DreamsRevenge
Περιβόητο μέλος
ή
...τον κόφτη του σκόρδου που διαχωρίζει τις σκελίδες από τη φλούδα και βγάζει ηχητική ειδοποίηση αν το σκόρδο είναι κατάλληλο για να σκοτώσετε το βρικόλακα της σοφίτας ή μόνο για σκορδαλιά?
Ιδού το θέμα μας!
Μοιραστείτε μαζί μας έξυπνα εργαλεία που βρήκατε, είδατε ή χρησιμοποιείτε στην κουζίνα!
Δώστε ιδέες για τη χρήση τους, (που μπορεί να είναι και διαφορετική από αυτή που φαντάστηκε ο σχεδιαστής)
Ανεβάστε καμιά φωτογραφιούλα για να μάθουμε και οι υπόλοιποι
Πείτε μας (αν δεν είναι οικογενειακό μυστικό) που τα βρήκατε
Απλά μην υπερβάλλουμε στην αναφορά τύπων, μοντέλων, εργοστασίων, καταστημάτων γιατί προσπαθούμε να μη γίνει εντελώς διαφημιστικό "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" το θέμα.
Τί λέγαμε?
Α! Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος
Παλαιότερα, τις καθημερινές απλές δουλειές της κουζίνας όπως το κόψιμο του κρεμμυδιού, τις έκανα με το μαχαίρι του φαγητού, το απλό μικρό μαχαίρι που χρησιμοποιούμε κυρίως στο τραπέζι. Έτσι είχα δει τη μάνα μου να κάνει, έτσι έκανα.
Τελικά ανακάλυψα πως το μεγάλο μαχαίρι του Σεφ, είναι πολύ πιο εύχρηστο και εύκολο για τέτοιες δουλειές και πλέον έχει γίνει ο πιστός μου σύντροφος στην κουζίνα όταν θέλω να ψιλοκόψω μαϊντανό, άνηθο, κρεμμύδι κ.α.
Ο τρόπος κοπής παίζει επίσης το ρόλο του. Πρέπει η μύτη του μαχαιριού να παραμένει ακουμπισμένη πάνω στην επιφάνεια κοπής... καλύτερα όμως να σας δείξω ένα βίντιου:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Katerina192
Δραστήριο μέλος
Isiliel
Επιφανές μέλος
Katerina192
Δραστήριο μέλος
Isiliel
Επιφανές μέλος
Ευχαριστώ πολύ! Είσαι θησαυρός!
Katerina192
Δραστήριο μέλος
Γεια σου Κατερίνα! Καλύτερα βάλε τη σε δικό της θέμα, ώστε να καταχωρηθεί και με tags.
Ευχαριστώ πολύ! Είσαι θησαυρός!
Ετοιμο το συνταγόνι...
Sofaki Loony
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zilda
Πολύ δραστήριο μέλος
Είναι μια συγκεκριμένης μάρκας που όταν πάω στα μαγαζιά μου κλείνει το μάτι πονηρά φωνάζοντας “Αγόρασε με».
Ωστόσο, λόγω του μεγάλου κόστους της διστάζω. Πέρα από τσουρέκι και ψωμί και γενικά ζυμες τι άλλο θα μπορούσα να φτιάξω χρησιμοποιώντας τη;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 874453
Επισκέπτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχει κανεις κουζινομηχανη; Αξίζει;
Είναι μια συγκεκριμένης μάρκας που όταν πάω στα μαγαζιά μου κλείνει το μάτι πονηρά φωνάζοντας “Αγόρασε με».
