Κουζινο-Εργαλεία!

DreamsRevenge

Περιβόητο μέλος

Η DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,757 μηνύματα.
...θυμάστε εκείνο το περίεργο μαχαιράκι για το πλάγιο ξεφλούδισμα του πετροκέρασου που είδατε στης εξαδέλφης Φωφώς?:P (και δεν σας έλεγε και από που το πήρε:devil:)

ή

...τον κόφτη του σκόρδου που διαχωρίζει τις σκελίδες από τη φλούδα και βγάζει ηχητική ειδοποίηση αν το σκόρδο είναι κατάλληλο για να σκοτώσετε το βρικόλακα της σοφίτας ή μόνο για σκορδαλιά? :P

Ιδού το θέμα μας!

Μοιραστείτε μαζί μας έξυπνα εργαλεία που βρήκατε, είδατε ή χρησιμοποιείτε στην κουζίνα! :)

Δώστε ιδέες για τη χρήση τους, (που μπορεί να είναι και διαφορετική από αυτή που φαντάστηκε ο σχεδιαστής);)

Ανεβάστε καμιά φωτογραφιούλα για να μάθουμε και οι υπόλοιποι :whistle:

Πείτε μας (αν δεν είναι οικογενειακό μυστικό) που τα βρήκατε :redface:

Απλά μην υπερβάλλουμε στην αναφορά τύπων, μοντέλων, εργοστασίων, καταστημάτων γιατί προσπαθούμε να μη γίνει εντελώς διαφημιστικό "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" το θέμα.



Τί λέγαμε?

Α! Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Δεν είναι ούτε περίεργο, ούτε πρωτότυπο, αλλά αξίζει να αναφερθώ στο πιο χρήσιμο εργαλείο της κουζίνας... το μαχαίρι και ειδικότερα σε αυτό που ονομάζεται "μαχαίρι του σεφ".



Παλαιότερα, τις καθημερινές απλές δουλειές της κουζίνας όπως το κόψιμο του κρεμμυδιού, τις έκανα με το μαχαίρι του φαγητού, το απλό μικρό μαχαίρι που χρησιμοποιούμε κυρίως στο τραπέζι. Έτσι είχα δει τη μάνα μου να κάνει, έτσι έκανα. :redface:

Τελικά ανακάλυψα πως το μεγάλο μαχαίρι του Σεφ, είναι πολύ πιο εύχρηστο και εύκολο για τέτοιες δουλειές και πλέον έχει γίνει ο πιστός μου σύντροφος στην κουζίνα όταν θέλω να ψιλοκόψω μαϊντανό, άνηθο, κρεμμύδι κ.α.

Ο τρόπος κοπής παίζει επίσης το ρόλο του. Πρέπει η μύτη του μαχαιριού να παραμένει ακουμπισμένη πάνω στην επιφάνεια κοπής... καλύτερα όμως να σας δείξω ένα βίντιου:

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Katerina192

Δραστήριο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 448 μηνύματα.
Άστα Δήμητρα... Εμένα μου λες... Αυτο το μαχαίρι έχει γίνει προέκταση του χεριού μου και λόγω επαγγελματος αλλα και επειδη ειναι τόσο βολικο που δεν χρησιμοποιω τιποτα αλλο (τουλάχιστον στο σπίτι)... :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Είδα την Κατερινιώ και θυμήθηκα.... Ξέρετε καμία καλή συνταγή για Wok; Γενικά ό,τι tips έχετε για το Wok (που ελπίζω να το γράφω σωστά) καλοδεχούμενα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Katerina192

Δραστήριο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 448 μηνύματα.
Συνταγή για wok ε?? Θες να στη γράψω έδω ή σαν ξεχωριστή συνταγή...? Έχω κάτι στο μυαλό μου, δεν το χω δοκιμάσει ακόμα και θέλω να το μοιραστώ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Γεια σου Κατερίνα! Καλύτερα βάλε τη σε δικό της θέμα, ώστε να καταχωρηθεί και με tags. ;)

Ευχαριστώ πολύ! Είσαι θησαυρός!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Katerina192

Δραστήριο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 448 μηνύματα.
Γεια σου Κατερίνα! Καλύτερα βάλε τη σε δικό της θέμα, ώστε να καταχωρηθεί και με tags. ;)

Ευχαριστώ πολύ! Είσαι θησαυρός!

