Απορίες μαγειρικής

Boom

Επιφανές μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12,249 μηνύματα.
Τόσο εύκολα είναι;
Καλά για θερμίδες κτλ δε με νοιάζει.

Thanks πάντως.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

eco-warrior

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης ή Αμφιάραος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ψυκτικός και μας γράφει από Βουλγαρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 925 μηνύματα.
Για να φτίαξω μακαρόνια, πρώτα βάζω τα μακαρόνια και μετά το νερό;

Έχω μπερδευτεί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

katalinos

Δραστήριο μέλος

Ο katalinos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 700 μηνύματα.
Για να φτίαξω μακαρόνια, πρώτα βάζω τα μακαρόνια και μετά το νερό;

Έχω μπερδευτεί.


γεμίζεις την κατσαρόλα μέχρι πάνω με μακαρόνια και μόλς βράσουν , ρίχνεις νερό , αλάτι και λίγο λάδι να μην κολλάει το νερό

σουρώνεις μετά από κανένα 10λεπτο (εγώ προτιμώ μπύρα και μετά κοκτέιλς) και σερβίρεις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Boom

Επιφανές μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12,249 μηνύματα.
Ότι σου είπε ο katalinos...το αντίθετο. :P
https://www.sintagesgiaantres.gr/syntages/makaronia
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Για να φτίαξω μακαρόνια, πρώτα βάζω τα μακαρόνια και μετά το νερό;
όχι ρε..
πρωτα τη σαλτσα..:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Boom

Επιφανές μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12,249 μηνύματα.
Για τα ποπ κορν, δε θα είναι μούσκεμα μετά; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Γιατί κοροϊδεύετε τον άνθρωπο ρε χαμένα! :ropalo:

eco, βάζεις πρώτα το νερό και μόλις βράσει, ρίχνεις τα μακαρόνια.
Πρέπει να έχει οδηγίες και πάνω στο πακέτο. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Boom

Επιφανές μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12,249 μηνύματα.
Tελικά έκανα αυτή τη συνταγή και έγιναν ωραία! :D
Miam miam.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
τι μπαχαρικο μπαινει στα ποπ κορν?

ριγανη ή παπρικα παει πχ?

δεν το εχω δοκιμασει..

στην κατσαρολα οταν τα κανετε,,δεν πετανε λαδια,,κουνανε το καπακι κλπ?

στη χυτρα που τα κανω..απλα βαζω ενα φλυτζανι καλαμποκια,
,λιγο καλαμποκελαιο ισα να τα καλυψει,,κλεινω τη χυτρα ,στη φωτια και σε λιγη ωρα ειναι ετοιμα..
αλλα νιωθω τα χτυπηματα μεσα..:D



σοκολατα ειναι καλη ιδεα..
Συστατικά


  • 80 γρ. Καλαμπόκι για ποπ-κορν
  • Βούτυρο
  • 300 γρ. Λευκή σοκολάτα λιωμένη
  • 500 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • Σταγόνες από 2 διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής




 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Έχω ένα θέμα με τις πατάτες φούρνου... τις λεγόμενες κυδωνάτες. Υπάρχει κάποιος ειδικός τρόπος που τις κόβουμε;
Εγώ κάνω την πατάτα χοντρές φέτες και μετά τις φέτες τις κόβω στα τέσσερα, αλλά δεν μ' αρέσουν... :redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Katerina192

Δραστήριο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 448 μηνύματα.
Έχω ένα θέμα με τις πατάτες φούρνου... τις λεγόμενες κυδωνάτες. Υπάρχει κάποιος ειδικός τρόπος που τις κόβουμε;
Εγώ κάνω την πατάτα χοντρές φέτες και μετά τις φέτες τις κόβω στα τέσσερα, αλλά δεν μ' αρέσουν... :redface:

Κόψε την χοντρή φέτα στα 2, να δούμε τι θα γίνει.... Οι κυδωνάτες γενικά είναι μεγάλες σε μέγεθος...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
βασικα ο πιο γερός τροπος για πατατα και για φουρνο καλυτερο..ειναι στα τεσσερα σχεδον,,σε σχεδον τετραγωνα κομματια..

