμοι νεανίαι. (= εμείς ήμασταν κάποτε δυνατοί/άλκιμοι νεανίες)
ύστερα οι άνδρες:
ἆμες δέ γ’ εἰμές. Αἰ δὲ λῇς, αὐγέζεο. (= εμείς είμαστε τώρα, κι αν θέλεις δοκίμασε)
και τέλος οι μικρότεροι έλεγαν:
ἆμες δέ γ’ ἐσσόμεσθα πολλῷ κάρρονες. (= εμείς θα γίνουμε πολύ καλύτεροι).
Κι αυτό το ρητό αφορά σε όλους τους τομείς. Τέλος, αυτή είναι και η απάντησή μου σε αυτό που είπες σχετικά με το πώς ψηφίζω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δυστυχώς το προσφυγικό είναι ένα θέμα πιο σύνθετο και το να κλείσουμε τα σύνορα δεν είναι καθόλου απλό απ'όσο έχω καταλάβει και απορώ γιατί κάποιοι το αναφέρουν συνέχεια.
Μου φαίνεται πολύ λογικό απο την άλλη ότι όταν έχεις ανθρώπους περιορισμένους σε ένα χώρο, οποιασδήποτε εθνικότητας, με ελλειπή κάλυψη βασικών αναγκών τότε τι ακριβώς περιμένεις? Πώς ακριβώς περιμένεις να φερθούν ακριβώς? Πώς περιμένεις αυτοί οι άνθρωποι να προσαρμοστούν έτσι απλά στην ελληνική κοινωνία πόσο μάλλον όταν έχουν και διαφορετική κουλτούρα ?
Θα ήταν πραγματικά ιδανικό να υπήρχαν περισσότεροι οικονομικοί πόροι για να προσφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους τα βασικά ή/και καλύτερη διαχείριση των πόρων που δίνει η ΕΕ γιατί ακούγονται διάφορα ότι ΜΚΟ και άλλοι κλέβουν χρήματα.
Καταλαβαίνω ως ένα βαθμό ότι η κρίση έχει εξαθλιωσει τους Έλληνες σε μεγάλο βαθμό όμως θεωρώ ότι οι πρόσφυγες/μετανάστες είναι οι τελευταίοι που τους φταίνε ή ίσως τους βρίσκουν ως την εύκολη λύση να ξεσπάσουν μερικοί. Ας παραμείνουμε άνθρωποι και ας σκεφτούμε λίγο τι έχουν περάσει και αυτοί οι άνθρωποι για νά φτάσουν στην Ελλάδα και τί λαγούς και πετραχήλια μπορεί να τους έχουν τάξει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 875331
Επισκέπτης
Το χετε παρακάνει κάποιοι με τους αρχαίους Έλληνες όμως. Σημασία δεν έχει τόσο το παρελθόν αυτό πάει, πέρασε, είμαστε περήφανοι γι αυτό, βγαίνουμε στο εξωτερικό και μας μιλάνε για τον Πλάτωνα, ωραία αισθανόμαστε δε λέω, σημασία όμως έχει τι κάνουμε απο εδώ και πέρα.
Η αρχαία Ελλάδα είχε Αλκιβιάδη και Ηράκλειτο. Η μοντέρνα ελλάδα έχει αρναοούτογλου και mad clip. Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από την πολιτισμική και οικονομική σαπίλα οφείλουμε να σεβαστούμε την ελληνική ταυτότητα και τα λεφτά του εργαζόμενου έλληνα στον ίδιο βαθμό.
Αλσο, όποιος νομίζει πως οι αρχαίοι έλληνες θα υποστήριζαν το τωρινό σύστημα δημοκρατίας εθελοτυφλούν σε βαθμό που οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν. Απλά διαβάστε τα πολιτικά του Αριστοτέλη παιδιά μην είστε τεμπέλιδες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
paskmak
Διάσημο μέλος
Το χετε παρακάνει κάποιοι με τους αρχαίους Έλληνες όμως. Σημασία δεν έχει τόσο το παρελθόν αυτό πάει, πέρασε, είμαστε περήφανοι γι αυτό, βγαίνουμε στο εξωτερικό και μας μιλάνε για τον Πλάτωνα, ωραία αισθανόμαστε δε λέω, σημασία όμως έχει τι κάνουμε απο εδώ και πέρα.
