Έχεις το δικαίωμα να λες την άποψη σου, φτάνει να συμφωνείς μαζί μας...

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.
Συχνά οι δημοκράτες κατηγορούν εμάς τους ακροδεξιούς ότι αν έρθουμε στην εξουσία ΘΑ τους στερήσουμε την ελευθερία του λόγου. Όλως τυχαίως αυτό ακριβώς κάνουν οι "δημοκράτες" σε εμάς αυτήν την στιγμή όποτε εμείς έχουμε κάποια αντίθετη γνώμη και άποψη. Δηλαδή μας στερούν το δικαίωμα του λόγου επειδή ΘΑ τους κάνουμε αυτό που ΜΑΣ κάνουν τώρα οι ίδιοι. Παραδείγματα άπειρα...

Από την αρχή της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα, σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, προσπαθώ να σκεφτώ μια ιστορική περίοδο που τηρούνταν στ' αλήθεια η απόλυτη ελευθερία του λόγου. Η φίμωση, η λασπολογία και η διαστρέβλωση των αντίθετων απόψεων κατά το δοκούν αποτελεί πάγια τακτική των ανθρώπων, ούτως ώστε να καταστήσουν ηγεμονικό τον δικό τους λόγο. Οι αιρετικές απόψεις καλώς ή κακώς πάντα θα δέχονται τον μεγαλύτερο πόλεμο από οποιαδήποτε εξουσία γιατί αν επωαστούν στο κατάλληλο περιβάλλον (όπως είναι πχ τώρα μια κρίσιμη περίοδος κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών αναταράξεων) απειλούν να ανατρέψουν το υπάρχον καθεστώς.

Πχ εάν τολμήσεις να διαμαρτυρηθείς για την μαζική εισβολή ξένων στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο κράτος του κόσμου θα σε πουν φασίστα, ξενοφοβικό, οπαδό της "λευκής υπεροχής" που θέλει να στείλει στα κρεματόρια 6.000.000 Εβραίους.

Χμ, περίεργο. Διαμαρτύρομαι για την παντελή απουσία μεταναστευτικής πολιτικής εδώ και μια δεκαετία σχεδόν και δεν έχει τύχει ποτέ να με πει κάποιος φασίστρια ή ξενοφοβική. Ίσως σημασία δεν έχει μόνο τι λες, αλλά και πώς το λες.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ (κατ εμέ ενός από τους καλύτερους POTUS όλων των εποχών) που ο ίδιος ο πλανητάρχης, ο υποτίθεται ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη, λογοκρίνονταν από το facebook, το twitter και τα βοθροκάναλα (ορολογία Πολάκη) επειδή εξέφραζε μια αντίθετη άποψη από το κατεστημένο για την λαθρομετανάστευση. Απλά ας αναλογιστεί κανείς εάν στην περίφημη "Δημοκρατία" ο ίδιος ο πλανητάρχης δεν μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τις απόψεις του, τότε δεν τολμώ να φανταστώ εμείς, οι κοινοί θνητοί, αν μπορούμε να ψελλίσουμε καν το οτιδήποτε...

Τελικά θέλουμε να έχουμε όλοι την ίδια φωνή ή η εξουσία να έχει έναν λόγο παραπάνω; Γιατί το twitter να έχει άλλα κριτήρια για τον Τραμπ και άλλα για σένα ή για μένα; Το πρόβλημα εδώ είναι ότι λογοκρίθηκε ο πλανητάρχης ή ότι υφίσταται η λογοκρισία ευθύς εξαρχής;

Πχ εάν διαμαρτυρηθείς για τις υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλους που τα παιδιά αποκτούν συναισθηματικά και διανοητικά προβλήματα σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε φυσιολογικές οικογένειες τότε είσαι παραδοσιοκράτης, συντηρητικός, χουντικός, οπισθοδρομικός.