και στο μαμαλακη στο πατατάτο -φαι γιορτης- σε ενα νησι ,,-Δηλο νομιζω- τις εκοβε ακριβως ετσι για να βγει η πατατ ολοκληρη,,και οχι λιωμενη..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Katerina192

Δραστήριο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 448 μηνύματα.
βασικα ο πιο γερός τροπος για πατατα και για φουρνο καλυτερο..ειναι στα τεσσερα σχεδον,,σε σχεδον τετραγωνα κομματια..

και στο μαμαλακη στο πατατάτο -φαι γιορτης- σε ενα νησι ,,-Δηλο νομιζω- τις εκοβε ακριβως ετσι για να βγει η πατατ ολοκληρη,,και οχι λιωμενη..

Εγώ το είπα γιατι η Isi μίλησε για "κυδωνάτη"... Κι εγώ ξέρω πως η κυδωνάτη πατάτα έχει τέτοιο σχήμα



Υπάρχει τεχνική αλλά δεν μπορώ να την περιγράψω.... Σορρυ...-:(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
η κυδωνατη ψηνεται γρηγοροτερα,,αλλα καίγεται κιολας..

ειναι το που την βαζεις και με τι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Ναι, έτσι τις είχα στο μυαλό μου, όπως στη φωτογραφία! :D

(Αν ξέρει κανείς συνταγή για πατάτες country, όπως αυτές των McDonalds, μην ντρέπεστε. :P Ανοίξτε θέμα!)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Katerina192

Δραστήριο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 448 μηνύματα.
(Αν ξέρει κανείς συνταγή για πατάτες country, όπως αυτές των McDonalds, μην ντρέπεστε. :P Ανοίξτε θέμα!)

Με προκάλεις???????? :P:P:P:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Νι! :redface::redface::yes:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλλεται Χημικός και μας γράφει από Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Ναι, έτσι τις είχα στο μυαλό μου, όπως στη φωτογραφία! :D

(Αν ξέρει κανείς συνταγή για πατάτες country, όπως αυτές των McDonalds, μην ντρέπεστε. :P Ανοίξτε θέμα!)

Μιας και λέτε για πατάτες,δεν έχω country,αλλά σκοπεύω να κάνω αυτές


Και μια της μαμάς: (:P)

Υλικά: Πατάτες ( 6-7 ανάλογα)
Ρεγκάτο (200-300 γραμμάρια)
1 φιλαδέλφεια
Μπέϊκον (7-8 φέτες)
Αλάτι

(αλλάζουν ανάλογα με τη γεύση που θέλει ο καθένας)

Εκτέλεση:Βράζουμε τις πατάτες,αφού τις πλύνουμε καλά,και χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε,σε αλατισμένο νερό.Τις βγάζουμε όταν δοκιμάσουμε πως ένα πιρούνι μπαίνει εύκολα σχετικά στη σάρκα της πατάτας,αλλά όχι και τόσο ώστε να υπάρχει κίνδυνος να σπάσει η πατάτα.Τις βγάζουμε,και τις σκάβουμε,ώστε να τις κάνουμε βαρκούλες.Αναμιγνύουμε το εσωτερικό της πατάτας (σχετικά γρήγορα γιατί γίνεται σκληρό σαν στόκος αν αφεθεί )με το φιλαδέλφεια,το ρεγκάτο που έχουμε τρίψει, και το μπέικον που έχουμε κόψει σε μικρά τετραγωνάκια,και γεμίζουμε τις πατάτες.Τις βάζουμε στο φούρνο,περίπου στους 180-200 C,μέχρι να ροδίσει η γέμιση.(λίγη ώρα)Τρώγεται και η φλούδα.Εγώ πάντως το βρίσκω πολύ νόστιμο και χωρίς τα λιπαρά της τηγανιτής πατάτας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Boom

Επιφανές μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12,249 μηνύματα.
Η μουστάρδα είναι νηστίσιμη; :oops:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, επαγγέλλεται Ηθοποιός και μας γράφει από Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top