Ακομα και κει πρόκειται για διαστρέβλωση, όχι ότι βίαζαν μικρα παιδιά τοτε, όχι ότι οι Έλληνες πρόδιδαν ο ένας τον αλλον( πχ Σπαρτιάτες συνεργάζονταν με Πέρσες ένα διάστημα εναντίον της Αθήνας) , ότι βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και η ηθική της σημερινής εποχής ήταν τελείως ξενα προς τοτε , κατά Τ αλλά στην αρχαία εποχη ήταν ολα τελεια.
Οι περισσότεροι Νεοέλληνες νομίζουν ότι στην αρχαιότητα όλοι οι άνθρωποι ήταν Αριστοτεληδες, Σωκρατηδες και Μ.Αλεξανδροι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
konstantinantia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αλσο, όποιος νομίζει πως οι αρχαίοι έλληνες θα υποστήριζαν το τωρινό σύστημα δημοκρατίας εθελοτυφλούν σε βαθμό που οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν. Απλά διαβάστε τα πολιτικά του Αριστοτέλη παιδιά μην είστε τεμπέλιδες.
Κι όχι μόνο ο Αριστοτέλης δεν θα το υποστήριζε. Κι όχι μόνο το σημερινό σύστημα δημοκρατίας. Γενικότερα κάποιος που έχει διαβάσει τα συγγράμματα αυτού και του δασκάλου του, καταλαβαίνει σε πόσο χαμηλή εκτίμηση είχαν την δημοκρατία ως τρόπο διακυβέρνησης, ποιές πρέπει να είναι οι αρετές ενός πολίτη στην ιδανική πολιτεία και ποιό είναι το ιδανικό πολίτευμα.
Αλλά περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τά να κλαίς. Και σου λέω και για τον δάσκαλό του γιατί κι από άλλο μήνυμά σου, δείχνεις να μην έχεις καταλάβει τίποτα από το πνεύμα του Πλάτωνος και του Σωκράτους.
(Φιλικά) Κόψε τα άλσο και τα όλσο. Όταν υπάρχει το επίσης, το επιπροσθέτως, το επιπλέον,το ακόμη, το έπειτα και 100 άλλα που το καθένα εκφράζει και την παραμικρή απόχρωση που θέλεις να προσδώσεις στο νόημά σου, είναι κρίμα να εξευτελίζεις έτσι τον λόγο σου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gate4
Επιφανές μέλος
Οι κλασικοί φαντασιόπληκτοι που μιλάνε για τέχνες και επιστήμες στην αρχαία Ελλάδα και για κάποιο περίεργο λόγο όλοι μας χρωστάνε, μας ζηλεύουν και προσπαθούν να αλλοιώσουν το πεντακάθαρο αίμα μας.Ακομα και κει πρόκειται για διαστρέβλωση, όχι ότι βίαζαν μικρα παιδιά τοτε, όχι ότι οι Έλληνες πρόδιδαν ο ένας τον αλλον( πχ Σπαρτιάτες συνεργάζονταν με Πέρσες ένα διάστημα εναντίον της Αθήνας) , ότι βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και η ηθική της σημερινής εποχής ήταν τελείως ξενα προς τοτε , κατά Τ αλλά στην αρχαία εποχη ήταν ολα τελεια.
Οι περισσότεροι Νεοέλληνες νομίζουν ότι στην αρχαιότητα όλοι οι άνθρωποι ήταν Αριστοτεληδες, Σωκρατηδες και Μ.Αλεξανδροι.
Κάποτε, κάποιοι έκαναν κάτι χρήσιμο για τον κόσμο στη χώρα που ζούμε άρα σήμερα είμαστε κάτι ανώτερο από τους άλλους. Λογική όχι αστεία.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
Ζούμε στην Ελλάδα του Αρναούτογλου και του Mad Clip με πασοκική οικονομία. Εγώ απλά επιθυμώ μια Ελλάδα του Αλκιβειάδη και του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Μια Ελλάδα χωρίς εγκλήματα, με πολιτισμό και τέχνη, με νηφάλια οικονομία χωρίς γραφειοκράτες και τεχνοκράτες. Για να επιτευχθεί αυτό οφείλουμε να εφαρμόσουμε ιδιάιτερα επιλεκτική μετανάστευση και σε ένα βαθμό πιστεύω πως αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι χάρις(μεταξύ άλλων) των ελληνορωμαικών γονιδίων που αυτή τη στιγμή καταπατούνται.