Ναι γιατί ένας "προοδευτικός" θα σου πει ότι και η οικογένεια των ομοφυλόφιλων είναι φυσιολογική. Σε αυτό το σημείο κανείς δεν μπορεί να έχει δίκιο και άδικο ακόμη, γιατί χρειάζονται επιστημονικές μελέτες ψυχολόγων ώστε να μελετήσουν την ψυχοσύνθεση και συμπεριφορά ενός παιδιού που μεγαλώνει με ομόφυλους γονείς. Για να συμβεί αυτό, όμως, και να μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είναι (ή δεν είναι) ισορροπημένο περιβάλλον για ένα παιδί, θα πρέπει πρώτα να γίνουν πράγματι κάποιες υιοθεσίες. Το bullying που λες σε επόμενο ποστ σου είναι άλλη μια κοινωνική νοσηρότητα που πρέπει να εξαλειφθεί και όχι να λέμε ότι "δε θα πρέπει δυο άντρες ή δυο γυναίκες να αποκτούν παιδί επειδή υπάρχουν νταήδες εκεί έξω". Ήμαρτον δηλαδή.

Πχ η Χρυσή Αυγή που φυλακίστηκε για τις ιδέες της επειδή προήγαγε τον εθνικισμό στην νεολαία και της απαγόρευαν να συμμετέχει σε συνδιαλέξεις με άλλα κόμματα για δημοκρατικά ζητήματα (παρότι τρίτο πολιτικό κόμμα με 520.000 ψήφους Ελλήνων και Ελληνίδων) δήθεν επειδή ήσαν αντιδημοκράτες (αλλά το ΚΚΕ το καλούσαν).

Η Χρυσή Αυγή φυλακίστηκε για εγκληματικές ενέργειες, μεταξύ των οποίων και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και είναι ΝΤΡΟΠΗ να τις βαφτίζεις "ιδέες", "εθνικισμό" γιατί δικαιώνεις πανηγυρικά όσους ταυτίζουν τον εθνικισμό με τον νεοναζισμό, όπως έχει πει επανειλημμένα κι ο @giannhs2001. Πιο επιτυχημένο παράδειγμα θα ήταν η απόπειρα δολοφονίας του Σ. Χίου ο οποίος παρά τη γραφική του φυσιογνωμία και ανεκδιήγητη φρασεολογία, δέχεται πράγματι έκδηλη επίθεση απ' την κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και χρόνια (πριν καν γίνει κυβέρνηση), παρά αυτό. Όχι, απλά όχι.

https://docs.google.com/file/d/0Bx8Y9hHAbMRhSjJKbWc2YmFGTFk/editΑ

Πχ το δημοψήφισμα του 2015 που τα τσοντοκάναλα εμφάνιζαν ψεύτικες δημοσκοπήσεις και μονάχα τις απόψεις αυτών που έφερναν την καταστροφή εάν επέρχονταν (κάπου στον φαντασιακό κόσμο τους) Grexit (να προλάβω να πω ότι δεν ψήφιζα το 2015 αλλά και να ψήφιζα θα έριχνα άκυρο γιατί προέβλεπα τι θ συνέβαινε με τον Τσίπρα πρωθυπουργό -τα ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες) και απέκρυπταν τις απόψεις διάσημων ανθρώπων που ήταν υπέρ του ΟΧΙ (αλήθεια τι νέα από την Μεγάλη Βρετανία μετά το Brexit; Ακόμη καταστρέφεται;...:laugh:)

Δεν έχω κάτι να σχολιάσω εδώ γιατί δεν κατάλαβα καν τι ήθελες να πεις...

Πχ τα ελληνικά πανεπιστημιακά τριμπουρδέλα με τους κνίτες που δεν επιτρέπουν σε κανέναν με τον οποίον διαφωνούν να δώσει διάλεξη σε αμφιθέατρο (τον Κώστα Πλεύρη δια της βίας του απαγόρευσαν να μιλήσει στην νομική, τον Φράνσις Κρικ κόντεψαν να τον πλακώσουν στο ξύλο...)