Ετοιμο το συνταγόνι... :) ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sofaki Loony

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Sofaki Loony αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Ιταλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 158 μηνύματα.
Εμένα με βολεύει πολύ ένα εργαλείο που ξεφλουδιζει τα φασολάκια... Δυστυχώς δεν έχω φωτό να βάλω και το εργαλείο το έχω στο εξοχικό. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ceres Victoria

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,934 μηνύματα.
όσο χρήσιμο είναι το μαχαίρι, άλλο τόσο χρήσιμο είναι ένα μαχαίρι που κόβει καλά... για να έχουμε λοιπόν ένα κοφτερό μαχαίρι στην διάθεση μας ώστε να ετοιμάζουμε το φαγητό πιο εύκολα και γρήγορα, χρειαζόμαστε έναν ακονιστή (ένας απλός κάνει πολύ καλά την δουλειά του):
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

christinelle

Πολύ δραστήριο μέλος

Η christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,873 μηνύματα.
Θέλω ένα julienne slicer, που να μην κινδυνευεις να κόψεις τα χέρια σου αλλά να μην είναι πανάκριβο. Μέχρι στιγμής ανήκουν όλα ή στη μια η στην άλλη κατηγορία...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Secret Life

Νεοφερμένος

Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 41 μηνύματα.
Ειναι λίγο άσχετο με τα εργαλεία μαγειρικής, αλλά πρόσφατα σε μία στολή μάγειρα είδα πίσω στο σβέρκο τον αριθμό "13-15". Μήπως ξέρετε με τι μπορεί να σχετίζεται; Ήταν μεγάλα νούμερα και καλλιτεχνικά οπότε δεν νομίζω να έδειχνε το μέγεθος της στολής :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zilda

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Zilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,042 μηνύματα.
Έχει κανεις κουζινομηχανη; Αξίζει;
Είναι μια συγκεκριμένης μάρκας που όταν πάω στα μαγαζιά μου κλείνει το μάτι πονηρά φωνάζοντας “Αγόρασε με».
Ωστόσο, λόγω του μεγάλου κόστους της διστάζω. Πέρα από τσουρέκι και ψωμί και γενικά ζυμες τι άλλο θα μπορούσα να φτιάξω χρησιμοποιώντας τη;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 874453

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Συνήθως έχουν πολλά εργαλεία πάνω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τσιγάρα σέρτικα

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Στράτος :P αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,186 μηνύματα.
Έχει κανεις κουζινομηχανη; Αξίζει;
Είναι μια συγκεκριμένης μάρκας που όταν πάω στα μαγαζιά μου κλείνει το μάτι πονηρά φωνάζοντας “Αγόρασε με».
Ωστόσο, λόγω του μεγάλου κόστους της διστάζω. Πέρα από τσουρέκι και ψωμί και γενικά ζυμες τι άλλο θα μπορούσα να φτιάξω χρησιμοποιώντας τη;

kenwood chef!!! Ορκίζομαι σ΄αυτό. Δεν χρειάζονται όλα τα παραφερνάλια Πχ τρίφτης τυριού ή μηχανή ζυμώματος ή κρεατομηχανή, που είναι και πανάκριβα εξάλλου, μόνο τα βασικά, το σώμα, το μπλέντερ και τα 3 αναδευτήρια, αυγοδάρτης, το Κάππα και ο γάντζος- , τα άλλα παραείναι. Φοβερό λέμε, μ' αυτό μεγάλωσα στο πατρικο μου -εκείνο με τον κάδο από οπαλίνα :P -, αυτό έχει η αδερφή μου, μ' αυτό λυσσάω και γω. (Πάρε και το chefette με τους αυγοδάρτες για καμιά μαρέγκα ή καμιά μαγιονέζα. Και το μπήμερ είναι οκ, αλλά το κλασικό μούλτι της μουλινέξ πάντα αξεπέραστο, οπότε μόνο σαν ραβδί
). Και προτίμησε με τα όσα πιο πολλά Watt μπορείς (θα τα χρειαστείς στις σφιχτές ζύμες πχ πρόσφορα ή με πίτουρο ή άμα ζορίζεις το μπλέντερ άμα αλέθεις δημητριακά για χόουμ μέιντ αλεύρι ολικής ή σε καμιά σπιτική μερέντα που τραβάει ταραχή) και με τον ανοξείδωτο κάδο αλλά χωρίς την επαγωγική εστία
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