Ο Αλκιβιάδης όσο ξέρουμε, δεν ήταν και το πρότυπο ηθικής. Δηλαδή, ανθρώπου να βασιστείς πάνω του. Επίσης η Παλαιολόγεια περίοδος έχει περάσει γιατί πολύ απλά ήταν μια συγκεκριμένη εποχή με συγκεκριμένες ανάγκες που την επέβαλαν. Μπορώ να πω ότι ήταν η μελαγχολική περίοδος της πάλαι Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και ουσιαστικά φορούσαν βασιλικά στέμματα απλά για να επιβεβαιώνονται αναμεταξύ τους. Δεν τους υπολόγιζε κανείς καθώς ανέτειλε μια νέα εποχή για την Ευρώπη, την οποία ο Ελληνισμός έχασε. Η κάθε εποχή δημιουργεί αναγκαιότητες. Οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες διαμορφώνουν την ιστορία χωρίς πισωγύρισμα.
Πρέπει να το αντιληφθούμε ότι είμαστε ένας ίσκιος του ένδοξου παρελθόντος της Ελλάδας πριν από 2000 χρόνια τουλάχιστον και ότι απλά πλέον είμαστε ένα αδιάφορο μικρό κράτος με πολλά προβλήματα. Θα είχε ενδιαφέρον πως θα μας συζητούν σε κάποιο φόρουμ μετά από 3000 χρόνια. Πώς θα είναι τότε η Ελλάδα, σαν έννοια, κράτος ή κάποια μορφή. Αυτό δεν θα πρέπει να μας παγιδεύει στην αναμόχλευση περί ιθαγένειας. Ακόμη και στον 3ο αι. π.Χ. να πάμε, πάλι υπάρχει αμφισβήτηση γεννεολογίας περί Ελληνικής καταγωγής. Η Ελλάδα ήταν σε άλλη μορφή (πόλεις-κράτη) όπου υπήρχε άλλη πληθυσμιακή κατανομή. Άλλες οι εποχές. Καλό είναι να τις κοιτάζουμε περισσότερο μουσειακά. Θαυμάζουμε αυτό που ήταν αλλά όχι να ψάχνουμε πόσο Έλληνες είμαστε πλέον. Προσωπικά χαίρομαι που αποτελώ κομμάτι αυτής της γεωγραφική περιοχής με την υπέροχη ιστορία και πολιτισμό χωρίς να με νοιάζει αν ο 400-οστός πρόγονός μου ήταν από κάποιο σκλαβοπάζαρο της Ρόδου και όχι Έλληνας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
paskmak
Διάσημο μέλος
Οι συνθήκες της ακροδεξιάς ή της ακροαριστεράς σε κάθε χώρα έχουν σχέση με τις τοπικές συνθήκες. Η Ελλάδα βρίσκεται με διαφορά στην χειρότερη κατάσταση τόσο στην οικονομία όσο και στα υπόλοιπα Τουρκία ανατολικά, Σκόπια και Αλβανία από πάνω μην πεις ότι το Βέλγιο ας πούμε έχει προβλήματα με το Λουξεμβούργο ή την Ολλανδία, τα περισσότερα προβλήματα δημιουργούν μεγαλύτερες ακρότητες. Αυτό που με εκπλήσσει πολύ αρνητικά στην Ελλάδα είναι το αμόκ αυτών που λένε ότι είναι αριστεροί υπέρ των λαθρομεταναστών. Αφού ισχυρίζονται ότι τους αγαπάνε σαν συνανθρώπους γιατί δεν κάνουν το ίδιο για τους Έλληνες που υποφέρουν και αυτοί συνάνθρωποι δεν είναι?
Η Ελλάδα σε μια χαρα γεωστρατηγική θέση βρίσκεται. Το θέμα ειναι να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός/φασισμός που υπάρχει σ ένα πληθυσμό των βαλκανικών κρατών , αλλιώς μπορεί μα επιτευχθεί (και επιτυγχάνεται) καλη συνεργασία.