Οι φοιτητές τι κάνουν γι' αυτό; Όταν εμάς στο χημικό 1ο έτος έρχονταν οι αργόσχολοι της ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ (ΑΝεξάρτητη ΑΡιστερή ΠΑρέμβαση) και διέκοπταν το μάθημα ενός συγκεκριμένου καθηγητή για να του ασκήσουν πίεση, τους ζητήσαμε να τα πουν στη μηνιαία συνέλευση και όταν έμπαιναν στο αμφιθέατρο τους διώχναμε κακήν κακώς. Η αδιαφορία είναι που προκαλεί το μπάχαλο, εμάς η σχολή μας κάθε άλλο παρά "τριμπούρδελο" ήταν και τα παιδιά των παρατάξεων τα είχαμε στο φτύσιμο γιατί ασχολούμασταν με τα μαθήματα. Δεν είναι τυχαίο που αυτές οι καταστάσεις ανθίζουν σε σχολές ΝΟΠΕ και φιλοσοφικής, όπου οι μισοί και παραπάνω φοιτητές δεν ενδιαφέρονται καν και το ρίχνουν στην πολιτική και την παραφιλολογία. Εκτός κι αν μιλάμε για καταλήψεις όπως του Ρουβίκωνα, που δεν έχουν καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο καθαυτό.

Οι δημοκράτες καμώνονται για το περίφημο ρητό του Βολταίρου (που δεν το είπε εκείνος αλλά τέσπα): "διαφωνώ με την άποψη σου αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να την εκφέρεις". Εδώ γελάμε:hehe:
Η δημοκρατία είναι ένα απέραντο θέατρο του παραλόγου στο οποίο κυριαρχούν μόνο οι απόψεις των λαϊκιστών και των πλουτοκρατών και όχι του απλού κόσμου.

Ναι αλλά το λες αυτό οραματιζόμενος μια απολυταρχία που θα εξυπηρετεί τα δικά σου συμφέροντα, αλλιώς δε θα είχες πρόβλημα με τον κομμουνισμό πχ. :) Δε σου φταίει η δημοκρατία λοιπόν...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αυτη ισως και να είναι η μεγαλύτερη βλακεία που εχω διαβάσει σε αυτο το φορουμ. Επειδή τα πολιτικά κουράζουν και κανείς δεν βγάζει ακρη οταν μιλαει με ακροδεξιούς, θα σχολιάσω το θεμα της υιοθεσίας απο ομοφυλόφιλα ζευγαρια. Ενα παιδί που υιοθετείται θέλει να λάβει αγαπη. Θέλει να εχει ανθρώπους δίπλα του που θα το καταλαβαίνουν και θα είναι παντα στη διάθεσή του όταν αυτό θα έχει κάποιο πρόβλημα. Νομίζεις οτι ενα παιδί που μεγαλώνει με 2 άντρες ως γονείς ή 2 γυναίκες και του συμπεριφέρονται με τον καλύτερο δυνατο τρόπο, θα έχει ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ προβληματα;;; Θα εχει κατάθλιψη, προβλήματα θυμου άγχους ή οτιδήποτε; (Που και να εχει, αυτα δεν σχετίζονται με την σεξουαλικότητα των γονιών του αλλα απο το περιβαλλον και τις συνθηκες στις οποίες μεγάλωσε. Ο καθένας μας εχει καποια απο αυτα τα προβλήματα). Αν μεγαλώσεις με 2 γκευ ατομα ή 2 λεσβίες, δεν σημαίνει πως θα σου λείπει η γυναικεία ή η αντρική μορφη αντιστοίχως. Πρότυπά κ παραδειγματα μας είναι πολλοι άνθρωποι γυρω, όχι μόνο οι γονείς μας.

Θέλω πολύ να ισχύει η άποψή σου, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχθώ έτσι αυθαίρετα. Η αντρική ή γυναικεία μορφή λείπει ακόμη κι από παιδιά που ο ένας τους γονέας είναι απών είτε επειδή δεν ασχολείται αρκετά με την οικογένειά του, είτε επειδή είναι άβουλος χαρακτήρας και δε συμμετέχει καθόλου στις αποφάσεις του σπιτιού, και ακόμη και τότε βλέπεις ότι τραβάνε μεγάλα ζόρια γενικά. Ένα ομόφυλο ζευγάρι δεν παύει να είναι ομόφυλο, επομένως δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά πώς αυτό επιδρά στον ψυχισμό του παιδιού, τι ρόλους και χαρακτηριστικά εσωτερικεύει από κάθε γονέα. Το θέμα χρειάζεται μελέτη προς το παρόν, δεν αρκεί η αγάπη και η κατανόηση για να μεγαλώσεις ένα ψυχικά υγιές παιδί σε καμία περίπτωση.
 
