Πυρηνική ενέργεια: Υπέρ ή Κατά;

Πυρηνική ενέργεια: Υπέρ ή Κατά;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 63)
  • Υπέρ

  • Κατά

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,075 μηνύματα.
Ο @Samael το είχε αναφέρει.
Θα κλάσει μέντες ο Πούτλερ.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,840 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,671 μηνύματα.
Ολοκληρη Γαλλια και δειτε....



Ρωγμές στα συστήματα ψύξης των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος εντοπίζονται στην Γαλλία, με αποτέλεσμα η ασφάλεια των πυρηνικών αντιδραστήρων να κρέμεται από μια κλωστή και οι ειδικοί καλούν την EDF, την εταιρία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην χώρα να κάνει αυστηρότερους ελέγχους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του franceinfo, μια μεγάλη ρωγμή ανακαλύφθηκε στον αντιδραστήρα νούμερο 1 στο Penly, στην περιοχή Seine-Maritime. Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος είναι προστατευμένοι σε ειδικούς κλωβούς. Επιπλέον αυτού του μέτρου ασφαλείας, οι αντιδραστήρες είναι εφοδιασμένοι επίσης με βοηθητικά κυκλώματα για έκτακτες περιπτώσεις. Τα κυκλώματα αυτά επιτρέπουν, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, την έγχυση νερού για την ψύξη του συστήματος. Μικρορωγμές είχαν ήδη ανιχνευθεί σε έναν κλάδο σε ένα από τα κυκλώματα του αντιδραστήρα. Η εμφάνιση τέτοιων ρωγμών αποτελούν το λεγόμενο φαινόμενο «διάβρωσης καταπόνησης». Τα πράγματα θα μπορούσε να μην είναι τόσο σοβαρά, αν δεν είχε εντοπιστεί μια πολύ μεγαλύτερη ρωγμή, σε ένα άλλο κλάδο, του κυκλώματος ψύξης.

Η EDF να ενισχύσει τους ελέγχους​


Ο κίνδυνος είναι άμεσος, σε περίπτωση ατυχήματος. Το εργοστάσιο τώρα είναι κλειστό, με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει για εργασίες στις μικρορωγμές. Η ανακάλυψη της μεγαλύτερης ρωγμής όμως, εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του συστήματος ψύξης. «Δεν βρίσκεται στον πιο βασικό κλάδο για αυτήν την ψύξη, αλλά εξακολουθεί να δημιουργεί κίνδυνο απώλειας ψύξης του αντιδραστήρα και εξασθένησης της ικανότητας ψύξης του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, εάν συμβεί μια τέτοια παραβίαση», εξηγεί ο Yves Marignac, ειδικός πυρηνικός επιστήμονας, στο Ινστιτούτο négaWatt. Ως εκ τούτου, η Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας (ASN) στην Γαλλία ζητεί από την EDF να ενισχύσει τους ελέγχους της.

Ειναι αξιοσημειωτο οτι υπαρχουν ακομα εξυπνακιδες που ειναι υπερ της πυρηνικης ενεργειας.
Πρωτα απο ολα τα πυρηνικα αποβλητα...καμια σχεση με πρασινη νεργεια,και βεβαια τα πυρηνικα ατυχηματα.Δεν χρειαζεται να γνονται συνεχεια.Ενα τυπου τσερνομπιλ να γινεται καθε τοσο ειμαστε οκ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,671 μηνύματα.
Ειναι που κατι βουρλα γενικοτερα ελεγαν σιγα μωρε..τιποτα δεν εγινε με το τσερνομπιλ.Μπα και τους χαλασει ο υπνος.
Αποκαλυπτική είναι η έρευνα του Εργαστηρίου Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία ραδιενεργά ίχνη που συνδέονται με το Τσέρνομπιλ εντοπίζονται ακόμη στην Αττική, 37 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα που συγκλόνισε τον κόσμο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» η έρευνα «έδειξε» ότι σε 23 πάρκα του Λεκανοπεδίου διαπιστώθηκε η παρουσία καισίου 137 (Cs-137), που αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα προϊόντα σχάσης του ουρανίου. Το 1986, λίγες ημέρες ύστερα από το πυρηνικό ατύχημα, επιστήμονες του ΕΜΠ και του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» είχαν καταγράψει στη χώρα μας υψηλές συγκεντρώσεις επικίνδυνων ραδιοϊσοτόπων, όπως ραδιοκαισίου αλλά και ιωδίου και τελλουρίου. Μετρήσεις που έγιναν δέκα χρόνια μετά έδειξαν ότι η Ελλάδα είχε σχεδόν απαλλαγεί από όλα, με εξαίρεση το καίσιο 137. Οι επιστήμονες διευκρινίζουν πως τα επίπεδα που εντόπισαν στην πρόσφατη έρευνά τους είναι πολύ κάτω από το όριο κινδύνου, όμως είναι ενδεικτικά της επίμονης παρουσίας του καισίου, το οποίο χρειάζεται 30 χρόνια για να υποδιπλασιαστεί.
IMG-1139


Τα δείγματα που έλαβαν οι ερευνητές συγκρίθηκαν με αντίστοιχες μετρήσεις από τη Βαρκελώνη, όπου κατεγράφησαν χαμηλότερα επίπεδα, και από το Βουκουρέστι, όπου βρέθηκαν υψηλότερες ποσότητες. Στόχος των επιστημόνων είναι να επεκτείνουν την έρευνά τους και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως τα Γρεβενά ή η Καρδίτσα, που θεωρείται ότι επηρεάστηκαν περισσότερο από το πυρηνικό ατύχημα του 1986. Πρόκειται για μια σημαντική ερευνητική δουλειά, καθώς στον συγκεκριμένο τομέα δεν έχουν υλοποιηθεί πρόσφατα ευρείες μελέτες παρά μόνο σποραδικές μετρήσεις.