Η Τουρκία ειναι ιδιαίτερη περίπτωση , ατυχές οι χώρες που ειναι γείτονες της.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 875331
Επισκέπτης
Ο Αλκιβιάδης όσο ξέρουμε, δεν ήταν και το πρότυπο ηθικής.
Οι ισχυροί άντρες ανέκαθεν έπλαθαν την ηθική επομένως αυτό που λες είναι τελείως οξύμωρο. Δεν πέθανε πέρυσι. Περισσότερο απ' όλους ίσως πέραν του Μέγα Αλέξανδρου περιγράφει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα.
Εχ η μόνη λύση να ξεφύγουμε έξω από την Ελλάδα του mad clip και της αννίτας πάνια είναι να επιστρέψουμε όσο είναι δυνατό στης ελληνικές, ρωμαικές και βυζαντινές ρίζες μας. Αλλιώς, hello tsipras.Πρέπει να το αντιληφθούμε ότι είμαστε ένας ίσκιος του ένδοξου παρελθόντος της Ελλάδας πριν από 2000 χρόνια τουλάχιστον και ότι απλά πλέον είμαστε ένα αδιάφορο μικρό κράτος με πολλά προβλήματα.
Ακόμη και στον 3ο αι. π.Χ. να πάμε, πάλι υπάρχει αμφισβήτηση γεννεολογίας περί Ελληνικής καταγωγής. Η Ελλάδα ήταν σε άλλη μορφή (πόλεις-κράτη)
Μη με τσιτώνεις τώρα που βράδιασε, αν ποτέ η ΕΛλάδα πάει μπροστά πραγματικά κόβω το πιπί μου ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα.
Καλό είναι να τις κοιτάζουμε περισσότερο μουσειακά.
Καλό ειναι να κοιτάζουμε τον πολιτισμό μουσειακά και να ζούμε στην παρακμή;
Κι όχι μόνο οι αρχαίοι έλληνες. Η αγγλοαμερικάνικη δημοκρατία γεννήθηκε στο Λονδίνο του 19ου αιώνα, μέχρι τότε ο βικτοριανός άγγλος και ο μέσος ευωπαίος γενικότερα, θεωρούσε τη δημοκρατία ως μορφή οχλοκρατίας για τους ίδιους λόγους που το 'καναν οι αρχαίοι έλληνες και Ρωμαίοι. Αργότερα η μόδα άλλαξε.Κι όχι μόνο ο Αριστοτέλης δεν θα το υποστήριζε.
Εχ δεν θα κάτσω να αναλύσω τώρα γιατί είμαι προσωπικά κατά της πλατονικής φιλοσοφίας και μεθοδολογίας, για πλάκα τα γράφω αυτά.Αλλά περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τά να κλαίς. Και σου λέω και για τον δάσκαλό του γιατί κι από άλλο μήνυμά σου, δείχνεις να μην έχεις καταλάβει τίποτα από το πνεύμα του Πλάτωνος και του Σωκράτους.
Εγώ, όπως έγραψα πριν, πιστεύω πως η Ελλάδα μπορεί να πάει μπροστά αν διαιρεθεί σε πόλεις-κράτη, καθώς μόνο τότε θα δούμε τι πραγματικά δουλεύει πολιτικά και πολιτισμικά. Στην πραγματικότητα, όπως διαδόθηκε η αγγλοαμερικανική δημοκρατία μέσω της τέχνης, αυτή τη στιγμή διαδίδεται αργά-αργά ένα καινούριο πολιτικό κύμα στη Δύση, αλλά στην Ελλάδα ακόμα τίποτα. Δεν έκανα πλάκα πριν, πιστεύω πως δεν έχει υπάρξει 'Ελληνας δεξιός(με τον τρόπο που ήταν o Spengler ή ο Nietzsche ή ο Dostoevsky) από το 1453.
Οι κλασικοί φαντασιόπληκτοι που μιλάνε για τέχνες και επιστήμες στην αρχαία Ελλάδα και για κάποιο περίεργο λόγο όλοι μας χρωστάνε, μας ζηλεύουν και προσπαθούν να αλλοιώσουν το πεντακάθαρο αίμα μας.
Οι αρχαίοι έλληνες πίστευαν σε:
- Βιολογική διαφορά μεταξύ λαών και θεωρούσαν ας πούμε τους βάρβαρους πιο "ευγενείς" από τους αφρικανούς, με άλλα λόγια ανώτερους.