Τελευταία επεξεργασία:

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
Δεν χρειάζεται να συμφωνείς μαζί μας, αρκεί οι απόψεις σου να μην καταπιέζουν κόσμο κάτι με το οποίο οι ακροδεξιοί δυσκολεύονται.
Συμφωνώ απολύτως. Ωστόσο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούμε λέξεις χωρίς εξήγηση. Τι σημαίνει "καταπιέζω"; Για τον μέσο ακροαριστερό η μισθωτή εργασία είναι καταπίεση. Για τον μέσο ακροδεξιό ο μετανάστης είναι εισβολέας. Ειδικά λέξεις όπως "φασισμός" έχουν καταντήσει κουρέλι από την πολυχρησία. Δεν έχει νόημα να πει κάποιος "έχεις δικαίωμα να υπάρχεις αρκεί να μην είσαι φασίστας" επειδή η λέξη "φασίστας" έχει πάρα πολλούς ορισμούς. Όταν συζητάμε για κάτι τόσο σημαντικό όπως ο περιορισμός της ελευθερίας του λόγου, καλό είναι να εξηγούμε ακριβώς τι εννούμε με τις λέξεις που χρησιμοποιούμε, και να υπεραναλύουμε τη σκέψη μας.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

taketrance

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο taketrance αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,031 μηνύματα.
Επίσης κάτι σημαντικό ειναι οτι οι ανθρωποι πολλες φορες συγχεουν το φιμωμα με την ελλειψη προσοχης η σεβασμου, η ακομα και με τον χλευασμο.

Το οτι εχουμε ολοι το δικαωμα να λεμε τη γνωμη μας και να πιστευουμε σε οτι θελουμε, δε σημαινει οτι ολοι οι υπολοιποι εχουν υποχρεωση να μας ακουν, ουτε έστω να σεβονται αυτα που λεμε. Για την ακριβεια εχουν ισαξιο δικαιωμα να τα κατακρινουν και να χλευασουν.
Αυτο δε σημαινει οτι μας φιμωνουν η δε θελουν να τα λεμε (εκτος απο τις περιπτωσεις που πραγματικα μας φιμωνουν προφανως). Αν γραψω μια μαλακια η κατι πολυ ακραιο εδω μεσα η οπουδηποτε αλλου στο ιντερνετ και απο κατω υπαρχουν εκατονταδες σχολια να με κραζουν, οσο αυτο που εγραψα παραμενει αναρτημενο η ελευθερια του λογου μου δεν εχει επηρρεαστει καθολου.
 

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
η Χρυσή Αυγή που φυλακίστηκε για τις ιδέες της επειδή προήγαγε τον εθνικισμό στην νεολαία και της απαγόρευαν να συμμετέχει σε συνδιαλέξεις με άλλα κόμματα για δημοκρατικά ζητήματα
Στη δίκη της χρυσής αυγής οι κατηγορίες ήταν:

  • ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
  • διεύθυνση της διακεκριμένης οπλοκατοχής
  • παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης
  • κατοχή ναρκωτικής ουσίας
  • υπεξαίρεση μνημείων
  • εντολή εφόδου με συνέπεια τη δολοφονία φύσσα
  • συνδρομή στο ρουπακιά
  • κατοχή πυρομαχικών
  • απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • ανθρωποκτονία φύσσα
  • ανθρωποκτονία σαχζατ λουκμαν
  • φθορά ξένης περιουσίας
  • μαχαιρώματα
  • προπηλακισμούς
  • επιθέσεις σε άτομα
  • παραβιάσεις ιδιωτικού χώρου
  • εμπρησμοί
  • συνεργασία σε ανθρωποκτονίες
  • ψευδορκία
Πες μου, για ποια ιδέα καταδικάστηκαν;
Σε ακούω
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Επίσης κάτι σημαντικό ειναι οτι οι ανθρωποι πολλες φορες συγχεουν το φιμωμα με την ελλειψη προσοχης η σεβασμου, η ακομα και με τον χλευασμο.