«Στην Ελλάδα γίνεται έρευνα, υπάρχουν πολλοί νέοι ερευνητές που αν στηριχθούν κατάλληλα, μπορούν να φέρουν σοβαρά αποτελέσματα στο μέλλον», είπε στα «ΝΕΑ» ο Θεόδωρος Μερτζιμέκης, αναπληρωτής καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής στο ΕΚΠΑ.

«Αυτό που κάναμε ήταν μια εκτενής προσπάθεια καταγραφής των επιπέδων φυσικής ραδιενέργειας σε αστικά πάρκα της Αττικής 37 έτη μετά το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ. Μαζί με τα επίπεδα φυσικής ραδιενέργειας, που σχετίζονται άμεσα με τη γεωλογική σύσταση των εδαφών που μελετήθηκαν, βρέθηκαν και ίχνη ραδιοκαισίου που αποδίδεται στη διασπορά από το Τσερνόμπιλ. Επιλέξαμε τοποθεσίες όσο το δυνατόν αδιατάρακτες από την ανθρωπογενή δραστηριότητα, ώστε να γίνει πιο αντικειμενική εκτίμηση των στοιχείων που εναποτέθηκαν τότε», εξήγησε.

«Τα δείγματα μετρήθηκαν και μελετήθηκαν στο Εργαστήριο Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος του ΕΚΠΑ με σύγχρονους ανιχνευτές ακτινοβολίας, με ένα καλά βαθμονομημένο σύστημα, στο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας του Φοίβου Γελάτσορα. Και επειδή θέλουμε πληροφόρηση ανοιχτή στην κοινωνία, σε συνεργασία με τον ερευνητή Παύλο Κρασσάκη δημιουργήσαμε παράλληλα έναν διαδραστικό χάρτη, ένα ειδικό πληροφοριακό σύστημα γεωχωρικής κατανομής με δυνατότητες μελλοντικής αναβάθμισης και επέκτασης των δεδομένων», συμπλήρωσε ο κ. Μερτζιμέκης.

Αν θεωρει η ΟΔ οτι καλυτερα να παει στο θεμα του Τσερνομπιλ να παει,απλα εγω δεν το βρισκω. :hehe:
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,637 μηνύματα.
Εφοσον ο πολιτισμος που δημιουργησαμε απαιτεί απειρως περισσοτερη ενεργεια απο εκεινη που η φυση μας καθορισε.... τοτε ο μονος βιωσιμος τροπος για να την παραγουμε ειναι να μιμηθούμε την φυση στον τροπο που αυτη παραγει την ενεργεια της καθημερινα.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,075 μηνύματα.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Ολοκληρη Γαλλια και δειτε....





Ειναι αξιοσημειωτο οτι υπαρχουν ακομα εξυπνακιδες που ειναι υπερ της πυρηνικης ενεργειας.
Πρωτα απο ολα τα πυρηνικα αποβλητα...καμια σχεση με πρασινη νεργεια,και βεβαια τα πυρηνικα ατυχηματα.Δεν χρειαζεται να γνονται συνεχεια.Ενα τυπου τσερνομπιλ να γινεται καθε τοσο ειμαστε οκ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ.
Το θεμα των πυρηνικων αποβλητων εχει λυθει.

Το τσερνομπιλ δεν μπορει να ξαναγινει, παρεπιπτοντως η περιοχη αποκλεισμου του τσερνομπιλ ειναι μακραν η περιοχη με τη μεγαλυτερη βιοποικηλοτητα στην ευρωπη.

Η σιγουρια με την οποια μιλας για πραγματα για τα οποια ειναι πολυ προφανες οτι δεν ξερεις τιποτα ειναι εκνευριστική
 

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,008 μηνύματα.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,341 μηνύματα.
Δεν το έχω ψάξει, απλά το είδα στη ροή του facebook:
Well i mean why not...λες και οι συμβατικές χημικές μπαταρίες είναι πλήρως ασφαλείς εαν έχουν διαρροή.
Εαν και τα κινητά τώρα με την ταχυφόρτιση δεν έχουν τόση ανάγκη, καθώς η φόρτιση είναι υπόθεση 10 με 15 λεπτών ; Φυσικά είναι πολύ καλύτερο να έχεις κάτι που δεν θα χρειαστεί φόρτιση για χρόνια ολόκληρα, αλλά αυτό που μπορεί πραγματικά να ωφεληθεί είναι το ηλεκτρικό αμάξι αλλά και η μοτοσυκλέτα καθώς και τα πλοία.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top