- Αγνότητα του αίματος, οι δοριείς σπαρτιάτες δεν παντρευόντουσαν σκλάβες και αν ένα παιδί ήταν μυγάς τότε γινόταν κι αυτό σκλάβος.
Δεν συμφωνώ μ' αυτά σε καμιά περίπτωση, αλλά ο μέσος αριστερός νομίζει πως ο μέσος αρχαίος έλληνας ήτανε αριστερός, κάτι το οποίο είναι απερίγραπτα κωμικοτραγικό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gate4
Επιφανές μέλος
Έχω αρχίσει σοβαρά και πιστεύω ότι μαστουρώνεις πριν με κάνεις παράθεση δεν εξηγείται αλλιώς.Οι αρχαίοι έλληνες πίστευαν σε:
- Βιολογική διαφορά μεταξύ λαών και θεωρούσαν ας πούμε τους βάρβαρους πιο "ευγενείς" από τους αφρικανούς, με άλλα λόγια ανώτερους.
- Αγνότητα του αίματος, οι δοριείς σπαρτιάτες δεν παντρευόντουσαν σκλάβες και αν ένα παιδί ήταν μυγάς τότε γινόταν κι αυτό σκλάβος.
Δεν συμφωνώ μ' αυτά σε καμιά περίπτωση, αλλά ο μέσος αριστερός νομίζει πως ο μέσος αρχαίος έλληνας ήτανε αριστερός, κάτι το οποίο είναι απερίγραπτα κωμικοτραγικό.
Έμπλεξες τους αριστερούς με την άποψη σου για τους αρχαίους κάπου που λέω ότι μας έχει μείνει η ψωροπεριφάνεια για 2500 χρόνια πριν. ΠΑΝΑΓΊΑ ΜΟΥ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαυρίκιος
Διάσημο μέλος
Η Ελλάδα σε μια χαρα γεωστρατηγική θέση βρίσκεται. Το θέμα ειναι να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός/φασισμός που υπάρχει σ ένα πληθυσμό των βαλκανικών κρατών , αλλιώς μπορεί μα επιτευχθεί (και επιτυγχάνεται) καλη συνεργασία.
Η Τουρκία ειναι ιδιαίτερη περίπτωση , ατυχές οι χώρες που ειναι γείτονες της.
Φυσικά και είναι ειδική περίπτωση η Τουρκία και μόνο η Ελλάδα την έχει γείτονα στο μεγαλύτερο μέρος των συνόρων της σχεδόν αυτοκόλλητη, όλο το Αιγαίο και η βόρεια Ελλάδα μπροστά της είναι. Οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν τόση σχέση με την Τουρκία όση εμείς με την Κίνα και δεν έχουν φυσικά κανέναν εχθρό γύρω τους και κανέναν κίνδυνο πολέμου, αν ζούσα στο Βέλγιο ή στην Σουηδία πρώτος εγώ θα ζητούσα να καταργηθεί ο στρατός. Την εποχή που η Ευρώπη είχε πολέμους το 90% του πληθυσμού ήταν μόνιμα στον στρατό μέχρι να πεθάνουν αν και ο μέσος όρος ζωής ήταν τότε πολύ χαμηλός 40 - 50. Άν έχεις την Τουρκία από την μια μεριά και τις Βαλκανικές χώρες από την άλλη (το αναγνωρίζεις και εσύ ότι είναι ρατσιστές) πάλι καλά να λες που ο ρατσισμός στην Ελλάδα είναι σε τόσο χαμηλά επίπεδα. Το γνωρίζεις ότι αν πας σε τουριστικό νησί το καλοκαίρι τον Έλληνα τον γράφουν πανηγυρικά και ενδιαφέρονται να εξυπηρετήσουν μονάχα τους τουρίστες συνήθως από Ευρώπη, Αμερική ή όπου αλλού, αυτός είναι ο ρατσισμός?