Το οτι εχουμε ολοι το δικαωμα να λεμε τη γνωμη μας και να πιστευουμε σε οτι θελουμε, δε σημαινει οτι ολοι οι υπολοιποι εχουν υποχρεωση να μας ακουν, ουτε έστω να σεβονται αυτα που λεμε. Για την ακριβεια εχουν ισαξιο δικαιωμα να τα κατακρινουν και να χλευασουν.
Αυτο δε σημαινει οτι μας φιμωνουν η δε θελουν να τα λεμε (εκτος απο τις περιπτωσεις που πραγματικα μας φιμωνουν προφανως). Αν γραψω μια μαλακια η κατι πολυ ακραιο εδω μεσα η οπουδηποτε αλλου στο ιντερνετ και απο κατω υπαρχουν εκατονταδες σχολια να με κραζουν, οσο αυτο που εγραψα παραμενει αναρτημενο η ελευθερια του λογου μου δεν εχει επηρρεαστει καθολου.
Δεν ξέρω αν πηγαίνει και έτσι ακριβώς γιατί αναιρείς και την ψυχολογική βία που μπορεί να είναι φίμωμα. Δεν χρειάζεται πάντα να έρθει κάποιος να σου κλείσει το στόμα με τα χέρια του μπορεί να σου πει και σκάσε να στο κλείσει .
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,740 μηνύματα.
Το επιχείρημα με την φύση και τους ομοφυλόφιλους είναι τόσο 2009 που πραγματικά δεν αξίζει να μπει κάποιος στον κόπο να το αντικρούσει (με την ίδια λογική, γιατί κάνετε σεξ αν δεν έχετε μόνο σαν σκοπό την τεκνοποίηση; αυτό δεν είναι το ''φυσικό;'')
Σε κάποια ζητήματα απλά δεν γίνεται να έχεις άποψη όταν έχουμε να κάνουμε με βασικά δικαιώματα, όπως η υιοθεσία παιδιών από άτομα του ίδιου φύλου ή για την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων. Εκεί είναι ξεκάθαρα καταπίεση των συγκεκριμένων ομάδων και όχι ''απλά είναι η άποψη μου'', λες και συζητάμε για το αν οι πατάτες είναι καλύτερες με κετσαπ ή χωρίς.
Γενικά οι δεξιοί πάντα είχαν ένα πρόβλημα στο να το αντιληφθούν αυτό...
 

The Mountain

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο The Mountain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 944 μηνύματα.
Μου αρέσει που το λιβανίζετε τόσο πολύ, ενώ είναι απλούστατο. Η ελευθερία του λόγου δεν είναι μονομερής, περιλαμβάνει το στοιχείο της έκθεσης και επομένως τη δυνατότητα του πομπού να ασκήσει ελεύθερα κριτική στην αρχική θέση. Ο λόγος που εδώ και κάμποσα χρόνια (πολύ πριν τη δίκη) οι δηλωμένοι/οργανωμένοι φασίστες (σαν τον παραπονεμένο θεματοθέτη καλή ώρα) είναι εξαφανισμένοι και περιορίζονται σε κάτι βαμμένους τοίχους (πάντα νύχτα) και κάτι γραφικές διαδηλώσεις 150 ατόμων (πάντα με την περιφρούρηση της μισής αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής), είναι ότι η ευρεία κοινωνική βάση πρώτα από όλα (κι όχι το κράτος, οι θεσμοί κλπ κλπ) αφού πρώτα τσίμπησε για κάποια χρόνια το τυράκι (το γιατί συνέβη αυτό έχει ένα ενδιαφέρον και προσφέρεται ως πεδίο για αναστοχασμό) τελικά τους έκλασε στη μάπα και πλέον ξέρουν πως δεν τους παίρνει πουθενά: ούτε σε γειτονιές, ούτε σε σχολές, ούτε στα γραφεία τους καλά καλά. Και καλύτερα έτσι.

Το γιατί, από την άλλη, ο συγκαλυμμένος κοινωνικός εκφασισμός σε συνειδησιακό επίπεδο εντείνεται είναι άλλη ιστορία συνδεδεμένη με το κυρίαρχο αφήγημα και τους ιδεολογικούς μηχανισμούς κράτους - κεφαλαίου, αλλά ας το αφήσουμε για άλλη στιγμή, τώρα είναι εκτός θέματος.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,793 μηνύματα.
Πάντως δεν είδα ποτέ καμία πορεία της ακροαριστεράς και ευρύτερα της αριστεράς να μαζεύει τόσο κόσμο όσο των πατριωτών για την μία και μοναδική Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οπότε το ποιοι είναι εξαφανισμένοι το ξέρουμε καλά.

