Μαγειρική για στόκους και γευστικές προτάσεις!

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Το κατεψυγμένο κρέας μέχρι πόσο καιρό διατηρείται στην κατάψηξη;

Με βάση αυτό:
Tο κρέας που αγοράζουμε πρέπει να το βγάζουμε από το χαρτί στο οποίο μάς το έχει τυλίξει ο κρεοπώλης ή από την αεροστεγή του συσκευασία, ώστε να αερίζεται και να μην αφυδατώνεται, και να το φυλάμε σε ανοιχτό σκεύος (σκεπασμένο, για παράδειγμα, με ένα πιάτο), χωρίς όμως να έρχεται σε επαφή με άλλα τρόφιμα. Δεν πρέπει να το κρατάμε στη συντήρηση του ψυγείου μας περισσότερο από μία μέρα όταν πρόκειται για κιμά ή μικρά κομμάτια και πάνω από δύο με τρεις μέρες όταν πρόκειται για μπριζόλες ή άλλα μεγάλα κομμάτια. Aν θέλουμε να το καταψύξουμε, πρέπει πρώτα να το πλύνουμε και να το στεγνώσουμε καλά. Έτσι, μπορούμε να το διατηρήσουμε στην κατάψυξη για έξι μήνες, αν πρόκειται για μοσχαρίσιο, και για ένα χρόνο αν είναι βοδινό. Όσον αφορά τα αιγοπρόβατα, τα μικρά κομμάτια διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη για τρεις μήνες, ενώ τα μεγάλα μπορούμε να τα κρατήσουμε και έξι. Tο χοιρινό κρέας μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη τέσσερις έως έξι μήνες.

Άλλα hints εδώ. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

WhiteDrum

Διάσημο μέλος

Η Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,786 μηνύματα.
Μια καλή κι εύκολη λύση για τις μεταμεσονύχτιες λιγούρες (κυρίως για γλυκό) αλλά και για την επιθυμία παγωτού είναι η εξής :

Αγοράζουμε γιαουρτάκια με φρούτα ή μπισκότα ή ό,τι άλλο θέλουμε με λίγα λιπαρά. Τα βάζουμε στην κατάψυξη από την προηγούμενη μέρα. Τα βγάζουμε και απολαμβάνουμε. Μπορεί να είναι αρκετά σκληρά αλλά τρίβονται εύκολα και λιώνουν μια χαρά και είναι απίστευτα δροσιστικά, άλλωστε με γιαούρτι γίνονται τα πιο δροσιστικά καλοκαιρινά γλυκά. αν δεν σας αρέσει το γιαούρτι, ένα παγωμένο επιδόρπιο γιαουρτιού δεν θα σας χαλάσει καθόλου τη γεύση, καθώς δεν επικρατεί "γιαουρτίλα".

Μιαμ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

underwater

Περιβόητο μέλος

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,343 μηνύματα.
Δεν ξέρω εσείς, εγώ δηλώνω εθισμένη με ''Κάτι ψήνεται'' στον Alpha. Αν και δεν μπορώ να το βλέπω καθημερινά λόγω δουλειάς (καλά που υπάρχει και το internet). Κάνουν μερικά τέλεια φαγητά και παίρνω ιδέες, αλλά κι η όλη ατμόσφαιρα είναι ανάλαφρη (για να μην αναφέρω το ξεκατίνιασμα που με κάνει να ξεκαρδίζομαι). Έχω κατεβάσει μερικές συνταγές και λέω να αρχίσω να δοκιμάζω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Επειδή λέμε για αυγά.. τα αυγά είναι γονιμοποιημένα ωάρια της κότας; (απ' όσο είδα στον γούγλη η απάντηση είναι ναι). Και κάθε πότε γεννάνε οι κότες; Κάθε μέρα; :redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Όχι ρε Kajiri δε νομίζω.
Είναι ωάρια σκέτο, δεν είναι όλα γονιμοποιημένα i think.