ΥΓ. Μιας και επιμένεις για Ελληνικό ρατσισμό για τους Γερμανούς με τον Χίτλερ τι έχεις να πεις?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
paskmak
Διάσημο μέλος
Φυσικά και είναι ειδική περίπτωση η Τουρκία και μόνο η Ελλάδα την έχει γείτονα στο μεγαλύτερο μέρος των συνόρων της σχεδόν αυτοκόλλητη, όλο το Αιγαίο και η βόρεια Ελλάδα μπροστά της είναι. Οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν τόση σχέση με την Τουρκία όση εμείς με την Κίνα και δεν έχουν φυσικά κανέναν εχθρό γύρω τους και κανέναν κίνδυνο πολέμου, αν ζούσα στο Βέλγιο ή στην Σουηδία πρώτος εγώ θα ζητούσα να καταργηθεί ο στρατός. Την εποχή που η Ευρώπη είχε πολέμους το 90% του πληθυσμού ήταν μόνιμα στον στρατό μέχρι να πεθάνουν αν και ο μέσος όρος ζωής ήταν τότε πολύ χαμηλός 40 - 50. Άν έχεις την Τουρκία από την μια μεριά και τις Βαλκανικές χώρες από την άλλη (το αναγνωρίζεις και εσύ ότι είναι ρατσιστές) πάλι καλά να λες που ο ρατσισμός στην Ελλάδα είναι σε τόσο χαμηλά επίπεδα. Το γνωρίζεις ότι αν πας σε τουριστικό νησί το καλοκαίρι τον Έλληνα τον γράφουν πανηγυρικά και ενδιαφέρονται να εξυπηρετήσουν μονάχα τους τουρίστες συνήθως από Ευρώπη, Αμερική ή όπου αλλού, αυτός είναι ο ρατσισμός?
ΥΓ. Μιας και επιμένεις για Ελληνικό ρατσισμό για τους Γερμανούς με τον Χίτλερ τι έχεις να πεις?
Δεν ανεφερα την Ελλάδα( ξέρουμε ποσό ανθρωπιστές ειναι οι Έλληνες όταν λενε το «Βούλγαρος», «Σκοπιανός», «Αλβανός») σαν εξαίρεση, το ιδιο μπορεί ν αναφέρει και πχ η β.μακεδονια, έχοντας ως γείτονες την Ελλάδα, Βουλγαρία και αλβανια( που όλοι κατι θέλουν), η ή Σερβία, που «απειλείται» από την Βοσνία, κροατια και τον Αλβανία. Και εκει οι εθνικιστές το ιδιο λενε, ότι βρίσκονται στην χειρότερη γεωγραφική θέση που υπάρχει.
Αυτο έχει να κάνει με τους ίδιους τους ελληνες( ο ρατσισμός στα νησιά) τι σχεση εχε αυτο τωρα;
Στην γερμανια ο ρατσισμός ειναι έμφυτος, ο ξένος θεωρείται παντα ξένος. Οι ευρωπαίοι γενικα ειναι ευγενικοί, «πολιτισμένοι» και ανεκτικοί, ο ρατσισμός εναντίον των ξένων ομως ακομα υφίσταται ( στην γερμανια που ανέφερες, άλλες χώρες δε γνωρίζω τόσο).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαυρίκιος
Διάσημο μέλος
Δεν ανεφερα την Ελλάδα( ξέρουμε ποσό ανθρωπιστές ειναι οι Έλληνες όταν λενε το «Βούλγαρος», «Σκοπιανός», «Αλβανός») σαν εξαίρεση, το ιδιο μπορεί ν αναφέρει και πχ η β.μακεδονια, έχοντας ως γείτονες την Ελλάδα, Βουλγαρία και αλβανια( που όλοι κατι θέλουν), η ή Σερβία, που «απειλείται» από την Βοσνία, κροατια και τον Αλβανία. Και εκει οι εθνικιστές το ιδιο λενε, ότι βρίσκονται στην χειρότερη γεωγραφική θέση που υπάρχει.
Μήπως φταίνε σε αυτό και οι ίδιοι οι Αλβανοί-Βούλγαροι και Σκοπιανοί με την συμπεριφορά τους?
Ασφαλώς και μιλάνε υποτιμητικά πολλοί Έλληνες για τους συγκεκριμένους λαούς αλλά δεν έχω ακούσει κανέναν να μιλά υποτιμητικά για τον Άγγλο, τον Γάλλο, τον Ισπανό, τον Σουηδό ή ακόμα και τον Ρώσο ή τον Πολωνό.