Δεν υπάρχει φασισμός, το έχουμε εξηγήσει πολλές φορές εδώ ότι οι όροι εθνικισμός και φασισμός/ναζισμός είναι γελοίο να συγχέονται. Το έχει αποδεχτεί η πλειοψηφία του forum πλέον. Εκτός αν αναφέρεσαι φίλε Βουνέ στους όντως απειροελάχιστους δηλωμένους νοσταλγούς του Χίτλερ ( το τονίζω γιατί για εσένα ο όρος δηλωμένος φασίστας είναι λίγο περίεργος ) οι οποίοι όμως πορείες και τα σχετικά τα έκαναν στην δεκαετία του 80' που σε ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο ο Εθνικοσοσιαλισμός είχε κάνει ισχυρή επανεμφάνιση στα λαϊκά στρώματα.

Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι όλες οι απόψεις πρέπει να εκπροσωπούνται. Προσωπικά εγώ δεν στηρίζω καμία αριστερή ιδεολογία αλλά ποτέ δεν εξέφρασα επιθυμία να διώκονται οι υποστηρικτές των συγκεκριμένων ιδεολογιών για πολιτικούς λόγους από κανένα καθεστώς.
 

The Mountain

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο The Mountain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 944 μηνύματα.
Πάντως δεν είδα ποτέ καμία πορεία της ακροαριστεράς και ευρύτερα της αριστεράς να μαζεύει τόσο κόσμο όσο των πατριωτών για την μία και μοναδική Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οπότε το ποιοι είναι εξαφανισμένοι το ξέρουμε καλά.

Δεν είπα ποτέ πως δεν υπάρχουν βλάκες νοικοκυραίοι. Ξέρω 'γω δες την τελευταία παράγραφό μου.

( το τονίζω γιατί για εσένα ο όρος δηλωμένος φασίστας είναι λίγο περίεργος )

Μπα καθόλου περίεργος, μπες στο λήμμα της wiki, διάβασε το, βγάλε τα κάνα δυο ανιστόρητα σχόλια που παραπέμπουν σε θεωρία των δυο άκρων και είμαι αρκετά καλυμμένος.

Δηλωμένος φασίστας είναι όποιος ενστερνίζεται φασιστικές θέσεις και στηρίζει αντίστοιχες οργανώσεις με πλήρη συνειδητότητα. Δεν επικρατεί καμία σύγχυση στο μυαλό μου επ' αυτού, μην ανησυχείς, όταν σε λέω φασίστα είναι επειδή είσαι όντως. Τώρα οκ, μην αρχίσεις πάλι τα γνωστά πως η ΧΑ, η propatria και οι λοιπές γκρούπες της κωλοφάρας αυτής δεν είναι φασίστες και δεν κάνουν δράσεις, κάπου έλεος.

Περιττό να σημειώσω, αλλά το κάνω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ότι ήδη ο εθνικισμός με βρίσκει διαμετρικά αντίθετο.

Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι όλες οι απόψεις πρέπει να εκπροσωπούνται. Προσωπικά εγώ δεν στηρίζω καμία αριστερή ιδεολογία αλλά ποτέ δεν εξέφρασα επιθυμία να διώκονται οι υποστηρικτές των συγκεκριμένων ιδεολογιών για πολιτικούς λόγους από κανένα καθεστώς.