Ωστόσο, λόγω του μεγάλου κόστους της διστάζω. Πέρα από τσουρέκι και ψωμί και γενικά ζυμες τι άλλο θα μπορούσα να φτιάξω χρησιμοποιώντας τη;
kenwood chef!!! Ορκίζομαι σ΄αυτό. Δεν χρειάζονται όλα τα παραφερνάλια Πχ τρίφτης τυριού ή μηχανή ζυμώματος ή κρεατομηχανή, που είναι και πανάκριβα εξάλλου, μόνο τα βασικά, το σώμα, το μπλέντερ και τα 3 αναδευτήρια, αυγοδάρτης, το Κάππα και ο γάντζος- , τα άλλα παραείναι. Φοβερό λέμε, μ' αυτό μεγάλωσα στο πατρικο μου -εκείνο με τον κάδο από οπαλίνα -, αυτό έχει η αδερφή μου, μ' αυτό λυσσάω και γω. (Πάρε και το chefette με τους αυγοδάρτες για καμιά μαρέγκα ή καμιά μαγιονέζα. Και το μπήμερ είναι οκ, αλλά το κλασικό μούλτι της μουλινέξ πάντα αξεπέραστο, οπότε μόνο σαν ραβδί
Τα γλυκά όλου του κόσμου!! Και σε μεγαλύτερη ποσότητα και με περισσοτερη ευκολία σε σύγκριση με τα μίξερ χειρός. Αν ασχολείσαι πιστεύω αξίζει τα λεφτά της, εγώ ζοριζομαι με τις μικρές συσκευές.
Αν έχει από πάνω και αυτή τη κανάτα με τα μαχαιράκια στη βάση (μπλέντερ; ) κάνεις εύκολα σμούθι και σάλτες και πουρέδες ή πηχτά μείγματα (τύπου κάτι βίγκαν γλυκάκια που είναι με χουρμάδες, κακάο κ.λπ). Είναι πολύ καλύτερο από αυτά που είναι ένα κουπάκι και βάζεις τα μαχαιράκια με το μηχανισμό από πάνω.
Αν όντως θέλεις να πάρεις, κοιτα να αντέχει τις ζύμες, να μην τραντάζεται ολόκληρη και χαλάσει στο χρόνο. Ο κάδος της να είναι μεγάλος και να αντέχει και ζεστές θερμοκρασίες. Εγώ επίσης θα διάλεγα να έχει και καπάκι γιατί πολλές φορές στην αρχή του χτυπήματος πετάγενται παντού το μείγμα. Δεν ξέρω βέβαια πώς απαντάται η παραπάνω συμβουλή σε συγκεκριμένες κουζινομηχανές.
Zilda
Πολύ δραστήριο μέλος
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Προτεινω να παρεις μια kitchenaid στην οποια μπορεις να προσθεσεις ενα σωρο εξαρτηματα, απο pasta maker μεχρι αποχυμωτη και food processor. Αν την παρεις χωρις εξαρτηματα και δεν φτιαχνεις συχνα ζυμες και γλυκα, δεν αξιζει να την παρεις γιατι θα την χρησιμοποιεις ελαχιστα. Αυτη ειναι η δικη μου εμπειρια τουλαχιστον.
Zilda
Πολύ δραστήριο μέλος
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος
Τώρα, για την χρήση της. Δεν είναι για ζύμες μόνο. Κέικ, μωσαϊκά, σαντιγύ, κρέμες ζαχαροπλαστικής, μείγματα κρέπας, παγωτό, τα πάντα όλα εκεί, λερώνοντας μιά λεκάνη μόνο. Πλασ ένα πολύ ισχυρό μπλέντερ. Σκέψου πως είναι το μόνο που μπορώ να κάνω πραλίνα από φουντουκόψυχα ή χόουμ μειντ φυστικοβούτυρο αυθεντικό χωρίς πρόσθετα λιπαρά και γλυκαντικά όπως οι αηδίες του σ/μ. Κι αν σου αρέσει ο πειραματισμός με τις ζύμες ψωμιού, θα ξεχάσεις και το ψωμί του φούρναρη με τα παλιάλευρα τα φτηνιάρικα τα αλάτια και τα λιπαρά τα αδιευκρινιστης προέλευσης, οπότε και γι΄ αυτό μόνο θα άξιζε.
Τα άλλα εξαρτήματα μάλλον δεν αξίζουν, προτιμότερες οι αυτόνομες συσκευές. Μόνο μία ή δύο έξτρα μεταλλικές λεκάνες αξίζει, πχ στο παγωτό όπου δεν χρειάζεται να μεταγγίζεις σε κάθε ένα από τα 5 ή 6 ενδιάμεσα χτυπήματα, το βάζεις στην κατάψυξη με την λεκάνη. Ή στην κρεμ πατισσιέρ, όπου επίσης την παγώνεις στην συντήρηση ανάμεσα στα 2 χτυπήματα με μία μεμβράνη από πάνω, πολύ πρακτικό για να μην πλένεις και μεταγγίζεις συνεχώς
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.