Αυτο έχει να κάνει με τους ίδιους τους ελληνες( ο ρατσισμός στα νησιά) τι σχεση εχε αυτο τωρα;
Έχει, αφού κάνουν υποκλίσεις στους ξένους και τους βλέπουν σαν ανώτερους σημαίνει ότι δεν καμιά προκατάληψη εναντίον των ξένων.
Στην γερμανια ο ρατσισμός ειναι έμφυτος, ο ξένος θεωρείται παντα ξένος. Οι ευρωπαίοι γενικα ειναι ευγενικοί, «πολιτισμένοι» και ανεκτικοί, ο ρατσισμός εναντίον των ξένων ομως ακομα υφίσταται ( στην γερμανια που ανέφερες, άλλες χώρες δε γνωρίζω τόσο).
Το ίδιο και εδώ, ο Έλληνας είναι Έλληνας και ο ξένος είναι ξένος, το ίδιο και στην Γερμανία και παντού αλλά τα τελευταία χρόνια ο ρατσισμός έχει περιοριστεί σημαντικά μόνο σε όσους το παρακάνουν με εγκληματικές συμπεριφορές. Οι Έλληνες μπορεί να είναι λίγο πιο οξύθυμοι αλλά έχουν και πολλά ανατολίτικα στοιχεία, είναι ένα κράτος 100 - 150 ετών, οι Γερμανοί δεν έχουν περάσει Τουρκοκρατίες και τέτοια, μόνο αυτή είναι η διαφορά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
paskmak
Διάσημο μέλος
Μήπως φταίνε σε αυτό και οι ίδιοι οι Αλβανοί-Βούλγαροι και Σκοπιανοί με την συμπεριφορά τους?
Ασφαλώς και μιλάνε υποτιμητικά πολλοί Έλληνες για τους συγκεκριμένους λαούς αλλά δεν έχω ακούσει κανέναν να μιλά υποτιμητικά για τον Άγγλο, τον Γάλλο, τον Ισπανό, τον Σουηδό ή ακόμα και τον Ρώσο ή τον Πολωνό.
Έχει, αφού κάνουν υποκλίσεις στους ξένους και τους βλέπουν σαν ανώτερους σημαίνει ότι δεν καμιά προκατάληψη εναντίον των ξένων.
Το ίδιο και εδώ, ο Έλληνας είναι Έλληνας και ο ξένος είναι ξένος, το ίδιο και στην Γερμανία και παντού αλλά τα τελευταία χρόνια ο ρατσισμός έχει περιοριστεί σημαντικά μόνο σε όσους το παρακάνουν με εγκληματικές συμπεριφορές. Οι Έλληνες μπορεί να είναι λίγο πιο οξύθυμοι αλλά έχουν και πολλά ανατολίτικα στοιχεία, είναι ένα κράτος 100 - 150 ετών, οι Γερμανοί δεν έχουν περάσει Τουρκοκρατίες και τέτοια, μόνο αυτή είναι η διαφορά.
Μήπως και οι Έλληνες φταινε αντίστοιχα με την συμπεριφορά τους, γι να έχουν μι αρνητική εικόνα σ εκείνες τις χώρες; Κανένας Έλληνας δεν μιλάει γι τον Πολωνό η τον Γάλλο, επειδή δεν
Έρχεται σ επαφή μαζι του, ενώ με τους Άγγλους πχ τον γνωρίζει από τις καλοκαιρινές διακοπες , ακομα και γι αυτους λενε πολλα (εν μέρει δικαιολογημένα).
Το κάνουν γι οικονομικά συμφέροντα κυρίως.
Δυστυχώς ο τραγικός διαχωρισμός ξένος-ντόπιος υφίσταται ακομα. Πρώτα απ ολα είμαστε άνθρωποι , ανεξάρτητα από την καταγωγη του καθενός. Με βάση την συμπεριφορά πρέπει να κρίνουμε και όχι την καταγωγη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαυρίκιος
Διάσημο μέλος
Μήπως και οι Έλληνες φταινε αντίστοιχα με την συμπεριφορά τους, γι να έχουν μι αρνητική εικόνα σ εκείνες τις χώρες; Κανένας Έλληνας δεν μιλάει γι τον Πολωνό η τον Γάλλο, επειδή δεν
Έρχεται σ επαφή μαζι του, ενώ με τους Άγγλους πχ τον γνωρίζει από τις καλοκαιρινές διακοπες , ακομα και γι αυτους λενε πολλα (εν μέρει δικαιολογημένα).