Οι θεσμικές/νομικές διώξεις αποτέλεσμα των πιέσεων και των λοιπών δράσεων της κοινωνικής βάσης ήταν, αυτή έστειλε τους φασίστες στον αγύριστο, έστω προς το παρόν.
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Οι θεσμικές/νομικές διώξεις αποτέλεσμα των πιέσεων και των λοιπών δράσεων της κοινωνικής βάσης ήταν, αυτή έστειλε τους φασίστες στον αγύριστο, έστω προς το παρόν.
Πιστεύεις στα σοβαρά ότι ο φασισμός έχασε τη μάχη του 20ου αιώνα;
 

The Mountain

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο The Mountain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 944 μηνύματα.
Πιστεύεις στα σοβαρά ότι ο φασισμός έχασε τη μάχη του 20ου αιώνα;

Εγώ για την περίοδο 2013-20 στην Ελλάδα μιλούσα. Σε αυτό που λες, η πραγματικότητα είναι πως ενσωματώνονται όλο και περισσότερο "φασιστικές" τεχνικές διακυβέρνησης (εξευγενισμένες και επικαιροποιημένες στις σύγχρονες ανάγκες και μέσα) από μη φασιστικά καθεστώτα. Όπως επίσης εξακολουθεί να υπάρχει ευρεία αποδοχή των εθνικών αφηγημάτων και των συμπερασμάτων που επάγονται από αυτά. Αλλά ούτε το ένα ούτε το άλλο, το αποδίδω σε νίκη του φασισμού ως πολιτικού συστήματος.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,793 μηνύματα.
Δεν είπα ποτέ πως δεν υπάρχουν βλάκες νοικοκυραίοι. Ξέρω 'γω δες την τελευταία παράγραφό μου.

Οι βλάκες είναι οι μπαχαλάκηδες αλλά αυτό είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.

Μπα καθόλου περίεργος, μπες στο λήμμα της wiki, διάβασε το, βγάλε τα κάνα δυο ανιστόρητα σχόλια που παραπέμπουν σε θεωρία των δυο άκρων και είμαι αρκετά καλυμμένος.
Τα δύο άκρα υπάρχουν με διαφορετική έννοια. Κάθε ιδεολογία είναι διαφορετική. Δεν υπάρχει αριστερόστροφος φασισμός. Όμως τα δύο άκρα σε μία συζήτηση έχουν πάντα περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές. Αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει ως τώρα. Ολόιδιοι όμως. Ιστορικά αφού έπιασες και την ιστορία αποδείχτηκε ότι στην διακυβέρνηση ελάχιστες είναι οι διαφορές.

Δηλωμένος φασίστας είναι όποιος ενστερνίζεται φασιστικές θέσεις και στηρίζει αντίστοιχες οργανώσεις με πλήρη συνειδητότητα. Δεν επικρατεί καμία σύγχυση στο μυαλό μου επ' αυτού, μην ανησυχείς, όταν σε λέω φασίστα είναι επειδή είσαι όντως. Τώρα οκ, μην αρχίσεις πάλι τα γνωστά πως η ΧΑ, η propatria και οι λοιπές γκρούπες της κωλοφάρας αυτής δεν είναι φασίστες και δεν κάνουν δράσεις, κάπου έλεος.

δηλωμένος φασίστας είναι μόνο όποιος έχει ως πρότυπο την διακυβέρνηση του Μουσολίνι και δηλώνει οπαδός και νοσταλγός του Μουσολίνι. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Τώρα το τι είμαι σίγουρα δεν θα πάρω την δικιά σου γνώμη στα σοβαρά. Καταρχάς εσένα ποιος σου είπε ότι έχω καμία σχέση ή ότι ψήφισα την ΧΑ; Καιρό τώρα κατακρίνω την ύπαρξη εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος στην χώρα που μάτωσε από τον Εθνικοσοσιαλισμό.

Οι θεσμικές/νομικές διώξεις αποτέλεσμα των πιέσεων και των λοιπών δράσεων της κοινωνικής βάσης ήταν, αυτή έστειλε τους φασίστες στον αγύριστο, έστω προς το παρόν.
Η νίκη κατά ενός εγκληματικού εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος δεν σημαίνει κάτι για τον εθνικισμό.
 

