fielda
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kalypso
Περιβόητο μέλος
Βρε κοπελούδες (ή κανένα καλό αγοράκι που να ξέρει) μήπως ξέρετε καμία καλή συνταγή για σουφλέ με μακαρόνια;;; Θέλω να φτιάξω αλλά επειδή είμαι άσχετη το φοβάμαι. Δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά δώστε μου τα φώτα σας (και τη συνταγή)
Λοιπόν δεν το έχω φτιάξει ποτέ (όποτε φτιάχνω σουφλέ του βάζω μόνο τυριά και είμαι ικανή να το φάω μόνη μου- έχω αδυναμία στα τυριά ), παρόλα αυτά βρήκα κάτι πολύ ενδιαφέρον στο νετ που νομίζω θα σε βοηθήσει να φτιάξεις το τέλειο μακαρονοσουφλέ!
https://www.hungry.gr/getarticle.asp?id=3916&coms=yes
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fielda
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
io-io
Διάσημο μέλος
Crème fraîche is a soured cream containing about 28% milk fat. It is slightly soured with bacterial culture, but is less sour, and thicker, than sour cream. French supermarkets also stock "light" variants, containing about half the standard percentage of fat.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roumana
Διάσημο μέλος
Ψιλοκομμένα ή ολόκληρα?Πήρα μανιτάρια. Πώς τα φτιάχνω σκέτα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
WhiteDrum
Διάσημο μέλος
Φρέσκα, απ τη μανάβισσα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tetragrammaton
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος
-Πήρα τα μανιτάρια και τα έβαλα ένα δεκάλεπτο στο νερό να καθαρίσουν.
-Τα έκοψα σε φέτες.
-Ζέστανα νερό και μόλις άρχισε να βράζει τα πέταξα μέσα για δύο λεπτά.
-Τα στράγγισα.
-Τα έβαλα μέσα σε μία κατσαρόλα μαζί με κονκασέ, αλάτι, λίγη ζάχαρη, λίγο λάδι, λίγο σκόρδο και λίγο νερό.
-Τα άφησα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, γύρω στα 45 λεπτά, ανανεώνοντας κάθε λίγο το νερό.
-Στο τέλος άφησα να σωθεί όλο το νερό και σερβίρισα (έβαλα κι άλλο αλάτι και πιπέρι και ρίγανη, δεν ξέρω πόσο ταιριάζει το τελευταίο αλλά εν πάση περιπτώσει τρώγονται!).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος
Φίλοι μου καλοί, καλοί μου φίλοι!
Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ!
Για λόγους που δεν έχουν σημασία αυτή τη στιγμή, στην κατάψυξή μου βρίσκονται 500gr ροζουλί γαρίδες [προβρασμένες λέει! ]. Το θέμα είναι ότι λέει επίσης ότι σε λίγες μέρες λήγουν.
Εγώ από μαγειρική, όπως έχω αναφέρει πολλάκις είμαι κάπου ανάμεσα στο άσχετη και στο άχρηστη. Αλλά επειδή δεν θέλω να ρίξω τα μούτρα μου και να το παραδεχτώ στη μαμά μου [], ΔΕΝ θέλω να την πάρω τηλέφωνο να τη ρωτήσω. Έτσι λοιπόν ρωτώ εσάς(που μισή ντροπή δική μου μισή δική σας ]:
Πώς στο καλό κάνω αυτό το ροζουλί μισό κιλό...μεσημεριανό φαγητό?
Αναζητώ την πιο εύκοληκαι γρήγορη (στις 2 πρέπει να φύγω από το σπίτι) λύση. Το σπίτι διαθέτει 2 κατσαρόλες (μεγάλου και μικρομεσαίου μεγέθους), ένα τηγάνι και αλάτια, πιπέρια και τα σχετικά!
Pllllllllllllllzzzzzzzzzzzzzzz????
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Δηλαδή, αφού είναι προβρασμένες, βάλε στο τηγάνι σου λίγο λάδι και τσιγάρισε 2 κρεμμύδια και 2-3 σκελίδες σκόρδο.
Ρίξε σάλτσα ντομάτας (ή φρέσκια αν έχεις), αλάτι πιπέρι, (θα σου λεγα να βάλεις και δυόσμο, αλλά δε νομίζω να χεις) και φέρε τα μία βόλτα.
Ρίξε τις γαρίδες, λίγο νερό και άσε τα να πήξει η σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμο σβήσε το μάτι και πρόσθεσε τη φέτα. Περίμενε να λιώσει και βγάλε το τηγάνι από το μάτι.