Δεν αμφιβάλω καθόλου ότι είναι χειρότεροι οι Έλληνες στην συμπεριφορά τους σε σχέση με τον μέσο Ευρωπαίοι, όπως και οι Αλβανοί ή οι Τούρκοι είναι χειρότεροι από τους Έλληνες, κάθε λαός έχει τις διαφορές του. Στο θέμα του ρατσισμού διαφωνώ μόνο ή άν είναι ρατσιστές σε καμιά περίπτωση περισσότερο από τους άλλους, βρίζονται σαν οδηγοί συνέχεια αλλά βρίζονται μεταξύ τους δεν τους ενδιαφέρει η εθνικότητα του άλλου οδηγού, οι μεν λένε τους άλλους φασισταριά οι άλλοι άπλυτους, στα γήπεδα το ίδιο αλλά πάλι μεταξύ τους το κάνουν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
aus (έξω) + das Land (η χώρα)
ή πιο κομψά: ο έξω από εδώ (αλλοδαπός).
Επειδή δεν μου αρέσει να κατηγορώ τους ξένους για τη συμπεριφορά τους, πείτε μου πόσο "εύκολοι" άνθρωποι είναι οι Έλληνες με τους ξένους; Εδώ παλεύεις να κάνεις φίλο Έλληνα ειδικά αν δεν έχει πέσει το κουτσομπολιό από πριν για το προφίλ κάποιου, αν δεν έχεις likes στα κοινωνικά δίκτυα,... Αν διαβάσουμε σχόλια Ελλήνων για ξένους λαούς, η χολή πάει σύννεφο λες και έχουμε να μοιράσουμε το φαγητό στη μέση. Δεν λέω ότι οι ξένοι είναι δείγματα του ανθρωπισμού. Όμως μεταξύ πολλών λαών, οι Έλληνες έχουν αρκετά στεγανά για να βρεις κοινές δραστηριότητες όπως και πολλά απωθημένα που συνήθως τα κρύβουν για λόγους πολιτικής ορθότητας. Αντιθέτως, από την εμπειρία μου οι Ασιάτες είναι πιο αγνοί και ωραίοι άνθρωποι όταν θέλουν να γνωρίσουν κάποιον.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαυρίκιος
Διάσημο μέλος
Αν διαβάσουμε σχόλια Ελλήνων για ξένους λαούς, η χολή πάει σύννεφο λες και έχουμε να μοιράσουμε το φαγητό στη μέση. Δεν λέω ότι οι ξένοι είναι δείγματα του ανθρωπισμού. Όμως μεταξύ πολλών λαών, οι Έλληνες έχουν αρκετά στεγανά για να βρεις κοινές δραστηριότητες όπως και πολλά απωθημένα που συνήθως τα κρύβουν για λόγους πολιτικής ορθότητας. Αντιθέτως, από την εμπειρία μου οι Ασιάτες είναι πιο αγνοί και ωραίοι άνθρωποι όταν θέλουν να γνωρίσουν κάποιον.
Εσύ υποθέτω δεν θα έχεις διαβάσει στα δικά τους κοινωνικά δίκτυα αν χρησιμοποιούν και γνωρίζεις την γλώσσα τους τι γράφουν κάποιοι Ασιάτες, κάποιοι δεν λέω όλοι για τους γκιαούρηδες ή για τους χριστιανούς. Μιλάνε άλλοι για ρατσισμό απέναντι στους Ρομά που είναι και αυτοί Έλληνες αλλά δεν έχουν Ελληνικό DNA, τσιμουδιά όμως για το τι λένε οι ίδιοι μεταξύ τους για τους μπαλαμός.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 52 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Hased Babis
- Ariana2018
- Αλκίμαχος
- phleidhs
- johnsala
- Paragontas7000
- Abiogenesis
- GeorgePap2003
- Ilma
- tsiobieman
- Εχέμυθη
- touvlo
- American Economist
- fourkaki
- fmarulezkd
- Viedo
- User2350
- giannhs2001
- ΘανάσοςG4
- Scandal
- Wonderkid
- Jack of Spades
- marww
- AK-92
- taketrance
- Ryuzaki
- camil
- globglogabgalab
- charmander
- hirasawayui
- MarcoReus
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.