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,017 μηνύματα.
Η νίκη κατά ενός εγκληματικού εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος δεν σημαίνει κάτι για τον εθνικισμό.
Στην ουσια δε σημαινει κατι γιατι ειναι διακριτες εννοειες, οσον αφορα τη κοινη γνωμη ομως ο εθνικισμος λογω του εθνικοσοσιαλισμου εχει υποστει πληγμα.
Πιστεύεις στα σοβαρά ότι ο φασισμός έχασε τη μάχη του 20ου αιώνα;
Δε κερδισε κιολας.Μετα τον Α ΠΠ παρατηρηθηκε η κυριαρχια του φασισμου ομως τα κρατη αυτα ηττηθηκαν κατα κυριο λογο. Οι μεγαλες Ευρωπαικες δυναμεις και η Αμερικη υιοθετησαν το δημοκρατικο πολιτευμα απο τη ληξη του Β παγκοσμιου και μετα. Βεβαια υπαρχουν εξαιρεσεις οπως πχ η Πορτογολια και η Ισπανια που ειχαν αρκετα ανθεκτικα φασιστικα καθεστωτα. Ακομα και η ΕΣΣΔ που δεν ηταν φασιστικο αλλα ολοκληρωτικο καθεστως ηττηθηκε. Σημερα το μονο ολοκληρωτικο καθεστως που ευημερει ειναι αυτο της Κινας
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,793 μηνύματα.
Στην ουσια δε σημαινει κατι γιατι ειναι διακριτες εννοειες, οσον αφορα τη κοινη γνωμη ομως ο εθνικισμος λογω του εθνικοσοσιαλισμου εχει υποστει πληγμα.

Καλά ναι, η Χρυσή Αυγή εκτός από τις δολοφονίες και τα εγκλήματα της θεωρείται υπαίτια και της δαιμονοποίησης του Ελληνικού Εθνικισμού. Παρόλα αυτά λόγω της δεδομένης κατάστασης με έντονη κοινωνικοοικονομική και πολιτισμική κρίση η άνοδος του Εθνικισμού είναι δεδομένη.

Βεβαια υπαρχουν εξαιρεσεις οπως πχ η Πορτογολια και η Ισπανια που ειχαν αρκετα ανθεκτικα φασιστικα καθεστωτα.
Ο Σαλαζάρ και ο Φράνκο δεν ήταν φασίστες. Ειδικά ο πρώτος. Καμία σχέση. Ο Φράνκο όσο περνούσαν τα χρόνια όλο και πιο πολύ φιλελευθεροποιούσε το καθεστώς του. Ξεκίνησε σαν φασιστικό αλλά στην συνέχεια εξελίχτηκε.
Ο Χίτλερ πάντως τον μισούσε ιδιαίτερα στον Β Παγκόσμιο. Είναι γνωστή και μία ρήση του " καλύτερα να μου βγάλουν δύο δόντια παρά να μιλήσω ξανά με τον Φράνκο ".

Καλά όλα αυτά αλλά ακόμα και να υπήρχε στο φόρουμ Χρυσαυγίτης όπου και μάλλον υπάρχει από ό,τι έχω καταλάβει από τον θεματοθέτη γιατί πρέπει να αντιμετωπίζεται με ειρωνική διάθεση και να μην έχει δικαίωμα να εκπροσωπήσει τις απόψεις του εδώ; Παλιότερα εγώ προσωπικά θυμάμαι δύο σκηνικά σε εμένα όπου στα καλά καθούμενα σε μία άσχετη συζήτηση σε κάποιο thread μία μου επιτέθηκε επειδή είδε στο προφίλ μου ότι έχω στις πολιτικοοικονομικές απόψεις την επιλογή Εθνικισμός και ωρύονταν μόνη της ότι με εθνικιστές δεν μιλάει ( έφαγε ignore ) και κάποιος που σχολίασε στο υπάρχον θέμα εδώ κιόλας που σε συζητήσεις έστελνε ads με ξενοδοχεία στον Μελιγαλά. Αυτά όλα ήταν σεβασμός στην ελευθερία λόγου; Αυτό έδειχνε ξεκάθαρα "φασιστικές" προθέσεις όπως θα έλεγαν και αυτοί που κατακρεουργούν τον όρο φασισμό.
 

The Mountain

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο The Mountain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 944 μηνύματα.
κάποιος που σχολίασε στο υπάρχον θέμα εδώ κιόλας που σε συζητήσεις έστελνε ads με ξενοδοχεία στον Μελιγαλά

Αυτό είναι ξεκάθαρη συκοφαντία. Την τοποθεσία στο google maps είχα βάλει και πρότεινα διακοπές. Σιγά μην έκανα και διαφήμιση στους ξενοδόχους.
 
Top