Δε γεννούν όλες τις εποχές με την ίδια συχνότητα.
Πάντως σε κάθε κοτέτσι ένας είναι ο κόκορας, ε δε νομίζω να τις "κακαρίζει" ΟΛΕΣ και ημερησίως.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
To έψαξα. Γεννάνε επειδή κάτι παίζει με το φως - αν η μέρα μικρύνει, γεννάνε λιγότερο. Δεν χρειάζονται συνεπώς γονιμοποίηση από κόκκορα. Γεννάνε μετά τους 5 - 7 πρώτους μήνες της ζωής τους και μετά το 1ο έτος γεννάνε λέει δύο αυγά περίπου ανά τρεις ημέρες.

Πηγή
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Παιδίμ κοτέτσι η γιαγιά σου δεν είχε; Τι απορίες είναι αυτές;:P
Καλά αυτές τις λεπτομέριες δεν τις ήξερα, αλλά εμπειρικά ήξερα ότι την άνοιξη ξεκ*λιάζονται να γεννάνε. Γιαυτό μάλλον και βάφουμε αυγά το Πάσχα. Τους έπεφταν μαζεμένα εκείνη την εποχή και από το να τα πετάξουν τα έβαφαν:P.


Ψάχνουμε στο google για το πότε γεννούν οι κότες, βλέπω τα παιδιά μας σε λίγα χρόνια να googlάρουν το "κοτέτσι"
και να αναφωνούν: "Μα τι λέει εδώ; Οι κότες δε ζουν σε ορνιθοτροφεία;:eek:"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kakerlak

Περιβόητο μέλος

Η Kakerlak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 6,204 μηνύματα.
Λεπόν έκανα ρεβιθάδα ή ρεβιθόσουπα τέλος πάντων κ δεν είχα άσπρο κρεμμύδι αλλά κόκκινο κ μου βγήκε αυτό το χρώμα είναι νορμαλ ρε παιδιά αυτο??????:redface::worry:

DSC01259.jpg:worry:
όχι το κρεμμύδι δεν ήταν μουχλιασμένο
Συστατικά
Ρεβίθια,Ελαιόλαδο, Αλάτι, Κρεμμύδι Πιπέρι λίγο αλέυρι στο τέλος. :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Ρε μήπως σου κόλλησε το αλεύρι και κάηκε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

WhiteDrum

Διάσημο μέλος

Η Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,786 μηνύματα.
Εγώ τί να πώ που δεν έχω καταφέρει ακόμα να φτιάξω ρεβύθια; 26 ώρες τα είχα σε νερό, τα έβραζα 3μιση ώρες και πάλι δεν βγήκαν όσο μαλακά θα ήθελα :mad:
Εγώ βάζω και κάρυ στα ρεβύθια ενώ είναι ζεστά (όταν βγαίνουν σούπα) και τρελαίνομαι *σλουρπ*
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kakerlak

Περιβόητο μέλος

Η Kakerlak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 6,204 μηνύματα.
Ρε μήπως σου κόλλησε το αλεύρι και κάηκε;

Όχι πριν το αλεύρι ήταν ήδη έτσι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Το χρώμα δεν είναι νορμάλ. Σου κάηκαν τα ρεβύθια τότε.
Μπορεί να κόλλησαν μερικά να έπιασαν μια κρούστα και να "χρωμάτισαν" όλο το ζουμί.

Φάτα, δε θα πάθεις τίποτα!:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kakerlak

Περιβόητο μέλος

Η Kakerlak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 6,204 μηνύματα.
Το χρώμα δεν είναι νορμάλ. Σου κάηκαν τα ρεβύθια τότε.
Μπορεί να κόλλησαν μερικά να έπιασαν μια κρούστα και να "χρωμάτισαν" όλο το ζουμί.