SkyBlu

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η SkyBlu αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 243 μηνύματα.
Έχει κανεις κουζινομηχανη; Αξίζει;
Είναι μια συγκεκριμένης μάρκας που όταν πάω στα μαγαζιά μου κλείνει το μάτι πονηρά φωνάζοντας “Αγόρασε με».
Ωστόσο, λόγω του μεγάλου κόστους της διστάζω. Πέρα από τσουρέκι και ψωμί και γενικά ζυμες τι άλλο θα μπορούσα να φτιάξω χρησιμοποιώντας τη;

Τα γλυκά όλου του κόσμου!! Και σε μεγαλύτερη ποσότητα και με περισσοτερη ευκολία σε σύγκριση με τα μίξερ χειρός. Αν ασχολείσαι πιστεύω αξίζει τα λεφτά της, εγώ ζοριζομαι με τις μικρές συσκευές.

Αν έχει από πάνω και αυτή τη κανάτα με τα μαχαιράκια στη βάση (μπλέντερ; ) κάνεις εύκολα σμούθι και σάλτες και πουρέδες ή πηχτά μείγματα (τύπου κάτι βίγκαν γλυκάκια που είναι με χουρμάδες, κακάο κ.λπ). Είναι πολύ καλύτερο από αυτά που είναι ένα κουπάκι και βάζεις τα μαχαιράκια με το μηχανισμό από πάνω.

Αν όντως θέλεις να πάρεις, κοιτα να αντέχει τις ζύμες, να μην τραντάζεται ολόκληρη και χαλάσει στο χρόνο. Ο κάδος της να είναι μεγάλος και να αντέχει και ζεστές θερμοκρασίες. Εγώ επίσης θα διάλεγα να έχει και καπάκι γιατί πολλές φορές στην αρχή του χτυπήματος πετάγενται παντού το μείγμα. Δεν ξέρω βέβαια πώς απαντάται η παραπάνω συμβουλή σε συγκεκριμένες κουζινομηχανές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zilda

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Zilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,042 μηνύματα.
Με τις απαντήσεις σας αν ήμουν στο 80% τώρα είμαι στο 95% Χαχαχα. Θα περιμένω τις εκπτώσεις η καμία προσφορά να την αποκτήσω. Είναι πραγματικά πολύ ακριβές αυτές οι κουζινομηχανες αλλά με αυτά που μου λέτε μαλλον αξίζει!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Έχει κανεις κουζινομηχανη; Αξίζει;
Είναι μια συγκεκριμένης μάρκας που όταν πάω στα μαγαζιά μου κλείνει το μάτι πονηρά φωνάζοντας “Αγόρασε με».
Ωστόσο, λόγω του μεγάλου κόστους της διστάζω. Πέρα από τσουρέκι και ψωμί και γενικά ζυμες τι άλλο θα μπορούσα να φτιάξω χρησιμοποιώντας τη;

Προτεινω να παρεις μια kitchenaid στην οποια μπορεις να προσθεσεις ενα σωρο εξαρτηματα, απο pasta maker μεχρι αποχυμωτη και food processor. Αν την παρεις χωρις εξαρτηματα και δεν φτιαχνεις συχνα ζυμες και γλυκα, δεν αξιζει να την παρεις γιατι θα την χρησιμοποιεις ελαχιστα. Αυτη ειναι η δικη μου εμπειρια τουλαχιστον.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zilda