Τώρα αν δεν έχεις φέτα, θα μπορούσες ή να τις τηγανίσεις απλά και να φτιάξεις καμιά πατάτα τηγανιτή, ή να τις φτιάξεις σαλάτα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος
Και... τι σημαίνει "τσιγαρίζω"???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Καλά Αθηνά δεν το περίμενα αυτό από σένα.
Ε όχι δεν πειράζει απλά με τη φέτα θα ήταν καλύτερο.
Αν τα χεις σε συσκευασία δε γράφει πάνω τι είναι;
Απλά βάλε σκέτα το κρεμμύδι με το σκόρδο σε λάδι στο τηγάνι για 2 λεπτά ανακατεύοντάς τα, μέχρι να ροδίσουν λίγο δηλαδή, αυτό είναι "τσιγαρίζω"
edit: Μήπως αυτά τα μικρά άσπρα κομματάκια λέγονται σκελίδες; Είναι ζαχαρομπεζ στρογγυλό με φλούδα απ΄έξω κι από μέσα έχει κομμάτια πάλι με φλουδίτσα στο ίδιο χρωματάκι; Αν ναι, τότε αυτό είναι το σκόρδο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος
εγώ έχω την επιστήμη μου δεν μπορώ να ασχολούμαι με τη μαγειρική (noooot )
Ευχαριστώ Ηρούλαααα!
Πάω να ...παίξω στην κουζίνα μου
Αν σε 2 ώρες δεν έχω επιστρέψει καλέστε πυροσβεστική και εκάβ παρακαλώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος
έχω μια ερώτηση... ποιό είναι το σκόρδο και ποιό είναι το κρεμμύδι??? [αΖχετη λέμε!]... Εγώ έχω αυτό που είναι σαν μικρά κομματάκι άσπρα, σκόρδο έχω? Και αν έχω μόνο αυτό από τα "σκόρδο-κρεμμύδι" πειράζει πολύ?
Και... τι σημαίνει "τσιγαρίζω"???
Το προσπερνάω και θα προτείνω αν έχεις φέτα να τις κάνεις στο φούρνο με ντομάτα. Απλά τις βάζεις σε ένα ταψί να είναι λίγο στριμωχτά (δλδ όχι τεράστιο), βάζεις λίγο νερό, λάδι, πιπέρι και λίγο αλάτι, κόβεις την φέτα σε κυβάκια του εκατοστού τα ρίχνεις πάνω, ντομάτα αλεσμένη τα βάζεις στο φούρνο, το αφήνεις μέχι να ροδίσουν λίγο και να αρχίσει η φέτα να ψήνεται (δεν λιώνει) και είναι έτοιμα. Είναι πολύ γρήγορο αν έχουν ξεπαγώσει οι γαρίδες και πεντανόστιμο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Δεν έχουμε φέτα λέμε
Το προσπερνάω και θα προτείνω αν έχεις φέτα να τις κάνεις στο φούρνο με ντομάτα. Απλά τις βάζεις σε ένα ταψί να είναι λίγο στριμωχτά (δλδ όχι τεράστιο), βάζεις λίγο νερό, λάδι, πιπέρι και λίγο αλάτι, κόβεις την φέτα σε κυβάκια του εκατοστού τα ρίχνεις πάνω, ντομάτα αλεσμένη τα βάζεις στο φούρνο, το αφήνεις μέχι να ροδίσουν λίγο και να αρχίσει η φέτα να ψήνεται (δεν λιώνει) και είναι έτοιμα. Είναι πολύ γρήγορο αν έχουν ξεπαγώσει οι γαρίδες και πεντανόστιμο
Tώρα πάααααει σιγά μην το δει, έχει βάλει το τηγάνι που εγώ της πρότεινα, τα σκόρδα (θέλω να πιστεύω) που εγώ τις εξήγησα και τα κρεμμύδια που ελπίζω να τα ξεχωρίσει μόνη της.
Άργησες
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος
Γαρίδες χωρίς φέτα μόνο σαγανάκι ή γαριδομακαρονάδα κάνει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Μόνο γαριδομακαρονάδα θες να πεις.Να πάει να αγοράσει φέτα.
Γαρίδες χωρίς φέτα μόνο σαγανάκι ή γαριδομακαρονάδα κάνει.
Γιατί το σαγανάκι έχει φέτα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
έχω μια ερώτηση... ποιό είναι το σκόρδο και ποιό είναι το κρεμμύδι??? [αΖχετη λέμε!]... Εγώ έχω αυτό που είναι σαν μικρά κομματάκι άσπρα, σκόρδο έχω? Και αν έχω μόνο αυτό από τα "σκόρδο-κρεμμύδι" πειράζει πολύ?
Και... τι σημαίνει "τσιγαρίζω"???
αθηνα ΕΙΣΑΙ ΘΕΑ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 40 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.