Φάτα, δε θα πάθεις τίποτα!:P
Έχω φτιάξει πολλές φορές πρώτη φορά το έπαθα.
Απλά απόρησα

τα φάγαμε ΤΕΛΕΙΑ ΗΤΑΝ!!:D

Εγώ τί να πώ που δεν έχω καταφέρει ακόμα να φτιάξω ρεβύθια; 26 ώρες τα είχα σε νερό, τα έβραζα 3μιση ώρες και πάλι δεν βγήκαν όσο μαλακά θα ήθελα :mad:
Εγώ βάζω και κάρυ στα ρεβύθια ενώ είναι ζεστά (όταν βγαίνουν σούπα) και τρελαίνομαι *σλουρπ*

Τα άφησα όλο το βράδυ στο νερό κ ο πρωί 2 ώρες στην σόδα σε 45 λεπτά χωρίς χύτρα ήταν έτοιμα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,268 μηνύματα.
Πετάγομαι μέχρι το κρεοπωλείο να πάρω μια μοσχαρίσια μπριζόλα. Περιμένω tips ώστε να γίνει καλή!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Πετάγομαι μέχρι το κρεοπωλείο να πάρω μια μοσχαρίσια μπριζόλα. Περιμένω tips ώστε να γίνει καλή!

στο φούρνο στους 150 για πολύ ώρα με ελάχιστο λάδι και απο πάνω ροδέλες κρεμμύδια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

WhiteDrum

Διάσημο μέλος

Η Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,786 μηνύματα.
Και αν θες βάλε την να μαριναριστεί για λίγες ώρες σε κρασί και μπαχαρικά ή λεμόνι και μπαχαρικά (οξύ για να μαλακώσει) και θα βγει μούρλια!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moonlight

Διάσημο μέλος

Η moonlight αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,767 μηνύματα.
το μοσχαρισιο κρεας αλλοι το τρωνε με το αιματακι του (γιαχχχχ), αλλοι κανονικο (μαμ) και αλλοι πολυ καλα ψημενο να λιωνει στο στομα (μαμ) .

αν θες την πρωτη και δευτερη επιλογη που παει πια την εφαγες την μπριζολα αλλα λεμε τωρα:) ειναι ενα τηγανι που εγω προσωπικα το χρησιμοποιω συνεχεια με ραβδωσεις χοντρες κατω μοιαζει με σχαρα... αυτο ειναι ιδανικο για να ψηνεις οτι θα εψηνες πανω σε σχαρα. μπορεις να μην βαλεις καθολου λαδι και να στο κανει μουρλια το κρεας ή το κοτοπουλο και υγιεινο ή να βαλεις ελαχιστο αν προκειται για λαχανικα και θες να παρουν μια τρομερη γευση.... στο τελος σβηνεις και με λεμονι και δεν σου λεω τιποτα!!!!! (περιττο οτι γινονται σε 5 λεπτακια!!)


τωρα αν θες να λιωνει στο στομα παμε σε αλλη επιλογη αυτη της αναστασουλας μας:)
θελει χαμηλη εως κανονικη θερμοκρασια και ωρα στο φουρνο κλειστο να μαλακωσει. αν θες το μαριναρεις προηγουμενως απο το βραδυ για να παρει γευση και να γινει πιο μαλακο.

εντομεταξυ το ιδιο ισχυει αν θες να το κανεις σε κατσαρολα. χαμηλη φωτια , νερακι και ωρα πολληηηηη να ψηθει καλα και να μαλακωσει..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moonlight

Διάσημο μέλος

Η moonlight αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,767 μηνύματα.
αχχχχχχχ ξεχασα να σας πω και το αλλο... το χα μες στο μυαλο μου μερες τωρα να σας το πω...
για οσους και οσες τους πειραζουν τα χορτα και γενικως οι σαλατες προτεινω να δοκιμασουν να φανε σαλατα με κινεζικο μαρουλι , iceberg και σγουρο μαρουλι κοκκινο και κανονικο. αυτα τα λαχανικα ειναι τρομερα μαλακα και ελαφρα στο στομαχι και τα εντερα... :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Θυμήθηκα μια μέρα το κοκκινιστό της γιαγιάς και ότι έβαζε σε όλα πελτέ ντομάτας.
Το δοκίμασα και το κοκκινιστό μου βγήκε πολύ πιο νόστιμο από όταν έβαζα τον κλασσικό χυμό ντομάτας.

Εσείς το χρησιμοποιείτε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
όχι... μου βγαίνουν κάπως πιο ξυνά με τον πελτέ και δε μου αρέσει
Στο δε κοκκινιστό εγώ βάζω πάντα ξυλάκι κανέλας οπότε χρησιμοποιώ το πούμαρο με την κανέλα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top