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Zilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,042 μηνύματα.
Δλδ πωλείται χωρίς τα εξαρτήματα στις τιμές που βλέπω; Και έπειτα κάθε εξάρτημα που βλέπω ξεχωριστά ανάλογα με το τι θελω να κάνω;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Απο οσο γνωριζω, αυτο ισχυει για τις kitchenaid και δυστυχως τα εξαρτηματα δεν ειναι σε χαμηλες τιμες. Το food processor που εχω συνδεσει μου κοστισε περιπου 100. Ο αποχυμωτης το ιδιο. Αν ειναι να το παρεις και το εχεις μονο για μιξερ και για ζυμες, δεν αξιζει. Εγω σπανια το χρησιμοποιω μονο του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τσιγάρα σέρτικα

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Στράτος :P αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,186 μηνύματα.
κίτσενεηντ και κένγουντ έχουν τρελές ομοιότητες και κυρίως στην βασική δομή και την πλανητοειδή μαζί με την περιστροφική κίνηση. Ποιός αντέγραψε ποιόν δεν ξέρω. Βασικά πρόκειται για αξιόπιστες και επώνυμες κουζινομηχανές με διαχρονική υποστήριξη, και οι 2. Προσωπικά όλοι μας οικογενειακά ψηφίζουμε κένγουντ γιατί, ενώ οι κίτσενεηντ είναι σίγουρα πιο ντηζαηνάτες, όμως α/ κουβαλάνε την φήμη πως ο διακόπτης τους ο συρόμενος είναι ευαίσθητος και 2/ δεν έχουν τόσο στιβαρή άρθρωση ανάμεσα στο πάνω και κάτω μέρος, εκεί που κουμπώνουν όταν ανασηκώνεις τον γάντζο. Το βλέπεις στο πως στρεβλώνονται (οι κίτσενεηντ) στις ογκώδεις και σφιχτές ζύμες σε κάθε περιστροφή. Αλλά βασικά, λίγο πολύ μοιάζουν στα χαρακτηριστικά τους. Τα βασικά μοντέλα τουλάχιστον. Αλλά στην αξιοπιστία των κένγουντ σεφ, ορκίζομαι. Αυτή της μάνας μου, που είναι μεγαλύτερη σε ηλικία από μένα, δουλεύει κανονικότατα και έχει ανταλλακτικά για τα πάντα. Μετά από 40 χρόνια που του έχει βγάλει την ψυχή, ίσως και παραπάνω.
Τώρα, για την χρήση της. Δεν είναι για ζύμες μόνο. Κέικ, μωσαϊκά, σαντιγύ, κρέμες ζαχαροπλαστικής, μείγματα κρέπας, παγωτό, τα πάντα όλα εκεί, λερώνοντας μιά λεκάνη μόνο. Πλασ ένα πολύ ισχυρό μπλέντερ. Σκέψου πως είναι το μόνο που μπορώ να κάνω πραλίνα από φουντουκόψυχα ή χόουμ μειντ φυστικοβούτυρο αυθεντικό χωρίς πρόσθετα λιπαρά και γλυκαντικά όπως οι αηδίες του σ/μ. Κι αν σου αρέσει ο πειραματισμός με τις ζύμες ψωμιού, θα ξεχάσεις και το ψωμί του φούρναρη με τα παλιάλευρα τα φτηνιάρικα τα αλάτια και τα λιπαρά τα αδιευκρινιστης προέλευσης, οπότε και γι΄ αυτό μόνο θα άξιζε.
Τα άλλα εξαρτήματα μάλλον δεν αξίζουν, προτιμότερες οι αυτόνομες συσκευές. Μόνο μία ή δύο έξτρα μεταλλικές λεκάνες αξίζει, πχ στο παγωτό όπου δεν χρειάζεται να μεταγγίζεις σε κάθε ένα από τα 5 ή 6 ενδιάμεσα χτυπήματα, το βάζεις στην κατάψυξη με την λεκάνη. Ή στην κρεμ πατισσιέρ, όπου επίσης την παγώνεις στην συντήρηση ανάμεσα στα 2 χτυπήματα με μία μεμβράνη από πάνω, πολύ πρακτικό για να μην πλένεις και μεταγγίζεις συνεχώς
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top